K-report
 

Archiv do 10.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 10.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 01:18:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krom toho je tu ještě jedna možnost. Světe div se-vysílačky. V každé stanici u plácačky, kde je TRS je tuším radiostanice (která je ovšem často vypnutá-dle nařízení SŘ) trvale naladěná na "VOS" (všeobecná operativní síť) a to na kmitočtu 150,975 MHz, který je stejný pro celou ČR. Radiostanice, co mají ve vozech hasiči, po příslušném nastavení je ve většině případů na tomto kmitočtu schopná vysílat. Není pak nic jednoduššího, než v případě zásahu na přejezdu "procvakat" blízké výpravčí. Samozřejmě to není 100% spolehlivé, ale jak se ukazuje, tak telefon taky ne. Odpadlo by složité zjišťování čísla a značná časová prodleva.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 03:58:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Jka2005:Bojový řád jednotek požární ochrany - taktické postupy zásahu, 5S -Zásah pod trakčním vedením
...o zásahu je nutné informovat operační středisko HZS ČD, jeho prostřednictvím povolat jednotku HZS ČD a vyrozumět odpovědné zaměstnance železnic pokud tak nelze učinit přímo.
..jednotka HZS ČD je oprávněna provést zajištění vypnutého stavu TV (tzv. zkratování)
.
Základní podmínkou při zásahu je vypnutí a zajištění vypnutého stavu TV
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 04:21:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K Pes38: MYslím, že tobývalo se základnovými radiostanicemi. Ty jsou ale už většinou zrušené, ne? Já teda nevím o žádné dopravě, kde by byla zapnuta radiostanice s kanálem VOS. To by znamenalo jednu vysílačku navíc a těch moc není.
Ale možná jiný kraj, jiný mrav.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 06:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Amper: Úplně na beton to taky nevím, ale často bývají v dopravě ručky. (nevím, na co naladěné, možná posun) a taky by to teoreticky mohl umět "telefon" TRSky. Ale to už je jenom domněnka... Doufám, že to tu někdo uvede na pravou míru.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 06:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady máte seznam frekvencí, na kterých se komunikuje. Vidíte, že to není jedna, ale je jich strašně moc...
text/plain
frekvence.txt (5.4 k)
Vláďa_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 2-2004
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 07:32:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik těch hasičů bylo na místě zásahu? Určitě by se našli dva s baterkou, kteří mohli jít na jednu a druhou stranu, když se nemohli nikam dovolat. Jak zastavit vlak baterkou snad vědí, i když...
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4233
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 08:54:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každý kdo se pohybuje na elektrifikované trati musí být proškolen ze zákona 50/78. Tudíž i hasiči. Hašení elektrických zařízení a v jejich blízkosti je v náplni jejich práce a vědí co mohou.

To není zákon, ale vyhláška o odborné způsobilosti pracovníků v elektrotechnice, a musí s ní být seznámen každý, kdo např. v zaměstnání přijde do styku s elektrickým spotřebičem (nejnižší stupně "osoba seznámená" a "osoba poučená", nevyžadující elektrotechnickou kvalifikaci). Vyšší stupně jsou už pro pracovníky s elektrotechnickým vzděláním ("osoba znalá" a výše), pro projektanty a revizní techniky, kteří bez osvědčení o pravidelném školení dle této vyhlášky nemohou sami pracovat na elektrickém zařízení.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Sonic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 11:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I když to tu už v zásadě zaznělo, tak bych jenom potvrdil, že výpravčí v Jablůnce přišel asi 3 minuty před srážkou dotaz, zda jí na přejezdu něco nehoří. Pohledem zjistila, že ne, tak volala na tu lokomotivu (která již byla za tím přejezdem), zda fíra něco neviděl (což samozřejmě neviděl). Po komunikaci s ValMezem volala na lokomotivu ještě jednou, ale už se nedovolala. Jinak informaci o "požáru na přejezdu v Jablůnce" zřejmě obdržel už výpravčí ve ValMezu a to od policie.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1182
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 11:08:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: V každé stanici s TRSkou NENÍ RUČNÍ vysílačka. Volat z lokomotivní TRSky do telefonní sítě jde, ale musí to přepínat výpravčí. Opačně to nejde.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 11:35:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quez: Napsal jsem zákon, ale vím, že se jedná o vyhlášku. Transformace na zákon naštěstí neproběhla. Zákon je závazný pro všechny obyvatele a jeho neznalost neomlouvá. Jako osoba znalá s 20 lety propadlým osvědčením bych si nesměl spravit ani vlastní televizor ani sousedův. Takhle o ničem nevím a neznalost vyhlášky omlouvá.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 11:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Amper: Další absurdistán? Každý občan je ze zákona povinen uhasit zjištěný požár. Jako občan jdoucí kolem jsem ze zákona povinen činit kroky k uhašení požáru, ale profesionální hasiči počkají na příjezd svých přerovských kolegů, kteří mohou uzemnit vedení. Než přijedou tak chytne 800 litrů nafty a bouchne propan butanový vařič.
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 11:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k legislativě: Vyhl.50/78 na drahách neplatí.Pokud školím drážní hasiče ze zkratování, tak je školím podle vyhl 100/95, která se vztahuje na odbornou způsobilost pracovníků na Určených technických zařízeních, což jsou všechna technická zařízení na dráhách.
A teď citace TNŽ 34 3109: čl.6.4.5.12 - Stříkání vody v blízkosti živých částí trakčního vedení pod napětím je zakázáno.
Jinak, když si pročítám výše uvedenou normu, tak profesionální hasiči porušili v podstatě co mohli.
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 12:20:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mike_shunt: Stříkání vody v blízkosti živých částí trakčního vedení pod napětím je zakázáno. - evidentne neplati ve Svycarsku. Na zaznamu Glacier Expresu v Schoenste Bahnstrecken (nafilmovany pohled ze stanoviste strojvedouciho, vysila ARD kazde rano cca ve 4.00) je videt, jak kousek pred Vispem kropi travu tak tesne u trati, ze si fira musi pustit sterace. Jaktoze se to nezkratovalo? Evidentne to kropilo i trolej...
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 12:41:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba to kropili dešťovkou (destilka):-)))
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 12:59:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mike_shunt:
no nevím že by 50 na dráze neplatila, já byl vždy školen jak z 50 tak ze 100, takže platí obě dvě paralelně ;-)
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 933
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 13:09:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 

Text na tabulce: V případě nehody nebo uzavření závor na dobu minimálně pěti minut, aniž by projel vlak, použijte tento telefon a oznamte volanému: "Zde přejezd (P.N. = passage a niveau) číslo 199 - trať Bordeaux - Sete. Oznamuji vám..." (Upřesněte)
Dole je plánek.
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 13:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Noltha: Skutečně ne, ale 50 mám samozřejmě taky a je to z důvodu práce na zařízeních "před" dráhou.V současné době se připravuje něco nového a už se vyrojily hypotézy, že nám 100 bude stačit a 50 bude mít jen pár vyvolených.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 13:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mike_shunt:
no je to možné ... v zásadě jsem byk take ve styku se zařízeních "před" dráhou tak asi proto ;-)

ale ted už je mi to jedno, udráhy nejsem, a proto musím mít zkoušky z obou :-))))
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 13:29:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr:
velmi zajímavé, určitě by to hodně napomohlo,
jen mám pocit že v naší republice by ten telefon byl ve velmi krátké době poškozen vandali, nebo zneužíván pro zábavu vandalu a jiných výrostků.

ale jinak takové výbava přejezdu by jistě byla dobrým krokem .... ale na dráze se bohužel ne vše dá prosadit, třeba mi nejde do hlavy jak je možné, že současné telefony mají několik druhů klíčů, tak na co se zavedl jednotný typ? ten má téměř každý železničář aby se do telefonu dostal, dnes některé firmy dodávají telefony s jiným drzhem klíče, a to je jako by tam nebyl když od něj nemá klíč aspon každý strojvedoucí.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2753
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 14:23:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mike_shunt: A co tedy mají hasiči dělat, když přijedou k hořícímu objektu na kolejích pod dráty?

a) dívat se z bezpečné vzdálenosti na ohýnek a čekat, až přijedou drážní hasiči (jak hustě jsou vůbec rozeseti?)
b) hasit nevodivými látkami (sněhem = CO2, práškem, hlínou, pískem...)
c) stříkat vodu přerušovaným proudem (aby přes hasiče netekl elektrický proud)
d) mají to mít "u dráhy" zařízené ještě než tam dojedou

Na druhou stranu "obyčejní" hasiči hasí v blízkosti elektrických zařízení docela často. Z jejich pohledu nebude velký rozdíl mezi 25 kV 1-f proti 22 kV 3-f, které je v každé vesnici.

P.S. S komunikací složek záchranného systému by se fakt mělo něco dělat. Přejezd na hlavní trati/silnici u Dolní Lhoty často není jednoznačné určení. A tohle je druhý případ v krátké době.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 14:51:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P_z: Ano, ale právě ta 150,975 je společná.

Qěcy: Mně ale nešlo o telefonování z/do tel. sítě.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Kasi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 7-2005


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 15:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak sem se z dnešního článku o nehodě na Bystřičce v místním týdeníku dozvěděl, že v troleji hasiči hasili pod trolejí, ve které je 25 tis. V. To si ti novináři nemůžou zjistit kolik tam doopravdy je ?
=M=
Mašinka co jezdí ve sklepě
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 17:12:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kasi: no, jo poslední dobou bylo pár úrazů a vždycky na "červený"...jak má ubohá hyjena vědět, že existuje taky "zelená" soustava s 3kV (a stejnosměrnými k tomu) :-))))
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 17:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čemu se říká v blízkosti živých částí pod napětím? V moji staré verzi (1984) vyhl. 50/78 se povoluje pracovníkovi seznámenému přiblížit k živým částem pod napětím u napětí do 35 kV na 200 cm a pracovníkovi poučenému u téhož napětí na 90 cm. Nevidím rozdíl mezi proudem vody a holou rukou. Inkriminované napětí bylo 10 krát nižší.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 17:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hasiči zřejmě vodu nepoužili. Na fotkách byla vidět na přejezdu pěna takže jde o akademickou diskuzi a ta bývá zajímavější než konzumace holých faktů.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2755
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 17:41:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka2005: Ale hasicí pěna je vodní. Z hlediska elektrické vodivosti v tom nevidím rozdíl (ale je to jen můj odhad, vodivost šampónu na vlasy jsem nikdy neměřil).
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 18:02:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v:S komunikací složek záchranného systému by se fakt mělo něco dělat. Přejezd na hlavní trati/silnici u Dolní Lhoty často není jednoznačné určení. A tohle je druhý případ v krátké době.
To určitě. Problém je v tom, že záchrané složky se mezi sebou domluví. Domluví se i s normálním občanem, bohužel se už tak dobře nedomluví s dráhou. Nepříjemné navíc je, že při zásazích se na ni musí navíc spoléhat.
Prográmky pro BAHN
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 18:06:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono dost často nejsou na dispečinku schopní si najít adresu, i když ji diktuji přesně i včetně č. popisného a evidenčního... Přitom stačí dát www.mapy.cz a najde to na 1m přesně... Při představě, že si těsně před upadnutím do bezvědomí stihnu zavolat sanitku a ona pak bude půl hodiny bloudit, kde to je, uvažuji o tom, že radši nebudu nic dělat, abych si nic neudělal...
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 19:55:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěnové hasivo je cca 95% voda a 5% pěnidla. U ručních přenosných hasicích přístrojů vodních a pěnových (dle EN 3-7 vodní s přísadou pěnidla) je zakázáno hasit pod napětím. Jinak u práškových je minimální vzdálenost při 1kV 1 metr, u 10kV 2 metry a u 110kV 3 metry. Práškové hasičáky musí mít spešl zkoušku v EGÚ Praha, jinak pro ně platí max. do 1kV.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Tajemný_em
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 20:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se dneska moc líbila zpráva na ČT 1 o obvinění fíry, který zavinil nehodu v Káranicích. Opravdu, jste jedničky, páni z čeledi hyenovitých (=novináři) . Jinak asi slušný člověk (=onen fíra), který jednou udělal (byť velkou) chybu si určitě nezaslouží být plně jmenován v televizi. Divím se, že novináři neřekli i jeho přesnou adresu, aby si s ním lidi mohli vyřídit účty. Proč takovouhle publicitu neudělali radši těm třem hajzlům, co u Vraňan vykolejili rychlík? Jak vidno, novináři raději pošpiní slušného člověka, než nenapravitelného šmejda (který má nejvíce lidských práv)...
meculkinoculkin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.113.203
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 21:13:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mám pro Vás 2 info:
jedna paní povídala, že i fíra je stažený na dobu neurčitou až do vyřešení nehody spolu s výpravčíma VM a Jablůnky
a druhá věc, trolej byla vypnutá na celém úseku z VM až po Vsetín a včetně Vsetína. Což jsou 4 úseky a více. Více proto, že se mi nepodařilo zjistit, jestli to bylo vypnuté až do Lidče
meculkinoculkin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.113.203
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 21:24:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: ohledně VOS, seš trochu mimo. Z Hranic až do Lidče se jezdí na STUHU, nikoliv na simplex. VOS tam nemá naladěnou žádná ze stanic, jen na požádání ex. dopravců. Jinak na simplexu Hranice 3 kanál, VM 24, 27, Vsetín 14, Lideč 24 a VOS je na 12 kanálu na TRS. Jak říkám, jezdí se na STUHU.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 22:51:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

meculkinoculkin: Díky za info. Že se jezdí na STUHU (tam, kde je instalovaná), to vím taky. Ale např. podle dokumentů, které mám k dispozici, je na určitých stanicích v JČ kraji travale na příjmu VOS. Ostatní kraje opravdu netuším. Dnes už je snaha simplex používat jen pro posun, ale rozhodně ne vždy se to daří.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 02:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad zkratování KO: anglická wikipedia zmiňuje "svorky na kolejové obvody" ("track circuit clips") a také že patří do výbavy v současných ("modern") britských vlacích, aby bylo možno v případě nouze postavit návěstidla na zablokovaných kolejích na "stůj". Proč se něco podobného nepoužívá u nás? Noltha se o stránku výš nelichotivě vyjadřoval na adresu zkratování KO, ale jako laik jsem nerozumněl, zda se to týká i zkratování pomocí k tomu přímo vyvinutých a odzkoušených pomůcek...

EDIT: před několika lety jsem viděl na jednom přejezdu za za velkou louží (CSX) cedulku podobnou té francouzské, ale ne tak rozvláčnou. Bylo tam jen pár řádků textu, telefonní číslo a označení přejezdu.

(Příspěvek byl editován uživatelem David_Jaša.)
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 02:35:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Elektrodispečer a výpravčí neměli správné informace a měli je tak pozdě, že si nestačili ověřit skutečnost a konat správně. I proto to shodil až do Vsetína, protože nebyl správně informován. Informace zněla "u Jablůnky" a tam zrovna projela mašina a fíra nic neviděl.
Stažení výpravčích a fíry je běžné preventivní opatření ČD /které je podle mně v rozporu se ZP) a neznamená v žádném případě nějakou vinu.
Hasiči hasili vodou, to přiznává i pan Mitáček na pozary.cz. Na stránkách MV najdete jejich Bojový řád, kde Metodický list 21 N Nebezpečí na železnici mimo jiné stanoví povinost h) informování alespoň jednoho výpravčího některé sousední železniční stanice při zásahu v mezistaničním úseku. To neprovedli a metodický list 5S – Zásah pod trakčním vedením dovoluje toto informovat prostřednictvím HZS ČD jen pokud to nelze udělat přímo. Neprovedli.
Nemožnost dovolání se vylučuji, prokazuji to záznamy REDATu, záznamového zařízení TRS. A o jimi uváděných časech se nemíním už ani bavit. Výpravčí v Jablůnce zazvonil telefon 1 minutu před střetem a výpravčí z VM se ji ptal:Tobě tam něco hoří? Po 30ti vteřinách hovoru zavolala strojvedoucího ze stejnou otázkou. Měli na zastavení mašiny vteřiny a špatnou informaci. Hasiči a policajti na to měli minuty.Policie podala informaci (správnou) do VM deset sekund po srážce
JInak vás můžu ubezpečit, že výpravčí na řešené trati je schopen zastavit vlak během sekund, ale musí mít správnou informaci.
A,mper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 02:40:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No dobře, vteřiny jsou správně. Ty sekundy už ve mně zůstanou.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 06:16:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JInak vás můžu ubezpečit, že výpravčí na řešené trati je schopen zastavit vlak během sekund, ale musí mít správnou informaci.

Takhle bych tedy nepaušalilozaval. Na nekoridorových tratích s dlouhým mezistaničním úsekekm bez signálu TRS a spol. to rozhodně není záležitost na vteřiny. Tady už je jediná možnost fírův soukromý/služební mobil.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
meculkinoculkin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.64.170
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 06:45:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: jen jsem Ti to chtěl upřesnit nic víc. Až do Lidče se jezdí výhradně na STUHU. Žádný simplex, ten je jen a pouze na posun. Výpravčí z Jablůnky s fírou mluvila na STUZE 66.

Pokud mají takové info, tak vůbec nechápu, proč je ten fíra stažený, když je v tom úplně nevinně!?!?! A co takhle presunkce nevinny???????????????????????????????????????????
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 06:59:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To M_v: ano, měli by počkat,dokud někdo nepřijede nebo hasit nevodivými hasivy.Žádná materiální škoda není tak důležitá, jako lidský život.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 09:48:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

David_jaša:
no já jsem a stále budu proti zkratování KO v takovýchto případech, něco jiného třeba vlak v trati zasahující do profilu....
ale dovedete si představit jaké následky by mělo ono zkratování zde?
otázka jak rychle by se zkratovalo a nevím kolik je před přejezdem návěstidel, ale v zásadě by došlo k uzavření přejezdu, a hasiči by tak VUBEC nebyli informování zařízením PZS že se ne ně řítí vlak .... a jelikož bylo psáno že vyklízeli přejezd, a to i hasičským vozem .... tak při představě uzavřeného přejezdu ta mašina vletěla i do hasičského vozu a zasahujících hasičů .....
to není ideální stav ..... ono se to lehce řekne, ale je potřeba uvažovat, a jelikož ne moc lidí rozumí zab zař, tak jsou jejich závěry matoucí
myslím že prvořadá je bezpečnost lidských životu, a tedy i zasahujících hasiču .... takže pokud opravdu bezepčně nevědí že nic nejede (a to jim řekne jen výpravčí sousedních stanic, kterým se udajně nedovolali) tak by takový zásah do zařízení byl velmi ohrožující

a k tomu jak tu kdo mluví o potřebných hodnotách a způsobu jak to provést se jen směju .... vím jak to je, znám i přesně hodnoty, ale ani v nejmenším mě nenapadne je kdekoliv uvádět, je to velmi nebezpečná zbran
Mipol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 10:24:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Překvapivé nebo možná ani nepřekvapivé novinky ohledně těch časů u požáru u Bystřičky:

http://www.hzszlk.eu/aktuality7/0705/142.htm
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 11:50:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tajemný_em : Taky jsem byl dost nemile překvapený, jak ČT 1 bezostyšně identifikovala strojvedoucího. Přijde mi to vůči jeho osobě dosti nefér a naprosto zbytečné(komu co tato informace pomohla a komu ta informace ublížila), pokud už se toto médium prsí vyváženým zpravodajstvím. Chybělo už jen PSČ, RČ, počet dětí ... Je to spíš úroveň Blesk-Aha ... Navíc trestní stíhání bylo teprve zahájeno, rozhodně nemusí skončit odsouzením dotyčného... (pozor - nebavíme se o vině !)
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 14:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noltha: Je nebezpečné uvádět hodnotu odporu (asi 0,5 Ohmu), při které ZZ vyhodnotí úsek jako obsazený? Kdo se bude trochu o kontrukci ZZ zajímat, zjistí to úplně bez problémů.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33228
Registrován: 4-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 15:09:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aktuality

Velitel zásahu vnesl nové světlo do případu u Jablůnky
časy hasičů a dráhy se tak přiblížili v otázce srážky lokomotivy a tahače


Snad je to jen překlep... :-(:-(:-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 15:18:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k hasičskému upřesňování časů "u Jablůnky":
- chybí mi tam závěr, že hasiči nehasili pod zaplým napětím. Já to sice také tvrdil ale vycházel jsem z údaje, že byli u zásahu 7-8 minut. Byli tam 1-2 minuty. Myslím do střetu, samozřejmě.
- chybí mi tam omluva tiskového mluvčího hasičů Zlín. Myslím, že, profesionálně selhal. Nafoukl případ na základě neověřených a špatných informací a nyní se ukázalo že železnice přece jenom je zvyklá s časy pracovat lépe. Aby taky ne.
A na vysvětlenou laikům. Závory šly dolů podruhé proto, že mašina zastavila v anulovacím ůseku. Ten když zůstane obsazen po dobu cca 5 minut (podle traťové rychlosti a délky anulovacího ůseku)opět uzavře závory. Při střetnutí na přejezdu a u podobných nehod, kdy vlak musí při vyšetřování zůstat stát, běžné a obvyklé. Závory pak (aby mohly jezdit auta) musí vypnout zabezpečovák, .
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 15:24:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To M_z: To je zřejmé, hledal takovou formulaci, aby nemusel napsat že s časy pohli jen hasiči. No a to "i" mu tam zůstalo z předchozí verze (třeba že se ČD a hasiči přiblížili v otázce časů). Ale překlep se stane, třeba mezi ů a ú to není problém.:-)
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 16:23:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mike_shunt, Quex a další:
Vyhláška 100/95 je svojí podstatou téměř identická s vyhláškou 50/78, jen je trochu jednodušší a v případě jejího složení se již nechodí na další přezkušování. Vyhláška 50 ti je všude, kde má působnost Drážní úřad, k ničemu. Při práci na drážních zařízeních musíš mít zkoušku z vyhl.100 a nic jiného. Já např. 50ku nemám a přesto vesele oživuji tramvajová (drážní) vozidla.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 17:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Amper: sekunda je správně, vteřina je vedlejší dílčí jednotka rovinného úhlu
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 17:51:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyhláška 100/95 je svojí podstatou téměř identická s vyhláškou 50/78, jen je trochu jednodušší a v případě jejího složení se již nechodí na další přezkušování.

Připravuje se změna stovky a pokud novelizace projde, tak se bude se bude chodit na periodické přezkušování i ze stovky.

A na vysvětlenou laikům. Závory šly dolů podruhé proto, že mašina zastavila v anulovacím ůseku. Ten když zůstane obsazen po dobu cca 5 minut (podle traťové rychlosti a délky anulovacího ůseku)opět uzavře závory.

No pokud mašina zastavila až 100m za přejezdem, tak už nemohla stát v anulačním úseku. Mezní doba anulace se nepočítá z traťové rychlosti, ale z rychlosti nejpomalejšího železničního vozidla a do vzdálenosti použité při výpočtu se sčítá šířka přejezdu, největší délka vlaku a délka přibližováku/vzdalováku.

Noltha: Snažíte se tajit věc, která běžně dostupná na webu výrobce KO
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 18:15:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Steamer: To bylo pro laiky, ne pro tebe:-)
Johny11: No vidíš jednotka SI by měla znát kolegy.
jonáš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 19:02:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevim proč by měl mluvčí selhat, prostě hlásil informace, které mělo operační středisko v dané době k dispozici -- protože zatim nemaj online přenos celé činnosti na místě, tak to logicky upřesnili, až když velitel zásahu sepsal podrobný hlášení a přišlo to papírem. Nicméně skutečnost, že k nárazu i vypnutí vedení došlo cca 10-12 min po nahlášení problému leží furt v pokutovym území na straně pana Dráhy.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 4-2004


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 19:22:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jeden dotaz:

Co se stane tomu řidiči?!? Zda-li věděl, že už přejezd nepřejede a kdy zjistil, že mu hoří kára pod zadkem!?! Na toto bych se taky ptal.

A taky bych řekl, že po těchto dvou průs***** by bylo lepší alespoň barvou napsat na přejezdníky vždy kilometrickou polohu a říct hasičům, že to je vcelku nejduležitější údaj pro výpravčího...

Je sice úžasné, že máme jedno číslo na všechno, ale pokud hasiči nejsou schopni zjistit, kam mají volat, je nám to na nic.
Naseďněme do tanků a srovnejme šopu na nábřeží !
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 19:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38:
ne není to nebezpečné, jako nebezpečné vidím popisovat někde na otevřených diskuzích zpusob jak ovlinvit zab zař, a tím zastavit vlak .... už takhle to výrostci dělaj tak proč dávat návod dalším.
Steamer:
já to netajím, at si to zjistí kdo chce, ale já odmítám dávat nějaký návod do otevřené diskuze, to je vše.
Jezisek:
jen bych vás poopravil, jistě jste myslel výstražník, přejezdník je trochu něco jiného
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 19:39:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jonáš:
Nicméně skutečnost, že k nárazu i vypnutí vedení došlo cca 10-12 min po nahlášení problému leží furt v pokutovym území na straně pana Dráhy.
nechci rejpat, ale těch 10-12 min je od nahlášení hasičům ne dráze ..... nikde jsem neviděl informace co a v kolik bylo přesně dráze nahlášeno, takže bych nedělal jednoznačné závěry
jonáš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 20:10:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No fakt je že můžem leda spekulovat, protože na stránkách ČD se sice dočtu spoustu užitečných informací o regionovách a kuřecí lokomotivě, ale oficielní vyjádření k téhle nehodě nikde, a nebude to krátkostí času, neboť se tam mlčechvostuje i ke vraňanům. Asi nechtěj zbytečně lekat potenciální oběti?

Teda něco tam je .. Kampaň "Bezpečné přejezdy" --
V posledních letech jsou každoročně investovány stovky milionů korun do vyššího zabezpečení přejezdů, desítky přejezdů jsou rušeny, ale přesto nedochází k zásadnímu zlepšení bezpečnostní situace na přejezdech.
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 20:43:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jonáš: Pan mluvčí HZS obviňoval plamenně "někdo nám škaredě lhal" a věděl dopředu, že chyba se stala na straně dráhy. Každý jiný mluvčí ti řekne, že nebude předbíhat výsledky vyšetřování. A opakuji, hasiči porušili asi v 5-ti bodech Bojový řád, kterým se mají řídit. Ten jim, mimo jiné, nařizuje informovat výpravčího jedné z přilehlých stanic a postavit hlídku.A první chybnou informaci o přejezdu "u Jablůnky" opravili tak akorát ve svých záznamech.
Přenos informace pak u ČD skutečně nebyl zrovna bleskový ale uvědomte si že takovýto hovor s neurčitou informací se patřičně prodlouží o zpětné otázky a po nejasné informaci je správné rozhodování obtížnější. Já to vidím asi takto (tel.hovory jen odhaduji):
00-03 řidič volá IZS
03-06 HZS ZLK volá hasiče ČD
06-09 hasiči ČD volají ED
09-12 ED volá výpravčího VM
10 vypnutí NTV
11 srážka
No, DI má všechny dostupné záznamy (a že jich je) a zhodnotí, zda došlo někde k prodlení. Jen mám obavu, zda po takovéto medializaci a nafouknutí bude šetření objektivní. Už dnes prý mimo službu strojvedoucí, dva výpravčí a elektrodispečer, hasič ČD ohrožen výpovědí.A myslím si, hlavní příčinou nehody byla technická závada na tahači.
zvídavej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.229.101
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 20:47:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, tak. Obecně je málo informací o ukončených vyšetřováních nehod na železnici.
Že se tím "nechlubí" na svých stránkách ČD se mi sice nelíbí, ale je to alespoň pochopitelné. Ale že je málo informací i na webu Drážní inspekce, což je, pokud se nemýlím, na ČD nezavislý orgán, to fakt nechápu.
Teď tam mají jen závěrečnou zprávu o MU v Brandýse nad Orlicí z 12/2006. Ale kde je vyšetření požáru Singrovky u Kořenova, kde je Brodek, kde jsou Káranice, kde Vraňany ?
Inspektoři, dělejte něco !
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 21:43:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Amper: Postavit zaměstnance zúčastněné na závažnější MÚ je logické. Dopravní službu je třeba konat v duševní pohodě. Po nezaviněné srážce s kamionem jsem byl také několik dní mimo službu. Tehdy jsem o to sám požádal. Hmotně zaměstnanec nestrádá a má čas se tak nějak dát dohromady. Přesněji řečeno, zapomenout. Já jsem zapomínal s Radegastem, ale ta známá socha to nebyla.
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 22:10:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka2005: Jo, naprostý souhlas, včetně Radka. Pozdravuj ho.
jonáš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.238.40
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 22:20:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ampere, mně je celkem jedno, kdo za to může -- nechci nikoho věšet za žebro -- ale aby se to dalo konečně do kupy. Technický závadě se nedá ani přišít zodpovědnost, ani ji poučit, aby se příště už neopakovala. Ano, šlo o minuty, ale o ty půjde i příště, a může za tou mašimou bejt vagon s lidma a kamion loženej bůhvíjakym svinstvem. Jinak to bude jeden remake Vraňan za druhym, a na ty osmý díly už většinou nejde koukat.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace