K-report
 

Archiv do 24.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 24.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 13:07:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jinak to co rikal vypravci do vysilacky jsou jen spekulace,jsou dve verze,jedna o volnu na odjezdu a druha o volnu+volne koleji
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 867
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 13:16:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Drn: Netuším. Předpokládám, že přivezete rychlík od Děčína, který pokračuje zpět až skoro za dvě hodiny. V takovém případě se pravděpodobně předpokládá, že máte dost času zvládnout objetí sám a ještě stihnout svačinu. Posunovači zatím mohou řadit nákladní vlaky. Ale je to jen moje spekulace.
Nicméně můj příspěvek byl zejména o tom, že někteří si myslí, že určité práce jsou podřadné a prot je oni dělat nebudou.
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 13:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ono ani v ty Libni tech posunovacu neni tolik,navic spis behaji na zarazkach a cety jezdi na mn do Satalic a H.P.,ja si myslim,ze schvalne to nikdo neudelal.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1423
Registrován: 7-2004


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 13:34:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je to takhle kolikrát také věc výpravčího,který neumí četě nařídit aby šla tu práci udělat.Kolikrát znám případ že přijede mašina s vozem do stanice,fíra se odvěsí,objede,přivěsí a celou dobu sedí četa od Mn na lavičcce 20 m od mašiny a kouří a pije kafíčko.Za dvě hodiny přijede ten samý vlak znova,situace se opakuje a četa opět sedí na lavičcce a pokuřuje a kafíčkuje.A když se zeptáš výpravčího,tak řekne oni tady od toho nejsou...no tak ne.Jinak jsem třeba také neviděl učitelku ve škole,že by ve volné hodině umývala záchody,nebo policista že by třeba při pauze zametal před strážnicí....
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 13:39:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až vznikne Cargo,tak si bude strojvedoucí i sám zajišťovat vlak,pokud tam nebude posunová četa.Strojvedoucí DB si při odstavení vlaku automaticky berou rukavice,odvesí se,zeptají se na zarážky atd..
Alox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 13:47:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M62: Jak typické, když se léta páně v Hradci Králové chodili posunovači osobně ptát fírů, jestli se už odvěsili. Já osobně jsem se při přepřahu odvěšoval i více jak 10 minut, protože jsem se převlékl, provedl úkon, opět jsem se převlékl, zajistil stroj, šel jsem si do vozu umýt ruce a teprve pak jsem od soupravy odjel, vše samozřejmě s ledovým klidem, ochotou a nadhledem, i když bylo na přepřah pár minutek. Nic jsem neporušil a jedině tak lze nekompetentní dobytek donutit, aby nepřenášel povinnosti jedné profese na druhou bez patřičného finančního obnosu nebo časových rezerv, víme?
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 13:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel,strojvedoucí carga budou ve stanicích,kde nebudou "jejich" zaměstnanci,přebírat na sebe všechny tyto povinnosti,stejně tak jako je mají např.strojvedoucí Viamontu,OKD apod. Co se týče platového ohodnocení,bude na cargu,jak si své koně zaplatí
přednosta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 14:02:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, vaše handrkování je zbytečné. Myslím, že by nám všem mělo jít o výsledek práce a pohodu při ní. Mám za sebou profesi strojvedoucího i výpravčího a nikdy mi nedělalo problémy vzájemně vypomoci kolegovi. A byly jen ojedinělé výjimky, kdy mi kolega nebyl ochoten pomoci. Pro upřesnění "kolegou" mám na mysli pro výpravčího fíru a pro fíru výpravčího a tou "pomocí" úkon, který nebyl povinností.
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 14:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasim,i po odčlenění záleží na osobním přístupu,zda-li si navzájem pomůžem nad rámec povinností nebo ne.
Ssoumar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 14:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se nám to tady nenápadně začíná měnit z "nehod" na OBZOR-vs.NÁŘKY STROJVŮDCE,ehm pardon Zájmy.Mým zájmem je dojet bez rozbití huby a stroje ve zdraví domů a večer ztrestat "Budvárka" a obšťastnit maminu!
A CO VY?
Houba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 14:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

moc jsem nečetl diskuzi o předpisu Z1, ale dnes jsem ho nafasoval a po letmém shlédnutí nechápu proč ji máme jako strojvedoucí ve znalosti. mohu poprosit o krátké vysvětlení? Děkuji
Tady bude bitva! a tady zase pšenice!!!
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 15:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ssoumar: To je slovo do pranice!!!
Ad přednosta:Naprosto jasný. S některými lidmi lze vyjít s některými bohužel pouze vyběhnout.Ale většinou vyjít...
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 16:32:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mdt: teda "Pernere" od té loňské MU jsi velmi jasnozřivý
jonáš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 17:22:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M62: a k čemu by byla dobrá ta první verze, informace o volnu na odjezdu při obsazené koleji? Lítat to přece umí jen jednou a kratce.
ořžtzh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.237.134.90
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 18:22:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Celkem primitivní život standardního burana. Fakt slovo do pranice.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 18:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alox : To je Japonský spôsob štrajku. Ale ako to skončilo, boli prémie alebo postihy ?
Alox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 19:37:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk_kn: Nic nebylo, protože každý kompententní ví, že jakmile slezu z mašiny, začnou platit různá předpisová ustanovení, co mám dělat, jak ji zabrzdit, přídavná brzda pod přímým dohledem, zajištění stanoviště, atp., takže aplikováním do praxe by přepřah trval 30 minut, což je u výše vzpomínané DB standardní doba přepřahu. Takže při 1. postihu by došlo k důslednému aplikovaní tohoto všeho :-). A to právě proto, že je to nepostižitelné a paradoxně by měl být potrestán ten, který to "zvládá" ve stanovené době, aby neměl problémy. A to je ten postoj, že někdo dojede "bez rozbití huby a stroje" za cenu toho, že udělá precedent do budoucna.

Naopak, mnoho let jsem jezdil v nákladech a bezpečně vím, že tam, kde to není nařízeno, vždy jsem po dohodě s výpravčím udělal plno věcí mě nepříslušejících sám a naprosto v pohodě. Takže mě akorát štve ta nebetyčná drzost přednostů, náměstků a referentů, kdy při stejném počtu lidí v žst přenášejí jejich povinnosti na jiné.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 20:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mě akorát štve ta nebetyčná drzost přednostů, náměstků a referentů, kdy při stejném počtu lidí v žst přenášejí jejich povinnosti na jiné.

Nevím jak jinde,ale u nás se právě tím "přenášením" povinností na jiné "šetří"
lidi ...
Jinak si také myslím,že vše je v lidech a jejich vzájemné komunikaci .. já osobně nemám větších problémů s kolegy fíry,za ty léta bylo jen pár "sporů",které jsme si většinou nakonec "vyjasnily" po šichtě u žejdlíku ...


ICQ 237-113-861
jonáš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 20:34:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však je to v pořádku, akorát si holt musí všichni uvědomit, že bez tohoto "japonského spôsobu štrajku" se budou akorát předpisy zahušťovat a povinnosti přenášet, až to zas dopadne jak v Čerčanech. Přepřehejte klidně půlhodinu, jezděte na přivolávačky krokem, třeba se někdo na direkci časem chytne za nos. Budou určitě zpoždění a lidi nadávat, ale to se nedá nic dělat, nakonec politici si nás za rukojmí berou úplně všechny a neptaj se nikoho. A pokud někam spěchaj, tak jedině do vlastní trafiky.
Ssoumar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 21:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ořžtzh: Ty piješ asi něco lepšího co? A děláš si to asi sám . Jestli trpíš nějakými mindráky,tak sem nemusíš lézt,TY INTELIGENTE!
:
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1206
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 22:11:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zhruba na začátku této stránky zde někdo psla o vině signalistů v Čerčanech. Můžu se zeptat, z čeho se dá vinit signalista opačného zhlaví?
Rosi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 7-2007


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 22:30:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii : Predpokladam ze ten (odchodovy) koli tomu, ze mohol vidiet obsadenost kolaje.
242_216__0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 3-2007


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 22:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: já bych řekl že zhruba z tohoto: " pro 633 na první koleji volno. xxxxx"

(Příspěvek byl editován uživatelem 242_216_-_0.)
Alox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 22:46:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďa: nj, když Vy jste světlá výjimka. Znám se velmi dobře s jedním fírou z Vaši rodiny - LL :-). Jezdili jsme spolu v depu.
Houba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 05:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak děkuji za odpověd stran Z1...
Tady bude bitva! a tady zase pšenice!!!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2239
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 08:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drn: Já bych to řešil: 30:30:40 (sign:sign:výpravčí) Strojvedoucí 0%, bo měl zaručenou informaci od nadřízeného po dopravní stránce, že má postavený průjezd po volné. Ti tři ho poslali defacto na krchov.

Strojvedoucí vjížděl na PN (doloženo svědky) a nedodržel mj. ustanovení čl.531 předpisu D2 a jeho díl viny je vcelku zřejmý. Výpravčí mu mohl vykládat co chtěl, ale to není nijak závazné. Krom toho mu trošku přitěžuje i to, že (podle DI) překročil o 4km/h maximální rychlost, což v konečnému důsledku umocnilo následky nehody -byť samozřejmě o píď.

Je vrcholně trapné, když zaměstance ČD (ve Vašem případě strojvedoucího řídícího vlaky na koridoru) usvědčují z neznalosti předpisů obyčejní šotouši. Na rozdíl o nějaké neznalosti tarifního vějíře nabídky ČD tady jde navíc o držku.

A zmínku o těch třech co ho poslali na krchov bych si odpustil, vyšetřování neskončilo. Jediný kdo to asi opravdu bude mít "bezpečně na triku" bude signalista St.1.

PS: Původně jsme neměl na zdejší nezávislá šotovyšetřování či vzájemné osočování jednotlivých drážních profesí potřebu reagovat, ale tenhle výklad mě tedy opravdu upřímně vyděsil.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2240
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 08:49:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžu se zeptat, z čeho se dá vinit signalista opačného zhlaví?

Z toho že po nařízeném stavění vlakové cesty nahlásil volnost koleje, která volná nebyla. Ale to je jen a pouze ničím nedoložená spekulace. On totiž výpravčí mohl nařídit vlakovou cestu na volnou kolej a v tom případě je (signalista na odjezdové straně) zcela bez viny.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 09:01:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dojem že po zdrcující kritice a dotazech z provozu pan Z1 nebude asi mít čas reagovat, neboť právě začal tvořit předpis Z1.1 nebo přímo Z2 kde veškeré připomínky zapracuje do textu a přidá další body.Anebo je prostě na dovolené.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 09:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad RadekŠ: třeba může být mimo hru signalista na vjezdu. Záleží jak jsou rozděleny obvody volnosti vlakové cesty a zda ptg zasahoval do všech tří obvodů... DI nám vše určitě sdělí do nejmenších detailů.
Martin
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 11:21:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šotovyšetřovatelům uniklo, že zaměstnanci, podílející se na zjišťování volnosti vlakové cesty jsou spoluodpovědni i za obsazení i mimo svůj obvod, pokud o něm věděli. Signalisté dali předtím patrně volno na první kol. pro vjezd - nikoliv průjezd - panťáku (ale věděli by oba i o obsazení cestou posunu), takže pokud byla znovu nařízena příprava vlakové cesty po první koleji pro rychlík, neměli nahlásit volnost a dokonce postavit a dovolit jízdu vlaku. Jedině kdyby byla příprava nařízena po jiné koleji a signalista na vjezdu bez kontroly zabezpečovacím zařízením postavil omylem na první, byli by z toho zbylí dva ze stanice více méně venku. Fíra z R bohužel ne, i když přišel k průseru jak slepý k houslím. A ten druhý fíra chudák už vůbec ne.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1429
Registrován: 7-2004


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 11:32:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám obavy,aby spíše netvořil mimořádné,tvrdé přezkoušky zaměřené na strojvedoucí.(Ikdyž naštěstí teď při jejich nedostatku mu to bude asi rozmluveno)
Bubo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.217.129
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 11:52:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konečne niečo jasné, stručné a zrozumiteľné. Až na to, že signalista môže výpravcovi uzavrieť záver výmen (platí to aj pri uzatváraní cez dotykový kľúč) iba vtedy, ak má výmeny správne postavené na určenú koľaj - t.j. na koľaj, ktorú mu riadiacim prístrojom predvolil výpravca.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2241
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 13:18:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedině kdyby byla příprava nařízena po jiné koleji a signalista na vjezdu bez kontroly zabezpečovacím zařízením postavil omylem na první, byli by z toho zbylí dva ze stanice více méně venku.

Šotovyšetřovalům neuniklo... ale wo tuhle verzi tohle dost možná právě gou. A proto je dost nevhodné psát, že to zavinili ti tři ve stanici.

obavy,aby spíše netvořil mimořádné,tvrdé přezkoušky zaměřené na strojvedoucí.

Co si pod tím představujete - že se někdo optá na povinosti fíry při jízdě na PN ?
Plha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 13:52:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To bylo petrně myšleno ve vztahu k Z1... Jak má fíra jet na PN ví, a bylo by jistě dobré kdyby i výpravčí věděl kdy má být zticha.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2242
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 15:22:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak má fíra jet na PN ví, a bylo by jistě dobré kdyby i výpravčí věděl kdy má být zticha.

Jistě, ale to platí stejně dobře i obráceně - fíra by měl vědět, že nemá co poslouchat takovéhle irelevantní hlášky. Krom toho platí nejpovážlivější návěst a to je PN.
Jarda_krapas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 15:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na nádraží K.Varech popálil proud z troleje 22-letého muže.Popáleniny 3.st na rukou.Viz Novinky.cz
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7033
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 15:51:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: ale wo tuhle verzi tohle dost možná právě gou ... ne ne, nešiřte to furt, vo tuhle verzi skutečně negou, neb všichni tři stavěli rychlíku po 1. koleji. K tomu se všichni tři přiznali.

Jak tvrdil Z1, že v Čerčanech se toho hodně zanedbávalo, tak je i možné, že (následuje spekulace) "nějaké předávání informací o volnosti koleje mezi signalisty a výpravčím se neprovádělo". V tom případě by signalista na vjezdovém stavědle ani nevěděl, že na 1. koleji něco stojí (na panťák jednak neviděl a panťák pravidelně odjíždí na Benešov, jenže byla výluka v Benešově a o ní přeci vědět nemusel). Zato výpravčímu stál panťák hned vedle dopravní kanceláře a signalista na odjezdu na něj taky viděl, navíc stavěl z té koleje na odjezd rychlíku(!) a ne panťáku.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 16:17:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kovářmirek: Na dovolenou jsem ještě nejel, protože na rozdíl od Vás jen nemám stále čas, natož pak ani číst tyhle vaše naprosto mimomísové blafy.

Amper, Zutej nebo bílej Petr a Ssoumar:
Pánové už jste si ulevili? Mám totiž po vašich příspěvcích neutuchající dojem, že se vám stala ráno doma na WC malá nehoda. A to, že jste pustili do mísy i mozek...
M62 není totiž Z1. Váš primitivizmus je totiž ještě větší než jsme mohli očekávat. Když totiž někdo nekydá podobný voloviny jako vy, tak je hned nepřítel anebo leze tomu s tím jiným názorem hned do .... Opak je totiž pravdou ale i především o vás. Pokud to na první přečtení pochopíte...

M62 a RadeŠ: Děkuji a zcela jednoznačně
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 16:19:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tady chci totiž seriózně na téma diskutovat, ne se hádat s ubožákama, který o tom nic nevědí a jediné co asi dokážou, musí urážet pod rouškou anonymity. Adomníval jsem se, že by některé věci ze Z1 některé ze zde přítomných mohlo zajímat. Pokud ne, sorry a já tu být nemusím a u piva si dál kecejte co chcete.

Kočka, přestavník:
Na straně č.10 v Obsahu se dočteš, že obsluha JOP bude řešena s samostaně vydané příloze č.8. Proto pro stávající zařízení JOP platí dosud vydaná a vydávaná DÚ (Doplňující ustanovení k předpisu Z1).
Ano, elektrodynamika v Z1 není. Těchto zařízení je v provozu ČD totiž již velmi velmi málo a proto proč tento typ zařízení SZZ nutit učit i ostatní, kteří na tom již nikdy nebudou sloužit ?
Podobné, jako jsme vyřadili přestavník s kulisou, s ozubnicí, s obrubníkem apod.
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 16:20:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě pro toho chudinku, který mě anonymě osočil, že co všechno chudáci výpravčí nebo strojvedoucí musí umět a my "úředníci z GŘ" jsme jim nařídili... a sami že snad umíme h...o.
Ano musí toho umět hodně, protože je to o lidských životech a v případě strojvedoucího i o jeho. Nicméně tím nechci říci, že by na dráze obecně nebyli lidi, kteří jak říkal pan Werich, tam už 450 let být nemuseli.
No a pro úplnost:
- mám maturitu ze zab. techniky
- sloužil jsem jako signalista i výpravčí a to i ve velkých stanicích
- dělal jsem i na technciké skupině v ŽST
- mám státní certifikát z obsluhy všech typů SZZ včetně znalosti zákonů, norem a vyhlášek
- mám Průkaz k řízení hnacích i speciálních vozidel skupiny č.X jako strojvedoucí
- mám zkoušku z rádiového zákona
- zastupuji oddělení O11 na všech důležitých stavebních, vývojových a konstrukčních poradách.
- Pracovně zastávám již práci skoro za 3 lidi, protože i u nás na GŘ, tak jako i dole, jak bylo konstatováno, se vyhazuje a funkce se slučují.

Tento výčet není samozřejmě celý a není to účelem. A pokud některý z dotčených pánů to nebude moci rozdejchat, a svoje anonymní hrdinství dokáže prezentovat jen urážením, klidně přijďte navštívit do práce. Bezevšeho. Pracuji k Křižíkově 2 a už se na vás teoretici moc těším. U vaší zkoušky mi to můžete vytmavit, co se do mě vejde...

Všem ostatním seriózně diskutujícím děkuji za připomínky a dotazy. Věci jsou složitější, než jak vypadají...
Svoboda Z.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.154.237
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 17:13:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby to nebyly zkoušky jako jsme zažili loni. Sice to bylo z dopravních předpisů, ale řeklo nám to dost o úrovni osazenstva RCP. Šlo se na ně ve dvou termínech, a když se jsme za nějaký čas porovnávali testy z obou termínů, začali jsme být rozčarováni, protože ten samý zkoušející označil rozdílně správné odpovědi u otázek, které se zopakovaly.
Kočka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 17:19:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

add Z1: Díky za odpověď
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 17:54:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotazy pro Z1:
1)Kdo je zodpovědný za správné umístění rádiovníku?
2)Jaké možnosti nápravy má výpravčí v případě,že se vysílačkou téměř žádnému vlaku nedovolá,v lepším případě ho špatně slyší,ale při nahlášení poruchy zjistí zaměstnanci Telematiky,že je vše v naprostém pořádku?Má psát poruchy stále dokola anebo rezignovat a doufat,že jí nebude potřebovat zrovna,kdy je vlak v úseku,kde se nikam nedovolá?Např.uváznuté auto na přejezdu,kdy mu kromě vypnutí proudu v trakčním vedení nic jiného na záchranu srážky nezbyde.
drzý amatér
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.237.142.10
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 18:23:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"- mám zkoušku z rádiového zákona"

No nic zlém, ale to má v Praze každej tramvaják. :-)
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.118
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 18:30:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M62:
1) kam si ho DKV nařídí na základě výsledků měření TÚČD nařídí umístit, tam se postaví. Pokud se pak v provozu přijde na to, že rádiové vlny jsou poněkud "neposlušné" anebo se to od něčeho odráží, tak ho lze po projednání a zajištění všech příslušných změn v TTP a především ZAPLACENÍ přemístění radiovníku umístit radiovník na místo lepší. 100 % to nebude nikdy, asi jako u veřejného operátora... Rádio nejsou dráty.
2) Pokud máte na mysli problém v Uhříněvsi s TRS směr Hostivař, tak to už je zařízené. Bude doplněna druhá ovládací skříňka, která bude ovládat ZR v ŽST Hostivař (snad počátkem roku 2008, smlouva na zhotovení i peníze jsou již podepsané). Čili každý úsek bude mít svojí ovládačku. Jinak to nejde. Než to nahradí GSM-R. Nyní je to již jen to o penězích a ochotě SŽDC.
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.118
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 18:35:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

drzý amatér:
Jako uživatel tzn. provozní operátor... Nic moc.
To je jako kdyby jsi řekl mám zkoušku, že mohu ovládat veškerá elektrická zařízení. Tzn.osoba způsobilá, znalá, poučená ... už Ti to docvaklo ?
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.118
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 18:37:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Svoboda Z.
Není žalobce, není soudce...
Kastelan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 18:46:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.novinky.cz/krimi/mladik-zkousel--zda-ho-zasahne-proud--zasahl_119491_v0p7g.html

Jedním slovem - Pitomec
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 19:02:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro Z1)
ad1) problém se týká jedné stanice,kde mají před žst.radiovník,který přikazuje změnu frekvence na jiný typ radiostanice,která ale v té stanici není,radiovník by měl být až za ní.Fakt je,že fírové už to vědí a přepínají až za ní.
ad2)Ne,ne netýká se Uhříněvse ale žst.Mělník,tam je příjem velmi slabý,jde o starou radiostanici Tesla selectic a i strojvedoucí si opakovaně stěžují na slabý příjem.
jonáš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 19:05:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale úspěšnej pitomec, povedlo se mu to ;-)
jonáš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 19:05:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale úspěšnej pitomec, povedlo se mu to ;-)
Svoboda Z.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.165.157
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 19:36:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z1: Písemná stížnost byla zaslána Ing. Kadlecovi, ale vzhledem k té době bez odezvy to asi někdo zametl pod stůl.
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.89
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 19:53:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M62: Aha tak to je ten druhý případ. Tak rovnou napiš, že se jedná o Úžice.
Radiovník směr Neratovice však rozhodně není špatně ! Signál TRS TESLA totiž dokáže zastavit vlak. Tesla Selektic nikoliv. Takže je to asi takto.
Strojvedoucí musí mít přeladěno na signál TRS TESLA Neratovice kanál 78, protože v případě nebezpečí jej může výpravčí z Neratovic zastavit G-STOP. To ale neznamená, že strojvedoucí nemůže mít současně vozidlovku naladěnou na simplex 06, protože vozidlová radiostanice je na kanále 78 stále na příjmu i pro kódované příkazy, kromě, v takovém případě, hlasové komunikace. Tzn. pokud ho bude někdo volat po TRS a bude mít naladěný simplex, tak to uslyší a uvidí na vozidlovce na příslušné indikaci. Pokud ho bude chtít výpravčí zastavit, tak radiostanice G-STOP převezme a vlak zastaví, ikdyž má fíra naladěn simplex 06.
No a teď si to představ opačně, že by naladil na TRS 78 až za Úžicí...
Už rozumíš ? Čili je to o obsluze vozidlovky, protože TRS je nadřízený rádiový systém. Chtěl bych vidět, jak bys to zdůvodnil, kdyby to výpravčí z Neratovic potřeboval odpálit a ono nic, protože strojvedoucí to ještě neměl naladěné.
2) Umíš si představit, jak bys to vysbvětloval stupidním redaktůrkům štvavých novinových i televizních plátků, kdyby to bylo podle Tvého a nedej Bůh by se jako na potvoru mezi Kralupama a Úžicí něco stalo ? Stačí jaké "zaručené" informace ti odborníci tvrdili v televizi o nehodě v Čerčanech a o spekulacích při nehodách na přejezdech. Ptají se třeba staré paní, která pokud není hluchá a slepá, tak o tom rozhodně nic neví. "A paní cinkalo to ? Ne, ne, já nic neslyšela, tady furt něco houká..." a podobným stylem.
2) Proč nevyužít tu možnost zastavení, když signál zasahuje až tak daleko ?

Většina věcí vypadá jinak...
Jistý klasik řekl: Všechno na světě je už v podstatě vymyšlené, jen se to neumí používat...

Zdravím.
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.89
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 19:56:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Svoboda Z.:
Aha, tak to tedy opravdu ani netuším.
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 20:15:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z1 alias M62 - Prvé příspěvky na K-reportu

Z1 - 19/7, 07:17 - ad RadekŠ: Ahoj Radku, dě..
M62 - 20/7, 15:08 - Ad Lakro:Šlendrián nemusí..

Porovnejte názory a znalosti a beru sázky 10 ku 1.

I když... Rozdíly tu jsou. M62 není tak arogantní, sebestředný a sprostý.
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 20:55:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro Z1:
Nemám na mysli Úžice ale Dřísy.Ve stanici je Tesla selectic, ale radiovnik na TRS je už před žst,takže výpravčí vlak ze směru Lysá u sebe nechytí,nejpozději před závorami do Lhotky.Tzn.že vlak by šel z TRS ze Všetat zastavit,jestli to dobře chápu,ale zase by o to musel výpravčí v Dřísech požádat.
pro Amper:
Opravdu nejsme jeden a ten samý a kdybych byl se znalostmi na úrovni Z1,tak bych si mohl hodně tleskat.
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 21:06:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče novinářů je to obrovská bída a děs,noviny si vypouštěním nekvalifikovaných lidí kazí pověst,ale většině národa to je jedno,hlavně že je senzace a teče krev.Nejlepší je,že novináři vždycky vyzpovídají nějakou paní ze zavazadel,která o tom nic neví.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 21:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

G-STOP, jakožto systém používaný "když už jde do tuhýho" by rozhodně neměl být závislý na nastavení vozidlové radiostanice (bohužel je). Pokud má totiž něco fungovat v nouzi, mělo by to fungovat za všech okolností. Tzn. pro G-STOP použít JEDNOTNÝ kmitočet a JEDNOTNÝ tón, který by měla všechna vozidla bez ohledu na nastavení trvale na přijmu a pokud vozidlo tento tón zaregistruje (tj. vyšle ho nějaká stanice v okolí), odpadává ventil a skřípou kola. Pak už by nebylo až důležité, zda tam má fíra STUHU 78 nebo simplex 150,500 (06). Je tu sice jistá možnost ovlivnění vlaků, co s tím nemají nic společného a pak taky zneužití, ale to je dnes už témeř všude a pak taky se G-STOP nepoužívá každý den.

V tomto případě je umístění rádiovníku opravdu zavádějící, neb rádiový signál se často šíří a je rušen každý den jinak...

V tomto případě už by nepatilo pravidlo:

vlak bez spojení = vlak bez možnosti nouzového zastavení.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 21:25:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alox

Že bychom se znali ?? Jinak rodina souhlasí .. depo z Polabí ..??

Kovářmirek

Z2 už existuje - Obsluha přejezdových zabezpečovacích zařízení




ICQ 237-113-861
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 21:45:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M62 : OK, beru na vědomí a tím pádem máš u mně 10 piv za 1 ve Vsacanu. Když se ovšem osobně dostavíš..

Pes38 : Příjem G-stopu navíc je možný jen pokud neprobíhá komunikace s jinou stanicí, nemá totiž žadnou extra prioritu. Takže se to řeší tím, že se musí G-stop poslat z obou sousedních stanic.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace