K-report
 

Archiv do 05.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 05.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1538
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 09:31:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ŠVL, RadekŠ:
To jako chcete říct, že fíra byl mazák, a proto schválně nikam nevolal? Jestli jo, tak protože skutečnost neznáte, tak za takovéhle výroky byste si zasloužili pořádnou ránu pěstí do držky.
Fíra si totiž údajně spletl den v týdnu. A to se může stát každému. Nemyslím tím to, že nevím, co je dneska za den, ale to, že jsem skálopevně přesvědčen o tom, že je dneska jiný den, než veskutečnosti. Tomu nelze nikdy zabránit.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2335
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 10:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fíra si totiž údajně spletl den v týdnu. A to se může stát každému.

Opakuju už asi potřetí (že by skvrny na slunci ?) - tam ohlašovací povinnost vůbec nezáleží na dni v týdnu.

To jako chcete říct, že fíra byl mazák, a proto schválně nikam nevolal? Jestli jo, tak protože skutečnost neznáte, tak za takovéhle výroky byste si zasloužili pořádnou ránu pěstí do držky.

Já Vám jenom říkám, že tvrzení vyjel jsem bez dovolení, protože jsem myslel že je neděle a protivlak nejede je sakra pořádná indicie rozject vyšetřování směrem, že se tam něco ojebávalo.

Do držky dostali už cestující, pokud to nevnímáte.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2060
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 10:02:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:
A vona je ohlašovací povinnost závislá na dni v týdnu?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1319
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 10:54:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Qěcy: nemusíš nám tady až tak surově ukazovat kvality školícího systému provozovatele dráhy v praxi. Zkoušku D3 máš!

PS: Vzhledem k tomu, že v SJŘ je Ohlašovací povinnost vždy, tak buď mu jí zrušil dispečer (a tudíž to není strojvůdcovo chyba) a nebo se prostě ani neohlásil a jel. Obávám se, že jde o druhou možnost. Obávám se, že to dělali častěji. Obávám se, že to opět bude považováno jako selhání určitých jedinců z provozu bez vazby na řídící složky. Příklad je v Chotovinách.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 11:12:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy

skutečnost neznáte, tak za takovéhle výroky byste si zasloužili pořádnou ránu pěstí do držky.

Zbytečně silná slova .. jestli máš D3,tak moc dobře víš,jak to někde i chodí .. a jen dodám,že zaplať bůh,že se nikomu nic moc nestalo ...



ICQ 237-113-861
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 11:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadkuŠ, odkdy je na té trati TRS?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1539
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 11:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové a dámo (neberte to oslovení pejorativně, prosím):
Zkoušky z ČD D3 mám, ale nějak jsem neobjevil v tomto předpise ustanovení, že ohl. povinnost nesmí být tabelárem zrušena jen v některé dny v týdnu. Asi to fyzicky do tabeláru napsat nejde a do nákresňáku už vůbec, ale pokud je zakázáno tabelárem rušit ohl. povinnost, dejte mi odkaz na článek v D3ce.
Omlouvám se za hrubá slova, blbě jsem si přečet celou diskusi.
Za celou svoji kariéru na D3 lokálce jsem nezažil, že by se někde vlak neohlásil. A to je tam provoz tak jednoduchý, že by to jistě svádělo mnohem více, než na pošumavských lokálkách s dlouhými náklady. I při poruchách vysílaček vždy volali fírové, dispečeři i my telefonem, či mobilem. Prostě takovou lemplovinu si tam nikdo nedovolil.

PND3 na trati Vodňany - Volary neznám, takže nevím, co je tam zakázáno a dovoleno. Mohl by někdo dát odkaz na stránky s platnými pomůckami GVD? (nemůžu je najít).
Ještě jednou se omlouvám.
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 11:33:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už tu je to mazáctví - od toho je na stanovišti háček (M131.1.) nebo klips (810) aby se tam přišpendlil rozkaz a do něj se koukalo na zrušené ohlašovací povinnosti, mimořádnosti, pomalé, nefční PZZ atp. Pokud je někde dána ohlašovací povinnost předpisem, tak není vůbec co řešit a když ji dispečer zruší, tak se radši ještě víckrát kouknu, jestli je to tak. Holt fíra nemyslel na práci. Ale zase na druhou stranu - šel rovnou s pravdou ven, že to zvoral a to se musí taky ocenit. Třeba se k tomu chlapsky postaví dál i poté, co si to vše srovnal v hlavě. Jsou věci, který jdou ještě napravit a soud k nim pak významně přihlédne.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 12:06:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek Š : to že se vyřadil vlakvedoucí na D3 z dopravy je podle mě fatální chyba. Prostě byli dva na vlaku, kteří věděli co se děje...a mohl jeden druhého upozornit...To že se změnil "Rozkaz o križování"(červený nebo bílý s červeným pruhem), v pár řádek na předtisku A4 nebo do kolonky "jiné ",hodně velkou měrou přispělo k nehodě na tom samém úseku před lety.
Láďa : na D3 se motám pár let a jestli to "někde i chodí" tak už nemám slov...Nahlásit se DD to přece je úplně to nejzákladnější na D3!!!!!!!
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 12:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěci

Svým příspěfkem jsem neřešila předpis samotný,ale tu Tvou /myslím nepřiměřenou/ reakci .. jinak totiž s Tebou souhlasím ...

P.S. Se mnou to tenkráte /na D3/ také museli vydržet ...


ICQ 237-113-861
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 12:15:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skoro by nebylo od věci, aby se vyvinulo nějaké zjednodušené AH, na způsob to co je na tramvajové trati Liberec - Jablonec. Tam se taky dřív tramvaje při všech nepravidelnostech pravidelně srážely. Podle mě by ani nemusely být mezistaniční úseky s KO, stačila by jakási evidence vjezdu - odjezdu. Když vidím jaké paskvily za těžké peníze se dělají (Lipenka, Špičák), a přitom to na zvýšení bezpečnosti a snížení podílu lidského faktoru nemá žádný vliv.
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 12:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry

Chodilo .. už 18 let jsem mimo tyto tratě .. ale svodky říkají občas i dnes něco jiného,bohužel ... Můj názor je stále neměnný,totiž všechno je v lidech,jejich ukázněnosti a smyslu pro povinnost,kterou má každý zakotvenou v pracovní
smlouvě ...

Jistě víte či tušíte o čem mluvím /píšu/ ...


ICQ 237-113-861
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 12:36:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďa:zas jsem naivka...taky už se D3 vyhýbám jak mohu a pokud bude konečně "cargo" tak už mě nikdo na ně nijak nedostane..:-)))
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 13:26:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je to taky? Už jsem byl "rozcupován" na DF ČD
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 14:40:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už i Ty PŠ máš poznámky, že se nehlásíme a ojebáváme to? Chjo, to jsme to tu dopracovali...:-((
Dotaz: kdy byl Pes38 jako vedoucí šotovyšetřování nebo RadekŠ či PŠ na Šumavských lokálkách, že tu tvrdíte, že se nechodíme hlásit? Osobně na nich jezdím docela často a že by se někdo nehlásil a dispečer to toleroval sem neslyšel. Před pár měsíci se jeden kolega zapoměl ohlásit a musel udělat všechny!!! zkoušky znovu, teda i V08 a psychotesty jsou samozřejmé. No asi máte nasazenou špionážní techniku, když tvrdíte, že to ojebáváme.
Martin
P.S. došlo k tragické neomluvitelné chybě nebo přesněji ke dvěma chybám současně
680
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.45.229
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 14:53:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VÝZVA PRO STROJVEDOUCÍ CO SE TU POHYBUJÍ:
Nebrat na stanoviště žádné fandy do železnice!!!

Nedávno přišel na GŘČD dopis od jistého PETRA ŠTĚPKY. Jel Pendolínem, a protože se hodně zajímá o železnici, tak se dal v Holešovicích do řeči se strojvedoucím a před odjezdem se zeptal, zda by se mohl svézt? Strojvedoucí ho pozval k sobě za jízdy, ale řekl mu, že nemá na nic šahat a trochu si s ním povídal. Toto všechno výše uvedený pán napsal do dopisu nebo spíše dotazu a jako závěr vznesl dotaz, zda strojvedoucí může brát na mašinu koho chce a děkuje za zodpovězení kuriózního dotazu...
Přesné znění nemám po ruce, ale v tomto duchu to je napsané.

Přeju hezký den, Vaše 680

Omlouvám se za OT
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2336
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 15:06:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostě byli dva na vlaku, kteří věděli co se děje...a mohl jeden druhého upozornit...

Promńte, ale já se x-krát v životě přesvědčil že zdvojení někoho vede spíš ke koletivní nezpodpovědnosti typu Jarda myslel, že to udělal Franta a obráceně - viz. naposledy Čerčany kde se hlídali 3 lidi navzájem , zakecání se (Hlubočepy) a podobně. Tomu fírovi bude fakt platný, že třeba po srážce doživotně skončí na vozejčku, ale vinu ponese vlakvedoucí Fero Lakatoš, kterýmu by osobně nesvěřil ani dvoukolák palivovýho dříví.

Krom to jsem za svých cca 27 šotouškých let (tj od doby puštění provázku od kačera dodnes) neviděl ve vlaku hlásit oba, ale ohlašoval se tehdy jenom vlakvedoucí.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2337
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 15:08:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No asi máte nasazenou špionážní techniku, když tvrdíte, že to ojebáváme.

Ale houbelec - nicméně ten fíra to podle všeho ojebal a má smysl zkoumat, nakolik jde o ojedinělou věc a nakolik ne.
831
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 5-2007


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 15:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby to každý ojebával tak by to bylo každý den.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1541
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 15:13:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďo, já ale nemám vůbec žádnou zkušenost s tím, že by někdo na "mojí" D3lokálce kašlal na předpisy. Na té mojí opravdu všichni sami od sebe to ohlašování skutečně poctivě dodržují, nikdy jsem nemusel tohleto po nikom vyžadovat. A když čtu o nehodách, tak mne dost udivuje, jak si někteří třeba výpravčí dovolují nedodržovat závazná slovní znění (např. srážka u Vojkovic). Můžu říct, že tohleto flákačství jsem zažil akorát na jediné D2regionální trati, kde jsem sloužil naštěstí jen dva měsíce.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1542
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 15:14:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houmr:
Připravuje se radioblok pro lokálky. Ale jak dlouho bude trvat první instalace a pak další rozšíření...
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 15:58:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem jen řadový šotouš, ale napadají mě jen tyto možnosti, kterak se nehoda mohla stát:
1) Strojvedoucí vlaku od Prachatic se v Bavorově neohlásil, popletl si den a vyrazil směrem ku srážce s protijedoucím vlakem. Porušení předpisů a chyba z nedbalosti jednoho člověka.
2) Stejně jako 1), jen s tichým souhlasem dispečera. Toto doufám také neplatí, to by byl opravdu velký bordel.
3) Strojvedoucí se řádně ohlásil, ale dispečer mu křižování nepřipomněl v domnění, že fíra přece ví, že má křižovat. Tato verze mi přijde nejpravděpodobnější, líná huba = holé neštěstí. Mohlo to být pochopitelně i tím, že z nějakého důvodu nevěděl kam dřív skočit a nechtěl se zbytečně zdržovat.
4) Strojvedoucí dostal už v Prachaticích rozkaz o zrušení ohlaovací povinnosti, popletl si den a vlaky se srazily. Tato verze mi přijde nepravděpodobná, zrušení ohlašovací povinnosti by bylo zbytečné.

Otázka je, co všechno je součástí ohlašovací povinnosti, tj. zda jen zavolat "už jsem v Bavorově" nebo i očekávání dalších rozkazů včetně souhlasu s pokračováním v cestě? Já to nevím, takže budu vděče, když to sem někdo napíše.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 16:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek Š:To je věc názoru...Já chci hlavně říci je relativně jednoduché určit viníka...Ale v mnoha případech je těch "viníků" více a to vůbec nikdo neřeší. Rozbor nehody má být nejenom o tom že, výpravčí porušil...strojvedoucí porušil...ale i okolnosti okolo které přispěly k události včetně odpovědnosti ostatních. A samozřejmě s uvedením opatření aby k tomu nemohlo dojít.Jen tak námátkou..Už v Ústí nad Orlicí opravili osvětlení aby na ten přechod bylo vidět?? Nebo udělali opatření jiné? Po minulé nehodě u Bavorova vyšlo nařízení že na každé křižování musí být samostatný rozkaz PVD3..tzn že se de facto vrátily zpět ke "křižovacím rozkazům" akorát nejsou barevně odlišené. Cink bum...strojvedoucí je vinen.....
831
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 5-2007


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 16:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3) To by se musel zeptat Může odjet vlak 18003 v 8.05 z Bavorova do Vodňan ? jméno. fíra
„Ano, vlak 18003 může odjet v 8.05 z Bavorova do Vodňan. jméno dirigující dispečer.
Dirigující dispečer by nemohl povolit odjezd, protože nemá zprávu o druhém vlaku.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 16:29:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdy byl Pes38 jako vedoucí šotovyšetřování nebo RadekŠ či PŠ na Šumavských lokálkách, že tu tvrdíte, že se nechodíme hlásit?

Já nikdy, ale nevěřím tomu, že by se fíra jen tak "zapomněl" jít ohlásit.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4433
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 16:32:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

680: předpokládám, že vedení ČD vstřícnost pracovníka a spokojenot zákazníka vůbec neocenilo a dotyčný strojvedoucí byl tak další, kdo si na vlastní triko mohl vyzkoušet platnost hesla - "za dobrotu, na žebrotu"...

PS: jen mě napadá - jak to je, že když jede pinďou nějaká známá osobnost a jde podívat i na stanoviště, pochopitelně za jízdy. Většinou v doprovodu tiskového mluvčího nebo tak nějak. Narozdíl od případného kontrolního orgánu tam ale podle mě taky nemají ani jeden co dělat. Byť pro takého Ondrůje asi není problém potřebné povolení získat. Pochybuju však, že jej v ten okamžik má ta celebrita...
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1322
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 17:37:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pes38 a ostatní: a jak si tedy vysvětlujete ten projev o myšlení, že je neděle? Já si to vysvětluji právě tím Obávám...

Na D3 jsem jezdil a dodnes jezdím, prováděček mám 17 včetně této, o které diskutujeme. Nedovedu si představit, že bych ignoroval ohlašovací povinnost a nikdy jsem se s tím nesetkal u jiných.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 17:39:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: Jako fíra jsem snad před deseti lety vedl diskusi s výše postaveným člověkem z DI o tom, aby fandům byla za příplatek umožněna jízda na stanovišti. Navrhoval jsem příplatek ve výši jízdného s tím, že pokud bude fíra souhlasit tak dotyčného na stanoviště vezme. Dráha by vydělala a fanda železnic by se regulérně svezl.

(Příspěvek byl editován uživatelem jka2005.)
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 18:03:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Šimral: čéče to jezdíš dokolakolem ČR po D3. (:-))).Upřímnou soustrast.... Tak jak to bylo, byl se hlásit nebo ne?
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 18:09:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka2005 : i dej pokoj...kdysi jsem svezl 13 letého kluka i s dědou a připadal jsem si jak u zpovědi...a že toho ten klučina věděl,normálně druhá zákonitá...
Vlád´aH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 18:22:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka:Dráha by vydělala a fanda železnic by se regulérně svezl.....a když bychom čistě náhodou sejmuli na přejezdu kamion, namotali do kabiny trolej nebo nechtíc dobře trefili izolátor, fanda by si případné léčebné výlohy hradil sám - neb těžko doufat, že jeho pojištovna bude cvakat za něco, když fanda je evidetně někde, kde nemá co dělat a není pro tuto činnost pojištěn. Kdo půjde vědomě do tohohle byznisu?
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4434
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 19:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka: v principu to nápad špatný není, ale těžko vymyslet nějaká přijatelná pravidla. Po právní stránce to jistě ošetřit jde, před pár lety se takto šlo legálně svést např. na staré tišnovce. I u "velké dráhy" není vysloveně nemožné získat povolení ke vstupu na stanoviště, byť nejčastěji na velmi omezenou dobu nebo jen jednu jedinou jízdu. Ale jak naznačuje Vláďa, pokud by se četnost těchto jízd zvýšila, stejnou měrou se zvýší i riziko průseru...
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 19:19:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad PŠ: mohu se zeptat, kdy jsi v poseldních 13ti měsících vykonával dopravní činnost na trati 708? Že si to nějak nepamatuju, soukromník a na pošumavských lokálkách, to bych hned vzal foťák a udělal historickou fotečku.

To by jste se divili kolik lidí má vstup na stanoviště a třeba s dráhou nemají vůbec nic společného, jen známej jim byl schopnej to povolení sehnat, tak proč toho nevyužít a ještě ušetřit za jízdenku (to je hlavní důvod). Silně pochybuju, že existuje centralní databáze vydaných povolení. Teď nemyslím služebáky, kde je povolen vstup na stanoviště. U nás na jihu to ani moc není, ale v jiných relacích to se dá najít... Třeba studenti jistých vysokých škol...
Martin
831
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 5-2007


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 19:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry: Tak jsi toho kluka měl vyzkoušet z D3.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 19:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dlouho jsem tu nebyl,ale měl bych pár připomínek.
1) Bych zrušil řízení dopravy podle D3.Řekněme si na rovinu.Nejvíc průšvihů je kvůli tomu,že se blbě vykřižuje, vlak vyjeden na trať jinak než má a průšvih je na světě.
2) Jízda na stanovišti.Na jednu stranu proč ne.V autě, když se nabouráte vám taky nikdo neříká,že jste tam neměli co dělat a že jste měli jít pěšky nebo že by jste si měli platit léčení.
Jen si nedokážu představit co by se stalo,kdyby se to povolilo.Dokážete si představit ty fronty u mašiny??Strojvedoucí by neměli chvíli klidu, protože by se někdo dotazoval,jestli ho sveze,ale mám pocit,že snad ve Švýcarsku je to legální.Ale něco to stojí.Jinak u soukromého dopravce nikoho nezajímá,jestli jede na stanovišti,kdo tam nemá co dělat.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Jeden z Vás
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.48.28
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 20:12:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak u soukromého dopravce nikoho nezajímá,jestli jede na stanovišti,kdo tam nemá co dělat.

To zajímá a ne málo.Když jsem dělal u soukromého dopravce a zjistilo se, že měl fíra někoho na mašině ,který tam neměl co dělat tak měl postih - při nejmenším měsíční prémie!!!!!!od zaměstnavatele.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 20:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

831:-(:-)) vrazil jsem ho za to a byl klid...možná teď se tady se mnou dohaduje:-))))
Martin: bývalo to horší ale je fakt že jezdím převážně na nákladech a tam se nikdo moc nehrne...
Corlin:kluku povím ti že nejbezpečněji se jezdilo na D3 když nastalo nemožné dorozumění...
nikdo nám do toho nekecal,jezdí se jen podle jízdního řádu,nesmí jet mimořádnosti prostě jen pravidla a křižovalo se jen tam kde vždy... To že selže člověk je bohužel tak ..a nebýt Jižních Čech tak o D3 není slyšet..
no až se budeš nudit tak si představ že u tebe na stavědle je někdo celých 12 hodin a bude mít na to jízdenku,nebo že se ti jich tam vystřídá 5..milé že:-((.
A hlavně strojvedoucí zodpovídá za osoby na stanovišti!! Takže kdyby naboural (svojí chybou) a dotyčná osoba utrpěla újmu na zdraví tak nejen že může být trestně stíhán ale zároveň dostane k náhradě léčbu a může dotyčné osobě platit až do smrti..tak se nediv že moc nejsme ochotný...
831
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 5-2007


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 20:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry: no nevím kamarád strojvedoucí z Rakouska mi vyprávěl,že jeden fíra odtamtud pujčil tauruse fandovi a dopadlo to blbě projel červenou a s fírou to taky dobře nedopadlo.
Vlád´aH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 20:28:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin:V autě, když se nabouráte vám taky nikdo neříká
A na to jste přišel jak? Když se nabouráte služebním autem, tak to uvidíte to prověřování jestli jste refentský řidič a máte absolvováno pravidelné školení, zda máte v pořádku výkaz jízdy, zda vás zaměstnavatel na jízdu vyslal či nikoli a podobně. Nic příjemného.

A k těm povolením, v případě že ho dostanete i jen na jednu jízdu, musíte absolvovat bezpečnostní kabinet jako minimum a svým podpisem jistou malou míru rizika berete na sebe.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 20:34:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

831: už je to dávno a mohu zoodpovědně říci že by se mnohý z nás mohl od něj učit....
No ale brzo to budou muset přepravci zavést nebo na škopky lidi nedostanou...v r.2014 30% strjv pápá..pokud tedy neomarodí nebo neumřou...
831
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 5-2007


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 20:38:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry: a na čem to bylo ?
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 20:40:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jeden z Vás:Tak si jak kde a jak u kterého.Já jsem se s tím ještě nikdy nesetkal.
Ad Vlád´aH:Mě se nikdy na to neptá,když jedu služebním autem.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4435
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 20:49:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VláĎaH: no - už je to dost let, ale já a dalších pár lidí o nichž vím to povolení svého času získalo bez jakéhokoli školení a to často z míst nejvyšších. Buď to bylo obecné přímo z GŘ (můj případ - šlo o několik dní v rámci určitého území, kde bylo na mě, kde "vlezu") nebo s odkazem na vybrané depo, kde si měl dotyčný následně dohodnout trasu a vlaky. Ale nepopírám, je to víc než 10 let zpět, dnes už to asi chodí jinak...

Mám ale spekulativní otázku. Je vlastně jízda na stanovišti řešena nějak komplexně (např. podobně jako vstup do kolejiště, který řeší zákon) nebo jde o v podstatě interní záležitost dopravce, nejčastěji z bezpečnostních důvodů??
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4436
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 21:04:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corlin: Vláďa má ale pravdu, jezdíš-li nějakým autem služebně, má i zaměstnavatel nějaké ty povinnosti. Jak se s tím vypořádá v praxi je už věc druhá...
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 787
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 21:05:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se jízdy na stanovišti týče, jsem v případě oficiálního povolení pro to, aby "civil na stanovišti" podepsal glejt, že tam jede na vlastní odpovědnost (nebezpečí) a bude dbát bezpečnostních pokynů fíry.

Jinak u soukromého dopravce nikoho nezajímá,jestli jede na stanovišti, kdo tam nemá co dělat.

Jak u kterého, je to na jejich dobré vůli.

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Vlád´aH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 21:18:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Jena: Je to upraveno interními předpisy CD, i když jakýsi základní rozsah osob přitomných na stanovišti je v D2 - kapitola IV. Jelikož je tento předpis závazný i pro externí dopravce na základě smlouvy s provozovatelem dopravní cesty, domnívám se že to platí i pro ně. Ovšem samozřejmě jakýkoli dopravce může vydat povolení za nějakým účelem čimž i tomuto předpisu vyhoví. Má zkušenost s externími dopravci je taková, že jsou v tomhle velmi přísní.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1323
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 21:27:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čéče to jezdíš dokolakolem ČR po D3. (:-))).Upřímnou soustrast.... Tak jak to bylo, byl se hlásit nebo ne?

Ne, to nejsou zdaleka všechny. Vždyť já nemám ani celé bývalé Západní a Jižní Čechy. Mimo tuto oblast mám už jen Dobronín - Polná a Tanvald - Harrachov.

A jak to bylo? Já u toho nebyl a nikdo se mi nezpovídal.
V SJŘ není uvedena značka Zrušení ohlašovací povinnosti, tedy se měl normálně hlásit. Předpis D3 k tomu uvádí, že Ohlašovací povinnost nesmí být zrušena tam, kde je ve sloupci 10 číslo vlaku. U vlaku 18003 ve sloupci 10 je uvedeno číslo vlaku 18032. PND3 k Ohlašovací povinnosti uvádí, že se provádí telefonicky z dopravny telefonním systémem Gama. Ten v dopravně funguje tak, že stačí zdvihnout sluchátko a je spojeno s dirigujícím dispečerem. Na trati Strakonice - Vimperk například toto spojení není nahráváno. Toto vím bezpečně, měl jsem tam loni nehodu. Zde na této trati jsem se na nahrávání neptal. Například na trati Alžbětín - Špičák je nahrávání funkční, tam se ale nejezdí na telefony, ale na vysílačky.
Zde se na vysílačky nejezdí, alespoň já to nevím a PND3 vysílačky neřeší. V dopravně by měl být telefonní zápisník, do kterého se zapisují údaje: Příjezd, Posun, Odjezd, Odkud, Kam, Kdo, S kým.
Tam a v zápisníku dirigujícího dispečera je odpověď. Pokud dispečer Ohlašovací povinnost zrušil, je vinnen. Pokud ne, je vinnen strojvedoucí. Pokud strojvedoucí divně hovořil o dni v týdnu, obávám se, že vinných bude víc než jeden.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 21:30:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Má zkušenost s externími dopravci je taková, že jsou v tomhle velmi přísní.

OKĎáci jsou prý na to tvrdí, ale osobní zkušenost s tím nemám.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Houba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 15:23:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

splést den je hloupé ale pokud měl udělanou pomůcku a to výtah z jízdního řádu je možně že si vzal jiný list respektive jinou týdenní variantu a nehoda je tu.
Tady bude bitva! a tady zase pšenice!!!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2338
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 15:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to výtah z jízdního řádu je možně že si vzal jiný list respektive jinou týdenní variantu a nehoda je tu.



Až na to že varianta je jenom jedna a to pondělí až neděle po celý rok furt stejně.

(píšu počtvrté )

Spíš vypadá ta to, že při přiznání v silném rozrušení (aby ne, člověk přeci nebourá každý den..) něco plácnul. Žádnou logiku to nemá, polehčující okolnost to taky není.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1548
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 18:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ:
Naštěstí asi fakt neexistuje vlak na D3kové trati, který by měl různě rušeny ohlašovačky tabelárem podle dnů v týdnu. Ale zakázané to bohužel není.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 21:51:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Qěci: je možné, že to je zakázané předpisem, podle kterého se sestavují SJŘ.

adPŠ: tak kdypa jsi byl na Prachatické naposledy a s čímpa?
Martin
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1551
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 21:55:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin2:
Taky mě tahle možnost napadla. Bylo by to jedině dobře.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1325
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 22:01:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin2: Pracáky nejely? :-)
To je rychlost
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.151.247
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 22:39:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P o u č n ý l i s t č. 9/2007
k mimořádné události ČD

Srážka osobních vlaků 18003 a 18032 mezi ŽST Vodňany a dopravnou D3 Bavorov dne 1. 9. 2007 v 08:10 hodin,
trať Číčenice – Volary.

Dne 1. 9. 2007 v 8:10 hodin na regionální dráze Číčenice – Volary, mezi ŽST Vodňany a dopravnou D3 Bavorov, v km 9,915 došlo k mimořádné události ve smyslu zákona o dráhách, kdy se na širé trati čelně srazily vlaky osobní dopravy Os 18003 a Os 18032. Mimořádná událost měla závažné následky.

Regionální trať č. 197 Číčenice - Volary odbočuje z tratě celostátní č. 190 – viz náčrtek níže.
V úseku Číčenice – Vodňany je drážní doprava organizována a provozována podle předpisu ČD D 2 a v úseku Vodňany – Volary podle předpisu ČD D3 „ Předpis pro zjednodušené řízení drážní dopravy“. Sídlo dirigujícího dispečera je v železniční stanici Prachatice. Železniční stanice Vodňany je obsazena výpravčím a je stanicí přilehlou. Pro řízení dopravní služby se používá traťový telefon pro spojení dirigujícího dispečera, strojvedoucího vedoucího hnacího vozidla a výpravčího přilehlé stanice. V úseku Vodňany – Volary není zřízen žádný traťový radiový systém (TRS).
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2734
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 22:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A dál?

A dál?

A dál?
Follow the reaper...
To je rychlost 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.151.247
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 22:55:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výhybky Sv 2 a Sv 4 v dopravně Bavorov jsou vybaveny samovratnými přestavníky. K mimořádné události došlo na širé trati kde nejvyšší dovolená rychlost vlaků je 50 km/h. Místo srážky se nachází v zalesněném, pouze částečně přehledném úseku tratě.
Vlak 18003 (sólo motor řady 810) je pravidelným osobním vlakem jezdícím denně. Sešitovým jízdním řádem má nařízeno křižování s protijedoucím vlakem 18032 v dopravně D3Bavorov, vjezdová kolej 3.
Vlak 18032 (sólo motor řady 810) je pravidelným osobním vlakem jedoucím v určené dny v týdnu. (Jede v pracovní dny do 18.V. a od 10.IX., od 19.V. jede v pracovní dny a v sobotu a 5. VII., nejede 7.VII.). Vlak 18032 má nařízeno křižování s protijedoucím vlakem 18003 v dopravně D3 Bavorov. Vjezdová kolej 1.
Dirigující dispečer v Prachaticích nevydal (ani nenadiktoval) strojvedoucímu vlaku Os 18003 písemný rozkaz, kde by mu rušil „Ohlašovací povinnost“ v dopravně Bavorov.
Dne 1.9.2007, v sobotu, tedy mělo v Bavorově proběhnout křižování výše uvedených osobních vlaků.

Dne 1. 9. 2007 nastoupil strojvedoucí DKV České Budějovice na denní směnu ve 04:03 hodin v ŽST Vodňany na vlak 18540/18541 do Stožce a zpět. Dále vedl vlak 18003 z Volar s odjezdem 06:56 hodin - včas. Služba probíhala bez mimořádností. Protijedoucí vlak 18032 odjel z výchozí stanice Číčenice 07:45 hodin a ze stanice Vodňany v 07:52 hodin, včas.
Strojvedoucí vlaku 18003 po příjezdu do dopravny Bavorov čekal na dobu pravidelného odjezdu vlaku, tedy 08:05 hodin . Později uvedl, že v domnění, že je neděle a protijedoucí vlak 18032 nejede, odjel z dopravny Bavorov v době pravidelného odjezdu vlaku. Neměl zrušenu ohlašovací povinnost, a pochopitelně ani neobdržel souhlas k jízdě do ŽST Vodňany.
To je rychlost 3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.151.247
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 23:03:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi 500 metrů za zastávkou na znamení Svinětice, kterou projížděl, v krátkém rovném úseku, uviděl protijedoucí vlak 18032. Okamžitě použil rychlobrzdu a varoval cestující, že dojde ke srážce. Ve vlaku 18003 bylo 20 cestujících, Rychlost vlaku před srážkou byla 48 km/hodinu, brzděním snížena na nárazovou rychlost 20 km/hodinu.
Strojvedoucí vlaku 18032 při spatření protijedoucího vlaku jel rychlosti 50 km/hodinu, rovněž použil rychlobrzdu a varoval cestující před srážkou vlaků. Nárazová rychlost vlaku 18032 byla 25km/hodinu. Ve vlaku cestovalo 5 cestujících.
Po srážce vlaků zaměstnanci ČD poskytli zraněným cestujícím první pomoc a ohlásili mimořádnou událost dle ohlašovacího rozvrhu.

Následky: Zraněno bylo celkem 10 osob, z toho 1 zaměstnanec ČD. Jeden z cestujících utrpěl středně těžké poranění, ostatní poranění jsou lehká. Škoda na drážních vozidlech byla odhadnuta na 150 000,- Kč.

Následky mimořádné události

Z dosavadního šetřením, jak je výše uvedeno, vyplývá, že:
nebyla dodržena základní předpisová ustanovení zajišťující bezpečnost provozování drážní dopravy na tratích se zjednodušeným řízením drážní dopravy. Strojvedoucí vlaku Os 18003 nesplnil jemu uloženou ohlašovací povinnost v dopravně D3 Bavorov, po příjezdu do dopravny D3 Bavorov neohlásil dirigujícímu dispečerovi příjezd a uvolnění příslušného prostorového oddílu, z dopravny D3 Bavorov, kde má sešitovým jízdním řádem nařízeno křižování s protijedoucím vlakem Os 18032, odjel, aniž uvedený vlak opačného směru přijel a obdržel svolení k další jízdě od dirigujícího dispečera.
To je rychlost 4
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.151.247
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 23:13:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Porušil tak ustanovení předpisu ČD D3 :
čl. 229. – Vlak nesmí odjet z dopravny D3 nebo stanice, dokud nedojedou všechny vlaky opačného směru, které měly dojet před jeho odjezdem podle GVD, podle sešitového jízdního řádu, podle jízdního řádu zvláštního vlaku nebo podle přeloženého křižování. Za to odpovídá v dopravnách D3 strojvedoucí.
Čl. 158. - Strojvedoucí je povinen ohlásit čas příjezdu, uvolnění prostorového oddílu a žádat dirigujícího dispečera o svolení k odjezdu vlaku v každé dopravně D3 a pro každý vlak, není-li strojvedoucímu pro příslušný vlak v příslušné dopravně D3 zrušena ohlašovací povinnost tabelárním jízdním řádem nebo písemným rozkazem.


Závěr:
Analyzovaná mimořádná událost, je další v řadě mimořádných událostí, ke kterým došlo na síti provozované ČD, a.s. v posledním období, které vážně a dlouhodobě poškodily České dráhy před očima veřejnosti.
V krátkém časovém úseku je též další mimořádnou událostí, kdy selhal zaměstnanec ČD, a.s. – z neznalosti, nepozornosti, nesoustředěnosti, podceněním předpisových ustanovení.

Jedná se o opakovanou mimořádnou události na trati D3, se strojvedoucím z DKV České Budějovice – viz poučný list č. 6/2007 ke srážce osobních vlaků v dopravně D3 Černý Kříž dne 20.6.2007.

Opětovně a důrazně žádám všechny zaměstnance, kteří se podílejí na řízení a organizování drážní dopravy, aby důsledně a přesně plnili svoje povinnosti a prvořadě dbali na zajištění bezpečnosti drážní dopravy.
rychle a zběsile
Neregistrovaný host
Odeslán z: 75.126.185.147
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 00:19:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsou krásný kecy:
"aby důsledně a přesně plnili svoje povinnosti a prvořadě dbali na zajištění bezpečnosti drážní dopravy."

Ať to ale platí pro každého a nejen pro dopravu,př. zaměstnavatele ČD a.s.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace