K-report
 

Archiv do 31.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Rychlodráha Praha - letiště - Kladno » Staré archivy » Archiv do 31.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.233
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 22:16:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Chalupa dopravní obsluhu chce, ale jen pro Prahu 6, venkov ho nezajímá."

Jsou lidi, svým způsobem trochu blázni, kteří šli do politiky prosazovat své vize.
Chalupa myslím patří k těm druhým, které zajímají jen vlastní kšefty a vlastní znovuzvolení, a pro ně jsou schopní doslova všeho.

Mmch. požadavek na zakopání "rychlodráhy", současně s požadavkem jednokolejnosti, mluví za vše. Něco tak stupidně podlézajícího mínění většiny voličů Prahy 6 může pronést jen politik Chalupova kalibru.
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.136
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 23:22:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Bude-li rychlodráha zahloubená, nebude mu vadit, že je dvoukolejná. On se nechce dočkat dvoukolejné a přitom nezahloubené rychlodráhy. Jinak to vedení v jednom směru přes Semmering a ve druhém přes Dejvice, myslím vážně, a po dostavbě Nového spojení (společná konečná v Libni, nebo pokračování dál na východ) bych jej viděl jako poměrně dobré. Samozřejmě by to znamenalo buď likvidaci zastávkových vlaků, nebo jejich omezení na víkendy a večery, kdy by se jezdilo přes Dejvice v osobní dopravě v obou směrech a totéž v nákladní dopravě přes Semmering.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 08:33:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VŠD: To se v Chalupovi mýlíte. I když budou vypracovány ty nejlepší projekty, v několika variantách, bude se svou klakou klást zase nové překážky. Chce železniční dopravě jen škodit, škodit a škodit. Určitě mu bude vadit i zahloubená dvoukolejka s kolejemi půdorysně pod sebou! Ch. je opravdu odporná kreatura z líhně ODS, nic jiného.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 09:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je asi pravda. Ta neurčitost paní Trnkové s tím, že nemají konkrétní požadavky (byť jsou v programovém prohlášení), ale že ZÁSADNĚ trvají na tom, aby byla stavba v souladu s městskou částí a nenarušovala ji, je jen další důkaz, že sebelepší projekt nemusí dostačovat, pokud ONI nebudou chtít.

Otázka je, jestli nebudou chtít nikdy nebo jestli to je jen hra "co za to" a ta cena asi bude vysoká..
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2197
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 10:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad OW: CIT:"proto, že v současné době je kvůli zástavbě v okolí Dlouhé Míle prakticky nemožné propojit letiště s pražským Semmeringem"
Co to je za blbost? Byl jste tam někdy? Když to jde na Buštěhradku, je to jen o oblouk víc na Semmering. Komupakste to zase naletěl?
A prosimvás - zahloubení Buštěhradky je argument, který ji má ZABÍT, ne posílit - už takhle jednou málem umřela na pokusy kolem Stromovky - náklady by byly tak vysoké, že na to nejbližších 50 let nebude. To je argument typu Až opadá z dubu listí.
SAMOZŘEJMĚ že vyhraje varinta Semmering, ev. Rudná prostě proto, že Masaryčka bude zkrácena pod magistrálu a nebude mít potřebnou kapacitu.
Omluva že jsem zasáhl do vaší debaty.
Budoucnost patří bagrům!
Honza_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 11:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení,pan Chalupa je vzorný žák jakéhosi současného primátora Béma. Ten také chtěl metro za každou cenu a vlak NE. To doslova dostával kopřivku. Nemaji tam ti starostové nějakou spatnou židli, že se jim to vráží do všeho jiného než do čeho má? Metro končí provozní přepravu cestujících v půl jedné a pak pokračuje zase od páté ranní. Takhle by vlakem mohla při patřičném grafikonu jezdit třeba jedna souprava za hodinu i v noci, když se rozvíjí letiště i do nočních hodin.

Chalupova jednokolejka je prostě obstrukce, aby mohlo dojít na metro. Třeba má akcie v nějaké beton-loby.

Nez se vše zastaví barákama, tak je potřeba tam natáhnout koleje nebo tramvaj, aby to bylo levnější. Ale těmto lidem je to jedno, protože to neplatí z vlastní kapsy.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 12:32:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Václav Š. David: "vedení v jednom směru přes Semmering a ve druhém přes Dejvice"

Zhruba třetina z vlaku vystupuje už v Dejvicích, těm by to hrubě nevyhovovalo. Jiné značné množství lidí jezdí na Smíchov, těm by taky nevyhovovalo, když by jim to jezdilo jen jedním směrem.

Další problém je v tom, že po Semmeringu nedosáhnete slušné jízdní doby ani s tryskovou lokomotivou, protože všechny oblouky jsou postaveny pro v max 70 km/h. Pokud byste chtěl na Semmeringu dosáhnout jízdní dobu, jako má zrychlenka po stávající Buštěhradce, tak byste potřeboval jet po Semmeringu nějakých 90-100 km/h. Což patří do říše snů.
(Jízdní doba zrychlenky Masaryčka-Hostivice je 24 min., zpět 22 min. S křižováním v Dejvicích 24 min. oběma směry. Dá se to zajet dokonce ještě o 1-2 min. rychleji, čili v těch 22/24 min. je trocha vaty.)

Pokud by kraj objednal obsluhu Pavlova autobusem (chacha), tak by mohly jezdit i po té dosavadní jednokolejce zrychlené vlaky po většinu dne v půlhodinovém taktu, s jízdní dobou téměř shodnou s courákem po "rychlodráze"!
Pokud by kraj měl na zlepšení vlakového spojení opravdu zájem (chachacha), tak by se tak mohlo jezdit třeba už od příštího GVD. Hlavní problém tedy není v nedostatečnosti infrastruktury, ale v tom, že se využívá k obsluze malých vísek zralých na autobus.

Místo pasívního čekání na velké investice je třeba definovat, jaké jsou hlavní přepravní proudy, a ty co nejefektivněji obsloužit s maximálním využitím stávající infrastruktury. A ne jezdit tak, jak se jezdilo vždycky, to je cesta k plíživému úpadku kolejové dopravy. Od roku 1948 už se ten úpadek železnice doplížil dost daleko. Investice jsou na dlouhé lokte, takže na většině tratí nic jiného než racionálnější využití stávající infrastruktury nezbývá.


Káem: "SAMOZŘEJMĚ že vyhraje varinta Semmering"

Ááá, delfská věštírna promluvila ...
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 12:59:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: "Ch. je opravdu odporná kreatura z líhně ODS"

Strany jako takové bych do toho netahal. Vyjmenuju Vám nejméně stejné množství odporných kreatur z post(?)bolševické líhně ČSSD. Úměrně významům jednotlivých stran i z KDU-ČSL, zelených i KSČM.
Strany se dají rozlišovat podle programu (zda více straní bolševickému rovnostářství, pseudokapitalistické džungli, direktivnímu zelenému státu, ...), či podle toho jakým skupinám voličů nadbíhají.
Ale že by v jedné straně byly menší kreatury, než v druhé? Nebuďte naivní. Socani za dobu vlády dokázali rozkrást možná více než modří ptáci v devadesátých letech. Rozdíl je jen v tom že sympatizanti jedné strany vnímají kradení jen u představitelů jim nesympatické strany, a naopak. A že na socany se ještě nestihly provalit všechny průšvihy. Kdyby vládli bleděmodře puntíčkovaní, tak sice prosadí něco z bleděmodře puntíčkovaného programu, ale hlavně rozkradou co můžou stejně jako všichni ostatní.

Zpět k železnici: Ve vztahu k železnici se (na celostátní úrovni) politika hlavních stran dost liší. ODS vždy preferovala razantní zásahy, které mají železnici finančně zachránit. Bohužel zásahy nedomyšlené, z jejichž důsledků by se železnice dlouho vzpamatovávala.
ČSSD zase volí status quo, což v praxi znamená podporu monopolního postavení ČD. Neboli pomalé zahnívání a plíživé pokračování úpadku.
Fakt nevím, co si z toho mám vybrat.

Konkrétně "rychlodráhu" nepdporují ani modří, ani oranžoví, ani černí. Prosazují ji jen zelení.

Bohužel zaujetí zelených proti autobusům je tak velké, že nepostřehli větší ekologičnost autobusové dopravy oproti vlaku v případech, kde se dá jeden vlak nahradit jedním autobusem. Návrhy řešení automobilismu připomínají spíš prvoplánový aktivismus, než rozumné návrhy spolku kandidujícího do místního zastupitelstva. Aneb zelený dogmatismus jasně vyhrává nad ekologií jako střízlivou vědou.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2198
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 13:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Jojo, todle sem už čet asi před 5 lety, když jsme se na tohle téma poprvně hádali :-) Bohužel, stále stejné omyly: Hl.n.-Hostivice je za 31 minut uštvaným motorovým vozem ř.854 s jedním či dvěma přívěsy na hranici svých sil, který v max=70 nevyužije ani zbla. Troufám si tvrdit, že jednotka 471 to za 25 min. dokáže aniž by se hnulo s oblouky. Jen přidat dráty.
Dále - nikdo nechce zrušit Buštěhradku. Dál by to byla jednokolejná místní dráha pro návoz Kladeňáků do Prahy a zpět, na což bohatě i za 50 let stačí nepravidelný interval a krabičky se splašenejma krávama.
zajímavá je myšlenka obsluhy pr*elí autobusama - nějak jako okolo Brna? Že bychom kaštany z Pavlova dovezli do Jenče na vlak? Okolo Brna sice nejprve řvali, ale teď vrní štěstím. Jistě by to šlo i v případě Pavlova...
Budoucnost patří bagrům!
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 13:34:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Jde o to čí omyly. I ta Buštěhradka se jednou někdy zelektrifikuje. S úsekem Bubny-Ruzyně se možná nikdy nehne, ale v úseku Ruzyně-Hostivice klidně může být 100 ... Takže to Vaše porovnání není korektní. Rozdíl nějakých 5-8 min. sice možná dočasně zmizí, ale stejně se zase vrátí.

ad Pavlov: v ranní špičce bus z Přítočna (st. Unhošť) i Pavlova možná jen do Jenče, po zbytek dne ale až do Hostivice. Aby vyšel půlhodinový takt, musel by se projíždět Unhošzť, Pavlov i Jeneč. JD Kladno-Hostivice je 13 min. tam, 2 min. na přehození vexlí a odmávání vlaku, 13 min. zpět, a tak dále až do zblbnutí. Do toho už se další zastávka nemůže vejít.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2199
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 13:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem úsek Ruzyně - Hostivice již nikoho nezajímá, protože i kdyby byla odbočka na letiště z Buštěhradky, tak bude za Ruzyní.
Ten Unhošť a Jeneč vám neprojdou. :-) já sním ještě o vložení výhybky na unhošťské zhlaví Jenče a přímé vlaky Kladno-Rudná-Smíchov osobní.
Helejte, ale i kdyby se něco dělalo s Busštěhradkou, tak především se musí vytvořit zastávka Výstaviště, zastávku Bubny posunout až k mostu aby byl přestup na C, zastávku Dejvice otočit a posunout k závorám aby byl akceptovatelný přestup na A i ostatní povrchovku (to by šlo udělat už dneska s pár panelama a jednou unimobuňkou a několika kyblíky asfaltu, stejně tak lidi choděj), vytvořit zastávku Liboc. Prostě ta trať může mít význam i pro P6, jen to někdo musí říct. Pak by i Chalupa souhlasila.
Budoucnost patří bagrům!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2645
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 14:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun (12:32, 12:59):
Naprostý souhlas. Akorát bych asi nebyl takový dogmatik v případě odvážení cestujících z jednoho motoru busem.
Co se Semmeringu týče, detailně jsem to nestudoval, takže nevim. Mmch ... dost tam dělaj i 40-ky v býv.výhybnách a docela dlouhá 30-ka mezi Zličínem a Stodůlkama přes přejezd.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
JiS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.55.114
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 14:34:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Ta třicítka by se dala vyešit závorama a bývalé výhybny (Stodůlky a Žvahov) by se daly zlikvidovat úplně. Jinak, proč chcete, aby z Pavlova vozili lidi autobusem do Jenče? Minuta sem, minuta tam...
Káem: To napojení v Jenči mě taky napadlo, ale asi by byla lepší přestavba celého nádraží, a potom by se dal klidně zrušit Jeneček a jezdilo by se z Jenče rovnou po mostě do Rudný.
Souhlasím se zachováním jednokolejky, a to alespoň po Praze. Co se týká elektrifikace, nevím jestli ta něco vyřeší. Vlaky od Rakovníka a Chomutova by stejně tahali diesely.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2200
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 14:49:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JiS: Elektrifikace by měla provoz zrychlit, zkapacitnit a ztišit. Ty dva páry rychlíků z Chomutova a Rakovníka žádný neštěstí nebude, když se ten motor s přívěsem proveze pod drátama.
Ale výhybny bych právě zachoval - zdvoukolejnění Semmeringu taky není moc možný...
Budoucnost patří bagrům!
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 14:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JiS: Rušit nepoužívané výhybny bych viděl jako krátkozraké. Pokud tam někdy jenom trochu zahoustne doprava, budou se hodit. Náklad Smíchov Zličín jede klidně přes půl hodiny.

Elektrifikace přes Dejvice smysl samozřejmě má - je to příměstská dráha jako všechny ostatní a má podobný potenciál. To, že na Rak. a CV pojedou diesely není argument, je to asi 6 párů denně ... Tolik dieselů projede i po ostatních příměstských drahách kolem Prahy (například směr Slaný po 091)
A vyřeší toho opravdu dost. Umožní jezdit rychleji než dnes, což jednak zatraktivní trať pro cestující a druhak ušetří kapacitu tratě (kor jestli zůstane jednokolejná).

Minuta sem, minuta tam - pokud se má jezdit ve špičce co půl hodiny, hraje každá minuta velkou roli. Na dvoukolejce by to bylo jedno, ale když potřebujete pravidelně a rychle křižovat, tak to holt jedno není.
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 15:31:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hezký fantazie, ale mám dojem že by bylo lepší se seznámit s realitou.
Myslím, že SŽDC už začala něco chystat.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2647
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 15:45:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JiS:
Však vím, že se ten přejezd a výhybny tak vyřešit dají. Spíš jsem chtěl naznačit, že oblouky nejsou jediným omezením.
Výhybny bych spíš obnovil a zavedl nějaké DOZ než zrušil ... tedy za předpokladu, že by tam měl být silnější provoz než dnes.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
JiS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.55.114
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 15:50:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk: Jinonice a Zličín by měly stačit. Jasně, elektrifikace je dobrá věc , určitě to není od věci, otázkou je, jestli je elektrifikace nutná.
Co se týká těch minut, mohlo by se v Unhošti a Pavlově zastavovat na znamení.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3672
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 18:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chlapci a děvčata, myslím, že v těch vašich úvahách "kdo chce a kdo nechce rychlodráhu" vytrvale zapomínáte na jeden "detail" - a to financování jejího provozu.
Jak vás tak znám, tak ze samofinancování z jízdného by vám naskočila kopřivka a upadly všechny ručičky a nožičky...
Takže potřebujete najít někoho, kdo by provoz dotoval. A tady nastává problém: Opravdu si myslíte, že takový Středočeský kraj má zájem to dotovat. Nyní platí stávající relativně skromný provoz a autobusy ho nic nestojí (neb jezdí bez dotací a po státních silnicích).
Město Kladno na tom také příliš zájem nemá, protože jediné co by to pro něj znamenalo, tak nutnost směrem k nádražím posílit MHD, no a Praha (6) je kapitola sama pro sebe...
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 19:24:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: "Chlapci a děvčata, myslím, že v těch vašich úvahách "kdo chce a kdo nechce rychlodráhu" vytrvale zapomínáte na jeden "detail" - a to financování jejího provozu."

Jinochu, není mi jasné proč by měla být trať Kladno-Praha nějak zásadně jinak financovaná než ostatní příměstské tratě vedoucí do Prahy. Na ostatních taky jezdily vlaky nejvýš po půl hodině, většinu dne po hodině, a dnes jezdí daleko hustěji. Čím to, že by to nějaký tajemný krajský úřad zaplatil? (Mmch. ve středočeském kraji stále je několik lokálek zralých k zastavení osobní dopravy.)


"Hezký fantazie, ale mám dojem že by bylo lepší se seznámit s realitou."

Ono je vydáno územní rozhodnutí? Že by? Realitou bych to zatím raději nenazýval ... Myslím, že do té doby se fantazii meze (téměř) nekladou.


Hroch: co se týče sólo motoráku, ani já nejsem pro je šmahem všude zrušit. Snad se dočkáme časů šetrnějších drážních vozidel než šukafon nebo zamračená ...
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 19:27:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JiS: "Co se týká těch minut, mohlo by se v Unhošti a Pavlově zastavovat na znamení."

Pokud by měly být provozovány zrychlenky v půlhodinovém taktu, tak by fakt nešlo nikde zastavit. Za půlhodinu z Hostivice do Kladna a zpět se dá stíhat, jen když to perete furt na plnej ceres. S tím zabzař, co tam je, to rychleji nevykřižujete.
Přesněji řečeno: když jedete furt na plno a výpravčí a spol. se neflákají, tak se to dá stihnout tam a zpět za nějakých 27 min., a zbytek je vata. Tu ale na zastavení na znamení opravdu nemůžete obětovat.

ad výhybny na Semmeringu: rušit je by byla opravdu ptákovina. Nedostatek výhyben silně limituje propustnost trati. Místy dokonce katastrofálně znemožňuje vytvoření slušného JŘ. O taktu či taktových návaznostech nemluvě, na ty můžete v mnoha případech kvůli absenci výhybny na konkrétním místě zapomenout.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 20:01:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Financování:
zčásti samofinancování:
a) Neadresný tarif PID bude doufejme už brzy mimo Prahu zrušen. Noví cestující si koupí traťovou jízdenku nebo úsekovou jízdenku ČD nebo dle tarifu SID, obojí umožňuje přesně určit, že použili rychlodráhy.
b) dalšími službami - komerční jízdy, doplňkový prodej občerstvení, suvenýrů apod.

zčásti dotace:
Přispěje jistě i hl. m. Praha. Jednak tedy cestující využívají trať po Praze i dnes, jednak rychlodráha přinese snížení provozu automobilů a za to se hl. m. Praha může podílet na jejím provozu.

Pavlov, Přítočno, ...:
Motor vozu řady 810 je odvozen od autobusu ŠM, který už je dobrých 25 let na našich silnicích veteránem, a tomu odpovídá i jeho spotřeba a ekologické parametry. To předpokládám většina lidí zde ví. Ušetříme-li si zastavování a rozjíždění vlaku kvůli 0 - 3 lidem, vydělá na tom i příroda. Pavlovem projíždí řada linek, tedy autobusy nemusejí ujet ani metr navíc, stačí jim něco málo zaplatit, aby zastavily. Žst. Unhošť je za obcí Malé Přítočno, takže do obce stejně musí autobus jezdit, tj. zrušení zastavování vlaku opět neznamená jízdu autobusu navíc.

(Příspěvek byl editován uživatelem ČSAD_zastávka.)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3677
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 21:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

není mi jasné proč by měla být trať Kladno-Praha nějak zásadně jinak financovaná než ostatní příměstské tratě vedoucí do Prahy

No a myslí si to i Středočeský kraj? Jak jsem se snažil naznačit, moc důvodů si to myslet nemá.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3680
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 22:05:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

doplňkový prodej občerstvení, suvenýrů apod.

To jako že prodej Fidorek a triček s emblémem Buštěhradské dráhy vydělá (deseti)miliony na pantografy? Anebo když tam šotouši projedou starou elektriku (nejlépe 180.001+002), tak se tím vydělá na platy fírů...?
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.212
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 07:06:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ćsad zastávka: ad Jeneč, Pavlov a Přítočno: taky si myslím, že by na projíždění příroda vydělala.

S těmi mnoha projíždějícími linkami to ale je složitější. Většinou jsou to dálkové linky, kterým se zastavení v Pavlově těžko bude přikazovat. Linky financované krajem většinou jezdí v trase Praha-Jeneč-Unhošť a Unhošť-Kladno. Myslím, že by se musely některé linky trochu přetrasovat, aby jak Pavlovu, tak Přítočnu zůstalo spojení jak do Prahy, tak na Kladno. Jedna z možností je spojení ramen dvou linek do trasy Praha-Hostivice-Jeneč-Pavlov-(kolem Fialky)-Unhošť(jako závlek)-Malé Přítočno-Velké Přítočno-Kladno. Na tom by nikdo moc netratil. Pro kraj by byly navíc jen ty bus-km, co by se najely oklikou přes Pavlov (asi 2 km/1 spoj).
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 09:46:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Káem. S názorem, že nelze propojit železnici na letiště se Semmeringem kvůli zástavbě přišel expert Strany zelených. Já sám neznám přesné plány takového spojení.
Zahloubení železnice alespoň v některých kritických místech je nutnou podmínkou k tomu, aby Praha 6 přestala železnici na letiště blokovat. Jinak se budeme dalších 20 let hádat o tomto problému. Cesta z letiště ať již přes Rudnou nebo přes Semmering je velice zdlouhavá a většinu letištních cestujících by odradila. Kromě toho si myslím, že proti trase Dalejským údolím by protestovali místní ochranáři. Jinak žádnou z těchto tratí nelze zdvoukolejnit, pokud pro ně nezvolíme tunelovou variantu. Takový varianta by asi byla dražší než tunelová varianta Buštěhradky, i když jsem před časem uvažoval o tunelu zhruba mezi stanicí Stodůlky a Pavím vrchem u společného nádraží Smíchov.
Jednokolejná neelektrizovaná doprava do Kladna prakticky znamená, že se nic nezmění. Dále se bude diskutovat o její výhodnosti. Jinak stanice Bubny a Dejvice se nemusí posunovat, stačí pouze vybudovat nové eskalátorové tunely na opačných místech stanic Hradčanská a Vltavská.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1392
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 10:31:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak stanice Bubny a Dejvice se nemusí posunovat, stačí pouze vybudovat nové eskalátorové tunely na opačných místech stanic Hradčanská a Vltavská.

No a jaký je rozdíl přestěhovat zastávku a budovat nové eskalátorové tunely. Bubny i Dejvice mají být kolejově minimalizovány - ne na jednokolejku :-) a tedy se stejně budou radikálně kopat. Na stávající polohy si už brousí zuby investoři a dráha má čím alespoň tlačit na neochotné radnice. Nové polohy jsou lepší z hlediska návaznosti na tramvaje (těm eskálátor nepomůže) a pro pěšáky to vychází v těchto 2 případech stejně.

(Příspěvek byl editován uživatelem borovička.)
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 833
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 10:38:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička - ony by se ty druhé východy hodily i těm investorům, ne?
JiS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.55.114
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 13:53:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Proč by se mělo křižovat až v Hostivici? Je tu ještě Jeneč. To už by ten půlhodinový interval šel, ne? V Praze už by část mohla jezdit na Semmering a část na Masaryčku. Po Praze by se z toho dala klidně udělat D3 trať (stejně jako z Kladna až do Žatce).
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 834
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 14:12:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jis: Křižování v Jenči by znamenalo, že nevyjezdíte půlhodinku Praha - Jeneč.

D3 by znamenalo, že to bude absolutně nepoužitelné (nutnost hlásit se dirigentovi), kor v případě jakékoliv nepravidelnosti. S ohledem na délku stanic by bylo křižování záležitostí minimálně na 20 minut. I kdyby tam byly samovraty.
Navíc nyní se jezdí ve špičkách v int. 15 - 25 minut, což byste na D3 nedal. A prodloužení intervalu ve špičce by znamenalo, že cestující utečou na BUS, který ve špičce jede co 5 min.

D3 by měla smysl mezi Lužnou a Žatcem. Ale tam to spíš dopadne tak, že se zavede VSDZ a bude se jezdit mezistaničně (pokud tam ústí neobjedná osobáky).

Ideální by samozřejmě byla elektrifikovaná dvoukolejka s dálkovinou.
JiS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.55.114
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 14:47:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk: S křižováním by to bylo v Hostivici to samé.
Proč by nemohla být D3 do Žatce už z Kladna?
Opravdu je křižování záležitostí na 20 minut???
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 15:09:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JiS: Křižování v Hostivici je blíž ku Praze. JD Pha - Ho je cca 24 minut, tedy je tam prostor na vstřebání nepravidelností.

Křižování na D3: Přijede vlak první. Jeho osazenstvo musí musí naházet veksle na obou zhlavích pro vlak druhý a vpustit vlak druhý do dopravny. Pak zavolat dirigenta, obsloužit PZZ (De, Vel i Ruz mají přejezd v obvodu stanice), po odjezdu vlaku druhého naházet veksle zpět a odfrčet dál. To těch dvacet minut udělá - jsou to dlouhé stanice. Samovraty by to zkrátily, tam jsem s těmi dvaceti minutami ustřelil. I tak by ale přeložení křižování do dopravny D3 bylo komplikací, která by se v našponovaném jízdním řádu přenášela z vlaku na vlak i několik hodin.

Proč by nemohla být D3 už z Kladna - protože je tam pořád ještě slušný provoz a D3 by ho extrémně zdržovala. Na takových tratích se provozně vyplatí dálkovina - viz Plzeň - Žatec.
JiS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.55.114
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 19:02:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk: Ta dálkovina něco stojí! Pokud není dálkovina, je lepší D3 (se samovraty), protože ve všech stanicích (Kladno - Lužná)je výpravčí a dvě stavědla, a když se tam křižuje jednou za dvě hodiny, tak tam jsou celkem zbytečně.
Dej, Vel i Ruz jsou sice dlouhé stanice, ale daly by se snadno zkrátit. PZZ by se dalo předělat na automatiku. Kromě toho by se Ruzyně dala zrušit úplně, nebo by se tam vůbec nemuselo křižovat.Na D3 je nejhorší to ohlašování se dirigujícímu dispečerovi, chtělo by to ten předpis nějak upravit.
Praha - Hostivice 24 minut, to je ale spěšňák resp. rychlík, osobák se tam vleče asi 27 minut.
Dejme tomu, že je to 24 min, ale pokud by ten vlak měl opět za hodinu křižovat v Hostivici, měl by na objetí jen 12 minut a lehce může cestou do Prahy nabrat třeba 10 minut zpoždění. Jak to potom objede za dvě minuty?
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.132
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 19:17:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jis: radši trochu zeširoka:
Stávající jednokolejka Kladno-Praha tu bude v dosavadní podobě možná strašit ještě dlouho. V takovém případě se nabízí otázka, jaké vlaky by po ní měly jezdit. Z hlediska maximálního využití (a tudíž nejvyšší tržby z jízdného) se nabízí odstřelit osobáky a nechat jezdit výhradně zrychlenky ...-Kladno-Praha, a to v pravidelném taktu. Ten se dá nejvýhodněji sestavit takhle nějak:

Masna odj xx,18 xx,48 př. xx,10 xx,40
Bubny odj xx,22 xx,52 př. xx,05 xx,35
Dejv. př. xx,28 xx,58 odj xx,00 xx,30
--------------------------------------------
Dejv. odj xx,29 xx,59 př. xx,57 xx,27
Host. př. xx,43 xx,13 odj xx,45 xx,15
--------------------------------------------
Host. odj xx,46 xx,16 př. xx,44 xx,14
Klad. př. xx,59 xx,29 odj xx,31 xx,01
--------------------------------------------
Klad. odj xx,00 xx,30 př. xx,28 xx,58
K.měs př. xx,04 xx,34 odj xx,24 xx,54
K.Ost př. xx,07 xx,37 odj xx,21 xx,51

Do tohohle taktového schématu, aby mohlo fungovat v praxi, a zůstalo aspoň to minimum rezerv, co tam je, se nevejde ani přibrždění za účelem vyskočení v nějaké další zastávce, natož zastavení.

Ranní špička by musela vypadat jinak, nesymetricky, z Kladna hustěji.

Podle mě by šlo o dost přitažlivé spojení trefující se do velké poptávky. Myslím si, že by stávající soupravy v brzku musely být nahrazeny kapacitnějšími. Taky by to byl zajímavý test, který by rozsoudil příznivce a odpůrce "rychlodráhy". V neposlední řadě by to byl krok směřující k využívání železniční infrastruktury k tomu, k čemu se hodí: k opravdu hromadné přepravě.
Zastávkové couráky mají smysl na 171 nebo 221, kde na každé zastávce čekají desítky lidí, a ne na 120, kde často nastupuje jen pár jednotlivců.

Pro úplnost: střídavý oboustranný taktový provoz couráků a zrychlenek v pravidelném prokladu by silně drhnul, moc to nevychází. Klidně si to zkuste sestavit ...
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.132
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 19:28:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Dejme tomu, že je to 24 min, ale pokud by ten vlak měl opět za hodinu křižovat v Hostivici, měl by na objetí jen 12 minut a lehce může cestou do Prahy nabrat třeba 10 minut zpoždění. Jak to potom objede za dvě minuty?"

S objetím za 12 minut (natož za 8 min., jak mi vychází když to hodím na papír) se na Masně podle mě nedá počítat. Buď by musely být všechny soupravy s řídícími vozy, nebo by tam musely v případě půlhodinového taktu všechny vlaky pobýt cca 40 min.

Ta rezerva podle mě spočívá v tom, že je na Masně vata na křižování. Jedna kolej negrelláku se totiž používá převážně pro vlaky z/na 091, a druhá převážně pro vlaky z/na 120. Takže jde svým způsobem taky o jednokolejný úsek.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 19:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samovraty by to zkrátily, tam jsem s těmi dvaceti minutami ustřelil

Na Blatenkách se na samovratech a s pomocí TRS křižuje běžně i do minuty a už jsem zažil i pod půl minuty. Asi je to na hraně předpisu a možná jsou ulhané jízdní doby okolo a na křižování je necháno předpisových 1,5 minuty (tuším, že je na to nějaký předpis), ale funguje to spolehlivě a bez problémů.

Pokud se mají ručně na D3 házet veksle a běhat do boudy telefonovat, tak to u nás před léty vycházelo tak na 5 minut a to se křižovalo přestavováním.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1254
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 19:59:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak tady sleduji debatu o organizaci provozu na trati Kladno - Praha, docházim k závěru že zrušení osobních vlaků na stávající trati by jedině prospělo jedině vlakové dopravě jako takové. Současný stav je doopravdy napováženou většinu spojů vozí lokomotivy řady 714 kde si dovolim pochybovat správnost jejich nasazení v traťové službě neni adekvátní. Soupravy vozů 010 nebo 021 jsou pro frekventovanou příměstskou dopravu také nedostačující. Navíc když vidim tyto soupravy odstavené na masarykově nádraží tak si řikam jakou to má vůbec logiku a natož rentabilitu, to mě prostě přijde jako plítvání ze strany ČD. Samotnou kapitolou jsou vlaky které papírově jedou z masarykova nádraží do Berouna a ještě je to psané na informačních panelech. Dalšim přežitkem jsou přímé osobní vlaky jedoucí přes Kladno dále do Kralup n/V, já osobně si myslim že to jsou jen nehospodárné uniky a plýtvání dotacemy.

Kdyžby došlo k zavedení jen zrychlených vlaků, napadá mě jiná otázka a to co se současnýma R/Sp. Nechat je jako posilový proklad ve špičku, nebo je ukončit na Kladně s přestupem na Prahu? Je otázka jak dlouho vydrží rychliky do Chomutova/ Jirkova v této relaci je železnice v současnosti nekonkurence schopná silniční dopravě. Navíc začleňovat rychliky do příměstský dopravy zvyšuje možnost nepravidelností a zpoždění.

Pokuď jde o vozidla která by v této trase jezdila přikláněl bych se k vratným soupravám aby odpadl posun při otáčení v koncových stanicích. Třeba takové soupravy na způsob rakouských "City Shuttle" s dvoupodlážnímy nebo jednopodlážnímy vozy a lokomotivou odpovídající třeba rakouskym "Herkulesum" by nabízely mnohonásobně vyší komfort a jízdní vlastnosti než stávající vozidla. Návazné vlaky v relacích Kladno Kralupy n/V a Kladno - Rakovnik bych třeba nechal na jednotkách 814/914 nebo odpovídajícímu modernímu vozidlu.
M1 - Maracaibo
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2657
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 20:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy:
Dalšim přežitkem jsou přímé osobní vlaky jedoucí přes Kladno dále do Kralup n/V
Pokud bude trať Praha - Kladno-Ostrovec elektrifikována, tak se to rameno samozřejmě bude muset rozdělit. Rozhodně bych ho ale neoznačoval jako přežitek. Tentýž vlak totiž využijí mezi Vejhybkou a Ostrovcem,příp.Švermovem jak lidi z Prahy do Kladna, tak lidi z Kladna do Kralup (kterejch neni zrovna málo). Pokud bychom trvali na rozdělení těch ramen, musíme v dotčeném úseku vézt dva vlaky po sobě, což je problém jak z hlediska kapacity tratě a stanice Ostrovec, tak v nárůstu vlkm.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
JiS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.55.114
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 21:00:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Ten takt nemusí být úplně pravidelný. Jak se do toho vašeho dají nacpat rychlíky a náklady? A co třeba, kdyby něco jezdilo taky na Semmering? Vlaky na Masaryčku by klidně mohly jezdit třeba ve čtyřicetiminutovém intervalu místo třicetiminutového.
Mibl: Souhlas, křižování se samovraty je docela rychlé. Na 120 (v úseku Kladno - Žatec) by to určitě nebylo od věci.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.18.141
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 21:29:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"... přímé osobní vlaky jedoucí přes Kladno dále do Kralup n/V ...
Pokud bychom trvali na rozdělení těch ramen, musíme v dotčeném úseku vézt dva vlaky po sobě,...
"

".... co se současnýma R/Sp. Nechat je jako posilový proklad ve špičku, nebo je ukončit na Kladně s přestupem na Prahu?..."

Řekl bych, že odpovědi na tyto otázky spolu dost souvisí.
Jako jeden možný model si umím představit absolutní preferenci směru Praha-Kladno,město, kdy by všechny vlaky jely do Kladna,Ostrovce, zatímco do Rakovníka by byly všechny s přestupem na Kladně. Přímé vlaky Praha-Chomutov by se už asi nevešly, protože na trase Praha-Rakovník nelze mít dva přestupy. V téhle variantě by opravdu měly vybrané vlaky jezdit až do Kralup, aby nedocházelo ke zbytečnému nárůstu vlkm a k přehuštění tratě Kladno"hl.n."-Ostrovec

Jako druhý možný model si umím představit střídavý provoz zrychlenky do K.-Ostrovce a spěšňáku do Rakovníka, které dají dohromady půlhodinový takt. Pak by vlak Kladno-Kralupy mohl dělat přípoj od spěšňáku z Prahy do Kladna,města, a ramena by se mohla úplně rozdělit. V tomhle schématu je opět problém s R Praha-Chomutov, protože by byly tlaky aby projížděl Hostivici, a protože od Chomutova může nasbírat značnou sekeru. Spěšňáky Rakovník-Praha mi v tomto ohledu zas tak rizikové nepřijdou, určitě by šlo udělat v Rakovníku i v Lužné dostatečně navatované přípoje.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.18.141
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 21:50:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JiS: "Ten takt nemusí být úplně pravidelný"

V situaci, kdy je celá příměstská doprava v Praze postavena na taktu 15/30/60, bych považoval 40 min. takt na Kladno za nechtěnou nouzovku. A hlavně zhoršení proti současné odpolední špičce.

"Jak se do toho vašeho dají nacpat rychlíky a náklady?"

To hodně souvisí s tím, jestli MD napadne dokopat ČD k relačnímu jízdnému Praha-Most-Chomutov. Pak by rychlíky Praha-Chomutov mohly jezdit výhradně přes Ústí. Co s vlaky Praha-Rakovník, viz předchozí příspěvek. Pro těch pár lidí, co jezdí trasu Kladno-Žatec-Chomutov by mohly existovat R Lužná-Jirkov, navazující na Praha-Rakovník.

Náklady se vejdou zcela jednoduše. O nic hůř než dnes. Existují stanice Jeneč a Unhošť.

"A co třeba, kdyby něco jezdilo taky na Semmering?"

Dokud bude úsek Hostivice-Kladno jednokolejný, tak bych absolutně preferoval směr Kladno-Masna. S přípojem od každého vlaku z Hostivice do Řep (Zličína). Na Smíchov to nemá cenu, protože severní nástupiště. Na hlavák taky ne, protože to tam z Masny dojdete dřív pěšky.

Mmch., Vy jezdíte do Přítočna, Jenče nebo Pavlova? Nebo si jen neumíte přestavit trať bez couráků?

Proč mají být stovky lidí vyháněni do autobusů kvůli desítkám těch co potřebují courák? Fakt myslíte, že by to nemělo být naopak?
honzík honzík honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 23:24:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jinak trochu opravy. Nemyslím si, že by Kladno 70 000 bylo venkovem. Tak si zopakujme něco z geografie.
Malá města 3000 - 20 000, střední města 20 000 - 50 000, velká města 50 000 - 100 000 a velkoměsta 100 000 a více.
JiS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.134.130
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 08:08:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Zrušil byste všechny osobní vlaky Zličín - Smíchov???
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 08:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JiS - ono zkrácení a úprava stanic na dopravnu D3 taky něco stojí, kor mají-li se tam vložit samovraty. A předělávat příměstskou trať na D3 je prostě blbost. Navíc množství dopravního personálu ve stanici nemá vliv na cenu za použití dopravní cesty, takže úspora pro kraj by byla veškerá žádná.
PZZ ve stanici/dopravně na automatiku nepředěláte, protože by to neumělo ošetřit čekání, resp. obrat vlaku zpět. Viz např. Sobotka.

Blatenské lokálky - současnou situaci neznám, ale podvečerní křižování s přestavováním v Sedlici byla za dávných let má oblíbená podívaná, shodou okolností právě na těch cca 20 minut. S Buštěhradskou dráhou je to dost nesrovnatelné, jak daleko máte od krajní veksle ke krajní veksli v Radom. a jak daleko na Veleslavíně?
blyvajz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.22.94
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 09:43:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení přátelé, vskutku zajímavá diskuze! Ale nezlobte se na mě, ale kdyby v úseku Kladno - Rakovník jezdila opravdu moderní vozidla (tím nemyslím výše zmíněnou 814/914), řekněme prostě buď něco na způsob Desira (rychlíky na Chomutov si dovedu představit v řadě 612 DB nebo alespoň jednotky Talent) nebo modifikovanou a hlavně spolelivější řadou 843, když tedy "musíme" podporovat český průmysl... I když to si myslím že by Siemens na Zličíně dělal taky ne? A co se týče zab. zař. na trati 120... Tak jedině dálkové ovládání v celém úseku Kladno - Žatec (max. s výpravčím v Lužné), ale dneska to přeci problém není. A to ani finanční - podívejme se na Plzeň - Žatec!! Nejdřív to X let nešlo, a najednou ano.. A to bude takto pokračovat i na dalších tratích. A já jsem pro, protože když je to dobře udělané, nejsou s tím problémy ani v zimě!! Nemluvě o úspoře dopr. zaměstnanců. A nebojte, mám v řádách těchto spoustu známých, ale prostě když ti lidi budou mít opravdový zájem tak se uchytí jinde! Ale zásadně jsem proti tomu, dělat z Buštěhradky trať řízenou dle D3!!! To by byla opravdu prasárna!!!
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.81
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 09:50:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Zrušil byste všechny osobní vlaky Zličín - Smíchov???"

Dokonce bych zrušil i všechny Os Hostivice-Rudná.

Mrkněte do JŘ kolik těch vlaků je, a pak se jděte podívat kolik lidí jimi jezdí. To si fakt myslíte, že by se pro ten motorák nenašel výkon, kde by odvezl větší množství lidí?

Pravidelné přípoje Hostivice-Zličín ke každému vlaku od Kladna by udělaly daleko větší službu než občasné vlaky ve výše zmíněných úsecích, protože by celotýdenně spojily Kladno a Hostivici s tramvajovou tratí Anděl-Řepy.

ad samovraty a zkrácení stanic na 120: I když nikdo neví, jak daleko je zdvojkolejnění a elektrifikace Praha-Kladno, tak nemá cenu dělat jakékoli stavební úpravy. Pravděpodobně by šlo o vyhozené peníze. Smysl má udržovat trať ve funkčním stavu, a zracionalizovat provoz.

Ani v úseku Kladno-Rakovník by úpravy na D3 nebyly zrovna chytré.
Spočtěte si laskavě, kolik vlaků v úseku Kladno-Lužná jezdí, a řekněte, zda je na srovnatelných tratích D3.
Navíc po zdvojkolejnění Praha-Kladno vzroste přitažlivost spojení Praha-Stochov-Rakovník i Praha-Žatec-Chomutov. Je možné i to že počet vlaků v budoucnu ještě vzroste, třeba v souvislosti smožnými většími zácpami na silnicích v okolí Prahy.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 09:59:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S Buštěhradskou dráhou je to dost nesrovnatelné, jak daleko máte od krajní veksle ke krajní veksli v Radom. a jak daleko na Veleslavíně?

Já to taky nechtěl srovnávat. Pouze jsem konstatoval, že to na D3 zase nemusí být tak pomalé, jak píšete. S délkou staničních kolejí samozřejmě souhlas a souhlasím i s tím, že překopávat infrastrukturu na D3 na příměstské trati je blbost.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1257
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 10:47:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dokonce bych zrušil i všechny Os Hostivice-Rudná.

Já se spíše divim že ještě existují, tam jezdí solo 810 doopravdy obsazen jen na kousky. Zajistit pendl mezi Hostivicema a Zličínem jako přípoj ke káždému vlaku by bylo rozhodně produktivnější. Já znam řadu lidí kteří dojíždí z Kladna na Zličín a chybějící přípoje vlaku musí suplovat autobusem, na který musí jít pěšky od nádraží ke "karlovarce". Já jsem tento způsob několikrát také praktikoval, ale deně bych takhle dojíždět nechtěl.

Jinak D3 neni rozhodně řešení pro trať 120 takže minimálně v useku Kladno - Lužná u/R - Rakovnik by už chtělo začít dělat dálkovinu a argumenty typu že nejsou peníze neberu. Když jsem na centrální adrese viděl zadání veřejné zakázky na dálkové ovládání useku tratě 110 Louny - Peruc tak jsem myslel že spadnu ze židle. Tam by se předpisem D3 uspělo, ale zároveň je to také ukázka toho že né že by peníze nebyly, ale že se s nima vyloženě špatně hospodaří.
M1 - Maracaibo
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 11:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Na druhou stranu, dělejte dálkovinu, když nevíte, zda tu trať nějaký koumák z Prahy nezazdí ukončením na Dlouhé míli? Pak by tam ta D3 mohla mít smysl, protože by rapidně poklesla poptávka po železniční dopravě ...
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1258
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 11:46:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na druhou stranu, dělejte dálkovinu, když nevíte, zda tu trať nějaký koumák z Prahy nezazdí ukončením na Dlouhé míli?

Ono právě že se neděje téměř nic tak to nahrává právě těm co by železnici na uzemí MČP6 nejraději zlikvidovali. Pokud se nezačne něco dít aspoň na usecích ležících na uzemí mimo Prahu tak je to jen signál toho že středočeský kraj nemá zájem. Kdyby radní středočeského kraje a také města Kladna stály tak by se už něco dělo. Třeba nadjezd u zastávky Kladno město je v zoufalém technickém stavu na nový most existuje projek, jenže ten je uzce provázán s modernizací a zdvoukolejněnim tratě Kladno - Kladno Ostrovec. Samotné město Kladno totiž spoléhá na to že kdyby rekonstrukce mostu byla součástí modernizace dráhy, mělo by nižší finanční náklady na tuto rekonstrukci. Takže nečině stát a čekat jak dlouho bude meditovat MČP6 to je k ničemu, už by to doopravdy chtělo do té země kopnout. To samé v bleděmodrém platí i o zbytku tratě mezi Kladnem, Lužnou u/R a samotním Rakovnikem současný stav neni ideální a frekvence je tam v celku ještě slušná, takže by byla škoda jí zničit?
M1 - Maracaibo
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 12:40:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Salámová metoda je dobrá, pokud máte jistotu, že "je dostatečně silná politická vůle" na protlačení sporných koleček salámu.

Jinak by to samozřejmě bylo super, kdyby to až do Ruzyně jelo dvoukolejně, bez styku a s Vmax 140 km/h. Mezi Kladnem a Přítočnem bez těch kliček, po Praze bez těch 40 ve stanicích a 30 na Negrelim ...

Ale obávám se, že mocipáni by klidně nechali investici přijít vniveč ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2206
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 15:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, většina z vás o trati 120 asi jen slyšela, že?
Jak někoho může napadnout D3? Jak někoho může napadnout zrušit osobáky? Víte jak jsou plné a kolik lidí vystupuje/nastupuje z nácestných stanic mezi Prahou a Kladnem? Jak může někoho napadnout ukončit rychlíky od Chomutova v Kladně? Jakto že někdo ještě neví, že lidé na této trati jezdí ráno z Kladna do Prahy a odpoledne zpátky? Nikoliv opačně a nikoliv jindy - veliký rozdíl od tratí 171,221 a pod. - jak může pak hovořit o pravidelném intervalu po celý den? Jak může někdo pochybovat o smysluplnosti spojení ramen Kralupy-Kladno-Praha? Všem doporučuji vlaky 2516,9802 a 9836 abyste věděli, o čem je 120.
K finacování - lokálka do Kladna bude samozřejmě financována jako dosud, ale rychlodráha na letiště jinak: zapomínáte že Letiště má obrovský zisk a přebytek volných prostředků? To hovoří pro oddělení obou provozů. A vy se pořád snažíte na jednu kolej nacpat TŘI odlišné frekvence. A vedle máte další dvě volný...
OW /Borovička: proč posunout zastávku? PROTOŽE JE TO LEVNĚJŠÍ. Myslete proboha. Voni nejsou peníze na nic a vy byste kopali tunely.
O.Wagner: Vy věříte Zeleným? Od Temelína ani slovo. Vemte kolo a jeďte se tam projet. Moc poučný.
ČSAD /Bručoun: Jaký je rozdíl mezi zastavením 810, 714 a uštvané Karosy, která stále na linkách 3XX dominuje?
Vy byste tu trať fakt zabili. I "blavajz" myslí strašně postaru. Desira... 612... Pche. Zkuste se oprostit od předsudků: Všechny vaše problémy (jízdní doba, kapacita, zastavování, moderní vozidla,hlučnost v P6) vyřeší jediná věc - elektrifikace a 471. Tudy vede cesta. A tudy taky povede. Jak napsal Rambuteau: Seznamte se s realitou :-) Dobrý den.
Budoucnost patří bagrům!
JiS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.55.114
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 15:58:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všude se dá udělat D3!!! Podívejte se třeba na Unhošť, mimo špičku tam jede vlak jednou za hodinu, a to tam jsou dvě stavědla. Dohromady (i s výpravčím) 11 lidí. Spočítejte si, na kolik to za rok vyjde!
Káem: Elektrifikace něco stojí.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1326
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 15:58:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vy se pořád snažíte na jednu kolej nacpat TŘI odlišné frekvence. A vedle máte další dvě volný...

Drobný problém je, že ty 2 volné koleje tam ovšem ještě nejsou položené - pokud jimi myslíš metro.

Pokud tím myslíš nějaké státní koleje, tak mi "vedle" vychází jen jedna: Hostivice - 122 - Smíchov. Nebo máš na mysli jako druhou kolej Hostivice,úvrať/opačný směr - 122 - Rudná - 167 - Smíchov?

Jinak já si spíš myslím, že tady na K-r všichni bojují za zkvalitnění trati 120 na plnohodnotnou předměstskou trať. Praha 6 ovšem má představu - a pravděpodobně i politickou sílu - o její degradaci na ještě větší lokálku než je dnes.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 16:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Souhlas s tím, že už to začalo mít nádech fantasmagorie.. až mi občas přišlo, že současný provoz není tak špatný oproti tomu co by tu pánové naplánovali.

Je ale pravda, že většina lidí jezdí mezi Kladnem a Prahou (Dejvice,M.N.).. to, že jezdí i osobákem je věc jiná (čím mají jet, když nic jiného v některých časech nejede), ale ručím za to, že minimálně 80 (spíš 85-90) procent lidí vystupuje a nastupuje pouze v zastávkách Kladno(hl.,město,Ostrovec), Hostivice a Praha(Dejvice,M.N.). Podle mne to ale není důvod ke zrušení ostatních zastávek.

Veškeré úpravy současných jízdních řádů způsobí jen malé změny počtu cestujících. Podle mého osobního názoru zásadní počiny, které mohou mít velký vliv jsou

- zdvoukolejnění
- elektrifikace
- průjezdný model na druhý konec Prahy (nebo za něj).

Nemyslim tím ale, že by nemělo smysl stávající stav optimalizovat...
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1261
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 16:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víte jak jsou plné a kolik lidí vystupuje/nastupuje z nácestných stanic mezi Prahou a Kladnem?

Plné jsou ale rozhodně to neni zásluhou nácestných stanic, když pominu Jeneč kde je frekvence cestujících dána vazbou na linky 319 a Hostivice, tak zbylé zastávky jsou vysloveně záležitostí jedinců. Takže i kdyby byla dvoukolejka s elektrifikací bude cestujících vždy více z Kladna.

Jak může někdo pochybovat o smysluplnosti spojení ramen Kralupy-Kladno-Praha?

Spojení těchto ramen má možná význam pro ČD a jejich pseudo hospodaření s krabičkama a konvema nafty. Jinak z kapacitních nároků bude vždy třeba jinou kapacitu soupravy mezi Kladnem - Prahou a jinou mezi Kladnem - Kralupy n/V. V současnosti se to řeší půlenim souprav 810/010 na Kladně pokuď dojde k elektrifikaci v relaci Kladno - Praha nelze počítat i nadále s timto řešenim. Navíc vlakem z Prahy do Kralup přes Kladno normální cestující nepojede.

Všechny vaše problémy (jízdní doba, kapacita, zastavování, moderní vozidla,hlučnost v P6) vyřeší jediná věc - elektrifikace a 471.

Naprostý souhlas ale jak to vysvětlit na radnici P6 kde nejspíš vládnou ušatá zvířata nebo ziskuchtivý špekulanti.
M1 - Maracaibo
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1262
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 16:49:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všude se dá udělat D3!!!

To je sice možné, ale v případě tratě Kladno - Praha je to blbost. Ty zrychlené vlaky co jsme tu o kterých tu byla řeč je sice pěkné téma, ale pokud tu věří někdo věří že by se to stalo realitou tak musí být dost vedle. Na to by se musel změnit přístup příslušných organizacích, ale to se sotva tak stane.

A hlavně když tu byla zmínka o příspěvku Rambuteau, tak ten ale psal: Hezký fantazie, ale mám dojem že by bylo lepší se seznámit s realitou. Myslím, že SŽDC už začala něco chystat.

A pravdou je že v sousedních diskuzích i zazněla informace že už má být v přípravě alternativní GVD s odklonem veškerých osobních vlaku z Hostivic na Smíchov, z důvodu přestavby useku Ruzyně - Bubny. Takže možné je všechno. A ona i ta změna chování jistého starosty je přinejmenšim zajímavá.
M1 - Maracaibo
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 17:15:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Víte jak jsou plné a kolik lidí vystupuje/nastupuje z nácestných stanic mezi Prahou a Kladnem?"

Jděte se pane chytrý párkrát v různé dny a časy projet courákem. A pak si jděte spočítat kolik lidí se plácá přes celé Kladno autobusem z okolí zastávky město do Prahy. Neplácejte od stolu.

"Jak může někoho napadnout ukončit rychlíky od Chomutova v Kladně?"

Stejná pohádka. Jděte si někdy spočítat, kolik lidí v běžný den sedí už před Lužnou, a jede až do Prahy.

Jakto že někdo ještě neví, že lidé na této trati jezdí ráno z Kladna do Prahy a odpoledne zpátky?"

O tom, že by ranní špička měla být stejná jako sedlo snad nikdo nemluvil. Odpolední špička by co do počtu vlaků zůstala.
Co máte proti zahuštění sedla? Viděl jste někdy busy z Kladna okolo desáté do Prahy nebo okolo jedné z Prahy? Narvané sice nejsou, ale vytížené ano. Jaký by mělo smyl vynechat mezi desátou a dvanáctou dva vlaky? Není náhodou lepší, když by lidi věděli že to jezdí po půlhodině celý den (samozřejmě mimo pozdního večera), a že se na to dá spolehnout?

"Nikoliv opačně a nikoliv jindy - veliký rozdíl od tratí 171,221 a pod. - jak může pak hovořit o pravidelném intervalu po celý den?"

Vy jezdíte hlavně o víkendu, že? Jinak byste věděl, že ostatní příměstské tratě jsou na tom ve všední den velmi podobně jako 120. Hlavní důvod výraznější špičky na 120 než na 171, 221 si domyslete sám, ale v celkové poptávce to není.

"Jaký je rozdíl mezi zastavením 810, 714 a uštvané Karosy, která stále na linkách 3XX dominuje?"

Rok výroby a exhalace. A hlavně fakt, že zastavující Karosa nebrání provozu zrychlených vlaků, ani autobusů.

Mám z Vás silný pocit, že trať 120 vidíte nanejvýš jednou do týdne, ne-li měsíce. Ostatní byste chtěl poučovat, ale sám z terénu znáte kulový. (Zvolil bych třeba i jiný tón, ale Vy si o to sám říkáte.)
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 17:29:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kladnauer: Pokud jste Kladna, tak moc nechápu co by Vám vadilo. Asi nedojíždíte do Prahy. Jiní ovšem ano.
Doba jízdy, interval, pravidelnost, a jízda bez přestupu jsou věci, které silně rozhodují o tom, zda dojíždějící z Kladna,města do Dejvic, na metro C nebo do centra Prahy zvolí vlak nebo bus. Opravdu nevím, co by se mělo pro Kladeňáky jezdící do Prahy zhoršit. Možná úbytek busů větším zájmem o železnici.
Sorry, buď jste to nečetl celé, nebo preferujete nějakou menšinovou relaci???


Dandy: "Ty zrychlené vlaky co jsme tu o kterých tu byla řeč je sice pěkné téma, ale pokud tu věří někdo věří že by se to stalo realitou tak musí být dost vedle."

Pokud si vy kladeňáci nevyboxujete zrychlené vlaky, tak nevím na co chcete "rychlodráhu". On totiž takový courák po "rychlodráze" pojede stejně pomalu jako dnešní zrychlenka.

"v sousedních diskuzích i zazněla informace že už má být v přípravě alternativní GVD s odklonem veškerých osobních vlaku z Hostivic na Smíchov, z důvodu přestavby useku Ruzyně - Bubny."

Tím spíš si potřebujete vyboxovat, aby v tom alternativním GVD byly všechny vlaky zrychlené, protože jízdní doba couráku přes Semmering opravdu nic moc.
On kdyby se ten Semmering trochu spravil, tak by se mohly zrychlenky taktově křižovat v Kladně, Hostivici, Jinonicích, a někde u Vyšehradu už na dvojkolejce. Kdyby se mimo křižování stavělo už jen ve Zličíně a na Smíchově, tak se ta jízdní doba ještě dá přežít

Nicméně věřit tomu že se bude stavět, budu až ve chvíli, kdy bude platné územní rozhodnutí.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 17:53:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmch., právě jsem si přečetl, že jacísi koumáci (ropid?) do budoucna počítají s provozem zastávkových vlaků Kladno-Praha v intervalu 15/60. A se žádnými zrychlenkami. No tě pic.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace