K-report
 

Archiv do 26.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 26.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
F_jouda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 02:11:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K rejpací otázce: a)ne b)ano
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 07:36:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pri dôvodoch použitia PN v tomto prípade je to jasné. Vchod z nesprávnej koľaje do st. s elmech. zab. zar. , keď nie sú z nesprávnej samostatné vch. návestidlá. To nakoniec bolo dané aj v ROV, kde ( myslím, že bolo ) určené použitie PN na vch. náv. na správnej koľaji. Ovšem rušňovodič si neuvedomil, že el.mech nekontroluje voľnosť v. cesty. A nakoľko nevie ako má zabezpečenú vl. cestu, či výpravca má , alebo nemá uzavretý záver výmen, alebo či je post. vl. cesty skontrolované len mech. na stavadle a telefonicky nahládené výpravcovi, práve preto mal ísť o to s väčšou opatrnosťou do stanice.
Mimochodom aj na RZZ a ESA sa môžu vyskytnúť poruchy v zabezpečení. Môžem mať úplný záver vl. cesty, kontrolu voľnosti a nesvieti len jedna žiarovka, čo je tiež dôvod použitia PN. V horšom prípade , stratím len indikáciu voľnosti, alebo polohy hoci len jednej výhybky, aj odvratnej, ale voľnosť a správne postavenie si môžem skontrolovať. Ovšem , vždy sa dá omylom, alebo nedopatrením zasiahnuť do post. vl. cesty. A preto sa nerosvieti návestný znak , ale len PN.
Na návesť návestidla by som sa spoľahol len za riadneho stavu na RZZ, alebo ESA. Ale na el.dyn. a el. mechanike nikdy. Zvlášť za použitia PN.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 07:37:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: tak tohle je názorná ukázka jak jsou předpisy "srozumitelné"... takhle nám to bylo ve škole řečeno!!! takže někteří jsou fírové přesvědčeni že je výpravčí může vypravit proti stuj!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2245
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 07:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drn: PN je od samého začátku past na fíru. Past, do které je strkán proto, aby byli kryti ti, kteří podělají co můžou.

Jistě, práce strojvedoucího je odpovědná, což slyšíme dnes a denně. A je to pravda, až na to, že takových profesí je daleko víc- na dráze třeba namátkou právě ten výpravčí. Ale jakmile se má ta odpovědnost nést, tak se uhýbá seč to jde a vysílají se do éteru takovéto nesvéprávné řeči.

Tak co jste - astronauti a nebo nesvéprávní jedinci ?

Pokud je něco past na fíru tak kdyby bylo v těch Čerčanech návěštěno volno na obsazenou kolej. To by se ten v tom Peršingu měl při rozhledových poměrech rovnou poukázku na Olšany a spol., takhle se bude pouze zodpovídat z toho že nejel podle rozhledu, jak mu nařizuje předpis a za tejden si slepí poslední náplast. Do Strašnic šel jak známo jeho kolega.
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 08:00:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobré ráno, nestíhám to přečíst zpátky všechno, takže telegraficky:
K Čerčanům platí z D1 čl.152b, strojvedoucí měl jen podle rozhledových poměrů a tento reřžim pro něj platil až k odjezdovému návěstidlu, které už údajně ukazovalo jednosvětlovou návěst Volno (byl totiž postavený i odjezd (zatím prosím bez záruky, protože protokol ještě není)

Proč má strojvedoucí znát předpis Z1 a přílohu č.1 ?
1) Tak na tratích D3 je to jasné a musí umět obsluhovat zámky a jiná zařízení. Tento rozsah pak podle skutečnosti může z dalších příloh stanovit vrchní přednosta DKV.
2) Strojvedoucí má znalost z Předpisu jen část 1,2 a 5, informativně 3,4 a Přílohu 1. Zdá se vám těch pár řádek kolegové strojvedoucí moc ?
A v depu jezdíte po čem ?
3) Trofeje v podobě zkoušek opravdu není moje hobby, protože to stojí moje peníze ! Na mašině jezdím, ale ne pochopitelně každý den ani měsíc. Na SHV taky. A konkrétně ? Včera jsme jeli s opravenou drezínou Tatra Plzeň-Klatovy a zpět.
Spokojen ?
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 08:03:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a ta informace rádiem, že jede, že má na Odjezdu Volno, byla zbytečná, protože to strojvedoucímu režim jízdy od vjezdu nezměnilo.
Pouze to bude asi kvalifikováno, že "mohl uvést v omyl"...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 960
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 08:06:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drn to je pravda, já taky na PN jedu v celém obvodu stanice, až do další nePNnávěsti dovolující jízdu opravdu tak, abych zastavil na vzdálenost jakou vidím, tudíž ve stanicích v oblouku a třeba s rozhledem ala 742 dlouhým čumákem se ploužím a výpravčí se p....síraj a nadávají do vysílačky, ovšem mě tohle z míry fakt nevyvede. Proč ten kolega jel jak jel v takový stanici...nechápu :-/ Graciózní by bylo zastavit půl metru od spřáhla panťáku a pak je tam všechny namalovat do hlášenky umělce....
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 08:07:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

drzý amatér:
A ty si opravdu myslíš, že GSM-R platim a kupuji pro ČD já ? No to si asi upadl, ne ?
Řekl bych, že tristní je tempo tvých mozkových buněk...
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6407
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 08:08:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dotaz: když mam postaveno na průjezd, kde končí vjezdová cesta a začíná odjezdová?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 08:37:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z1 děkuji za odpověď. Ale stejně si rýpnu..."Jak jsem mohl jezdit 17 let bez těchto znalostí?"
¨Tohle je jedna z těch maličkostí které nám otravují život..a už je těch "maličkostí" spousta a nikdo je neřeší a spíš přidělává další...Však se zkuste zeptat strojvedoucích?jasně zažijete spousty blábolů ale i dost věcí které jsou lehce řešitelné a usnadnilo by nám to práci.
Když už byla řeč třeba o TRS. Co asi strjv po vysílačce chce když má nastavené číslo vlaku a přeladí kanál? jasně přihlásit se ale to musí (většinou sejmout sluchátko) obsloužit min dvě tlačítka a pak potvrdit a pokud se to nepovede tak znovu dokola ..kolik asi ujede stovek metrů aniž by sledoval trať?
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 08:58:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry:
Milý kolego, já to přece vím. Ale možná nevíte, že taky je zcela jasné, že od D test si požádala v době vývoje TRS tzn 1993 Federace strojvůdců doplnit do systému TRS, ne odbor O11 tzn. výpravčí a ti ostatní, kteří řídí dopravu. Takžee jestli vám strojvedoucím to nevyhovuje (což znovu opakuji chápu) tak si to přes svoje vedení a Federaci zařiďtte. Můj nesouhlas nebude.
Zvažte však i takové situace, která se řešila loni, že v Kolíně bylo nutné použít G-STOP. Výpravčí to odpálil a všechny vlaky v Kolíně zastavily, jen ten, kterého se to týkalo ne. Hned žačli zase všichni spekulovat, že to nefunguje. Ale ne. Přišlo se totiž na to, že strojvedoucí byl již za Kolínem přeladěn pravděpodobně na 64, ale bylo prokázáno, že on se na 62 kanál ŽST Kolín vůbec nepřihlásil. Nemohu než jen dodat, že měl kliku, protože to odpálili proto, že na přejezdu v Kolíně zastávka uváznul kamión. Nebýt toho, že volala pokladní a podařilo se kamiónu zmizet, tak z toho byl zase malér. Ale asi by se taky přišlo na to, že fíra neměl naladěn ani ten správný kanál... Co by se zase odehrávalo v médiích raději ani nemluvě...
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 09:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo

Přečti si článel č. 446-448 v D2 .. tam to všechno máš napsané ...
Tady mělo jít o vlakovou cestu pro vlak pravidelně projíždějící ...


ICQ 237-113-861
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 09:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z1

Zeptám se,vysílačka s automatickým laděním kanálu .. vždy při vjetí do úseku s jinou kanálovou skupinou,která by se přaladila sama ..??
Bylo by to technicky /a finančně/ možné .. nevím,ptám se ...


ICQ 237-113-861
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 870
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 09:18:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsem právník (a docela bych rád slyšel jeho názor), ale jsem přesvědčen, že fírovi nemohou dát větší podíl viny než výpravčímu popř. signalistům.
Primární chyba totiž byla ta, že byl postaven průjezd přes obsazenou kolej a to pravděpodobně z důvodu hrubého porušení několika předpisů několika lidmi.
To, že fíra jel příliš rychle a nestačil zastavit, jen zvětšilo následky nehody, nicméně primární příčina to nebyla. Fíra sice porušil předpis o jízdě na PN, nicméně jeho polehčující okolnosti jsou jednak průjezd vlaku (překážku neočekával) a pak to hlášení od výpravčího.
Pokud jsem dobře pochopil správný postup vjezdu na skutečně obsazenou koelj, pak by o ní měl být extra zpraven rozkazem od signalisty na zhlaví. Pokud nebyl (a nebyl k tomu důvod), pak je to další polehčující okolnost.

Jak už jsem psal před cca týdnem, kdyby byla zrovna vyloučena druhá kolej, tak je možné, že by ten rychlík najel do panťáku hezky na zelenou a plnou rychlostí. Přičemž taková cesta by nebyla zabezpečena o nic lépe než onen vjezd z nesprávné na PN. To bych vidl jako další polehčující okolnost, fíra prostě na výpravčího spoléhat musí a tak neměl důvod mu nevěřit, že má na průjezd volno.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 09:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z1:no vy i vidíte tu druhou stránku..kus pravdy na tom je..já to myslel tak že pokud strjv je přihlášen a přejede na jinou stuhu a přestaví např 64 na 65 tak aby ta operace přihlášení proběhla sama. Každopádně budu muset na vysílačku sáhnout ale jen na vteřinku...
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 09:32:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďa:
Lze to. Ale protože analogový systém nemůže poskytovat ještě další a další funkcionality, které potřebuje provoz, tak proto se bude postupně přecházet na GSM-R i z důvodů interoperability v EU.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 09:38:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z1: asi mě brzy ukamenují protože nevím komu jsou vlastně tyto stránky určeny ale asi určo ne pro odborné diskuze...
Nemyslíte že by stálo za to udělat odborné stránky na dotazy?Prostě oficiální předpisovky..je spousty věcí které jsou nejasné mnohým a mohlo by tohle dopomoci.Ona někdy nastane situace kdy i školař neví..
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 09:39:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry:
A na GSM-R, pokud budeš v Čechách a pojedeš po trati, kde bude GSM-R, tak na to nešáhneš třeba až do pohraniční stanice.
A to je samozřejmě to správně ! Technika přece musí pomáhat, ne obtěžovat.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 09:47:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďa: Jasně, že je to možný, stejně jako automatické přelaďování výhodnějšího (bližšího se silnějším signálem) vysílače na autorádiu. Ale tak daleko ještě na dráze nejsme.

Samozřejmě, že GSM-R je nejlepší řešení. A to, že se ještě dnes na části I. koridoru (a nejen) používá jako traťové spojení simplex 150MHz, považuju za trestuhodnou nedbalost a velkej problém.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 09:52:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: Musíš dodat koho nebo čeho. Tzn. peněz pánové a dámy, peněz do vozidlovek.... vvvvoto go. A 150 MHz bude pravděpodobně zrušeno po 1.5.2008. Důvodem je přechod na kanálovou rozteč 12,5 kHz, kterou nařídil ČTÚ pááááč, potřebujou z toho spektra nabouchat víc kmitočtů, aby je mohli zpeněžit a prodat jiným zájemcům...
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 09:55:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry

že by stálo za to udělat odborné stránky na dotazy?Prostě oficiální předpisovky..

To by byl dobrý nápad .. ale to by muselo být někde na interním webu /intranetu/,aby ses k tomu dostal v práci ... Tam narazíš na "problémy" a tak by šli hned z čerstva napsat a řešit ...
A pak taky,většina předpisů je INTERNÍCH přece ...

Z1
Díky ...


ICQ 237-113-861
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 10:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z1

A 150 MHz bude pravděpodobně zrušeno po 1.5.2008. Důvodem je přechod na kanálovou rozteč 12,5 kHz

To znamená,že příští rok tady přejdeme už na GSM-R .. nebo nám "prozatímně" přenastavíte jen přístroj v DK ..??
P.S. Omlouvám se,ale nejsem technický typ,jen uživatel ...


ICQ 237-113-861
Alox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 10:20:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z1: To by se také musely radiovníky na některých místech umístit s použitím brainware. Mě nezajímá radiovník, který je umístěn třeba u vj. náv., protože mě zajímá návěstidlo, je-li tam třeba PN, pak i styl jízdy a ne, aby mi odvádělo pozornost přihlašování, potažmo dost často to nejde napoprvé, není nosná, rádiový stín, atp. Tehdy na rst samozřejmě nemám čas a potom třeba i zapomenu, obzvláště, jedu-li z ONJ třeba do Holešovic a při cestě potkávám radiovníků celý les a to po pár km. Ale pokud si vzpomínám, návrh na automatické přeladění rst právě zamítla FS (bez záruky, avšak velmi spolehlivý zdroj).

Kanálová rozteč pro NBFM vychází z evropské legislativy, telekomunikační úřad je v tomto směru "jen" výkonný orgán.

Jakpak dlouho zůstane registrovaný neodhlášený vlak v GSM-R síti? A proč byla pro kvalitu hovoru vybrána ta nejhorší (= nejlevnější pro minimální datový tok?) varianta ze 3 nabízených? Tentokráte se zárukou... Faktem je, že na přenos informace je to postačující, avšak říká se "zlatá střední cesta" :-).
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6410
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 10:25:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďa - dík, ale D2 bohužel nevlastnim. tak si jí za domácí úkol budu muset někde stahnout :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 10:25:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďa:to by snad šlo ošetřit kódem...ne každý se dostane na intranet..a hlavně chtít...zdůvodňovat proč něco nejde ,tak na to jsou češi mistři světa...
Z1 :tak to jsem tedy zvědav,už aby to bylo všude..
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 10:34:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alox:automatické přeladění rst právě zamítla FS ..no to snad ne? Téda ta už pro nás vymohla věcí....
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 10:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo

Ádress mám pod nikem ...

Oldcerry

Možná .. nějak by to určitě šlo ...



ICQ 237-113-861
Alox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 11:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Old...: Píši "bez záruky" a nechci nikomu, tedy ani FS, křivdit. Tato informace se ke mě dostala zprostředkovaně, zato však od vysoce důvěryhodného zdroje a je to už nějaký ten rok. Takže si vyberte...
drzý amatér
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.237.142.6
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 11:17:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji vám pane Z1 za vyčerpávající odpověď. Ve svém oboru jste opravdu mistrem. :-)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2247
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 11:49:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fíra sice porušil předpis o jízdě na PN, nicméně jeho polehčující okolnosti jsou jednak průjezd vlaku (překážku neočekával) a pak to hlášení od výpravčího.


Průjezd vlaku žádná polehčující okolnost není, protože fíra je na PN povinnen tu překážku očekávat až k odjezdovému návěstidlu stanice. To to co říká v rádiu výpravčí ho této povinnosti nijak nezbavuje, fakt ale je že to rádiové hlášení může soud vyložit jako polehčující okolnost.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6414
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 11:59:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já si myslim, že soud rozdělí vinu v trochu jiném poměru než DI. ale možná taky ne.

Láďa - už ti píšu :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
zvědavý amatér
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.237.142.6
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 12:05:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkná webová stránka o Redatu a GSM-R:

http://www.retia.eu/365-Zaznam_GSM-R.html
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 12:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A 150 MHz bude pravděpodobně zrušeno po 1.5.2008. Důvodem je přechod na kanálovou rozteč 12,5 kHz

To znamená,že příští rok tady přejdeme už na GSM-R .. nebo nám "prozatímně" přenastavíte jen přístroj v DK ..??
P.S. Omlouvám se,ale nejsem technický typ,jen uživatel ...


To neznamená, že musí 150MHz skončit!, jen se musí začít používat radiostanice s roztečí 12,5 kHz, což ty staré základnovky a ani tuším novější Motoroly GM 300 a spol. nedovedou. TRSka (vozidlová souprava) to zvládne v pohodě. A než investovat krátkodobě do nových rádií, bude asi lepší urychleně dokončit to GSM-R.

Krom toho mám ten dojem, Láďo, že zrovna u tebe se těch 150,250 MHz nepoužívá a máš tam vergl zvaný "MESA-KÖLLEDA 460MHz".

Bližší info podá mapa, na jejíž aktualizaci se podílel i Z1.

http://www.szdc.cz/SZDC_soubory/Radsite/2_02.gif
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1578
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 12:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvam se, jsem v podstate laik, ale neni to s temi rdst na 12.5 kHz krok spis tak, ze se nesmi pouzivat stanice, ktere nemaji dostatecny odstup, ci zamezeni ruseni na soucastnym deleni prave s ohledem na, pro ne, mezi kanaly ? Teda predpokladam, ze soucastny krok je 25kHz ci jeho nasobek.
Jen tak pro info, u letatel se prechazelo v devadesatych letech na 8.333 kHz krok, tj. 1/3 proti predchozimu a nic se nikde nerusilo, jen zanikly vyslovene anachronicke aparaty, ktere stejne uz x let, podle platne legislativy, nemeli funguvat. A jinak s tim nebyli vcelku zadne problemy.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 13:02:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozor, neplést si rastr-krokování, tj. při 25 kHz 150,000-150,025-150,050 se ZDVIHEM -tj. obsazení okolí základního kmitočtu. Tj. stanice, která má kmitočtový zdvih 5 kHz zabere v pásmu při přidělené fekvenci 150,250 rozsah od 150,245-150,255. (ve skutečnosti větší, zkresluje se to ještě na anténě)

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Sonic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 14:04:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už se tady rozvinula taková široká diskuze, dají se někde najít podrobnější informace k TRS (princip fungování + případně nějaký popis ovládání staniční a vozidlové stanice)?
Díky.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 14:04:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Láďa:S tím nápadem automatického přelazování kanálů jsi mi vzal z pusy.

Ad Z1:Měl bych na tebe dotaz:
U nás ve stanici se nám občas stává,že potřebujem přehnat mašinu z koleje na kolej a strojvedoucí si nenaladí kanál, který tam máme(v našem případě 10 simplex).Nebylo by možné udělat něco jako staniční radiostníky?Díky za odpověď.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 732
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 14:11:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sonic

http://www.cdrail.cz/VTS/CLANKY/vts20/2003.pdf

Ovládání rádia a ČD radiopředpis posílám mailem.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1338
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 14:22:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Diskuse k předpisům:
No to snad radši ne, protože by se tam začli vyjadřovat různí takyodborníci na všechno.
Pokud máte dotazy k předpisům, pak pište mejly jejim gestorům. Funguje to spolehlivě. Např. paní Tamara Zusková mi mé dotazy vždy zodpověděla vyčerpávajícím polopatickým způsobem, a párkrát už jsem tyto odpovědi otřískal mým nadřízeným o hubu.

Z1: Že byste byl jistý P. L.? Zabezpečovačka, vysílačky a drezíny... jestli jo, pak jsem rád, že zde diskutuje skutečný znalec oboru, jako Vy.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 15:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem spokojen, jen stále nevím, jak se Vám líbilo rok v kanále v depu?. Jako bývalému výpravčímu. Nebo to bylo naopak. Nejdřív depo a pak stanice?
Martin
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 15:42:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38 a Qěcy: Super ! Jen tak dále. Díky za osvětu.
Qěcy: Ano, ano a děkuji za kompliment. Potěší. Avšak nikdo neví vše, ani já ne a tak se snažím taky stále přivzdělávat, abych mohl všem služebníkům dráhy i ostaním příznivcům dráhy poskytnout v případě zájmu co nejlepší rady a zajistit při přestavbách zab. i sděl. zařízení pro ně to nejlepší zažízení, které (v rámci neuvěřitelných lobbistických bojů) lze. A to tak, že když to nejde od lesa, půjdeme od řeky... No, někdy se však může člověk odrážet třeba ušima a nic. Stačí občas nějaký stupid na Mistériu dopravy a je to v....

Martin2:
Martine já tam nebyl jen rok, ale celkem skoro 2000 hodin, které jsem si postupně při práci signalisty a výpravčího, odmakal na opravách parních (477.043,387.043) tak na traktorech a SHV u SDC. A jak se mi to líbilo? Líbilo. Dělat to však každý den, pokud to chceš slyšet takto, je pořádná dřina a dost tvrdej chlebíček... Proto já říkám, že úctu si zaslouží nejen výpravčí a strojvedoucí (každý na jiné bázi charakteru práce) ale i všechny důležité funkce na dráze. Bez těch oprav by to taky nešlo. proto mě vždy velmi mrzí, když se začnou výpravčí se strojvedoucíma nebo obráceně masit. Problémy se musí řešit a bohužel i někdy sami (tzn. včetně nás, kteří pro dráhu a její fungování chceme něco udělat a posunout v rámci možností trochu dopředu). Já vím, že to obecně za moc nestojí, ale jak by to asi dopadlo, kdyby to úplně všichni vzdali ? Včetně té určité míry potřebné disciplíny.
zvědavý amatér
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.237.142.6
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 15:51:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Qěcy, více takových příspěvků.
Pane Martine2, méně takových příspěvků. Nebo se nám železniční polyhistor vztekne. :-)

Ale teď vážně, dotaz pro pana Pjp.
Nepoužívá se krok 8.333 kHz jen ve vyšších letových hladinách vrámci oblastního řízení? Tedy že třeba TWR, APP a INFO používají stále jen krok 25kHz, kdežto oblasti používají krok 8.333?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1341
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 16:07:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z1:
Otázka z jiného soudku, ale myslím, že vy s tím máte co do činění: Jak mám dokopat ty, co mají na starosti TRSku na naší trati k tomu, aby byla konečně všude "slyšet"? Máme tam tak dlouhá hluchá místa, že se dá říct, že je skoro k ničemu. Pro ty nejnutnější případy (přejezdy na širé trati, zastávky a hradla) je nepoužitelná. A tak při poruchách vozidel či MU musíme jen čekat, co se bude dít, či pokud jede náhodou jiný vlak, tak zjišťovat pomocí tohoto vlaku. Připadá mi ta TRSka jako drahá sranda skoro k ničemu.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1579
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 16:13:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zvědavý amatér -> ne, krok 8 1/3 kHz je univerzalni zalezitost, jde o to, zda jen jsou tyto frekvence pridelovany a komu. FL na to nema zadny vliv.
Na druhou stranu, i kdyz uz to par let plati, tak kdo ma prislusne rdst ? Vona to taky neco stoji, tak proc zbytecne lidi prudit, ze ... ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
zvědavý amatér
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.237.142.6
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 16:41:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže by se mohlo stát, že někdo přidělí třeba K. Vary nebo Ruzyně TWR frekvenci s 8.3kHz na konci a většina malých VFR strojů tam bude mít dolítáno dokud nevymění rádia?

Z železničního soudku.
Když tak čteme o nutnosti různého manuálního přelaďování vozidlových radiostanic a z toho občas plynoucí komunikační nedostupnosti vlakových lokomotiv a z toho plynoucích nehod; Nestál by za úvahu jednotný železniční "emergency" kmitočet, něco na způsob 121,5 MHz používaného v letectví?
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 16:42:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Byť to není dotaz pro mě, řekl bych, že je k tomu dokope až nejakej průser. Že je TRSka slyšet jen tam, "kam je vidět" je všobecne známo a mělo to být zohledněno i v projeku a mělo se tam dát více stabilních vysílačů. Ale jako vždy jde samozřejmě o peníze až na prvním místě...
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 16:50:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když tak čteme o nutnosti různého manuálního přelaďování vozidlových radiostanic a z toho občas plynoucí komunikační nedostupnosti vlakových lokomotiv a z toho plynoucích nehod; Nestál by za úvahu jednotný železniční "emergency" kmitočet, něco na způsob 121,5 MHz používaného v letectví?¨

Stál, byť má dráha zaveden kmitočet 150,975 MHz(simplex 12) jako všeobecně operativní, není, jak jsem se zde nedávno dověděl, teměř nikde travale naladěn a je na něm slyšet provoz jen vyjímečně. Pokud by tomu bylo naopak, mohl by se tento kmitočet poskytnout hasičům a záchrance (ti už stanice, co na tom dovedou vysílat, většinou vlastní), což by spolu s tím, že by ten kmitočet byl na příjmu v každé ŽST u plácačky, mohlo lecčemu zabránit. Spíše bych ho však nazval "součinnostním", než záchranným už proto, že vozidlová rádia neumí mít trvale na příjmu dva "simplexy" a v nouzi by se na tomto kmitočtu spojit s fírou nešlo.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 17:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z1 a zde diskutující výpravčí: Do PC napíšete číslo vlaku a objeví se vám spousta informací, ale já jako fíra v.v. si myslím, že ta první informace by mělo být tel. číslo strojvedoucího. Podle mého je to příspěvek k bezpečnosti pořízený úplně zadarmo.
zvědavý amatér
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.237.142.6
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 17:17:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38

>už proto, že vozidlová rádia neumí mít trvale na příjmu dva "simplexy" a v nouzi by se na tomto kmitočtu spojit s fírou nešlo

Já mám doma takový malý komerčně dostupný skener leteckého pásma (cca za 3000,-Kc) a ten umí být trvale na příjmu na jednom navoleném kanálu a občas si "odskočí" na druhý volně nastavitelný monitorovaný kanál a když na něm zachytí signál tak na něm zůstane. Tenhle princip by šel použít i na vozidlové stanici pro onen železniční "emergency" kmitočet, ne?

Ona ta kolínská příhoda, kdy na generální stop zastavili všechny vlaky vyjma toho potřebného je opravdu tragikomická. :-(
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 4-2007


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 17:30:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To fýra:

Nechápeš, bo neznáš poměry v Čerčanech. Prudký pravý oblouk (max. 60) sypané perony, mezi kterými se koleje ztrácejí. Jestli jsi někdy projížděl třeba Obrnicema, pak pochopíš, že to nemohl vidět včas. Navíc se tam ještě motala do výhledu odstavená patra.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 4-2007


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 18:04:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To RadekŠ: Jediné, proč měl jet na PN až do konce vlakové cesty s pohotovostí zastavit je to, že vjížděl na PN jiným než přímým směrem. Být to na PN do rovnýho, mohl zvýšit za výhybkami rychlost až na těch 60. Tak si to nezjednodušujte.

P.S. Nechte si ty kecy o dopovědném a blablabla povolání, to není předmětem sporu. A nemějte obavy, že si to fíra z rychlíku nevypije s tou zodpovědností až do dna. V míře větší než nutné a spravedlivé. Neboť nikdo nemůže zpochybnit, že ho do toho zaměstnanci sl. 11 PRACHSPROSTĚ NAVEZLI, one se jen sveze. Pokud dostane víc než takových 10%, je to důkaz o nespravednosti rozdělování viny při MÚ v neprospěch zaměstnanců sl. 12. Což ovšem není žádná novinka.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1580
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 18:05:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zvědavý amatér -> Ano.
Akorat frekvence 121.5 MHz a spol (vono je jich krapet vice a to nejen pro letadla, ale i pro lode) neslouzi, jako univerzalni frekvence pro nouzeove volani zeme - letadlo, ale slouzi pouze a jen pro pripad kdy se letadlo vyskytne v nouzi a pro potreby SAR. Ale i zde plati pravidlo, ze veskery tisnovy provoz je provaden na frekvenci aktualni, pokud neni letadlo/letadla pozadane o prechod na nouzovou frekvenci. Ale to je v tomto pripade jedno.
V kazdem pripade, jeden prijmac pevne naladen na jednu, znamou frekvenci, vcetne prislusnych filtru pro vykon potrebnych nouazovych signalu, by snad nemusel byt problem a i jinak financne narocny, ne ?
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 4-2007


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 18:16:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Alox:

Ukázkový je rádiovník mezi St. Boleslaví a Dřísy, navíc pro TRS na trati Praha - Turnov (kanál 78). Je umístěn mezi předvěstí a vj. návěstidlem a platí pro jinou trať, přesto se u něj musíme D-testovat.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1342
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 18:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drne, vy jste teda zaujatej. A hlavně víte všechno předem

Jo a to, že jste se opovážil sem napsat, že zaměstnanci sl. 11 fíru navezli do průseru PRACHSPROSTĚ, to je od vás nebetyčná drzost. Před touto nehodou jste si stejné navážení do průseru nemohl vynachválit. Omylnej je každej. I mistr. I Vy.

(Příspěvek byl editován uživatelem qěcy.)
zvedavy amater
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.237.142.6
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 18:24:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp:
SAR je Stredisko patrani a zachrany, ze?

Diky za doplneni k frekvenci 121,5. Osvezeni teto (pro nekoho zatim nastesti jen) teorie neni nikdy na skodu.
Mate co do cineni s RLP po strance technicke?
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1581
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 18:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SAR - Safe and Rescue / zachrana a patrani, cili cely komplex ruznych organizaci a slozek, nekdy je tam jeste navic Service / SARS - Zachrane a patraci sluzby.
Nee, ja jsem jen letecky konstrukter a majitel nejakych pilotnych licenci a pak - zvedavost strasna nemoc ... ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2604
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 18:36:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona ta kolínská příhoda, kdy na generální stop zastavili všechny vlaky vyjma toho potřebného je opravdu tragikomická.

Celý systém TRS získává značnou vadu na kráse, pokud se po trati pohybuje vlak, jehož HV není trskou vybaveno, případně pokud není trska na jeho HV funkční či správně naladěná. Dotyčný fíra od Kolína byl jistě za svou nedbalost náležitě potrestán, jeho vina byla jasná a nepopiratelná.
V souvislosti s tím mě napadá jiná věc: předloni začaly opět hluboko do našeho vnitrozemí zajíždět slovenské lokomotivy řady 240. Moudré menežerské rozhodnutí, které odstranilo zbytečné přepřahy na hranicích a s tím spojené komplikace, což je jistě chvályhodné. Ale že slovenské loko nemají vysílačky kompatibilní s naší trskou, o tom se už při tom vzájemném plácání po zádech moc nemluví. Zkusme to našroubavat na příhodu s rychlíkem u Kolína. Místo události přesuňme někam pod červené dráty, uvázlý kamion nechme na přejezdu a vlak vedený slovenskou laminátkou do něj nechme narazit. Kdo v tomto případě ponese odpovědnost?
Follow the reaper...
Sonic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 18:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: Není SAR nahodou Search and Rescue?
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 18:48:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám doma takový malý komerčně dostupný skener leteckého pásma (cca za 3000,-Kc) a ten umí být trvale na příjmu na jednom navoleném kanálu a občas si "odskočí" na druhý volně nastavitelný monitorovaný kanál a když na něm zachytí signál tak na něm zůstane. Tenhle princip by šel použít i na vozidlové stanici pro onen železniční "emergency" kmitočet, ne?

Jasně, že šel, ale spočítej si tu cenu za úpravy všech vozidlovek...

Krysolet: Nevíš náhodou, co na slovensku používají za rádiové systémy?

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1583
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 18:49:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, ale vono je to totiz oboje, ja to nechtel az tak napsat, vono jaksi zalezi na tom, jaky dokument chytnete do ruky ... :-)
Aspon ze v te zkratce je jasno ... ;-)
Ale to je ostatne vic takovych veci, co clovek nadela ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace