K-report
 

Archiv do 05.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 05.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2255
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 23:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

viz. specialita náv. systému OSŽD, ve světě se jezdí úsekově od klacku ke klacku (FS, OBB, DB)...

Proboha Dušane , já proti DB nebo OBB rozhodně nic nemám, ale to není obrázek světa, natož jeho pupek. Pokud si to fakt někdo myslí, tak to svědčí mírně řečeno o omezeném rozhledu pisatele.

Německo udávalo pokrok v zab. zař. někdy v předminulém století za doby pánů Siemense a Halskeho od té doby všechny převratné změny v zab. zař. a s tím i návěštění přišly zpoza velké louže (autoblok, RZZ, dálkoviny). A Německo se tomu vyhejbalo (dost pravděpodobně proto, protože Westinghause nebyl Němec) - u signalizace až do zavedení kombisignálů v polovině 90. let, což je fakticky do značné míry převzetí návěstní soustavy OSŽD a uznání jejích výhod i těmi neskutečně zakonzervovanými (západními) Němci. Pokud nevěříte - porovnejte si technické vybavení Pensylvania Railroad a Reichsbahnu v 30. letech minulého století.

Jinak to rozhodně není specialita systému OSŽD, jezdí takhle třeba SNCF (abysme zůstali v Evropě - od roku tuším 1926, kdy byl spuštěn první autoblok). Díky tomu se tam taky jezdí třeba i 200 km/h i s vozy se 2 kotouči a bez magnetů, což je pro Němce něco zcela nepředstavitelného - oni si přeci radši k dosažení téhož efektu docela zkomplikují a prodraží život.
CiP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 08:15:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Qěcy, Steamer:

Achich, ouvej pánové, přiznávám chybu ze včerejška, DRAGSTER nebude....

Při jízdě vlaku po dopravní koleji stanice (odbočky) s rychlostní návěstní soustavou, když poslední vozidlo vlaku minulo obvod výhybek přilehlých k vjezdovému (cestovému) návěstidlu, musí strojvedoucí jet k následujícímu
hlavnímu návěstidlu nebo k obvodu výhybek přilehlých k následujícímu skupinovému hlavnímu návěstidlu tak, aby nebyla překročena rychlost:

a) návěstěná dolním světlem vjezdového (cestového) návěstidla, je-li horním světlem předvěstěna stejná rychlost, další snižování rychlosti nebo návěst Stůj;
b) předvěstěna horním světlem vjezdového (cestového) návěstidla, je-li vyšší než rychlost návěstěná dolním světlem.

Sorry...
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 08:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad CiP:Taky jsem se nechal chytit.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
CiP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 09:03:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad RadekŠ:

Tím mým od klacku ke klacku byla myšlena ta věc, že přesto, že i jinde definují obvod přilehlých výměn (či výhybek), tak návěstěné snížení rychlosti platí de facto stále a tak dlouho, dokud není návěstí určen jiný rychlostní limit, popřípadě rychl. omezení není zrušeno. Což je jaksi pro fíru jednoduché, nepotřebuje poznání (pokud je mi známo...), nicméně má to jakýsi nezanedbatelný vliv na propustnost, neb když máte os. vlak cca. 10 vozů (cca 260 metrů) a na vjezdu jedete na návěst "4/1" tak těch 100 km/h si od odjezového klacku můžete "odjet" až poté, co vám poslední vůz to návěstidlo mine (DB, OBB, FS, SBB..) takže efekt té rychlé výhybky se jaksi vytrácí, toto jaksi u nás – pravda - není....

ad OSŽD:
No, zatímco náv. systém OSŽD "překypuje" "zdvojenými" informacemi (...když se u předvěsti dozvíte, že od dalšího klacku jedete 40,60,80, tak Vám to pro jistotu ještě spodním žlutým světlem popř. indikátory či rychl. pruhy u kmenového návěstidla zopakuje, co kdyby jste to náhodou během těch 700 či 1 000 odjetých metrů zapomněl, ne..?!?).....tak trend ve světě je naprosto opačný viz. např. FS, DB,...extrémní případ je "nový" náv. systém Švýcarska, tak daleko si nedovolil jít zatím nikdo - četl jsem o tom pěkné povídání v jednom sborníku, kde se ty náv. systémy dělily podle míry sdělovaných informací a zatímco OSŽD byla 1.kategorie (full), DB a FS 2. (restriction), tak jediný Švýcar byl 3.kategorie - někde bych to možná ještě našel...(pokračování)
CiP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 09:04:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(pokračování)…… ad rychlost 200 km/h, magnety, kotouče:
Tady to má jaksi historický vývoj, Němec neustále zvyšoval rychlost na svých 1 000 metrech, aby dosáhl 160-ky (instaloval Mg-brzdu na vozy) a až to dál prostě fyzikálně nešlo, tak nad 160 km/h zavedl kvalitativně dokonalejší zařízení než bylo stávající PZB - totiž "liniák" LZB. Tam, kde mají to, čemu se říká "MehrabschnittSignalisierung = více oddílová signalizace (asi otrocky přeloženo)" se prostě logicky (fyzikálně) vydali "jinou cestou", třebas na FS se jezdí V = 200 km/h na 120-125 br. %, V = 250 km/h (Cisalpino, ETR...) na 135 br. % na obyčejné R-ko Westinghouse (WU-R), tudíž prosté kotouče...a v Reichu (asi i DB) pak jedou EC, EN s vozy FS max. 140 km/h, protože se "neseskládají" na potřebná br. %.

Zdravím...
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 09:06:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusanh : Kterej blázen by to dělal??
Jarda_krapas : Ta FS má ale starosti...Už jednou jsem říkal že v 18 nikdo fírou nebude,to nejde stihnout. A i kdyby...To síto je dost husté aby se za kontrolér dostali jen opravdu ti schopní.
Když loni někteří kolegové dokázali udělat i 300h přesčasů a to nemluvím o různých vedlejšácích, tak myslím že FS plače na blbým hrobě...to zas slíznu držkovou, ach jo..
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 09:08:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K rychlosti ve stanici: Jsem laik ale vypozoroval jsem že rychlost zřejmě zvýšit lze. Jeli jsme rychlíkem, peršing a jenom 5 vozů a doháněli jsme zpoždění. Stanice sice nebyla tak dlouhá ale kolejové spojky byly hooodně daleko. Převexlovali nás na protisměrnou kolej dvojkolejky ve stanici, páč jsme předjížděli zde stojící Os. Vjezd 60 + očekávej 60. Po projetí spojky fíra zrychloval, rěkl bych že tam zaručene 80 měl (traťová 120). Odjezd 60 + volno. Zbrzdil na těch 60, projel spojkou zpět na "svou" kolej a plnej kotel...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1591
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 09:16:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CiP -> vcelku se nechci hadat, ale podle osobnich pozorovani i nemec opakuje a predvesti omezeni rychlosti. Ale pro konkretni provedeni, bez urazky, doporucuji vzdalenejsi vnitrozemi od CZ hranic, tamnejsi system me prijde jako spis "starsi" provedeni, nez to co je k videni dale. Ale uznavam, ze to az tak jednoduche s DB neni, ze staci relativne male vzdalenosti a trosku se jim navestidla a pouzivane znaky nich meni.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 09:18:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nejlepší návěstní systém, který jsem viděl, mají korsické železnice. Vjezdové návěstidlo má je jednu a to zelenou lampu. Svítí = volno, nesvítí = stůj (lhostejno zda praskla žárovka nebo fakt není postaveno). Odjezdové návěstidlo je zase plechová červená tabule. Když je vidět = stůj, když jí výpravčí na klacku otočí naštorc aby nebyla vidět = volno.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 09:36:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

lubino. tak to jsi přesně popsal co fíra nemá nota bene nesmí udělat...zrychlit mohl jen mezi návěstidly..kolik asi zkrátil... 1 min? to za tu energii nestojí...
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 09:44:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

60 musel jet pokud poslední vůz nemine obvod přilehlých výměn a od odjezdu už musel jet taky 60 tak kolik vteřin jel rychleji...??
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 10:23:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to popsal zjednodušeně. Samozřejmě se zrychlovalo až byl celý vlak mimo výhybky. Jízda přes obě zhlaví byla nejspíš předpisová. Je mi jasný že touhle jízdou ušetřil jen pár vteřin. To je ale jeho soutěž. Já jsem jenom přispěl trochou do mlejna na téma zda lze podle předpisů (které neznám) zrychlit na té průběžné koleji ve stanici. Tak jen píšu že jsem to zažil...
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 11:24:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě doplním tu Korsiku. Předvěst má taky jednu zelenou lampu a ještě nějaký štítek, který říká že je to předvěst. Jezdí se tam max 80 km/h což je docela dost ale na strašně málo úsecích. Obvyklá rychlost je mezi 40 a 60 km/h, na plážích pak 20km/h. Je to úzkokolejka, rozchod jsem odhadl na slabší metr (960mm???). Ve starých motorových vozech jezdících lokálky jsou tři oddíly. Jeden je strojovna s motorem, pak je oddíl pro cestující se sedačkami a pak další oddíl pro zavazadla ve kterém mohou cestující sedět na podlaze (tak jako já). V tomto oddíle je zábradlím ohraničen prostor stanoviště strojvedoucího, takže jsem mu celou cestu koukal přes rameno. Docela zážitek. Na dálkové trasy pak jezdí klimatizované luxusní a moderní soupravy - taky docela zvláštní pohled na supermoderní vlak u kterého si díky velikosti člověk není jistý jestli to náhodou není model skutečného vlaku v měřítku 1:1,5. No ale to už jsem docela odbočil od tématu.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 12:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Oldcerry:Zkoušel jsem jít,jako dalších 10 lidí od nás ze stanice na strojvedoucího.Udělal jsem bez problémů psychotesty.Psycholožka řekla,že mi nemá co vytknout,udělal jsem oči, uši, EKG a přišel na EEG.Tam jsem vyletěl jak namydlenej blesk.Z nás 10 to udělal 1.Všichni u paní doktorky na neurologii vyletěli.Dva šli do Olomouce na odvolání a bez problému udělali.Paní doktorka v Olomouci kroutila hlavou, že nechápe,proč je nepustili.Pokud bude v Italský zaujatá paní doktorka,tak strojvedoucích nepřibyde.Moje osobní zkušenost.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 13:00:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No trochu bych doplnil info u Remote o kterém tu byla zmínka.
Je to výrobek splečnosti AK signal Brno a.s. a je potřeba rozlišit Remote 96 a Remote 98.
96 je diagnostický systém, lze se s ním setkat na mnoha místech i na koridorech (bohužel je dnes vytlačován systémem LDS od AŽD ...co je lepší raději nebudu hodnotit).
98 je určena pro ovládání zab. zař. - největší počet aplikací je asi pro indikaci a ovládání PZS různých druhů, pak jsou aplikace ovládání SZZ, jde hlavně o RZZ AŽD71 a TEST. Koncepce tohoto sytému umožnuje ovládací pracoviště umístit i do jiné stanice a ovládat tedy dálkově (a šlo by i přemístit toto ovládací pracoviště již aktivovaného systému, a to s relativně minimálními náklady).
Z toho co jsem napsal tedy vyplívá že se nejdná o klasickou křemíkovku, ale je to nadstavba jiného zab zař, které je ovšem ovládáno pomoci JOP s možností dálkové obsluhy a vyhodami pro obsluhu které nám JOP přináší.
AK signal stále dodává zařízení a to jak pro diagnostiku tak i pro ovládání, a jsou i aplikace kde část systému (konkrétně přenosové a měřící zařízení TEDIS) se používá k přenosu informací od některých zařízení do ESY.
Mats
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 13:01:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin: Třeba není zaujatá, ale někým dobře zaplacená .
drzý amatér
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.237.142.7
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 13:04:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik Vám je let, Corlline? Já jen, že "mladý kluci" kolem 18ti až 20ti let mívají s EEG problémy, ale po pár letech se jim to srovná a projdou v pohodě.

Jen pro porovnání požadavků na věk strojvůdce a obchodního pilota (výňatek z předpisu JAR-FCL1):


HLAVA D - PRŮKAZ ZPŮSOBILOSTI
OBCHODNÍHO PILOTA (LETOUN) - CPL(A)

JAR-FCL 1.140 Minimální věk
Žadateli o CPL(A) musí být alespoň 18 let.


JAR-FCL 1.150 Práva a podmínky
(a) Práva. S přihlédnutím k jakýmkoliv jiným
podmínkám, specifikovaným v předpisech JAR, umožňují tato práva držiteli CPL(A) :

......

(3) vykonávat funkci velícího pilota kteréhokoliv jednopilotního letounu v obchodní letecké dopravě;
(4) vykonávat funkci 2. pilota v obchodní letecké dopravě.

A maturitu Obchodní pilot také mít nemusí, předpis ji nevyžaduje. Ale samozřejmě si může provozovatel-letecká společnost požadavky zpřísnit a maturitu požadovat.

Ono je také zajímavé podívat se do historických knih, které zmiňují i původní profese prvních strojvůdců v Čechách.:-)
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 13:07:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mats:Je to možné,ale nevím.Bylo mi řečeno,že pokud uděláš bez problémů psychotesty,tak musíš zákonitě udělat i EEG,že by se to projevilo na jedné nebo na druhé straně.
Ad drzý amatér:28,proto říkám,že není problém v lidech,ale v paní doktorce.Tady milé vedení ČD vidíte,proč nemáte lidi.Pokud vám tam bude tato doktorka sedět,tak stavy strojvedoucích nikdy nenaplníte.Jen se divím,že to nikoho ještě netrklo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Corllin.)
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 14:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin:to je blbé a to by jaksi nešlo si udělat výlet do Olomouce?..Netuším přesně ale myslím že EEG hlavně zkoumá náchylnost k mikrospánku takže psychotesty a EEG něco jiného jest ale možná kecám...No ale ono to za nás nebylo taky tak jednoduché..nás šlo k jízdě myslím z jednoho ročníku 12 a přes dr neprošlo 8.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 14:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

drzý amatér: ccc nemusíte až tak daleko..jěště nedávno jezdil vyučený kloboučník,samo si musel udělat výuční list zámečníka,jak strana a vláda nařídila a zařídila...
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 14:16:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Oldcerry:Je divné,když tě jedna doktorka vyhodí a druhá řekne,že bez problému udělal.Možnost by byla,ale nějak se mi do toho nechce,protože jsem s toho otrávený.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 14:39:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin : Jejdy, jestli chceš jezdit tak holt něco musíš překousnout...toho jěště zažiješ..
šup šup mladá nová krev je třeba...jsme jak spolek důchodců...
drzý amatér
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.237.142.7
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 14:45:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>Možnost by byla,ale nějak se mi do toho nechce,protože jsem s toho otrávený.

Aha, takže on to u vás spíš bude takový ten obecný český syndrom (který zejména na dráze vykvétá dnes a denně). :-(
Nezlobte se, ale já ze svého okolí znám pár lidí, kteří na ÚLZ (ústav leteckého zdravotnictví) napoprvé neprošli právě z EEG a protože moc chtěli lítat, tak absolvovali pár dalších vyšetření, které prvotní negativní verdikt zvrátily. Jenže oni na rozdíl od vás chtěli.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 15:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oki,zkusím se zeptat na DKV PRaha jestli ještě berou.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 15:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad drzý amatér:
Mám známého,co měl piloťák,lítal charterové lety a zatímco na ÚLZ na preventivní prošel,tak v Italský mu persku dát nechtěli,tam to je opravdu spolek blbů a mají tam problém projít i mladí,oproti tomu doktor v Čerčanech akorát ohmatá křečový žíly a je to
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 15:24:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkusím si udělat persku v Ústí nad Labem,tam snad projdu.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Slexx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 15:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Corllin: Já se jednou chtěl objednat na persku u jinýho doktora a oni mi řekli,že musím tam,kam mě depo poslalo.. :-)
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 16:13:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak se nechám poslat do ústí pro podujatost doktorky
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 16:34:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jj bohužel se musí tam,kam vás pošlou
Plha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 16:46:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad slexx: Nemusíte...
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1539
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 17:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musí,na "obyčejné "nemoci můžete mít lékaře kdekoliv,ale na periodickou prohlídku musíte k určenému lékaři od zaměstnavatele (ČD),má na to tuším nějaký atest ,nevím jak se to přesně jmenuje..a EEG je opravdu zaměřeno na mikrospánek a podobné nehezké věci,verdikt je většinou nevratný-jak tam máte problém tak tam prostě je..
já jsem čekal 10 let,než jsem se dostal na lokomotivu,prošel jsem asi 7 profesí,dodělal maturitu a čekal až ČD dojde že se nedá propouštět donekonečna..zatím si nestěžuju..ale je to jiné než dřív,není návaznost na funkci "pomocníka"prostě, "máš papíry tak jezdi a poraď si jak umíš.." ,zas je ale šance na rychlejší postup dříve nemyslitelný,např.na os.vlaky..proto taky nevěřím nějakému hájení případných 18letých..a nesouhlasím s tím..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Plha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 19:55:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Alf: Nejmenuje se to nijak. Prakticky každý lékař by vám měl být schopen udělat "pérsku" (má znalost vyhlášky 101/1995Sb.). Nějaké "atesty" jsou z řad fabulací a jakýchsi legend (ostatně dráha je jich plná)... Jiná je to však s placením tohoto úkonu. Depa mají nasmlouvané lékaře a vy dostanete v depu do ruky prakticky pro tohoto lékaře "objadnávku". Není však nic jednoduššího, než si skočit na "osobní" a nechat si jméno doktora přepsat s razítkem, aby on měl jistotu, že dostane zaplaceno. Dělám to tako už pár let... Pokud přinesete do depa výsledky "pérsky" a tento "papír" bude splňovat podmínky Řádu pro zdravotní a odbornou způsobilost, lékaře zaměstnavatel NEŘEŠÍ.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1408
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 20:11:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plha:
U nás je to jinak: ať jsme patřili pod kteroukoli UŽSt, tak jméno doktora na persku přepsat nešlo. Ale když na persku jdu, tak mě klidně recepční objedná k jinému doktorovi, buď proto, že dotyčný má dovolenou, nebo že má narváno.
Plha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 20:16:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nešlo přepsat jenom jenom tak (přece tam nebude ta dáma na osobním sedět, a kdekomu něco pořepisovat). Žádný důvod pro to není... Nakonec vaše druhá část příspěvku hovoří jasně.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1452
Registrován: 7-2004


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 20:42:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Italský je spolek bláznů,ještěže tam už nemusím....kdyby byli všici doktoři prdlí jako tam,tak na dráze je nedostatek všech profesí a strojvůdců ještě jednou tolik,než dnes.Hrajou si tam,jak kdyby brali na kosmonauty.Toť můj názor.
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1485
Registrován: 4-2004


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 21:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Corlinn:zkus to jinde.Na iTalské dávají EEg jen podle nálady.
Kamarádovi řekla v Prase,že už nemože dělat strojvedoucího,ale vůbec mu neřekla,co mu je,jen mu sdělila to,ať si najde jiné povolání.
Na mou radu to zkusil ještě v Olomouci,tam prošel stejným procesem,ovšem s opačným výsledkem a nyní je již v jízdním zácviku.
Tož asi tak.
Můžeme o tom vést spory,můžeme s tím nesouhlasit,ale to je tak asi vše,co se proti tomu dá dělat.
ICQ:472-354-855
www.kromerizske-drahy.com
Plha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 05:39:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm, tady to vypadá jako kdyby v depech nevěděli co s nově příchozíma... Jakej je nával, zájemců. Jak je to s EEG nevím, ale leze z toho přece nějakej graf, né? Myslíte si, že si ho mohou vykládat jak chtějí???
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 06:43:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Plha:Jak vidíš i Valach potvrdil má slova,asi to tak opravdu je.Chodí sem lidé z GŘ.Proč s tím něco neudělají???
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 10:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plha nejde nic přepisovat jen tak mírnix týrnix, hlavně proto, že obyčejně má firma s nějakým doktorem smlouvu a na základě této si fakturují výkony. Jinde pérsku udělat můžeš, ale když si ji zaplatíš. Firma ti ji ovšem nezaplatí, protože ona ti nabídla jít bezhotovostně k lékaři, kde má smlouvu, určitě pro ni výhodnou a kvůli každýmu kusu jinde uzavírat smlouvy nebude. Dřív to u nás šlo, že si každý šel kam chtěl, pérsku si zaplatil (bylo to vždy mezi 300-400Kč) a byla mu následně proplacena. Jenže to se pár strukturám nelíbilo (přece oni nebudou cosi platit) a mrmlali, tak teď musí jezdit k lékaři tam, kde jim řekne zaměstnavatel.
jonáš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 10:50:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plha: jo, několik grafů mozkové aktivity podle různých frekvencí, mělo by to odhalit např. stavy epilepsie a podobné průšvihy, ale výklad bude z hlediska jednoznačnosti někde mezi astrologií a házenim kostkama.
Plha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 12:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Fýra: Já jsem jenom napsal, jak to dělám já a jak je to ze zákona. Jak si to dělá vaše firma je mi jedno...
PS: Až uzavře vaše firma "výhodnou" smlouvu s felčarem v Aši, tak si to užij. Jinak nechápu ve vztahu k lékařským úkonům, výhodnou smlouvu. Jako nějaký slevičky???
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 980
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 12:46:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plha tak samozřejmě že v Aši ji neuzavře, protože je to poněkud z ruky. Ale ono stačí v místě pracoviště, když je jiné jako místo bydliště. Dříve každej šel v místě bydliště, teď musím jako do práce...Ale tady tuto novotu jsme převzali díky důchodcům exČD, protože to tak měli zřejmě zažité...
Bocheer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 12:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plha: ze zákona je zaměstnavatel povinen mít svého smluvního lékaře!!!
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1541
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 12:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Plha- chápu vás a máte pravdu,leč na ČD platí to co zaměstnavatel řekne-prostě je nařízeno že půjdete na pers.k jednomu doktorovi(u kterého jste stejně většinou vedeni)a basta.Jak to je s kšefty s proplácením netuším ,a je mi to jedno..
A jinak se rozhodně žádné "davy" nehrnou..ono kromě zdraví ,všechny podmínky a zkoušky a pak jen radostný letmo život nepravidelně někdy mezi půlnocí a ránem..prostě pokud to někoho fakt nebaví tak to myslím nepřekousne..Znám kolegu s 30ti letou praxí,který před lety díky propouštění u ČD(a buzeraci)přešel s soukr.zde jezdil bez problémů do loňského roku,když se ale chtěl z rodinných důvodů vrátit k ČD, koukali na něho jako na úplného začátečníka a musel by VŠE! kromě zákonitých dělat znovu..Přitom člověk se všemi zkouškami,kterého můžete okamžitě nasadit do provozu kamkoliv..Takže prohlásil že mu ČD může..S takovým přístupem budou lidi chybět stále..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1543
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 13:49:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kongo dnes..http://www.tiscali.cz/news/news_center_070803.1005548.html
..pořádná mašina má kotel a komín..
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 14:50:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemaj voni v tom Kongu takový podobný nátěry??
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3960
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 10:37:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Železnice Kongo, tady asi dlouho nic nejelo...
odkaz
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1456
Registrován: 7-2004


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 10:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bart:Tento odkaz jsi měl poslat i Šulcovi,měl by motivaci co s kolejema v ÚK.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3963
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 11:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když vidím to jménu tak je mi nějak nevolno...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3964
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 11:20:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Info o železnici Kongo (Anglicky)
odkaz
Mapa dopravy Kongo
odkaz
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2256
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 12:51:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ož je jaksi pro fíru jednoduché, nepotřebuje poznání (pokud je mi známo...),

Neexistence nutnosti mít seznání (pokud je mi známo...:-))) ) v předmětných zemích nijak nesouvisí s návěstní soustavou (tu mají asi jako my v roce 1942) či definicí obvodu výměn, ale se zabezpečovačem.

No, zatímco náv. systém OSŽD "překypuje" "zdvojenými" informacemi


Nezlobte se, ale návěstní soustava OSŽD je o krok dál před tím co Vy tady málem vychvalujete. Na západě (přesněji - v německy mluvících zemích)se nepoužívá, protože tam prostě nebyla politická vůle něco sjednocovat a samozřejmě hrály roli komerční zájmy domácích výrobců. Takže před určité inovace vesměs zůstali u návěstních soustav odpovídající cca předválečné době a protože nazažili těžkotovážní hnutí ap., tak jim to stačilo. Koneckonců na třeba Gotthardské dráze není dodnes autoblok.

tak trend ve světě je naprosto opačný viz. např. FS, DB,...

Zase - FS, DB prostě není jediný obrázek světa.

tak nad 160 km/h zavedl kvalitativně dokonalejší zařízení než bylo stávající PZB - totiž "liniák" LZB.

Zatímco SNCF to nepotřebuje a těch 200 km/h ujezdí s běžným zabezpečením a brzdama. Holt někdo dvakrát měří a jednou řeže a někdo to dělá obráceně.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 13:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jsem slíbil, z Poučných listů jsem přepsal další nehodu z minula. Tentokrát Čerčany-Týnec 1970
IV.koridor-2.etapa aktualizace 4.8.2007
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 14:18:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: trefa do černého
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 17:36:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Plešoun:Nebyla by k tomu i fotodokumentace??
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Tomt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1491
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 21:46:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

chlapík nejdřív poslušně stál u přejezdu,když viděl že vlak je ještě daleko tak nato šláp a jel
 
Vypitej jak taška,leju jako car
totálně se zrušit,od boha mám dar

ICQ:450 504 903
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1558
Registrován: 9-2003


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 22:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To bych snad poslal policajtům..
Potřeboval by srovnat tu stříbrnou kapotu..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 22:25:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomu se říká adrenalínovaný sport.Asi nová móda v Českých luzích a hájích.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 22:30:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

chlapík nejdřív poslušně stál u přejezdu,když viděl že vlak je ještě daleko tak nato šláp a jel

Jak dlouho těm zamračeným trvalo, něž se dohrabaly k tomu přejezdu?
Tomt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1492
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 08:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak dlouho těm zamračeným trvalo, něž se dohrabaly k tomu přejezdu?
Přesně 17 sekund.
Vypitej jak taška,leju jako car
totálně se zrušit,od boha mám dar

ICQ:450 504 903
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 847
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 08:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebyla by k tomu i fotodokumentace
Bohužel ne, v Poučném listu je fotka, ale skenováním zčernala, v těch 70.letech tisk na papír byl novinové kvality.
IV.koridor-2.etapa aktualizace 4.8.2007

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace