K-report
 

Archiv do 28.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Modely a modelářství » Modely, modelářství - všeobecná diskuse » Archiv do 28.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1351
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 15:21:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten ragulin stál taky konstrukcne celkem za prd rám kolikrát nevydrzel tíhu závazí palivové nádrze a praskal to samé masky podvozku (je to videt na fotce u verusi) pod sroubem.Navíc se celej model ani moc neshodoval s realitou ale pred 20 lety to byla spica pamatuju si na to jako dnes kdyz jsem si ho na vánoce sel koupit.
AV 15-30
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1297
Registrován: 12-2003


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 15:25:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nebudu jmenovitě nikomu nic psát ale předem chci říci že nikdo tady nenapadal kvalitu ať tehdejší Zeuke a nebo BTTB. Výrobky své doby měli plno chyb a vad, o nemodelovosti ani nemluvě - myšleno hlavně design např. bobina TT z Berlína :-) já proti TT nic nemám a emoce do diskuzí taky nikomu neláduju pod tlakem, takže nějaké invektivy vůči ostatním si Mikobox nech do flame, dík!

Ještě k modelům BTTB:
před více jak 10 lety jsem na TT začínal, tehdy jsem si koupil modrého hektora, bobinu pak jsem měl ještě asi 4-6 lokomotiv jejich produkce, nestěžoval jsem si ale také jsem nebyl asi tak náročný na modelovost jízdy a vzhledu. Ačkoliv jsem migroval do H0 tak mám tyto modely vystaveny ve vytrýnce jako nostalgii. Třeba mot. vozy VT98 a spol. na tehdejší dobu kvalita. Jinak s tou kritikou PIKO/TT také souhlasím, soused má poměrně rozlehlé kolejiště v TT a modely PIKO ap. a pořád s tím bojuje, musím ho ukecat na H0 :-)
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2639
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 15:29:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta příčina praskání podvozkovýho rámu je řekl bych jiná, u obou podvozků došlo k tomu, že mašina zachytávala během té své kymácivé jízdy o přestavníky vyhýbek právě rámem podvozku. Bylo to samosebou častější tím víc, čím víc byly ojeté obruče. Taky se ost brzo vylágrovalo uložení dvojkolí, takže šnek nedosedal k ozubení úplně exra přesně a jednoho dne se zakousl, čímž se ten rám rozlomil ještě snáze. I přes všemožné většinou tehdy dost amatérské opravy to tak nějak furt jede - tomu zase čest.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1352
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 15:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha:ten rám drzel dle mého názoru to zavazí dost spatne (nízko) a dál je to tak jak rikas doslo o zavadení palivové nádrze o prestavník vyhybky (BTTB vyhybky) zavazí se z rámu vylomilo bohuzel se to zrovna stalo o ragulina který byl v nejlepsim stavu a chtel jsem si ho ponechat i po nahrazení vozového parku BTTB jako zástupce rady.Po nekolika opravach to dopadlo nakonec tak ze rám jsem k zavazí nalepil napevno.JInak na to ze tem modelum je v prumeru 15 let je s obdivem ze jsou vsechny vetsinou jeste provozuschopné.A velká bolest u nich byla práve ty plastové díly které se rychle opotrebovávaly.

Bevelo:vsechny lokomotivy BTTB jsou uz dnes tezce nemodelové ale ta bobina z nich mela nejlepsí jízdní vlastnosti alespon dle mého názoru.
AV 15-30
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 2-2007


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 16:22:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak já mám TT a pořád U-kolejivo, tak půlka vagonů je taky od Berliner TT Bahnen a spokojenost--no hodně rozpačitá. Mám ve sbírce pár velmi dobrých kousků, ale našli se i zmetky jako například kontejnerový vůz, který nic nevážil a kdykoliv byl řazen jinde než na konci vlaku tak ležel mimo koleje
Nutno říct že kombinace staré koleje+nové mašiny u mě začala dost blbě-asi po roce provozování kolejiště (na zemi, já vím že se nemá ale byljsem mladej, nezkušenej) jsem si z našetřených peněz koupil loko Taurus od Pika (tehdy žhavá novinka za 1499-krásná cena). Donesl jsem si ji domů, postavil na koleje, dodal napětí, loko párkrát zaškubala a NIC. Nejela. Přitom stará mašina BTTB jela jako by nic. V model. obchodě mi řekli že bych ty koleje měl čistit (mě vola to do té doby ani nenapadlo-všecko jezdilo nonproblemo). No a začal sem na čištění používat Alpu, se kterou su spokojenej.
A mám taky jeden soukromej důvod proč pořád kupuju BTTB: naprosto propastnej cenovej rozdíl mezi ním a modelama současných firem (samozřejmě se najdou i vyjímky)
Brejlovci!
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1298
Registrován: 12-2003


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 16:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120...
no jasně, na bobinu pamatuju, jezdila dobře a hlavně hodně utáhla, no spíš ono se tehdy z výroby moc do vagonů záváží nedávalo. Alespoň mě to tak připadalo, tehdy jsem ještě nic nerozebíral.

Vojtik...
já plánuji pro své kolejiště soupravu čístících vagonů, podobnou co prodává NOCH. Jinak ta Alpa, to není 100% destilát a určitě to nějakou vodu obsahuje, nevím zda je to vhodná volba, snad někdo doplní.
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Mikobox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 7-2007


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 17:05:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: Proč bych si měl vyměňovat U za profil, když mi nedělá problémy? Jestli na to máte, kupte si třeba brejlovce na naftu. Já chtěl jenom říct, že na BTTB neni nic špatnýho a Vámi všemi zmiňované problémy buď vůbec neznám, nebo jim lze jednoduchou údržbou předejít.
...není nad štěteček...

www.tt-kolejiste.wbs.cz
Petrspk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 6-2007


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 18:49:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha
Co se týče ragulína tak ta vnitřní osa je osa pro bandáže,ale bandáže tam chybí. Pokud po tom přejedete nehtme směrem ke kraji ucítíte takovou henku ne? Tak to je konec žlábku pro bandáž. Co se týče osky tak to někdo udělal asi běžný. aby pročel kardan spodem.

Co se týče hektorů Tak já sám mám dva stroje na tom novějším pojezdu. Teda musel sem je seřídit ale ted to jezdí jedna radost. Nevýhodou těchto pojezdů je to že nemají uložení náprav jako u bobiny,protože ta má pouzdra na nápravy takže se tak rychle nevyběhaly. Co se týče motorku tak v tom problém není. Musí se jen pořádně vyčistit popřípadě vyměnit uhlíky a napružit lehce sbírací plechy které vlastně ty uhliky přitlačují. Pak ho lehce máznout. Co se týče sbírání tak plechy ty velký vytáhnout, narovnat očistit v kontaktolu a utřít suchým hadříkem.
Demontovat spodní dekl spravit ho natvarovat ho do původní polohy pokud je křivej a dát spádky.
!!neutahovat na krev to pak dělá burdel!!

Co se týče kolejí U profilu tak já sám je taky používám. Stačí je očistit popřípadě pocínovat nebo pootírat kontaktolem po případě tech.benzínem. a ve spojích kolejí mezi sebou myslím tím spojky proletovat čili napaplat letovací kapalinou a jen malinko protáhnout cínem. Pokud se ve spoji tvoří zub tak hu buď ubrousit nebo ho přes dřevěnou destičku lehoulincě a pomalu poklepávat kladivkem až se srovná.
www.kolejistesumperk.wbs.cz
Petrspk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 6-2007


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 19:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha
Jo a co se týče té tažné síly tak hektor není stavěn na takovou zátěž z vlášť s plastovými nápravami a to už vůbec ne do stoupání.
Jinak ještě k těm pojezdům hektorů mám ještě jeden tip doma a to ten první s tím kovovým natáčecím podvozkem a ten táhne solidně.
www.kolejistesumperk.wbs.cz
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6908
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 21:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dotaz na kolejiště v břeclavi: jak tam jsou dělaný kolejový obvody? schéma by asi nebylo co? dík, chci se inspirovat......
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Salai
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 7-2007


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 18:10:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ted delám tohle
 
 
Themuf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 18:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Salai: Co to bude?
Tramway Modeller Squad! www.t-m-s.xf.cz
Buggy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 18:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KT8B5
Neratovice... Vy nevíte kde to je??? No přeci mezi Prahou a Žumpou takzvaně Spolana.
Nexus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 18:31:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9120: ....vsechny lokomotivy BTTB jsou uz dnes tezce nemodelové ale ta bobina z nich mela nejlepsí jízdní vlastnosti alespon dle mého názoru....
Však je taky bobina BTTB původně od Gützolda, když se poprve objevila v TT katalogu, bylo tam i logo Gützold. To platí i pro E11 a E42 DR.
Salai
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 7-2007


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 18:39:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KT8A5 nerealizovaný prototip čkd
Nexus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 22:23:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
Mawerick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 14:45:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předem přeji všem klidné vánoce a hodně úspěchů v novém roce.

To Salai: koukám (jestli dobře vidím), že u té KT8A5 máš klasická spřáhla. Nevím jak se jmenují. Mají je např.tramvaje v Plzni. Já mám T3 a k ní jsou jen ty "německá". Nevíš kde by se dali sehnat ty klasická (plzeňská) ?

Díky.
Themuf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 16:58:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mawerick: Prodává je Barnet, myslim, že za 25,- pár...
Tramway Modeller Squad! www.t-m-s.xf.cz
Salai
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 7-2007


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 20:31:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SPŘÁHLA JSOU VE STAVEBNICÍCH TRAMVAJÍ OD BARNETA zkus kontaktovat přímo barneta. jinak jsem pokročil na KT8A5 viz foto

Themuf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 21:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Salai: Ty jedeš jak drak... Jen by to chtělo fotky ve větší kvalitě
Tramway Modeller Squad! www.t-m-s.xf.cz
Salai
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 7-2007


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 21:25:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak když je dobrej polotovar tak o jde samo a další výhoda tohodle typu je že ji ČKD nikdy nevyrobilo a zůstalo u projektu na papíře.
Proto jsem se nemusel zdržovat se scháněním podrobností a stačil mě jeden plánek výrobce.ted tuhle došperkuju a chystám se na další nevyrobenej prototip KT8C5.
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 08:07:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Werkfabrik - domádo, čtyřnápravový kotlový vůz řady Zacs 788 7 710-3 - Synthesia
Mikobox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 7-2007


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 13:16:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tempotaxi: Nádhera, ostatně jako vždy
...není nad štěteček...

www.tt-kolejiste.wbs.cz
121073
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 9-2007


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 14:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plechovka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.117.217.130
Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 14:50:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ted trochu něco nevšedního a přesto je to tady :-) cotoje? uhádne to někdo?
Petrspk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 6-2007


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 15:56:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plechovka
Osmi dveřová Baja ČSD
www.kolejistesumperk.wbs.cz
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3620
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 16:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes mi přibyl další model do sbírky :-):


Výrobce - Rietze (Německo, www.rietze.de), cena cca 870Kč, koupeno v České Skalici v Modelauto (www.modelauto.cz).
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 17:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

21272:
Tady má zcela totožného kamaráda.

21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3622
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 17:19:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že tam nemáš ještě zrcátka, že? :-) Taky je musím nalepit...
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 17:26:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě ne, detaily se teprve budou dodělávat. Jde opravdu o velmi kvalitně zpracovaný model, přitom cena je také v pohodě, v mém případě to bylo ještě o něco méně.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3624
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 17:41:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jé tak se omlouvám, je to kolem 580Kč, já si to spletl s tou 3Tr, co mám. Solaris 18 stojí 793Kč a je taky pěkný, ten časem taky zakoupím.
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2092
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 17:49:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Plechovka - že by KONEČNĚ v HO NĚKDO udělal STAVEBNICI??
..pořádná mašina má kotel a komín..
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 18:09:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

21272:
Ten SU 18 také nevypadá špatně, jen mě zarazilo, že Modelauto už jej nabízí, ale na stránkách fa Rietze o něm ještě není ani zmínka.
Plechovka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.117.217.130
Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 18:19:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petrspk: Bravo a v TT dlouho sem snil pak přišla ta v HO to mě nasr.lo že v TT na to s.rou tak sem na ní vlít sehnal na to stavební výkresy 13 x A4 na model 1:50 a po malejch úpravách už ji stavim z plastu v TT
Plechovka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.117.217.130
Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 18:29:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alf: Nene v HO ne v Ho existuje dost krásnej hotovej model z PUR ( šílená cena) a nebo hezký odlitky od Číže osobně sem viděl u kamaráda co si je v HO z toho udělal a musim říct,že až na tlouštku odlitku to bylo bezvadný,ale HO neni moje velikost :-)
Mikobox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 7-2007


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 19:09:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plechovka: Z čeho to děláš? Z výstražných tabulek? Já jenom že se taky na něco podobnýho už dlouho chystám a nevim z čeho, jestli z těch výstražtabů nebo z krásného materiálu potištěného rovnicemi, který jsem získal hádejte kde a hádejte jak....
...není nad štěteček...

www.tt-kolejiste.wbs.cz
Plechovka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.117.217.130
Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 19:24:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mikobox: no z výstražných tabulek nakrad sem si jistý množství ( skromnej sem nebyl) ani nebudu říkat kde sem to nakrad ,ale modelářům doporučuji výlety ven na místa bejvalejch dolů a tak (s prázdnou se neodejde).Já sem si udělal malou projíždku po lesích no a narazil sem na flek kde sem jich sebral hned 30.
Mikobox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 7-2007


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 20:00:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to nakrad ve školnim skladu vyřazenejch učebních pomůcek...(no co, tam sou stejně k ničemu...)
...není nad štěteček...

www.tt-kolejiste.wbs.cz
Tomislav_stokurev
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 21:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není pravda, že na to s...
Na burze jsou občas k sehnání odlitky 8-dveřové baiky v TT a kupodivu v celkem slušné kvalitě (většinou) včetně rozměrů.
Tomislav Stokurev - postrach českých DKV
Plechovka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.117.217.130
Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 21:26:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomislav stokurev: ano odlitky sou to nepopírám vypadaj i slušně ale je třeba hodně broušení úprav podle výkresu (detaily) a když na to vlítnu s posuvkou oko zapláče jsou zkrácené.To co sem viděl u kamaráda na to stačilo obyčejný pravítko abych změřil rozdíly.Inu je to,ale o náročnosti někomu stačí aby to dobře vypadalo a podobalo se to realitě někdo to chcer mít co nejvěrnější. Já osobně sem už přesedlal na ty věrné modely.
Beňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 22:17:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, já chystám na příští rok Baiku v H0 metodou 3D tisku, následného odlívání a leptaných doplňků, prodejní cenu modelu počítám do 2000,- Kč.
Ad plechovka: Ty odlitky za tu hroznou cenu jsou i v dost hrozné kvalitě. Střecha nesedí, jsou tam nedotmelené kousky a vůbec za tu cenu je to dost odporné... A odlitky od Číže jsou taky někde trochu jinde, dveře nakřivo a tak... Ale poměr cena/kvalita výrazně lepší než u krále zlodějů...
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 26. prosince 2007 - 21:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Werkfabrik - domádo, čtyřnápravový kotlový vůz řady Uah/Rahi 725 0 772-4 Urxovy závody.
Albatros498112
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 01:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady něco málo pro modeláře co dělaj TT (měně skušené a náročné)
application/pdf1
pdf313.pdf (299.4 k)
application/pdf2
pdf314.pdf (80.1 k)
application/pdf3
pdf315.pdf (208.7 k)
application/pdf4
pdf316.pdf (150.5 k)
Carman2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 13:38:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahojte vsetci...
Nevie mi niekto poradit, jake RAL farby su pouzite na starych vagonoch BAAFX, chystam sa na tento model ...ale neviem sa dopatrat k origo farbe... prikladam aj foto farby aku hladam... Vopred velmi pekne dakujem...
Hekttor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 14:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.hekttor.biz/files/prevody_barev.zip
www.hekttor.biz-modely, lepty, obtisky
Carman2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 16:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hekttor:
Takze ak som to spravne pochopil...
mali by to byt tieto farby...
Červeň višňová, RAL 3004, přípojné vozy s dvojbarevným nátěrem
Krémová střední, RAL 1014, Okenní pás mot. vozů
Ale neviem tu najst sedu na strechu... su tu dve, neviete ktora z nich tam bola??? Cierna bude klasicka cierna.
DAKUJEM}
Petan363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 16:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl by mi někdo poradit jak vylepšit tento model M 152 od Bramosu?Zdá si mi to chudé a plechové doplňky nechci,ty jsem použil na 749 264-8 a moc se mi to nelíbí...Máte někdo nějakou radu?
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 2-2007


Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 17:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dát cestující dovnitř, to by mohlo model hodně oživit.
Brejlovci!
Carman2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 17:22:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petan363:
To mas TT??? Ja sa teraz pustam do toho BAAFX v HO... Mas to velmi pekne... a cestujuci by tomu vazne asi pomohli...
Zdeněk_valter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 17:40:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Petan363: Vylepšení uvnitř http://magazin.modely.biz/diskuze/viewtopic.php?t= 22&start=45
Jinak by se hodilo ohnout plechy na M152 tak aby byly zahnuté jako na skutečném motoráku, a ne úplně svile rovné.
Petan363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 18:17:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji za nápady a návrhy,ta přestavba by asi hodně pomohla,protože ten pojezd je katastrofální !

Carman2 : to je koupený model HO od firmy BRAMOS a mám k tomu i přípojný vůz taky originál koupený.
Petan363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 18:57:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Carman2 : zde je motorový vůz M 152 ve velikosti HO i s přívěsným vozem Blm (Baafx),kolejiště je ještě ve výstavbě.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3071
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 20:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ke zlepšení jízdních vlastností, hlavně zvýšení tažný síly, stačí sehnat druhou sadu komponentů pohonu, ale počítám, že bez kanibalizace jiný krabyčky to asi těžko půjde. Hodně taky záleží na kvalitě pokládky kolejí.

Vzhledu modelu prospěje hodit interiér do barev, pak to nevypadá tak bakelitově.
Kdybychom se z toho občas nezbláznili, tak se z toho snad zblázníme. (Capt. Benjamin F. Pierce, 4077th MASH)
Zdeněk_valter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 20:58:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Petr_k: To si tak úplně nemyslím, že přidáním toho samého pohonu v tomto případě zlepšíš jízdní vlastnosti!
1. Volná náprava - pokud je správně nastaven přítlak - je výhodnější pro sbírání proudu.
2. Problém pojezdu který jsem upravoval nebyla tažná síla, ale špatný kontakt k motoru.
3. Jasně pokud jsou všecny nápravy hnané je to lepší, ale ne v tomto případě kdy jsou ve výsledku obě pevně v rámu
4. U tohohle motoráku pokud je pojezd správně dovážen jedna náprava stačí.
Carman2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 22:05:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petan363:
Ak sa mozem spytat na kolko tak pride sada M 152 a Bafx v HO od BRAMOSu...???
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2655
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 22:07:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzhledu modelu prospěje

...patina. I když chápu, že někteří nechtějí své modely "prasit", bez patiny je to pořád jekési hračkové. Nemusí to být nějakej extra rezoun, stačí prach a běžná "špína".
Ostradik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 22:44:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

stavba se blíží ke svému závěru......
Petan363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 23:06:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Carman2: motorák mě přišel na 4 000,- a přívěšák na 1 000,- a kupoval jsem to zvlášť motorák a zvlášť přívěšák.

Ostardik:moc pěkná Zamračená jako model nádhera,vždycky vypadala pěkně ve skutečnosti něž ukončila svoje působení s čelní srážkou s Brejláčem...
Taky mám zamračenou,ale Olomouckou 749 264-8
Carman2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 28. prosince 2007 - 12:21:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petan363:
Dik moc...
Marwin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 28. prosince 2007 - 13:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak tady jsou nejaka fota rozpracovaneho krasina.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace