K-report
 

Archiv do 11.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 11.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 10:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mr.smith: Přes Vraňany je dokonce 160, ale tyhle starý vozy smí max 140.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 12:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kocourkov
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=082&r=titulni_stranaa&c=719914

 
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1133
Registrován: 7-2003


Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 18:33:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: Hlavně i řada 162 víc jak 140km/h nemůže
Gregor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 20:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

chudák peršan. Ten to pěkně schytal
Omluvte prosim muj pravopis :-)
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3674
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 21:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud byla řeč o hlavní trati, tak mělo výpravčího napadnout, že to na té lokálce asi nebude ...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32015
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 21:36:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však jo. Nezastavil cancour do Lužce, ale „hlavní trať” do Straškova...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Duš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 22:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: ale když to tak posloucháš, nedělá to na tebe dojem, že to měl tak nějak docela brutálně na háku?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32020
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 22:38:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dojem to na mě dělá, že si byl svým výkladem asi docela jist. Nechci však soudit, z čeho ta jistota pramenila.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1894
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 23:13:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono čistě nádražácký (nebo možná šoto) rozum si na plánu sítě ČD spojí zmíněné obce. A jelikož byla zmíněna hlavní trať, tak to nebyl canocour...(viz MZ).

Operačnímu důstojníkovi (jak vznešené označení) nedošlo, že na úsek mezi Vraňany a Hor.B. se dá dívat různě a komunikace mezi nimi vedou každá přes jiné přejezdy (a výpravčí "věděl", kterou trať uzavřít, ne na kterém přejezdu se to stalo).

Toť nezaujatý pohled z (dálného) východu :-)
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
klex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.165.130
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 23:34:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě pojem "na hlavní trati" měl výpravčího hned trknout, že to nebude jen tak ledajaká lokálka, ale trať na Ústí. Myslím si že tu selhala komunikace, a větší vinu než operačnímu důstojníkovi bych dal výpravčímu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32024
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 23:57:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

máme teďka zprávu, že na železničním přejezdu mezi Lužcem a Horníma Beřkovicema, na tý hlavní trati, nějakej blbec sjel ze silnice a zůstal viset na kolejích mimo přejezd

To je velmi nešťastně řečeno. Sice to ve významu "na trati sjel blbec ze silnice" nedává moc smysl, ale nad tím těžko mohl výpravčí přemýšlet, takže si z toho vzal tučně zvýrazněnou část.

Znění "máme teďka zprávu, že na železničním přejezdu na silnici mezi Lužcem a Horníma Beřkovicema, co kříží tu hlavní trať (příp. koridor) do Ústí, nějakej blbec sjel ze silnice a zůstal viset na kolejích mimo přejezd" by nejspíš k odvrácení nehody stačilo.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Gregor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 01:14:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jenže co chceš po poldech, ti ani nevěděj co to "koridor" je (až teda na některý, který znám a tohle by asi nezvorali) i když ale, říct "na hlavní trati" je taky celkem výstižné a kdyby se výpravčí trošku zamyslel, možná by to i pochopil..já nevím..podle mě je vina na obvou dvou...na kterým ale větší, to nedokážu posoudit...

kdyby se ale domluvili, nemusel by to peršan schytat...ČD zas maj o jednu neprovozní loko víc...jednou to dopadne tak, že se vybrakujou žel. muzea a bude se jezdit s párou...už je přece jedna zase v pravidelným provozu (nebo aspon byla), ne??
Omluvte prosim muj pravopis :-)
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 05:06:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukom: Tys mě, hochu, teda přesvědčil. Uspokojí tě, když se opravím, že k některým MU DI musí ale u většiny MU si vybírá kam pojede a kam ne? Pardon, nevybírá, ona vyhodnotí spoustu různých, vyhláškou přesně stanovených, okolností.
Nebo mě uspokojíš ty, že byli u všeho toho "roztrženého pytle nehod"? Spolu s lanovkáři a vlečkaři.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 07:54:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mne docela zaujalo,že ten operační volal jenom do Vraňan.Koridor je přece dvojkolejný a klidně mohl jet třeba nákladní vlak od Roudnice.Nebo výpravčí ve Vraňanech může zastavit dopravu od Kralup i Roudnice?
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 08:18:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten výpravca, ktorý sa prvý dozvie o neschodnosti trate je povinný okamžite vylúčiť traťovú koľaj. Okamžite vyrozumieť výpravcu susednej stanice, vlakového (traťového ) dispečera. Ak sa už nachádza vlak závislej trakcie v ohrozenom trať. oddieli, požiada o vypnutie napätia toleja na trať. koľaji. Keď je riziko z premeškania, môže svoj úsek vypnúť sám a potom dodatočne oznámiť dôvod vypnutia.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4441
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 11:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opilého mladíka spálila na vagonu elektřina
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 13:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield: Kdo chce kam...
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 20:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pořád tu někdo řeší, že výpravčí měl něco domyslet... mělo ho trknout apod. Ale uvědomte si, že je opravdu zaměstnanec železnic, tudíž jeho orientace je opravdu na drážní cestu. Proto jeho úvaha byla opravdu správná. Ale policie se musí prostě vyjadřovat přesně a není to jen o aiznboňáckym slovníku. Policie i železniční zeměpis znát musí, musí vědět něco o dráze, vždyť vyšetřuje porušení zákona i na dráze.... Vůbec operační zaměstnanec s touto zodpovědností by se měl vyjadřovat jasně. Proč hasičům vše vysvětlil podrobně a výpravčímu nikoliv?
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 21:36:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na rovinu.Vám se to teď kecá v klidu,co by jste dělali vy, kdyby tohle na vás někdo vychrlil??
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2064
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 08:28:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zastavil bych to všechno a na všechny strany nejmíň 50 km okolo sebe okamžitě a nejmíň na hodinu. Ať to pak dispečeři rozmotávaj :-)
Budoucnost patří bagrům!
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 08:38:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Káem:Souhlasím s tebou.Udělal bych to samé.Nejdřív zastavil a pak to oznamoval dispečerovi.Je to stejné jako v případě nástražného výbušného systému.Jinak "svým způsobem" si za to může výpravčí sám.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 09:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechte kecy na koledu .. raději ...

P.S. Po bitvě je každý generál,že ..??


ICQ 237-113-861
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 4-2007


Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 13:48:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak, po bitvě tu jsou vždycky všichni chytrý. Nemají zbla ponětí o tom, jak jednoduše se dá takový průser zařídit.
Plha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 2-2007
Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 14:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ale zeptat se "na který trati", to teda mohl...
Gregor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 14:49:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

teda vás to ale vzalo. Neměla by se pro todle téma založit zvláštní diskuze??
Ne fakt, chyba je na vobou dvou. Na poldovi ale větší protože se neumí vyjádřovat. Výpravčí zas mohl pochopit, že když se řekne na tý hlavní trati, tak se tim myslí oprabvdu hlavní trat.

Vina je převážně na polišovi, ale taky bych ňák nechal potrestat toho výpravčího.
Omluvte prosim muj pravopis :-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2066
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 16:36:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych řek, že výpravčí je potrestanej dost. Rozházenej rychlík skrz blbý auto, o kterým by mašina při troše štěstí jindy ani nevěděla je dost trest. Poldu je třeba potrestat.
Budoucnost patří bagrům!
Plha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 2-2007
Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 16:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako fór dobrý.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 9-2002
Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 17:45:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevim jak vy, ale ten prejezd je na useku Vranany - DOLNI Berkovice. Jenze jelikoz policajti jsou tak nepouceny... Rozhodne vetsi podil viny na nehode je na strane policie.

O neco vys se pise, ze by bylo lepsi zastavit vsechno, uz me to driv napadlo: General stop na vsem, co se blizi do Vranan/z Vranan. Pripada mi, ze pan vypravci mozna chrapal a toto ho nenapadlo. To ale nikdo nedokaze.

Co bych delal ja:

Mrkl na ESA 11, kde co je a pak uz jen zastavovat, zastavovat, zastavovat...

Neberte to moc vazne, ale pokud mi policajt do telefonu dava nejednoznacne informace, pak je nutne se podle toho zaridt a jednat.
ICQ 268-987-545
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 18:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Agent: Pokud bys chtel kouknout na SZZ ESA 11, musel bys do jine stanice :-))
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 19:13:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Agent:

Co to plácáš? Operační naprosto jasně řekl, že na přejezdu mezi Lužcem a Horníma Beřkovicema. Kolik je na tý trati přejezdů?
O silnici nepadlo v prvním hovoru ani slovo. Tudíž informace pro zaměstnance dráhy naprosto jasná a zřetelná. Nikdo nemohl tušit, že operační myslí silnici mezi výše uvedenými obcemi. To by tušil jen člověk na silničním dispečinku, ale zase by neměl absolutně přehled o trasách železnice.

Jinak kdyby výpravčí zastavil vše, bylo by to pomalu na jeho sundání. Pokud by jste se na dopravní cestě podíleli, pak už by zde nemusela být žádná debata, protože by každý chápal, o čem je vlastně řeč.
Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 21:43:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na trati Vraňany D.Beřkovice jsou přejezdy tři.Jen pro zajímavost,přejezd,na kterém se stala nehoda a vedlejší polní,jsou zablokovány betonovými panely.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 22:12:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci vám tady brát iluze, ale osobně jsem přesvědčen, že vyšetřovatel označí operačního důstojníka za zcela nevinného, protože:
1) Jasně řekl, že vozidlo stojí na hlavní trati. Vzhledem k tomu, že nepochybně neznal drážní terminologii a číslování tratí, definoval předmětnou trať tím nejlepším možným způsobem, jakým drážní laik mohl popsat situaci, že se jedná o trať koridoru a ne o jednu ze dvou okolních lokálek.
2) Výpravčí mu obratem sdělil, že je to v pořádku, jelikož na trati teď nic nepojede. Kdyby výpravčí vznesl pochybnosti, o kterou trať se jedná, kdyby se vyptával anebo si nebyl jistý, pak by se dalo hovořit o nedostatečném popisu situace ze strany policisty. V tomto případě ale policista stručně sdělil informaci a výpravčí mu bez váhání odpověděl způsobem, který zcela jasně naznačoval, že pochopil, o kterou trať se jedná, a že žádné nebezpečí nehrozí.

Můj osobní tip na výsledek vyšetřování proto je:
Řidič automobilu: trestný čin úmyslného obecného ohrožení se škodou velkého rozsahu (sazba 8-15 let).
Spolujezdci: těžko soudit. Pokud je řidič neoznačí za spolupachatele a policie nebude mít dostatečné důkazy, mohou vyváznout i bez trestu. V opačném případě spolupachatelství stejného činu jako řidič (a se stejnou sazbou).
Výpravčí: trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti, neboť "porušil důležitou povinnost vyplývající z jeho zaměstnání, povolání, postavení nebo funkce" a zároveň způsobil škodu velkého rozsahu (sazba 1-5 let nebo peněžitý trest).
Operační důstojník: bez viny.
Pokud si to chcete někdo nastudovat v originálním znění, najděte si na netu trestní zákoník a v něm §179 a §180.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8808
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 22:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řidič automobilu: trestný čin úmyslného obecného ohrožení se škodou velkého rozsahu (sazba 8-15 let).
Spolujezdci: těžko soudit. Pokud je řidič neoznačí za spolupachatele a policie nebude mít dostatečné důkazy, mohou vyváznout i bez trestu. V opačném případě spolupachatelství stejného činu jako řidič (a se stejnou sazbou).
Výpravčí: trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti, neboť "porušil důležitou povinnost vyplývající z jeho zaměstnání, povolání, postavení nebo funkce" a zároveň způsobil škodu velkého rozsahu (sazba 1-5 let nebo peněžitý trest).
Operační důstojník: bez viny.


Přesně tak. Sice mi v tom někdo dost podstatný chybí, ale to je teď už úplně jedno.
Teď už nemá smysl to znova přežvýkávat a vracet se k tomu.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 22:59:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak. Sice mi v tom někdo dost podstatný chybí, ale to je teď už úplně jedno.

Tohle je přesně případ, kdy by se hodil soudní systém z USA, kdy pachatel má možnost se přiznat a dohodnout si za to předem nižší trest. Teď je totiž situace taková, že pro celou posádku automobilu bude výhodnější, pokud budou tvrdit, že to byla výhradně akce řidiče. U spolujezdců je důvod jasný, mohou se vyhnout trestu. Paradoxně je to ale výhodné i pro řidiče, protože pokud prosadí verzi, že to byla jen výhradně jeho akce, vyhne se obvinění z členství v organizované skupině, což je u soudu dost závažná přitěžující okolnost.
Je to škoda, já osobně bych byl mnohem spokojenější, kdyby řidič sice dostal poloviční trest, ale zato by šli sedět všichni členové skupiny včetně organizátora.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 07:04:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci vám tady brát iluze, ale osobně jsem přesvědčen, že vyšetřovatel označí operačního důstojníka za zcela nevinného, protože:
1) Jasně řekl, že vozidlo stojí na hlavní trati. Vzhledem k tomu, že nepochybně neznal drážní terminologii a číslování tratí, definoval předmětnou trať tím nejlepším možným způsobem, jakým drážní laik mohl popsat situaci, že se jedná o trať koridoru a ne o jednu ze dvou okolních lokálek.
2) Výpravčí mu obratem sdělil, že je to v pořádku, jelikož na trati teď nic nepojede. Kdyby výpravčí vznesl pochybnosti, o kterou trať se jedná, kdyby se vyptával anebo si nebyl jistý, pak by se dalo hovořit o nedostatečném popisu situace ze strany policisty. V tomto případě ale policista stručně sdělil informaci a výpravčí mu bez váhání odpověděl způsobem, který zcela jasně naznačoval, že pochopil, o kterou trať se jedná, a že žádné nebezpečí nehrozí.

Můj osobní tip na výsledek vyšetřování proto je:
Řidič automobilu: trestný čin úmyslného obecného ohrožení se škodou velkého rozsahu (sazba 8-15 let).
Spolujezdci: těžko soudit. Pokud je řidič neoznačí za spolupachatele a policie nebude mít dostatečné důkazy, mohou vyváznout i bez trestu. V opačném případě spolupachatelství stejného činu jako řidič (a se stejnou sazbou).
Výpravčí: trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti, neboť "porušil důležitou povinnost vyplývající z jeho zaměstnání, povolání, postavení nebo funkce" a zároveň způsobil škodu velkého rozsahu (sazba 1-5 let nebo peněžitý trest).
Operační důstojník: bez viny.
Pokud si to chcete někdo nastudovat v originálním znění, najděte si na netu trestní zákoník a v něm §179 a §180.



Nemáte pravdu pane kolego.Nevím,jestli jste zachytil nahrávku,která prošla internetem,ale operační POPRVÉ mluví o tom,že mezi Lužcem nad Vltavou a Vraňany sjelo auto mimo přejezd.Ke konci nahrávky teprve operační říká na hlavní trati.Pokud by jste byl výpravčí vy,tak Vás v první chvíli napadne tato trať.Když mu operační volal podruhé,tak mu říkal, že nemyslel tuto trať,ale hlavní trať.Výpravčí byl sám překvapený,co tam mohl dělat vlak,když v tu dobu na lokálce nic nejelo, takže já bych s toho operačního nevynechal,jelikož jeho informace byla zavádějící. Dal bych jim to 50:50. Operačnímu za to, že řekl výpravčímu zavádějící informaci a výpravčímu,že se nezeptal na podrobnější popis.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Plha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 09:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano auto sjelo mezi Lužcem a Vraňany z čeho? Ze silnice že. Protože auta prostě jezdí po silnici a když se něco nepovede, tak z ní spadnou. Třeba na koleje. Nikdy však opačně. Za tu drážní deformaci ovšem po těch letech výpravčí těžko může.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 10:22:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejde o drážní deformaci,jako o to,že na tý druhý trati jsou taky přejezdy.A výpravčí se domníval,že se jedná o trať na Lužec nikoliv na Prahu.Stačí si poslechnout nahrávku.Šlo o to,že operační byl malinko zmaten,jako je z náhrávky patrné.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 10:33:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Operační to viděl "silničně", plácačka "železničně". Tomu se nelze divit. Kdyby se dodržela alepoň minimální hovorová kázeň, nemuselo se to stát. Kdyby to alespoň zopakoval, třeba by to cajta trkno...snad ví, že jsou tam i jiné tratě, něž koridor. Nemusel dokonce ani říkat konkrétní místa. Stačilo řict:"Kousek za Vraňanama směrem na Ústí máme na jednou přejezdu uvízlý auto." Vypravčí už by věděl, co má dělat. (chytrý výpravčí by to pro jistotu zastavil i před Vraňany-pro sichr, co kdyby...)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1139
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 11:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobně ten polišh tam kecal takových blbostí, jako že jim tam zapadla audina, to jsou zbytečné informace, má mluvit jasně a bez zbytečností.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 11:41:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O tom,že byl operační zmatenej mluvim celou dobu,nemluvě o tom,že akorát zmátl výpravčího.Taky bych se asi zachoval stejně jako výpravčí,ale těžko soudit.Teď v klidu pohody domova,ale na druhou stranu od toho co mu operační volal po střet s autem uplynulo 15 minut.Je pravda,že bych asi vyzvídal na operačním víc.Tahle odpovpověď byla dost zavádějící.Jeden mluvil o voze druhý o koze.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Plha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 12:05:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já nevim, ale považovat hlavní trať, za jakousi lokálku... Nevim, nevim.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 12:17:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To říkal až v závěru,já u sebe vím,že by mi to určitě šrotovalo v hlavě a v každém případě bch po něm chtěl podrobnosti.A ten výpravčí bez mrknutí oka řekne,"teď tam nic nepojede"
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1874
Registrován: 5-2004


Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 13:30:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci rejpat,já si to tady tak pročítám,jeden lepší nápad než druhej.
Co se stalo se stalo,jednoduše byly podány nepřesné informace.
A nehledejte vinu u policie nebo u železnice oni tamto auto na koleje nepostavili.

Chtěl jsem dodat nějakou jedovatost na závěr,ale... .
V pět třicet pět jednou z pravidelných linek
sedm zastávek do Kateřinek
ukončete nástup dveře se zavírají

PŘES 690 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/
A to byl rok 2006
http://www.youtube.com/watch?v=imxQ1sLoozc
Madusan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 15:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mi to připadá, že se od te nehody u Vraňan nic mimořídného na ČD nestalo.Každopádně oficiální výsledek vyšetřování + eventuální potrestání viníků mě zajímá.Z téhle diskuze plné teorii a doměnek už se člověk nic zajímavého nedozví.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 00:00:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten hon na výpravčího mi připomíná uádlost, kdy jedni rodiče žalovali nemocnici, kde se jim nepodařilo zachránit dítě, které jim na přechodu srazil opilý motorkář.

Netvrdím, že se to stalo přesně takto, ale nějaký podobný případ tu byl.

No a proč to přirovnání? Výpravčí byl v trochu podobné situaci, jako ten lékař, který se ze vteřiny na vteřinu rozhodoval o postupu záchrany pacienta v kritickém stavu. Byť výpravčí měl více času a nešlo - teoreticky - "o tolik".

Pokud se má nějak potrestat, tak aby nebyl na takové kritické pozici, totéž operační, na tom zmatku mají podíl stejný - k čemu výpravčímu inofrmace o tom, že to je audina a jak o ní operační najednou věděl? Leda by v tom výpravčí jel taky, což ještě nikdo nezmínil (vyšroubujme konspirační teorie až do absurdity).

Hlavně by z toho mělo být poučení - i pro složky IZS, sjednotit postup hlášení místa události a POŘADÍ informování interesovaných prvků - nejdřív by mělo jít o záchranu životů (tady železnice, jindy záchranka), pak o záchranu majetku (hasiči) a až úplně nakonec o tu nehodovku (v hovoru byla instrukce v obráceném pořadí a nehodovka vyžádána jako první).

A především se odvádí pozornost od jediných skutečných viníků, jak už bylo zmíněno. Výpravčí a operační sice udělali chybu, ale nenesou vinu na tom, že ta nehoda se stala kvůli autu, které tam nemělo co dělat.

(Příspěvek byl editován uživatelem peta303.)
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 09:37:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vy to vidíte všecko moc jednoduše:
co je hlavní trať? Koridor? V Lužci, kde je hromada vleček, je "hlavní tratí" celkem logicky traťová kolej na Vraňany (a dále pak na Horní Beřkovice :-)
Výpravčí žádnou "důležitou povinnost" nezanedbal, to vám zdůvodní i student právnické fakulty (teda, pokud bude chtít). On totiž provoz zastavil. Ovšem na jiné trati, takže je mu možné "přišít" jen nějakou nedbalost. (Tolik názor aktivního právníka, ne můj.)
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1009
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 10:09:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže tomu výpravčímu to prostě mělo být divný (nejasný), i když by teda byl opravdu natolik zabředlej výlučně do drážního světa a železniční terminologie - "mezi Lužcem a Horníma Beřkovicema" není jasné označení tratě, na které by se měl problém nacházet. Nejde o mezistaniční úsek, jde o úseky dvou tratí s uzlovou stanicí uprostřed. Jiná věc by byla, kdyby mu řekl "mezi Lužcem a Vraňanama", to by měl výpravčí plné právo "hned všechno chápat". Jo, dobře, nemělo zrovna nic jet ani na Lužec ani na Beřkovice, přesto se výpravčí mohl zajímat víc.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 10:21:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím přidám i svůj názor ....
tady spousta lidí tvrdí že se MĚL výpravčí zajímat více ... a proč by to operační neměl říci přesněji ????
když jsem se před nějakým časem hádal 20 minut po telefonu s operačním (náhodou v mělníce) o tom kam a zda vubec mi pošle hlídku (jednalo se o rozbité návěstidlo) tak to věděl přesně kde mu končí usek a hádali jsme se jestli ještě to tam patří a kudy tam ta hlídka pojede .... takže oni nehlídají jen provoz na silnici, ale řeší i spoustu jiných věcí, mimo jiné i na železnici, tak proč by se neměl vyjádřit trochu přesněji když v tu chvíli jednal s někým od železnice ...

rozhodování o tom kdo je vinen a kdo ne, nechám na jiných .... a jak si to tu čtu, je jich tu dost kteří vědí jak to mělo být a co se mělo stát.... škoda že tam aspon jeden z nich nebyl.... asi by to dopadlo jinak
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 10:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevite nekdo, kudy jel ten vecer te vrananske nehody Excelsior? Pry dojel do Roudnice, tam pres pul hodiny stal a pak jel pres Melnik (na odklon pres Straskov zjevne tesne po nehode nebyla dieselova masina), ale kudy se do toho Melnika dostal? Vracel se az do Usti, nebo to nejak pretahli Lovosice - Zalhostice - V.Zernosky nebo dokonce projeli papirnu ve Steti?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 11:34:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všimli jste si, že inkriminovaný úrovňový přejezd u Vraňan je zneprůjezdněn betonovými panely navršenými na vozovce, takže automobilisté (ani ti "slušní") ho nemohou využívat a musí jezdit oklikou. To zneprůjezdnění bylo provedeno kdy? Ví někdo?
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 11:48:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siderodromofil: Vracel se do Ústí.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 12:42:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef:

Kdyby i ta silnice vedla z Vraňan, tak bys pak říkal, že ho mělo trknout něco jinýho.

Všichni co rejpete do obou, uvědomte si, kolik máte teď času na debaty a hlavně jste všichni ovlivněni tím, že se ta nehoda stala. Ale valná většina z vás by se v tu chvíli zachovala úplně stejně!!!!
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 13:26:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ozubkolo: Ten přejezd byl zablokován panely po odstranění následků a odvozu peršouna. Stejně tak následující přejezd v polích (směrem na Ústí). Oba přejezdy jsou trvale v uzavřeném stavu. Uzavírka je údajně z důvodu provizorního zapojení zabzař, kdy v tomto úseku funguje pouze AB a čeká se na instalaci nového reléového domku.
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 14:47:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Reléový domek byl při nehodě přejet rychlíkem???
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 18:27:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně tam chybí oddílové návěstidlo. První v sudé koleji za Vraňanama.
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 20:17:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Javy: to návěstidlo tam je už nejmíň od čtvrtka min.týdne. Co chybí, je releový domek. Je tam provizorní plecháč.
Demeter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.104.221
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 22:13:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes před 18. hodinou nehoda u Modřic, osoba vs. EC 278 (bez záruky).

Rychlost vlaku v době střetu cca 140.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6071
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 07:59:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takovej jedno rejpnutí: výpravčí k výkonu své funkce musí mít seznání, samozřejmě že drážní. proč by měl vědět, kudy vede nějaká okreska? v ptáci to vůbec nepotřebuje....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 11:25:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad demeter:

konkretne se to stalo v 17:56 mezi Hrusovany u Brna a Modrice, km 135,9 a udajne to byl sebevrah - povedlo se mu to ...
Demeter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 65.218.132.157
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 11:52:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokom: Jo, to rozhodně povedlo. Jel jsem za tim rychlikem s Os 4938 a museli jsme se vracet do Hrušovan (!!!), abychom se dostali na vedlejší t. kolej. Veksl a velký kus trati u Modřic byl obsazen tou osobou.

Chudák fíra, snad ho to moc nesebralo.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace