K-report
 

Archiv do 06.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší » Staré archivy » Archiv do 06.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
DZL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.31.34
Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 18:50:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem Vrchlabák a o škodovce něco vím. Vrchlabí je čistě nomtovna. Všechny díly se tam přivážejí a jsou zbouchány do aut, které se odvážejí pryč. Není tam ani lakovna a lakovany kastle po železnici moc nejdou (pokud na to nejsou spešl vozy). A na nějaké rozšíření výroby zase není místo kde postavit haly. Vlečku by to samozřejmě chtělo a automobilka to má jako jeden z hlavních cílů, ale kdy to bude se neví. Doufejme, že se závod nezruší. To by byla rána nejen pro město ale pro trať.
Bob_marly
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 20:43:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno škodovka měla zájem koupit pozemek hřiště pro rozšíření výroby (lakovna+linka na fábie),ale jak se zachovalo město víme.Kdyby se zvětšila výroba tak by to prospělo jak městu tak železnici... ,jelikož to je na trati 040 jediná lukrativní zátěž.Ale zatím se vše přesouvá pomalu do Kvasin..
854 209 ,stýská se mi ..

Alea iacta est
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 22:31:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No strategií německého majitele je sdružování přidružených a odštěpených provozů do jednoho nebo max. dvou větších provozů! Jednak je to ekonomické a taky výsledná cena produktu nižší, což v tomto případě u ceny jejich vozů moc nehrozí! Nejlevnější zrovna nejsou! Kdo ví, kdyby výroba škodovek byla v Rumunsku, to auto by stálo určitě o 70-90.000,- méně ale to sem nepatří! Jelikož vlastním od nich dva tyto vozy tak na straně druhé si nemohu stěžovat, Fabia RS 100kW perfekt.
Už při konci výroby Felicií se uvažovalo o přesun a likvidaci výroby ze Semil do Kvasin a částečně do M.B. proč k tomu nedošlo čert ví! Státní lobista má ostré lokty a ze samosprávy to bylo asi stejné...
ICQ: 328251980
..."neni nad modrou"!
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 14:03:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč se pořád zaměňují Semily a Vrchlabí???
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 945
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 14:53:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes opět po delší době a poprvé v tomto roce spatřen "nákladní vlak" v úseku Stará Paka - Nová Paka (742 + plošiňák), jel cca v 11 od St. Paky.
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Mir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 00:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týká Škodovky ve Vrchlabí, tak o její budoucnost bych se nebál, protože v budoucnu by měla dostat taky výrobu "svojeho" modelu po vzoru Kvasin (Roomster, Superb). Ve Vrchlabí jsou v součastnosti 2 montážní linky, na jedné se jede Octavia I (Tour), druhá je pro zvláštní vozy, což v součastnosti představuje Octavia II 4x4 a nově Octavia Scout. Octavia Tour se pravděpodobně přesune zpět do MB a Vrchlabí by mělo dělat Škodu Yetti. Ovšem nevím jestli bude i nová svařovna a lakovna, nebo zůstane-li jen opět u konečné montáže a karoserie se budou vozit z MB?? Lakovna ve Vrchlabí byla zavřená relativně nedávno, dnes se tam provádějí jen drobné dolakovávací práce. Mimochodem to byla první lakovna v rámci Škodovky, kde se dělaly metalízy (Favorit + Forman). Vrchlabská Škoda je taky významná a zajímavá tím, že zde byly uváděny do výroby nové modely, např. Felicie a Octavie II a teprve po rozjetí a překonání problémů při náběhu byla výroba přesunuta do mateřské MB.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 11:57:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A právě teď (11.55) kocour s ložených plošiňákem (stroj) projel Novou Pakou město směr Stará Paka. Na dlouho dobu od nákladní dopravy klid ...

Doufejme, že rozvoj vrchlabské škodovky = zvýšení nákladní železniční dopravy.
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1819
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 16:58:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tou uvažovanou vlečkou do vrchlabské škodovky to je skutečně nějaké vážné? Dá se to tam vůbec nějak natáhnout bez větších demolic?
Gor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 18:22:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: No, trat ve slusne delce primo sousedi s automobilkou a s mensim zadnim parkovistem, kam se stavej Octavie, kdyz ve predu neni misto(a staly tam predseriovy kusy OII docela dlouho pred ofic. predstavenim)
Bob_marly
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 13:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže ve Vrchlabí se má dělat další model?Kdyby to vyšlo byla by to paráda a nákladní vozba by mohla trošku stoupnout,dál jsem přemýšlel nad tím jak se bude vápenec dostávat do vápenky v Kunčicích až se zavře důl v Č.Dole..
854 209 ,stýská se mi ..

Alea iacta est

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace