K-report
 

Archiv do 09.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 471 » Staré archivy » Archiv do 09.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1227
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 08:12:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Regpetrs: myslíš tedy, že i v IDS VYDIS by mělo být značení S?
http://emj471.euweb.cz
Country
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 7-2007


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 08:28:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V1, V2 - fau ajns, fau cvaj.....
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 08:51:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V1 a V2 by jistě také mělo ohlas, zejména u Němců a Angličanů.

A jaký ohlas by teprve mělo označení S5 -

Nedělal bych z komára velblouda.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1228
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 09:22:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S5 již je a co vím, v novém návrhu značení linek je opět.
http://emj471.euweb.cz
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 09:59:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to vypadá, že můj názor zapadl a přitom je nejspíš pravdivý.
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
...zadíval jsem se na její posmutnělý chrup a řekl:"Jó pani, nikdo nejsme komplet." (M.Šimek)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3417
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 10:18:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím, tak S bylo opravdu zvoleno k analogii S-Bahnu. Prostě se tehdy tvrdilo, že S je ve světě u příměstských vlaků asi nejrozšířenější, a tak se použilo i v Praze.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6588
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 10:21:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S jako substrát ne?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1229
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 10:49:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak teď tedy opravdu nevím podle čeho to vzniklo. Je tomu dlouho, co jsem to někde četl (nejspíše tady) a tam to bylo vysvětleno, jak píše Hajnej (nebo alespoň v tom duchu).

V každém případě to je S a asi to tak i zůstane. Není zatím vážný důvod proč to měnit a to ať je to převzaté či nikoliv.

Váš názor na označení linek ve VYDISu je jaký? Já navrhuji V jako VYDIS. Ovšem pokud by měla zůstat analogie značení příměstské dopravy, mělo by to být opět S. Zatím mám data ve stádiu přípravy a lze nějakým způsobem toto ovlivnit.

Na mých stránkách http://emj471.euweb.cz/ můžete také o značení hlasovat. Anketa bude mýt krátkého trvání (řekněme asi 3 týdny).
http://emj471.euweb.cz
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1711
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 12:14:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad ODIS: Proč se vlastně ustupuje od zavedeného číselného označení vlakových linek? Co brání použití čísel? Nějaká drážní demagogie že vlak je víc než autobus a tudíž by měl být odlišený? Nic jiného mě totiž nenapadá.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1230
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 13:10:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikoliv. Důvodem přeznačení by mělo být zkrácení označení linky. Pokud by linka byla 916, tak horkotežko by se na boční tabuli vešel nápis Ostrava-Kunčice, při dodržení litery zákona - cílová stanice musí být nejvýraznější. Za určitých okolností by to teoreticky šlo, ale byl by porušen jiný článek "čehosi" (nejsem si jist zda zákona) a to ten, že pokud existují nácestné stanice na trase vlaku, musí být uvedeny. Pokud to ODISu nedělá problém, nevidím důvod proč změnu nerealizovat. Prostě a jednoduše: boční panely nemají neomezené možnosti, stejně tak jako panely v autobudech, alespoň tady v Praze.
http://emj471.euweb.cz
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 13:30:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže třímístné označení stejně nepůjde použít? Třeba S10, nebo jak to bývá u linek na rozvětvených tratích, např S4 a S41? Je na čase začít dělat větší panely
Už i moje stránky mají fotogalerii MHD. Je to jako mor. ALOU
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1231
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 14:02:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pavel_v: tak to není tak úplně pravda. Nejhorší pro vizualizace jsou nápisy s pomlčkou. Například v současné době máme S10 Benešov u Prahy a vešlo se to i s dodržením pravidel. V okolí Prahy je nejhorší Praha-Holešovice. Příští gragikon se bude také používat S12 a také zcela bez problémů, již jsem provedl první testy takovéto vizualizace.
Co se týče S10, tak ta by měla být dle mých informací v budoucnu zrušena (?).

Aby to neznělo, že to prostě nejde, tak vždy to nějak jde. V Praze máme například Praha Masarykovo nádraží a podařilo se jej alespoň v trochu rozumné míře dostat na tabule. Teď jsem provedl testy Ostravy-Kunčice, ale ikdyž jsem se snažil, tak se mi to nepodařilo na tabule, za dodržení pravidel, dostat. Prostě chybí poslední písmeno. Šlo by to třeba zkrátit Ostrava-Kunč. (ale to je hnus). O2 to vychází krásně.
http://emj471.euweb.cz
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1712
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 14:16:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak napsal Pavel_v, třeba v IDS JMK už třímístná čísla také jsou, takže časem, až sem přijde modernější IS, bude potřeba tento problém asi řešit i tady (a že třeba Sokolnice-Telnice je ještě delší název než ty Kunčice). Třeba právě v autobusech se názvy zkracují. Proč by to nemohlo jít i u vlaků? Třeba „O. Kunčice“ by většina lidí pochopila. Nebo zmenšit písmo pro cílovou stanici. Těch řešení se nabízí víc, tak proč měnit zavedené číslování na které si už lidé zvykli, jenom kvůli panelům na (výhledově) čtyřech soupravách? Prostě logika ČD a KODISu mi v tomto případě jaksi uniká.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 14:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Penik: O OX linkách nebylo podle mých informací ještě definitivně rozhodnuto. Já jsem úplně normální šotouš, na kraji zdroje nemám. Šlo o reakci na to, že O a Q by se pletlo.
810.191 - královna tratí Severní Moravy
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1233
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 14:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zmenšit písmo? Těžko. To písmo, co je nyní použito je to nejmenší jaké je (při zobrazování cílové stanice s nácestnými například při stání vozidla ve stanici). Vše záleží na rozlišení panelů, které je nicmoc. Alespoň Ostrava musí být tučně (litera zákona) a Kunčice slabě. To ničemu neodporuje a takto jsem to i zkoušel při svých testech a dokonce jsem vyhodil i tu pomlčku a zmenšil mezeru. Ikdyž není mezera žádná, tak se tam jeden sloupec s DOTy nevejde. Cílová stanice je výzarnější než výchozí či nácestná. Ovšem nevím jak v Ostravě, ale v okolí Prahy cestují i cizinci a nevím, zda je idelální zkrátit hlavní název stanice - označení města. To je na diskuzi.

A teď mě napadá jiná logika: Proč KODIS tak lehce přistoupil na přeznačení? Kdyby bylo vše jak by mělo být (tzn, že alespoň linky měly být ze strany ČD připomínkovány), tak by ke změně nedošlo, protože to bude stát akorát peníze.

Můj názor: Pokud bude chtít KODIS vyměnit panely za modernější, tak to není problém. Dodavatel tabulí IS je má (alternativa pouze LED tabulí), ale kdo zaplatí změnu projektu 471 a následnou výměnu tabulí? Asi to vyjde dráž, než se dohodnout na změně dvou linek (916/921) na jednu (např. O1) - pro jednotku 471 (samozřejmě toho bude o trochu více) a provést přetisk informačních materiálů pro cestující. Podle mě je to i zjednodušení celého značení IDS. Když pojedu z Opavy do Těšína, tak proč se mají zobrazovat dvě linky, když vlak jede pod jedním číslem?
http://emj471.euweb.cz
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1234
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 14:56:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Samlep: To že ještě nebylo definitivně rozhodnuto vím. Stále se čeká. Ta možnost, že k tomu dojde tu ovšem je a myslím si, že dost velká. Já mám veškeré informace o tom jak to probíhá z doslechu.

Já již tuto "změnu" sleduji ze zájmu, protože s tímto si budou muset poradit kolegové v Ostravě. Data IS by měli tvořit oni a bude záležet na nich, jak si s tím poradí.

(Příspěvek byl editován uživatelem penik.)
http://emj471.euweb.cz
haxna
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.1.36
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 14:56:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jgcp: mně se váš tip také zdá správný. Překvapuje mě, že na to nikdo nereagoval. S-suburb, to je u příměstského vlaku nanejvýš logické. Ale je možné, že hlava, která to vymyslela takto ani neuvažovala.
Rumek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 2-2007


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 15:54:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Penik: myslím, že řešit stanici Ostrava-Kunčice pro příští GVD asi není třeba, protože tam nebude žádná cílová ani výchozí stanice pro soupravu 471, nebo se pletu?
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1235
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 16:01:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Rumek: data jsem nezkoumal. Pokud by vypadly, tak by se to mělo obejít bez vážnějších problémů i se starými linkami.

Ovšem stále nechápu, proč vlak s jedním číslem má mít dvě linky v rámci jednoho IDS.
http://emj471.euweb.cz
KvK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.39.28.222
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 18:21:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad S nebo V: Logičtější by bylo z pohledu významu S. VYDIS by pak mohlo plnit stejnou úlohu na vnitřních tabulích jako PID v Praze, tedy k označení zóny. Jinak by pak v Praze mohly být linky R jako ROPID nebo spíše P jako PID.}
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1236
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 18:39:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad KvK: na vnitřních tabulích se bude opravdu zobrazovat VYDIS. Takto to mám připraveno, ale až po testech budu moci říci, zda to bude opravdu VYDIS či třeba jen V. Neměl by být problém se zobrazením VYDIS - alespoň jej neočekávám.
http://emj471.euweb.cz
Regpetrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 20:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

haxna: Máte pravdu, takto nikdo neuvažoval. Teď mi došlo, že vlastně ani nevím, jak v Anglii značí příměstské vlaky.
Zlámalík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 15:23:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S-bahn:
"S-Bahn ist in der Regel die Abkürzung von Stadtschnellbahn; gelegentlich auch von Schnellbahn..."
Tolik Wikipedia, http://de.wikipedia.org/wiki/S-Bahn
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1237
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 15:57:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

471.035 - nebude v užívání v Praze, ale v Ostravě. Praha dostane další jednu - dvě jednotky po této.
http://emj471.euweb.cz
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 720
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 16:38:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem poprvé viděl ešus vytahovat z vagónky - právě zmíněný 035. Škoda, že jsem neměl foťák, ešus na přejezdu na Ruské, to je docela zajímavý pohled.
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 17:27:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Penik: Mám to chápat, že do Ostravy půjdou ešusy dva? Yahoo!
810.191 - královna tratí Severní Moravy
Rumek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 18:13:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Samlep: já to chápu tak, že aktuálně je hotová 35 a ta zůstane tady, místo předběžně avizované 28 a pro Ostravu je to pro letošek asi vše.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1238
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 19:23:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Samlep: ještě jednou jsem si přečetl svůj příspěvek a nenašel jsem v něm ani náznak toho, že by Ostrava měla dostat letos dva kousky. Spíše to bylo Vaše zbožné přání, které se ovšem neuskuteční. Rumek má pravdu.
http://emj471.euweb.cz
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1239
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 19:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé, ačkoliv jsem v hlasování na svých stránkách očekával drtivou převahu označení linek ve VYDISu písmeno S, stav je zatím vyrovnán.

Kdo chce alespoň trochu ovlivnit značení, nechť hlasuje.
http://emj471.euweb.cz
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 19:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se bavíte o 035, dneska byla na výletě v Hranicích. Na chvíli. Mám jen momentky z mobilu, zajela na 4. kolej a po chvíli se vracela zpátky na Polom...
 
 
 
Mirseb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 20:34:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

  Nový spoj OV Kunčice - Praha Masaryčka
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 20:50:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Praha: Magistrát prý chce posílit železniční spoje v okolí Prahy na 15 minutový takt už v roce 2009! By mě zajímalo, čím to chtějí vozit. Vypadá to na žáby...
810.191 - královna tratí Severní Moravy
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.51.130
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 22:27:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirseb:
To jsou Vítkovice.
Při zkušebkách je jedno, co tam svítí.
Regpetrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 22:41:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.berliner-verkehrsseiten.de/s-bahn/Geschichte/Geschi1/Geschi2/geschi2.html
Schnell bezeichneten die Fahrgäste zur Unterscheidung von der Hoch- und Untergrundbahn dieses Verkehrsmittel als “Schnellbahn”. Offiziell gab es Anfangs den Namen “elektrische Vorortzüge” und später “Stadt-Schnell-Bahn”. Erst seit Dezember 1930 wird der Begriff “S-Bahn” offiziell verwendet. Wenn man einer Legende glauben schenken darf, soll der Name vom Stationsvorsteher des Bahnhofes Halensee stammen. Dieser soll den bisherigen Namen “Stadt-Schnell-Bahn” auf “SS-Bahn” verkürzt haben und in seinen Aushängen auf dem Bahnsteig verwendet haben. Daraus soll sich der Name “S-Bahn” entwickelt haben.
Zlámalík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 22:45:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Regpetrs: ...jsme se shodli. Ovšem SS-Bahn by asi stejně po roce 1945 přejmenovali :-)
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 09:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heléé, klucíí, co to má ten ešúúús za pantograf??? To jsou naše české pantografy a nebo se na něj dává něco zahraničníhooo???
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1734
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 11:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samlep: To by mě také zajímalo, ale třeba to vezme Praha "do svých rukou" a trochu zainvestuje. Otázkou je, jestli to bude už v roce 2009, protože pokud se ještě budou dělat Běchovice - Úvaly, tak o tom nemá moc cenu uvažovat. Ono na každé trati je podle mě problém s tím 15 min. taktem. Záleží odkud a kam by se jezdilo. Když ale dám příklad ze 171, kde už takový náznak funguje, tak přesnému rozložení do 15 min. vadí rychlíky na Plzeň a interval 10-9-21-20, není zrovna optimální. Na 231, tomu zase bude asi dost vadit poloperonizace.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Talgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 12:11:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už se ví, jaké jméno bude přiděleno jednotce 471 035?? V návrzích pro další ostravské jednotky byly jména Bohumín a Český Těšín. Tipuji, že dostane jméno Bohumín.
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 10-2006
Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 12:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: A proč by se nemohlo jezdit třeba 19 - 21 - 20? Přínos pro cestujícího oproti taktové půlhodině by byl značný a potřeba vozidel by nevzrostla o tolik jako při taktu čtvrthodinovém.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7386
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 13:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samlep: žádné "už v roce 2009" ale "až v roce 2009". Např. na trati 221 byl 15-minutový takt naplánován od roku 2008, jenže kvůli výlukám na trati (autoblok bude až v půlce roku) a na hlavním nádraží byl posunut o rok později.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1240
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 16:20:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Talgo: měl by to být Bohumín, ale záleží na tom, jak se kdo vyspí a rozhodne.
http://emj471.euweb.cz
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1735
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 18:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Telini: Jenže to nejde po celý den, resp. v sedlech postačí klidně ta půlhodina - hodina, takže by se to někde muselo "utnout" od kdy do kdy se má jezdit v intervalu 20 min a od kdy do kdy po 30 min. Takže by v tom byl celkem bordel.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 10-2006
Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 18:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nojo, když takt je holt posvátná kráva, tak to asi nejde jinak...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1736
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 19:31:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Netvrdím, že je takt posvátná kráva, ale je určitě pro cestující výhodnější, pamatovat si v kolik to jezdí celý den jednou, dvakrát za hodinu, než pokaždé lovit v JŘ.
On také třeba s tím dvacetiminutovým by byl problém v rozpásmování, protože když třeba ukončím druhý vlak v Řevnicích, tak ten další do Berouna bude mít interval už 40, což by asi ani tak nevadilo, jen každou hodinu by to jelo jinak. Návaznost některých vlaků v Berouně by asi také nebyla optimální. Ale hlouběji jsem nad tím nepátral. Podle mě by bylo na 171 nejlepší, kdyby před každým kmenovým osobákem jela ve špičce zrychlenka ze Smíchova do Řevnic.
To jsme ale trochu mimo ešusy, když příští rok tam budou jezdit jen o víkendu.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Talgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 19:54:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ví někdo z vás kolik jednotek 471 zbývá dodat v letošním roce? Další vyrobenou jednotkou má být 471 028 (zdroj http://emj471.euweb.cz v sekci Vzkazník). Kolik jednotek je v současné době ve Vagonce rozpracovaných a kolik jich má být dodáno ČD v roce 2008?
Bylo by přímo ideální, kdyby byla zacelena mezera v číslování jednotek 471. Podle mého názoru by měly být nejprve vyrobeny jednotky 028, 029, 030 a přiděleny do Prahy. Další vyrobenou jednotkou by byla 036, která by připadla do Ostravy, aby měly opět číselně dvě jednotky po sobě. Skutečnost však může být zcela jiná. Máte někdo konkrétní informace??
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4068
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 00:15:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 15timinutový interval: Pro některé to třeba bude překvapení, ale existuje i jistá trať 221 a někoho může šokovat to, že nějaký posud kupředu může být zaveden nejprve i jinde, než na trati 011.
Ale když si to konkrétně zopakujeme, tak 15timinutový interval:
- 011 - nemožno kvůli rekonstrukci ŽUP (cca do r. 2011)
- 091 - trať umožňuje, otázka je, kolik by při něm vlaky vozily cestujících, proto zůstává při půlhodinovém
- 171 - neumožňuje propustnost trati (báboblok)
- 221 - možný zejm. po aktivaci AB Hostivař - Strančice, počítá se s ním od JŘ 2009, kdy namísto dvou jednotek po půlhodině bude jezdit jedna po čtvrthodině
- 231 - neumožňuje propustnost trati (báboblok)
- ostatní tratě neumožňují
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 09:13:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. 035. Už je jasné, kdy dorazí do depa a začne najíždět první kilásky?
810.191 - královna tratí Severní Moravy
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1241
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 09:16:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Středa 10.10. TBZ a pak čekání na papíry. Na DÚ se dostanou asi v pondělí 15.10.
http://emj471.euweb.cz
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1738
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 09:24:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: TAK SAMOZŘEJMĚ ŽE EXISTUJE I TRAŤ 220 A JE FAKT, ŽE TO BUDE ASI PRVNÍ ADEPT NA 15 MIN., ALE JA SPÍŠ UVÁDĚL PROBLÉMY NA DALŠÍCH TRATÍCH, KDE TO BUDE TRVAT TROCHU DÉLE.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7393
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 14:19:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: takhle jednoduše to na 221 asi nebude, to by vlaky kapacitně nestíhaly (zpočátku tedy asi jo, protože teď je díky koridorizaci velký pokles cestujících, ale do budoucna ne). Co vím, tak se 15/30 minutový takt plánoval pro 2008 v podobě vložení sólo jednotky ř. 471 v úseku Praha - Strančice, zbytek 30/60 Praha - Benešov by měl zůstat stejný jako dnes čili sólo nebo dvojice ř. 451/2. Nicméně, jelikož to bude celé o rok později a ešusů bude víc k dispozici, tak by mohlo dojít k jejich většímu použití.

(Příspěvek byl editován uživatelem poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1600
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 15:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pobo:
Jsi si jistý, že v r. 2009 bude ešusů víc? Já ne, protože kraj Praha a Stč. nelobbují za další ešusy a zlepšení dopravy v PIDu, tudíž ešusy přednostně dostanou jiné kraje.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 15:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: a které jiné kraje by měly vylobbovat všech cca 10 Ešusů plánovaných vyrobit v příštím roce...?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1609
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 15:21:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přál bych si, aby to byla pouze Praha+StČ, protože zde je situace nejhorší. Ale může se stát, že budou ešusy nasazeny více na Ostravsko, Olomoucko, Labskoústecko a Pardubicko+Hradecko. Proč asi vzniklo zajíždění ešusu do Zábřeha a podobně?
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 16:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Protože Olomoucký kraj potřebuje % nízkopodlažních souprav, aby měl prachy z Unie. Na takové Nezamyslice bych se nebál nasadit Krakena. Je to nízkopodlažní (což splňuje požadavky kraje) a je to šrot (což splňuje zvyklosti z Nezamyslické trati.
810.191 - královna tratí Severní Moravy
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 17:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Labskoústecko se částečně řeší zajížděním pražských 471 do Ústí (bo Děčín nyní obsluhují Os od západu, čímž lépe tvoří dopravní páteř kraje).
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4571
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 17:35:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samlep:
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1242
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 21:13:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad labskoústecko: dle mých informací by jednotka 471 měla být, stejně jako letos, na trati 090/091 negarantována. Ještě jsem ale neviděl finaldata.
http://emj471.euweb.cz
Talgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 21:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je mi ale plánů, kde všude by mohly ešusy jezdit. Mám takový pocit, že plánem číslo jedna byla obvnova pražského vozového parku, tj.nahrazení přesluhujících jednotek řady 451/452 jednotkami 471. Zde v diskusi již dříve padlo, že dokud budou v Praze kvákat žáby, měly by jít jednotky 471 právě do tohoto depa.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1616
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 22:12:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Talgo:
Já si rovněž myslím, že napřed je třeba vymýtit žáby a pak dávat ešusy i jinam. Ovšem ČD logicky dají ešusy tam, kde o ně nejvíce bojují. I přes příchod třiceti ešusů, se v Praze ještě nezrušila jediná žába (krom shořelých a zbořených). A to je velice zlé, velice.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6612
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 07:41:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samlep: - a když bude kraken trucovat, dáme před něj bobinu
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace