K-report
 

Archiv do 19.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Železnice a politika » Staré archivy » Archiv do 19.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 22:24:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mafouz ááá pán je asi federant co jede podle pořadníku? Tohle neuznávám. Co je to "nejlepší turnus"? Oni jsou turnusy i pro nějaké "lepší" lidi? Kteří to jsou? Zapálení funkcionáři federace? Dříve KSČ? Nebo kdo. Má papíry, fuk, jestli rok nebo deset, ať jezdí a co?
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 22:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky by mne zajímalo,co to je nejlepší turnus.To snad bývalo v dobách jedné strany,ale dnes nic takového neexistuje.Turnusy jsou čím dál tím horší.Proto se stále píšu do letma,i když bych se do turnusu dostal.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 07:18:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ti zrovna. Nemají na to peníze, "udělání" nového strojvedoucího přijde na několik set tisíc.

Tak třeba OKDD bude zanedlouho rozbíhat již několikátý kurs na strojvedoucí. Slyšel jsem, že se přihlásila i jedna žena
Mafouz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 09:43:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsem federant a do tohoto spolku bych v životě nevstoupil. At si jezdí, mě je to šumák. Asi ste mě nepochopili, ale princip, aby 21 letej fracek přišel za strojakem a nadiktoval, co chce jet, tak to asi těžko funguje... Fýra, ty si můžeš vybírat?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29432
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 11:13:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro každého jistě vypadá lepší/horší turnus (pokud teda vůbec turnus :-O) trochu jinak, ale obecně se pár jako lepších bere. A není pravdou, že se do něj nedá dostat poměrně rychle. Jen je potřeba se asi trochu jinak chovat. :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 11:27:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mafouz:

"Jinak pochybuju, že by kristian jel do prahy, protože když přijde mezi lidi, "skrčí" se a nikdo o něm neví, protože je zakřiknutej a nedokáže se s nikým bavit. proto takovéhle hovna leje sem na k-rep."

a

"ale princip, aby 21 letej fracek přišel za strojakem a nadiktoval, co chce jet, tak to asi těžko funguje..."

problém zdá se máš spíš ty.
FEDERANT x NEFEDERANT slova mluví za vše.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 12:03:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra, ty si můžeš vybírat?

Mno, já si i vybírám, kdy chci-nechci jít do práce a nebo třeba mašiny, mám své oblíbené koně :-) Kam chci jet taky, když je na výběr, ale to je mi fuk, jezdím kam je potřeba, u nás nejsou turnusy, u nás je něco jako odvez vlak z A do B a hotovo. Je to prostě volnější, nikdo mě pevně nekomanduje na to a na to, prostě se domluvíme s kolegama kdo co kdy vezme, jak se mu hodí.
Mafouz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 13:14:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vlakoň: sice nevim v čem, ale budiž. Nevim, co mluvi za vše.

ad fýra: dík za objasnění, to jsem nevěděl. Na dráze to takhle ale nefunguje...

Jak to máte jako externí dopravce s poznáním, je daný zákonem, že musí být poznání, nebo to je nějakou vyhláškou, či předpisem?
Kristian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 10-2006


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 16:51:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a cos čekal, že po roce, co máš papíry, budeš jezdit ten nejlepší turnus???
Já jezdím turnus který jsem jezdit chtěl, a to už po třech měsících, takže já si nestěžuju, nevim jak si na to přišel. Moje diskuze byla již zrušena, proto tady nehodlám řešit moji osobu, stejně to k ničemu nevede. Aneb jak je známo, nikdy nic nevysvětluj. Přátelé to nepotřebují, a nepřátelé ti stejně neuvěří. Pan Mafouz, nebo matlafouz, nechť si jde stěžovat na lampárnu, a neblije tady svoje osobní averze na veřejném serveru, nikoho to tady nezajímá, a pokud ano, řešte si to v mailech, tam mě můžete pomlouvat jak chcete. Předpokládám že jste všichni dospělí, takže jste to snad pochopili.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29454
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 17:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Diskuse stále existuje, ale chceš-li, tak Tvé jméno klidně dám víc na oči. :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 17:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mafouz Na dráze to takhle ale nefunguje...


Vim, proto tam taky nedělám.
Poznání trati řeší myslím předpis D2,psaný krví :-)) který bohužel musíme dodržovat. Já osobně mám na to jiný názor a jak poznání praktikuju, to zde psát nebudu. Potřebná razítka tam kde mají být, mám a předpisu jsem učinil za dost. Nebo myslíte, že bych stihnul dělat i něco jinýho, kromě neustálého "obnovování poznání" po celé republice?
Mafouz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 18:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poznání je věc sama pro sebe.... No o to mě právě jde. Je mě jasné, že by si to externí strojvedoucí asi všechno neudělali...

kristiane, natřel jsi mě to...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 19:08:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mafouz spíš jde o to, jak moc je poznání důležité. Je mi jasné, že je to vlastně úplně to "nejdůležitější". Vše je v TTP, zajímá mě víc norma co kde vyvezu a červená je červená a zelená je zelená všude stejná. VŠE kromě snížení TR o 10km/hod je předvěstěno. Prostudování TTP a SJŘ a plánků stanic příslušné tratě mně osobně dá víc, než nějaká jízda s někým a odpovídání na otázky jak platěj a co kde budete tady vozit a školení o tom, kde kdo má zahrádku a kde je dobrá hospoda u štreky.
Naposled co jsem předloni sebral jednoho sebevraha co mi seděl na kolejích, pak po mně chtěl vyšetřující od ČD snad všechno, včetně průkazů způsobilosti loko (nechápu, co měly společného s tím, že byl přejet člověk) včetně kýženého poznání. Samozřejmě se mu všeho dostalo, na moji otázku k čemu to potřebuje mi nějak neodpověděl. Asi ten kdo má poznání ví, že na tom a tom úseku tratě má jet pomaleji, protože tam může očekávat sebevrahy.
Kristian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 10-2006


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 21:28:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I poznání dle předpisu (dvakrát ve dne a dvakrát v noci oběma směry) je člověku, který tam jede poprvé, k ničemu. Podle mě i celé TTP jsou k ničemu, jediné co je opravdu dobré jsou plánky stanic, jinak jde opravdu vše pozorovat na trati ve formě návěstí a předvěstí. Koridory jsou stejně všechny uplně stejný, a jiné tratě hold člověk pozná až když tam jede po Xté.
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 21:39:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poznání trati řeší myslím předpis D2,psaný krví :-))
Fýro nedělej si srandu z drážního zákona a příslušných vyhlášek.Myslet je hovno vědět(a až ti příjde na mašinu Sedlář z Drážního úřadu přestaň dělat machra jako tady,protože tvůj řidičák je v ohrožení).

pak po mně chtěl vyšetřující od ČD snad všechno, včetně průkazů způsobilosti loko (nechápu, co měly společného s tím, že byl přejet člověk) včetně kýženého poznání.

Víš vůbec o tom,že to vyšetřuje státní "Drážní inspekce" ?
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 21:49:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jiné tratě hold člověk pozná až když tam jede po Xté

To jsi ještě nepoznal strojvedoucího "Fýru".Ten to zná všude,kde byl 2x.
A klidně tam může provádět nejsložitější úkon strojvedoucího-to je sypání štěrku při výluce.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 21:54:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No srandu si z něj dělám, protože mně k smíchu je, co už nadělám, nevidím v tom nic machrovskýho, spíš mluvím věcně a ne jako předpis nevěcně, několikavýkladově a prostě o ničem. Klidně se k němu doma modli dvakrát otčesedlář, mně to je jedno.
Nevím proč by byl můj řidíčák v ohrožení, já vím a znám co mám znát a mám co mám mít. Něco jinýho je, že s tím nesouhlasím, lecos pokládám za zbytečné, zkostnatělé, přežité dobou a pod. Vy ČD mani jste to ovšem ještě nepochopili a proto i tato firma je tam, kde je.
Vyšetřoval to pán, byl v modré uniformě s plno hvězdami a i na autě se kterým přijel bylo ČD. Nazdar
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 22:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsi ještě nepoznal strojvedoucího "Fýru".Ten to zná všude,kde byl 2x.
Ano proč ne, já mám celkem dobrou paměť. Ono vždycky je jednou poprvé, to je ten čas, kdy tam jel úplně poprvé.

A klidně tam může provádět nejsložitější úkon strojvedoucího-to je sypání štěrku při výluce.

Opět se musím smát, ono totiž právě při těch výlukách máš takový poznání, dostaneš se ve stanicích na takové koleje, o nichž nemáš ani tušení, když tam lítáš s nějakým vlakem na průjezd. Ač já jsem už dobře víc jak dva roky v žádný výluce nebyl.
Ovšem sypání štěrku není jediná výluková činnost, ale tím tě nebudu zatěžovat, určitě budeš pilot s předlouhým zácvikem, jehož prestiž a náročnost práce je srovnatelná s pilotem bojovýho vrtulníku :-))
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 22:08:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kristian přesně tak, poznání, tedy projetí se tam nějakým vlakem tam a zpátky mně vůbec nic nedá. Až teprve sedím za kopytem a poprvé si tam zkusím sám s vlakem, už teprve pak vím, kde se to rozjíždí, kde je třeba začít tahat atp.
Rychlost mi píšou rychlostníky, SJŘ, před červenou je vždycky výstraha, autoblok stejný, že kdyby byl na Kamčatku, můžu tam zítra jet.
Plánky stanic jsou dobrá pomůcka, tak už se třeba dohledají "špeky" jako stanice bez odjezdů, či skupinovky.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 22:15:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nejsložitější úkon strojvedoucího-to je sypání štěrku při výluce.

Nevím, jestli jsi někdy štěrky sypal, ale já poznal spoustu různých fírů (i objednaných z depa), kterým držet určitou rychlost dělalo dost problém. Taky jsem viděl takovýho, co v nějaký 5km rychlosti dostal návěst pomalu a sáhnul na průběžnou brzdu. Samozřejmě mu to zastavilo.To se ti pak udělá pod tím sypákem hromádka a pár lidí tě nemá rádo :-D
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 22:47:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Fýra:
Já se k předpisu D2 nemodlím,ale jako fíra molocha ČD musím znát zákon o drahách a vyhlášku 173/1995SB,která říká:
Řízení drážního vozidla

(1) Pro řízení drážního vozidla musí být zajištěno, aby osoba řídící drážní vozidlo
a) byla seznámena s traťovými poměry na tratích a v dopravnách, kde řídí drážní vozidlo


Vy jako Fýra EX dopravce to neznáte?No to čumím.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 22:52:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však já jsem seznámen, nebo ne? Já se seznámím s TTP tratě, plánky stanic, vyčtu tam všechno, sklony, zábrzdnou vzdálenost, druh zab. zař. a další...je to seznámení?
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 22:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apollo 17 já vůbec nemám NIC proti seznámení s tratí. Ale považuju za nenutné, aby jsi tam někde šlapal pěšky po nádraží a nebo aby jsi tam jezdil s někým na stanovišti, nejlépe vlakem co to sjedeš nejlíp, že a projedeš stanice po 1. koleji, max 2 či 3tí, když křižuješ.
Seznámit se dá více způsoby, třeba ti může někdo promítnout video ze stanoviště, nebo ukázat fotky, to je to samý, jak když tam budeš sedět a čumět dopředu. A pak ti dají přečíst staniční řády :-)
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 23:08:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jestli jsi někdy štěrky sypal,
Jo sypal,naštěstí málokdy,protože mě to moc nebaví.Dělal jsem i posun,fíru pro EŽ při kopání patek na trolejové sloupy,natahování troleje,jezdil jsem s motorákem na prohlídku troleje 892.109,vozil jsem kolejová pole,vojenské převozy,32 ložených vapek,10 vozový rychlík, jednovozový motorák,osobák do hor na 40 promilovém stoupání (Most-Moldava),atd.
Dnes odpočívám na rychlíku Cheb-Praha
Až přijdou mladí perspektivní strojvedoucí,půjdu na náročne výkony na posunu(protože to oni nebudou zvládat-je to nejsložitější výkon pro strojvedoucího a oni budou jezdit po koridoru při zapnutém ARR).
Tak je to správné a tak to má být(říkají na mém rodném ostravsku).
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 23:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vidíte v Chomutově to znám taky, byl jsem tam najetý až na vlečce Ferony :-)
V tom jsme za jedno, na posunu se toho dle mýho dá zkonit mnohem víc, než na trati s mašinou s ARR a autoblokem. No tak to jsme se možná někde na štrece potkávali, tak před rokem 95
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2067
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 15:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a jiné tratě hold člověk pozná až když tam jede po Xté.

A poprvé tam pojede jak? Zrovna může být tma a mlha, traťová slušných 80, osobák má svoje jízdní doby a vysvětluj lidem spěchajícím do práce, že musíš jet pomalu, protože to tam neznáš, ale že zítra už to bude možná o něco lepší.


Koridory jsou stejně všechny uplně stejný,

Tím hůř. Znovu ranní tma a mlha, jednotvárná trať, rychlost 120. A někde jsou tam zastávky, ke kterým je třeba se trefit stejně svižně jako za slunečného poledne.

Za blbost považuju poznání za tmy. Proč se mám dívat na něco, co není vidět?
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 16:22:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zastávky máš předvěstěny tabulí. Chápu, že napoprvé se tam netrefím jak mazák na jedno zatáhnutí a do perónu jako do peřin, ale přibrzdím si radši dřív a možná pár minut chytím. V mlze a špatný viditelnosti se k nim svižně netrefíš ani ty, aj když tam jezdíš roky, to mi nepovídej, i kdyby jsi měl orientační body "kde začínáš brzdit a pod". Sám občas sedím ve vlaku a brzdění některých kolegů hodnotím jako cestující a někdy je to hrůza a děs, někdy natrefím na mazáka.
S těma jízdníma dobama to asi zase nebude tak horký, všude je dost vaty,taky jsem slyšel, že na brněnských 750-754 se stejně osmý nedává, leckde ani sedmý ne, protože běhat ze II. stan na I vymačkávat OR leckoho nebaví. A i na ten 6tý se na Jihlavu krátí..mno :-)
Ono když si tam půjdu sednout a čumět jak jede někdo jiný, stejně z toho nic nebudu mít. Něco budu vědět, až si to v tom úseku osáhnu sám a jednou to je vždycky poprvé. Proto si myslím, že není důležité to vidět na vlastní oči, natož po tmě jak říkáš, ale nastudovat je to možné všemi možnými způsoby, dobrý nápad je třeba natočené video a koukat na video, je to určitě levnější, než aby chlap kdesi lítal, já jsem si třeba několik tratí projel na Trainsimulátoru, dost lidí se tomu zasmálo, ale pokud se jedná o věrnou kopii tratě v naší železniční síti, nevidím důvod ke smíchu. Poprvé jsem pak věděl, že tam je za tím obloukem návěstidlo a jiné...
Taky se dá vzít ty TTP, podívat se na rychlosti, z těžkým vlakem na sklony, normy, v SJŘ když vidím u stanice označenu releovku, jsem v klidu, když je tam P, či S, tam si tu stanici prohlídnu na plánku, kde jaký klacky jsou a pro co platěj-neplatěj.
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 16:41:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýro, ty jsi nebezpečný idiot.
Doufám, že tomu vašemu spolku a hlavně tomu frajerovi, co vyrábí ty razítka za něco, co se nikdy neuskutečnilo, šlápnou do úsměvu->snad dřív, než nějakej arogantní machr pošle svojí blbostí někoho do futrálu.
Tedy jestli si neděláš srandu.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2070
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 17:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra: jo, ale tabule ti řekne, že tam "někde" je perón, to je tak všecko. Ale v tomhle případě dobře vím, o čem mluvím - není to tak dávno, co jsem ztratil trpělivost s přístupem jistého malodepa na východní hranici a šel hledat štěstí do velkoměsta. Tam už to bylo s tím přístupem o poznání lepší - "Chceš jezdit? Tak jo, proč ne. Takže si uděláš poznání a začneš." A tak jsem teda začínal na úplně neznámých štrekách, po kterých jsem jel maximálně jako cestující a to ještě jen párkrát v životě. A to poznání, které jsem sfoukl za pár týdnů, mi dalo hodně - možná i díky tomu, že mnozí Mallardovi kolegové byli rovněž toho názoru, že štreka se nejlíp poznává od kontroléru - když poznávač sedí vedle, tak ho to nutí počítat srnky na poli, ale na trať už se po chvíli nesoustředí... Aby se člověk tu štreku naučil, nemusí jezdit roky, řekněme, že když tam jede podvacáté, tak už ji zná dobře. Tak jsem nad tím zrovna dnes ráno přemýšlel - spěšňák, který má fakt ostré JD, venku mlha jak - a ono to šlo a v Brně to bylo včas. Kdybych tam nikdy nejel, tak dovezu půl hodiny a ještě na mě dojde padesát stížností, že někdo musel skákat ze dveří do štěrku.

A ještě jedna věc - ale přibrzdím si radši dřív a možná pár minut chytím.
Nesouhlas. Ti lidi ve vlaku si zaplatili za to, aby byli v cíli včas a já jsem zase placený za to, že je včas dovezu a udělám pro to maximum. Když přijedu s +10 minutama, fůra z nich už může mít kvůli tomu problémy. S nákladem to jde, tam nějaká čtvrthodina nehraje roli, ale ti lidi, co dojedou pozdě do práce - ti pak bývají děsně nasraní.
1001101
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.52.218
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 18:56:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glaqol:přesně moje slova
Kristian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 19:20:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A poprvé tam pojede jak?
Poprvé tam jede pokud možno po kolejích, s takovou opatrností, aby nic neskurvil.

A někde jsou tam zastávky, ke kterým je třeba se trefit stejně svižně jako za slunečného poledne.
Před každou zastávkou je tabule před zastávkou. V zastávce zastavim i na neznámé trati daleko snadněji než ve stanici.

na brněnských 750-754 se stejně osmý nedává,
Nedává, protože jízdí doba je dělaná na průměrných 40 kmh. Když jsem zkoušel jet jako strojvedoucí divočák na 1100 otáček ze Zastávky na Rapotice, už na Popovicích jsem byl o 3 minuty dřív. Vata je na všech vlacích (kromě těch vyšší kvality), takže vždycky se to dá nějak udělat. A nevím jak pak Krysolet, ale já v mlze atp. když dovezu 3 minuty, vůbec mě to nesere. Lepší než dostat žlutou kartu za projeté návěstidlo, perón atd.

Glagol: Obávám se že idiot seš tak akorát ty.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 890
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 23:24:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tady to zase nějak houstne .
Jinak můj pohled cestujícího:
lidi, co dojedou pozdě do práce - ti pak bývají děsně nasraní.
Už ani ne,už si totiž zvykli.

Když jsem zkoušel jet jako strojvedoucí divočák na 1100 otáček ze Zastávky na Rapotice, už na Popovicích jsem byl o 3 minuty dřív.
Konečně někdo ,kdo to vezme pod krkem a nevleče se.Nechápu fíry,kteří vyjedou z Brna včas,po cestě jim vychází křižování,ale už v Okříškách mají pět minut sekeru .potom než se vyprdelí červená čepice v Jihlavě,tak to je dalších 5 minut.Ještě ,že aspoň ty laminy na 225 s R66x dobře krátěj ,pokud s tím nejede nějakej relaxtýpek.

ale já v mlze atp. když dovezu 3 minuty, vůbec mě to nesere
To je v pohodě,to se bere ,že si jel načas ;)Stejně většině lidí jdou hodinky podle plotu a na některejch nádražích taky.
na brněnských 750-754 se stejně osmý nedává
Aby se to náhodou neposralo :-) a nebylo pak ještě větší zpoždění.
franta007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.7.17
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 23:54:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tož to je vcelku pěkný program vlády:
Vláda připraví a pokud možno i zrealizuje privatizaci ČSA, Letiště Praha a České pošty. Posoudí částečnou privatizaci Českých drah. Bude rozhodnuto o optimálním zapojení hodnoty ČEZ do důchodové reformy.
Bude vypracován program podpory kombinované dopravy a program výstavby veřejných logistických center s veřejnou podporou.
Vláda urychlí přípravu výstavby vysokorychlostních tratí, projedná jejich napojení na evropskou železniční síť a zajistí efektivní propojení se stávající železniční sítí ČR pro využití VRT v dálkové vnitrostátní dopravě.
Postupně budou vyrovnávány regulační podmínky pro působení jednotlivých dopravních odvětví, a to při respektování potřeb rozvoje dopravního podnikání a konkurence na dopravním trhu. Výše úhrady za železniční dopravní cestu bude postupně snižována podle možností rozpočtových omezení.
Bude uplatněna koncepce elektronického mýta na základě kombinace mikrovlnné a satelitní technologie. Vláda zavede mýtné pro vozidla nad 3,5 tuny, zpoplatní všechny silnice spravované státem a povede jednání s kraji s cílem rozšířit zpoplatnění také na jimi spravovanou síť silnic II., případně i III. třídy při logickém zohlednění sociálních a ekonomických podmínek. Sazby mýtného budou diferencovány podle emisních parametrů v
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 00:05:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Franta: jedním slovem:UNREAL
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29480
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 07:31:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale já v mlze atp. když dovezu 3 minuty, vůbec mě to nesere
To je v pohodě,to se bere ,že si jel načas ;)Stejně většině lidí jdou hodinky podle plotu a na některejch nádražích taky.


To u osobáku NENÍ v pohodě!!!
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 2-2004


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 08:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Posoudí částečnou privatizaci Českých drah.

Ach ta krása nekonkrétních prohlášení!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29483
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 08:08:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takové prohlášení málokomu vadí a těžko se dá nedodržet
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 09:41:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet ...jo, ale tabule ti řekne, že tam "někde" je perón, to je tak všecko.

Předpis psaný krví hovoří, že se umisťuje na zábrzdnou vzdálenost, čili od této cedule bys měl pohodlně zabrzdit provozním brzděním. Do této cedule to tedy můžu v poho valit. Potom buď uvidím dost daleko a třeba i tu zastávku, když tam bude oblouk, radši to škrábnu, aby na mě nevyhoukla hned za nim a já jel rychlostí, ze který to nezastavím. Jo když je mlha, i ten co to zná ví, že "tady asi by to někde mohlo být" a i na štrece, kde to znám dobře po výstraze jedu 20 a čumím do míst, kde normálně bývá klacek, co na něm je.

že mnozí Mallardovi kolegové byli rovněž toho názoru, že štreka se nejlíp poznává od kontroléru - když poznávač sedí vedle, tak ho to nutí počítat srnky na poli, ale na trať už se po chvíli nesoustředí...

Souhlas, jenže se mi fakt nestalo, abych vylez někde na poznání a fíra mi to strčil a jeď :-)) Jestli se to dělá u vás, tak to někdy kolem Brna ozkouším :-) Ale není tomu tak, vždy pokud jsem jel, jsem seděl, čuměl a kecalo se o blbostech. Proto říkám, to se můžu kouknout na fotky (někde na netu jsem takové foto poznání viděl dokonce na stránkách výboru federace nějakýho depíčka) a nebo ještě lépe, kdyby někdo natočil na DVD všechny štreky a pak bych si před jízdou prohlíd kterou bych potřeboval.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 09:47:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glagol Idiot si ty a ještě paranoidní. To, že někdo vyrábí razítka, jsi řekl a tvrdíš ty, ne já. Řeknu ti to takhle, už v době, kdy jsem byl na Dráze, jsem při poznání "jako mladej" razítkoval ještě několik záznamů. Takže pomlč. Staří mazáci byli asi nebezpěční idioti, co? Arogantní jsi tady jen ty a stejně tak se vyjadřuješ.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 10:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glagol Jinak nebezpečně jezdím už 18tej rok a krom pár přejetejch co se chtěli nechat přejet a nebo lezli kam neměli a jednoho menšího bouchnutí při posunu do mašinky s mašinkou na špalcích rubos (ještě s dokonalým poznáním ČSD) s následkem ohnutého nárazníku a přesypaných baterek na čmeláku, se mně nic nestalo.
Ti co mají dokonalý poznání a nejsou podle tebe nebezpeční mají zápisy tady: http://loko.goo.cz/menu-nehody.htm
udělej statistiku, kolik je tam Exd. Nazdar.
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 13:08:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cit.Fýra: "Já osobně mám na to jiný názor a jak poznání praktikuju, to zde psát nebudu. Potřebná razítka tam kde mají být, mám a předpisu jsem učinil za dost. Nebo myslíte, že bych stihnul dělat i něco jinýho, kromě neustálého "obnovování poznání" po celé republice?"

Takže jsem paranoidní?

Neříká tam náhodou nějaký uživatel s nickem Fýra, že u firmy ve které je zaměstnán probíhají předepsané zkoušky a školení pouze formálně na papíře a fakticky nikoliv?

Uvědomuje si tento drážní Schumacher, že tím předvádí svůj sklon k riskování a obecné} nebezpečnosti?
Odpověď zní->neuvědomuje, ani náhodou.

To, že jsme měli 18let kliku neznamená vůbec nic.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 15:25:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano jsi paranoidní. Z textu v žádném případě nevyplývá, že razítka jsou falešná.

u firmy ve které je zaměstnán probíhají předepsané zkoušky a školení pouze formálně na papíře a fakticky nikoliv?

Víš vůbec co je to zkouška, školení? Mluvíme o seznání, poznání trati. To je jen cosi, co vykoná strojvedoucí sám, tím, že se sveze s jiným strojvedoucím na mašině a jen jako alibismus, aby mu jeho zaměstnavatel věřil, že byl kde měl být si nafláká do jakéhosi papíru razítka stanic. A pak to ještě musí podepsat, že toto seznání té a té tratě má. Čímže je podnik, firma, z obliga.
Názor na to jiný mám, argumenty jsem uvedl. Ty, jsi neargumentoval ničím, meleš nesmysly a napadáš.
Drážní Schumacher....zase mimo mísu, co má co společného poznání se závoděním? Jsi ještě vůbec při smyslech?
Četl jsi vůbec vše? Třeba moji poznámku o tom, jak se to běžně praktikovalo na Dráze? Že jeden sebral papír a orazítkoval ho dalším třeba pěti lidem?
Tak už nemel nesmysly a argumentuj věcně, třeba jako kolega Krysolet, nebo se na to vy....
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29493
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 15:36:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrovna takovej Schumacher mají nejspíš „seznání” své tratě víc než dokonalé. Jemu se o té trati možná i zdá
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 15:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glagol a co třeba v zahraničí? Zkus se tak poptat co v okolních státech (neberu Slovensko, tam jsou na "naší" úrovni, i když předpis mají možná lepší), jestli se vykonává-nevykonává nějaké poznání...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 15:45:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský A taky tam jel jednou poprvé, na každém okruhu :-) Ale myslím, že s jeho praxí těch pár okruhů F1 ve světě zná zpaměti i když mu tam asi nedali razítko :-)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29496
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 15:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jistě to měl dobře nastudované, byť ne třeba přímo od volantu.

Osobně si myslím, že zejména u osobních vlaků důkladné seznání s kuplí v ruce význam má.
U nákladů bych na tom tolik nebazíroval, nicméně aspoň nějaká forma zaměřená na podstatné věci (zejména sklony) se jistě hodí též.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Kristian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 16:11:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

franta 007: Ano rozprodat všechno co ještě zbylo, a získané peníze utratit za píčoviny, to je a vždycky byl program skurvených ODSáků.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 16:13:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský Jenže seznání je, že se jen vezeš a čumíš a kolega ti řekne, hele támdle u toho přejezdu otevřeli novou knajpu, točej tam to a to. Támhle ten baráček pod lesem, tam ti bydlí kočena, kdysi jsem u ní přespával a támhle máme zahrádku, koukej. Mezi tím proletíš 200km stanice po první koleji, když zastavíš a křižuješ, tak po druhé či třetí. Já jen tvrdím, že já osobně z tohodle nemám NIC. Víš mi dá, když si prostuduju SJŘ a TTP, kde já se hlavně dívám kde jsou jaká stupání, třída sklonu, koukám taky na normu a ještě její reálnost konzultuju s panem Korefem. S těma osobákama bych třeba i souhlasil, taky jsou tratě a tratě. Některý třeba pro mne dvoukolejka s autoblokem a všechny stanice releovka jsou méně náročné, na druhé straně ta "Krysoletova" jihlavská štreka je něco, kudy jsem taky párkrát projel, ale nikdy jsem se tam moc nehrnul, protože pro nás jsou tam stejně spády a stoupání do kterých rvát nějaký těžký tuny je na 4 mašiny a tedy rentabilita není moc úžasná, samej oblouk, určitě nad ránem, v noci, na podzim posmrkaný koleje, že to klouže, v každý stanici jinej typ ZabZař, je tam, jak já říkám, docela dost špeků.
franta007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.7.35
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 16:44:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Kristian hlavně že nejsou zkur..:-),ale měla by tam být podmínka že při privatizaci zachovaj provoz-prej to tak asi bude, ale ty předchozí vlády dělaly nic a tak teď se ruší osobní doprava, soukromník téměř žádnej a poplatky za cestu nehorázný, prostě to pos..Částečná privatizace je lepší než když to komouši rozkradou! Tak zdar a třeba to dopadne jak ve Švýcarsku. Nebo v Maďarsku
když nebudou nic dělat. Jen aby si to naprivatizovali sami sobě to by byl pak pěknej tunel, holt se budou muset starý struktury pohlídat.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 17:13:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ony tratě zanikají se zanikajícím průmyslem, rušením továren, jejich vleček, dke nic není, ani čert nebere. Tratě se většinou stavěly někdy za císaře pána a od té doby se změnily přepravní priority. Osobní doprava zaniká z téhož důvodu, lidi nepracují v továrnách, odstěhovali se třeba jinam a nebo protože neslužby ČD molochu, nepřípoje, moderní vozidla 810,zastávka 3km v poli, zatímco bus jede z návsi a v lepší dobu jak vlak. Trať asi nikdo nebude privatizovat, aby ji rozebral, ale aby na ní jezdil, ale spíš o nějaký tratě ani nebude zájem a ty zaniknou tak jak tak. Na druhé straně, když je o tratě zájem, jak se už ukázalo v tomto socialismu, soukromník nemá šanci uspět, ani s moderními vozidly jako Desiro a pod, vyhraje vždy moloch ČD a moderními 843, který ve finále tahaj ještě dva 010.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 896
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 17:35:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad fýra: do kamene tesat :-):-):-).Když už nic,tak se provede putovní výstavka,nebo se zmanipuluje výb. řízeni v duchu:stojíme nejmíň a dokonce po vás budeme chtít ještě míň,než jsou naše náklady.
Stále zde ovšem není dostatečná vůle sáhnout na vedení tratí,které bylo děláno za císaře pána ve většině případů a bylo dimenzováno na určitý druh přepravy a na určité výkony lokomotiv.Takže by se měla většina tratí narovnat.Z rychlosti 60km/h opravdu v dnešní době na zadek nepadne.To je tak rychlost na blatenky apod.
Vejce_zářícího
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 17:43:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy, možná byste si měl třeba na Libereckém kraji zjistit, proč dali přednost ČD před Connexem. Bylo to z velmi prozaického důvodu.

Z toho samého důvodu chybí i ta vůle "šahat na vedení trati". Je to celé velmi prosté.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 2-2004


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 18:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra: A víte proč v Německu je jízda bez seznání povolena? Nebude to třeba z důvodu zabtechniky? Víte, jak funguje Indusi a že je na většině tratí? Srovnejte s našimi podmínkami...

A všichni:Mě vždycky zarazí, jak někdo svádí rušení tratí na zlovůli GŘ ČD, krajských úředníků nebo to vezme přes politiku (ODS). Jakoby k tomu rušení neexistovaly objektivní skutečnosti. Ale to by nejdříve chtělo začít myslet...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 18:41:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro a bude? Opravdu jsou všude v německu releovky? Já viděl i mechaniky...
Nebo jsou tam prostě strojvedoucí hazardéři co jezdí jen "podle značek" a neznají know how, kde je jaká hospoda?
Jak říkám, VŠE kromě snížení TR o 10km/hod je u nás předvěstěno.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 2-2004


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 21:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravdu jsou všude v německu releovky? Já viděl i mechaniky...
Ich sah auch elektronische Stellwerke mit mechanische Signaleinrichtungen.

Já se prostě snažím říct, že je provoz v SRN lépe zabezpečen z hlediska zabtechniky. Podrobnosti nebudu rozvádět.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 21:38:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lépe..hm to je dost diskutabilní. U nás je na některých tratích lépe, na některých hůře, na některých vůbec. A už jsem čet i pár dohadů, jestli je lepší Indusi a nebo naše VZ, do toho se mi fakt nechce. Já myslím, že VZ v kombinaci s TRS s centrálním stopem by stačilo.
Ale jak to souvisí s poznáním? Spíš jen asi tak, že by se neměly už takové odlišnosti (skupinový návěstidla, nechanický, stanice bez odjezdových návěstidel) vyskytovat. Na tratích řízených podle D2 prostě všude světla a hotovo.
Kurt_mužík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 01:42:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro a bude? Opravdu jsou všude v německu releovky? Já viděl i mechaniky...

Fýro. Tak to ě i na mě moc!!

Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1302
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 01:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vejce zářícího: mohl byste mi ten/ty důvody napsat na mail pod jménem? byl bych vděčen
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://motovozy.vlaksim.cz

ICQ 264305638
Vejce_zářícího
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 08:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to klidně napíšu sem - zjistili, že na provoz Desir v rozsahu který požadovali prostě nemají. Takže se ještě rádi spokojili s nabídkou dumpingových ČD.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 10:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kurt_mužík Tak to ě i na mě moc!!

A co vlastně? Šlápl ti někdo na palec, či co? Jakési výkřiky do tmy?
Co je to třeba tady? http://foto.vlakpage.cz/ukaz.php?id=9589
že by nejmodernější zab.zař DB?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace