K-report
 

Archiv do 12.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 12.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 15:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qecy: Mam takovy dojem, ze se Pvvs vyjadroval k tomu firovi u Vranovic. Tam si svym chovanim ten pruser primo privolal.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 16:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michal Novotny:
Tak to pak jo.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2287
Registrován: 7-2003


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 16:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jj vranovice, k tomu druhymu nemam dost info .
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 7-2002
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 16:56:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mafouz - však moc dobře víte že jsem si tuto reakci pouze přičetl k Vašim výlevům z jiné oblíbené diskuze (to taky na vysvětlenou pro Fýru AntiMcBaina - o kvalitách své argumentace mě mafouz přesvědčil totiž už jinde). A že jen tupě útočite na moji osobu dokazují i Vaše další slova, já tu rozhodně neslovíčkařím a řešim podstatu věci, zkuste si třeba ráčit všimnout, že jsem se ani slůvkem nesnažil přispět do plané diskuze jestli zastřelit výpravčího za to že fíru neupozornil.
1xR+1xPn=1xRPn
Neregistrovaný host
Odeslán z: 72.22.71.79
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 17:26:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drážní svět se obrátil v prdel a pokud měl ten fíra nástup ve 2.42, tak TO je ta příčina. Kdo mívá tyto pěkné denní několikrát do měsíce, v mém případě 11x za leden, ví, že lze vcelku v pohodě po 10ti až 12ti hodinách v práci čumět na výstrahu a nereagovat na ní. Narozdíl od výpravčích běžných neuzlových stanic, kteří jsou zvyklí na bodovou pozornost (prosím, nikterak nesnižuji váhu a míru odpovědnosti), fíra udržuje liniovou pozornost i v řádu hodin a pak může být tumpachovej, je to vcelku přirozený biologický jev. To ale těžko posoudí blbeček, který je vzhůru po celou noc jednou do roka na Silvestra a jízdu vlakem tráví v prvním okně za mašinou, ale keců tu má plnou nůši <- myšleno (zatím) neadresně. Ještě doplním, že mi na TRSku občas přilítne šipka dolů AKA \\"jeďte pomaleji\\". Jo, už aby byla TRSka na 011, co Laďko :-). Tímto zdravím zde přítomné výpravčí. A úplně na závěr, na jednokolejkách se jezdí přesně v tomto stylu, takže tohle křižování, tedy pokud by vyšlo, je naprosto OK.
Kurt_mužík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 17:28:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AAMcBain Já neříkám, že projetí stůj není chyba fíry, prostě jsem jen řek, že počítal s tím, že ve stanici kde nemá pobyt bude průjezd a zřejmě výstrahu prostě zabukařil, nebo tak něco.

U ODOSu to takhle děláte, Fýro?
Mafouz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 17:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ooooo, ano,už je to tu zase. Samozřejmě vím, že všemu rozumíte, na to mě nemusíte znovu upozorňovat a o kvalitách Vaší argumentace taky ne - já jsem v argumentaci vůl a Vy hvězda, to už vím.

Jen jsem se zeptal, kde se ve Vranovicích křižovalo, a že jsem k tomu přidal tu poznámku, jsem si schválně rýpnul, jak zareagujete. Je zajímavé, že oproti jinému diskuznímu fóru okamžitě.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 7-2004


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 17:48:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyšetřování ukáže čí je to vina,pravděpodobně fíry aponese se za to následky.Já jen nestačím vždycky koukat,jak se někteří vždy po nějakém průseru dokážou povyšovat nad druhou profesi...Je vidět že kolega Qěci je přesně ten typ namachrovanýho výpravčího,asi byste koukali,kdyby na Vás všichni strojvůdci začali psát všechny výstrahy a stopky u klacku.Já si vážím plno výpravčích,kteří právě dokážou jednat "dopravácky" a udělat něco navíc,než musí.Už se mi několikrát stalo,že výpravčí třeba v Dobrovicích řekl do vysílačky před stanicí budeš čekat 2 minuty na odhlášku,na křiž s nákladem apod.To je přesně to pravý dopravácký jednání,a i fíra pochopí když mu výpravčí řekne,promiň sem to nestihl,tak je to všechno v pohodě a to samý,slušný fíra řekne výpravčímu hele,budu šustrovat,nejede mi to,jedu na jeden motor,vařím apod,a výpravčí je rád,že nemusí zbytečně pak rušit vl.cestu a tak dál.Prasáckej fíra zastaví a řekne šlus.Všechno je jen o lidech a připadá mi podle některých zde diskutujících,že nad ně není....A pak se divíme,že spolu lidi nemluvěj.
Kurt_mužík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 18:00:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1xR+1xPn=1xRPn - A úplně na závěr, na jednokolejkách se jezdí přesně v tomto stylu, takže tohle křižování, tedy pokud by vyšlo, je naprosto OK.

Takže nám chcete říct, že projíždění červených je úplně běžné?
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 18:02:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1xR+1xPn=1xRPn

Že bychom se odněkud znali .. soudě dle oslovení ..??

A k těm vysílačkám jen dodávám,že nám plácačkám je docela jedno jestli máte TRSku nebo jiné takovéto zařízení .. hlavně by totiž mělo být pokud možno plně funkční,jinak je na dvě věci ...

Jinak ještě v této "vášnivé" diskuzi konstatuji,že v našich profesích /výpravčí,fíra,signalista a jiní/se musíme jeden na druhého ve službě spolehnout,jsme jeden na druhém zcela závislý .. a proto to bez vzájemné spolupráce prostě nejde ...


ICQ 237-113-861
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 18:11:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

753006

Všechno je jen o lidech a připadá mi podle některých zde diskutujících,že nad ně není....A pak se divíme,že spolu lidi nemluvěj.

Velice trefný příspěvek a Vaše zde prezentované názory jsou totožné s mými ...
Jste v tomto případě tzv. "můj člověk" .. kolego ...


ICQ 237-113-861
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 976
Registrován: 7-2004


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 18:12:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Láďa:Jj,to by mělo být základ,že vysílačka na mašině musí být zaplá,bohužel tomu tak občas není.jinak naprostý souhlas.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 18:27:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

753006:
Tak to ses trefil do toho pravýho. Přijď strávit se mnou 12 hodin šichty a uvidíš, jak jsem namachrovanej a jak nikdy fírům neříkám ať jedou jenom 50, protože jedou za osobákem, jak nikdy fírům neříkám, že budou křižovat (mimořádně samozřejmě), že to vychází blbě, tak ať jedou pomalu, že mají zastavit u přechodu pro rozkaz, že můžou jet Lv až ke klacku, že jim jiskří smeták, že pojede až za pět minut a tak si může skočit pro kafe, a další a další. Jo, jsem ten nejnamachrovanější výpravčí u ČD

Mně jenom vadí to tvrzení, že výpravčí by měl o výše uvedeném informovat. NEMĚL! Ale dobrý výpravčí to udělá, když ví, že je to vhodné, že to pomůže jemu, cestujícím, nebo fírům, nebo někomu jinému. V Káranicích to ten fíra rychlíku vidět musel, je to rovná stanice a viditelnost byla dobrá, takže v té situaci bych tu informaci vysílačkou považoval za úplně zbytečnou. Vysílačkou informuju fíry totiž pouze tehdy, když si tu informaci nemohou sami zjistit.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 977
Registrován: 7-2004


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 19:10:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Qěci:reagoval sem dle tvého příspěvku 1011 resp. jeho spodní části,pokud tomu tak není,tak jedině dobře,bohužel to z tvého přípspěvku tak vyznělo!Jinak už bych to tu dál nepitval.Ukončeme to,že všechno je o lidech!
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 22:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďa, 753006: Nezapomínejte, že vysílačku nelze považovat za primární komunikační kanál (i když tomu tak někdy je), ale pouze za doplňkový! Nikde není jistota, že se "dovoláte" a že to uslyší a odpoví ten správněj.
To je dneska svět...Člověk to musí mít furt pod kontrolou nebo se z toho p..... To by člověk blil.
ICQ 311-297-744
1xR+1xPn=1xRPn
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.121.16.83
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 22:28:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďa: Jj, známe se, respektive já Vás od vidění :-)

Kurte: nesenilníte?
rgx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.79.117
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 23:16:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poněkud vám všem vyšuměla příčina toho všeho: lidský faktor - na to se dá vymlouvat do nekonečna. Řešení existuje: Indusi a dálkovina. A bude pokoj. Račte se podívat na západ od nás. Funguje to.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 23:28:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1xR+1xPn=1xRPn

Tedy Vy jste ale tajemný ..

Pes38

Právě,že není ještě ta jistota,tak NEZAPOMÍNÁM ... Ale je to velice dobrý druh vzájemné komunikace a domluvy,který nám pomáhá při naší práci ...


ICQ 237-113-861
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1079
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 00:39:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

rgx: kdybychom nebyli v padesátých letech postiženi vizí LVZ, tak Indusi jistě mělo smysl. Dnes už ho nikdo nezavede, i když s naprostou jistotou si dovolím tvrdit, že pokud bychom Indusi měli, tak se nestaly Vranovice, Vojkovice, Káranice, Brodek u Přerova (ta loňská jízda do odbočky) a s vysokou pravděpodobností ani Kropáčova Vrutice (na rozdíl od Němců u nás nejsou prokluzové vzdálenosti). Ta Kropáčovka pokud by se stala, byla by s minimálními následky.

PS: I fíra je člověk a pokud ho nic nekontroluje, dojde někdy k chybě. A u nás ho nic nekontroluje. (Zvýšení kontroly dalším člověkem neuvažuji, protože nefunguje).
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5909
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 08:21:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vojkovice by se s indusi staly. neb telefónika :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2093
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 10:11:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já neříkám, že projetí stůj není chyba fíry, prostě jsem jen řek, že počítal s tím, že ve stanici kde nemá pobyt bude průjezd a zřejmě výstrahu prostě zabukařil, nebo tak něco. Ovšem stačilo kváknout do rádia a nemuselo se to vůbec stát, třeba mu jen říct, hele zvolni, křižuješ tu s nákladem, aby to vyšlo...

Až se srazí 2 auta na křižovatce tak taky budete takový dobrák, že přijdete k tomu chudákovi co je v tom nevinně a začnete mu vykládat, že kdyby jel o půl minuty dřív/pozdějc, tak se nic nestalo.... ?

Sorry, ale je to trapné.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1861
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 10:31:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něčí citace: Já neříkám, že projetí stůj není chyba fíry, prostě jsem jen řek, že počítal s tím, že ve stanici kde nemá pobyt bude průjezd a zřejmě výstrahu prostě zabukařil, nebo tak něco. Ovšem stačilo kváknout do rádia a nemuselo se to vůbec stát, třeba mu jen říct, hele zvolni, křižuješ tu s nákladem, aby to vyšlo...

Hmmm, zajímavý, když se před lety srážely mašiny na JHMD protože se křižovalo pokaždé jinde, a strojvedoucí jezdili popaměti, návrh na ceduli typu "nespouštěj oči z trati" ve znění: "Zde se křižuje" byl zamítnut jako že to stejně nikdo nečte. A najednou by tu někdo chtěl upozorňování.
Naopak: Podmínky se musí neustále měnit, aby fírové nemohli jezdit popaměti, tedy křižovat pokaždé jinde, namátkově zastavovat rychlíky tam kde nezastavují a podobně. Strojvedoucí musí být neustále udržováni v pohotovosti, střehu a nejistotě. Jedině tak udrží pozornost. Ne naopak, jaxe tu furt někdo snaží navodit.
Budoucnost patří bagrům!
AntiAntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 11:12:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Strojvedoucí musí být neustále udržováni v pohotovosti, střehu a nejistotě. Jedině tak udrží pozornost. Ne naopak, jaxe tu furt někdo snaží navodit.

Tak vy jste zralý na jakýsi ústav....
Nebo vlastně, je vás pro tento server škoda, měl byste být v managementu čd -))))))))))
Tak jste právě jednoho v Káranicích uvedli do střehu.....
742041
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 11:18:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pořád se tu bude rozebírat možnost použití vysílačky?Jaký by to v tomto případě mělo smysl?Už bylo tady hodněkrát napsáno že to všechno bylo na poslední chvíli,i ten "nejnamachrovanější" čepička by měl co dělat.Pravda taky že měl fíra nástup už někde po půlnoci a táhl to už na dojezd v HK a jistě dojel až do tohoto bodu podle předpisů,jenže taky říkat že zde pravidelné křižování není obvyklé tak to nějak projedu je přeci jen na malér a čepička jistě taky udělal to co měl a nebo spíš to co ještě mohl udělat.Každý má kousek pravdy ale stále omýlané měl ten udělat to či ono,v první a poslední řadě mělo být na červenou stůj Jen menšina ze zde přítomných si dokáže představit závislost jedněch na druhýh i zodpovědnost sám za sebe ono dodržování předpisů bez sklouznutí do stereotipu i když to mnohdy svádí je mnohdy těžké. Takže ve velice obecné rovině a pro ty kteří zde stále zkouší naznačovat to či ono,červená na na návěstidle pro strojvedoucího znamená stůj,viz pro ostatní předpis ČD-D1,návěst č.120
S pozdravem 742 041
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1864
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 11:58:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AntiAntiMcB: Milej pane, já bejt v managementu, tak vy nebudete ani čistit vozy, jaxem vás tak tady čet. Buďte rád, že píšu jen sem. :-)))))
Budoucnost patří bagrům!
Kurt_mužík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 12:19:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KMe, ODOS žádné vozy nemá. Ten má jen Fýry. Kteří evidentně nepodstupují psychotesty.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1080
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 12:31:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vojkovice by se s indusi staly. neb telefónika
Vojkovice by se s Indusi nestaly, protože Indusi není závislé na traťovině. Funguje i na D3 (osobní zkušenost).
AntiAntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 12:35:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem právě proto nejsem u ČD, protože vám podobní už tam jsou a právě proto to tam vypadá tak, jak to tam vypadá.

Mužíku starej se o sebe a své psychotesty, ty bys neprošel ani tou prohlídkou, protože jsi blbej jak štoudev
AntiAntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 12:54:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy Vysílačkou informuju fíry totiž pouze tehdy, když si tu informaci nemohou sami zjistit.

Takže ty vlastně i víš, co ten fíra může a nemůže v daný okamžik zjistit, no ty jsi výpravčí s telepatickýma schopnostma....prodloužený oči strojvedoucího.
753006 to řekl hezky...je to o "dopraváckém" jednání a jednání mezi lidmi. Huba by mu neupadla a tolik práce v takový prdeli jako jsou Káranice zase nemá. Pokud se teda zrovna nedostával do dalšího levelu počítačové hry, to by ho omluvilo.
Tím považuji Káranice, včetně narážek debilního Mužíka za uzavřené
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1015
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 13:07:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AAMcB:
Samozřejmě, že vím, co fíra může zjistit. Třeba vím, že v rovné stanici musí vidět protijedoucí vlak, když je dobrá viditelnost. :-P
AntiAntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 13:16:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy Svez se tam někdy na stanovišti. Ta rovnost v zástupu sloupů a výložníků ti pak bude připadat úúplně jinak, líp návěstidlo vidět v oblouku...
Takže ne-mu-sí. Prostě nemusí. A zřejmě to tam i tak nějak bylo, zjistil, že je na stůj, až viděl odjezd
Helmuth
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 14:02:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkná debata, co jeden takový průser dovede rozpoutat, neuvěřitelné. Jedno je ovšem jisté v celém předpise je strojvedoucí musí, výpravčí může, jestliže mu to situace dovolí. V praxi to znamená, že výpravčí má většinou situaci, takže nikdy nemá čas. Vždyt ten výpravčí ani nemusí být před dopravní budovou, když jede kolem vlak a co je důležitější než když stanicí projíždí vlak? Když strojvedoucí projíždí stanici a nikdo nikde, co si může řící. Je tam vůbec někdo,neděje se něco ve stanici ?? A výpravčí si říká "vždyt tam být nemusím, pokud někdo bude mít připomínky měl jsem důležitější úkoly. Ovšem pokud tam není výpravčí dopravák, ten vždy ví co je potřeba udělat aby mohl po směně odejít s pocitem dobře odvedené práce.
Zde je viník pravděpodobně znám, ale nechme to vyšetřit, jelikož až po důkladném vyšetření je možno říci ano ty jsi za to mohl.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1070
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 14:10:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panove, nerad rusim Vasi uzasnou diskuzi, ale udajne nehodak od Karanic, kdyz se vracel zpet do depa, tak pomahal UDAJNE na koleje jeste jednomu persanovy. Nevite nekdo o tom neco ? Info by melo bejt s CT s depa, ale .. ze .. ;-)
Krom toho u Vojkovic, teda pokud je to ten vlak v protismeru by asi INDUSI nezabranilo, neb tam nebylo zadne navestidlo na stuj po ceste. Pokud si to pamatuji teda dobre, ze ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1016
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 14:15:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele fýro, meleš o voze, já o koze. Fíra v káranicích věděl, kde je návěstidlo, takže se na něj mohl podívat. Jestli se mu nepovedlo zjistit, co na něm bylo, proč nejednal podle nejpovážlivější návěsti? Navíc když před sebou viděl protijedoucí vlak? A znám to tam, řídil jsem tam onehdy mašinku řady 163. Takže nekecej.

Jak dlouho se ještě hodláš točit na té vysílačce? Kdo nedodržel pravidla? Jak dlouho ještě hodláš obviňovat káranického výpravčího, který chybu neudělal, z nějaké nečinnosti? Jak vůbec víš, že nevolal? Třeba volal, ale fíra chrápal, nebo nefungovala trska? Řekneš to tomu výpravčímu do očí? Čiší z tebe zapšklost, machříčku. Je mi tě líto.
Helmuth
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 14:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pjp: Máš dobré informace ten den večer se opět podařilo na "severu" sundat jednu elektriku v Hradci Králové na zem.
AntiAntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.166.64.6
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 14:41:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain To můžu splnit, pokud tady nebudou mít Mužíci a jim podobní debilní poznámky o psychotestech, kterými sami nikdy neprošli a podobné. Pamatuj, já sám od sebe jen tak na nikoho nevyskakoval. Většinou jsem byl kvůli názoru na něco označen za blbce někým jiným, který se cítil tím nejmoudřejším na zeměkouli. Akorát ty jsi se koukal jen na jednu stranu. Chtělo by to měřit stejným metrem. Jinak mesto, ani město nefunguje
742041
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 14:42:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové,není nejjednodušší zmiňovanou osobu ignorovat?Jen se jí zde přilévá olej do ohně a dává živnou půdu pro slovní průjem.Trocha nezájmu a bude klid.
S pozdravem 742 041
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1071
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 14:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Helmuth -> se divim, ze neco i vim ;-)
O jakou slo ? A jak se ji to povedlo ?
Zas az tolik ty me informace o tom nevedi ;-)
Dik.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
AntiAntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.166.64.6
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 14:51:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy ještě jsem chtěl říct. Za časů, kdy pamatuju vysílačku na 020 akorát na Praskačce, tam ve stanicích výpravčí vylezl a ukazoval "zkřížené ruce" jako křižování, když točil kličkou, jako na polním telefonu, znamenalo to, že se čeká na odhlášku a pod. Zase já, když jsem měl dobrou mašinu a byly podmínky na to, vyjet do Převýšova bez postrku, na Kaníně jsem ukázal palec nahoru, choťovickej už veděl, že nemusí chystat postrk, naopak, palec dolů znamenal, že to jede na prd a že postrk chci. Taky to nebylo v žádném předpise a výpravčí to neměl za povinnost, ale dělal to, Bylo to prostě jak říká 753006 dopravácké jednání. I dnes, když tu vysílačku mám, tak jí používám, ptám se, komunikuji po štrece, abych věděl, co mě zajímá.
Ale klidně buď zalezlej v dopravě a pak můžeš koukat na hromadu před ní....

Nevím proč startuješ, pak se tady hodně lidí diví reakcím. Napiš mi, kde že jsem někoho obviňoval? Já jsem narozdíl od jiných, "kteří už dávno mají jasno" žádný soud nevyřkl, jen to, že kdyby kváknul, nemuselo se to možná (spíš určitě) stát. Samozřejmě, on nic neporušil a je z obliga, to je důležitý, blb byl fíra, který přehlídl, porušil....bla bla bla
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8409
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 14:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak mesto, ani město nefunguje

To je divný, mě to jde.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 16:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýro, už jsem tu jednou psal, že tyhle posunky a informace fírům poskytuju. A to pouze tehdy, když to má účel, což je hodně často. A když je náhodou neposkytnu, tak se na mě nikdo nesmí zlobit, jako že tobě to vadí. Vůbec netušíš, co ten výpravčí dělal, tak to neposuzuj. Zrovna tak jako já neposuzuju, co dělal ten fíra toho rychlíku, třeba měl skutečně nějaký akutní problém (technický, zdravotní...).

A píšu ti, žes obvinil káranického výpravčího z neinformování o křižování, jestli jsi to zapomněl. To byl tvůj soud.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 16:47:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na Kaníně jsem ukázal palec nahoru ... palec dolů znamenal

Jako laik sledující Vaši diskusi musím říct, že jsem naprosto zděšen, že by takto měla fungovat železniční doprava. Nějaké domluvené signály se známými výpravčími, spoléhání se na vysvětlující hlášení do vysílaček atd. Co když si jednou špatně porozumíte? Co když tam bude mimořádně sloužit někdo jiný? Chápu, že může být těžké vyžadovat po někom, koho třeba i osobně znáte řadu let, důsledné dodržování předpisů, ale doufal jsem, že existují nástroje, které nikomu nedovolí ulehčovat si svou práci na úkor Vás a Vaší bezpečnosti.

Na druhou stranu, kdo vymýšlí začátky směn na 2:42 ráno 11 x za měsíc, by měl odejít doživotně na psychiatrii, neboť je nebezpečný cestujícím i železničnímu personálu.
AntiAntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.166.64.6
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 17:02:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy Neobvinil, jen jsem řekl, že by mu huba neupadla a kdyby to udělal, tak by se s největší pravděpodobností nic nestalo.

Čsad_zastávka Posunky tohodle typu se používají dodnes a jsou většinou všem známé, takže záměna nahrozí. Dříve to tam fungovalo, říkám, na 020 byla vysílačka jen na Praskačce a to jsem s ní mluvil jen párkrát.
Hesla jsem zkoušel, s háčkem i bez háčku, s velkým i malým, jak mesto, tak město, tak to odkud se připojuju.
742041
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 17:27:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AntiAntiMcBain:vaše příspěvky již hraničí z křivou pomluvou a velkou deziluzí.Pokud se to vede vše jak je uvedeno podle vás no potěž pánbůh,ještě že je to vše jinak.
S pozdravem 742 041
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 17:36:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka: Na dráze je to tak, že na návěst stůj se tak nějak musí zastavit. Funguje to 150 let a s mnohem větší mírou bezpečnosti, něž třeba na silnici. Všechno ostatní, o čem tady mektá neexistující zomibie Anti(koncepce)McBain jsou jenom o předávání doplňujících informací, na nichž není založena bezpečnost dopravy.

Nástup ve 2.42 je logický, v noci jezdí méně vlaků a ráno vyráží dělnictvo na šichtu vlakem. Nástupy kolem třetí či čtvrté mají běžně i tramvajáci, autobusáci a pod. Zažil jsem to u dráhy i DP, je to chuťovka, ale nedá se s tím nic dělat.

To, že měl 1R+1Pn... podobný nástup 11x za leden je nutno chápat tak, že musel 11x časně vstávat. Ale někdy to taky bylo ve čtyři, někdy v půl šesté. Dneska už by se mi tak vstávat nechtělo, upřímně řečeno.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 17:39:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Více či méně související úvaha, kterou nechci nikoho naštvat. Fírou jsem se stal v roce 1967. Tehdy ve statistikách nehod čelní místa zabírala projetá návěstidla (strojvedoucí), vjezdy na obsazenou (výpravčí) a jízdy na jinou trať (obě profese). Vjezdům na obsazenou brání dnešní ZZ, ale projetým návěstidlům nebrání nic. Barvu žárovky, omylného člověka a rychlost 120 neřeší nic. LVZ a jeho klony nejsou špatné, ale od žluté k červené je to při rychlosti 120 km/hod 30 vteřin.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 18:00:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka 2005: Vjezd na obsazenou řeší ZZ. Někdy.
Projetí návěstidla stejně tak někdy řeší LVZ. Bohužel jen někdy.
Podívejte se, jak málo je u nás kodovaných tratí a jak málo stanic s moderním ZZ.
Takže je to pořád na i na strojvedoucích, i na výpravčích. Bohužel. A v případě jakékoliv poruchy nebo vypnutí zařízení tomu tak bude i v budoucnu.
AntiZombieBain to nepochopí, protože je to vymyšlená figurka, ale Vy to pochopíte.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 18:08:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi:
Jako sorry, ale nástup nebo konec ve dvě v noci je úchylnost opravdu velká. Je vidět, že všechny drážní odbory stojej za prd, jelikož normální nástupy, nedělené směny a dlouhé směny považuju za jednu z nejdůležitějších věcí, o které by se odbory měly starat. Mj i proto nejsem fírou, nebo průvodčím. Tyhle hovadské turnusy bych nesnesl. Vám by se třeba líbilo mít dvě dvouhodinová přerušení směny jenom proto, protože si blbej zaměstnavatel nedokáže práci zorganizovat líp?

Fýra: to je to obvinění. Obvinění z nedostatku vcítění, z nedostatku správné dopravácké praxe. Nebudu ti opakovat, že v této stanici za té konkrétní situace, kdy měli oba fírové krásný přehled o situaci před sebou by o letmém křižování informoval fíry jen dementní výpravčí.
AntiAntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.166.64.6
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 18:11:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

742041 v iluzích spíš žijete vy, pokud myslíte,že to co píšu je pomluva. On je to totiž hořký fakt. A jak píše Jka2005 s tím souhlasím, pro fíry se kromě toho rádia na 020 nic nezměnilo. Mechanická návěstidla v Dobřenicích, Káranicích a Dobšicích mám ještě v živé paměti a posunky tam dostanete dodnes. Teda jak od koho, "moderní výpravčí" už ven z dopravy nevyleze...Fíra přece ví, má poznání a navozováním méně či více nebezpečných situací ho držíme ve střehu přece, oooo to je moudrost nad moudrost!!! Krom toho jsou na těch mašinách pomalu dědové...
Kirk_james_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 18:13:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp- "údajně" se na hradle zaškoloval nový pracovník a "snad" hodil výhybku dříve než bylo zdrávo.Byl to peršing 163 241.Jinak 241 nahazovali pražáci při cestě do Káranic.
AntiAntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.166.64.6
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 18:24:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi Ty jsi taky vymyšlenej ty wole :-))) A ještě k tomu vymaštěnej. A pak kdo tady na koho útočí pane admin....

Qěcy Ano tak v Káranicích byl nedementní výpravčí, který pak chytře sledoval hromadu ve stanici. Ale může se bušit do prsou, že není dementní. A opakuju, že to, že jsem řek, že kdyby kváknul do vysílačky nic by se nestalo, není obvinění. Asi oba přehled neměli zřejmě, že....pokud teda fíra rychlíku nedostal třeba infarkt. Jinak by se asi choval jinak, kdyby viděl ten vjíždějící náklad. Nějak moc náhod najednou, nemyslíš? Neviděl výstrahu, neviděl vlak proti...Hm?
No o nedostatku vcítění se můžu mluvit já v souvislosti s tebou a prací strojvedoucího.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 18:26:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěci: Tak znova.
1. V noci vlaky osobní dopravy téměř nejezdí.
2. Kolem čtvrté ráno se počet vlaků zmnohonásobí.
3. Když lok.+vl. četa nastoupí večer a bude spát, je to dělená směna. Špatně.
4. Když budou placeni celou noc, ačkoliv pro ně nebude práce, tak to bude asi taky špatně.
5. Když má vlak vyjíždět třeba ve čtyři a strojvedoucí bere mašinu z depa, pak jede pro soupravu, stahuje jí k peronu, dělá brzdu, předtápí...(+ ohlášení u strojmistra, administrativa a na co všechno jsem zapomněl) tak mu na to ta hodina a čtvrt od 2.42 sotva stačí. Ale i to je špatně.
6. U dráhy jsem zažil nástupy ve 2.52 na dělnický osobák, u dopravních podniků ve 3,40 za první ranní jízdní řád. Je to nepříjemné, ale patří to k té profesi. Zatím to nikdo nevyřešil.
7. Určitě by se toho dalo hodně zlepšit, ale jaké by mělo být nějaké naprosto zásadní řešení?
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 18:35:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AntiAntiMcBain: Jak mohu na někoho útočit, když jsem, jak uvádíte, vymaštěnej? K tomu přece nezbytně potřebuji inteligenci, to víte z vlastní zkušenosti.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 18:48:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AntiAntiMcBain
Krom toho jsou na těch mašinách pomalu dědové...

Abyste jim nekřivdil, někteří jsou ještě junáci. Kdyby měli Alzheimera a nedoslýchali, tak by jim to hlášení z vysílačky stejně bylo na nic.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 18:57:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi:
Já vím, že nejde tyhle blbé nástupy a konce odstranit úplně. Ale lze jejich výskyt o hodně snížit. Protože v současnosti se turnusy vyrábějí stylem ta a ta DSVČ/depo má tolik lidí, tak bude mít tolik výkonů. To se předhodí jednotlivým depům a DSVČ a ty se mezi sebou o výkony porvou. Jak pak asi ty turnusy maj vypadat?

Fýra: Ty zase nemáš dostatek vcítění do mé profese. No a co jako? Ten fíra rychlíku, pokud se mu nic nestalo a nechrápal, tak ten náklad musel vidět už od vjezdu. Na tom trvám a tvoje kecy na tom nic nezmění. A právě proto, že se fírové vzájemně museli vidět, je zbytečné je o tomtéž informovat. Jestli chceš snad říct, že výpravčí měl volat proto, aby fíru rychlíku vzbudil, nebo aby zjistil, jestli náhodou není v bezvědomí, tak to sorry, ale to jseš teda magor.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3269
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 19:04:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na druhou stranu, kdo vymýšlí začátky směn na 2:42 ráno 11 x za měsíc, by měl odejít doživotně na psychiatrii

Proč? Protože je to nezvyklé? Většina lidí, chce-li, si na to zvykne, byť pod podmínkou, že si chtít zvyknout budou. Samozřejmě člověk, který považuje za normální, že spát se chodí mezi jedenáctou a dvanáctnou večerní a vstává se mezi osmou a devátou raní a jakékoli jiné vstávání považuje za nehoráznou anomálii si nezvykne nikdy.
Více viz. Křivi.
Život je kabaret
R.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.34.129
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 19:09:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad křivi a Qěci a Jk2005: máte pravdu,je to prostě o naplánovní atd., které rozhodně není OK. Jinak ste jedni zmála, kdo tady má realistický pohled na věc. Děkuji za něj.

Chci se zeptat animcbaina:nebudu řešit tady ty nesmysly,co meleš,ale chci se zeptat na jednu věc, o které se tady už někdo zmiňoval.
Proč strojvedoucí, když (ne)viděl, že má na vj výstrahu, nezvedl sluchátko a nezeptal se výpravčího, co se děje? Taky to není jeho povinnost, stejně jako výpravčího, ale udělat to přece mohl,ne? Jestli napíšeš, že toho měl fíra dost jako sledování trati atd., tak je to blbost, výpravčí měl taktéž práci - dávání předvídaného odjezdu a téměř jistě si chystal na JOPce otočení trať souhlasu, aby mohl co nejrychleji stavět vlakovou cestu. Je to přece o dopraváckém myšlení z obou stran, jak si zde psal.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 19:17:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěci: Asi se shodneme v tom, že současné turnusy akcentují víc, úspory mzdových nákladů a lokální zájmy DKV a DSVČ, než bezpečnost dopravy a lidské pochopení pro ty, co podle nich budou jezdit.
Ale vždy budou existovat profese, kde si musím své věci zařídit tak, abych na směnu od tří do třinácti nastoupil odpočatý. Vím, že je to těžké.
AntiAntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.166.64.6
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 19:29:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R. No jenže výpravčí při těch svých činnostech nikam nejede. A jak vám psal Jka2005 který má podle vás realistický pohled (já s ním také souhlasím) při rychlosti 120km/hod máte k tý červený 30 sekund a mezi tím, musíte činit jakási opatření, takže mačkat něco na vysílačce (pokud se zrovna trefíte na to správné tlačítko, když mašinka zrovna řádně nadskakuje na výměnách na zhlaví), mačkat VZ a ještě brzdit, je fakt dost věcí. Navíc, pokud už brzdím a zastavím, je mi už fakt jedno proč. Ale až mě nas....jistí moderní výpravčí, budu psát hlášenky na každý stůj, který potkám a žádat zdůvodnění.
Proto by bylo vhodnější, kdyby ten rychlík zavolal výpravka o něco dřív, ještě před stanicí a řek mu, ať nekvaltuje, aby stih uklidit náklad na bok a pak bude mít skrz. Ale to by byl dementní výpravčí, nedementní si pak vyzkoušel na vlastní kůži v reálu co se dělá při MU.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 19:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi, Bkp:
Nástup ve 2.42 je logický ... nedá se s tím nic dělat.

Mimochodem, měl jsem si možnost vyslechnout i turnusy průvodčích, přesuny po směně 1,5 hod. do domovské stanice mě trochu překvapily.

Chápu, že do 9 hodin ráno strojvedoucí spát nemůže, to já taky bohužel ne , ale jen doufám, že den předtím nekončil třeba v 19 hodin. Lidský organismus má nějaký rytmus a jeho porušení nemá moc pozitivní dopad na výkon člověka. Doba mezi 3. a 4. hodinou ranní je prý nejhorší.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace