K-report
 

Archiv do 01.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 01.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ady
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.109.180.251
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 21:57:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím,
mohli by jste mi prosím osvětlit pojem
"křemíkovka" ?

Děkuji.

Ady
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1386
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 22:10:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Reléovka - z relátek
Křemíkovka - z křemíkových polovodičů (obecný název pro elektronické stavědlo)
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 08:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Qěcy:Já se zabývám pouze myšlenkou,aby to fungovalo jak má.Aby nebyla samá velká porucha a vlaky spíš nestály než jezdily.Chvíli trvá než se tomu vychytají mouchy a aby nebyla úspora spíš prodělkem než výdělkem.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 967
Registrován: 2-2004


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 09:14:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Nezlobte se na mne, ale požadujete od jiných přesné info a tady předvedete takovej úlet:

Řekl bych, že po zkušenostech se Siemensáckými křemíkovkami už i ŽSR dává přednost ESÁm.

Vy máte kompletní informace o spolehlivosti SIMISů? A máte je o ESách? Samozřejmě je dobře, když se na západní firmu, jejichž výrobky známe v ČR jen z křídového papíru provalí, že i ona má problémy se svými výrobky (ono je to totiž normální a spíš bych se divil, kdyby tomu tak nebylo). Ale laskavě si odpusťte taková přirovnání.
Je spíš problémem podniků provozujících české železnice a státní správy, že nedokáže "překousat" domácí protekcionismus resp. protekcionismus dvorního dodavatele a pustit sem omezený počet (z důvodu součástkové základny) konkurentů. Pak bychom třeba i my mohli srovnávat technická řešení , spolehlivost apod.

Vyjma AŽD dodává křemíkovky jen STARMON, jsou to známá káčka (např. K96, K98, K2000). Počet nevím, jsu určeny spíše pro malé stanice.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 09:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen tak mezi řečí..nevím o nějakých zásadních problémech na dálkovinách. Vím však o tom,že signalista je 20m od přejezdu na kterém je naplaveno 60 !! koleček bahna a kamení..přesto tam pustí vlak ..eso podvozkem venku..Kdy výpravčí vypraví vlak do 1.5 m vysoké návěje sněhu..5h se nejezdilo...Je zajímavé že se začlo o dálkovinách rozjímat až když se najednou zjistilo že jsou na propuštění signalisté a výpravčí..dokud se vyhazovalo jen v depech tak to bylo v pořádku ... a teď mě klidně ukamenujte..
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 09:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Oldcerry:Jen by mě zajmalo,jak by ti bylo,kdyby měli zrovna tebe propustit pro nadbytečnost nebo rušení místa??
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 09:32:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin: uznávám že hrozně ale že nikdo se nebouřil když letěli strojvedoucí...ba naopak
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 09:44:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry:Já nemám proti tomuto tvému názoru námitek,dnes berou strojvedoucí s výučním listem,protže mají nedostatek.Dřív chtěli s maturitou elektro a ještě ke všemu nebrali.Jen mám strach,aby to tak nedopadlo s výpravčíma a signalistama.Pořád je lidí dost,propouští se a najednou se zjistí,že nemá kdo sloužit.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 09:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin:tak daleko to jěště není..teda si myslím..já ale říkám že výuční list ,nebo maturita na dráze jedno jest..oči,sluch,psycho a zkoušky dělají všichni stejně...a matura nedělá dobrého dráhaře a naopak..
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 10:08:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dálkovina mezi Kadaní a K.Varama funguje již rok a tři měsíce,pár problémů se vyskytlo první dny.Od té doby nevím o nějakých větších problémech."Zaseknutou výhybku" zažíváme dnes a denně spíše ve stanicích bez dálkoviny.Tam se staví návěstidla často až vlak projede kolem předvěsti a brzdí k vjezdu,nebo když tam zastaví(např. okolo Chomutova je to odb.Dubina,Chomutov město),Kladno od Kamenných Žehrovic atd.Samostatná kapitola je průjezd Chomutovem seř.nádr.Tam se i v noci,kdy nic nejede popojíždí od návěstidla k návěstidlu a nákladní vlaky se tam rozjíždí a zastavují 3-4 x.(Naštěstí elektřina v troleji je).
Oproti tomu na dálkovině se jede hezky,návěstidla jsou postavená dostatečně dlouho před průjezdem,když jsem o něčem informován "výpravčím trať",platí to ve druhé i třetí stanici.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 10:14:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Oldcerry:Já momentálně nemluvím o tom,jestli je víc maturita než výuční list,narážel jsem na to jak jsi mluvil o propouštění strojvedoucích,tak na to konto poukazuji,že dřív jich bylo dost a propouštělo se a teď jich je nedostatek a berou každého,tak mám strach,aby nevyházeli všechny výpravčí a singalisty a pak aby se nedělaly obrovské nábory před branama učilišť a středních škol.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 10:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin: vše je možné ale předpokládejme že se spíš tratě budou zavírat a dálkoviny zavádět tak myslím že to bude tak akorát ale jak říkám vše je možné..bohužel
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 10:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nakonec zůstane celá republika jednomu výpravčímu,protože stejně nebude co vozit,vedlejší tratě se budou rušit,protože jsou neziskové a prodělečné a kamionová přeprava ta je perspaktivní a ekologická.Dráha zabírá prostor dálnicím a silnicím.Je to černá díra do které se cpou jen peníze a dráha vlastně není potřeba.Takže z drahou na věčné časy a nikdy jinak.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1259
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 11:29:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Apollo: úplně přesně. Totéž z Plzně do Chebu. Porovnání pak s hrůzou Plzeň - České Velenice je úplně děsivé.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 11:39:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj .. ten "třetí způsob brždění" se musí nějak eliminovat ...


ICQ 237-113-861
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4403
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 12:36:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes berou strojvedoucí s výučním listem

To těžko, protože zákon o dráhách požaduje pro strojvedoucího úplné střední vzdělání (tzn. s maturitou), ovšem po novelách jakéhokoliv směru (tzn. třeba všeobecné z gymnázia).
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 13:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Quex:Už jsem slyšel právě i o tom,že stačí výuční list,ale písemně jsem to zatím neviděl.Nepřu se.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Jarda_krapas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 16:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano,výuční list by měl stačit,ale s těmito podmínkami:Dotyčný nový strojvedoucí bude smět jezdit jen na posunech a vedlejších tratích,a to již od 18 let.Příslušná vyhláška již prošla meziresortním řízením a jejímu schválení nic nebrání v cestě.Ovšem velmi hlasitě(ale pravděpodobně pozdě)se proti tomu ozvala federace strojvůdců(či kdo).Vše toto odposlechnuto v tel. zprávách asi před 14 dny od tiskového mluvčího(ČD??).Tolik má paměť,ale i mne to zaujalo,jenže můj věk a dioptrie....
Plha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 16:27:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyhláška ještě neplatí...
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 17:52:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám,že se federace strojvůdců opět probrala
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 18:19:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono to tak rychle nepůjde, pokud vím tak musí mít 8 měsíční zácvik na dílně a pak jízdní zácvik takže pochybuji že v 18 bude jezdit..
A že FS protestuje? To by mě zajímalo proč?
Znám případy, kdy šli kluci rovnou z učňáku k jízdě a jezdí dodnes...a víceméně je to ta generace která teď protestuje...
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 18:25:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to je tak vždycky,že těch kterých se to nejvíc týkalo nejvíc protestujou,ale to je naprosto normální.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 18:27:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je tedy pravda že jsme něco najezdili jako pomocníci a tak jsme dost okoukali. Vůbec novým nezávidím,padnou do toho rovnýma nohama. To že budou jen na posunu je trocha utopie..Já hned druhou šichtu na topírenské jel pro uvázlý rychlík... Máš zkoušky? Máš..Máš seznání? Máš..tak val....
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 18:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry:Pravda,ale ty výkony co byly tenkrát a dnes,kdy dřív,co jsi byl na mašině jsi měl zaplaceno,ještě na svoji, od které jsi věděl co očekávat a dnes??3 dny pryč,placených 16 hodin,no nic moc.Ta představa mě moc nebere.Taky bych rád jezdil,ale taky bych měl rád rodinu.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 18:39:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin: byl jsem skoro furt letmo takže jsem střídal jeden škopek za druhým. Nikdy mi to nevadilo. Jo že jsou směny takhle blbě za to si můžem i trochu sami...a ono až tak hrozný není,my taky někdy trochu fňukáme...
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 18:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Oldcerry:Můj otec dělal dlouhá léta strojvedoucího po Praha Smíchov a pak přešel pod Prahu Vršovice kde dojezdil.Dnes jezdí u soukromníka a je spokojený.Já to znám z provozu.Mě nemusíš říkat jak to je.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 18:54:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin: no tak šup je třeba mladou krev...víš o co go, tak hupky dupky na škopky...
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 18:55:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A že FS protestuje? To by mě zajímalo proč?

Protože se podmínky pořád mění.Spousta fírů si dodělávala střední školu ve 45 letech a víc jen proto,aby si mohli rozšířít "řidičák" o další trakci.

Ano,výuční list by měl stačit,ale s těmito podmínkami:

Hlavní podmínkou bude,zda testy drážního úřadu budou na současné úrovni(kdy se u nich zapotí i maturant),nebo budou speciální pro zedníky a pekaře po tříměsíčním zácviku(např.kolik má lokomotiva nárazníků,kdy proud kope,apod ).
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1388
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 19:06:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin:
No jo, když všechny české drážní odbory dopustily takové prasárny, jako dvou až čtyřhodinová přerušení směn, pohotovosti na pracovišti, nebo dneska střežení pracoviště místo PNP, tak se pak nikdo nesmí divit. V odborech, které dopustí v kolektivce takovéhle sračky, díky čemu se pak šichty neuvěřitelně protahují, nebo rozdělují, taky nejsem a nebudu. Můj názor je: chceš zaměstnavateli, abych byl na pracovišti? Tak plať. Že přitom nic nedělám? Tak mi vymysli (pokud možno smysluplnou) pracovní náplň. Místo toho přestože turnusáci mají 36hodinový týden, je většina z nich na pracovišti o desítky hodin měsíčně déle za směšné, nebo žádné peníze.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 19:06:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apolo 17 : taky jsem jeden z nich ale nedodělal jsem to neboť už jsem všechny trakce měl...
Pokud vím tak těžko může ČD ovlivnit testy, DÚ je státní a pod zákonem..
A že by byly testy lehčí pro jiné, tak o tom silně pochybuji...
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 19:11:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:možná právě proto, že takový jako ty nejsou v odborech a ve funkcích, tak jsou v KS takový svinstva...jinak tvoje slova zarámovat a dát každýmu funkcionáři nad stůl..
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 19:18:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Domníváte se, že rezignací něco vyřešíte? To, aby všichni rezignovali a oni si mohli dělat co chtějí bez jaakéhokoliv odporu a organizované odborové opozice je přece sen všech zaměstnavatelů...
Jako bychom se vraceli 150 let zpátky...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1389
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 19:45:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johnny11: Byl jsem v OSŽ tři roky. Za tu dobu jsem zjistil, že v této organizaci absolutně nelze prorazit s ničím, co nejde pod fousy pánům v jejím vedení. Poslední kapkou pro mne byla rada právníka OSŽ, že nemám žádat po zaměstnavateli cestovní příkazy na každou pracovní cestu (jak to nařizuje zákoník práce) ale že se mám dohodnout se zaměstnavatelem na nezákonné věci - více pracovištích pro účely cestovních a stravovacích naáhrad. Poslal jsem ho do prdele.
Ano, odbory na dráze v ČR se vracejí samy o 150 let zpět. Bohužel. Starají se o to, o co nemají a o to, co po nich chtějí řadoví členové, se nestarají. Kolekce a příspěvky na režijku fakt nechci.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 19:50:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: ale co s tím? nechat to padnout na dno, prožít zase nějaké revoluce a soociální otřesy, abychom se pak zasezvedali z bláta? nebo to včas zabrzdit?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1390
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 20:23:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny11:
Tak mi poraď, jak mám zlepšit činnost odborů, když těm jejich vůdcům se neumím dostat na kobylku? A z mých kolegů mi s tím nikdo nechce a nechtěl pomoct, skoro každý řekne, že je to zbytečný? A ještě těm vůdcům platit 300 Kč měsíčně na jejich žranice a chlastačky?
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 21:02:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

FS nebo OSŽ nemají svoje DF?
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 21:20:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotyčný nový strojvedoucí bude smět jezdit jen na posunech a vedlejších tratích,a to již od 18 let.

Posun a vedlejší tratě, hm.... A jakej je ku*va rozdil, jestli vezu osobák z Horní Dolní nebo ICčko? Masakr to může bejt tak jako tak.

Nedělám si iluze, že to bude jen na posunu (to jsou jen kecy), až bude někomu nebo něčemu chcát do bot, tak se bude jezdit s lidma, jen to bude hvízdat.

Já osobně bych do toho nikdy nešel (ani v 18-ti, ani v 21).Jednou nohou v hrobě, druhou v kriminále. I když: práci, kde mi nehrozí smrt ani loch, aby dneska pohledal...
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1391
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 21:33:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Amper:
OSŽ už několik let ne, protože to začli cenzurovat, to nepomohlo, tak to radši zrušili. A do FS mi nic není.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 23:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další věc je,že odbory jsou jedna ruka s vedením stanice,takže tak o odborové činnosti není třeba mluvit.Ono se to na oko nějak udělá,aby se vlk nažral a koza zůstala celá.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Kastelan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 00:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na babitronu v diskuzi je příspěvek, že bobinka mimo koleje někde u Prostějova, neví se něco bližšího???
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 08:08:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes 38:"Já osobně bych do toho nikdy nešel (ani v 18-ti, ani v 21).Jednou nohou v hrobě, druhou v kriminále."..ono to tak hrozný není,znám horší řemesla...šup šup ať se mládí vydovádí EC a IC na tebe čekají..
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1392
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 10:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin:
Odbory nejsou všude jedna ruka s vedením staice, ale tam, kam jsme přešli nyní, jsou víc, než jedna ruka. Přednostovo manželka je jením z právníků OSŽ. Tak na tohle se můžu akorát tak vysrat, protože jakékoli úsilí závodních výborů (a že jsme se snažili a drželi při sobě) se naprosto míjí účinkem). Nyní vše řešíme jinými cestami. Např. přes vlastní právníky, nebo hygieniky, či drážní lékaře. A jestli nějaké odbory, tak si založíme nové.
drzý amatér
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.237.142.21
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 11:53:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Qěci, jaká je dle zákoníku práce standardní pracovní norma pracovníka ve směnném provozu a pracovníka v dopravě? Na kolik týdnů dovolené ročně mají nárok dle ZP tito pracovníci? Na jaké další výhody mají nárok dle ZP tito zaměstnanci?

železniční odbory chtěli pro své členy víc než jejich zaměstnavatel mohl a chtěl unést a toto dvou až čtyřhodinová přerušení směn, pohotovosti na pracovišti, nebo dneska střežení pracoviště místo PNP a turnusáci mají 36hodinový týden, je většina z nich na pracovišti o desítky hodin měsíčně déle za směšné, nebo žádné peníze je jen důsledkem železničářsko odborářské nesoudnosti.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1396
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 12:13:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je důsledkem odborářské nesoudnosti. Ono to hezky vypadá, těch 36 hod/týdně (místo 37,5 dle ZP), ale skutečnost je u většiny turnusáků jiná. Jo, takový OKD-Dáci, když kdysi před lety jezdili do Radotína, tak přespávali v hotelu naproti nádraží. A to jsou (dle kovaných odborářů) jen prachsprostí soukromníčci.
Osobně se držím zuby nehty na takovém pracovišti, kde žádná přerušení nemáme. Vono totiž například ve stanicích, kde mají výpravčí přerušení 5 hodin, musejí strávit měsíčně o pět směn více. A to je teda dost ubohý. Než mít pět (nebo tři) hodiny PNP, či střežení pracoviště, tak radši budu v tu dobu umejvat hajzlíky a vytírat podlahy místo 8 hodin práce uklízečky, hlavně abych nemusel bejt tolikrát v práci za stejný peníze. Pak mi bude nějakej Dušek, nebo Bazger vykládat, jakou skvělou kolektivku vyjednali. Hovno! Když kolektivka nebyla (půl roku) měl jsem se jen nepatrně hůře.

(Příspěvek byl editován uživatelem qěcy.)
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 533
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 12:48:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože jsou zde evidentně znalci předpisů, mám následující dotaz. Nechci vás rozesmát, ale dotaz mě napadl při jízdě v MSTS

Do stanice jsem vjížděl s Os na návěst "40 a výstraha" na předjízdnou kolej. Po chvíli jsem byl předjet rychlíkem a po uvolnění úseku jsem byl vypraven za ním, na návěst "40 a volno". Pokud je mi známo, tato návěst říká, že mám upravit rychlost vlaku tak, abych okolo návěstidla projížděl návěstěnou rychlostí a tuto rychlost pak dodržel v obvodu výhybek přilehlému k návěstidlu. Mohl bych tedy v tomto případě, když by staniční kolej byla dostatečně dlouhá, rozjet vlak třeba na 70km/h a poté zbrzdit na oněch 40 na odjezdu? Díky za odpověď.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1398
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 12:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DH:
Nemohl, pokud na této staniční koleji není povolena traťová rychlost vyšší, než 40 km/h.
V běžné stanici s jednou hlavní a jednou předjízdnou kolejí je na předjízdné koleji taková traťová rychlost, jakou dovolují hlavní návěstidla (tedy většinou v ČR to je 40 km/h. Pokud byste jel například po dvojkolejné trati s tr. rychlostí 100 a ve stanici byste přejel na návěst 40 a výstraha na tu druhou hlavní staniční kolej, tak musíte jet furt 40. Ale potom po rozsvícení návěsti 40 a volno byste dle mého názoru směl jet stovkou až k tomu návěstidlu. Ovšem při průjezdu po této koleji na návěst 40 a oč.40 byste musel jet furt 40. zato kdybyste odjížděl pak na návěst volno, tak smíte jet stovkou. Kdybyste vjížděl na návěst 40 a výstraha a během jízdy po staniční koleji se vám na odjezdu rouzsvítilo volno, pak byste musel jet 40 až do okamžiku rozsvícení toho volna na odjezdu, potom stovkou.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 2-2004


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 13:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nemyslíte, že si OSŽáci a FSáci vymohli taková privilegia, na která ten podnik prostě a jednoduše nemá? A ani žádný jiný železniční konkurent by na ně neměl?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1400
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 15:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro:
To ne. ČD jsou sice v rici, ale klídě mohli vymoct něco jiného. Chápu, že když v noci nejezdí tolik náklaˇfáků, jako za komančů, že se vlakovým a lv četám hůř plánují dlouhé směny, ale klidně mohli dát do pauz zaměstnancům vedlejší, či pomocné práce a platit je stejně. Tím by mohli na mnoha místech vyhodit uklízečky, mazače výhybek a pakry. Jenže OSŽ otevřeně chce co nejvyšší zaměstnanost a tak ji má, na úkor normálních nepřerušovaných směn. Kvůli OSŽ se musejí provozovat nějaké humusácké nocležny a kvůli svinským provázanostem mezi OSŽ a managementem (aspoň tím středním) ani nedávají cestovní příkazy. Nebo donedávna ten opruz se závodním stravováním. Smluvní putyky a podobně, rozvoz sice teplé, ale odporné stravy.

(Příspěvek byl editován uživatelem qěcy.)
CiP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 17:17:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Qěcy:

...ve stanici byste přejel na návěst 40 a výstraha na tu druhou nebo jakouliv jinou staniční... kolej, tak musíte jet furt 40 v obvodu přilehlých výměn k tomuto návěstidlu, v dalším úseku koleje pak max. nejvyšší dovolenou rychlostí = ta je omezena buďto horním světlem rychlosti u dvousvětelné návěsti nebo platným rychlostníkem, takže pokud máte v úseku V = 160 km/h udávanou rychlostníkem a vjíždíte třeba na návěst "rychlost max. 100 km/h + Výstraha" a Vaše mašina má vlastnosti DRAGSTERU, můžete to klidně na těch 160 rozjet(*), když to ubrzdíte........viz. specialita náv. systému OSŽD, ve světě se jezdí úsekově od klacku ke klacku (FS, OBB, DB)...

(*) před "Stůj" použijete rychlobrzdu, což Vám předpis V15/I dovoluje, protože dle textu můžete tuto polohu použít tehdy, když normálním provozním brzdění nezabrzdíte na požadovaném místě....
Plha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 17:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dusanh: Jo.
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 17:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CiP: Pokud vjíždíte na návěst "něco a výstraha", tak nesmíte překročit rychlost stanovenou dolním světlem i po minutí obvodu výhybek přilehlých k vjezdovému (cestovému) návěstidlu.
Plha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 17:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Oldcerry: Když se může změnit vyhláška, může se změnit i zákon...
PS: Pokud změní vyhlášku, časem půjdou dolů i v ostatních podmínkách.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1402
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 17:42:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CiP:
Nikoli. Na hlavních staničních kolejích je rychlost traťová a na ostatních je rychlost JINÁ. To ale z D2ky nebo D1ky nevyčtete, je to v předpisech pro traťovku a prej se to tak školej fírové. Tato "jiná" rychlost se určuje podle nejvyšší dovolené rychlosti vjezdu na tyto koleje (čili podle návěstí).
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1403
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 17:43:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Steamer: Ano, na to jsou dělány i závislosti zabzař. Třeba PZZ, kdyby za to fíra vzal, mohlo by se mu stát, že by vjel na PZZ dřív, než se zavře.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 17:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můj názor na to je takový,že pokud projedeš obvod výhybek přilehlých k návěstidlu a ta stanice bude dostatečně dlouhá,tak můžeš jet tolik,kolik je ve stanici povolena maximální rychlost a u návěstidla mít zase sníženou rychlost,jde jen o to to ubrzdit.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 18:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Tak tak. V Úvalech zase hlásil jeden fíra několikrát vjezd na otevřený přejezd při jízdě od Brodu a po kontrole tabulky přejezdu a zařízení se udělal rozbor jeho jízdy a ukázalo se, že jel návěštěnou rychlostí až cca 10m od krajní výhybky a ne od vjezdu.
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 18:08:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin: Tak tohle fakt nejde, je to porušení čl. 151 předpisu ČD D1.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 18:16:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Steamer: Omlouvám se,máš pravdu.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 18:31:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Steamer

Ty Úvaly potvrzuji .. před pár lety má osobní zkušenost .. fíra nám tenkrát málem vyrazil futra DK,když "na nás" letěl .. ale nakonec /pod tíhou důkazů,že za to my NEE/ se omluvil ...
Dost se o tom tenkráte mluvilo /nebylo to jen v Úvalech,ale např. i ve V.O./ .. následně bylo "vidět",že tato událost prošla školou ...


ICQ 237-113-861
Jarda_krapas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 22:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD:-Oldcerry,Apollo 17,Pes 38 a jiní.Sory za pozdní reakci,ale byl jsem mimo....(světovou síť)Přesně tyto argumenty používal i zástupce Federace stroj.-jaký je rozdíl mezi vedlejší a hlavní tratí a podobně.Souhlasím i s dalším argumentem,který v reportáži zazněl,a to ,že na jednostopé vozidlo(např motocykl 1200ccm )si lze pořídit řidičák od 21 let,nákladní vlak (o tonáži 1200t)bude moci řídit od 18...Tiskový mluvčí potom říkal,že maturu si zájemci budou moci dodělat při práci(třeba již ve zmíněných 45 letech)MNOHO ZDARU

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace