K-report
 

Peážní trať Liberec - Varnsdorf (089)... Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Peážní trať Liberec - Varnsdorf (089) a Euroregion Nisa « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv do 11.května 2007Sergeilbc41  11-5-07  17:30
Archiv do 11.září 2007Siderodromofil60  11-9-07  16:05
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Zhor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 20:28:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mě tam tři dopravci vůbec nevadí...
pokud to ale vyhrají čd, bude mi líto railtransu, jesi bude pryč
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 21:53:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak dnes to vyberove rizeni zverejnil i mistni tisk, prekvapilo me, ze uz chteji, aby vyherce dopravoval dopravu uz tohoto nadchazejiciho grafikonu odkaz
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 21:56:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

oj, tak samo az od pristiho roku, nejak jsem si popletl roky
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1376
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 13:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od 11. do 19.11. se bude ve Varnsdorfu Starém nádraží opravovat nástupiště.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1224
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 17:09:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A odkdy se plánuje pravidelné zastavování?
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1377
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 18:20:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od Schengenu.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1225
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 21:03:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Z nejhoršího jsme uvnitř!
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 993
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 11:16:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by me zajimalo, jak to s tim Schengenem je - mel jsem za to, ze Schengenska umluva nezarucuje moznost prekracovani hranice kdekoli, ale pouze to, ze na stavajicich hranicnich prechodech nebudou kontroly. Nebo je stare nadrazi taky prechod? A kdyz bude schengensky rezim pozastaven (coz lze na omezenou dobu bez jakychkoliv "cekacich lhut", uz se to taky parkrat uplatnilo), tak tam budou kontroly nebo se prestane zastavovat?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1378
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 13:36:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Schengenské úmluvě se píše o zrušení kontrol na vnitřních hranicích (nikoliv na vnitřních hraničních přechodech) a o vytvoření zóny volného pohybu občanů omezené pouze vnější hranicí Schnegenského prostoru. Já to chápu tak, že budu moci jít na houby třeba ze Zawidova přes Hrádek do Seifhennersdorfu mimo stanovené cesty a jakékoliv v ten čas již bývalé hraniční přechody. Dále se stanoví, že je možné krátkodobě zavést hraniční kontroly na vnitřních hranicích, nikoliv vnitřních hraničních přechodech. Z toho vyplývá, že v ČR pojem hraniční přechod kromě letišť úplně zanikne. Orgány však získávají právo kontroly kdekoliv v území Schengenského prostoru, mimo jiné toto právo mají příslušné složky již dnes.
Z toho vyplývá: pokud bude krátkodobě zaveden hraniční režim na vnitřní hranici, bude důležitá dohoda orgánů s dopravcem, jak jí zrealizují. V tomto specifickém případě pravděpodobně jízdou jednoho orgánu mezi Seifhennersdorfem a Grossschönau.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4539
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 14:45:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.Š. Schengenská úmluva ale rozhodně neznamená zrušení státních hranic jako takových. Ano, občané (i třetích států) je budou moci překračovat kdykoliv a na jakémkoliv místě, ale to neznamená, že jen tak můžete zavést dopravu na území cizího státu (s nástupem a výstupem cestujících na území cizího státu, tzn. fakticky zavést vnitrostátní dopravu na německém území třeba českým peážním vlakem). To je zcela jistě zásah do kompetence německých orgánů a proto i nadále budou třeba a budou platit úmluvy o železniční dopravě na státních hranicích apod.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1506
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 14:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo ví jak vypadal/vypadá režim na některých hranicích ČR - konkrétně:

Jaký je současný režim na česko-slovenské hranici pro občany ČR a SR (případně jaký byl po roce 1992). Mohlo se/může se přecházet kdekoliv nebo jen na přechodech. Dokonce je jedna česko-slovenská dědina Sidonie, kam se vjíždí po odbočce začínající mezi hraničním přechody. Hranice vede středem obce podél potoka a chalupy jsou v obou státech.

Jaký je režim na hranicích Polsko - Česko pro občany ČR žijící v obcích do tuším 30 kilometrů? Výjimka má platit po celé délce hranice bez ohledu, kde leží "výjimečná" obec.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 15:20:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No Česko - Polsko je jak se vašnostové polský vyspěj. Třeba vloni v říjnu se v Krkonoších asi cvičil Šengen neb při cestě z Pomezek do Žacléře jsme ráno přešli přes přechod a na dotaz zda nad Žecléřem je nějakej turistickej přechod nám bylo českým orgánem sděleno že je ale že je v podstatě jedno kudy pudem. Což taky bylo neb cesta se tak různě motá po hřebenu tu českem tu polskem, jsou z ní na obě strany značený odbočky, pak tam je fakt i turistickej přechod nad Albeřicema, párkrát jsme jukli do břízek v polsku a šlohli několik zahraničních křemenáků..... Jindy ale poláky klofaly do počítače i na Polaně Jakuszycké.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4540
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 15:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaký je současný režim na česko-slovenské hranici pro občany ČR a SR (případně jaký byl po roce 1992).

Pořád stejný - občané SR i ČR mohou překračovat hranici kdykoliv a na kterémkoliv místě, přičemž musejí mít u sebe občanský průkaz nebo cestovní pas.

Což taky bylo neb cesta se tak různě motá po hřebenu tu českem tu polskem

Na česko-polské státní hranici jsou tzv. společné hraniční cesty, užívané občany obou států - to upravuje příslušná mezinárodní smlouva o státních hranicích.

Dokonce je jedna česko-slovenská dědina Sidonie, kam se vjíždí po odbočce začínající mezi hraničním přechody. Hranice vede středem obce podél potoka a chalupy jsou v obou státech.

Nejsem si jistý, ale to už tak od roku 1997 neplatí - mezinárodní smlouva tehdy stanovila výměnu území, kdy celá Sidonie připadla k ČR a k SR naopak připadla osada U Sabotů a železniční stanice Vrbovce (v letech 1993 - 1997 nesla název Javorník nad Veličkou).
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1507
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 16:23:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já byl v Sidonii v listopadu 2001 - na akci (orientační běh), kdy se libovolně překračovala hranice s občankou. Ta Sidonie je však rozdělená i dnes = po výměně území pod pár chalupami. A navíc je vjezd fyzicky opravdu mezi přechody - dokonce tam kontrola při vstupu do české části z Česka proběhla.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1508
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 16:28:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V oblasti Euroregionu Nisa se koná již přes deset let orientační běh, kdy se vstup přes hranici prokazoval pouze startovním číslem účastníka (ale na pěších přechodech nikdo nebyl). Poslední 2 roky se překonavá hranice přímo při závodě v lese kdekoliv a bez občanky. Pravda je, že jde vždy o oficiální výjimku na akci. Německo bylo na rozdíl od Rakouska v tomto vždy vstřícné.
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 17:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pred par lety jsme prechazeli slovinsko - chorvatskou hranici (za chvili hranice Schnegenu!) tak, ze jsme na hlavni silnici vstoupili z lesni cesty mezi celnicema. Zadny problem, odbavili nas proste jen Chorvati...

Hranice mezi Ceskem a Nemeckem se sice nesmeji (zatim) prechazet mimo prechody, ale v praxi je to na mnoha mistech nekontrolovatelne - spousta cest vede primo po hranici a je na ni povolen vstup z obou zemi - jak se zjisti, ze tu cestu opoustim na stejnou stranu, ze ktere jsem prisel? Nebo treba setkavani znacenych cest na Luzi nebo na Hvozdu? Na Hvozdu ma dokonce nemecka hospoda terasu v Cechach a vede po te terase ceska turisticka znacka...
MHD Liberec
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 996
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 18:32:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je hezke, ale lze predpokladat, ze u vlaku by to bylo ponekud oficialnejsi nez v lese. Koneckoncu, kdyby o neco slo (jako ze by se nemecka strana obavala naruseni hranice), tak by si jiste dokazali pohlidat i ten Hvozd.
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 19:13:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr: Ano, ovsem za cenu znacneho omezeni turistickeho ruchu. Na Hvozdu to ani neni tak patrne, ale Luz je Vaclavak, kam se neustale trousi lidi z obou stran a na tom placku nahore se volne promichavaji. Kdyby to chteli zajistit, tak by museli vrchol zcela uzavrit.

Spis je to tak nejak humorne, ta snaha o kontrolu hranice na moste v Zitave, kdyz clovek vi, jak snadno lze tu hranici prejit nepozorovane skoro kdekoli. Ja vim, ze autem toho jde vic odvezt, ale i tak.
MHD Liberec
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4543
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 08:52:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

spousta cest vede primo po hranici a je na ni povolen vstup z obou zemi - jak se zjisti, ze tu cestu opoustim na stejnou stranu, ze ktere jsem prisel?

To ani není třeba, jsou tam turistické hraniční přechody, kde lze přecházet bez kontroly, jen s platným cestovním dokladem, kontrola se může provádět pouze namátkově. Stejně je to např. v Železné Rudě - na nádraží je železniční hraniční přechod, kde je kontrola a stejně tak lze přejít hranici před nádražím, kde je turistický hraniční přechod bez kontroly. To vše řeší mezinárodní smlouva se SRN.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 09:34:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Železná Ruda - Alžbětín: Na každé straně nádražní budovy jinak. Je to šílený kocourkov. Schválně jsem ho před více než měsícem tamtéž vyzkoušel, několikráte jsem obešel budovu a až to začalo být místním celníkům divné, tak jsem toho nechal!
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 11:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: Ne vsude jsou prechody. Napriklad Ostrov u Tise (tam jsme jednou i potkali policajta, ktery nam ale jen vynadal, ze pes neni na voditku) nebo hranicni cesta Uhelna - Oldrichov na hranicich - ani na jednom konci prechod neni. V podstate po cele hranici se tahne kolem patniku stezka, pro kterou tenhle rezim plati.
MHD Liberec
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1873
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 23:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Něco podobného je na okraji obce Šilheřovice na Ostravsku, kde hranice mezi touto obcí a polským Zabelkowem prochází křižovatkou. Zajímavý paradox je, že zrovna na polské straně je opravená silnice a nový chodník..
Omlouvám se za OT.
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Mtb_freeride
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 5-2007


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 12:09:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kdo vlastně bude platit výstavbu toho nástupiště na Starém nádraží?
Sportem k trvalé invaliditě - fakt!
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1389
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 10:29:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nevím. My ne.
Halbstadt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 12:19:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se děěá o výluce Mezi Zittau a Varnsdorfem?
A kudy jezdí Bus po obligátní trase přes Svor nebo přes Německo?
výtluka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.182.228
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 13:20:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se dělá nevím. Bus jezdí po trase přes Svor, vzhledem k povětrnostním podmínkám a kamióny ucpanému Šébru až dvě hodiny zpoždění.
Šošon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 19:52:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska v 7 večer jsem jel přes Mittelherwigsdorf a na trati se ještě pořád makalo. To na ČD je padla hned jak se začne stmívat, nebo už taky ne?
Mtb_freeride
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 5-2007


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 17:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak oprava nástupiště na Staráku znamená jen pokácení keřů?
Ach ta zima...
Sportem k trvalé invaliditě - fakt!
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1406
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 21:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uvidíme, prý jim více neodsouhlasilo SŽDC. Na 21.11. jsme svolali kontrolní den.
Mtb_freeride
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 5-2007


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 08:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak co jste zjistili?
Sportem k trvalé invaliditě - fakt!
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1427
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 10:22:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zjistili jsme, že SŽDC není schopno určit právní stav prostoru Varnsdorf staré nádraží. Proto nepovolilo výluku na stavbu nástupištní hrany. Vysvětlení: "pokud nejde doložit, že to nikdo nezrušil, tak to tady je stále" nebylo přijato, takže budou muset nastoupit právníci.
Technicky, pokud to nebylo zrušeno to není problém. Starosta na místě oznámil, že osvětlení vybudují a budou provozovat. Jako přístřešek jsme navrhli jednu místnost v přilehlém skladišti, dále jeden přechodový panel, pevná hrana (typ pražce, jak tam bylo zvykem), tabulky a cedule s názvem.
Za týden není co řešit. Ale SŽDC nebyl předán archív a ono tudíž neví, co s tím. Po nás chtějí projekt, s grafikonem, obrázky, jak si to představujeme. Nějak jsem netušil, na co, když tam vlaky jezdí, nádraží tam je, perón tam je a nikdo není schopen doložit, že ho tam někdo zrušil, kromě vygumování z pasportu.
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 15:46:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

heh a zkuste hadat, cim nebo kym, je tak SZDC asi ovlivnena ...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1886
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 09:09:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlastní blbostí? Nic proti, ale pokud zastávku nikdo nezrušil, tak existuje, a není co řešit. Z kosmetických důvodů se může trochu upravit perón a tak, ovšem pokud jsou přípustné peróny typu Sokolov nebo Chomutov na hlavních tratích s hustým provozem, tak co řešit ve Varnsdorfu...

Já to vidím na trati 144, kde se furt hází strašný cifry, kolik může obnova stát, 10 mega prořezání, 10 mega projekt... Ale když se chce, obnoví se provoz na předměstí za pár šušňů i s novou boudou, perónem a přejezdem k tomu. Protože se chce a byla tam v jen delší výluka, nic víc.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 10:01:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hehehe, ty jsi natvrdlý
Jezdit tam ČD, tak tam už je normované nástupiště, 550 mm nad TK, slavnostní páska, delegace z O16, zástupci kraje, obcí, novináři.
(ako v Elbogen Vorstadt).
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 16:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a dejme tomu ze to je prave ono - cd tam nejezdi, tak neni ani vule od szdc neco podnikat nebo se vubec nejak vic snazit o normalitu a rozum ... ale nic jsem jako nerekl ...
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 21:29:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do Žitavy a Varnsdorfu dnes zavítal vzácný host
 
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1655
Registrován: 7-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 22:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mikulda:Tak to čumím,ona 714 může do Žitavy?,tao bude zase možná naposled,jako tenkrát 843...Takže super úlovek!
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1438
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 16:29:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebudete tomu věřit, ale řada 714 je povolena i ve dvojicích a dokonce i řízena jenom jedním strojvedoucím. Takové rozpětí rukou bych chtěl vidět .
T.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.156.58
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 17:10:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

714 do Žitavy může, stejně jako 735, 742, 743, 749, 750, 753, 754, 810, 830, 842, 852, 853. Tj. z vozidel jezdících kolem Liberce tam nemůže 708, 814, 843, 854. Sledujte a předhlašujte :-)
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1439
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 18:56:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vynechal jste 751 :-)
T.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.156.58
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 19:55:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže: 751 může :-)
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 20:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T.: Podle agentury JPP už 843, 854 a 708 v Žitavě byly.
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 19:44:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mikulda: V nejakem starem Zeleznicari mam fotku 853 (tehdy M296.1) pri vyluce az v Eibau.
MHD Liberec
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 23:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem nakoukl do pohraničního ujednání a ČD 714 tam opravdu je. Ale nějak jsem tam nenašel DB 612 ...
ras
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.180.31
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 09:47:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

612 DB jezdí nejen do Hrádku, ale až do Tanvaldu pouze na už několik let prodlužovaný "zkušební provoz", proto ani není v DU. Drážní úřad to ČD naštěstí (???) trpí.
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.111.164
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 21:54:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes ve 20.16 odjel Connex naposledy...
 
 
 
Zhor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 13:29:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

proč connex ukončil svůj provoz? proč nezavedl plánované sobotní rychlíky do Prahy? On už nejezdí ani na "lužické" dráze? dík
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 16:13:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jak je to s tím Starým Varnsdorfem, bude se tam někdy zastavovat? V JŘ Railtransu je, ale všechny vlaky projíždějí.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 09:30:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na LausitzBahn by měl letos jezdit naposled.

Své aktivity v ČR již nechce vázat na "komerční", ale "veřejný" provoz
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 22:28:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem po týdnu zavítal na trať 089 a divil se, co se všechno změnilo.
U Grossschönau vyrostly dvě pomalé jízdy (30 km/h) značené jako traťová rychlost.
V Mittelherwigsdorfu v jedné koleji (směr Zittau) zvýšena rychlost na 80 km/h, v druhé zůstala 30 km/h, ale jen přímým směrem (čili směr GS se jezdí 40 km/h).
V Chrastavě opět zmizel kus střechy na nástupišti.
 
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 08:22:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mikulda: Zjevně je doba nástupištních postřižin. V Rochlici už zkrátili perón dávno. Nevím, jaký to mělo význam, kde se téch pár kusů betonu mohlo využít. Já v tom vidím ten význam, že když tam jede něco obskurně delšího (např. 843+043+810 onehdy), nevejde se to za kontakt závor a auta si počkají, než vlak zmizí ze zastávky.

Tu pomalou v Mittelherwigsdorfu jsem zaregistroval cestou do Drážďan, ovšem mít na výhybce pomalejší přímo než do odbočky, to je rarita.
MHD Liberec
Mtb_freeride
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 5-2007


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 18:16:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak prý je už VT 43 v Žitavě?! Sehnat papíry na SŽDC a hurá do provozu?

Kdo to potvrdí?

A jaká V60 tam přicestovala s tím motorem?
Sportu zdar, bajku zvláště!
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1448
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 10:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potvrzuji a nevím :-)
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 26. prosince 2007 - 20:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní postřehy z cesty do N:
Os 6252 z Liberce VT41 - jel jsem v tom prvně a můj dojem byl vskutku výborný

Z Zittau jsem pokračoval úzkokolejkou. V Bertsdorfu jsem prošel celé nádraží, překvapilo mě elektrické vyhřívání výhybek . No a nakonec vlak směr Zittau přijel k jinému nástupišti, než všichni čekali. To se mi ještě na žádné úzkokolejce nestalo . Taky mě dost překvapilo, že průvodčí i přes mou iniciativu nevyžadoval Dampfzuschlag k Libnet+, přestože by asi měl, soudě podle informací v tarifu.

Tak přeji Railtransu a SOEG úspěchy i v dalším roce
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 12:24:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv: Dampfzuschlag k Libnet+ byl zrušen už dávno.
MHD Liberec
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 13:03:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siderodromofil: Ano, byl dávno zrušen, ale 1. 4. 2007 došlo ke změně tarifu. Nově je potřeba ke všem jízdenkám ZVONu platit Dampfzuschlag. V Bertsdorfu jsem na to koukal na vývěsce a byla tam i výslovně Euro-Neisse, která je protějškem Libnet+. Takže to tak jednoduché nebude...
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1302
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 13:25:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

První den platnosti tohoto GVD mi babka ve výdejně jízdenek v Železném Brodě tvrdila, že LIBNET+ byl zrušen!

Jak je to tedy doopravdy?
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 14:10:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts: Na zruseni to nevypada:
http://www.cd.cz/index.php?action=article&id=38578
MHD Liberec
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1305
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 21:06:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky. Tak co té babě šibalo ...?

Já si LIBNET+ ani koupit nechtěl, chtěl jsem hezký plánek sítě, kde to platí (u toho bylo napsáno: "žádejte v osobní pokladně") a když jsem to žádal, babka povídá, že ode dneška to neplatí (a tudíž mi to nedá).

Tušil jsem, že to je hovadina.
Z nejhoršího jsme uvnitř!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace