K-report
 

Archiv do 21.března 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 21.března 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Duš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 00:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano podle http://www.cd.cz/ od 22.10 byl obnoven provoz v jedné tr. koleji! To je ovšem co říct, velice dobrý mezičas ... jen peršing stále stojí prý na poli ...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8625
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 00:54:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena - zatím se sice pohybujeme toliko ve stádiu spekulací, ale až myslíš, že pokud by toho chytla i média, že by se šlo dopídit pravdy?? Pro takovou NOHU by to mohla být (pokud by se to skutečně prokázalo) celkem senzace, zvlášť pokud by se prokázalo, že podobných "uvíznutí" bylo již vícero. Dost možná, že i pojišťovny by spolupracovaly.

Jo, je to dost dobrý potenciální sousto. A jsem si čím dál víc jist, že to tak prostě muselo být. Jen nevím, jak to NOZe nebo jiným přihrát.
Ale třeba to tu její analytici monitorují a už si něčeho všimli.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8626
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 01:01:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Q. To zcela jistě, už byli obviněni z úmyslného obecného ohrožení

To nebylo úmyslný obecný ohrožení. Byl to "pouze" úmyslný pokus o pojišťovací podvod za pár set tisíc, který se ale měl odehrát na jiném přejezdu. Srážku vlaku s A-8kou nikdo určitě neplánoval.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8627
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 01:10:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pod pojmem "úmyslné obecné ohrožení" si představím situaci, že to auto je na kolejích s úmyslem vlak vykolejit. Ale to zamýšleno určitě nebylo. Takže maximálně "neúmyslné obecné ohrožení" (pokud něco takového existuje), ale za to 12 - 15 let natvrdo určitě není. Zvlášť, když se nikomu nic moc nestalo.
Viděl bych to na tři podmínky a pro zúčastněné četníky nějakou tu pracovněprávní důtku.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 06:27:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P-v : To by sme od štátnych úradníkoch chceli príliš veľa, a najmä od poslancov parlamentu . Tí sa nevedia dohodnúť ani na tom, od kedy treba svietiť na cestách a či vôbec treba. Jedine na zvýšení svojich platov za služby národu sa vedia hneď dohodnúť !
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 06:44:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych, pánové, nerad nějak narušoval vaše konspirační teorie, nebo šířil nějaké bludy, ale dle slov několika zaměstnanců (výpravčích, náměstka) + jednoho dispečera ten večer policisté panu výpravčímu T. oznámili, že mu stojí auto na "lužeckém přejezdu"! Proto prý zůstal v klidu, neb na trati do Lužce se tou dobou nehnulo ani kolo. Vše bude samozřejmě předmětem zkoumání - v jakém sledu a hlavně v JAKÉM ZNĚNÍ se to pan výpravčí T. (který mimochodem patří k těm nejzkušenějším a který se po nehodě psychicky naprosto sesypal) vlastně dozvěděl. Nu což, nechme to na naší chrabré policii, ať tuto kauzu vyřeší ;-) A já jsem si jist, že to vyřeší tak, aby "ty hustý týpci vod cajtů" vylezli z celého případu bez poskvrnky... Stejně tak předpokládám, že po uzavření vyšetřování se přijde na to, že "za všechno může tamten výpravčí" a chlapci z audiny vylezou s podmínkou...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
šotek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 07:16:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

re.Tajemný em.Proboha,jen malý postřeh.Pokud by bylo sebe více různých upozorňovadel a rozličných tabulí a kilometrovníků a hektometrovníků či jiné "havěti" kolem kolejí více,tak je to k ničemu.Pan strojvedoucí totiž má na trati seznání a ví v kterém místě se ten který přejezd nachází.Jen by to odvádělo jeho pozornost od situace na trati.Navíc takovým a jim podobným padouchům,kteří si lehce chtěli vydělat korunky to v činnosti nezabráníDaleko lepší by bylo většími tresty tyto uživatele silnice postihovat.
A to tak aby k situacím nedocházelo.
Mirko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 07:34:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karloslt: To nebyly tanky armády ČR, ale ČD, jeden kralupskej a druhej pražskej.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8628
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 08:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jednoho dispečera ten večer policisté panu výpravčímu T. oznámili, že mu stojí auto na "lužeckém přejezdu"! Proto prý zůstal v klidu, neb na trati do Lužce se tou dobou nehnulo ani kolo.

No samozřejmě. Přesně podle scénáře.

Stejně tak předpokládám, že po uzavření vyšetřování se přijde na to, že "za všechno může tamten výpravčí" a chlapci z audiny vylezou s podmínkou...

Jistě. Domnívám, se že ti tři byli jen nějací "pěšáci", kteří jen nezvládli poměrně jednoduchý úkol. Jestli dostanou podmínku nebo pár let není až tak důležitý. Spíš bych ocenil, kdyby někdo konečně trochu hrábnul do policie, protože tohle celý je jasnej a tragickej důsledek jejího korupčního jednání. Čemuž moc nevěřím.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 08:18:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

šotek: A k čemu je to, že strojvedoucí má seznání, kde kterej přejezd je, když to neví ti policajti, co měli zavolat, aby se fíra dověděl, že na tom přejezdu něco je... To že fíra ví, kde je přejezd, je mu prd platný, když neví že na něm je auto...
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 08:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain:

Beze zbytku souhlasím. Šlo mi jen o to, aby se už konečně přestalo papouškovat to (tuším) idnes-ovské uzavření straškovky, neb skutečně šlo o uzavření lokálky na LUŽEC.
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.208.10
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 08:31:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přátelé, jestli skutečně máte podezření, že v tom jedou i ty benga (a zdá se, že mnohé tomu nasvědčuje), tak vám nic nebrání sdělit to i někomu kompetentnějšímu, než jsou vaši partneři na této diskusi. Souhlasím s tím, že média by po tomhle určitě šla.
Btw: Teď v rádiu panikaří, že je zas ucpaná D1. To, že se v důsledku nehody u Roudnice, výluk u Záboří, Červenky a Kojetína, počasí atd. v minulých dnech de facto zhroutila na hlavních tratích železniční doprava ani ň.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4114
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 08:34:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nebylo úmyslný obecný ohrožení. Byl to "pouze" úmyslný pokus o pojišťovací podvod za pár set tisíc, který se ale měl odehrát na jiném přejezdu. Srážku vlaku s A-8kou nikdo určitě neplánoval.

Mělo by jít o úmyslné obecné ohrožení, a to ve formě tzv. nepřímého úmyslu (následek nemusel přímo chtít způsobit, ale pro případ, že nastane, s ním byl pachatel srozuměn). Ze zpráv jsem vyrozuměl, že se právě mělo jednat o srážku s vlakem.
Jinak i kdyby se jednalo "jen" o obecné ohrožení z nedbalosti, je zde sazba 5-10 let.
"Je to přece naše povinnost, dostat ty chudáky z komunistického pekla!"
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 08:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a to je právě problém. Proč je sazba jenom 5-10let (rozumějte prakticky 3-5let kvůli podmínečnému propuštění)? Vžyť už i příprava obecného ohrožení by měla být potrestána tak, aby to (alespoň část) potenciálních pachatelů odradilo. To můžu postavit auto s výbušninama na hráz Slapské přehrady a potom tvrdit, že jsem to jenom vez z Dobříše do Týnce a zrovna na hrázi jsem píchnul...
Výše trestu by měla odradit značnou část pachatelů. Nikdy neodradí všechny, i kdyby byl trest smrti. Ale právě u podvodů všeho druhu by mělo být jasné, že se to "nevyplatí".
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 08:51:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já místní poměry poměrně dobře znám, neboť jsem v blízkosti několik let pracoval.
Pokud u toho auta byli cajti z místního oddělení PČR v Lužci, nedivím se vůbec ničemu.
Mám s nimi osobně dvě velmi negativní zkušenosti, kdy se projevili vrcholně neschopně.
Mmch, i mezi policií a místními občany požívají pověsti největších b.lbů na okrese.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4116
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 09:53:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč je sazba jenom 5-10let (rozumějte prakticky 3-5let kvůli podmínečnému propuštění)? Vžyť už i příprava obecného ohrožení by měla být potrestána tak, aby to (alespoň část) potenciálních pachatelů odradilo.

Přečetl jste si, co jsem napsal? Hlavně příspěvek z 20. 3., 22,17 h. Byli obviněni z úmyslného obecného ohrožení (aspoň tak jsem to pochopil ze zpráv), takže sazba 12 - 15 let nebo výjimečný trest. Ale i v případě, že by se jednalo "jen" o nedbalostní obecné ohrožení (tj. neúmyslné), tak je tam sazba 5 - 10 let.
"Je to přece naše povinnost, dostat ty chudáky z komunistického pekla!"
amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 12:07:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Quex: Vidím.že jsi ze staré školy ale jsi jeden z těch, co uměli i číst i psát. Rozsudek nechme na soudu.
Spíš by mě ale zajímalo, jak se mohli špatně domluvit a jak výpravčí zastavil jinou trať, To tam má 2 TRS? Nebo nepoužil Generální stop? Prý snad měl být za to výpravčí "stažen".
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 12:29:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nepoužil generální stop...
Když vám (jako výpravčímu v Prostřední Lhotě) řeknou, že na trati do Dolní Lhoty je na přejezdu auto a vy víte, že do Dolní Lhoty od vás nic nepojede a ani Dolní Lhota vám žádný vlak nenabízí, tak taky snad nezastavíte provoz na koridoru Praha - Prostř. Lhota - Berlín, který přes Dolní Lhotu nevede.
Alox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 12:37:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, jenže tam TRS není, pouze Kölleda, ev. GSM-R.
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1116
Registrován: 7-2003


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 12:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Připomínám že ve frázi, řidič musí udělat taková opatření aby zabránil nehodě, znamená na jednu stranu výstažný trojúhelník a na druhou stanu utíkat a mávat na vlak.
Milan_brabec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 13:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

řidič musí udělat taková opatření aby zabránil nehodě
Jenže on ten řidič nepředpokládal, že by nějakej vlak měl jet.
Navíc si myslím, že tři chlapi by to auto z kolejí museli dokázat dostat. To ale oni nechtěli, oni tam potřebovali tu policii, která jim potvrdí nešťastnou náhodu (ne úmysl), aby měli věrohodného svědka - potvrzení pro pojišťovnu. Kdyby to auto ale dostali z kolejí sami, tak to ani nemuseli podnikat. Auto by mělo poškozený spodek jako předtím a oni stále pro pojišťovnu nic.
Prostě byli přesvědčeni, že tam žádný vlak nepojede - spletli si trať. Kdybi to udělali o chvilku později, tak před tím rychlíkem nemuseli z toho auta vůbec stihnout utéct, natož někoho zavolat
Ještě jednou znova - je úplně jasný, že s vlakem aktéři nepočítali, protože akce byla plánována na jiné trati
Tak já myslim, že nevim, ale, ty we, podle toho jak to vypadalo, tak teda nevim
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1330
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 13:13:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A stopoval jste někdy v noci alespoň auta? Pochopitelně máváním.

Já pokud bych viděl, že se k přejezdu blíží 140 vlak, tak bych v předtuše možné valné hromady utíkal především co nejdál kolmo od trati a tam možní v bezpečné 200 metrové vzdálenosti mával a blikal červeným světýlkem.

(Příspěvek byl editován uživatelem Borovička.)
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.208.10
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 13:17:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oni tam ti cajti byli pěšky, že nemohli to nepojízdný auto z přejezdu odtáhnout na laně? I kdyby mělo poškozenej podvozek, tak si myslím, že dvoučlenná (?) hlídka + ti tři chlapi + standartní služební žihadlo 1.3 Mpi by s tou limuzínou pohnuli.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8629
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 13:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Q. - Jinak i kdyby se jednalo "jen" o obecné ohrožení z nedbalosti, je zde sazba 5-10 let.

Já myslím, že je to stejně jedno, protože skuteční viníci jsou úplně někde jinde. Docela by mě zajímalo, komu to auto patřilo. Ani by mě nepřeqapilo, kdyby ti tři nešťastníci byli z tzv. zemí bývalého SNS...

A jinak pokud ti policajti skutečně jednoznačně lokalizovali po telefoně ten přejezd taxi myslím že není co řešit. Podle mě to totiž znamená, že nebyli (= nemohli být) ani u jednoho přejezdu. Tzn. že měli (domluvené) echo úplně odjinud.

Plán to byl krásně jednoduchej...

Milánek - Prostě byli přesvědčeni, že tam žádný vlak nepojede - spletli si trať. Kdybi to udělali o chvilku později, tak před tím rychlíkem nemuseli z toho auta vůbec stihnout utéct, natož někoho zavolat

Přesně tak.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 13:22:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aleš Liesk.: Když je Dolní Lhota (nebo Beřkovice) skoro 10 km od Horní Lhoty tak mi to řeknou blbě? I to je možné. Nejsi ten policajt co volal?
Taky je ale možné, že řekli jen Lhota a výpravčí se neujistil a vzal tu bližší. Pak panbůh s ním.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2012
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 13:23:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby se to tak nerozházelo, tak to mohlo vyjít i s neplánovanou nehodou.
Budoucnost patří bagrům!
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 13:41:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To už holt byla smůla. Já bych čekal, že si toho ani fíra nemusí všimnout (kdyby mu třeba spadla svačina na podlahu) a audina bude 50 m od trati.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8634
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 13:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Amper - Když je Dolní Lhota (nebo Beřkovice) skoro 10 km od Horní Lhoty tak mi to řeknou blbě? I to je možné. Nejsi ten policajt co volal?

Ti policajti to řekli správně. Špatně jela posádka Audiny.

To je tak těžký to pochopit?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 13:52:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Amper: Pročtěte si diskuzi od včerejšího odpoledne. Evidentně neberete v potaz, že ta hlídka PČR, co byla na místě, v tom pojistném podvodu může jet taky a mohla dráhu informovat podle předem připraveného scénáře, ještě před příjezdem na místo, zatímco áosmička zaimprovizovala a vyhnila na jiném přejezdu.
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 14:14:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že to bylo na silnici 246 (u Citova), km 455. Vrańany končí nejakých 450. Proto nerozumím jejich domluvě.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 14:20:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doufám, že v Přerově dají toho peršinga do pořádku.
Mirko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 14:21:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

km přejezdu je 451,420, není to ten u cítovské zastávky.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8635
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 14:27:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proto nerozumím jejich domluvě.

Ti v Audině jí taky nerozumněli.
A na silnici 246 se to určitě nestalo.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1499
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 14:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Amper: tem modrý puntík označuje místo kolize...
 
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8637
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 14:33:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ty červené potenciální místa, kde se to mělo stát.

 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 2-2004


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 14:37:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty přejezdy jsou mezi Cítovem a Vraňanama tři, všechny PZZ typ 71 nebo RE s výstražníky vzor 71 a závorama. Jeden se nachází u cítovské zastávky - ten to určitě nebyl.Další se nachází na takový zpevněný polňačce z Jenišovic kamsi a poslední je kousek od vjezdu do Vraňan na asfaltový úzký silničce. A na tom posledním to - podle mne - bylo.Km poloha by odpovídala.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 829
Registrován: 2-2004


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 14:39:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, na tom modrém.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1052
Registrován: 7-2004


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 14:50:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

si spletli odbočení doprava a doleva no.

(Příspěvek byl editován uživatelem 753006.)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8639
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 14:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

si spletli odbočení doprava a doleva no.

Jo, takhle to klidně mohlo být. Úplně beze srandy.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4335
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 14:56:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcb:
Jen nevím, jak to NOZe nebo jiným přihrát

Nejlíp asi napsat mail, ve kterém ve zkratce popíšeš tu teorii, případně dáš odkaz na tuhle diskuzi.
Za pokus to podle mě stojí .
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 14:57:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci se hádat, neznám to tam, ale výhybka 32 ve Vraňanech je v km 450 (tipl bych pod nadjezdem) a nehoda se stala v km 455,055. Tak si to přeměřte sami.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8640
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 14:57:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky mě to už napadlo... Ještě o tom popřemýšlím.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4336
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 14:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Amper:
Nehoda se stala těsně za Vraňany, bylo to vidět na večerních záběrech čt1.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1500
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 15:14:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Amper:
Nehoda se stala těsně za Vraňany, bylo to vidět na večerních záběrech čt1.

no viděl jsem to aj na vlastní bulwy, při cestě na odklony na Straškov. Vraňanská stanice je opravdu na dohled a 5 km ke krajní výhybce to určitě neni...

U Cítovské zastávky bych tuto fotku asi nepořídil:
 
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1501
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 15:16:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dodatek: pořízeno asi 40 metrů od korytorového náspu...
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 10-2002


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 15:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tomhle videu TV nova je místo jednoznačně vidět. První přejezd za Vraňany, tj. se silnicí třetí třídy č. 24627.
Takže skutečně modrý puntík.

(Příspěvek byl editován uživatelem jan_perner.)
Ceterum autem censeo ČD a.s esse delandam
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 8-2003


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 15:44:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tom přejezdu, kde se to stalo jsou šraňky? Asi ne, že.
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 15:45:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže kdyby výpravka vyšel do druhé koleje a podíval se doprava tak by asi viděl v dáli blikat policejní maják. To jsou ty paradoxy.
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 15:46:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Amper: Náhodou jsem tam jezdil jako vlaková četa. Tenhle přejezd, který již byl několikrát v této diskusi přesně označen, je asi 500 m za nádražím. Takže km 450,5 . V km 455 se nachází přejezd ze zastávkou Cítov, kterou jsem měl rád hlavně ráno, při prvním vlaku do Prahy...
www.zelfoto.webovastranka.cz
ICQ : 297-774-273
Havrda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 15:47:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo jsou tam šranky.Je to normální přejezd se závorama!!
ICQ:252 160 498
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8642
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 15:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže kdyby výpravka vyšel do druhé koleje a podíval se doprava tak by asi viděl v dáli blikat policejní maják.

Žádný maják by tam určitě neviděl. Ti policajti tam na 99,9% vůbec nebyli.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 16:24:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně by se měli vyřešit nejdřív ty gauneři z Audiny, aby se na ně nějakým záhadným způsobem nezapomělo, jak se to běžně v našem právním státě stává. A pořádně bych jim to osolil, aby je další podobní "chytráci" nechtěli napodobovat.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4120
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 16:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně by se měli vyřešit nejdřív ty gauneři z Audiny, aby se na ně nějakým záhadným způsobem nezapomělo

Opět - viz výše.
"Je to přece naše povinnost, dostat ty chudáky z komunistického pekla!"
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 16:51:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Amper: výpravčí vychází až ke koleji tam, kde zabezpečovací zařízení nezjišťuje volnost koleje. Tedy nikoliv ve Vraňanech. Kdyby byl vidět ze stanice maják, viděl by ho i strojvedoucí.
Je to tu takový brainstorming, každý napíše první p.čovinu, která ho napadne.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 16:54:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda každý ne, sorry, mnoho zdejších doměnek je docela pravděpodobných.
Mipol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 17:00:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žádný maják by tam určitě neviděl. Ti policajti tam na 99,9% vůbec nebyli.

No, v tom článku na Požáry.cz je citovaný jeden z těch policistů. Popisuje, jak to vypadalo před i po srážce.
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 18:44:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paradox je, že debilní Audina 8 vykolejí vlak na rovné trati lépe, jak 12tunová Tatra v oblouku...
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1053
Registrován: 7-2004


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 18:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No buďme rádi že nejel ještě nějaký vlak akorát na druhé koleji proti.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8644
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 18:49:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mipol: citát z požárů.cz - Když jeho snažení bylo marné, zavolal na tísňovou linku 158. Ta na místo okamžitě vyslala nejbližší hlídku obvodního oddělení. Policisté okamžitě po příjezdu na místo požádali operační středisko, aby zajistilo uzavření trati a snažili se řidiči pomoci odstranit vozidlo z kolejí. To se jim však nedařilo, proto na místo přivolali mělnické hasiče. Než se však hasiči dostali na místo, uvedlo se v činnost signalizační zařízení železničního přejezdu a sklopily se závory. Policisté se zpětně dotázali, zda skutečně byla trať uzavřena. Operační středisko informaci ověřilo, přičemž jim bylo potvrzeno, že ano. Později však vyšlo najevo, že uzavřena byla úplně jiná trať. Jestli se zmýlila policie nebo konkrétní zaměstnanec Českých drah (údajně vysoce pravděpodobná verze), šetří specialisté

Tohle je podle mě celý nesmysl. Policajti si dělají alibi a snaží se to hodit na výpravčího.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8646
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 18:53:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No buďme rádi že nejel ještě nějaký vlak akorát na druhé koleji proti.

To je totiž dost zajímavá věc - zjistit, kdy přes přejezd přejel vlak před tím (a je jedno, v jakým směru).
Jak dlouho trvalo údajné přivolání policajtů? A jak dlouho trvalo ještě přivolání hasičů?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace