K-report
 

Archiv do 27.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Znělky a gongy na nádražích a ve vlacích » Archiv do 27.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 09:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Nádražák: Já jsem tohle už asi před rokem i dvěma slyšel v Pardubicích a taky mě to "dostalo"
Poslouchám www.danceradio.cz.
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 12:49:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přání k Vánocům a novému roku jezdilo i na displejích ostravských ešusů
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš.
Musil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 21:21:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na pražském hlaváku se hlásí místo "Prosíme pozor!", "Vážení cestující!"
http://lokogalerie.wz.cz
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 1-2004


Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 22:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Musil: Tak to je skvělá novinka… Zvláště kvůli příšerné, až strojové intonaci toho „Prosím, pozor!“.
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…
Pepos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 22:10:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem vypozoroval v Holešovicích, že SC do Ostravy se hlásí Č+A, SC do Vídně Č+N+A. A hlásí se i odřeknuté vlaky společnosti RailTrans... Jinak to Vážení cestující opravdu zní 1000krát lépe než Prosím, pozor...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29133
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 01:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A "Vážení cestující, prosím pozor" se nehlásí?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Jakub_kedroň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 12:46:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M z: Ale jo, hlásí se (hlásilo např. v Hradci Králové a podle nálady operátorky(-ra) i v Suchdole nad Odrou.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3796
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 12:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ asi měl na mysli spíš Prahu hl.n.
Jinde se to hlásí celkem dost. V Karviné hlásí "Vážení cestující, prosíme pozor"
ICQ: 202 888 377
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1227
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 15:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už to tady asi bylo, ale čtu že to pořád někdo shání, tak ty hlášky o lopatce a spol. jsou na:
http://www.mikrovox.cz/stahni/
Docela rád bych měl ten prográmek doma, ale licence je licence. Jinak uvažuju o tom, že si udělám do mobilu svoje hlášení. Už to sepisuju. Blbý je, že v pantografu mi to je na nic a na ešus se přes zimu dostanu vyjímečně, ale včera už jsem to "lehce" vyzkoušel. MIAS - Mobilní Informační Akustický Systém
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 16:15:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Vážení cestující" ovládlo skoro celý severní Čechy: Teplice, Ústí hlavní i západ, Děčín a možná dále.
Pamatuju si ještě docela neuctivé živé hlášení v Teplicích, když přijel motorák od Litvínova či Lovosic: "Vlak zde jízdu končí. Všichni cestující si vystoupí!" Taky jsem dodnes nepochopil, proč při zastavení vlaku hlásili (a to opravdu a vždy): "Teplice v Čechách, stanice Teplice v Čechách."
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 21:41:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To v Zábřeze dřív hlásili živě:,,Zááábřeh na Moravě, Zááábřeh na Moravě." To jsem fakt nedávál. Ale až včera o víkendu mě napadlo, jaký nesmysl vznikne, pokud v určitý den musí cestující přestupovat. Tak třeba bylo hlášení:,,Na 1. nástupišti nastupujte do Os vlaku 3740 směr Šumperk" a pár vteřin na to:,,Os vlak 3740 ze směru Přerov přijede ke 3. nástupišti."

(Příspěvek byl editován uživatelem Nádražák.)
Jakub_kedroň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 06:56:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už i konzervativní Hranice n.M. nehlásí "Prosím pozor", ale "Vážení cestující"...9.1.2007
Kdo otevře KC1 a zjistí, co se stalo??? Že by dráhy šli do sebe a místo povelů typu "POZOR! POHOV!" s námi začali jednat jako s lidmi (cestujícím substrátem)?
Tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 11:36:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tak, v Pardubicích taky přešli (patrně od nového GVD) z "Prosím pozor!..." na "Vážení cestující!..."
Kec "Vážení cestující, prosíme pozor!..." mi ale taky něco říká. Nebývalo to/není to v některých stanicích s hlasem "ženská ala Pha Masarykovo, Olomouc hl. apod."?
Ale jak psal Jakub kedroň, že v Hradci někdy hlásí "Vážení cestující, prosím pozor"; tak když si představím tu intonaci "Vážení cestující" a intonaci "Prosím pozor" a pokud to jenom spojili, tak to teda musí být nářez ...
I poté co jednou zemřeme
Tornáda budou stále hit.
Leč jen dokud žijem můžeme
tu pakáž sprejerskou vymýtit

návod na vymýcení pakáže - seriál ČT Poslední sezóna (jen ho přivázat o jednu kolej vedle )
kip
Neregistrovaný host
Odeslán z: 131.207.140.139
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 12:26:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostrava - Svinov:
zpoždění ... z důvodu
- špatných povětrnostních podmínek
- výměny vlakových náležitostí
Možná to nebylo přesně takhle, už je to dlouho.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 19:13:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To v Zábřeze přešli přesně na druhou stranu. Místo:,,Vážení cestující, prosíme pozor. Vlak EC ze směru..." hlásí teď jen:,,Vlak EC ze směru" Nevím, proč to oslovení zmizelo. Je to teď takový ,,suchý" bez toho se mi zdá...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29256
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 01:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Plečce se stále hlásí z předehraných mp3(?).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 16:33:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na Masně hlášení:,,Pro Os vlak směr Kladno, pravidelný odjezd z Masarykova nádraží, bude výchozí stanící Praha-Bubny
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 1-2004


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 19:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádražák: Že se divíš, včera se děly a hlásily daleko horší věci, např. „Vlak xxx bude z provozních důvodů zrušen.“ (Bohužel to byl zrovna ten můj. )
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 18:53:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirekm: Tak tohle hlášení o zrušení vlaku jsem slyšel už několikrát, ale o změně výchozí stanice v pátek poprvé
Musil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 10:49:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Běchovicích přál hlasatel po hlášení vždy: "Přejeme příjemnou cestu a hezký den!" Na Masarykovo nádraží dorazilo taky:"Na xx koleji přestupujte směr Kladno, na zz koleji přestupujte směr Kralupy nad Vltavou."
http://lokogalerie.wz.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace