K-report
 

Chodci, cyklisté a jiná podobná havěť... Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Chodci, cyklisté a jiná podobná havěť po městech pobíhající « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv do 11.července 2007Martin_10041  11-7-07  20:30
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 21:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi takhle.....pokud se lidi nenaučí vnímat cyklistiku jako druh dopravy, a budou se neustále propagovat auta, auta, auta, všechno ostatní překáží, tak pak se nikam nepohneme. Každej, kdo si vozí šunky v autě by se měl uvědomit, že jednak řídí dvou a více tunovej kus plechu na kolech, kterej když nezvládne, tak mě na tom kole ohrožuje. Nebo mi smradí výfukovými plyny pod nos, stoje na křižovatce. Mě to jako cyklistu obtěžuje...jako uživatele města taky...

Cyklista ve městě: na obtíž

MĚSTA V KRAJI CYKLISTY NECHTĚJÍ Jako nežádoucí prvek si mohou připadat cyklisté ve městech Libereckého kraje. Přestože cyklistika zažívá v posledních letech nebývalý rozvoj, stezky pro lidi na kole vznikají především mimo města.

Liberecký kraj - Já jsem automobilista a ty s tím kolem nejsi nic. Jakoby tahle přehlíživá a arogantní věta vyjadřovala, jak těžko se ve městech Libereckého kraje prosazuje cyklistická doprava.

V rámci kraje jde přitom o odvětví, které v posledních letech zažívá nebývalý rozvoj. Každý rok vznikne v kraji několik nových cyklostezek, někdy i stovky dalších kilometrů pro cyklisty.

Obvykle jde ale o trasy vedoucí mimo osídlení. Pokud se chtějí cyklisté bezpečně pohybovat v samotných městech, narazí nejčastěji na rozpínavost automobilů.

Cyklisté se uvnitř měst necítí bezpečně

„Ve městech tady u nás to pro cyklisty vypadá stále tak, jak by to být nemělo. Uvnitř měst se cyklisté nemohou cítit bezpečně. V rámci dopravy se téměř všechno řeší s ohledem na automobilisty, a na chodce, matky s kočárky a právě cyklisty se myslí až v druhé řadě,“ říká Miroslav Hudec z českolipské pobočky Společnosti pro trvale udržitelný život. Podle něj prioritně o automobilové dopravě přemýšlejí i úředníci na odpovědných místech. „To je ta základní metodická chyba. Všechny druhy dopravy by měly mít stejné šance na své prosazení, v Libereckém kraji to tak ale nefunguje,“ míní Hudec.

Podobný názor má také Jiří Rutkovský ze sdružení Cyklisté Liberecka. „V zahraničí je naprosto běžné, že při rekonstrukci ulic se provádí úpravy, kterými se vyjde vstříc cyklistům. V Libereckém kraji na to nenarazíte téměř nikde. Určitě vůbec se to nedělá v Liberci, stejně tak v Turnově. O něco lépe je na tom Česká Lípa, dobře k cyklistům přistupují v Hrádku nad Nisou,“ řekl Rutkovský. Jako důkaz pro svá tvrzení odkazuje na rekonstrukci Nádražní ulice v Turnově. „Ta oprava se celá provedla bez jakéhokoliv ohledu na cyklisty.“

Sdružení zorganizovalo petici za zrovnoprávnění cyklistů

Sdružení Cyklisté Liberecka už před pěti lety přišlo s peticí za „zrovnoprávnění“ cyklistů uvnitř Liberce.

Petice požadovala, „aby byl v Liberci vybudován takový systém cyklotras, který by umožňoval pohodlnou, bezpečnou a dostatečně rychlou jízdu na kole mezi všemi významnými zdroji a cíli cyklistické dopravy - bydliště, pracoviště, centrum města, obchody, úřady, školy, sportoviště nebo rekreační zařízení.“ Petice také požadovala, aby se jízdní kolo začlenilo mezi ostatní dopravní prostředky jako plnohodnotná součást dopravního systému města Liberce, a aby se koncepčně řešená cyklistická doprava začlenila do územního plánu Liberce.

Liberečané vzhlížejí k Plzni

„Od té doby se příliš nezměnilo. Dál ale za to bojujeme,“ přiznal Rutkovský. Podle něj liberečtí cyklisté hodně vzhlížejí k tomu, jak se k cyklistům chová jiné krajské město - Plzeň.

„V Plzni se magistrát města chová ke svým obyvatelům - cyklistům - vstřícně a systematicky buduje bezpečné cyklostezky. Poznali jsme to při odborné exkurzi po vybudovaných úpravách pro cyklisty v Plzni. Trasa exkurze vedla především po cyklostezkách podél dopravně zatížených komunikací,“ uvedl Rutkovský.

O problému cyklistů v městských aglomeracích ví i Liberecký kraj. Na potíže totiž upozorňuje studie „Koncepce rozvoje sítě cyklistické dopravy v Libereckém kraji“, kterou si kraj nechal vypracovat. Ve studii se doslova píše: „Územní plán měst musí do budoucna s požadavky na připojení satelitních útvarů, sídlišť a průmyslových zón (trasami pro cyklisty) nutně počítat. V Libereckém kraji není funkce pohybu cyklistů v městských aglomeracích koncepčně řešena.“

V kraji se ale už objevilo několik aktivit, ze kterých by si mohla ostatní města vzít příklad. Lepší pohyb alespoň po části města by cyklistům v České Lípě měla přinést první etapa Cyklostezky Varhany, která by se v případě získání dotace budovala ještě letos.

Hlavní účel cyklostezky je sice jiný, ale v rámci její části uvnitř České Lípy by z jejího vybudování měli cyklisté vytěžit. Větší bezpečností pro chodce a právě cyklisty se momentálně zabývají také v Semilech, kde připravují několik opatření na nejnebezpečnějších místech ve městě.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - liberecký kraj}
Je rozumnější v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu než zde proboha jenom uvažovat o zrušení zavedených linek mhd...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Tbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 11:27:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prezident SR podpisal zakon v ktorom od septembra ZAKAZJUE VSTUP CYKLISTOM DO LESA mimo vyznacenych chodnikov... Zijeme tu v chorom state, kde mesta rusia ekologicke trolejbusy a prezident zakazuje cyklistomm chodit do lesa
°newfoto.ic.cz - Fotogaléria MHD v mestách Košice, Bratislava a Prešov -°

Ikarus prežije všetko... aj solarisy


Košické trolejbusy, bez boja sa vás nevzdáme
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 17:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak to je strašná ptákovina. Na slovenského prezidenta zřejmě působí nynější horko víc než na ostatní .
Je rozumnější v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu než zde proboha jenom uvažovat o zrušení zavedených linek mhd...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 836
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 17:49:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cyklisté riskují, umírá jich stále víc

Letos zavinili 36 smrtelných nehod, nejvíc za poslední roky

Praha - Cyklistická horečka v Česku stoupá a má i svou stinnou stránku. Prudce přibylo smrtelných nehod, které cyklisté zavinili. A v drtivé většině případů také byli jejich obětí.

V prvním pololetí zemřelo na českých silnicích 45 cyklistů. V šestatřiceti případech byli viníkem nehody právě oni.

Cyklisté tedy sami zavinili osmdesát procent tragédií. Počet smrtelných nehod způsobených lidmi na bicyklech navíc prudce roste. Je jich o 14 více než v loňském prvním pololetí. „Cyklisté stále více riskují,“ pokusil se o vysvětlení Josef Tesařík z dopravní policie. Zvýšil se také celkový počet nehod, za které mohou cyklisté. Za uplynulých šest měsíců jich policisté napočítali 1150. Zhruba za stejný počet sražených cyklistů nesou vinu řidiči.

Vážná situace se jen tak nezmění. Zrovna včera srazil vlak na Kroměřížsku cyklistu, který se před ním snažil přejet trať. Právě nepozornost je častým důvodem nehod cyklistů. V pondělí chtěl čtyřicetiletý cyklista předjet na Táborsku nákladní vůz. Nevšiml si, že auto odbočuje, a po střetu zemřel.

Příznivců cyklistiky v posledních letech přibývá, teď je jich odhadem milion a půl. Část z nich si nedělá těžkou hlavu kvůli pití alkoholu. Opilci na kole mohou za dvacet procent nehod, u kterých označí policisté za viníka právě cyklistu. Některé jezdce to stojí život - jako muže z Frenštátu pod Radhoštěm, který se vydal domů z restaurace na kole. Kousek od hospody narazil do můstku a sjel do potoka. Nehodu nepřežil.

Vinu na přibývajících tragédiích však nemají zdaleka jen cyklisté. „Dalším důvodem, proč jich tolik umírá, je skutečnost, že v Česku je málo cyklostezek. Máme jich asi tisíc kilometrů. V Holandsku je to devatenáctkrát víc,“ řekl Jaroslav Martínek z Centra dopravního výzkumu. „Lidé tak musí často riskovat jízdu po frekventovaných silnicích,“ dodal.
Je rozumnější v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu než zde proboha jenom uvažovat o zrušení zavedených linek mhd...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 17:50:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a pokračování:

Na kole na skleničku? Ne!

CYKLISTÉ SEBEVRAZI Dát si dvě tři piva a sednout za volant se odváží málokdo, zato na kole je to běžné. I proto letos jen za první polovinu roku zemřelo o čtrnáct cyklistů víc než loni ve stejné době. Za každou pátou nehodu na kole mohou cyklisté, kteří předtím pili.

Praha - Ležel na zemi mezi dvěma auty. Byla poslední červnová noc a policisté v Brně, kteří si ležícího cyklisty všimli, nejdřív mysleli, že ho někdo srazil a ujel. Vzápětí zjistili, že mu nic není, jen se opil. Nadýchal 1,37 promile.

Oproti jiným cyklistům měl tento muž štěstí. Příhoda sice bude mít dohru na brněnském magistrátu, ale ukazuje, že opilci na kolech nejsou žádnou výjimkou. „Víc než pětinu nehod, za které mohou cyklisté, zaviní lidé, kteří před jízdou pili. Takových případů přibývá,“ řekl Josef Tesařík z republikové policie.

Cesta na kole v opilosti přitom může skončit velmi tragicky. Stejně, jako se to stalo koncem května ve Frenštátu pod Radhoštěm. Náhodný chodec si všiml mrtvého cyklisty ve strouze. Ukázalo se, že muž se den předtím vypravil na kole z restaurace. Už po dvou stech metrech však jeho cesta skončila. V opilosti narazil do můstku a sjel do potoka.

Přilby zachraňují život...

Jen den po této nehodě přišel o život téměř stejně i osmapadesátiletý muž ze Suchdola nad Odrou. Na kole se vydal do místní restaurace sledovat fotbalový zápas. Když se vracel, neudržel rovnováhu a spadl do koryta řeky.

Policisté i odborníci zmiňují jízdu na kole v opilosti mezi hlavními důvody, proč na českých silnicích umírají cyklisté. Cyklistům s alkoholem v krvi přitom hrozí stejný trest jako ostatním řidičům. V krajním případě tedy až 50 tisíc korun. Jen nepřijdou o body a úřady jim neseberou řidičský průkaz.

Policisté zároveň dodávají: Zraněných a mrtvých je hodně také kvůli tomu, že jen velmi málo lidí nosí při jízdě cyklistickou helmu. Ta je povinná pouze pro děti a mládež do osmnácti let. Ministerstvo dopravy však ještě loni zvažovalo, že by ji museli povinně nosit všichni.

Jízda bez ochranné přilby stála život v polovině června třiatřicetiletého muže. Na Dačicku se rozjel z prudkého kopce, ale v zatáčce vylétl ze silnice a narazil hlavou na zem. Helma mu přitom mohla podle odborníků zachránit život.

„Bohužel přilbu nenosí při jízdě často ani děti, přestože to zákon nařizuje. Nemělo ji ani osmdesát procent z těch dětských cyklistů, kteří loni přišli o život při dopravní nehodě,“ říká Jaroslav Hořín z Centra prevence při policejním muzeu.

... ale ženy je nosí nerady

A fakta z letošního roku? Policisté za první pololetí evidují celkem 2094 nehod, jejichž účastníkem byli cyklisté (ať už jako viníci nebo oběti). Ochrannou helmu měla jen pětina z nich. „Ženy podle našich zjištění nosí přilby méně než muži,“ podotýká Josef Tesařík.

Pak je tu ještě jeden důležitý důvod, proč cyklisté umírají nebo se vážně zraní. Ukazuje to havárie ze začátku července, kdy ve Starém Hrozenkově na Uherskobrodsku srazil řidič nákladního auta jedenačtyřicetiletého muže na kole. Policisté právě zjišťují, jaký je podíl řidiče na nehodě. Srážka se totiž stala za tmy a cyklista neměl na kole žádnou odrazku ani světlo. Podle zákona je přitom takové vybavení povinné.

„Zkuste se podívat, na jakých kolech lidé jezdí. Často jde o úplné vraky,“ řekl dopravní specialista Hořín. „Špatně vybavená kola si bohužel lidé mohou půjčit i v oficiálních půjčovnách. Setkal jsem se s tím třeba v Praze,“ dodal. Za špatně vybavené kolo přitom hrozí pokuta. Podle zákona až dva tisíce korun.

***

* Nehody a cyklisté

Od začátku ledna do konce června se stalo celkem 86 515 nehod, z toho jich cyklisté zavinili 1152. (Je to o 136 kolizí víc než za první pololetí loňského roku.) Víc než každou pátou havárii na kolech způsobí cyklisté, kteří před jízdou pili alkohol. O život letos přišlo při nehodách 495 lidí. Při haváriích, u nichž je prokazatelně viníkem cyklista, zemřelo 36 osob, což je o čtrnáct víc než loni. Celkem při všech dopravních nehodách, za které mohli nejen cyklisté, ale i řidiči, zemřelo od začátku roku 45 cyklistů.

* Co musíte mít

Zákon stanovuje povinné vybavení Dvě na sobě nezávislé brzdy. Zadní odrazku červené barvy nebo tuto odrazku v kombinaci se zadní červenou svítilnou. Přední odrazku bílé barvy. Odrazky oranžové barvy na obou stranách pedálů - je možné je nahradit odrazovými materiály na botách nebo dole na kalhotách. Nejméně jednu boční odrazku oranžové barvy na paprscích předního nebo zadního kola. Děti a mladí lidé do 18 let musí mít cyklistickou helmu. Musíte mít zajištěný zdroj proudu pro světlo (dynamo nebo baterie schopné svítit po dobu nejméně 1,5 hodiny).

* Co si ještě pořiďte

Cyklistickou helmu by si měli pořídit ve vlastním zájmu všichni. Snižuje se tak riziko vážného zranění, nebo dokonce úmrtí při pádu z kola. Pro jízdu při zhoršené viditelnosti doporučují odborníci používání bezpečnostní reflexní vesty oranžové nebo světle žluté barvy. Díky reflexním pruhům řidiči cyklistu vidí na mnohem větší vzdálenost. Kryt řetězu, blatníky nebo zvonek už podle zákona na kole mít nemusíte. Minimálně zvonek by si však každý koupit mohl. Vhodné je vozit s sebou i pumpičku a výbavu pro opravu poškozeného kola. Zdroj: Policie ČR a ministerstvo dopravy}
Je rozumnější v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu než zde proboha jenom uvažovat o zrušení zavedených linek mhd...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 17:57:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A do třetí nohy:

„Postavme víc stezek a nehod cyklistů ubude.“

Olomouc - Vliv na nehody cyklistů má teplé počasí i nedostatek stezek pro jízdní kola. Tvrdí to Jaroslav Martínek z Centra dopravního výzkumu v Olomouci. „V Holandsku mají 19 tisíc cyklostezek, v Česku je jich sotva tisícovka,“ říká.

* Nehod cyklistů přibývá a víc je i mrtvých cyklistů. Proč to tak je?

Podle mě to souvisí se dvěma věcmi. Sezona pro cyklisty letos začala dřív než jindy. A pak řadě lidí na kolech oproti loňsku otrnulo. Hodně známých říká, že si loni dávali pozor, protože se báli pokut. Teď už se nebojí. Je to stejné jako u řidičů aut.

* Podle policistů mrtvých a zraněných přibývá i kvůli tomu, že cyklisté víc pijí alkohol a nenosí ochranné přilby. Vy si to nemyslíte?

Za rozhodující bych to nepokládal. Část cyklistů vždy jezdila opilá a nemyslím, že by jich nějak přibývalo. S helmami je to podobné. Ty u nás pro dospělé nikdy nebyly povinné. I když je pravda, že by jejich nošení riziko zranění nebo smrti výrazně snížilo.

* Cyklisté si často stěžují na chování ostatních řidičů. Tvrdí, že jsou vůči nim agresivní. Zároveň dodávají, že v západní Evropě to je úplně odlišné. Co vy na to?

Je pravda, že někteří řidiči se chovají, jako by cyklisté neexistovali. Nicméně stejně arogantně se chovají i někteří cyklisté, když vjedou na chodník. Jestli se na západě chovají řidiči k cyklistům slušněji, nedokážu odhadnout. Já se bezpečně cítím na kole v Česku i v Německu. Faktem ale je, že čím víc cyklistů v té které zemi jezdí, tak si ostatní řidiči na ně zvyknou a své chování mění.

* V Česku mají lidé k dispozici asi tisíc kilometrů cyklostezek. To není zrovna moc.

To opravdu není, třeba v Holandsku je 19 tisíc cyklostezek. Část tuzemských cyklostezek jen vede po silnicích, kam auta normálně nesmějí. Regulérní cyklostezky to prostě nejsou. Postupně se to však zlepšuje. Některým oblastem na Slovácku se proto už přezdívá Malé Holandsko, protože tu obce pochopily, jak důležité je budovat cyklostezky.

* Ptám se na to, jestli i nedostatek cyklostezek může ovlivňovat nehody cyklistů.

Tak to pochopitelně je. Jestli nemají cyklisté jinou šanci než jet po frekventované silnici, tak se nedivme, že tam dochází k jejich úrazům. Zkušenosti ze zahraničí to jednoznačně potvrzují. Průzkumy z Holandska dokonce ukazují, že čím víc lidí jezdí na kole, tím klesá i počet dopravních nehod obecně. Lidé prostě jezdí víc do práce na kole než autem. Musí mít ale šanci jet po kvalitní cyklostezce
Je rozumnější v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu než zde proboha jenom uvažovat o zrušení zavedených linek mhd...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1461
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 17:26:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No krásný články ale co z většiny plyne? Že si za většinu problémů můžou darmošlapové sami svým chováním.
Kolo je dopravní prostředek jako jakýkoli jiný a tudíž by se na jeho používání na veřejných komunikacích měly dělat zkoušky završené nějakým vůdčím listem stejně jako na auto.
Samozřejmě že získání papírů na kolo by mělo bejt tak jednoduchý aby ho mohli získat všichni alepoň minimálně inteligentní a myslící lidi.
Ale taky by se měli cyklisti daleko víc kontrolovat já sem za posledních x let neviděl ve městě že by policajti lustrovali cyklistu. A že většina kol je bez základní povinný výbavy že.
Kdyby si to co si na silnici dovolí cylkisti lajznuli řidiči aut to by byl kocourkov a márnice by se jen plnily.
Nejvíc mě doráží že na kole může jezdit opravdu každej kdo má "do pr**** díru".

Po plzni často potkávam dvojici (asi matka s dospělou dcerou). Ta mladší je duševně postižená takže se na kole motá jak pod vlivem alkoholu a bez neustálýh slovního vedení starší by nebyla schopná udržet směr jízdy.
To když vidim tak mam rudo před očima. Páč taková si koleduje o průšvih. To žese jí může stát něco zlýho mi ani tak nevadí sama si o to říká ale že tim může nehezky zavařit ostatním účastníkům dopravy mě děsí. Takovej člověk nemá na kole na silnici co dělat.(když chce spotrota tak někde v lese nebo na polní cetě kde auta nejezdí)
Nebo si snad umíte představit že v autě za volantem bude člověk co má nějakou těžkou duševní poruchu a pojede jen podle toho jak bude nějaký spolujezdec napovídat?

Běžně vidim jak cyklista přece nebude čekat na zelenou on se přeci nějak proplete...dovolí si tuto řidič? NE!
Kolik cyklistů zastaví na stopce? Téměř žádnej.
Nebo ve vyhlášce je že maj cyklisti jezdit po jednom za sebou pokud jich neni nějakej vysokej počet pak můžou ve dvojstupu. Ale běžně vidim 2 vedle sebe v družnym hovoru tak že zaberou celej pruh a to i na silnici 1. třídy mimo obec.
Nebo nejnebezpečnější kousek- kolo bez blikaček a odrazek ale oni mě přece vidí co na tom že je půlnoc a nejbližší lampa je 2 kiláky daleko...
Dovolí si snad někdo jet v noci s autem bez světel?

Dneska sem jednoho takovýho "pána silnice" skoro povozil na kapotě.
Jedu z Lobez na Slovany a jak se sjíždí kolem selestiánů tak dojíždim cyklistu co jede spořádaně u pravýho kraje. Je tam sice plná ale jak jel u kraje bylo místo na předjetí tak hodim bliknu a jedu. Když sem byl na úrovni jeho zadního kola tak zahnul prudce doleva ke středový čáře aniž by se kouk nebo ukázal.(neni tam kam odbočit tak nevim co to mělo bejt) No jenom díky mojí rychlý reakci sem stačil přibrzdit a vytrobit ho jinak by se vez
No a copa myslíte? On se jetě rozčilovat a řval něco na mě.
Copa s takovym zmrdem pak na silnici? Měl štěstí že nebylo kde zastavit jinak bych mu z toho kola udělal čelenku do vlasů.
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 19:22:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100: Tak jak tu popisujete tu poslední situaci, tak cyklista byl naprosto v právu a VY na něho nemáte co troubit.

1) na plné čáře se NEPŘEDJÍŽDÍ!!!
2) uhnul třeba proto, že se před ním znenadání objevila nějaká díra, nebo vysypaný písek. Řidiči v autě toto neřeší, ale cyklista se vyhýbá každé sebemenší překážce.
3) cyklista se předjíždí s řádným odstupem!!! Pro cyklistu není nic horšího, než když ho předjete tak, že pravým zpětným zrcátkem vojedete jeho řídítka.

Váš názor respektuji, každopádně ho považuji za silně neobjektivní a nehodící se k další diskuzi.
I seek you: 246-442-983
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1462
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 21:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jo souhlasim že na plný se nepředjíždí.
Ikdyž nepředjíždí.... no může se ale nesmim tu plnou překročit obrysem vozu ani nákladu.
A v právu nebyl páč se ani nepodíval ani neukázal a je jasně daný že řidič (i cyklista) je povinen před každnou změnou směru jízdy dát znamení o změně směru jízdy což neudělal.

Věřte že odstup sem měl v plánu zachovat dostatečnej...což mi on znemožnil.
Ale co nesrazil sem ho a tak je klid.
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6810
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 10:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo nejnebezpečnější kousek- kolo bez blikaček a odrazek ale oni mě přece vidí co na tom že je půlnoc a nejbližší lampa je 2 kiláky daleko...

Dovolím si tě opravit. Správně má být: Já přece vídím, tak co...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1464
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 18:31:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo tak..bohužel

I na babettě mam v zadní lampě k žárovce namontovanou blikačku kterou pouštim úpo tmě v režimu blikání aby kdyby to někde chcíplo pořád vzadu něco dávalo ostatnim najevo že tam sem.
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 11:18:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tbus:
Prezident SR podpisal zakon v ktorom od septembra ZAKAZJUE VSTUP CYKLISTOM DO LESA mimo vyznacenych chodnikov...

To je naprosto v pořádku. Provoz cyklistů, zaměřený hlavně na výkon, nikoliv nějaké poznávání nebo relaxaci v přírodě, podporuje erozi půdy, narušuje kořenový systém a pro zvěř znamená neustálý neklid. Na toto si stěžují majitelé lesů i u nás. Ať si cyklisté vysadí svůj les a zničí si ho.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2044
Registrován: 5-2004


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 16:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když si tak vesele jezdím na svém kole do práce a z práce vybaven reflexní vestou a blikačkami tak si všímám i cyklistů s dynamem,kteří jakmile zataví jsou zcela neosvětleni,kolikrát i já mám potíže je ve tmě rozpoznat a nesrazit je ,letos v zimě kdy moje kolo spinkalo jsem si koupil pořádné světlo do předu, protože klasická blikačka ve předu na kole není vůbec ale vůbec ideální světlo na kolo,protože cyklista nemůže viděl před sebou vůbec nic a ani to hovno v podobě díry.
A řidiči automobilů si taky musí uvědomit ,že cyklista není vybaven dálkovými světly ,takže to nemůže řidiči automobilu náležitě oplatit,když ho oslní.
Blinkr při předjíždění cyklisty dává taky málo kdo ,přibližně každý třicátý řidič.
A cyklisti by se mohly naučit využívat cyklostezky ,které sousedí přímo s rušnou ulicí.
A hlavně silniáři by měly něco udělat s propadlýmy kanály,mřížemy na kanálech ,které jsou po směru jízdy a hrozí zapadnutí kola mezi ně,všemožnýmy výmoly,kde by se schoval i nějaký ten záškodník,protože tohle nutí jezdit cyklistu víc ke středu vozovky .
Sklopte šťíty a vzdejte se.Vaše kulturní a technická rázovitost se stane naší součástí a bude nám sloužit.
My jseme Borg.
Všichni budete asimilování.Odpor... je marný!


PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/test/index.php
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 21:56:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Locutus:
Pořádný halogenový přední světlo má ještě jednu výhodu, budí trochu větší respekt než třeba ta blikačka. S tímhle světlem se mi kolikrát stalo, že si mi v noci s autem netroufli zkřížit cestu jako by to udělali za dne, protože nevěděli jestli to není nějaká motorka, která jede přecejen rychlejš.

ad Martin_100:
Mám takový pocit, že u těch salesiánů je u kraje propadlej kanál nebo taková nějaká dost ošklivá díra, která je vidět dost na poslední chvíli. A vzhledem k šířce vozovky se tam dá cyklista předjet buď tak jak už tu bylo zmíněno, že mu "pravým zpětným zrcátkem vojedete jeho řídítka" a nebo musíte přes plnou čáru, která je tam jaksi z důvodu, že je tam prd vidět.
Celkově v tomhle nepříjemném úseku většina řidičů cyklisty nepředjíždí, ale poctivě se za nimi vleče ...
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 22:52:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Locutus: Souhlas, až na ten blinkr při předjíždění cyklistů. Já bych to tipoval tak na 20% řidičů, aspoň to takhle odhaduji na Pardubicku a Hradecku...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2045
Registrován: 5-2004


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 18:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veverka:už mám halogen a nabíječku a baterky,stálo to docela dost peněz,ale na druhou stranu nebyla to zbytečná investice.
Sklopte šťíty a vzdejte se.Vaše kulturní a technická rázovitost se stane naší součástí a bude nám sloužit.
My jseme Borg.
Všichni budete asimilování.Odpor... je marný!


PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/test/index.php
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1489
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 16:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já na kole nemam ain světlo ani odrazky.
Dokonce si ani nejsem jistej jestli brzdí.
No ono to bude tim že sem na měn jel naposled před dvouma rokama
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2048
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 17:27:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedávno jsem si vzal kolo z opravy,píchl jsem a jelikož kousek od baráku je jeden dobrý muž co opravuje kole(po tom co skončí ve fabrice) tak mu ho tam davám,jelikož jedna píchlá duše 10kč.
A on mi tem dobrák zapoměl nasadit zpátky v zadu na kole brzdy.Nejlepší na tom bylo,že jsem to zjistil až po pár kilometrech na křižovatce,když jsem jel akorát z kopečka,naštěstí nebyl až tak hustý provoz a křižovatkou jsem načervenou projel bez úhony.
Sklopte šťíty a vzdejte se.Vaše kulturní a technická rázovitost se stane naší součástí a bude nám sloužit.
My jseme Borg.
Všichni budete asimilování.Odpor... je marný!


PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/test/index.php
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 17:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak to teda bylo dobře o hubu
www.bus-mafia.wz.cz
Highway číslo 1 a po ní jede king, Láďa jede autobusem, je fuck highway king!
modelování: Škoda 21Tr (a nikdo mě nezastaví)
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2049
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 19:52:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karosa_b731:na hubu jsem z kola ještě nespadl.
Sklopte šťíty a vzdejte se.Vaše kulturní a technická rázovitost se stane naší součástí a bude nám sloužit.
My jseme Borg.
Všichni budete asimilování.Odpor... je marný!


PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/test/index.php
Trollin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 21:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A hlavně silniáři by měly něco udělat s propadlýmy kanály,mřížemy na kanálech ,které jsou po směru jízdy

Řeknu Vam, je to parada, když ste rozjeti jedete po kraji, protože auto předjiždi a naraz se probudite na zemi s kolem, ktere leži pobliž, popelnice promačknute a louže krve vedle...a to vše kvuli blbě daneho kanalu, ktery ma ty mřiže ve směru jizdy...:-)
Radši ztratit v životě minutu, než v minutě život.
SOLARIS-club
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2051
Registrován: 5-2004


Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 13:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollin:v opavě na některých silnicí jsou již kanály položeny správně,ale jen do té doby,kdy někdo kovou mříž ukrandne a ta se pak nahradí gumovou,ale ta má mříže přesně naopak.
Sklopte šťíty a vzdejte se.Vaše kulturní a technická rázovitost se stane naší součástí a bude nám sloužit.
My jseme Borg.
Všichni budete asimilování.Odpor... je marný!


PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/test/index.php
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1886
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 15:38:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Locutus: Jo, to se mi taky povedlo kdysi takhle fajně najet na kanál s mřížkama ve směru silnice na Olomoucké.

No já hlavně žasnu, jak někteří důchodci, kteří sotva chodí jezdí na kole. A nejlepší je, když jsou na silnici s plnou čárou uprostřed. Teď ten důchodce jede a za ním jede pomalu autobus, kamion apod., který ho nedokáže předjet. Důchodce znervózní a začne sebou na tom kole tak lomcovat, že se jenom bojím, kdy upadne a skončí pod kolem nějakého motorového dopravního prostředku.

(Příspěvek byl editován uživatelem opavacek.)
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Přijeďte k nám to oslavit!!! Blížší informace na stránce SPVD.


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1492
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 21:08:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to mi povídej.
Jel sem z firmy směr Letkov (Plzeňáci ví- z božkova krpál)
Vyjedu z ulice na hlavní a tam cyklista-tlustej dědek že by sotva udržel prd ale měl helmu jak závodník (to schavluju) a ten hnusnej buziobleček pro echtkchůl cyklisty ale bylo vidět jak to nemůže "ušlápnout". Asi mu nedošlo že na tom horáku se dá volit převod i na hodně veliký kopce...inu starej zvyk z ukrajiny s torpédem
Složitě s velikym strachem aby mi tam nepad sem ho předjel a v tom telefon že mi herr direktor zapoměl ještě něco dát tak se to vzal z5 na firmu.
No prostě toho dědka sem dojel znova asi o 50-100 metrů dál. To už to fakt tak křečovitě šlapal a klátil to kolo že sem měl opravdu vítr z toho že ho zas musim objíždět.
To už sem ale věděl že se nas kole udrží ikdyž jede auto takže sem si trouf hodně dlouze troubit.
Já nevim že takový lidi nemaj soudnost když vidí že to nevyšlapou tak proč to nevedou?!!!

Měl mi tam padnout ještě bych si přes něj s chutí couvnul *joke*
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1887
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 01:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100: No když mluvíš o tom couvání: Jak jsem ještě chodil na ZŠ, tak jsme ráno čekali na otevření školní budovy a jedna ženská před tu školu přijela autem a začla tam couvat na svůj dvorek od baráku. No a při tom couvání žvejkla pod sebe jednu holku (nevím či to byla vina, jestli řidička byla nepozorná nebo to děcko ji tam vlítlo). No ostatní čekající žáci tam po ni začli řvát, že přejela holku a ona místo toho, aby vylezla, tak tam zařadila jedničku, jako že z ní "odjede". No jo, jenomže ta holka byla mezi koly, takže ji přejela ještě jednou, místo toho, aby ji vytáhla z podauta .
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Přijeďte k nám to oslavit!!! Blížší informace na stránce SPVD.


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1497
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 21:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No když jí žvejkla při couvání a pokud to bylo na chodníku tak je prohrávající ta ženská.
Páč je jasně daný zákonem že řidič musí zajistit bezpečný couvání třeba i pokud je to nutný další poučenou osobou.
Toho se s pikoušem taky bojim když někde vycouvávam po chodníku...
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1890
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 21:57:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100: Bylo to ještě na silnici - respektivě na slepé silnici.
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Přijeďte k nám to oslavit!!! Blížší informace na stránce SPVD.


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2057
Registrován: 5-2004


Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 20:55:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli ji přejela při couvání,tak si to ta ženská odskáče tak i tak,člověk nemlůže tušit,že si někdo usmyslí couvat.Nejlepší je při couvání upozornit zatroubením čili zmáčknout klaxon,že se něco děje.
Sklopte šťíty a vzdejte se.Vaše kulturní a technická rázovitost se stane naší součástí a bude nám sloužit.
My jseme Borg.
Všichni budete asimilování.Odpor... je marný!


PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/test/index.php
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1504
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 18:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=195&r=mfzapadcech&c=806428
Na každou svini už se vaří voda...
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1081
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 19:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třemošnou a Plzeň spojila stezka

Plzeň, Třemošná - Obavy z jízdy po nebezpečné a velmi rušné silnici z Plzně-Bolevce do nedaleké Třemošné už nemusí trápit vyznavače cyklistiky. Získali totiž novu, čtyři kilometry dlouhou asfaltovou stezku, která města spojuje po trase vedoucí lesem. Cyklostezku Plzeň -Třemošná včera propagační jízdou oficiálně otevřeli zástupci města.

„Myšlenka na stezku do Třemošné vznikla asi před třemi roky. Jedním z důvodů byla snaha dostat cyklodopravu z nebezpečné silnice na Třemošnou,“ prohlásil starosta městské části Plzeň-Lochotín Jiří Winkelhöfer.

„Starosta Třemošné se domnívá, že stezka bude více sloužit obyvatelům jeho obce než Plzeňanům. Zřejmě tedy bude vytížená v obou směrech,“ uvedl náměstek primátora Plzně Petr Náhlík.

Starosta Winkelhöfer přiznal, že stezka měla být hotová už loni, ale nepodařilo se na stavbu sehnat peníze a teprve letos bylo možné akci za 16,5 milionu korun zaplatit. Státní fond dopravní infrastruktury na stavbu přispěl 7,5 miliony korun.

Cykloprůvodkyně Radka Žákova byla novu stezkou nadšená. „Jela jsem ze Slovan do Třemošné a jenom asi pět set metrů jsem musela jet po silnici, dvanáct kilometrů vedlo po stezce,“ pochvalovala si.

Radnice městské části Plzeň-Lochotín nyní začala plánovat, že podobnou trasu pro cyklisty vybuduje kolem hypermarketu Globus do Chotíkova.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - plzeňský kraj
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1082
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 19:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Začala stavba důležité cyklostezky

Česká Lípa - Osm let uplynulo, než se začala stavět Cyklostezka Varhany, možná nejdůležitější cyklostezka na Českolipsku. Čekání na výstavbu stezky včera skončilo - politici slavnostně zahájili její výstavbu. „Cyklostezka má být dlouhá zhruba sedmnáct kilometrů a povede po náspu bývalé železniční tratě mezi Českou Lípou-Střelnicí a Kamenickým Šenovem,“ řekl místostarosta České Lípy Jan Stejskal. Na snímku je starostka České Lípy Hana Moudrá s knížkou historických fotografií trati mezi Českou Lípou a Kamenickým Šenovem.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - liberecký kraj
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 14:35:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokládám, že bude kvalitně vyasfaltovaná, aby byla použitelná i pro inline a sk8 (a aby tam už nikdy nebylo možno obnovit žel. trať).
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7944
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 14:47:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Coqwheel: A aby tam bruslaře a skejťáky mohli eMPíci pokutovat...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 13:10:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Cowheel:
Jako cykloturista, pěší turista a rekreační běžec říkám ne asfaltu a dláždění na cyklostezkách.
a) Je to podstatně nákladnější než slušná uválcovaná šotolina.
b) Pochodovat a běhat po tvrdém asfaltu je nuda, hnus a bolavé klouby.
c) Na asfalt koukají lidi ve městech, na dovolené by měli koukat na něco jiného.
d) Na asfaltu jezdí cyklisté jak závodníci, ohrožují tím chodce a ostatní účastníky. Na šotolině se jezdí pomaleji a je to navíc slyšet....
e) Místo poznávajících cykloturistů budou uhánět po asfaltové cyklostezce závodníci a polykači kilometrů. Mínus pro turistický ruch.
f) Inlajnysté je módní výstřel, kvůli nim asfaltovat kilometry cest nemá smysl. Pro ně jsou spíše nějaké málokilometrové okruhy v okolí velkých měst (bez většího provozu cyklistů a chodců).
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6807
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 13:25:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

u nás taky udělali kolostezku z šotoliny. pár zim a ta cesta je v prdeli. samej šutr, díra, rigol, na kole je to vo hubu......
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7950
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 13:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na asfaltu jezdí cyklisté jak závodníci, ohrožují tím chodce

Mohu se optat, co má co dělat chodec na cyklostezce?
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 708
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 13:36:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bobyk: Drtivá většina cyklostezek je smíšených....A bezpečnost chodců, jako nejslabších účastníků provozu, by měla být prvotní.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7951
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 13:39:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To rozhodně, ovšen pokud nejde o ryzí cyklostezku. Což bych u výše uvedené sedmnáctikilometrové předpokládal.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 13:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bobo.: To by mě zajímalo proč, z uválcované šotoliny je na plzeňsku spousta pěkných cyklostezek se smíšeným provozem a že by šly nějak rychle do kelu jsem si nevšimnul. Navíc, pokud je cesta skutečně ze šotoliny, jezdit se na ní dá i když je poškozená. Zkus jezdit po asfaltové cestě, kterou roztrhal mráz.....
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6808
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 14:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já nevim, z čeho přesně to je, prostě takový jemný uválcovaný šutříčky. teda původně. ted jsou tam i velký šutry a různý rjehy, kterýma asi teče voda. na favoritu se to skoro jet nedá.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37377
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 15:47:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, to se musí udělat pořádně... Je zajímavý, že v Rajchu v horách kolem Steyru je takových stezek mnoho a tam jim k tomu nedochází.
U nás je i druhá možnost. Zkuste někdy jet po tzv. cyklostezce od Kosti směrem na západ (Dobšín?). Takový pískoviště se hnedtak nevidí, to je spíš pro pásák...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6810
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 09:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asi to odflákli a na údržbu serou. srovnám li to s kolocestama kolem rakovníka, tam v ra jsou to dálnice :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 10:02:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě by mě zajímalo, na kolik ta stavba cyklostezky po bývalé trati z Č. Lípy Střelnice do K. Šenova přijde. A zda povede jen do Práchně nabo až dolů na šenovské "hlavní nádraží"?
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1284
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 12:25:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Brně je už kompletně hotov úsek cyklostezky z ulice Antonína Procházky, přes křižovatku s Pisáreckou, kde navazuje na hotový úsek přes MUK Hlinky a dál k zastávce Lipová, kde cyklostezka prozatím končí.
Cyklostezka je koncipována jako jednosměrná pro právě pojížděný směr v samostatných cyklopruzích, které jsou barevně odlišeny od normálních jízdních pruhů.

Na Brno co do cyklodopravy dost zásadní počin!
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace