K-report
 

Archiv do 03.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 03.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6131
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 01:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně, že vy jste slušnej. Jsem byl línej si v tom dialogovém okně vzpomenout, kam to vlastně jedete, tak jsem použil neurčité "někam do pr...", což bylo míněno "někam do prčic". Do žádný pr...e, kam mě posíláte vy, jsem vás neposílal.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 01:34:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: Z toho si nic nedělej. Já už jsem to s ním vzdal... Nemá to cenu, věř mi.
jedu sem,jedu tam
Neregistrovaný host
Odeslán z: 69.10.157.130
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 01:41:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii,
laskavě mi nevkládej do úst něco,co jsem neřekl a co se hodí tobě.
Nevidím nic závratně rozdílného ve slovech:
prčic a prčice.

P_z,
je zvláštní,že Pes38 ví o čem je řeč.
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 01:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já taky vím, o čem je řeč, já se ti jen snažím vysvětlit, že se tomu všude říká jinak a v autoškole se neříká, že se tím dá zastavit i vlak...
jedu sem,jedu tam
Neregistrovaný host
Odeslán z: 216.9.82.82
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 02:58:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P_z,
mne nemusíš nic vysvětlovat již 10 let. Přesto díky.
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 11-2003


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 05:59:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

rk_kn

V Jarovciach pri Bratislave zahynul vodič z ČR. Nedal prednosť rychlíku z ČR.

Promiňte, vážený, ale z uvedeného odkazu ani po trojím přečtení není patrné, že řidič automobilu zemřel a TÍM MÉNĚ, že to byl řidič z ČR. O to více překvapí ten "zdravě nacionálně orientovaný" příspěvek čtenáře s přezdívkou "inovec" pod článkem. Asi byste se na Slovensku měli méně soustředit na nenávist k "těm hnusným čehunům, kteří váš celou dobu jen vykořisťovali" a investovat nějaké síly do dovzdělání národa, neb se zdá, že vás nenaučili ve školách dobře číst.

Pro ostatní znovu zopakuji link, na který rk_kn odkazuje:
http://spravy.pravda.sk/sk_ckronika.asp

Pokud z toho někdo vydedukuje opak, pak se našim východním "bratrům" jsem ochoten omluvit, ale z tohoto článku to vážně nevyplývá :-(
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
veger
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.114.36
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 06:29:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna věc tu nezazněla a teď mi to najednou došlo :
ten operační a všude okolo se mluví,zastavte dopravu,trať neprůjezdná ,ale sakra vždyť to bylo na Dvojkolejné !!! trati,takže byla nesjízdná jenom jedna kolej,pokud to ti šikulové nenarafičili mezi 1. a 2.TK.
Možná je to ten moment,který toho trochu flegmatického pana kolegu utvrdil,že to musí být na lokálce,kdyby zaznělo na hlavní dvojkolejné,nebo jen na dvojkolejné,třeba by to dopadlo lépe,určitě by uvažoval,jestli se to dá po jedné projet.
Na závěr jedna osobní zkušenost : nejhorší výpravčí jsou přeškolení lampasáci,zelený mozek nikdy nezmodrá,nezná totiž pokoru a proto se nikdy nestane dobrým dopravákem.Je mi toho kolegy také líto,ale jeho reakce mi to připomíná.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2161
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 08:47:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poškození A6 (r.v. 2001) po drobném nárazu do boku vozidla (pouze mírně promáčknuté levé zadní dveře) a následném pádu do příkopu na betonový kvádr: proražená vana, nárazník, maska, trubky klimy, nárazem posunutá část agregátů kolem motoru. Cena za opravu: 270.000,- Kč.
Audi není fabie, to je auto narvané elektronikou a ceny dílů raději nebudu komentovat. A je celkem samozřejmé, že pokud mi poškodí auto při nehodě, nechám si ho opravit v nejlepším servisu ze značkových dílů


Obě auta mají elektroniky veelmi zhruba zhruba stejně, ale to je fuk a při bouračkách zcela nepodstatné. Tam se řeší železo, resp. hliník. U Fabie by si nijak nepomohli, protože tam je blbuvzdrorný McPherson a navíc všechny díky vyměnitelné samostatně (což dramaticky zlevňuje opravy). Zatímco u A6 (nebo třeba Superba) hliníkový víceprvek, který se musí vyměnit celý.

Jinak Vy nic nevyrážíte, rozhoduje o tom pojiťovna. To že si to pak někdo nechá opravit v nehorázně předraženém Audiservisu (když stejně kvalitně to venkovský servis udělá za polovic) je jeho problém.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 9-2003
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 08:47:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom je zajímavé, že vlak z lužce do Horních Beřkovic křižuje inkriminovanou silnici 2x. Jednou "pod" a jednou "nad" místem srážky. Jednou Trať 94 a jednou Trať 95. Vlak jede úvratí přes Vraňany. O to větší je to pikanterie.
Pokud vím, není tam ani jedna vlečka, takže slova hlavní trať měla výpravčího chytit za uši.
Na druhou stranu říká operační - "vím, kde to je, tam žádná jiná ( trať ) není". Takže je i otázka znalostí místopisu policií.
Otázka je, jak jsou zveřejněné nahrávky autentické...
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 09:59:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že se tomu všude říká jinak a v autoškole se neříká, že se tím dá zastavit i vlak...

To je právě ta chyba.

Franta: Zdroj je relativně spolehlivý, měly by být autentické (pokud to tedy nezfalšovali cajti)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 10:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jednou jsem si vše pouštěl a zároveň koukal do mapy, abych věděl, jak to s přejezdy vypadá. A zjistil jsem, že pan výpravčí vlastně udělal co mohl. Zkuste sami koukat na mapu. Mezi Lužcem a Beřkovicema jsou dva přejezdy (jeden je sice na odbočce, ale je tam). Operační nespecifikuje, který přejezd je ten pravý. Pojem hlavní trať není žádný pojem. Vůči znalostem výpravčího tedy nedošlo prakticky k žádnému pochybení. Když se na to podívám z pohledu operačního, i on dělal vše co mohl. Řekl vše co ví, ještě se dokonce snažil specifikovat konkrétní místo. Takže i z jeho pohledu nedošlo vlastně skoro k žádnému pochybení. Největším problémem je opravdu označení místa. Takže chyba je ve vyhláškách a předpisech.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 11:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta:

No právě, trať z Lužce je do Vraňan pouze 3 km dlouhá. Takže malá lokálka. Trať na Beřkovice je už pořádně dlouhá, takže velká lokálka, tudíž přejezd mezi Lužcem a Beřkovicema na té hlavní trati je výpravčím myšleno né na té nejmenší lokálce. Proto úsudek výpravčího je vzhledem k informacím zcela správný. A to už z toho důvodu, že opreační říká, že to je mezi Lužcem a Beřkovicema, ale neřekl, že se jedná o silnici, ale pouze o přejezd. Výpravčí samozřejmě myslí, že na trati mezi Lužcem a Beřkovicema, vždyť pracuje na železnici. Operační upřesnil, že na té hlavní trati, tudíž přejezd nikoliv na trati č. 094, ale na trati č. 095.

Včera jsem procentama uváděl zodpovědnost, ale dnes bych řekl, že operační má vinu pouze za to, že neřekl, že se jedná o přejezd na silnici mezi Lužcem a Beřkovicema, nikoliv železnici. Výpravčího možná mohlo opravdu chytit za uši pojem hlavní trať, ale vzhledem k místním poměrům a udáním dvou stanic na síti ČD je jeho rozhodnutí zastavit dopravu na trati 095 více než logické. Proto bych dnes procenta uvedl takto. Výpravčí 0%, operační 10% a systém označování přejezdů 90%.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 11:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pojem hlavní trať není žádný pojem. Vůči znalostem výpravčího tedy nedošlo prakticky k žádnému pochybení.

Tak tak. Zajímalo by mě, z čeho vlastně byl ten výpravčí obviněn?
Metcalf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 11:59:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Inkonginto: Možná by se při rozdělování viny na nehodě nemělo zapomínat na hlavního viníka a to přece je ten, kdo na koleje automobil umístil nebo to tak není?
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 12:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

veger - ale sakra vždyť to bylo na Dvojkolejné !!! trati,takže byla nesjízdná jenom jedna kolej,pokud to ti šikulové nenarafičili mezi 1. a 2.TK.

To ne, ten rychlík jel právě po tý "volný" koleji a trefil to Audi do přesahujícího předku.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 13:29:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Metcalf:

Samozřejmě, ale výpravčí byl obviněn z podezření trestného činu všeobecného ohrožení, dále byl do vyšetření "sundán" z pozice výpravčí. Co se zatím děje s operátorem, nevím.

To jsem ale již dříve psal, že jak výpravčí, tak i operátor jsou obětmi tří (možná i více) idiotů.
Bohužel, na toto soud nebere ohledy.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 14:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel, na toto soud nebere ohledy.

Já myslím, že schopnej právník musí toho výpravčího obhájit. Jasně zazněla "trať Lužec - Horní Beřkovice". Co znamená přívlastek "hlavní"?
Když už, tak snad známe tratě "celostátní", "regionální" a "vlečky". Nebo se pletu?
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 18:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bebop:

To je právě ono, policie by asi měla být schopna přesně specifikovat, kde se přejezd nalézá. Ale asi přesně není sjednoceno určení hlášení. Operátor zde mluvil o silnici, ačkoliv to výslovně neřekl a tím si výpravčí myslel, že jde o železniční trať. Tak uvidíme. Ale asi by výpravčí neměl nést žádnou vinu, maximálně morální, že se ještě jednou nezeptal.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 18:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzalik : Nechcel som naladiť uvedenú správu z agentúry SITA, na ktorý som dal link ani nacionalisticky, ani politicky. Uviedol som len link na bežnú správu , ale fakt je fakt. Boli aj presnejšie správy o tejto udalosti, ale ospravedlňujem sa v tom, že som nevybral práve tú najpresnejšiu. Fakt je ten, že vodič bol ľahko zranený, odvezený do nemocnice. Vlak bol len nákladný. Ale škoda na zariadení bude okolo 1 milióna Sk. Poškodené sú výstražníky.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 18:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Web : To sú dve trať. koľaje , súbeh tratí, sú jednokoľajné. Tá, ktorá má vyššie číslo, ide trocho väčším oblúkom k tomu istému priecesti, preto je tam číslo km polohy o trochu vyššie. Ináč je to to isté priecestie, je tam to isté PZS.
Čo sa týka tých polôh. Práve preto, že je tam viac priecestí, by som vyžadoval od každej osoby , ktorá hlási podobnú udalosť o presné určenie polohy PZS. Najmä vtedy, keď to hlási policajt !
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2162
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 18:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A zjistil jsem, že pan výpravčí vlastně udělal co mohl.

Proboha, operační PČR mu jasně řekl na hlavní trati na Ústí - tady prostě není co řešit. ( já pochyboval do té chvíle, než jsem si to opravdu poslechl). Stejně tak lokalizace silnice přesně sedí, krom silnice Lužec -H.Beřkovice uvádí i odbočení z I/16 na H. Beřkovice.

PS: Co řešíte ?
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 11-2003


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 19:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ:

Motáš víc telefonátů - výpravčímu jasně řekl jen "na tý hlavní trati". Všem ostatním dodal, že se jedná o ústeckou trať. První zmínka výpravčímu od operačního, že šlo o ÚSTECKOU trať, byla až když se stala nehoda!

PS: Jen doufám, že stejně povrchně nebudou postupovat i vyšetřovatelé!!
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 19:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ:

Člověče, poslouchal jsi to kolenem????
Podívej se na mapu a znova si přesně poslechni, co v telefonátech zaznělo!

Operátor řekl, že na přejezdu mezi Lužcem a Beřkovicema sjel nějakej bl*ec do kolejí, ať tam nic nepouští. Dodal, že "na hlavní trati", ale na Ústí neřekl.
Já nevím jak Ty, ale já pracuji jako výpravčí. Pokud mi někdo řekne, že se stala nehoda na PZZ mezi Lužcem a Beřkovicema a nedodá, že se jedná o silnici, budu hledat přejezdy mezi těmito dvěmi stanicemi, ale pouze při cestě po železnici, což je úplně mimo inkriminovaný přejezd. Pokud mi operační dodá, že je to na tý hlavní trati, přestanu hledat na lokálce o délce tří kilometrů a vrtnu se na tu dlouhou lokálku. Pokud by řekl, že jde o hlavní trať na Ústí, pak mě teprve trkne, že myslí úplně jiný přejezd. Zkus myslet logicky, nemysli pouze jako řidič auta. Jak jsem psal, výpravčí má znalost traťových poměrů, nikoliv silničních.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 20:00:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proboha, operační PČR mu jasně řekl na hlavní trati na Ústí

To mu právě bohužel neřekl.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31864
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 20:06:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A hlavně asi nemá mapu. Operační snad jo, aby viděl, že tam je tratí (a přejezdů) víc, takže je dobré si dát bacha, aby nedošlo k omylu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3348
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 20:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pohled neplácačky:
Pokud mi někdo řekne, že se stala nehoda na PZZ mezi Lužcem a Beřkovicema a nedodá, že se jedná o silnici, budu hledat přejezdy mezi těmito dvěmi stanicemi, ale pouze při cestě po železnici, což je úplně mimo inkriminovaný přejezd.

To bych já považoval na neúplnou informaci. I když bych jako výpravčí očekával, že řeč je o trati, z takovéhoto sdělení se silnice vyloučit nedá.

Pokud mi operační dodá, že je to na tý hlavní trati, přestanu hledat na lokálce o délce tří kilometrů a vrtnu se na tu dlouhou lokálku.

Ono existuje něco jak hlavní lokálka?

***

Celá tato názvoslovní debata mi připomíná případ, který se stal před několika roky. V jisté stanici při posunu vykolejil nákladní vůz, z nějakého důvodu se o to zajímala i média. Tehdejší mluvčí ovšem tuto informaci novinářům vyvrátila, pouze dodala, že v dané stanici došlo k vyšinutí vozu...
A co z z (mně) toho vyplývá? Že i když jsme na dráze, jsme stále lidé žijící v této zemi a je povinností železničářů rozumět "běžnému" slovníku, nikoli povinností široké veřejnosti rozumět dráží terminologii/žargonu. Stejně jako když v nemocnici se ode mne neočekává, že budu rozumět latinským názvům nemocí a lékařskému žargonu, ale očekává se od lékařů, že mi moji diagnózu řeknou všeobecně srozumitelnou formou (výrazivem).
Život je kabaret
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 20:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono existuje něco jak hlavní lokálka?

Neexistuje. Podle mě neexistuje ani "hlavní" trať, ani "vedlejší" trať. Nebo snad yo?

Že i když jsme na dráze, jsme stále lidé žijící v této zemi a je povinností železničářů rozumět "běžnému" slovníku,

Já myslím, že výpravčí rozumněl dobře. Přejezd na (hlavní) trati mezi Lužcem a Horníma Beřkovicema...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3350
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 21:05:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, pokud bylo řečeno přejezd mezi Lužcem a Horníma Beřkovicema, tak z toho to "na trati" nikterak (jednoznačně) nevyplývá...
Život je kabaret
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 21:17:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:

Operační jasně vyjmenoval dva názvy stanic a dodal, že je to na trati. Z jakého důvodu neřekl, že jde o silnici mezi Lužcem a Beřkovicema? Z jakého důvodu neřekl, že se jedná o hlavní trať na Ústí? Uvědomte si, jaké je mé hodnocení. Nesnažím se do toho potopit ani operačního, špatný je systém (vyhlášky a předpisy). které neurčují, aby byl každý přejezd označen kilometrickou polohou a každý, kdo na přejezdu uvidí nehodu, nahlásí i tuto polohu....
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3352
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 21:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

špatný je systém (vyhlášky a předpisy). které neurčují, aby byl každý přejezd označen kilometrickou polohou

A já se snažím poukázat i na to, že špatný není jenom systém (vyhlášky a předpisy), ale i různý profesní žargon (hantýrka), kdy mluvčí si myslí, že z jeho hovorového vyjádření zcela jasně vyplývá i to, co vůbec neřekl. Lidé mají ve (zlo)zvyku nejen mluvit stylem "no tamto, no přejezd, tam jak jsou ty ééé koleje, nóóó a je tam i tamto, no víš, co myslim", ale stejně mají ve (zlo)zvyku věřit tomu, že když řeknou A, tak si každý zcela automaticky domyslí B, i když tam (teoreticky) může být C.
Takže chyba je i v tom, že někdo z jakési rutiní zvyklosti dal (víceméně záměrně) neúplnou informaci a ze stejných důvodů ji někdo přijal.
Život je kabaret
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 21:38:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Na železničním přejezdu mezi Lužcem a Horníma Beřkovicema, na tý hlavní trati."

To je fakt těžký...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3353
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 21:46:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Na železničním přejezdu mezi Lužcem a Horníma Beřkovicema, na tý hlavní trati."

No to je přesně to, co kritiziji. Na první pohled třeba jasné, na druhý ne zcela jednoznačně všeobecně srozumitelné.
Život je kabaret
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 9-2003


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 22:24:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Na železničním přejezdu mezi Lužcem a Horníma Beřkovicema, na tý hlavní trati."

Asi jako je u nás strážní domek a ten má oficiální adresu Zátor, pošta Nové Heřminovy. Akorát že stojí v žst. Milotice n. Opavou někde uprostřed mezi těmi obcemi...
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 577
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 22:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

citace z fóra ČD:

Tedy hlášení by mohlo napříště znít: (za předpokladu přímého obusměrněho spojení hlídky na místě s výpravčím)

"Zde hlídka PČR, hlásím nehodu na železničním přejezdu č. 236 na trati 090 v kilometru 495.1, to je ta hlavní trať z Ústí do Prahy, přejezd na silnici z Horní dolní do ÚP. Žádám okamžité uzavření trati oběma směry, uvázlé osobní auto v kolejích.

Výpravčí:
"Zde doprkancl žst. Vraňany, u telefonu výpravčí Wegwerth. Opakuji, hlásíte nehodu na přejezdu číslo dva - tři - šest na trati nula - devět - nula z Ústí do Prahy v kilometru čtyři sta devadesát pět celých jedna. Trať uzavírám oběma směry, osobní auto uvázlé v kolejích. Opakujte znovu kilometrickou polohu přejezdu, správně má být čtyřista -padesát devět celých jedna, nikoli čtyři sta devadesát pět, žlutý kilometrovník je vždy vpravo 5 metrů od silnice u krajní koleje!"

PČR:
"Zde PČR, strž. Zeuke, opravuji kilometrickou polohu přejezdu, vyčkejte okamžik, svítím si na kilometrovník, kur v a Franto podej mi baterku, do p r d e l e posviť mi sem hledáčkem ......poloha přejezdu: čtyři sta padesát devět celých jedna, číslo přejezdu 236, trať 090, žádám uzavření oběma směry, nehoda, osobní auto v kolejích!"

Výpravčí:
"Zde doprkancl. žst. Vraňany, výpravčí Wegwerth, rozumím, uzavřena trať 090 oběma směry, přejezd číslo 236 v kilometru čtyřsta padesát devět celých jedna, nehoda, osobní auto v kolejích! Jsou viditelně poškozeny sloupy trakčního vedení nebo spadlá trolej, žádáte vypnutí troleje?"

PČR:
"PČR, Zeuke, sloupy trakčního vedení nejsou vditelně poškozeny, nevidím spadlou trolej".

Výpravčí:
"Doprkancl. žst. Vraňany, výpravčí Wegwerth, trolej a trakční vedení viditelně nepoškozeny, zůstávají pod proudem! Konec."
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1276
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 22:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dosud jsem si myslel, že to tak funguje....
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 00:48:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dosud jsem si myslel, že to tak funguje....

Já taky. On pojem hovorová kázeň zjevně nevznikl jen tak sám od sebe.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 07:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, možná to dopadne jako se zatopením metra, za které přeci mohla ta voda, co tam natekla. Tady se to zase svede na chaos v hlášeních, za který ale nemůžou ty konkrétní osoby, ať už policajti nebo výpravčí. Takže bručet půjdou (doufám) tři blbečci, výpravčí se oklepe a vrátí do služby, no a jestli v tom ty cajti jeli doopravdy, tak můžeme jenom doufat, že už se poučili a nic takového neudělají. A jestli neumřeli, tak slouží dodnes...
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 07:50:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je len fikcia. Mne sa len nezdá to, že trolej zostal pod napätím. Keď na stane skrat, zvod, na tv, tak sa napájacie ističe vypnú. Potom sa ešte raz nahodia. Keď skrat trvá, vypnú sa znovu, ale potom už sa nezapnú samé a tv zostáva bez napätia. Elektrodispečer potom hľadá závadu a dôvod výpadku napájania. Mimochodom, každý výpravca má možnosť , ak sa nedovolá Ed, alebo v prípadoch núdze , vypnúť svoj príslušný trať. a stan. úsek aj sám.
O hovorovej disciplíne si na policajných rádiosieťach nerobím žiadne ilúzie.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2164
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 07:57:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z jakého důvodu neřekl, že jde o silnici mezi Lužcem a Beřkovicema? Z jakého důvodu neřekl, že se jedná o hlavní trať na Ústí?

Vážený Ingognito, bežte se laskavě sím vyšetřit na ušní. Tohle v hovoru jasně zaznělo.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2165
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 08:06:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Člověče, poslouchal jsi to kolenem????
Podívej se na mapu a znova si přesně poslechni, co v telefonátech zaznělo!

Jak je libo:"...na železničním přejezdu mezi Lužcem a Beřkovicema na tý hlavní trati..."

PS: Na rozdíl od různých šotovyšetřovatelů se nepotřebuju dívat na mapu, znám to tam velmi dobře.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 08:06:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle v hovoru jasně zaznělo.

A kde?
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 09:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Opravdu říkal hlavní trať na Ústí, ale dohromady ve dvou rozhovorech. V prvním je hlavní trať, v druhém trať na Ústí. Aspoň já to tak slyšel.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 10:01:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mne sa len nezdá to, že trolej zostal pod napätím. Keď na stane skrat, zvod, na tv, tak sa napájacie ističe vypnú.

Přímý zkrat tam asi nebyl a na svod to s tou reakcí vypínacích prvků asi nebude tak horké. Ve vlhku je tam zcela jistě nejeden svod A vzhledem k malému odporu koleje-zem to také s tím rozpoznáním svodu nebude tak horké.

Pokud je tu nějaký "drátení", jistě mě opraví a doplní.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 10:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ:

V hovoru, kde operační zděloval nehodu, neřekl, že se jedná o silnici a o hlavní trať na Ústí. To vše operační řekl až ve chvíli, kdy oznamoval střet vlaku s autem a vyhrožoval, jak má vše nahrané.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 11:04:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bebop : V zázname 21-16-50 je jasne povedané : na hlavnej trati !
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 11:27:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V zázname 21-16-50 je jasne povedané : na hlavnej trati !

To vůbec nezpochybňuju. Jde jen o to, co to znamená, taková "hlavní trať mezi Lužcem a Horníma Beřkovicema".

Ale na druhou stranu si myslím, že teď už je to úplně jedno.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2166
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 11:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V hovoru, kde operační zděloval nehodu, neřekl, že se jedná o silnici a o hlavní trať na Ústí.

To plyne docela jasně z kontextu (auto nejezdí po železniční trati) a i kdyby - co jako ? Ten výpravčí pozbyl právě svéprávnosti a nemohl se zeptat a to buď hned a nebo třeba znovu vytočit číslo operačního PČR (má ho učitě někde na stole, stejně jako číslo na hasiče a spol) ? Kór když nato bylo relativně dost času a určitě to nebylo v nějaké zapeklité dopravní situaci ?

Mně je toho člověka upřímně líto, rozhodně tady nemíním psát příspěvky typu pověste ho vejš. Ale nemusím vymejšlet šroubované konstrukce jak za to vlastně nemůže či polehčující okolnosti, to ať dělá jeho advokát. A zbytek bych ponechal soudu.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 11:45:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když by tedy měl být ten výpravčí tak zatvrzele zakořeněný v drážním světě, drážním místopisu a správné drážní mluvě, tak by si neměl tak samozřejmě představit trať Lužec - H. Beřkovice. Jak už tady zaznělo, jsou to (formálně i prakticky) dvě různé lokálky z Vraňan, akorát některé motoráky kvůli oběhům (kvůli cestujícím bych ani moc nečekal, tipuji, že průměrný nástup/výstup ve Vraňanech u přímých vlaků mezi 094 a 095 určitě přesáhne 90%) pokračují z jedné na druhou.

Do extrému vzato by pak třeba "podjezd pod tratí, který je mezi Prahou a Slaným" někdo mohl hledat nikoliv u Středokluk, ale kdekoli na 091 a 110...
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 11:57:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale nemusím vymejšlet šroubované konstrukce jak za to vlastně nemůže či polehčující okolnosti, to ať dělá jeho advokát.

Takhle to přesně myslím. Nehodlám tady spekulovat, co se opravdu stalo a co si kdo v tu chvíli myslel. Jen si myslím, že schopný právník může u soudu z té naprosto chaotické a nejednoznačné telefonické konverzace pro výpravčího dost získat.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 12:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

....a nebo dost ztratit.Záleží na úhlu pohledu a na to jak to opravdu bylo.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 12:34:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a na to jak to opravdu bylo.

Na tom právě moc nezáleží. Důležité je, co kdo tvrdí a co z těch tvrzení se dá dokázat/vyvrátit. To soud zajímá. A to je parketa pro šikovného právníka.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 13:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

........není mezi nami šikovný právník????
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2167
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 15:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To soud zajímá. A to je parketa pro šikovného právníka.

Ovšemprávník si u soudu může sednout leda mezi
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2168
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 15:50:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kuš ... mezi diváky, protože zastupovat člověka u soudu může jedině advokát.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 17:14:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ježiš pan chytrej. Já myslím, že každej advokát je právník a ne každej právník je advokát.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 17:16:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mezi diváky,

Pokud to bude veřejný přelíčení. Pokud ne, tak by chudák právník musel dokonce zůstat na chodbě.
A neměl by si chudák výpravčí místo advokáta najmout raději obhájce?
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 18:51:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych to nechal na odborové organizaci v jaké pan kolega výpravčí je.Ta má dost dobrých a zkušených lidí na to, aby ho z toho vysekali.Vzpomeňme na kauzu paní výpravčí ve Vojkovicích.Vyvázla z podmínkou.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 20:27:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin:

Kauzu paní výpravčí z Vojkovic znám a ta ženská podlehla svojí nezkušenosti. Daleko vyšší morální vinu měl asi pan výpravčí vedle ve stanici. Nakonec podíl zodpovědností byl:
paní výpravčí z Vojkovic 40%, výpravčí vedle 40% a signalistka vedle 20%. A není to jen o právnících, ale hlavně o důkazech. Zde také velmi pomohlo nahrávání hovorů.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 21:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Inkonginto:Já jsem neříkal nic o rozdělování viny a neviny,ale říkal jsem jen to, že tam zaúřadovaly odbory a že ji z toho vysekaly.O ničem jiném to nebylo.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Zlámalík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 00:56:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď se nechci navážet do výpravčího, ale jestli znáte pohádky o Včelích medvídcích (viz aktuální večerníček), tak ten výpravčí mi připadá (hlasem a chováním) jako Pučmeloud.
Ovšem hovorová kázeň všech zůčastněných a jednoznačnost je OTŘESNÁ.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace