K-report
 

Archiv do 13.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 120, 122, 124, 125 a 174 » Staré archivy » Archiv do 13.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 13:36:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když tady tak hořekujeme nad nepropustností 120ky, proč se nezačalo zase mluvit o jejím částečném zpětném zdvojkolejnění? Unhošť-Hostivice (nebo dokonce -Ruzyně) by přece pár km kolejnic vytrhaných z koridoru unesla, prostorově by problém být neměl. Vždyť i úpravy v nedávné minulosti se dělaly s ohledem na zdvojkolejnění-silniční nadjezd mezi Ruzyní a Hostivicema je evidentně dělaný i pro dvojkolejku.

Chápu, že by to nebyla laciná záležitost, ale když cpeme prachy do koridorů na J a Z od Plzně, kde to opravdu není to nejnutnější, tak proč nepřisypat tam, kde je opravdu převis poptávky po dopravě?
pavka_2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 14:28:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad jtb: Tady bude asi zásadní problém, že se pořád řeší, jak by měla vypadat rychlodráha na Kladno, tak se zatím žádné investice nepřipouštějí. Ona by zatím stačila dvojkolejka Hostivice - Jeneček, tam se vlastně 3 tratě sbíhají do jednokolejky. Zpětné zdvojkolejnění - 120 byla dvojkolejná úplně jinde.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1310
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 15:37:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pavka_2: Nemyslím si, že by zrovna úsek Hostivice - Jeneček potřeboval dvojkolejnost o dost více, než úseky další.
Mmch navrhovaná trasa dvojkolejky směr Kladno má být vedena zhruba v současné stopě 121 až do Jenče, nebo tak to alespoň podle plánů mělo být.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 15:41:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Okoři se dá jezdit na kole velice dobře, v podstatě celé údolí zákolanského potoka se dá pěkně projet. Může to být pěkná vyjížďka- jet z Phy do Noutonic cyklovlakem, pak na kole přes Okoř až do Kralup a žabotlamem zpět.

No jo, jenže s trasou (objíždění letiště apod) a jízdní dobou cyklovlaku to průměrný cyklista zvládne už z Prahy (a do Prahy) na kole...
Za více peněz méně muziky ... Motto DP hl. m. Prahy od 1.7.2005

Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2086
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 16:45:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Divíte se pak Středokluckému výpravčímu, že se může vzteknout, když musí uklidit soupravu dvaceti vozů a přerušuje na půl hodiny posun jen proto, aby se tam přehnal šoto-cyklo-motoráček, který zeje prázdnotou?

On je tam totiž mj. právě od toho, aby to vyřešil, víme ?

jede přesně v trase, kterou používá NEx 55000. Tento je sice nakreslen o hodinu později, ovšem právě o víkendy se vracívá dřív

A co jako ? Dojde snad kvůli tomu k nějaké újmě ?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2087
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 16:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když přičtu investiční úsporu na nově obnoveném úseku (AHr bez n.b.)

Jasně, na 1 pár nákladů je potřeba zřizovat AHr s návěstním bodem.
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 17:01:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Kdo přišel na to, že na obnoveném úseku je AHr? Nic takového tam není, je tam klasická telefonní nabídka.
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 11-2003


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 18:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On je tam totiž mj. právě od toho, aby to vyřešil, víme ?

VÍME! Na tom není nic k řešení. Zastrkat vágóny na vlečku zvládne i cvičená opice. Já mluvil spíše o zbytečnosti celé akce. O tom, proč musí vydělávající subjekt ustoupit nesmyslné akci s nejistým výsledkem...


A co jako ? Dojde snad kvůli tomu k nějaké újmě ?


Podívejte se do plánu vlakotvorby, co tento vlak vozí. Slyšel jste již někdy pojem Just-in-time Cargo?
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
cígler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.185.227.1
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 18:42:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak pojede ten vlak načas. Horší by snad bylo, kdyby jel později.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30311
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 18:56:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad řazení OS 19700-3 je 810 + 015 BDtax

Díky. Jen si dovolím poupravit - nebude se (alespoň dle mých informací) jednat o BDtax (což by byl vůz 012), ale Bdtax (tedy opravdu 015).

V tom případě jsou ale ty pobyty opravdu velmi nadhodnocené (snad krom dvou míst by stačila maximálně minuta), pokud v tom ještě není zakopanej nějakej čokl... Uvidíme.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.36
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 22:11:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár poznámek - já se prostě musím zase ozvat se svým ekonomickým pohledem a zastat se Hanzalíka. My totiž víme, jaké provozní problémy a zdržování při posunu při tomto obrovském objemu přeprav dělá předpotopní zab.zař na klíče ve Středoklukách, neexistence odj.náv. , jeden k smrti se přibližující angličan na nejdůležitější vlečce apod. Dále - dnes se otočí ve Středoklukách měsíčně kolem 1000 vozů!!!! to se nikomu ani nezdálo před 5ti, 6ti lety,potom - SFDI financoval a na SŽDC to výslovně potvrdili, obnovu této tratě na základě výsledků v nákladní dopravě, což jsme nekonečně a každoročně dokladovali a pak hlavně z důvodu bezpečnosti zásobování letiště.Já si prostě myslím, že na tuhle trať osobní doprava nepatří, přináší to jen ve Středoklukách zbytečné problémy. A to nemluvím jen za ČD Cargo, které snad v létě spustí činnost a bude pro mě prioritou, ale za všechny nákladní dopravce. Nezapomeňte totiž, že by v březnu měla začít skrývka zeminy z polí u Dobrovíze pro obrovské log.centrum Hochtief ( 112.000m2). Pokud zůstane jen u těchto víkendových cyklovlaků,tak holt nešť. Ale jsou to nesmyslně vyhozený peníze.

Jinak - dneska jsem byl na SFDI na jednání ohledně tříletého zavření dejvické tratě a její předělání na PRAK 1 a s tím související investice na Semmeringu kvůli převedení osobní dopravy na něj. Vypadá to dobře i pro mojí milovanou nákladní dopravu, 2x 2 páry těžkých vlaků v noci,a snad se podaří prosadit obnovení VŠECH dopraven. Jen se děsím toho že nějaký potentáti okolo tratě bydlící v nových bytech neunesou noční provoz vlaků u jejich šmoulích domečků a nastane PROBLÉM.A to s velkým P.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 22:49:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosil bych vysvětlit ten pojem PRAK 1...

Co se Semmeringu týče, tka mám obavu, že pokud ty vlaky budou trasovány v noci, bude problém...Je to totiž relativně klidná lokalita, a dvojče beztlumičových bardotek jim asi mnoho radosti neudělá...

O oddělení Carga si myslím zhruba toto:

...to, co bylo natřený na šedivo, to bude žlutý a co bylo žlutý, tak to bude z plexiskla. No zkrátka je to úplná revoluce. Možná, že to bude tak daleko, že se změní i název...
To je dneska svět...Člověk to musí mít furt pod kontrolou nebo se z toho p..... To by člověk blil.
ICQ 311-297-744
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3224
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 23:09:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosil bych vysvětlit ten pojem PRAK 1...

PRaha A Kladno; 1 patrně pro úsek Praha-Bubny - Hostivice.
Život je kabaret
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.36
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 23:43:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Pes38: Jo, na Railion CZ.....

To Bkp a Pes38: Ano, v podstatě pražská část rychlodráhy.
Švl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 00:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tom případě jsou ale ty pobyty opravdu velmi nadhodnocené (snad krom dvou míst by stačila maximálně minuta), pokud v tom ještě není zakopanej nějakej čokl... Uvidíme.

Jistě, čokl v tom nepochybně zakopanej je. Jak už někdo upozorňoval výše, v tabulce JŘ tratě 121 nejsou přeškrtnuté jízdenky u jednotlivých stanic. Vlakvedoucí totiž vždycky během pobytu vyběhne z vlaku, odemkne pokladnu ve stanici, odbaví cestující, zamkne pokladnu a pak se teprve pojede dál
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 00:15:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad quenya
Spíše bude tlak na nasovázování loko 755 nebo 742 na tyto vlaky.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 00:18:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz. Kdy to vypukne stavba PRAK 1?
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
pavka_2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 08:01:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, proč se zde prezentuje jako veliký problém posun ve Středoklukách. Vždyť se tam jen manipuluje s ucelenými vlaky, nerozposunovávají se tam jednotlivé vozy. A proč se nějaké manipulace, třeba obsluha vlečky v Tuchoměřicích, nemůžou provádět v Noutonicích ? Tam je plno kolejí a relativně moderní zab.zař. Nevím, proč tady neustále někteří kritizují fakt, že Ropid se snaží umožnit Pražákům dostat se na výlet do přírody jinak než autem. Já to vnímám vyloženě jako pozitivní věc.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2088
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 08:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo přišel na to, že na obnoveném úseku je AHr? Nic takového tam není, je tam klasická telefonní nabídka.

Já se taky divil.

Jen se děsím toho že nějaký potentáti okolo tratě bydlící v nových bytech neunesou noční provoz vlaků

Dovedete pochopit, že dvojice rachotících bardotek vadí většině normálních lidí ? Tohle fakt už dávno není o nějakých potentátech.

Já si prostě myslím, že na tuhle trať osobní doprava nepatří, přináší to jen ve Středoklukách zbytečné problémy. A to nemluvím jen za ČD Cargo, které snad v létě spustí činnost a bude pro mě prioritou, ale za všechny nákladní dopravce. Nezapomeňte totiž...

... že železnice už není státem ve státě a že tu obnovu a údržbu tratě zaplatili dańoví poplatníci této země. Takže tam holt nemá právo jezdit ČD Cargo, ale i ČD regio i další. Představte si jiný případ, že by někdo chtěl vyhnat Pn-ky ČD Kargou z 231, kde překáží pantografům.

Já mluvil spíše o zbytečnosti celé akce. O tom, proč musí vydělávající subjekt ustoupit nesmyslné akci s nejistým výsledkem...

Mně to vedení cyklovalaků nijak nesmyslné nepřijde (kvanta cyklistů tam byla už o minulém víkendu )a krom toho je to věc objednatele. Naopak pro dopravce jde přeci o normální kšeft.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2089
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 08:27:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, proč se zde prezentuje jako veliký problém posun ve Středoklukách. Vždyť se tam jen manipuluje s ucelenými vlaky, nerozposunovávají se tam jednotlivé vozy.

Ona ta debata nápadně připomíná to s tou cimrmanovskou hospodou Na mýtince - chodili tam lidi.

Ale vážně - napojení vlečky ve Středoklukách na jednu průběžnou kolej je opravdu nešikovné, zab. zař. jakbysmet - v tom mají Hanzlík s Guineou nesporně pravdu. Jenže s tím se bude muset něco dělat tak jako tak, bez ohledu na to zda tam budou jezdit náklady a nebo ne.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2090
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 08:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podívejte se do plánu vlakotvorby, co tento vlak vozí. Slyšel jste již někdy pojem Just-in-time Cargo?

Já zas nevidím jediný důvod, proč by ten vlak měl jezdit o hodinu dřív. Pokud tedy nejde o přepravu pracovníka ČD kargou Fr. Vomáčky do hospody v režimu Just-in-time, nejlépe ještě v pracovní době.
Tuchoměřičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.180.82
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 09:13:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Připojuji se k pavkovi_2: Proč se nemůže obsluha FM Logistic v Tuchoměřicích provádět z Noutonic? Posunovalo by se tam určitě snáze a odstavené vozy by tam také nevadily... To je asi otázka na quenyu, který se v oblasti pohybuje nejvíc
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 09:14:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak s tím AHr se omlouvám, bůhví proč mi to utkvělo v palici.

Jinak byly tady stížnosti na vyčerpání kapacity dráhy čtveřicí motoráků týdně, tak mi přišlo, že se to mohlo opravit kapacitněji. Pokud tam jezdí jeden pár nákladů denně, tak asi není problém v kapacitě dráhy ... O tristní situaci ve Středoklukách není sporu

Just-in-time si představuji tak, že to má přijet právě-v-čas. A né v Po-St-Pá o hodinu později a o víkendech o hodinu dřív ...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 10:41:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jsou to nesmyslně vyhozený peníze. Už to psal RadekŠ - ty peníze vyhodila Praha jakožto objednavatel, pro dráhu je to příjem podobný jako příjem z nákladní dopravy. Jestli tenhle příjem zaplatí i přesunutí soupravy nákladů na jinou kolej, tak se to vyplatí.
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 13:22:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem četl v pražské příloze MF Dnes, že v blízkosti Tuchoměřic má vyrůst obří outletový obchod. Nevíte, jak daleko to bude od zastávky Tuchoměřice? A myslíte si, že by ČD mohly zavést vlaky Praha Masarykovo nádraží - Tuchoměřice - Noutonice pro zákazníky tohoto obchodního centra?
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 13:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O_w: To je nesmysl jako vagón. Jízdní doba tragická, muselo by to jezdit aspoň co 1/2 hodiny, což by opravdu zásadním způsobem omezovalo ND na 121 a OD na 120. ČD snad mají tolik soudnosti, že na vlastní účet to nezavedou a majitel obchoďáku, když už něco, tak sáhne po nějakém autodopravci.

Druhou otázkou je, jestli se nevyužije železnice k zásobování toho obchoďáku, ale tipnul bych si, že ne, protože tam má být asi 170 nájemců, z nichž každý bude mít obrat zboží, který je pro železniční dopravu příliš malý.
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 14:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Tomášk:
To bylo jenom takové malé předvíkendové šťouchnutí do odpůrců víkendových jízd osobních cyklovlaků. Ale budou-li vlaky v Tuchoměřicích zastavovat i příští rok, kdoví, zda nějací kupující takový vlak nevyužijí.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 14:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O_w: Jak proti cyklovlakům nic nemám, tak tohle mě zvedlo ze židle. Nachytal jste mě
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 16:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek Š - Dovedete pochopit, že dvojice rachotících bardotek vadí většině normálních lidí ? Tohle fakt už dávno není o nějakých potentátech.

Já myslím, že Quenya chápe problém docela dobře , a že použité slovo "potentáti" není zas tak podstatný.
Kubajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 17:05:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžu se zeptat kolik vlastně na 121 těch nákladních vlaků v neděli jezdí? Podle toho co tu píšete, tak to vypadá že tam o víkendu každou hodinu jede náklad, když je tam problém protlačit dva páry 810.
cígler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.185.227.1
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 17:19:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co co hodinu, co půl hodiny!!! Tam to jezdí prakticky na odhlášku. Trať 121 je přece známa po celé Evropě jako jedna z největších oáz motorových lokomotiv v čele nákladních vlaků.
drzý amatér
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.237.142.10
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 17:32:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mne překvapuje zvrácená logika železničářů.
Oni křičí "Nechceme žádný osobní vlak na trať, protože ve Středoklukách jsme si vypěstovali železniční zabezpečovací muzeum a v Kolči jsme vytrhali (opravuji, zlá SŽDC nám vytrhala) výhybky."
Nebylo by logičtější křičet "Ano jsme rádi, že si zákazník objedná a ZAPLATÍ osobní vlak, ale abychom mu mohli vyhovět, tak potřebujeme zmodernizovat infrastrukturu ze Středokluk do Podlešína."?
Nějak tomu železničnímu uvažování nerozumím.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 17:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravděpodobně dotičným by mohlo vadit i nasazení 2*742 nebo 755.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Kladeňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 18:13:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych ty náklady hnal v noci přes Dejvice!!!
Ať prosej za rychlodráhu.
Tuchoměřičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.13.128
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 18:33:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Tomášk a Ondřej_waqner: Vlak do outletového centra myslím určitě nikdo využívat nebude, pokud by se nechtěl zrovna projít 2 kilometry. Zastávka je na jednom kopci, pak je v údolí vesnice a za údolím, na druhém kopci bude outlet. Je to každé opravdu úplně někde jinde a nejbližší cesta vede jen přes pole. Moc to na pravidelné cestující do Tuchoměřic nevidím
Stoupa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.93.167
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 18:46:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drzý amatér: Na tom něco bude

Dokázal by někdo odhadnout potřebné investice do obnovy ZZ ve Středoklukách, aby se zvýšila propustnost?
Prosím o více variant. Jako vrcholnou variantu si představuju rekonstrukci Jenečského trianglu, dálkově řízené ZZ na celé trati 121 (i s trianglem) s centrálním dispečinkem v žst Hostivice
Kubajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 19:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kolik těch nákladů teda na 121 o víkendu jezdí?
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 19:21:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem přečetl jen takovou malou noticku, že prý od 1. dubna 2007 by se mělo začít jezdit po nové přeložce Březno - Chomutov. Nevíte o tom někdo něco bližšího?
drzý amatér
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.237.142.10
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 19:29:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K chabé propustnosti Středoklucké tratě.
Jestli by třeba nestačilo pro začátek tu paní co spíná přejezdy v Kolči, vybavit oddílovými návěstidly a prohlásit ji za hláskařku? A kdyby to byla příliš velká investice, tak by v Kolči stačily dvě lichoběžníkové tabule jako jsou v Železné Rudě na zastávce nebo na Čertově stěně. O samovratech ani nemluvím.
Ale když se rozbitý angličan na klíčové vlečce zmiňuje jako problém tak chápu, že výše zmíněné je neproveditelné a dva cyklovlaky jsou námětem na disertační práci na DFJP.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1047
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 19:51:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že v blízkosti Tuchoměřic má vyrůst obří outletový obchod

No jo další haraburďárna také jsem něco četl a v tom článku se zase chvástaly tím že budou mít kyvadlovou autobusovou dopravu z letiště. I když tady nikdy člověk neví Tuchoměřice jsou vedle Prahy 6 a když se sní domluví tak jeden chytrej pán ve svých omalovánkách tam namaluje prodloužení metra A z letiště.

Jako vrcholnou variantu si představuju rekonstrukci Jenečského trianglu, dálkově řízené ZZ na celé trati 121 (i s trianglem) s centrálním dispečinkem v žst Hostivice

Jestli vůbeč k něčemu takovému dojde tak to bude nejspíš po modernizaci tratě Praha - Kladno a Praha Smíchov - Hostivice. Mě osobně by ani nepřekvapovalo kdyby nafto-šetřiči z GŘ naplánovali elektrifikaci mezi Hostivicema a Středoklukama.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 19:51:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problémem není ani tak propustnost tratě ale výkonost stanice Středokluky. Musíme si uvědomit že vlečka na letiště je ralativně malá a proto dost zátěže musí stát ve stanici a také proto probihá docela čily posun mezi stanici a vlečkou. Docela by pomohlo kdyby se z vlečky dalo dostat na vice kolejí, lepší SZZ a postavení dvou odstavných kolejí na vlečce kde by se daly odstavovat cisternové vlaky. Vzhledem že tam přibide další zátěž tak to bude zapotřebí.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.82
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 21:28:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Velmi děkuji za seriozní poznámky Dj_cargovi a Poručíku Pihrtovi.Ano, problémem je výkonnost stanice Středokluky a ano, je obrovskej problém sehnat peníze na cokoliv .

Jak mě naštval první poznámkou Drzý amatér, tak si to u mně vyžehlil poslední větou, trefil do černého. Je prostě problém sehnat další JAKÉKOLIV peníze na Středokluky, protože ti, co o tom rozhodují, si myslí, že když se dalo 80 mega Skansce, tak už je vše all right. Prolomení setrvačné myšlení a moje snaha mít např. ve Středoklukách trvalou zálohu a využívat časové mezery ( protože posun za dnešní konstelace je mnohahodinovou zdržující záležitostí - proto ten můj odpor vůči osobní dopravě) a s nástupem čet do práce ve Středoklukách ( stanovisko odborů - jak se tam ti pracovníci dostanou, když tam nejezdí osobní doprava....)se mi jeví zatím jako sci-fi.

A ještě jedna poznámka - potentáti u šmoulích domečků byl básnický obrat, prostě až si někdo začne stěžovat na těžký nákladní vlaky v noci, tak nevím, co se bude dít.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 00:11:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad quenya
Proč by to měl být problém že do Středokluk nejezdí osobní vlaky? Třeba na Žižkov nebo do Malešic osobní vlaky taky nejezdí.
Třeba by to šlo udělat tak že se protahnou Rn 54541-54544 do Středokluk Křižovat by se mohly v Hostivicích kde by dobrali/ostavily zátěž. Takto by se dala udělat nejen výměna stp ve Středoklukách a četa by měla nástup v Hostivicích. Obluha Zličina, Hostivic, Ruzině by provedla loko od Kledenského manipuláku manipuláku.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 00:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, chyba je, že se na tu trať po tech. stránce kašle. Zrušit koleč jako ŽST byla hovadina, které u trati se stoupajícím potenciálem ND není rovko. Rovněž i noční VSDZ v Noutonicích považuji za blbost. V kolči by mohly být 3 dopravních koleje, do Noutonic by se jich vešlo pět. Do Středokluk bych jich s trochou hrubý síly nacpal taky pět. (a vybavil odj. návěstidly). Vyházel bych ty lokání pomalé a celkovou traťovou zvýšil na 70-80. Ty 20-40-cítky jsou prostě humus. Samozřejmě komplet rekonstrukce svršku a ZZ. Stálo by to sice nějakou tu stovku milionů, ale vzhledem k +potenciálu ND (+ teď ještě Os doprava) a v plánu jsou prý (jak zde zaznělo) zavlečkované areály u Dobrovíze. Myslím, že by tam ta návratnost v dlouhodobém horizontu byla.
To je dneska svět...Člověk to musí mít furt pod kontrolou nebo se z toho p..... To by člověk blil.
ICQ 311-297-744
Čd4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 10-2006


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 10:07:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hostivice - Před pár lety, konkrétně 11.12.2004, jsme se rozloučili s pravidelnou osobní dopravou na trati č. 121 Podlešín - Hostivice. Po obnovení provozu v úseku Odb. Jeneček - Středokluky (viz. jiné články na ŽelPage) však kromě posílení nákladní dopravy na této trati dochází s první změnou JŘ i k oživení osobní dopravy.

Dne 31.3.2007 by měl poprvé vyjet z pražského Masarykova nádraží osobní vlak 19700 v řazení 810 + 015 BDtax po trase Dejvice - Veleslavín - Ruzyně - Hostivice - Středokluky - Podlešín - Slaný. Tento vlak bude přednostně určen pro cyklisty, kteří mají zájem o přesun do turisticky poměrně atraktivní oblasti. Vlak na své cestě míjí legendární hrad Okoř (nejblíže v žst. Noutonice), bývalé přemyslovské hradiště na Budči (nejblíže v Zákolanech zastávce), ale i proslulý menhir u obce Podlešín, známý jako Podlešínská skalní jehla.

Jízdní řád vlaků
Od 31.3. do 28.10.2007 vyjedou každou sobotu, neděli a svátek dva páry těchto "cyklovlaků" v relaci Praha Masarykovo n. - Slaný a oživí tak dopravu na laickou veřejností již téměř zapomenuté trati č. 121.
Os 19700 Praha Mas. n. (09:03) - Hostivice (09:41) - Podlešín (10:51) - Slaný (11:02)
Os 19701 Slaný (11:14) - Podlešín (11:27) - Hostivice (12:33) - Praha Mas. n. (13:05)
Os 19702 Praha Mas. n. (13:25) - Hostivice (14:03) - Podlešín (15:15) - Slaný (15:27)
Os 19703 Slaný (16:44) - Podlešín (16:57) - Hostivice (18:06) - Praha Mas. n. (18:42)



Je to ze stránek www.zelpage.cz konkrétně http://www.zelpage.cz/zpravy/4056?PHPSESSID=2b905f516609dd84c008b7e7783fb69e

Platit to podle uživatelů ŽP bude město Praha.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1316
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 11:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

....ááá o čem se tady, už dobrý týden bavíme?
Ještě jsi tam zapoměl hodit nějaký oslavný textík na našeho chlebodárce (nebo alespoň mého).

(Příspěvek byl editován uživatelem Zapa.)
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.69
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 14:14:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Poručík pihrt: Ale já vím, že to není žádnej problém, mě drtí ta nepružnost řady lidí, co rozhodujou. Snad se fakt ledy hnou po vzniku ČD Carga.Půjde natvrdo o prachy, tak snad....

Jinak - co si myslíte o tom, že by bylo na čase zrušit zhovadilost jménem seznání tratě?? To by se to všechno rozjelo a nezamykalo a nevystavovalo z dep....Já totiž nevím, ale když jede kamion třeba do Španělska, má to řidič dopředu projetý.........???? Platí přece na dráze nějaký dopravní předpisy, ne ? A strojvedoucí je musí znát? mýlím se?
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 779
Registrován: 2-2004


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 14:20:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

quenya: O potřenosti/nepotřebnosti seznání se vedla před časem na k-r velká diskuze. Teď už si nevzpomínám, v jaké to bylo skupině.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3249
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 15:00:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Politika a železnice, je to v nedávných archivech.
Život je kabaret
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.98
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 17:35:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, díky, pokusím se tím prohrabat.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 15:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že tady vzniká obecný konsensus, že když si někdo objedná (a zaplatí) nějaký osobáček, se kterým má infrastruktura problém, tak je povinností správce infrastruktury vyřvat si investici, která bezproblémový provoz toho osobáčku umožní. Co na tom, že ta potřebná investice třeba o řád převyšuje částku, kterou zaplatí objednatel toho osobáčku...
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 19:25:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen pro ty uřvaný, že se na trať Středokluky-Podlešín nevejde žádný osobáček. Dneska např. byl tak hustý provoz, že od cca 9 ráno až doteď se na celé trati nehlo ani kolo. :-)))
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2094
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 11:11:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vyřvat si investici, která bezproblémový provoz toho osobáčku umožní.

Střílíš dobře, ale mimo cíl, páč případnou investici by vyvolala nákladní doprava, přesněji napojení vlečky ve Středoklukách.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 13:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém není ani tak výkonost tratě. Zatím toho kerosinu nejezdí hodně protože není sezona ale až začne tak už asi bude problém mít volnou jednu kolej v celé délce. Uvidíme.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 13:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Středoklukách jsou tři dopravní koleje a jedna manipulační šturcová. Ta šturcová je v docela opotřebovaném stavu.
další viz plánek
application/octet-streamplánek stanice støedokluky
Kopie - 540260.xls (59.4 k)

Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 14:01:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants: Mně spíš přijde, že tu vzniká konsensus, že se na tu infrastrukturu dlabe již dlouhá léta a přes rostoucí objem dopravy se na ní dlabe pořád.

Je třeba si uvědomit, že až aeroport dostaví další dráhu (vzletovou a přistávací :-) tak tam toho bude létat o dost víc a bude třeba protlačit přes Středoplky o dost víc leteckého petroleje.

Tu investici do infrastruktury si nevyžadují 4 páry sezónních motoráků, ale výhled do budoucna. Dráha má být hotova v roce 2010, nám vlastní přístup to prodlouží na 2011 - 2012. Vezmeme-li v potaz rychlost investic do železnice (resp. délky výluk na 121), začíná to být docela aktuální.
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.71
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 23:10:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Tomášk: nejen JETku( dnes 300.000 tun/rok), ale i stále vzrůstající cement( 120.000 tun), tatranky ( spíš než na tuny radši na vozy, prakticky vlak denně), areál Hochtiefu v Dobrovízi, Skansky v Jenči, drobotinu Deferem metal a Persa , ani prací prášky (je to sice trochu vedle v Hostivicích, ale v zásadě stejná oblast) zatím nepočítám.

Ano, cpou se peníze do koridorů a zapomíná se na ty "potůčky", co tyhle tratě napájí. Totéž platí pro Nučice ( 400.000 tun vápence, 500 vozů/rok nakládka KOVO SDS, desítky rájek cementu ze Slovenska, desítky vozů papíru ze Švédska)
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 17:41:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak sem byl dneska v Hostivicích na vápencích a myslel sem si doted že to Pn co jede přes Středokule jezdí pravidelně... dneska nejelo, takže mam jen 755ky s klasikou no... na Mn Hostivice-Ruzyně a zpět a Hostivice-Kralupy byla 749.182, skončila ale v Kladně kde pak posunovala s 010kou
Marťa z Rak.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.59.140
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 18:06:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je schválnost.
Ráno jsem byl v Praze. Dopoledne jsem si zašel na Smíchov sev. n., ale kromě 714.010 s hytlákem od Zličína (poté jsme minuli na samotném Zličíně 714.025 s hytlákem+Habbins) a R soupravy posunující 742.405 nic extra na focení. Před Hostivickou stanicí jsem si odchytl 854.030 v Sp 1893. Po hodině jsem ale nevyfotil 751.147 s Habbinsem od Kralup?, v domnění že je to u mě početná 166 (ta podoba!). Celkem necelé tři hodiny jsem si před stanicí postál na 2×755 od Rudné.
Až potom na cestě domů do Rakovníka to začalo být pro mě zajímavé: v Žehrovicích křížení s R 835 s polomáčenou 854. Ve Stochově jsme minuli 749.182 (pravděpodobně návrat z Lužné kam odvezla Mn). V Lužné, samozřejmě když jsem to nečekal, hrášková 742.264. Všechno viděno z vlaku. No a třešnička na dortu: v Rakovníku jsem přišel kvůli málo času o 810.396 v Os do Loun, od Nového Roku mnou první spatřená lounská ODSka v Rakovníku.
Když člověk vytáhny paty z domova a jede nikam na vejlet, tak doma mají myši pré a vyjede to nejlepší a když na něco čekám tak nic. Že by ta 13ka v datumu???
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 18:42:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no sem si řikal jestli ta 182ka nepojede na Mn do Řevničova, ale byl sem línej se zeptat v Kladně výpravčího a už se mic htělo domu... na muj foták se udělalo moc hnusně... ale 147ku sem teda potkal na cestě z Kladna na Kpy. To asi zrovna totiž přitáhla Mn a docela dlouhej, z Kralup. A ten Habbins měla za sebou no... to je taky dobrej výmrd, když tenhle Mn fotim tak jede vždy Lv a pak když ho jen zahlídnu tak je dlouhej jako kráva

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace