K-report
 

Archiv do 18.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 470 » Archiv do 18.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 09:55:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souprava jak z hororu...

A co ji prodat emerickým filmařům?
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4401
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 10:43:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud někdo tvrdíte,že žosky daly dokupy daleko horší vraky,tak to asi ano,leč bylo to v jiné době

No, třeba ta šestikola se opravují doposud...
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 12:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se dělal prvý prototyp vozu BEER 001, tak z přistaveného vozu B-kombiňák zůstala jen ohlodaná, rzí na několika místech načatá kostra.
Dtto hospody bez klimatizací ( celkem 15 kusů ).

Takže tady by toho šlo doooost použít, zejména sedáky, okna, vnější skříň bez těžké GO....

Jediný problém bych viděl v podvozcích motoru. Ale viděl jsem i předělávat torny. Tady to vypadá na podvozky od vlečnáků Apolla 13. ( pozor, jen co je vidět na fotkách od Honzíka ) Takže bych ve zprovoznění jako soupravy bez hnacího vozidla s řídícím viděl i budoucnost.

Jenom by bylo vhodnější používat HKV, která dálkové řízení již umí.
Hlavně Barči, Brejlovce, poloviny z 131, možná bobiny a hrbaté.
Přístup Hejtmana Ústeckého kraje likviduje vlaky,
Přístup primátora Teplic likviduje trolejbusy
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6476
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 13:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Barči, Brejlovce, poloviny z 131, možná bobiny a hrbaté. - a co z toho? bude řidičák, kterej bude umět jen 1 loko? a co požadavek čd, že fšechno musí umět mluvit 843-čtinou?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1418
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 14:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel podle fotek na hoře to doopravdy vypadá na směr Česká Třebová. Sice mnozí zde píší o rekonstrukcích, ale má to nějaký smysl? Mě vývojová a provozní kapitola připomíná jiné prototypy pantografů a to řadu EM475.0. Tyto jednotky sice neměli další následniky, ale vzešly z nich řady 451/452 které slouží do dnes. Samotné jednotky skončily dle odkazu ani né 10 let po vyrobení, v tomhle směru řada 470 vydržela déle nicméně kdyby byla jiná situace asi by také už dávno skončila.

Proto si myslím že není třeba oplakávat "krakena", ale přistupovat k realitě jaká je. Zelená jedenotka to má už nejspíše spočítané, je teď otázkou jak dlouho vydrží jednotka modrá. Proto bych to bral jako analogii s řadou EM475.0 nepokoušel nějaké zběsilé rekonstrukce a nechal modrou soupravu dojezdit po případě nějakým způsobem něco z ní zachovat.
M1 - Maracaibo
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4404
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 14:31:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: ale ty patra netřeba zase nějak zběsile rekonstruovat. Jen je aspoň upravit pro provoz bez motorových vozů případně s (nějakým) vozem řídícím.
Analogie s ř. 475.0 je sice hezká, ale má kulhá v tom, že v případě ř. 475.0 bylo nových vozidel vzápětí dostatek. A motory resp. vložáky (o těch je řeč především) nebylo vlastně jak (a na co) rekonstruovat.

Vozy 070 však mají jistou podobnost s vozy Btmo a souprava LOK+2x070+ŘV by se uživila... Třeba na tratích, kde ešusy v dohledné době nebudou (např. Praha - Kladno).
Marin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 14:37:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chudák zelenej... Modrýho jsem viděl v sobotu, stojí hned vedle haly tak snad zůstane v relativně kompletním stavu. Je to škoda... Aspoň modrýho zachránit..
Brněnské perly: 263 001-0, 263 002-8

Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějaký blbec, který neví, že to nejde, a udělá to.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1510
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 16:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena:
Co budeš dělat, když ti "zlatá mládež" rozbije v Krakenovi okno v hormním patře, když tato okna nikdo nevyrábí a jsou jenom ve vložácích v krakenech?
Co budeš dělat, když ti někdo v krakenu rozbíje nástupní dveře?
Víš, jak drahý jsou kusové dodávky atypických součástek?
Vozy 070 nemají absalátně žádnou podobnost s vozy Bmto, kromě brzdových hadic a návalků.

ze Zeleného krakena by měli ve třebové vyndat zbalé elektrosoučásti a interiér, to co je v pořádku poslat na ONJ jako náhradní díly spolu s podvozkama a zbytek sešrotovat.

Vozy ř. Beer by s klimatizací a vakuovými záchody vyšly na 80 procent ceny nového Bmz. Tak proč tak drahé rekonstrukce? Lepší je koupit za tu cenu (2 krakenů) dva celé třívozové ešusy.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1216
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 18:40:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A zprovoznit jenom zelené 070 by nešlo?
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4405
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 19:29:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: srovnání s vozy Btmo bylo čistě "optické", tedy patrový vůz s vysokou kapacitou pro substrát. Že mají jinak společné leda počet kol mi je jasné. V porovnání s Btmo ale 070 může vypadat daleko kulturněji i bez zásadních rekonstrukcí...

Máš pravdu, že dodávky atypických součástek stojí majlant. Proto se ptám - kolik rozfákaných oken či rozbitých dveří (tak, že se musely vyměnit) bylo zaznamenáno, že se krz toho vyplatí zlikvidovat vůz, který ještě může posloužit??
Johnyxxx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 19:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když nic, aspoň ty sedačky hodit třeba do Bt nebo místo jakékoliv koženky...
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1158
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 21:07:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sedačky jsou již zamluvené pro modré a již se jich několik desítek odebralo. To samé se děje se stolky. Vše bude použito na modré.
http://emj471.euweb.cz
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4406
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 21:27:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peník: takže tomu lze rozumět tak, že ze zelené bude "vytěženo" vše použitelné (sedačky, stolky, okna, dveře, použitelné zbytky elektroinstalace a co já vím dalšího) až do fáze, kdy z ní zbyde prakticky na základ "oholená kastle"??
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1513
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 21:54:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena:
Dyť to píšu. Ty zřejmě nevíš (jsi tuším z ostravska), jak modrý kraken vypadá. Teď je to trochu lepší, ale před dvěma měsíci mu chybělo nejméně třicet stolků, dvacet odpadkáčů, dvacet opěrek na ruce, deset hlavových opěrek, deset hlavových opěrek mělo nalomené uši a tak polovina sedaček měla prodřené nebo prořezané potahy.

Čili lze velmi rychle všechny kastle zeleného krakena oholit na kost a skoro všechno bude použito. Také doufám, že nahradí v modrém krakenu všechna akvárková a neprůhledná okna (je jich nejmíň třicet). No a asi taky občas dojde na náhradní díly do podvozků. A rázem máme ze zeleného krakena nepojízdné skříně. Co s nimi? Vždyť jeden ešus stojí 200 milionů. Dva ešusy tedy 400 milionů. Když těch 400 milionů podělím počtem vozů zeleného krakena (3+2), tak mi vyjde na jeden vůz krakena částka 80 milionů. No a jedno Beer RIC ZSSK stojí 40 milionů, tyhle vozy, naprosto atypické, patrové, + úprava pojezdu by vyšly jeden aspoň na 60 milionů. Jejich technická životnost by byla tak do roku 2022. Technická životnost těch dvou ešusů bude tak do roku 2047. Z toho mi vyplývá, že jakákoli smysluplná (tedy smysluplná z pohledu cestujícího) oprava zeleného krakena je dnes (ale už i před dvěma lety, kdy měl interiér jakž takž v pořádku) se nemůže vyplatit.
Mourek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 17:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedávno jsem s kolegou vedl podobnou debatu a nemá cenu asi Krakeny držet při životě za každou cenu.
Pokud vím má dost mizerné podvozky a navíc jeho atypičnost omezuje použití.
Fírové musí být specielně školení na jediné vozidlo, totéž servis. Zdá se to být tudíž nerentabilní . . .
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1529
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 18:56:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mourek:
Nevím, jak jsou krakení podvozky kvalitně zpracované, ale pružení mají lepší, než ešusy (subjektivní pocit - jezdím s obojím skoro obden po zničené trati 171). Jenže na údržbu se kašlalo, i kvůli atypické konstrukci, a tak oba krakeny mají v řiti tlumiče, což je znát a tak mají sníženou rychlost na 100.
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.45.222
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 22:06:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Vidím, že si myslíš, že o krakenech víš opravdu všechno. Krakeni mají omezenou rychlost kvůli vedení dvojkolí pomocí trnů a pryžových prstenců. Většinou se to na hnacích podvozkách rychle vytluče a pak nezabrání jejich nekontrolovanému vrcení ani podélné tlumiče, které se dodělávaly dodatečně. Ve snaze minimalizovat vůle se jednou naopak stalo, že dodané prstence byly tak natěsno, že se to zase zadřelo, což je situace ještě nebezpečnější. Navíc ani trakčně není jednotka nic extra, tak se přesunula na Beroun a tam v klidu dožívá.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1685
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 16:42:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

neregPetrS: Ovšem to neznamená, že musí z venčí vypadat jako zámek hrůzy. Byl by problém pokusit se odstranit aspoň ty grafity a sledovat sjednaný úklid (někdy mám pocit, že zažranost špíny je tam větší, než u některých pantografů).
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1385
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 08:11:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaké měl kraken palubní napětí?
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1179
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 10:53:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(stále jeden jezdí) 48V - řízení, 24 V další spotřeba.
http://emj471.euweb.cz
Houba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 18:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když jsem dělal dílenský zácvik na ONJ našel jsem si k těmto vozidlům svoji cestu. Výsledkem toho je:pod autogen s tím!!!!
Tady bude bitva! a tady zase pšenice!!!
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 13:44:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Modrý stroj 470 tento týden spatřen na trati Praha-Kralupy.
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!

http://www.bery-zeleznice.nafoceno.cz/
Ivo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1197
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 16:57:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

honzaloko:kdy konkrétně to bylo? Jezdil tam i někdy v minulosti?

Na kralupské je ovšem nejmenší frekvence, takže nástupiště jsou stavěna pro jednu čtyřvozovou 451/452. Kraken by se tam snad vešel (i když by čelní vozy bylo mimo nástupiště), ale zkrátka by vozil vzduch.
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 19:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ivo: Spatřil jsem ho ve čtvrtek a byl to 9613(Roudnice-Praha(16.23).

Jinak bych zrovna moc netvrdil že se po 091 vozí vzduch.Na odpoledních vlacích se v 451 i stojí.Za Kralupama by pak stačil i sólo šukafon.A to tam mají od nového GVD jezdit 471.
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!

http://www.bery-zeleznice.nafoceno.cz/
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1198
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 19:30:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne že bych chtěl prudit, ale tato informace se mi nezdá. že by kralupáci jeli krakenem? Nebyly to náhodou patrové vozy s bobinou? A ještě k tomu ve čtvrtek, kdy jeho pravidlný turnus je na Beroun a k tomu ještě jsou lehlé dvě (byly) šestivozovky.
http://emj471.euweb.cz
831
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 5-2007


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 19:53:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Penik: ve čtvrtek odpoledne jsem ho viděl na Smíchově na 100%.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1199
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 20:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 831: Takže má teorie o, dovolím si nazvat, lživém příspěvku je pravdivá? Podle tohoto ano.

Muselo by to být strašně moc náhod najednou. Musel by tam být strojvedoucí, který zná krakena (kralupák). Netvrdím, že tam žádný není, protože tam přestoupili někteří strojvedoucí z Prahy, pro které to bylo výhodnější, ale je jich tam málo a asi by se dali počítat na prstech jedné ruky dřevorubce po 40 letech práce v lese. Další náhodou by muselo být okamžité zprovoznění všech šestitlam. Pokud vím, tak dvě čekaly Vítkov, takže horkotěžko je někdo opravil lusknutím prstů. Další věcí je jeho pravidelný oběh v pracovní dny na Berounech.
http://emj471.euweb.cz
831
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 5-2007


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 21:33:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Penik: viděl jsem ho na vlaku 9937.
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 21:40:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viděl jsem to z R818 Praha,Most.Potkali jsme to ve stanici Praha Sedlec.Takže bych to tipoval na tento vlak.Že by to byly patra s bobinou je nesmysl,protože na žádném vlaku do Prahy to nejezdí. Jedině že jsem si to splet s žabotlamem,ale nevim.Možná prostě halucinace.Kdyby to nebyla pravda s tom 470,tak se omlouvam za špatnou informaci.
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!

http://www.bery-zeleznice.nafoceno.cz/
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 21:53:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to BYLY patra s bobinou
(na některých vlacích tam jezdí)
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 21:18:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se zeptat kolik je těchto jednotek ještě v provozu:A nemáte náhodou někdo nějaké aktuální foto?A foto interiéru?
Díky...
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!

http://www.bery-zeleznice.nafoceno.cz/
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 21:24:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzaloko: V provozu jich je... 1. Foto viz archiv do 11. srpna.
810.191 - královna tratí Severní Moravy
Sonic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 22:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je několik fotek modrého krakena, dnes v 18:08 na Smíchově:
 
 
 
 
 
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 10:20:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to je strašný,nechápu,že s tím někdo něco neudělá...fakt vlak hrůzy,tohle mi přijet na nástupiště,tak se asi pozvracím
Zlámalík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 12:00:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na čtvrté fotce je krásný, jak je označení řady nalepený přes grafitti, evidentně byl tento nátěr "legalizován"
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1201
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 13:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zlámalík: doporučil bych vidět v reálu a ne na takto tmavé fotce, kde není skoro nic poznat. Dle mého názoru je umyt "rámeček" určený pro číslo a poté vylepeno. Bohužel, ale zkusil jsem obrázek zesvětlit, aby to bylo lépe vidět, ale průkazného materiálu jsem nedosáhl.
http://emj471.euweb.cz
Sonic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 13:33:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Penik: Pokud to chcete studovat, tak tohle je nejlepší, co jsem z toho vytáh (bohužel bylo už šero a navíc mě překvapil a tak jsem byl rád, že jsem vůbec stihnul vytáhnout foťák z batohu a aspoň něco vyfotit):
zvìtšené èíslo
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 15:22:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nový lak se nechystá? (kdyby se to umylo, beztak by zbytek laku odpadnul ).
810.191 - královna tratí Severní Moravy
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 15:23:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych skoro i tipoval že už nikdy novej nátěr nedostane a že pujde rovnou na odstavnou kolej.Když je stejně už jenom jeden poslení kus.
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!

http://www.bery-zeleznice.nafoceno.cz/
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1028
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 13:48:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ivo: Kralupská má peróny 170 m, tedy na dvojitej Ešus. Dvojitá žába se tam ovšem nevejde.
Musil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 19:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kraken smutně odpočívá na ONJ, Den železnice 07
 
 
http://lokogalerie.wz.cz
Talgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 11:36:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je pravda, že 470 001 a 470 002 jsou navrhnuty na sešrotování?
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 22:15:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už to tady padlo. Udržovat to nemá cenu, tak co s tím..
Úryvek z doplňkové přílohy ČD For you:

Obě protoypové jednotky již dožívají, v současnosti je jedna trvale odstavena a druhá se nasazuje do provozu většinou se dvěma vloženými vozy. S jejich hlavní opravou ani modernizací se neuvažuje pro předpokládané vysoké finanční náklady.
Blog vyšel z módy. :D Tak jak někdy budu mít čas, uděláme něco lepšího.
Icq: 378-775-919
Skype: panula007
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 10:49:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V doplňkový příloze prostě kecaj neb už zas dobře dva roky jezdí furt se třema vložákama.

Dnes ráno se ale nekonal a byl nahrazen šestitlamou.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1739
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 21:38:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr vlček: Kraken jel naposledy v pátek ráno, odpoledne jsem ho už neměl.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1243
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 09:20:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zapa: o víkendu měl revizi, tak jej možná stáhli dříve, aby se to stihlo. Nebo že by nějaká závada?

O víkendu se demontovali roubíky s držákem do TM, takže nejspíše nějaké problémy. Proto asi náhrada šestitlamou.
http://emj471.euweb.cz
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1250
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 22:33:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S jejich hlavní opravou ani modernizací se neuvažuje pro předpokládané vysoké finanční náklady

Jak tak koukám, tak se píše, že náklady jsou předpokládané. Já tomu rozumím, jako že se předpokládá, že by byli vysoké. Jenže ČD nikoho neoslovili ( PARS dejme tomu), tak neříkají, že budou vysoké. Pouze to předpokládají. To jen tolik k té větě.

Jinak kraken je sice jeden, ale EVy a LAK 1 by asi zasloužil. Pokud má teda na EVy vůbec kilometrický proběh
Stránky o motorových jednotkách řady 814+914 a 814+014+814 ČD http://www.jednotky814.ic.cz.

PS Hradec Králové 4EVER
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 09:17:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kraken má 513 000 km.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1746
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 20:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes ráno zdechnul na 9904 v Dobřichovicích, takže 9911 vůbec nejel a ještě někde při zpáteční cestě do depa, znovu pošel před Radotínem, takže ho musela stáhnout záloha. Odpoledne však už jezdil svůj oběh.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1253
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 20:41:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S velikou nadsázkou: Je po revizi, tak se musí opět doladit.
http://emj471.euweb.cz
Yalapeak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 23:24:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uvažuje se o zachování Krakena jako muzejního stroje? Svůj význam (a ne malý) určitě má. Vložák by pro menší finanční náročnost stačil jeden.
Prouza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 4-2004


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 00:27:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Penik: Drsná resuscitace... rád vzpomínám na dobu před 11 lety, kdy jsem jel, co by fotograf začátečník, do Pardubic fotit 470ku jako nejmodernější elektrickou jednotku...
 
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6663
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 08:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jedna vzpomínka. copa je to tam za tim?
 
15.7/91, žst určitě poznáte :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Ivo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1225
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 15:51:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad: bobo
Poznávám žst. Beroun
1) podle období - v létě 1991 tam zelená 470 jezdila
2) podle skály za stanicí
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 16:00:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: Za krakošem je TGV.
810.191 - královna tratí Severní Moravy
Georgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 01:32:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A... čo robilo TGV v Beroune?
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4608
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 07:49:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bylo na "putovní výstavce"... Šlo o rekordní soupravu TVG Atlantique, tuším, že dojela do Prahy a zase zpět. V Holešovicích se pak stály fronty, aby si člověk mohl prohlédnout, čím se jezdí na západě. Pokud se nepletu, vstupné stálo 1Kčs... (nebo to bylo na 470 a TGV bylo dražší??) Zkusím doma pohledat v šuplíku...
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1059
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 09:00:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, byl to dokonce ten rekordní kus. Z Prahy to jelo ještě do Bratislavy a při návratu se v obloucích u Sázavky vyžvejkalo a následně vysmeklo nouzové spřáhlo, za které byla jednotka vlečena. Po počátečním oddálení došlo k nárazu spojeného s pomuchláním čumáku, proto se pak přes Německo vraceli v noci.
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 09:44:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bylo to v tom obloučku na vjezdu do Čáslavi od Golčova Jeníkova. Nebudu jmenovat, kdo to vezl. V Holešovicích byla přes čumák francouzská vlajka a nesmělo se to fotit. Naštěstí si to tenkrát spojovali frantíci.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6671
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 10:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jojo, nám osožák v berouně taky zakázal nafotit nabořený čelo TGV. ale stejně ho mám :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace