K-report
 

Archiv do 06.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Rychlodráha Praha - letiště - Kladno » Staré archivy » Archiv do 06.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 08:08:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení diskutující,
v pražské příloze dnešní MF Dnes je na titulní stránce opět článek s názvem "Rychlodráha, či metro?".
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 08:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Jsem z Kladna a dojíždím každý den do Prahy vlakem. Nejsem proti spěšňákům, ale jsem proti tomu, aby se odepsaly zastávky mezi Kladnem a Prahou. Současný stav mi moc nevyhovuje, ale vyhovuje mi určitě více než kdyby jezdily jenom spěšné vlaky. Mimo jiné i proto, že pocházím z jedné vesnice na trase a možná mimo jiné i proto, že znám lidi, kteří zkusili vlak a nejezdí jím a vím, že (přinejmenším v jejich konkrétních případech) to není rychlostí vlaku. Je to pohodlností - komu staví autobus u baráku, ten nepůjde (ani kilometr) na nádraží, pokud není skalní vlakofil. Přesvědčit je (dle mého osobního názoru) může opět pohodlí (kdyby si v autubusu nesedli) anebo ušetřili vlakem cestu v Praze, případně ještě kdyby jezdil vlak častěji než autobus. 5 minut jízdy v tom nehraje roli.

Ale možná mám jen líný kamarády.

Za sebe si spěšnák vždycky vyberu (jeden za hodinu stačí), ale jsem rád, že můžu jet vlakem i do jiných zastávek po trati (což také dělám, byť ne tak často).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2211
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 09:45:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Zvolil jste správný tón, nic jiného si nezasloužím. Vy ostatně taky ne. Vaše nápady by jen vyhnaly další lidi z vlaku do busu (Jeneč). Naprosto ignorujete fakt, že dokud Kladno nezmění svou koncepci MHD, ve které nic nejede k nádraží, ale všechny linky od Prahy jedou na Rozdělov, tak vlak nemá velkou šanci na rozvoj větší než je teď. Ignorujete fakt, že v oblasti Hostivice-Jeneč-Pavlov-Unhošť bude pokračovat výstavba satelitních sídlišť a dostal byste svými "zrychlenkami" (pche) tuto oblast do zoufalé situace Velkých Přílep a Statenic.
Právě že tratě 171 nebo 221 na tom nejsou stejně jako 120 - porovnejte si jízdní řády a pokud vám to nestačí, postavte se na hlavák a sledujte. Frekvence z 171 a 221 přes poledne ZDALEKA neklesá tak jako na 120. Je to dáno i odlišným sociálním a společenským složením lidí z např. Černošic a Kladna, vite? Kolik lidí jezdí busem vím, ale taky vím, KAM z tý Dejvický pokračujou. To je to co vy pochopit nedovedete a proto ignorujete jiný železniční směr, než buštěhradku.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2212
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 10:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

arj, Kladnauer: Další dvě koleje jsou Semmering a Hrbatá. Žádná úvrať - stačila by výhybka na unhošťském zhlaví Jenče.(jen se to tak nikdy nedělalo, to bude příčina) Zdvoukolejnění úseku Jeneč-Kladno je pak už záležitost pár korun a nevyvolá pražádný odpor. Elektrifikace dokáže zázraky, bohužel i experti se soustředí na boj všechno nebo nic (metro nebo rychlodráha) a neřeknou Praze 6, že jsou i další možnosti.
Nemyslím, že by tu všichni bojovali za zkvalitnění 120 - spíš představují svoje maximalistické verze (rušit osobáky, nezastavovat a podobně) které v důsledku vedou k tomu, že se na 120 nic neděje.
Hybatelem dění stejně nakonec bude Letiště , jako v případě obnovení provozu na trati 121 v úseku Jeneček-Středokluky a některé ze zastupitelstev, jako byl magistrát v případě obnovení provozu osobních vlaků na trati 121.
Budoucnost patří bagrům!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1394
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 10:24:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Další dvě koleje jsou Semmering a Hrbatá
Já se také divím proč se zdvojkolejňuje trať Praha - České Budějovice, když už dnes máme dvě koleje trať 220 a 200 (jen se to tak nikdy nedělalo).
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.92
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 10:25:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Pominu Vaše invektivy. Věcné poznámky:
V Jenči satelitní sídliště jsou, ale na vlak chodí jen málokdo. Právě bus, který by lidi odvezl na nádraží (a je jedno, zda hostivické, nebo jenečské) by využívání vlaku velmi pomohl.
V Pavlově je houby, a ne satelitní sídliště.
V Přítočně v docházkové vzdálenosti, co vím, nic moc.
Unhošť není na trati.
Ten náhradní bus by mohl stavět taky v Jenečku (obří satellitní sídliště zcela mimo žel. zastávku) a dovézt lidi na vlak.

Mmch. dobře si vzpomínám, jak jste byl proti renesanci vlaku Praha-Rudná-Beroun, protože lidi ze satelitních sídlišť jsou jiná sociální vrstva, a ti vlakem prostě jezdit nebudou. Občas mi přijde, že používáte jakýkoli argument podporující Vaši ideu, bez ohledu na jeho věcnou správnost.

"Frekvence z 171 a 221 přes poledne ZDALEKA neklesá tak jako na 120. Je to dáno i odlišným sociálním a společenským složením lidí z např. Černošic a Kladna, vite? To je to co vy pochopit nedovedete ..."

Opět pominu Vaše invektivy. Nevysvětlil jste, proč frekvence klesá víc ve vlaku a míň v autobusu. Ten pokles je ze všeho nejvíc daný odlišným sociálním složením těch co používají bus a těch co používají vlak. Další významný vliv je strnulost JŘ trati 120, který nereaguje na posun špičky do dopoledních hodin. Viz ty plné busy z Kladna do Prahy okolo deváté a desáté dopolední. Jděte se podívat a neteoretizujte.

Pokud má být páteřní linkou Kladno-Praha vlak, a bus jen doplněk (pro ty, kterým se vlak nehodí), tak prostě musí ta páteřní linka být zrychlená. Než tohle pochopí na Ropidu, na kraji, tak asi uplyne ještě hodně vody. Pokud k tomu nedojde, tak budou páteřní vlakovou linku v lepším případě suplovat autobusy, v horším IAD.
Až bude dvojkolejka, tak se na trať, jako DOPLNĚK zrychlené páteřní linky couráky pochopitelně vejdou. Do té doby by měly být couráky suplovány busy.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.122
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 10:49:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kladnauer: Pokud jste spjatý s některou z obcí u trati, tak zcela chápu Vaše rozhořčení. Neosobně vzato jste právě ta menšina, která by podle mého měla být odvezena autobusem, aby byl vlak přitažlivý pro většinu.

Pokud jde o lidi co vlak zkusili, a nechtějí to opakovat, zkuste se vžít do pocitů běžného cestujícího. Některý vlak je courák, jiný zrychlený. Jeden jede přímo na zast. Kladno,město, jiný s přestupem. Každý vlak má jinou jízdní dobu, někdy dost výrazně jinou. Některý přípoj do města je na dlouhé lokte, nebo mimo špičku prostě není. Při zpoždění kvůli zácpě chápou co se děje, zatímco při zpoždění na dráze si připadají jako bezbranná oběť zlotřilých ajznboňáků. O úrovni souprav se ani nebudu rozepisovat, to je jako výlet do 70. let minulého století.

Kdyby jezdilo v ranní špičce každou čtvrthodinu z Kladna,města do Prahy Desiro, bez přestupu, jako zrychlený vlak vždy se stejnou jízdní dobou, a odpoledne totéž zpátky po půlhodině, tak by za chvíli kapacita ani nestačila. S tím desirem jsem to přehnal, ono by pro začátek stačilo, aby to nebyly krabičky.

V neposlední řadě by ztaktování trati 120 umožnilo udělat přípoje 091/093 Praha-Kralupy-Kladno. (Asi by se muselo o 1-2 min. drcnout do časových poloh osobáků na 091, a projíždět dvě zastávky na 093 (co jsou beztak lépe obsloužené busem), aby se vyčarovala 5 minut rezerva ...)

Zatímco courák na 120 se dá dočasně busem nahradit bez problémů, tak u 093 bych to radši viděl na to vylepšení přípojů. Stejně se na 120 bude busem jezdit po dobu stavby, tak je jedno, zda se s tím začne už teď, nebo až někdy.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1328
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 11:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun 1.6., 10:25: "Pokud má být páteřní linkou Kladno-Praha vlak"

Ale tohle právě nikdo nikdy neřekl!

Praha 6 k tomu říká NE, Praha-město se už nevyjadřuje (podílu v PRAKu se vzdala) a Stč kraj se stále ještě (za 10 let) pořádně nevyjádřil.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2213
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 11:06:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Jen maličkost, která možná osvětlí i více jiných nejasností v našich diskusích: Zohledňuji plynutí času a vývoj. Třeba v případě těch baráků prostě dneska na ně už dosáhne sociální skupina, která pojede i vlakem. Taky se trochu změnilo vnímání co je "in" a i vyšší střední vrstva se nebude zdráhat sednout do 471 (do 010 ovšemže ano). Prostě upravuji své vize s časem. To vám možná přijde jako oportunistické.
Ale váš poslední příspěvek je už stravitelnější :-) Já bych prostě šel cestou akčnějších vozidel, kterým více zastávek nebude vadit. Nezapomeňte že trvám na zastávkách Výstaviště a Liboc tak by byl nesmysl rušit jiné mimo Prahu.

Borovička: I vy jeden šibale demagogická. Pročpak se staví D3, když máme R4+I/20 a D1+I/3?
Budoucnost patří bagrům!
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 11:49:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Snažil jsem se Vám vysvětlit, že ani samé spěšné vlaky příliš cestujících z Kladna nepřitáhnou. A sám za sebe upřednostňuju jak spěšnáky, kterými se rychle dostanu do Prahy, tak osobáky které mohu použít pro cestu do ostatních zastávek. Ten jeden spěšnák za hodinu mi fakt stačí a když budou dva, stejně pojedu tím prvním, zato nebudu moct jet do Jenče/Ryzyně, nevimčeho, takže to bude pro mne horší situace...
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.147
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 12:21:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kladnauer: Při nasazení slušných vozidel, slušném intervalu a slušné jízdní době je nakonec začne používat každý pro koho jsou výhodné.
Ta slušná vozidla a slušně upravené zastávky jsou nutnou podmínkou. Bez toho nemá cenu řešit ani intervaly, ani přípoje, ani proklady, ani jízdní dobu.

Pro většinu lidí je naprosto nepřijatelná představa, že když jim to ujede, že by měli čekat hodinu, nebo se courat courákem.
Ne každý si může pracovní dobu/vyučování přizpůsobit jízdnímu řádu. Jiný sice může, ale občas musí něco dodělat a být čtvrthodinu přesčas, další si potřebuje něco koupit v tamhletom krámě ...

Mmch, proč je pro Vás nepřijatelný náhradní autobus?


Arj: A to je ta chyba. Páteřní přece neznamená jediné přímé spojení. Znamená trasu, ke které jsou směřovány přestupní vazby, a která jezdí celodenně a celotýdenně v dobrém intervalu. S dobrou jízdní dobou, jinak na ni nikdo přestupovat nebude.

Pokud je myšleno smrtelně vážně, že na 120 po zdvojkolejnění mají jezdit jen couráky, a několik rychlíků z Chomutova, tak se asi stanu zavilým odpůrcem "rychlodráhy". Protože tak masivní investice do nějakého pomalého doplňkového spojení podle mě není ničím ospravdelnitelná.


Káem: Pokud by všechny vlaky Kladno-Praha stavěly v Praze na každé mezi, pak musí naprosto nutně většina vlaků projíždět z Hostivice na Kladno. To si ještě umím představit, protože pro dojíždějící z Kladna je to svým způsobem výhodné (ani ne tak Liboc, jako to výstaviště).

Ale aby byl každý vlak na trati hypercourák? Tak to ne, vyrážím do boje proti "rychlodráze". Nebo radši proti Káemům, kteří by tam jezdili jen s couráky.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 13:00:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Jízda courákem nikoho nezabije.
Proti autobusům jsem proto, že i kdyby to náhodou fungovalo (čemuž osobně nevěřím), tak prostě jakýkoli přestup navíc je nepříjemný, obzvlášt když je to každý den.

Abyste mi rozuměl, já nejsem pro couráky, zcela souhlasím s tím, že kdyby měly do budoucna jezdit jen couráky, tak to celé nemá žádný smysl. Ale zároveň zásadně nesouhlasím, aby se trvale odepsaly zastávky, které jsou méně vytížené.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.29
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 13:41:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kladnauer: "zásadně nesouhlasím, aby se trvale odepsaly zastávky, které jsou méně vytížené."

Máte-li na mysli Jeneč, Pavlov, Unhošť, tak to jsme si nerozuměli. Ty bych vyřadil jen do zdvojkolejnění. Pak bych náhradní bus zrušil, a opět uvedl zastávky do provozu.

Máte-li na mysli tu zmínku na 093, tak pokud by to pomohlo taktovým přípojům v Kralupech i na Kladně, bych klidně trvale projížděl Vrapice a Dřetovice. To samé Kamenné Źehrovice, pokud by to mělo něčemu pomoci.

Nejsem autor této myšlenky, něco podobného přes počáteční odpor prosadilo Oredo mezi Chlumcem a Bydžovem, a myslím, že se to osvědčilo. Hodinový takt z Paky, Bělohradu a Bydžova, s oboustrannými přípoji do Prahy a Hradce za to stojí. Vynechané obce nenechali na holičkách, jezdí tam bus.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 16:38:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud mi autobus stojí "za rohem", ve špičce jezdí každých 5 minut a zaveze mě přímo ke vchodu do metra nebo k zastávce tramvají, pak se bude muset vlak opravdu hodně snažit, aby mě dostal.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 16:45:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Kolik lidí jezdí busem vím, ale taky vím, KAM z tý Dejvický pokračujou.
Někdo prováděl průzkum? Mohl byste nám říct jeho výsledky? Mě by to docela zajímalo.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 13:16:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kladnauer:
Ten jeden spěšnák za hodinu mi fakt stačí

To je ovšem zcela menšinový názor. Stačí, abyste se o 5 minut zdržel a do práce dorazíte o hodinu později. Jen díky tomu, že se v takovém případě můžete odebrat na autobusovou zastávku, kde jezdí autobusy co 5 - 10 minut, přijedete včas. Ve špičce je podle mě pro vlak na této trati odpovídající interval 15 minut.

zato nebudu moct jet do Jenče/Ryzyně, nevimčeho, takže to bude pro mne horší situace

Tohle je ale čistě osobní pohled. Chápu, že vám přímé spojení Kladno - vesnice vyhovuje a pravděpodobně máte takové předplatné, abyste nemusel za tyto cesty nic platit. Jenže vlak je v těchto zastávkách využíván velmi málo, zbytečné zastavení není žádnou výjimkou. Všechny obce (kromě Pavlova) mají kvalitní přímé autobusové spojení s Kladnem, Jeneč má vynikající autobusové spojení s Prahou vč. letiště, vždy z centra obce, nikoliv z okraje, kde se nacházejí nádraží. Takže ztráta spojení je jen teoretická - prakticky by se dotkla pouze jednotlivců, kvůli kterým jsou ovšem stovky dalších cestujících zdržovány. Každý z nich přijde týdně o cca hodinu času.

Káem:
Já bych prostě šel cestou akčnějších vozidel, kterým více zastávek nebude vadit.

Když už bychom taková vozidla měli, tak je opět lepší s nimi jezdit bez zastávek a tím krátit jízdní dobu, abychom vytáhli další lidi z aut na trase Kladno - Praha. Ušetřený čas je to nejdůležitější, co může kolejová doprava nabídnout automobilistům. No tak těch pár osob z vesnic bude stejně jako většina místních jezdit autobusem, který tam už stejně jezdí, ale na kratší jízdní dobu je šance přitáhnout desítky jiných z aut.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 15:53:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Csad_zastavka: To je ovšem zcela menšinový názor.

Myslíte menšinový názor člověka, který narozdíl od (některých) zdejších teoretiků využívá danou trať každý den už řadu let..

Stačí, abyste se o 5 minut zdržel a do práce dorazíte o hodinu později
Nechci chytat za slovo, ale řikal jsem, že mi jeden spěšnák za hodinu stačí, nikoli jeden vlak.. takže předpokládám, že za 15 minut (ve špičce) by jel nějaký osobák.

Stavím proti sobě situaci (1sp/h) kdy můžu být donucen jet osobákem namísto sp, pokud jej nestihnu (ztráta 10 minut) versus (vše sp) situaci, kdy nebudu schopen se dostat do žádné vedlejší zastávky.

Z mého čistě menšinového, sobeckého a dosebezahleděného názoru mi více vyhovuje první situace..
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 16:29:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

narozdíl od (některých) zdejších teoretiků využívá danou trať každý den

Tím určitě nemyslíte mě, viďte. Zkoušel jsem dojíždět denně ve 3 obdobích, takže mám poměrně jasnou představu, jak je trať využívána ráno, odpoledne i večer. Když se mi to hodí, svezu se i dnes. A mám i představu o využívání autobusů do Hostivice nebo Jenče.

za 15 minut (ve špičce) by jel nějaký osobák.

Nejsem odborníkem na železnici, ale věřím p. Bručounovi, že takový grafikon nelze pro špičku sestavit. Mimo špičku by asi zastavování Os nebyl problém.

nebudu schopen se dostat do žádné vedlejší zastávky. Z mého čistě menšinového, sobeckého a dosebezahleděného názoru

Jak říkám, chápu Vás. Nemáte sobecký názor, prostě máte takovou - neobvyklou - potřebu cestování. Mně osobně by se také líbila určitá spojení, ale snažím se hledat nějakou alternativu, která by vyhovovala co nejvíce lidem. Mmch je ale můj názor naprosto nevýznamný, protože ROPID si na tu trať stejně zase objedná děravý JŘ jako vždycky a soupravy 810 + 010, takže spojení vám zůstane.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.28
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 16:33:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"narozdíl od (některých) zdejších teoretiků využívá danou trať každý den už řadu let.. "

Zřejmě se pokoušíte přesvědčit čtenáře o tom, že každý, kdo by uvítal pravidelné zrychlené vlaky Kladno-Praha je teoretik. A že skutečným denně dojíždějícím lépe vyhovuje současný stav.

Tak jak to píšete bych skoro měl pocit, že správný kladeňák dojíždějící do Prahy zažívá slastné pocity při zastavování v Přítočně, Pavlově, Jenči, Hostivici, Ruzyni, Veleslavíně, Dejvicích, Bubnech.

Kladno-(Rakovník-)-Praha sice nejezdím zrovna denně, ale ze srovnatelně vzdáleného města jsem jeden čas denně dojížděl. Myslím, že díky tomu umím velmi dobře posoudit rozdíl mezi dojížděním couravým busem/osobákem, zrychleným busem/rychlíkem, a autem. Od té doby, co jsem takhle dojížděl, mi zbytečné zastavování na místech, kde nastupuje tři a půl člověka, prostě pije krev. Tu invektivu s teoretikem si nechte.

"kdy nebudu schopen se dostat do žádné vedlejší zastávky"

Nevím proč tak zkreslujete. ZDO může být realizována pomocí busu. Existují obce, které jsou obsouženy busem velmi dobře.

Pokud železniční infrastruktura někde neumožní obsloužit veškerou poptávku, tak je lepší soustředit se na hlavní přepravní proudy, a busům nechat menšinu. A ne hlavní přepravní proud dobrovolně přenechat busům, a paběrkovat na malých přepravních proudech.
Ropidí koncepci provozu na budoucí "rychlodráze" považuju za znehodnocení zamýšlené investice.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.145
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 16:42:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"věřím p. Bručounovi, že takový grafikon nelze pro špičku sestavit"

Co by nešel. Jde všechno. Šlo by jezdit celou špičku jednosměrně v intervalu 10 minut, a soupravy vracet přes Kralupy. Klidně by mohl být jen jeden spěšňák z hodinu, zbylých pět vlaků za hodinu by mohly být couráky ...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 00:47:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zbylých pět vlaků za hodinu by mohly být couráky

To je jasné, někdo ty davy z Přítočna do Pavlova přepravit musí. Ne, teď vážně, je při intervalu cca 15 minut možné protlačit soupravy zpět i třeba za cenu dlouhé jízdní doby nebo nelogických zastávek tak, aby jich nějaký rozumný počet stačil na pokrytí špičky?
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 08:29:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jak to píšete bych skoro měl pocit, že správný kladeňák dojíždějící do Prahy zažívá slastné pocity při zastavování v Přítočně, Pavlově, Jenči, Hostivici, Ruzyni, Veleslavíně, Dejvicích, Bubnech.


Ne nutně slastné pocity, ale představte si, že by metro A přestalo stavět na Malostranské a Staroměstské, protože tam nastupuje/vystupuje málo lidí a lze to obsloužit busem a metro bude moct díky tomu zrychlení jezdit častěji a stane se atraktivnější.

Aniž bych tomu říkal slastné pocity a aniž bych příliš často tyto stanice používal, tak vím, že tam vystoupit můžu a tato informace pro mne má určitou byť ne třeba slastnou hodnotu.

Jinak se už vzdávám, respektuji, že můj názor je zde menšinový.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.30
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 09:35:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ćsad zastávka: Určitě je technicky možné řešit odpolední špičku stejně jako část dnešní ranní špičky. Tzn. 4 vlaky za hodinu z Prahy, a jeden pomalý courák v protisměru.
Zpět by mohly jet dvě spojené soupravy jako ten courák, další dvě přes Kralupy. To by ale znamenalo zrušit spěšňáky v protisměru ke špičce.

Myslím, že by šel sestavit i model, kdy by z Masaryčky jela za hodinu jedna zrychlenka a jeden courák, z hlaváku jeden spěšňák. V protisměru jeden spěšňák na hlavák a jeden pomalý courák na Masaryčku. Asi by bylo jednodušší udělat to netaktově, tím by se propustnost mohla trochu zvýšit. Nevím, jak by vycházely proklady. Celý tenhle systém bych ale považoval za kontraproduktivní kvůli různým výchozím stanicím různých vlaků.

Co by podle mě asi šlo, jsou obousměrné proklady hodinových taktů osobáku a zrychlenky do přibližné půlhodiny, pokud by se projela Ruzyně, a pokud by se zvolila časová poloha umožňující využít obě koleje Negrelláku.

Teoreticky je možné vozit obousměrně zrychlenky po půlhodině, a do toho vložit ještě po hodině couráky Hostivice-Kladno, možná by šly i couráky Zličín-Kladno. To by byly 3+3 vlaky za hodinu v úseku Kladno-Hostivice. Na takovýhle systém bych si nevsadil, zdá se mi to moc.

Přijde mi, že ty zrychlenky po půlhodině, bez couráků, jsou asi jediný model, který by v úseku Kladno-Praha přinesl výrazné zlepšení. Politicky e to téměř jistě neprůchodné.

Zlepšení, které by při troše zájmu snad mohlo nastat, je přidání vlaků mezi 7.-9. hod. z Kladna, a mezi 18.-20. hod. z Prahy. V praxi bych si bohužel vsadil na to, že se bude ještě za 5 let jezdit stejně jako dneska.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2218
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 14:58:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebudou-li zastávky v Praze, nebude Praha souhlasit s jakýmkoliv kopnutím na Buštěhradce, to je vám snad jasné. Uvažuje se o skoro desítce nových zastávek v Praze, a zrovna na Buštěhradce nic, že? Odejdou lidi z 091 až se udělá zast. Podbaba? Nebo utečou z 231 až se udělá Rajská zahrada? Osekáte-li obce mezi Prahou a Kladnem, nebude mít ani kraj důvod pro dráhu horovat (už takhle podporuje busy). Navíc je mi divné, proč by se právě v případě buštěhradky zvolilo řešení diametrálně odlišné od VŠECH ostatních tratí - jsou snad někde ty tzv. "zrychlenky" do Berouna, Benešova, Kolína, Všetat, Kralup...
To vracení souprav přes Kralupy je nádherné. Toste viděl u čerčanský trati, že ranní vlak přes Vraný jel svého času soupravově přes Říčany honem na hlavní aby udělal ještě dopolední spoj, co? A jak se od toho rychle upustilo. Pročpak asi?
babilon: Určitě je znám počet přestupujících z busů do metra a počet cest z Dejvické do sítě po Praze.
Jediné s čím s Bručounem souhlasím, je, že za 5 let se bude jezdit stejně jako te´d :-(
Budoucnost patří bagrům!
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1276
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 15:40:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc je mi divné, proč by se právě v případě buštěhradky zvolilo řešení diametrálně odlišné od VŠECH ostatních tratí - jsou snad někde ty tzv. "zrychlenky" do Berouna, Benešova, Kolína, Všetat, Kralup...

Já si troufnu tvrdit že důvod vzniku zrychlených vlaků v relaci Kladno - Praha je dán počtem rychliků a SP vlaků. Když vezmu celkový počet R/SP co jedou na trati mezi Prahou a Kladnem tak se dostanu na pouhých sedum párů R/SP. No a třeba v případě R jezdících po trati 090 které staví v Kralupech n/V se dostávám na deset párů. V případě zmiňovaných měst jako je Beroun, Benešov, Kolín, Kralupy n/V funkci zrychlenek plní dálková doprava ve formě rychliků. Celkově tedy řečeno zrychlené vlaky mezi Kladnem - Prahou vyplńují mezeru kterou by jinak pokryly R v rámci dálkové dopravy. Tato doprava však na buštehradce z monoha důvodu je v dost omezené míře a proto je v useku Kladno - Praha kompenzována pomocí zrychlenek.

(Příspěvek byl editován uživatelem dandy.)
M1 - Maracaibo
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 15:47:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jediné s čím s Bručounem souhlasím, je, že za 5 let se bude jezdit stejně jako te´d :-(

Myslím, že za pět let ještě ano, ale jinak se podle mne věci dávají do pohybu.

Pan náměstek Šlégr, který chodil ještě nedávno do zdejších diskusí určitě bude tlačit projekt rekonstrukce společně se stranou Zelených a naopak pražská ODS bude usilovně hledat důvody zamítnutí.

A myslím, že to nebude stále totéž, protože jestli se někdy opravdu Metro na letiště postaví a trať se do té doby nezrekonstruuje, tak asi opravdu hrozí nebezpečí jejího useknutí na DM.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 17:00:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
proč by se právě v případě buštěhradky zvolilo řešení diametrálně odlišné od VŠECH ostatních tratí

Na jiných tratích, např. na Kralupy n. Vlt., jsou vlaky využívány víceméně do všech stanic a zastávek. Obyvatelé Jenče i Malého Přítočna dávaji hromadně přednost autobusu, který staví v centru obce a jezdí v lepším intervalu.

Osekáte-li obce mezi Prahou a Kladnem, nebude mít ani kraj důvod pro dráhu horovat

Kvalitní železniční spojení do Prahy přinese naopak vyšší tržby z jízdného a přinese menší zátěž pro silniční komunikace, tj. hned dvě výhody pro Kraj.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 19:53:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: proč by se právě v případě buštěhradky zvolilo řešení diametrálně odlišné od VŠECH ostatních tratí"

Které jiné město než Kladno má 70 tisíc obyvatel? A na které jiné příměstské trati jsou tak malá sídla (Pavlov, Malé Přítočno)?

Potřeba přiměřeně rychlého spojení pro denní dojíždění z větších sídel okolo Prahy existuje. V současnosti je tato potřeba řešena převážně zrychlenými busy (Příbram, Kladno, Beroun, Benešov, Neratovice, Mělník,...), výjimečně pravidelnými rychlíky (Nymburk, Kolín), jinde kombinací Os a R (Kralupy).

Dál se rozepisovat nebudu. Stejně chcete hlavně provokovat. Navíc, to co jste napsal, je na jedné straně diktováno pragocentrismem , a na druhé straně klapkami na očích. Skutečné chápání toho, co je za hranicemi Velké Prahy, se ve Vašich názorech zrovna neodráží.


Dandy: "V případě zmiňovaných měst jako je Beroun, Benešov, Kolín, Kralupy n/V funkci zrychlenek plní dálková doprava ve formě rychliků."

Konkrétně směrem z Prahy na Beroun je tam ďuzna jak hrom od 16,15 do 18,15. Dvě hodiny na rychlík ve špičce nikdo čekat nebude. Nemluvě na tom, že MHD Beroun je kvůli chaotickému variantnímu trasování linky C, nenávaznosti, a šílenému intervalu, pro cestu z nádraží na sídliště (kde bydlí většina lidí) naprosto nepoužitelná.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2220
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 20:17:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD zastávka: Závidím vám váš optimismus. O propojení autobusové lobby jste už slyšel? Podívejte se na mapu PID linek 3XX a 4XX - není vám na ní něco v její západní části divné? Že zrovna tam? Takže prospěch kraje asi nebude před prospěchem lobby, že...
Dandy: Rychlíky jsou zatím až na výjimky z tarifních důvodů bezpředmětné, takže bych je do toho nepočítal.
Bručoun: Ano, chci provokovat. Protože se tu vzájemně ujišťujete v neomylnosti svých konvenčních řešení. Obrazně řečeno - že vy jste taky proti Národní knihovně, viďte?
Budoucnost patří bagrům!
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.57
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 22:01:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Hlavně že ty Vaše povinně zastávkové couráky jsou nekonvenční.

Já bych Vás takovým courákem nechal za trest pět let denně dojíždět. Třeba Benešov-Praha, to by mohlo být dostatečně výchovné. Možná, že by se Vám při tom neustálém postávání vlaku někde na mezi rozsvítilo.
Protože jste zvlášť zatvrzelý, měl byste na dalších pět let trest ještě zostřený. Musel byste denně jezdit busem linky 381 trasu Zásmuky-Praha a zpět. To už by nepostával jen bus na každé mezi, ale i Vy v tom narvaném buse.

Po této kúře byste si koupil auto a do socky už v životě nevlezl ...
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 22:28:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na conejzastávkovatější busy směr Říčany mi nesahejte! Při svém dojíždění do Ondřejova pravidelné zastavování Na Vrchách, u Fruty, na Kutnohorské a Homoli prostě miluju a nemůžu bez něj žít! Co kdybych tam jednou v životě chtěl vystoupit?!
Ropid solution rulez!
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 01:45:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podívejte se na mapu PID linek 3XX a 4XX - není vám na ní něco v její západní části divné?

Co má na ní být divného? Divná je spíš na východ a na jih - pražská příspěvková organizace organizuje dopravu v jiném kraji hluboko na jeho území. Podívejte se raději na mapu Středočeské integrované dopravy na západ od Prahy - linek je tam docela dost. Na důvod, proč je PIDích linek na Vámi uvedeném území málo, se asi nejlépe doptat na ROPIDu, já můžu pouze spekulovat, že organizovat dopravu na venkově je jednoduché, ale v oblasti velkých měst na to už nestačil. Když vidím, jakou "péči" jakožto objednatel dopravy vynakládá na Buštěhradku, tak jsem velmi rád, že se rozšiřování PIDu zastavilo. Akorát mi vadí, že se ROPID zakopal ve své pozici a nemůže probíhat rychlá integrace. Jízdné PID v současné podobě stejně nemá budoucnost, i v Praze se přechází na čipové karty (tzv. Pražská karta). Tarif SID je lepší i pro železnici, protože nevyžaduje označovače na zastávkách (k jejich umístění okolo Prahy se ROPID nedokopal ani po 15 letech!!! - 093, 210, atd.) a nemusíte stát u označovače, abyste si cvakl minutu před odjezdem, protože jinak by Vám do cílové stanice chyběly 2 minuty platnosti.

Tarifní integrace rychlodráhy do SID je jednou z podmínek její úspěšnosti, to už jsme se tady myslím shodli. Bez možnosti použít MHD Kladno nebo alternativně autobus do Prahy se její potenciál zbytečně omezuje.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.139
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 08:43:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"důvod, proč je PIDích linek na Vámi uvedeném území málo, se asi nejlépe doptat na ROPIDu"

Myslím, že půjde o kombinaci více důvodů. Jedním z nich jsou rozpočtová pravidla Ropidu, která údajně říkají, že čím je obec vzdálenější od Prahy, tím více platí za jeden spoj. Což je u relací, které se uživí z jízdného zcela absurdní. Všimněte si, že do PID není zaintegrována žádná zrychlená linka z nějakého bývalého okresního města do Prahy. Tamní radní tyto doplatky údajně všude odmítli.

S tím souvisí rigidní představy Ropidu o ukončování linek. Například z Berouna Ropid údajně striktně vyžadoval ukončení i zrychlených linek na Zličíně, a odmítal současnou konečnou Nové Butovice. Což by znamenalo prodloužení každé cesty o zbytečných 5 minut.

Stejně tak je možné, že u linek z Kladna by Ropid vyžadoval konečnou také na Zličíně, a že by nepovolil Dejvickou ani Hradčanskou.
Pro tuto domněnku je silný důvod, protože linku PID Hostivice-Hradčanská Ropid skutečně odmítnul, i když po ní ze strany města Hostivice byla poptávka. Na rozdíl od výše uvedených je tato informace ověřená. S rostoucím vlivem Ropidu by se blíž centru Prahy jezdilo jen metrem, autem, a zájezdovými busy, ztímco linkové by měly vjezd zakázán.

Další problém je v tom, že Ropid vyžaduje, resp. toleruje, u vytížených linek nasazení vysoce kapacitních vozidel s minimálním počtem míst k sezení. Takto se jezdí třeba do Kostelce nad Labem, nebo do Kostelce nad Černými lesy. Nikdo soudný nemá zájem, aby se tento systém rozšířil na významněější linky.

Předchozí problémy bych shrnul jedním slovem: pragocentrismus. Naprosté nepochopení faktu, že tak velké území nemůže být obsluhováno stejně jako MHD.

Lobbismus firem Probotrans Beroun a ČSAD Kladno je nepochybně velmi silný. Je evidentní, že SID je spíš nástrojem pro likvidaci konkurence těchto lokálních mastodontů, než skutečným IDS. Místo aby firmy sloužily kraji, tak kraj slouží firmám.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2222
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 09:43:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pragocentrismus (na rozdíl od Kladnocentrismu - viz dále) není žádný politický či emocionální výmysl, jaxe to tu snaží naznačit Bručoun. Pragocentrismus je prostě dán ekonomickou silou metropole s pracovními (společenskými a jinými)příležitostmi, kam lidé denně cestují. NIKDO nejezdí mezi například Benešovem a Příbramí, protože v obou místech je stejná bída = stejný nedostatek pracovních (kulturních a jiných) příležitostí. Proto je i síť linek "pragocentrická" a ne "pavučinoidní" jak by rádi viděli šotouši a dopravní teoretici.
Kladnocentrismus je naopak výsledek politických rozhodnutí. Ne náhodou má i KLID na číslech busů symbol "A". Proto není kladenský okres zaintegrován do PID, jakkoliv z Kladna nikdo nikam jinam nejezdí. Lobby by přišla o kšeft. Proto byla např. ČSAD Slaný sebrána veškerá lukrativní doprava do Kladna a ponechány pouze vymetáky (linka přes Ledce). To je i vysvětlení pro ČSADZastávku.
Zvláštním způsobem je pravdivý poslední odstavec Bručounova příspěvku zcela nekonzistentní s odstavci předchozími.
Ukončování linek u nejbližšího bagru (metra) je logická snaha omezit vnější gumokolní dopravu po městě. Nevím, čemu se Bručoune divíte. To jen Kladno ukončuje linky od Prahy na Rozdělově. Pak vypadá MHD na Kladně tak jak vypadá. Vy v podstatě navrhujete zvýšení provozu autobusů v pražských, již tak přetížených ulicích.
Jinak Bručoune, proč by měl obyvatel Benešova být zvýhodněn před obyvatelem Pyšel, že jeden pojede zrychlenkou a druhý courákem? Zdůvodněte i ekonomicky.
K vašemu trestu pro mě: Čím se prosímpěkně liší jízda tramvají z Modřan k metru od jízdy osobákem z Benešova k metru? Pražané jsou takto trestáni denně. Nebo byste taky udělal zrychlenky? Už vidíte tu nelogičnost?
Budoucnost patří bagrům!
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 09:59:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"To jen Kladno ukončuje linky od Prahy na Rozdělově. Pak vypadá MHD na Kladně tak jak vypadá."

"proč by měl obyvatel Benešova být zvýhodněn před obyvatelem Pyšel, že jeden pojede zrychlenkou a druhý courákem? Zdůvodněte i ekonomicky.
... Čím se prosímpěkně liší jízda tramvají z Modřan k metru od jízdy osobákem z Benešova k metru? Pražané jsou takto trestáni denně. Nebo byste taky udělal zrychlenky? Už vidíte tu nelogičnost?"


Tak tohle je od člověka, který se vydává za experta na VHD, hodně slabé. Pokud jste expertem, tak pouze na MHD. Z obecné VHD Vám dávám pětku.
Nápovědu neposkytnu, promyslete si to sám.
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 10:10:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci vám moc nabourávat vaší plodnou diskusi, ale moje zkušenosti z jiných evropských velkoměst jsou takové, že do centra města jezdí z okolních sídel proklad vymetáků a zrychlenek. Většinou zrychlenka jede tím způsobem, že z většího sídla v okolí (v našem případě např. to Kladno) jede bez zastávky až na hranici metropole, kde potom zastavuje ve významných přestupních bodech. Vymeták, který jede v prokadu a staví všude, dost často z onoho většího sídla nejede a je ukončen někde na trase před ním - např. v našem případě by se mohlo jednat např. o hypotetickou kusou kolej v Pavlově. Zbytek, který vlakové spojení neřeší, je zajištěn obvykle autobusem, včetně návozu cestujících ze vzdálenějších menších obcí k vlaku. Jinde funguje klasický proklad zrychlenek a vymetáků v celé trase. Ovšem vdost často má příměstská doprava oddělenou infrastrukturu od dálkové a nákladní. Jeden příklad za všechny např. Stockholm, což je město velikosti i počtem obyvatel srovnatelné s Prahou, i včetně okolních sídel velikosti Kladna nebo Berouna. Asi tolik z toho, jak to chodí jinde. Nechci tím říct, že to tak nutně musí být i na Buštěhradce, spíš jen pro inspiraci.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 10:26:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Jinde funguje klasický proklad zrychlenek a vymetáků v celé trase .... příklad za všechny např. Stockholm, což je město velikosti i počtem obyvatel srovnatelné s Prahou, i včetně okolních sídel velikosti Kladna nebo Berouna .... Nechci tím říct, že to tak nutně musí být i na Buštěhradce, spíš jen pro inspiraci."

Pokud se bavíme o době, kdy bude dvojkolejka Kladno-Praha, tak se odvážím tvrdit, že by šlo o naprosto nejvhodnější model. Takovému řešení bych zatleskal.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2223
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 10:46:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Lichotíte mi. Kdo to kdy řek, že se vydávám? Já o sobě sám tvrdím, že jsem pouhý šotouš a prostě nemůžu,opravdu nemůžu, to by bylo falešné, domnívat se že můžu, za to že mívám pravdu. :-)))))))))) Jinak, pokud souhlasíte s modelem Chichi-ho prokladů, pak budu souhlasit (s vámi) také. Dosud se tu ale psalo jen o zrušení zastávkových vlaků.
Chichi - nebývá tam ale obvykle nějak víc kolejí? Klasika je souběh Metropolitan a Jubilee line v LDN.
Budoucnost patří bagrům!
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 10:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, samozřejmě jsme měl na mysli dvě koleje v celé trase, tj. nikoliv současný stav. Co se týče současnosti, asi by opravdu bylo nejlepší řešení odstřelit vymetáky a Jeneč-Pavlov-Unhošť obsloužit busem a tyto pouze projíždět. Nicméně by to opravdu muselo jít ruku v ruce (myslím zrychlenka + náhrada busem) a především předem dostatečně informovat cestující a srozumitelně jim předhodit veškeré výhody z toho plynoucí.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2225
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 13:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichi: Já myslel dokonce čtyři koleje. Nedovedu si ale představit, jak byste podal ty výhody autobusu. "Namísto vlakem na Masaryčku pojedete milí venkovani busem do Hostivic nebo Zličína"? Voni zas na tom venkově úplně pitomí nejsou a Pražáky prokouknou... :-)
Btw. U toho nadjezdu R6 - je tam vůbec dost místa pro druhou kolej???
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9324
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 13:52:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Voni zas na tom venkově úplně pitomí nejsou a Pražáky prokouknou... :-)

Myslím, že ani tak nejde o to, jestli jsou nebo nejsou pitomí, ale o to, kolik jich je a kolik jich jezdí vlakem.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 13:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No muselo by se to zabalit to omáčky typu "autobus vám zastaví přímo na návsi, bude jezdit stejně často jako doteď jezdil vlak" a samozřejmě nejlépe na jednu jízdenku. Jinak nezapomeňte, že žádné řešení nikdy nebude vyhovovat všem. Takže například to, co nebude vyhovovat dvaceti dojíždějícím z Pavlova, bude vyhovovat 10 000 dojíždějícím z Kladna. A naopak. Tak co, jak to uděláte? Něco styl aby se vlk nažral a koza zůstala celá, a tim vznikl paskvil, který nakonec bude nevyhovující pro všechny? Nebo budete preferovat jednu či druhou skupinu, protože dohromady to momentálně jde skloubit dost blbě? A kterou?

Jinak ten nadjezd, aspoň co jsem koukal, se mi zdá dost široký pro 2 koleje ale pro 4 koleje teda ani náhodou :-)
Kladeňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 14:03:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
U nadjezdu u Pavlova je na dvě koleje místa dost,nedávno sem se tam byl podívat.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 15:04:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Venkov..

Nevím jaká je vaše konkrétní představa, ale podle mne jsou tři stupňě dojíždění..
1) pouze MHD (pracuju ve stejném městě jako bydlím)
2) jedno mimoměsto a MHD (jedním spojem dojedu do města, kde pracuji)
3) více než jedno mimoměsto (jedním spojem dojedu do města odkud jedu dalším spojem do města, kde pracuji).

Pokud chystáte pro občany Pavlova a spol. tu třetí variantu (aspoň pro ty co pracují v Praze), tak bych se jich určitě zastal, to je neúnosné, bez ohledu na všechny možná vysvětlování..
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 15:10:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a ještě k Semmerinku. Prohlížel jsem si mapu a porovnával a nevím jestli tomu brání nějaké zvláštní okolnosti, ale kdyby se udělal z Radlic tunel na Smíchov, tak bude vlak z Hostivic za 15 minut na Smíchově, po modernizaci možná ještě rychleji. Přitom tento tunel by byl mnohem kratší než to co se chystá v Dejvicích (pokud se to někdy realizuje).

Ještě to nikoho nenapadlo? Nebo to nikdo nechce??
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 15:35:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kladnauer: Myslím, že jste zapomněl na dost významnou (pokud jde o četnost použití) variantu dojíždění:
Mimoměsto a žádná MHD, protože pracuju
- buď v centru, kam mě ten mimoměstský spoj doveze ( = Masaryčka)
- nebo v lokálním centru, kde ten mimoměstský spoj končí (= Dejvice)
- nebo někde někde od centra směrem k mému bydlišti, kde mi ten spoj zastaví.
V takovém případě se snese i ten přestup "bus z návsi na vlak v sousední vesnici".
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 15:37:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z Radlic na Zlíchov tunel nejspíš bude, a to silniční.
P.S.: Byly na vaší mapě vrstevnice?
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 15:59:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrstevnice tam nebyly, ale předpokládám, že když to může vystoupat metro, tak vlak taky..
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2670
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 16:07:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD zastávka: Tarifní integrace rychlodráhy do SID je jednou z podmínek její úspěšnosti, to už jsme se tady myslím shodli.
Tím, že jsme se shodli, bych se nebyl tak jistý, ale že jsme to řešili je pravda.

Kladnauer:
A dnešní stav je únosný? Pro obyvatele Pavlova snad, ale pro kladeňáky bych ani neřekl. A myslím, že se shodneme, že jich je mnohem víc.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 21:05:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: Mohl by tam být spirálový tunel, hned za jinonickou zastávkou
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 23:50:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Ukončování linek u nejbližšího bagru (metra) je logická snaha omezit vnější gumokolní dopravu po městě ... To jen Kladno ukončuje linky od Prahy na Rozdělově.

V Kladně ale není metro a pokud ano, tak neveřejné. Ukončení některých linek v Rozdělově zatraktivňuje veřejnou dopravu, protože eliminuje přestup. Ve večerních hodinách suplují navíc tyto linky již nejezdící MHD.

Ukončování linek co nejblíž kraje města naopak podporuje používání aut, protože taková organizace dopravy je ztrátou času pro cestující - MHD je vždy pomalejší než linková doprava - a přestup je pro mnoho z nich nadbytečný.

Kladnauer:
pro občany Pavlova a spol. tu třetí variantu (aspoň pro ty co pracují v Praze)

Co byste řekl variantě, kdyby Stč kraj zaplatil Student Agency a Asianě za zastavování jejich spojů Karlovy Vary - Praha v Pavlově? Problém Pavlova by byl tímto vyřešen myslím ke spokojenosti všech. Ne, moment, ještě něco. Jako držiteli předplatní jízdenky by vám ČD proplatily autobusové jízdenky za cestu Kladno - Praha - Pavlov. Ale to už bylo hnusně rejpavé, omlouvám se.
honzík honzík honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 01:34:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

POdívejte http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Chalupoida
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2226
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 09:01:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD zastávka:
1)I to je názor, já to vnímám jinak. Díky tomu je na hlavní třídě od Nám. Svobody na Rozdělov asi 15 linek , každá v nepravidelných intervalech a tudíž nepravidelné intervaly mezi nimi samými, navíc ještě odlišné zastávky, takže (teď to není o MHD) když chci jet z Kladna -město na Smečno, tak mi u vlaku staví linka 17, u kostela ČSAD Slaný, ale z nám Svobody jede ještě tuším další linka na druhou stranu. Prostě peklo. Kdysi v Kladně stačilo ŠEST linek (a 7 do Libušína) a taky se to vodvezlo a to tam byly hutě a doly. A ono Kladno ani na víc jak 6 linek geografické uspořádání nemá.
2)Když budou busy zablokovány v kolonách IA, nebudou rychlejší než MHD. Řekl bych, že by linky z ČM klidně na Florenc mohly,když by si to provozovatelé zaplatili, ale přestaly by být konkurenceschopné třeba i vůči vlaku.
Budoucnost patří bagrům!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 09:09:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě ad Kladnauer: Trasování toho chystaného automobilového tunelu (Radlické radiály) z Radlic na Zlíchov je zřejmé z mapy www.udi-praha.cz/rocenky/rocenka05/mapy/dtpmapa4.jpg (lze zvětšit). Zaústění do městského automobilového okruhu se plánuje v prostoru nynější "Výtopny Zlíchov", která tímto zařve. Jak tento silniční tunel, tak metro z Radlic na Smíchov leží podstatně níže než trať a max. stoupání těchto tunelů může dosahovat až 40 promile. Trať však musí (menším sklonem) vystoupat až na náhorní plošinu západní části Prahy. "Semmering" je s ohledem na svou dobu a na prvotní účel (dovoz uhlí na Smíchov ručně bržděnými parními vlaky) trasovaný báječně. Těžko lze očekávat nějaké velkorysé tunelové přeložky, když v Praze a okolí jsou absolutně prioritní gumokolní komunikace (zejména když dálnice od hranic SRN a Plzně již léta končí poněkud "nedůstojně").
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 09:42:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad trasování autobusových linek:

U zrychlených autobusových linek mířících do Prahy je průjezd celým městem dost častý. U středně dlouhých linek jde téměř o pravidlo. Konkrétně Příbram, Beroun, Kladno, Mělník a Neratovice tyto linky doslova vymetají. Tři a více zastávek rozložené po celém městě jsou i v Kutné Hoře, Benešově, Mladé Boleslavi a Slaném.

Naopak neexistuje autobusová linka pro denní dojíždění, na kterou by se ve výchozím městě přestupovalo z MHD. Ono totiž bohatě stačí hafo přestupů v Praze, netřeba přidávat další. Trend vymetání města rychlou linkou do Prahy je rozhodně na vzestupu, prakticky neexistuje město, kde by byl počet zastávek takové "denně dojížděcí" linky v poslední době zmenšen.

Nově se tento trend prosazuje i v dálkové dopravě, konkrétně u linek z Třebíče či Chomutova do Prahy. Už dlouho to tak funguje z Mostu a Loun.

Myslím, že by si MD a ČD z poptávky po více zastávkách ve větších městech konečně mohly vzít ponaučení. Mám na mysli situace, kdy zastávky existují, ale nejsou obsluhovány dálkovou dopravou. Konkrétně třeba Plzeň jižní předměstí nebo Pardubice zastávka. Možná i Plzeň-Doubravka by měla smysl. Jinde by šlo stavět důsledněji, třeba Praha-Libeň.

Příkladem že to jde, když se chce je Hradec,Slezské předměstí. To se léta bohorovně projíždělo, dnes tam myslím staví většina vlaků. V GVD 2008 tam mají stavět všechny vlaky bez vyjímky.
Dalším dobrým příkladem je Praha-Smíchov, nebo Jihlava,město, tam už staví úplně všechno.
honzík honzík honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 11:47:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím s Bručounem. Plzeň Jižní Předměstí mi, když jsem byl malej připomínala plzeňský Smíchov a strašně mě vadilo, že tam rychlíky nestavějí. Aspoń by se to využilo a Plzeň by vypadala významněji.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2227
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 12:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příklad bručounovy konzistentnosti, aneb nebudem zastavovat na venkově, abysme mohli čumět ve městě:
CIT: Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 12:21:00
"Pokud by všechny vlaky Kladno-Praha stavěly v Praze na každé mezi, pak musí naprosto nutně většina vlaků projíždět z Hostivice na Kladno. To si ještě umím představit, protože pro dojíždějící z Kladna je to svým způsobem výhodné (ani ne tak Liboc, jako to výstaviště)."
Budoucnost patří bagrům!
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 15:16:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: a co je na tom nekonzistentní, he?

Ne každá zastávka ve městě je výhodná pro dojíždějící ...
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 17:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: ...když chci jet z Kladna - město na Smečno, tak mi u vlaku staví linka 17, u kostela ČSAD Slaný, ale z nám Svobody jede ještě tuším další linka na druhou stranu. Prostě peklo. Kdysi v Kladně stačilo ŠEST linek (a 7 do Libušína) a taky se to vodvezlo a to tam byly hutě a doly. A ono Kladno ani na víc jak 6 linek geografické uspořádání nemá.

Koukám, že už jste na Kladně asi řádku let nebyl... Od Kladna Města vám na smečno pojede jen linka MHD č.7, linka č.17 jezdí od Nádraží Kladno, přes Nám. Svobody (to bude asi to tušení) a přes Švermov do Smečna.

To ještě ale není tak strašné, jako vaše tvrzení, že Kladnu stačí šest linek MHD! Jste spadl z jahody na znak? Ano Kladnu šest linek (+ linka č.7 do Libušína) opravdu stačilo, ovšem v době, kdy nestála sídliště v Kročehlavech (s 35ti tisíci obyvateli, zhruba polovina z celkového počtu obyvatel), Ocelárna na Dříni a panelové sídliště Rozdělov sever. Tedy šedesátá léta... (což jest opravdu "kdysi") Ale k 1.1.1988 mělo Kladno 72957 obyvatel a sloužilo jim a teď se podržte, plných 14 linek MHD!

Příště než něco napíšete zjistěte si alespoň základní informace, než tu na všechny začnete hrát znalce situace...
B952E = the best of KAROSA
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1282
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 19:09:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek: Nechci kazit náladu, ale to co tady Káem píše o šesti linkách je zhruba stav na přelomu sedumdesátých a osumdesátých let. Mam ve svém archívu několik knižních jízdních řádu ČSAD pro oblast středních čech ze sedumdesátých a osumdesátých let. Dle těchto jízdních řádů byl stav MHD Kladno takový:

dle JŘ 1979/1980 mělo MHD šest linek po městě a linku 7 jezdící do Libušína. ( to je stav co o něm píše Káem)

dle JŘ 1985/1986 mělo MHD již osum linek po městě + linka 7 do Libušína.

dle JŘ 1990/1991 mělo MHD již 14 linek po městě + linka 7 do Libušína.

Celkově vzato na přelomu 80/90 let měla MHD na Kladně největší rozvoj ve své historii. Samozřejmě řada těch linek sloužila pro návoz do hutí nebo šachet i když ty už vyloženě na Kladně samotném už dožívaly, spíše tedy šlo o řešení dopravy do závodu SONP na Dříni. Navíc upravy vedení linek MHD také měli určitou souvislost se záměrem vybudovat na Kladně trolejbusový systém.

Historické, současné či budoucí trasy MHD a případně diskuze o MHD na Kladně bych přemístil sem.

Tady by se přece měla probírat jen modernizace tratě Praha - Kladno.
M1 - Maracaibo

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace