K-report
 

Archiv do 30.března 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 30.března 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 00:05:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tkan: A jak tam dosadíš hlas toho výpravčího asi? Zaplatili si ho? Mimoto jeho laxnost si dovedu velice dobře představit. Katastrofální selhání. A to jsem mu celou dobu věřil.
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 7-2005


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 00:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a ty specifický ruchy tam asi těžko dosadíš
leda bys měl profinahrávací studio
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 00:33:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: Poslal jsem Vám mail. Doufám, že se nějak dohodneme
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 00:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jsme se dohodli :-)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Chemik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 137.226.69.226
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 00:55:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak myslim, ze je to konecne jasnejsi a muze si kazdy udelat usudek. Hlavne ze tady nekteri meli plnou hubu svejch nicim nepodlozenejch teorii.
Vypravciho je mi lito, protoze tohle si odskace. Holt ma v hlave pouze mapu zeleznic a na ni je cesta do Hornich Berkovic jasna.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6122
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 01:10:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chemik: jenže výpravčímu bylo policejním operátorem oznámeno "na železničním přejezdu mezi Lužcem a Horníma Beřkovicema, na tý hlavní trati", takže buď byl výpravčí nachluchlej nebo blbej, nebo možná oboje.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
dfgh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 02:03:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale Horní Beřkovice jsou na lokálce, a Lužec na druhé lokálce, to ho asi zmátlo. Bylo by zajímavé zjistit odkud ten výpravčí do Vraňan dojíždí. Třeba okolí Vraňan vůbec nezná .....
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1274
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 02:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, tak z tohohle se výpravčí asi nevykroutí. Tím spíš, že času bylo fůra a nebylo potřeba nijak panikařit. Věřil jsem mu.

Každopadně, nikdo mrtvý, pojištěný proti blbosti v práci snad je a tak jde vlastně vo......

Poučení pro Policii i pro ČD. Svolat schůzku policie, hasičů, ČD a domluvit se naprosto jednoznačeném způsobu komunikace, tak aby bylo možno identifikovat neomylně jakýkoli přejezd. Aj třeba označit přejezdy nějakým kódem napsaným na tabulce u přejezdu. A o tomto potom vyškolit patřičné zaměstnance, aby rozhovor policisty nevypadal jako když si povidá Franta s Tondou v hospodě.

(kod přejezdu XXX-YYY-ZZZ; X číslo tratě, Y km tratě, Z číslo silnice)

Poučení pro SŽDC, nebo spíš pro DÚ. Nepřipustit na žádné nově rekonstruované trati ponechání úrovňového přejezdu.
xxfccdeds
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.185.122
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 02:06:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pan výpravčí je z Lužce.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3732
Registrován: 9-2002


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 02:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nebo ho prostě v hlavě prvně trkla ta lokálka, proto se hned ze začátku zaměřil na ni a vubec nepřipustil, že by se mohlo jednat o hlavní trat, což teda fakt podcenil...je to víc než důkazný materiál...

Chemik:
Přesně tak ty teorie tady mě docela překvapovali, pak už jsem to přestal raději i číst, konec konců někdo mi to tady i doporučil...
dfgh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 02:07:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak se ho nechci zastávat, podle té nahrávky to je pěkný flegmatik. Byl by to výborný kandidát na nějakého náměstka, nebo dokonce přednostu stanice .......(-:-(-:
dfgh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 02:16:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No u nás, když volá PČR, nebo MP, ohledně přejezdu, tak ho označuje podle ulice, která přes přejezd pokračuje, ale podle dráhy je označení přejezdu podle názvu městské čtvrti, ve které ten přejezd je. A to taky dost mate, zvlášť když tu slouží i výpravčí z druhého konce republiky ....
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6123
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 02:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Škoda jen, že ten operátor vůči výpravčímu nepoužil hned napoprvé výrazy, o kterých mu napodruhé tvrdil, že je řekl, nicméně on si jen myslel, že je výpravčímu řekl. Tzn. výrazy "silnice" a "ústecká trať", to by snad výpravčího trklo. I když jistý si nejsem. Když totiž pominu, že výpravčí ignoroval informaci "na hlavní trati", tak proč si z informace "mezi Lužcem a Horníma Beřkovicema" vzal pouze "do Horních Beřkovic"? Proč tedy nevzal v úvahu také "trať do Lužce", což plyne z toho druhého hovoru mezi operátorem a výpravčím. Jinak, pokud je výpravčí skutečně z Lužce, tak musí vědět o existenci silnice z Lužce do Horních Beřkovic. Skutečně škoda, že ten operátor byl vůči výpravčímu poměrně stručný ve srovnání s tím, jak to místo popisoval např. odtahovce nebo hasičům.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 03:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Komunikace chaotická .. ale už jen zmíňka o hlavní či Ústecké trati by měla trknout .. neznám místní poměry a tak nemohu soudit ... Jinak zaplať bůh,že to odnesl JEN plech ...

P.S.Nejvíc mě ale s**e to,že se nic takového vůbec nemuselo stát .. nebýt třech de**lů,kteří dostali tak "dobrý" nápad ... Doufám,že pro ostatní "takové" to byl dost odstrašující příklad a nebudou ho chtít následovat ...


ICQ 237-113-861
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 08:04:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Furt omílali, že je to mezi Horníma Beřkovicama a Lužcem. Z první komunikace není přejezd moc jasný.
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 08:23:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě bych se vrátil trochu zpět, k tématu které se kolem nehody u Vraňan rozebíralo před časem. Poskládal jsem si pár vědomostí:
- jestli se tam jezdí 140km/h musí ta trať mít kódování
- pokud mašině zmizí kódování, stane se co? Rychlobrzda?
- mohli by tedy policajti zastavit vlak tím že by startovacím kabelem propojili kolejnice?

Jestli je to jak si myslím, mohli by do budoucna záchranáři pro jistotu při každé takovéto události propojovat kolejnice jako zajištění proti takovýmto selháním. Znovu opakuji: jenom jako doplňkové opatření nikoliv jako primární způsob zastavení dopravy. Inspiroval mne elektrikářský Příkaz B - i když je to vypnutý, stejně to radši zkratuju.
Mohli by i trvale vozit s sebou vhodný přípravek k tomuto účelu. Propojení kolejnic na nekódované trati je sice k ničemu ale tento jednoduchý úkon by mohl být součástí předpisové rutiny a v tomto případě by se zatraceně vyplatil.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2040
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 09:09:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No... Že by takto snadno unikla nahrávka v době, kdy za úniky fotografií jsou vyhazovy... Profesionální studio, které vyrobí libovolný hlas (stačí vzorek požadovaného hlasu ) a zvuk je takřka na každém rohu a v každém druhém počítači. Přátelé... "přišlo mejlem" je tak podezřelýýýýýý... a tak neoriginální. Blbej vtip, zlá vůle?
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2041
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 09:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak opusťte ty nesmysly o zkratování kolejnic - to je tak vysoce odborná šotouško-nádražnická záležitost, že 99,9% lidí naprosto netuší, co by kde měli jak propojit. Neblbněte. Základem mělo být opatření na místě - poslat každým směrem (nebo aspoň "nebezpečnějším" směrem, pokud auto nezasahovalo do obou kolejí) člověka se světlem a nespoléhat se na to, že nějaký telefonát někam s nějakou nejasnou informací o jakémsi přejezdu v polích a ve tmě bude stoprocentně fungovat a cestou přes X operačních středisek se nezkreslí. Nefungoval, jak vidno. Tím se tedy na teorii McB nic nemění.
Budoucnost patří bagrům!
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 09:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Informace byla spolehlivě ověřena u důvěryhodných zdrojů a šance, že by to byl "fingáč jako vrata" je zhruba 100:1.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 09:27:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: To je v podstatě fakt. Spoléhat jenom na telefon je blbost, protože vlak může přijet každou chvíli a samozřejmě i dřív než se operační poprvé dovolá na nádraží. Takže běžet a mávat je to správné zajišťující opatření.

Na teorii McB to sice nic nemění ale jestli jsou ty nahrávky pravý, tak se "vlk nažere" na výpravčím a "policejní koza" zůstane celá.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 09:38:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud zmizí kódování, nestane se vůbec nic.
Auto evidentně kolejnice nezkratovalo, to by spadlo odjezdové návěstidlo z Vraňan.

Zkratování kolejnic jsem navrhoval už před týdnem na DF ČD, ale to by to museli policajti vědět, museli by zkratovat obě koleje (protože nevědí, odkud vlak přijede) a stejně by to fungovalo jen na tratích s autoblokem. Ohlášení výpravčímu je z tohoto pohledu daleko jistější, aspoň teoreticky :-)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8728
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 09:51:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty nahrávky jsou super. Takže to nakonec vypadá, že zrežírovaný i zahraný to bylo dobře, akorát jim to "zkazil" naprosto vypatlanej a flegmatickej výpravčí.

Pokud jsem dobře slyšel, tak při tom prvním rozhovoru ten říká "teď tam nic nejede a pak mi zavolejte".
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2699
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 10:08:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aleš: Jo, teoreticky jistější... Asi by měli zapracovat na jednoznačném označování přejezdů. Na dálnici se pro identifikaci používá kilometráž a směr. Na trati jsou navíc hektometrovníky každých 100 metrů, takže nějaký by z přejezdu měl být vidět. To zmatení názvů, které popisoval dfgh, vytváří nebezpečné situace. Každý gumokolista přejezd logicky popisuje z pohledu silnice, nádražák logicky z pohledu dráhy. No a toto je výsledek. :-(

Káem: Sehnat mobilem přes policii správného výpravčího je dneska asi nejrychlejší možnost. Než by ve tmě po štěrku doběhli dva na zábrzdnou vzdálenost, tak přes výpravčího a případně generální stop zastaví rychleji. Pokud by pro jistotu zastavil všechny vlaky a pak zjišťoval, který přejezd to vlastně je, tak to bylo v pohodě.
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 10:26:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: Nemusí to být zábrzdná vdálenost (oba víme, že vlak umí zastavit na kratší vzdálenosti), baterka taky umí kus dosvítit (zláště když tam není oblouk) a finálně ať to ten vlak klidně neubrzdí ale aspoň výrazně sníží rychlost. Ve Vraňanech se na to vykašlali, neudělali nic.

Přestože telefonovali a mysleli si, že je trať zavřená, kde vzali jistotu, že telefonát k výpravčímu dorazil před odjezdem vlaku. Přece existuje naprosto reálné nebezpečí (obecně v takovýchto situacích), že operační zavolá výpravčího a ten mu řekne: "Máte smůlu, vlak právě odjel (a generální stop ani vysílačku nemám / nemohu použít)". Než by zpětně operační potvrdil / vyvrátil uzavžení trati hlídkám na místo nehody, vlak by tam už mohl být.

Takže zákonem danou povinnost "udělat vše pro varování řidiče kolejového vozidla" (tedy běžet a mávat) by měli splnit za všech okolností. Rozhodně by měli ty policajty za tohle popotahovat.
Milan_brabec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 10:39:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden klíčový dotaz:
Jsou to všechny hovory? Pokud ano, jak se na operačním dozvěděl, že je to audina?
Připadá mi i trochu divné, že z toho více než zmateného popisu policajtů z terénu hned věděl, který přejezd to je?
Že v tom výpravčí lítá je ale jasný, že je to na hlavní trati bylo řečeno dost jasně.
Tak já myslim, že nevim, ale, ty we, podle toho jak to vypadalo, tak teda nevim
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 10:43:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi by měli zapracovat na jednoznačném označování přejezdů
To není ani potřeba, protože IZS má docela vychytaný SW, takže určení polohy není takový problém. I tady to bylo určeno přesně, jen nastal "šum" mezi dipečerem a výpravčím.

ad běhání kolem kolejí - pokud tam ty 2 hlídky vyjeli až po "uzaveření" tratě, tak měli vyšetřovat a né si zvyšovat kondičku

Zajímavější ale je dispečerovo "váhání", když volá hasiče Mělník: ....dráha je sice posichrovaná, ale věřete, nevěřte...
Prográmky pro BAHN
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8730
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 10:46:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud ano, jak se na operačním dozvěděl, že je to audina?

1. protože je to jasnovidec.
2. protože to měla být Audina.
3. protože některé části hovoru chybí.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 10:47:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kde vzali jistotu, že telefonát k výpravčímu dorazil před odjezdem vlaku.
Protože sám dispečer říká, že 1. zavolá na nádraží a pak tam pošle hlídky,.....
Prográmky pro BAHN
Chemik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 134.130.122.56
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 10:50:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lubino: Ja nevim, proc by policajti meli nekam behat, kdyz se jim dostalo od drahy ujisteni, ze zadny vlak nepojede. To jako meli nechat to auto stat na prejezdu a mavat do tmy baterkou?

Mcbain: me asi nektere veci pomalu dochazeji, mohl byste mi zopakovat, jak ze byl ten scenar a jak jste na to prisel?
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 10:53:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No někde v novinách bylo, že poté co policie dorazila na místo nehody zavolala na operační aby uzavřeli trať. Právě tato policie si měla zvýšit kondičku! Ovšem to nazapadá do spiklenecké teorie, že ano?
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 11:28:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli tam něco nechybí, to nevím, ale myslím, že o té audině to hlásili ti tři králové na 158 a je možné, že si info (158=>Mělník oper.) předávají i jiným způsobem.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8731
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 11:40:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chemik - scénář je úplně jednoduchej:

Mělo dojít k pojišťovacímu podvodu (samozřejmě za účasti policie) stylem odřený podvozek na A8. Rozhodně nikdo neplánoval srážku s vlakem. Nejdřív jsem si myslel, že polohu přejezdu zvorala posádka A8, ale teď to vypadá, že je aspoň část viny i na výpravčím. Zbytek stále platí.

Ovšem to nazapadá do spiklenecké teorie, že ano?

Tzv. spiklenecké teorie si zde vymysleli jiní. Já prezentuji jen realistickou teorii.
Spiklenecká teorie je podle mě například verze, že to mělo být provedeno bez účasti policie.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8732
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 11:42:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je možné, že si info (158=>Mělník oper.) předávají i jiným způsobem.

Potom je ale taky možné, že v těch nahrávkách něco chybí. Určitě identifikace typu auta, který se "najednou" objeví.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 11:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jistě.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 11:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...dráha je sice posichrovaná, ale věřete, nevěřte...

Ty vole, ty draku je to vošetřený, je tam pro tebe třicetník za...

Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Horny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 11:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milan Brabec, Mcbain: Nevyznám se v policejní hantýrce, či technice, ale co znamená věta "posílám ti to majákem" není to snad něco ve smyslu bližsí informace ti pošlu na počítač?
A na konci třetího rozhovoru s policistou, který operátorovi oznamoval to auto v kolejišti padne otázka "(nějaký ruch)...už to máš?" "Jo já už to vidim." Takže to, že to je Audina mohl vědět z jakési podrobnější zprávy, která přišla operátorovi na počítač.

Co se týče výpravčího, tak aniž bych byl znal místní poměry, tak bych pochopil rozdíl mezi lokálkou a tím, že mi někdo řekne "na hlavní trati" to je snad dost jasné a výstižné a být na místě výpravčího tak se radši ještě dvakrát zeptám, pokud bych si nebyl jistej tím, který přejezd to je. Bohužel výpravčí si byl až moc jistý, že ví a policistu ujistil, že nic nepojede

(Příspěvek byl editován uživatelem horny.)
Magnum - život je otázkou priorit
Mipol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 11:52:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když to srovnáte s tím, co bylo na Nově, tak je jasné, že ti operační důstojníci tam byli dva. Poslechněte si záznam toho druhého hovoru s výpravčím (už po nehodě) a v pozadí uslyšíte hlášení toho druhého důstojníka. Navíc tohle jsou pouze telefonní hovory, ne vysílačka, takže o té audině jim dali hlášku ti cajti na místě. Proto věděl, co tam stojí, ne?
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6125
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 11:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Horny: a zde se otvírá prostor pro další Mcbainovy spekulace. Co když v tom byl výpravčí namočenej víc, než se zdá, totiž v tom podvodu?
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 11:59:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tedy oprava: ... nezapadá do McBainovy realistické teorie, že ano?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8733
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 12:00:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zde se otvírá prostor pro další Mcbainovy spekulace

Jediný, co je tady ke spekulacím je, jak a proč se zrovna toto dostalo ven. Když si vzpomnenu na nedávný tyjátr kolem fotek mrtvého skladatele...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8734
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 12:03:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nezapadá do McBainovy realistické teorie, že ano?

Co do ní zas nezapadá? Musel jsem jen provést menší korekci - vypadá to, že jsem správně neurčil největší(-ho) blbce večera.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Horny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 12:04:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

úniky z řad policie jsou na denním pořádku, odposlechy, fotografie, zprávy z vyšetřovacích komisí.... takže tohle mě ani moc neudivuje
Magnum - život je otázkou priorit
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 12:10:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba se bude tyjátr opakovat. Snad nejste takový optimista a nemyslíte si, že by se všichni najednou poučili a přestali vynášet informace? Vždycky se najde někdo kdo si myslí, že je chytřejší a že mu to projde - a třeba i jo, kdo ví...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8735
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 12:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tamti v Kostelci za to chtěli dostat zaplaceno (což mi přijde naprosto lidské ) - jaký účel měl tenhle únik? Jen tak dělat před známými machra? Jojo, další spousta spekulativních a spikleneckých otazníků.

A mmch. jsou ty hovory zajímavé ještě z jednoho hlediska - dokumentují vynikající hovorovou "kázeň" policistů. Tramvajáci v Praze mluví do vysílaček srozumitelněji, jednoznačněji a spisovněji . Celkem se není čemu divit, že došlo k nedorozumnění.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Horny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 12:26:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Mcbain: Tvojí dřívější teorii o tom, že ta audina měla stát na jiném přejezdu, ale řidič se spletl, jsem celkem bral, ale to, že by policajti spolupracovali na něčem takhle riskantním...auto na dvojkolejné hlavní trati, to je už dost postavený na hlavu.
A jinak koukám, že na policii nenecháš nitku suchou a propíráš je až do detailu taky policii moc nemusim, ale zase nejsem tak negativně zaměřenej jako ty.
Magnum - život je otázkou priorit
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 12:30:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přečtěte si moje příspěvky. Kdyby první policejní hlídka běžela a snažila se zastavit vlak, nezapadalo by to do Vaší teorie o tom, že to bylo dopředu naplánovaný. Ta první hlídka podle novin to auto objevila a proto by správně měla zavolat na operační a zároveň se snažit zastavit vlak, který by mohl potenciálně být už na cestě. Protože to ale bylo dopředu domluvený, vlak se nesnažili zastavit.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 12:31:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nesouhlasím s možností generálního stopu na základě telefonátu. To by potom mohl volat kdokoli kamkoliv a nic by nejezdilo... Jedinou možností by byl zpětný dotaz výpravčího, ale na ten by nebyl nejspíš čas. Kdyby se tahle praxe rozšířila, tak výpravčí nebudou dělat nic jiného, než na PČR ověřovat telefonáty stovek slaboduchých debílků, kteří se v tomhle státě bezpochyby najdou...
Při nehodě na přejezdu je třeba snažit se varovat strojvedoucího přímo. V tomhle případě jich tam bylo jako psů, nevidím v tom nejmenší problém.
Horny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 12:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusanh: co to je za blbost, tak v tom případě by hasiči nemuseli vyjíždět k nehodám, protože si z nich určitě někdo dělá srandu nebo sanitky k lidem se zdravotním problémem.... navíc ty policajti tam vyjeli po tom, co bylo oznámena událost výpravčímu a bylo domluveno, že se trať uzavře, tak proč by měli běhat proti vlaku, když žádnej jet neměl...to že se tam pak z ničeho nic vyřítil 140 km/h rychlík nikdo nepředpokládal.
Magnum - život je otázkou priorit
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8736
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 12:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

auto na dvojkolejné hlavní trati, to je už dost postavený na hlavu.

Na hlavu to je, to uznávám. Ale bohužel mnohem víc na hlavu je, že by to bylo podniknuto na blind jen tou trojicí z Audiny.

Ale jo, třeba jsem se splet a byla to tedy diletantská trojice z auta, flegmatický a natvrdlý výpravčí a profesionálně reagující a jednající policie.
Třeba jo. Však nám to snad kripo a soudní moc náležitě objasní.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 12:42:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdysi jsem měl k dipozici fotky policejních přenosných zařízení na bázi PDA, které jsou schopny komunikovat i s vysílačkou a umí i fotit. Jestli jsou používány ve službě nevím, ale měl jsem na starosti jejich přípravu. Takže to s tím zobrazením na nějaký monitor není teorie k zahození.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8737
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 12:54:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lubino - Ta první hlídka podle novin to auto objevila a proto by správně měla zavolat na operační a zároveň se snažit zastavit vlak, který by mohl potenciálně být už na cestě. Protože to ale bylo dopředu domluvený, vlak se nesnažili zastavit.

Tak to potom jo. Je tam prostě pořád mnoho otazníků a nejasností, takže můžeme být jen zvědavi na oficiální výsledek vyšetřování (pokud se ho někdy dovíme). Já osobně mám jasno...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2044
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 13:06:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: I po štěrku urazí člověk, který ví, že má spěchat kilometr za 8 minut. 500 metrů za 4 minuty i ty 4 minuty by stačily, aby to vlak na 500-700 metrů zpozoroval a brzdil. A náraz po půlkilometrovém brždění by jistě vypadal jinak. Čtyři minuty rychlé chůze, nikoliv běhu. To mělo být první, pokud to nebylo celé zrežírované.
McB: Nebude ta audina nakonec toho výpravčího a von si to chtěl posichrovat, co kdyby to ty blbci poškodili málo? :-)))))))))))))) Vystřižená byla jeho reakce: "Já vo tom vim, ta je moje, já je tam sám poslal" :-)))))))))))
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8738
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 13:18:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebude ta audina nakonec toho výpravčího a von si to chtěl posichrovat, co kdyby to ty blbci poškodili málo? :-)))))))))))))) Vystřižená byla jeho reakce: "Já vo tom vim, ta je moje, já je tam sám poslal" :-)))))))))))

To určitě nebude . Jedna věc totiž platí pořád - nikdo nic nechtěl poškozovat. Poškozené už to bylo.

A ještě jedna rýpavá otázka - z čeho vlastně najednou vyplývá, že se to mělo stát na té dvojkolejce?
Mohlo to klidně být i tak, že posádka Audiny vjela na špatný přejezd a oznámila to spřáteleným policistům. Ti omyl pochopili, nahlásili operačnímu správný přejezd (ve smyslu polohy auta, ne domluvené "akce") a začali "vyšetřovat". Chyba výpravčího je jen bonus navíc. Moje teorie pořád platí, chyba se jen přenesla na výpravčího.
Já vím, zní to dost spekulativně a spiklenecky...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Chemik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 134.130.122.56
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 13:19:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: ja teda nevidim nic, co by verohodne svedcilo o tom, ze byla policie zapletena do pojistneho podvodu.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8739
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 13:26:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já taky ne. A ani nepředpokládám, že se v tomhle případě někdy něco takového objeví. Tady už je to jasné - posádka auta, která se přiznala, a nahraný (doslova i obrazně ) výpravčí.
Já jen tvrdím, že "udělat" pojišťovací podvod na takhle drahém autě bez "spolupráce" policie prostě nejde. Takže buď v tom policie byla zapletena, nebo byl majitel Audiny úplně nebetyčný naivka. Každý si může vybrat. Já už jsem to udělal (hned minulé úterý v poledne).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
pppppp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.3.1
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 13:55:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak napíšeme médiím, že Pes38 má na svých stránkách nahrávky. Sledujte večer zpravodajství v bedně.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 14:06:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Aleš Liesk:To co říkáš je blbost.Pokud to vyskratuješ na autobloku i na návěstidle,spadne tam červená(návěst na stůj) tak strojvedoucí začne mačkat tlačítko bdělosti,ale stejně by to vlak nezastavilo.Návěstidlo projede stejně.Mě se jedná spíš o to, proč výpravčí nepoužil tlačítko centrál stop v celém okruhu jeho stanice.t.j pro všechny vlaky.Mimojiné musel výpravčí vědět, že ten rychlík je někde kolem něj.Radši bych zastavil všechny okolo, než udělat takovou hromadu nebo zmařil lidské životy.Otázka další je ta, o jakých kilometrech policie z výpravčím mluvila.Jestli se jedná o vlakové nebo silniční kilometry.Je v tom spousty nejasností. Podle mě výpravčí udělal to, že jednal podle smyslu předpisu, jednal podle nejlepšího vědomí a svědomí.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 14:10:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Proč by to nešlo bez spolupráce policie? A pročpak asi v té audině byli tři a ne jen řidič, aha? No protože se takovýhle podvod dá velice jednoduše udělat tak, že zaparkují kousek před přejezdem. Počkají, až kolem v protisměru projede první auto, ve kterém pojede jen jeho řidič, a zapíšou si jeho registrační značku. Pak vjedou na koleje a ohlásí, že je auto téhle značky vytlačilo z přejezdu na koleje, protože jelo moc uprostřed a oni se tam s A6 nevešli.
Policie přijede, zjistí, že uvedené vozidlo skutečně před chvílí tudy jelo (jeho nic netušící řidič jim nejspíš naivně sám potvrdí) a potom je to svědectví tří lidí proti jednomu a není co řešit. Náhodná oběť dostane pokutu za způsobení nehody, jeho pojišťovna to zacvaká z povinného ručení a bude vymalováno.
Nemluvě o tom, že poškodit na A6 podvozek není žádná sranda, to auto je malej tank. Pokud už tam nějaká škoda je, třeba proražená vana, tak je to škoda v řádu stovek tisíc korun. A potom se podvodníkům může i vyplatit, aby někomu zaplatili pár tisíc za to, že tu nehodu vezme na sebe.
Takže nevidím důvod, proč na podvodu měli spolupracovat i policajti. Sice by o "nehodě" mohli pochybovat, ale tři svědci jsou dostatečná síla, aby to jako nehoda prošlo.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 14:23:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: A proč by měli někam 4 minuty běžet, když měli info od dispečera, že je to doprava zastavená. Nepletě si to s Forestem Gumpem!!! Řekli Foreste běž. A tak jsem běžel.

Mmch před časem se stala v Rakousku nehoda, kdy přejeli vyštřovatele. A ti si taky do poslední chvíle mysleli, že trať je uzavřená.
Prográmky pro BAHN
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 14:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin: Už se zde řešilo, že na 090ce není TRSka, ale systém Kölleda, kderá G-STOPem nedisponuje.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace