K-report
 

Archiv do 14.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Rychlodráha Praha - letiště - Kladno » Archiv do 14.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.59
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 19:54:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Počet linek MHD o funkčnosti MHD mnoho nevypovídá.

V Táboře je shodou okolností taky 15 linek. Systém je přitom plně funkční. V hlavních tazích jezdí pravidelně a často. Tarifní systém je propracovaný, uživatelsky pochopitelný, zásadně přestupný . Jako občasný návštěvník si vždy zapamatuju dvě až tři linky, kterými jezdím. Do ostatních linek mi nic není, jedou někam jinam.

(Je to sice off topic, ale do "busů Kladno" to taky nepatří...)
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 00:33:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Díky tomu je na hlavní třídě od Nám. Svobody na Rozdělov asi 15 linek

Jsou tam i příměstské linky. MHD Kladno je poměrně přehledná - pár páteřních linek + doplňkové. Linkové vedení u dopravního uzlu je logicky velmi silné. Nazvete v Praze úsek Vysočanská - Prosek také peklem a budete se rozčilovat, že DP Praha staví ve stanici Nad Jetelkou a Connex ne?

Když budou busy zablokovány v kolonách IA, nebudou rychlejší než MHD.

Budou rychlejší. Mnohokrát vyzkoušeno na trase Divoká Šárka - Dejvická. Kapacitnější tramvaj na vlastním tělese nemá šanci dohonit autobus, který poskakuje v kolonách.

Řekl bych, že by linky z ČM klidně na Florenc mohly,když by si to provozovatelé zaplatili

Jízdenka na Florenc by ale byla dražší a spousta lidí by vystoupila už na Černém Mostě, takže by dopravce prodělával. Černý Most je navíc po cestě. Já jsem pro ukončení spojů co nejrychleji u kapacitní dopravy, vy jste pro ukončení u nejbližšího, jak říkáte, "bagru". V tom se lišíme. Dávám přednost rychlosti i za cenu vzdálenosti - lidé si občas stěžují, že je VHD pomalá, ale ještě jsem neslyšel si nikoho stěžovat, že by VHD jezdila delší cestou.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2233
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 09:08:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukašek: Jo, máte pravdu s tou 7 a 17. Aspoň vidíte , jakej je tam bordel. No a ted si to doložme pohledem na některé linky :
l.č.10 a 16 - 13 spojů v PD (Na vesnickou linku ok, ale na MHD?)
lč.11- jeden spoj v PD
lč.13- dva spoje ráno, jeden v poledne a jeden večer
l.č. 14- ok, jezdí, sice jen v PD a so, ale budiž
l.č.15 - jen ve špičky PD
lč.17: 6 spojů, jen dva denně
lč.19 - noční tři spoje
l.č. 12 a 18 nejsou
Ono je to i o modernizaci tratě 120 - pokud bude takováto MHD na Kladně, tak je jasný, že vlak nemá šanci.
ČSAD zastávka: Konkrétně v odpolední špičce jsem s autem jen o velmi málo rychlejší než tramvaj na úseku Dejvická-DŠ.
Bručoun: Do značné míry vypovídá. Podívejte se na Brno před rokem 1995.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2234
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 09:09:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abysme to vrátili k věci :-) Doporučuji článek v Pražském deníku Vzniknou další železniční zastávky. Bohužel se mi ho nepovedlo sehnat v elektrické formě :-)
Budoucnost patří bagrům!
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 09:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Tenhle článek? Vyweben až v 9:24.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 09:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k tomu SIDu - jak se plánuje odbavování SID cestujících ve vlaku? Taky nástup jedněmi dveřmi a čekání na termojízdenku z terminálu jako v BUSech? Nebo těch terminálů bude víc? Nebo budou na nádražích? Nebo to poleze průvodčímu z POPky? Možná jsem proti SIDu zaujatý, ale nějak v tom (myšleno odbavování) nemůžu najít výhodu (pro cestující) proti označování ve strojcích na nádraží. Především proto, že pravidelní PID cestující jedou na lítačku a neoznačují si nikde nic. V SIDu si naopak musí termolístek odebrat každý, včetně předplacených ...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1335
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 13:20:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týká perspektiv železnice v Praze a včerejšího semináře na toto téma, jeden docela objektivní článek je tady:
http://dopravni.net/view.php?cisloclanku=2007060007

Objektivní proto, že to je bez větších úprav převzatá informace od plánech jednoho dopravce, který chce "na svoje triko" zkusit jezdit a tím nějak zrevitalizovat pražskou železnici.

Fotky z jeho prezentace jsou níže + v rubrice "Kočky ve stanicích"

 

 

 
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2245
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 13:34:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad CIT:"plánech jednoho dopravce, který chce "na svoje triko" zkusit jezdit"
arj: Já se ti divím. Aby neprodělával tolik, bude muset nasadit alespoň dvojnásobnou cenu jízdného a neuznávat předplatní jízdenky. (Aby byl na nule, cena by musela dělat čtyřnásobek obyč. jízdného). Kdopak s tím pojede? Na letušku, noviny a občerstvení z Berouna do Prahy nikoho nenachytáš.
Všim sis, jak je ticho po RT expresech? Jak je firma ráda, že ty mašiny nakonec nesehnala?
A jak jinej dopravce řval, když kraj odmítl dotovat přeshraniční intervalovou dopravu s tím, že to není ZDO? No a nevyjezdil to "na vlastní triko".
Budoucnost patří bagrům!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1337
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 14:34:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oni to taky nechtějí dělat denně a napořád a napořád ... ale jen o sobotách od 15.12.2007 - bez stanovení dokdy. Takže bych to chápal jako (obou)firemní propagaci aneb ony zase brzo budou nějaké volby.

"Letuška" tam asi stejně nebude, ale noviny (za normální cenu) by klidně mohly být. A co se týká občerstvení, mám pocit, že jejich "německé" ceny (viz foto) jsou daleko níž než státní DB-Mitropa, asi i níž než nepohodlný stánek na nádraží a nejsou tak daleko od běžných cen v Česku.

Takže "až vyhrajeme ty volby a dáme této firmě přiměřenou dotaci a další PIDí podmínky" (na prezentaci byli zástupci odleva doprava, odmodra přes zeleno do červena, od úrovně federálu po náves), tak bych se nedivil, kdyby nezanedbatelnou část přepravní frekvence z trati kolem Berounky stáhla.

 
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 15:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všim sis, jak je ticho po RT expresech? Jak je firma ráda, že ty mašiny nakonec nesehnala?

KáeMe pozor, s takovýmito názory byste zde mohl narazit!
Zvítězit, nebo zhebnout!
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1552
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 16:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Tak hlavně aby se něco stáhlo ze silnic. Troufám si tvrdit, že frekvence v relaci Beroun - Praha (přímo), kolem Berounky už je takhle zanedbatelná.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1273
Registrován: 7-2003


Odesláno Sobota, 09. června 2007 - 12:33:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem se dozvěděl zajímavou informaci. Že asi rychlodráha nikdy nebude, protože Praha prý chce aby se na jejím financování podílelo i Kladno a Kladno zase při svém bus-lobbingu to spoluzacvakat nechce
Tak teď pro příznivce rychlodráhy zamačknout slzu
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1291
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 09. června 2007 - 12:49:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tahle informace je mě více než neduvěryhodná. Ano svého času existovalo sdružení PRAK kde mělo být zastoupeno HL. m Praha, město Kladno a letiště Ruzyně, jenže tohle združení je snad už několik let v kytkách. Pokud je mě známo tak Hl. město Praha nemá zájem na financování želzničního spojení na letiště protože by pak nedostalo na metro. A město Kladno akorát spoléhá na to že díky modernizaci dostane přispěno na rekonstrukci silničního mostu u zastávky Kladno město. Stručně řečeno všichni zůčasnění čekají co se vymlátí ze státu a to bez ohledu na to jestli je to Praha, Kladno, letiště či středočeský kraj....
M1 - Maracaibo
JiS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.55.114
Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 09:02:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrbam: Tak ať si Praha udělá metro na letiště a trať pak může zůstat víceméně tak, jak je (tj. žádná dvoukolejka nebo zakopávání). A kdo by chtěl jet z Kladna na letiště, tak by potom mohl jet vlakem do Ruzyně a tam přestoupit na metro.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 09:16:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jis: To myslíte vážně?? Dojíždíte z Kladna?? Já ano a jezdím tak, že jedu vlakem na M.N. pak do metra B a na Smícháči na autobus a dalších 10-15 minut. Představa, že pojedu na Ruzyni, pak 25 minut metrem A, 10 minut metrem B, 10-15 minut autobusem plus všechna ta čekání na přestupech je pro mne nepřijatelná.. myslím v tom smyslu, že bych začal jezdit autem, už dneska se mi Pražáci v práci diví, že nesednu do auta..

Pokud chcete mít metro v Ruzyni, aby to hezky vypadalo a aby dostali pánové Chalupa a Bém zlaté medaile za zásluhy o všeobecné blaho atd... tak budiž, ale pokud chcete cestující dostat do nějaké hromadné dopravy, která pokud možno nejezdí po Evropské, tak tohle je uplně nejhorší řešení ze všech.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 09:21:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemluvě o tom, za jak dlouho se tam to metro dostane..

Když jsem byl malej, tak mne lákaly věci jako je dovolená na Marsu a podobně.
Dnes už se zajímám pouze o věci, kterých se mám šanci dožít.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 10:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: To bylo hezky řečeno. Jediný zájem města Kladna ohledně rychlodráhy spočívá v opravě toho mostu ze státních peněž. Bohužel.
Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 10:49:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrbam: a to máte odkud?
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1295
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 15:19:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kdo by chtěl jet z Kladna na letiště, tak by potom mohl jet vlakem do Ruzyně a tam přestoupit na metro.

Cha, cha to bych toho dotýčného chtěl vidět, to by musel být aspoň trochu šotouš. Ono dnes to neni žádná sláva a ani když se postaví metro na letiště tak dojíždění Kladno - Praha letiště to neovlivní. Stačí se podivat na monožství autobusů z niž některé nejsou závislé na dotacích, navíc je dost lidí z okolí Kladna nebo z něj co jezdí autem. Pokuď by měl být dán podmět pro dojíždění vlakem na letiště z Kladna musela by se ta trať postavit tak aby se dalo jet na letiště přímo a né nějakou uvratí či přestupem v Praze.

Nemluvě o tom, za jak dlouho se tam to metro dostane..

Přesně tak to je správná věta, stavět metro není nic jednoduchého až už vůbec né laciného. Já v celku pochybuju že se vůbec v roce 2009 kopne do země, jak někteří konšelé z MČP6 vesele do světa vykřikují. A i kdyby se něco začalo stavět tak se maximálně dokope na Veleslavín nebo na Petřiny a bude HL m Praha po finanční stránce pěkně vyždímané, ona i stávající finanční situace HL m Prahy neni nic dobrého.
M1 - Maracaibo
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1274
Registrován: 7-2003


Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 18:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peslg: už nevím, ale proč by to nebyla pravda, podívejte kolik se na tom spojení Praha - Kladno živí firem - CNE, ČSAD, Pohl, ExpresCar a další na který si nevzpomenu
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2258
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 20:59:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrbam, Peslg: Panebože! To tu píšu vod začátku! Konečně někdo pochopil, že dráha na Kladno není dopravní ani ekonomický ale politický problém. Proto se furt nemůžete dobrat řešení. Protože neznáte podstatu. Proto netušíte, že první bude rychlodráha za peníze EU a Letiště, mimo P6, mimo Kladno a za malé sopoluúčasti SŽDC a ČD.
Budoucnost patří bagrům!
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 08:34:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrbam: Objektivně vzato to nejsou až na ČSAD žádné velké firmy.

Osobně ale vidím problém v tom, že politici jdou na ruku firmám, lidi nikoho moc (kromě období před volbami) nezajímají.

Rovněž bych se nedivil, kdyby za tou slavnou stavbou metra na P6 byl ve skutečnosti zájem nepřipustit (jakoukoli) alternativní dopravu na letiště. Což se rovněž mnoha např. taxikářským firmám velmi hodí.
JiS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.134.130
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 09:08:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kladnauer: Já myslel, aby se v Ruzyni přestupovalo na metro jenom na letiště. Kdo by chtěl jet do Dejvic nebo na Mas., pokračoval by vlakem.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 09:22:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem nedávno jsem narazil na informaci, že na Ořechovce bude obří výfuk z tunelů městského okruhu viz
http://www.orechovka.info/tiskove-zpravy/1

I proto mi v poslední době přijde, že se Chalupa a Bém dokonce ani neperou za Ořechovku, jako opravdu za to, aby na Letišti nebylo nic než autobus a taxi (moc dobře vědí, že metro tam hned tak nebude a možná s ním ani nepočítají).
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1297
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 13:49:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad autobusová doprava: Na Kladně je veřejným tajemstvim že na autobusové linky jezdící mezi Kladnem a Prahou vytvořily "kartelovou dohodu". do jaké míry tyto zvěsti jsou pravdivé nemohu posoudit, je pravdou že kladeský magistráv se svého času zabýval zastavení rozšiřování PIDu směrem ke Kladnu, to se v celku i mu podařilo. Další věcí je že když začal jezdit Č.N.E. tak stávající dopravci nedokázali pochopit jak tato firma mohla dostat licenci na linku. Ono když se podiváte na trasu linky Č.N.E. tak lehce se zjistí že lepší vyhlídková jízda je jen u linek které vymetají vesnice mezi Klanedm a Prahou. Pokuď tohle lobby bude chtít něco blokovat tak to bude jedině silnice, tam by mohly příjít o vývar.

...že na Ořechovce bude obří výfuk z tunelů městského okruhu...

No jo kdože to tolik řval proti hlučné a rozdělující železnici? Jsem zvědav jaké petice a jaká združení se timto komínem budou zabývat, zkrátka ti co pořád měli pořád připomínky kvuli ekologii budou mít aspoň důvod proč doopravdy řvát.

I proto mi v poslední době přijde, že se Chalupa a Bém dokonce ani neperou za Ořechovku, jako opravdu za to, aby na Letišti nebylo nic než autobus a taxi (moc dobře vědí, že metro tam hned tak nebude a možná s ním ani nepočítají).

v tomto případě bych si troufnul tvrdit že lobby a korupce je více než pravděpodobná, viz třeba nedávná diskuze ohledně jízdy taxiků po tramavjových kolejích.
M1 - Maracaibo
Tepich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 15:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy, Kladnauer:
To, kde bude ten výduch není Ořechovka, ale momentální zahrádkářská kolonie mezi Patočkovou a Střešovickou. Tam mají nemovitosti trochu menší cenu než na Ořechovce, resp. podle Patočkovy jsou tam činžáky, z druhé strany asi pár vilek.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.13.27
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 21:02:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"... veřejným tajemstvim že na autobusové linky jezdící mezi Kladnem a Prahou vytvořily "kartelovou dohodu""

Jak se ta kartelová dohoda projevuje? Pohl&Lamer už nejsou nejlevnější, t.j. zvedli ceny na úroveň ČSAD Kladno? Jsou na trase jízdní řády s pravidelnými proklady bez ohledu na dopravce?

Poslední informace, kterou mám, je asi rok stará. Na trase Kladno-Praha se v té době měly vyskytovat tři zcela nezávislé subjekty: ČSAD Kladno, Exprescar&CNE, Pohl&Lamer.


Vrbam: O té Vaší informaci dost pochybuju. Myslím,
že to vystihl Dandy:
"Stručně řečeno všichni zůčasnění čekají co se vymlátí ze státu a to bez ohledu na to jestli je to Praha, Kladno, letiště či středočeský kraj...."

Pochopitelně jsou nějaké třenice mezi radnicí Prahy 6 a zbytkem světa. Nicméně ta podstata opravdu je v čekání na státní (a EU) peníze.

ČSAD Kladno sice má okresní monopol na veřejnou autobusovou dopravu, ale jinak to není nijak významná firma. Je propojena s moravskými BODOS, VYDOS atd., ale rozhodujícím hráčem v ČR, ba ani v kraji, není.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1298
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 21:48:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: O té kartelové dohodě byly různé fámy v době kdy začal jezdit Č.N.E. a někdy kolem roku 2004, byla to doba kdy vlastně původní ČSAD postupně zanikalo a rozdělilo se na více společností. Co a jak je v této věci v současnosti nedokážu posoudit, ale je pravdou že když docházelo ke zdražování jízdného tak v krátké době zdražili všichni dopravci. Co se týká pravidelných prokladů spojů na linkách u různých dopravců tak tam se dá spekulovat jestli je to odfláknuté či umyslné, ale pravidelné mě to nepřijde. Spíš si troufnu napsat že to někdo neřeší nebo nechce řešit.

Co se týká dopravců ČSAD Kladno a sdružení Pohl&Lamer moc změn nevykazují. Ale celkově je zajímavé jak to je s C.N.E. a exsprescarem, třeba u linky 220 214 Kladno - Praha, Dejvická figuruje jako dopravce název "Zdeněk Kulhánek - EXPRESCAR". Zajímavější to je když tento název zadam na portálu českého soudnictvý tak žádný takový suběkt nenajde. Při zadání "Český národní expres" vyhledá standartně udaje o firmě a jako člen představenstva je uváděna "Kateřina Kulhánková" takže kdoví k čemu tam došlo, ale na dopravu to vliv zatim moc nemá.
M1 - Maracaibo
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.218
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 23:03:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: to bude tím, že Exprescar není žádná "důvěryhodná" společnost s ručením omezeným, ale "nedůvěryhodná" fyzická osoba ručící celým svým majetkem ... Našel jsem ho tady:

http://www.obchodni-rejstrik.com/zivnostensky-rejstrik/index.php

Výsledek hledání podnikatelského subjektu
1. Zdeněk Kulhánek - EXPRESCAR
IČ: 13757393
Typ podnikatele:Fyzická osoba
Místo podnikání:28. října 1327, 273 09, Kladno - Švermov
Na hledané adrese: místo podnikání, provozovna
Evidující úřad:Magistrát města Kladna

O tom provázání Exprescaru a CNE jsem sice mnoho zaslechl, ale taky mám pocit že se to (mimo výměny busů před časem) moc neprojevuje.
Přijde mi, že CNE tou výměnou získal spíš starší plečky, zatímco do Exprescaru přišly novější vozy.
Mmch., před pár dny jsem viděl v Praze na Evropské kloubovou karosu (C744?), která dřív určitě patřila Exprescaru. Barvy tak vypadaly, ale žádného nápisu jsem si nevšimnul. Nebyla náhodou prodaná k CNE?
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 23:22:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Netuším, co je na tom pravdy, ale ČNE prý dostal licenci jenom proto, že měl jiné zastávky než ostatní - v prvním roce projížděl celou Prahou a stavěl až na Hradčanské. Každopádně mu to pomohlo a našel si spoustu cestujících, kteří to měli k němu blíž. Taky to pomohlo dopravě mezi Kladnem a Prahou celkově - před nástupem ČNE byla doprava katastrofální, autobusy totálně narvané, v ranní špičce jsem nezřídka čekal i půl hodiny, než jsem se do autobusu dostal.

Co se týče propojení ČNE a Exprescaru - jízdní řády mají každý samostatně, ale běžně jezdí ČNE s logem Exprescaru a naopak. Co si pamatuju, tak u Exprescaru bylo kdysi psáno Šímová, Kulhánek. Nyní je tam jenom Kulhánek. Jestli se třeba vzali, je mi úplně jedno, na dopravu to opravdu vliv nemá.

Pokud jde o tarif, jako první vždycky zdražuje ČSAD a ostatní se zpravidla během krátké doby připojí. Jestli je to kartel, nechci soudit, ale cena cca 1 Kč/km odpovídá české úrovni na podobnou vzdálenost.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1300
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 23:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Tak změna právnické podstaty mě nenapadla, určitě se tam něco dělo protože exsprescar měly původně založit dva sourozenci a pak došlo k nějaké změně. Jo vozy si mezi sebou pujčujou nebo vyměnili, ta kloubová karosa to je ta C943 co byla původně exsprescaru. Parkrát se to probíralo i v autobusové diskuzy, na lince Č.N.E. jezdí celkem pravidelně.

babilon: Samozřejmě ze strany orgánů které licence přidělují prý neměla být z počátku moc velká ochota udělit tu licenci, měla vadit udajně podobná trasa a stejné konečné. Tak se to obešlo právě zakončenim v Praze na hradčanské a vyhlídkovou jízdou přes půlku Kladna, i když díky tomuto kličkování si Č.N.E. našel řadu nových zákazníků. Mimo jiné tomu nárustu cestujících v autobusech také velmy dobře pomohly i díky laxnímu přístupu samotné ČD, zvláště po jejich usporných "zlepšovácích" které se prováděly ve znamení řad 714/810/010...
M1 - Maracaibo
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2693
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 14:31:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: nárustu cestujících v autobusech také velmy dobře pomohly i díky laxnímu přístupu samotné ČD, zvláště po jejich usporných "zlepšovácích" které se prováděly ve znamení řad 714/810/010...
Naprosý souhlas. Nejen, že je trať v současné době v bídném stavu, s nízkou traťovou rychlostí (zejména na území Prahy) a s nízkou prpoustností a možností vytvořit takt. ČD to ještě završují obludnými, hnusnými a naprosto neadekvátními soupravami.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1279
Registrován: 7-2003


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 16:38:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Toto jsem nedavnoi vyfotil u benzinky ve Svermove
 
to moc nevypada na ojety bus
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1302
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 16:55:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrbam: Jo tenhle Man je tak dva roky starý a patří k tomu lepšímu co u exsprescaru jezdí. Jinak mě přijde že Exprescar a Č.N.E. nejspíš nevázaně spolupacují, tedy aspoň co se týká vozového parku, navíc je tam i určitá příbuzenská vazba určitých spoluvlastníku víz příspěvky výše.
M1 - Maracaibo
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 19:44:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OT Dandy: Man "oslavil" tento měsíc teprve své prvé narozky.
B952E = the best of KAROSA
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 13. června 2007 - 20:59:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná by vás mohlo zajímat toto. Dobře to ukazuje nesmyslnost tažení metra A až na Letiště. Vemte si, že už za Dejvickou vám dvojnásobně klesá intenzita, z toho plyne pásmový provoz půlka vlaků na Dejvickou a od motola ne o moc víc lidí, než mezi Zličínem a Stodůlkami, ale v trojnásobně dlouhém úseku.
 
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1400
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 13. června 2007 - 22:20:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No Praha 6 má dnes docela ideálně rozprostřenou frekvenci za Hradčanskou a Dejvickou sítí tramvají, žádnou křivkou debiloidou. Metro se holt nevětví a hlavně se levně nepostaví. Takže prodloužení metra pro někoho pouze oddálí vyfárání a možná ukončí o nějakou stanici dřív autobus - od Kladna reálně na Veleslavíně, pokud se direktivně nenařídí jinak.
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 08:25:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teoretické výzkumy jsou pouze teorií, málokdy respektují změněné chování lidí. Já jsem také dospěl k názoru, že prodloužení metra až na letiště nemá smysl, ale má význam na záchytné parkoviště a autobusové nádraží Dlouhá Míle. Možná, že by nebylo nutné vést metro přes motolskou nemocnici, přes Petřiny však určitě ano. Omezení poloviny vlaků metra na Dejvickou nemá velký význam. Již na Dejvické je ve většině případů metro obsazeno, alespoň většina míst k sezení. Jinak si nemyslím, že polovina cestujících by v případě prodloužení metra na Dejvické vystoupila. Jistě je zde generální štáb a jsou zde vysoké školy a rovněž část cestujících jede do Suchdola a do Roztok, ale větší část frekvence je ve směru na západ, kde leží jak většina území MČ Prahy 6, tak letiště a Kladno. A jak známo část Kladeňáků bude i po zprovoznění rychlodráhy používat autobusy do Prahy.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 08:42:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta mapka je hezká a názorná a i kdyby nebyla, každý si to domyslí včetně pana Chalupy.

Jak už jsem psal nedávno, dospěl jsem k názoru, že páně Chalupovým cílem neni metro, nebo alespon ne metro na Letiště, to je jen takový předvolební tahák. Jeho cílem je z (pravděpodobného) důvodu lobbismu taxikářů zabránit jakékoli alternativní dopravě na letiště což se hezky spojí s přáním mít metro, přičemž každý soudný člověk ví, že to je otázka velmi mnoha let a téměř jistě bude mít Praha jiné priority a příliš málo peněz, než aby stavbu realizovala dál než do Motola nebo na Petřiny.

U politiků (a Béma a Chalupy obzvlášť) se nikdy nedívám na to co říkají, ale co to znamená. A to jejich prosazování metra právě a nejvíce znamená, že na letišti nic nebude ještě po dlouhou dobu (ani vlak ani metro).
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 08:57:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, to co dají drožkáři asi bude zajímavé všimné, ale ve srovnání s tím, kolik kapříků vyklouzne z metrostavu, ips skanska a podobných v případě, že se bude krtkovat, je to jen hrst drobných ...
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 09:10:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z pohledu magistrátu je to ale relativně jedno. Když se nebude stavět A, bude se stavět D nebo něco úplně jiného, ale stavět se bude.

Ale když jsem viděl plán na ten "Výduch" přímo na Ořechovce, když si srovnám to, že s dobrým vědomím Prahy 6 se zablokovalo nejvhodnější spojení z Letiště na Semerink, že potenciální miliardovou investici do železnice blokuje namísto toho, aby toho využila a v neposlední řadě, na neschopnost paní Trnkové potvrdit požadavky MČ P6 na rekonstrukci (a to je za tuto oblast zodpovědná), tak mi z toho vychází co mi z toho vychází.

Nevím co je pravdy na fámě o dobrých kontaktech pana Béma s některými skupinami taxikářů. Jejich možnosti bych rozhodně nepodceňoval obzvlášt v tomto případě.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 847
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 09:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taxi bude na letiště jezdit bez ohledu na to, zda tam povede železnice, metro, tramvaj, trolejbus, lanovka, maglev, nebo všechno dohromady.

Máte recht, že se bude stavět D, ale prodloužení A (myšleno prodloužení za Veleslavín/Petřiny) je relativně zbytná stavba, pročež to na ryby vyjde tak nějak líp, neb stavitel si bude "zbytečné" zakázky více považovat ...
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 09:29:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona ta praxe pak bude trochu jiná. Minulý víkend jsem byl v Paříži a mimo jiné jsem se taky trochu zajímal o systém parkování (přijel jsem tam IGK). Prakticky celá vnitřní Paříž má něco jako naše "zóny placeného stání" (já jsem nakonec nic neplatil, neboť jak mi milá provozní hotýlku v němž jsem bydlel řekla, když máte RZ "CZ", tak vám to prominou) a jinak jsem jezdil a ne málo jenom metrem. Předpokládám tudíž, že dříve nebo později Praha dospěje ke stejnému řešení a to nejen v smém centru. Západním směrem je to katastrofa, ukončení M "A" na Dejvické je nesmysl. Ondřej Wagner má 100 % pravdu - záchytný terminál na Dlouhé Míli je životní nutností, na rozdíl od jiných tras totiž "A" dnes končí nikde. A propos, asi před 2 týdny se konal jakýsi dopravní průzkum a v rámci něj zastavala PČR IGK a jakási slečna se ptala řidičů a spolucestujících proč jedou do a z Prahy IGK, taky mě stavili a tak jsme jim se ženou řekli že bohužel díky absenci M A na kraj města je IGK nejrychlejší a nejkulturnější způsob jak se dostat do centra ...., moje žena přímo nenávidí přecpané busy.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 10:13:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali, Vy jste ukázkový případ příznivce metra na kterého pan Chalupa svoji kampaň směřuje. A ve Vašem případě velmi úspěšně.

Nebudu Vám brát Vaše osobní názory, nicméně si myslím, že dopravní problematika je o dost složitější než metro ANO a všechno dobré nebo metro NE a pak samý problém.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 10:35:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On to Dali dobře ví. Právě proto tu Chalupovskou propagandu šíří i zde. Možná je za to i placen.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 10:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: Ale není, je to jenom provokatér, který se tu zamotal i do toho, čím se vlastně živí
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 11:27:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jste mimo vážení. Já s dopravou jakožto profesí nemám nic společného. Já jsem jenom její každodenní uživatel. A používám vše - IGK, MHD, letadla i vlaky (ale ty ve Švýcarsku, tam jezdí na čas, jsou čisté a dokonce i s klimatizací, ČD je snad kromě pinďolína hnus). Vždy je pro mě rozhodující čas cesty, cena a úroveň. V Praze je to tak akorát metro (jezdí často a relativně je čisté), občas tramvaje (ale už i ty mají občas delší intervaly), bus jsou v podstatě "za trest". Pak je samozřejmě rychlejší a pohodlnější IGK. Osobně nejraději kombinuji IGK (vně Prahy) s metrem (uvnitř Prahy). To mi vychází časově nejlépe. A jak mi říká můj pařížský kamarád. Nedivím se ti, že používáš IGK v Praze a okolí. "hustota" metra, případně S-bahn je tristní a čas jsou peníze ....
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 11:43:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: a jezdil jste někdy metrem na delší vzdálenost, třeba Zličín-Palmovka? Já dříve každý den a řeknu Vám, že zlatý vlak, at si o ČD myslíme cokoli, je z principu vlak pohodlnější, metro je na delší vzdálenosti opravdu nepoužitelné.

A ještě mi řekněte, když si člověk odmyslí všechny ty řeči a efekty okolo, pak postoj Prahy 6 v praxi opravdu znamená, že na letiště nevede a nepovede dlouho nic.. nebo to nevidíte?? a při veškeré vaší kritičnosti k vlaku, není vlak lepší než současný stav?
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 12:52:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kladnauer. Jednou z výhod metra oproti vlaku je intervalový provoz. Když pominu studenty (ti maj času dost), tak normální pracující člověk většinou času moc nemá (zaměstnání, rodina atd.) a tudíž se snaží neproduktivní doby (např. přesunu z A do B) omezovat na minimum. Pokud bude vlak jezdit v intervalu metra (a 3 až 5 min), proč ne, pak není "hrdlem" systému (např. musím-li se zdržet 5 min. práci déle, mám pak čekat "za trest" půl hodiny či hodinu na vlak, který mi ujel před 2 minutami). V této situaci vyhraje IGK, neboť nemá interval. V metru čekám možná 3 min., to ještě jde. Já jsem uživatel, ne šotouš nebo "dopravní teoterik" (zvláště oblíbená aktivita studentů majících relativně dost času). Ta samá zásada platí při cestě na obchodní či jiné jednání atd. Čili u metra mám jistotu že do jednotek minut NĚCO jede a tudíž mne de facto neomezuje.
Praha 6 a rychlodráha. Dvě podmínky a může se stavět - zakopat v centru pod zem (při použití nových systému ražby tunelů TBM může razící stroj vjet pod zem někde ve Veleslavíně a pokračovat kontinuelně až pod Hl. n. co nejkratší cestou s ohledem na křížení s A, C a B a dalšími systémy), nasadit intervaly metra včetně hustoty stanic a zaintegrovat do PID. Dovedu si představit pásmový provoz na letiště, resp. DM a 5 min. (ve vazbě na P+R a bus teminály) a každých 15 min. soupravu do Kladna. Co se týče využití B Zličín - Palmovka. Proč ne, např. se ve Zličíně dá bez problému zaparkovat IGK kterým přijedu po R6, D5 atd.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 13:25:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Tohle už tu bylo 1000x, to se rovnou můžete pro odpovědi podívat někam nahoru.

Ale uznejte, že z dopravního hlediska je jediným skutečným důsledkem postoje pánů Chalupy a Béma to, že Letiště je a zůstane po dlouhou dobu bez alternativní dopravní obsluhy.

Všechny ty řeči okolo a bombastická prohlášení jsou jen a pouze řeči a prohlášení, které nemusí mít se skutečnými úmysly dotyčných pánů vůbec nic společného..
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 13:34:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Inu, někdo přesvědčuje, někdo podsouvá, někdo vymývá mozky. Do které z těchto tří kategorií byste zařadili pana Chalupu? Nebo třeba pana Bürgermeistra?
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 14:04:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: O vašich názorech si myslím svoje, ale zarazilo mně tohle: záchytný terminál na Dlouhé Míli je životní nutností, na rozdíl od jiných tras totiž "A" dnes končí nikde
Takže centrum MČ s desetitisíci obyvatel a přestupem na hromadu tram i bus linek je nikde? A naopak terminál v polích, to je podle Vás "někde"?To myslím o možnostech jakékoliv diskuze s Vámi vypovídá vše. Jen pro pořádek, nejsem proti prodloužení m-A na západ, ale myslim že smysl to má maximálně do Veleslavína, a pokud na letiště nebo Dlouhou míli, tak přímo, a ne chalupoidní oklikou.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 14:52:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"záchytný terminál na Dlouhé Míli je životní nutností, na rozdíl od jiných tras totiž "A" dnes končí nikde"

???
Dost deformovaný způsob myšlení. Za to Vás Dali platí, nebo to máte od přírody?


Ono stačí podívat se na tu mapku modelového zatížení MHD. Velké autobusové nádraží v polích, obestavěné hypermarkety, prostě generuje méně cestujících, než aby to opravňovalo ke stavbě metra. Viz Zličín.

Z mapky modelového zatížení je zřetelně patrné, že ideální konečnou metra v první (a na dlouho poslední) etapě prodloužení by byl Vypich, kde by byl autobusový terminál pro směr od Řep, Motolské nemocnice, Hostivice a Rakovníka. Ve Veleslavíně pro směr od Kladna a Slaného.

Stanice Dlouhá míle je životní nutností pro majitele nákupního centra Šestka a pro jeho obchodní partnery. Pro občany Prahy 6 to není nutností ani omylem.
Pokud něco chybí, tak je to přímá autobusová linka Dejvická-Zličín. Různých těch superhypergiga už je v Praze dost. Například Galerie Nové Butovice už pomalu krachuje.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 15:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Bravo. 100% souhlas.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 16:11:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bručoun, Jiří t.: Pánové, překvapujete mě. Nevím kolik vám je, ale .... Vy věříte jakýmsi odhadům, já ne. Mě je něco mezi 40 a 50 a takovýchto odhadů jsem už viděl.. a většinou realita byla podstatně jiná. Provoz IGK překonal odhady na 2000 v roce 95, spotřeba elektřiny měla taky klesat a ejhle roste, dle levice jsme chudí a přesto maloobchod láme rekordy. Ono to většinou nefunguje a žije si to svým životem (a různí "odborníci" mají důvod k dalším studiím). M A končilo na DEjvické ze dvou důvodů a) za minulého režimu nebyl tento směr nijak atraktivní a doprava lidí byla spíše opačně (z Prahy do Kladna) a b) vzhledem k existenci jakýchi podzemních objektů proti dneším kolejím v Thákurově (dříve velitelství StB a za války SS) tam nikdo nedovolil kopat, i když plány na prodloužení A na Petřiny a Dědinu byly už z let 70. tých. Dnes je situace jiná, dnes soutěží MHD s IGK (ne s busem) a pozemky v Praze mají tržní cenu (ne danou vyhláškou z moci úřední). Takže chce-li být MHD úspěšná, musí předčít IGK, jinak nemá šanci a stane se skutečně sockou (pro ty, jež nemají na IGK). Takže pomůže jedině rychlost, krátké intervaly, bezpečnost a konečně zastávky tam kde jsou cíle a ne tam kde někdo před 120 léty vykládal uhlí. Takže o je boj IGK x MHD, nic víc.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 16:25:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Myslím, že o vhodnosti metra přinejmenším na Petřiny tu nikdo nepochybuje.
Také souhlasím s vaším tvrzením, že úspěšná MHD musí kvalitou předčít IGK - sám tvrdíte také rychlostí. Tak proč se zasazujete o takové řešení, které právě potřebnou rychlost spojení do centra zazdí na věky? Radiála metra má vést radiálně, ne kličkovat po paběrcích (a nic jiného ty stanice za Petřinami nejsou).
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 17:00:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali se o to řešení nezasazuje, on jen ctí nejvyššího guru mgr. Chalupu. Přitom je Dali na stejné lodi s námi nikoli s panem magistrem, protože tomu o žádnou dopravu nejde, tomu jde jen o jeho vlastní zájmy, které pokud obsahují metro, tak je to jen shoda náhod a nikoli snaha někomu pomoci..
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 17:58:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Vy věříte jakýmsi odhadům, já ne."

Věříte sčítání cestujících ve stanici Zličín? Pokud ne jděte si je sečíst sám. Naprosto nepočítejte s tím, že by na Dl.míli mohlo být těch cestujících víc.

"Tak proč se zasazujete o takové řešení, které právě potřebnou rychlost spojení do centra zazdí na věky?"

K tomuto dotazu se připojuji.

"konečně zastávky tam kde jsou cíle"

Vtip je v tom, že Zličín ani plánovaná Dlouhá míle těmi cíli nejsou. Jde o umělé přestupní nic, okolo je giga-nic. Prostě přestupní stanice nikde. Za Zličíny, Černé Mosty, a Dlouhé míle budou budoucí generace dnešním územním plánovačům spílat do barbarů a hlupáků. Ne kvůli metru samotnému, ale kvůli tomu přebujelému (bývalému) komerčnímu dopuštění okolo.
Cajickar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 19:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali prosim co znamena "opacna doprava" ve smeru Praha Kladno ? Denni dojizdeni je zpravidla obousmerne. Mate na mysli migraci ?
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 19:32:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denni dojizdeni je zpravidla obousmerne.
Jasně, když odjedu do práce, tak se zpravidla i někdy vrátím domů. Ale většinou ráno převažuje jeden směr a odpoledne ten opačný. Nyní se jezdí za prací z Kladna do Prahy (a obráceně takřka vůbec), zatímco dřív se houfně jezdívalo i opačným směrem.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace