K-report
 

Archiv do 03.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Odstavené stroje, vraky a torza » Staré archivy » Archiv do 03.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 11:18:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: Nepochybně existovala nějaká zápůjční smlouva mezi NTM a "někým" (ČD?). Jak kvalitní, co v ní bylo netuším. Ale, aniž bych se NTM chtěl zastávat (koncepci nemá už léta, ale to je o jiné diskusi), těžko může při počtu zaměstnanců, kteří se starají o dopravní oddělení, objíždět všechny exponáty a kontrolovat, jestli jsou "v kůlničce". I když alespoň jednou za rok by mohli, to je fakt. Právě proto to rozpůjčovali "nadšencům", s vírou, že se postarají. Myslím, že je to hezky napsáno v sekci "Parní lokomotivy". Dokud to mělo platnou kotlovou a činnosti kolem toho se daly vykazovat jako šichta placená zaměstnavatelem, tak se "pečovalo". A nakonec šel každý po svém... když nic jiného, tak alespoň přesun tam, kde bylo místo... (Olomouc? Ostrava? ValMez? - neznám tamní podmínky). Ale v tom je ještě "lokálpatriotismus", že?
Je zajímavé, že řadu exponátů NTM má už 40 let zapůjčené Vojenské historické muzeum - naprosto bez problémů. Včetně toho, že některé exponáty byly renovovány, pokud vím dokonce zprovozněny (JAK -11, C-104), na účet VHM, resp. za přispění sponzorů ... a funguje to. Čím to asi bude...
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.82.135
Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 17:28:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, ohledně zabezpečení historických exponátů v krytých stáních ("kůlničkách") - běžte se podívat na rotundu v Hanušovicích. Na jaře se kvůli zchátralosti a neúdržbě propadla střecha pod tíhou sněhu a pohřbila nějaké historické vozy. Od té doby se tam nezměnilo vůbec nic, tosky vagónů dál trčí z té hromady šrotu a už na ně zase sněží...
Btw. Jsem zvědav jak je udržována rotunda v chomutově a jak je zabezpečena ostraha majetku NTM apod. (nejsem tamní)
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.82.135
Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 18:09:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 

Malý novoroční quiz...
Kde "to" je? Napovím - severní Morava.
Vzhledem k probíhající debordelizaci pozemku "to" asi bude brzo pryč.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 18:34:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M120.4 bez věže?
http://artloko.letohrad.cz
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.82.135
Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 11:46:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, tak quiz se moc nechytl...
Tak je to v obci Petrov nad Desnou u Šumperka. Skříň je (aspoň) zdálky v relativně dobrém stavu. Co to je přesně nevím, ve vlečňácích k motoráčkům se poravdu nevyznám.
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 07:37:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je určitě přestavěný motorový vůz. Není na tom někde vidět nějaké číslo??

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace