K-report
 

Archiv do 12.března 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Transformace DP Praha, a.s. » Staré archivy » Archiv do 12.března 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1214
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 09:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je to společnost, ze které pocházím?

Pokud tím myslíš nějaký "stát" (= správní celek), je mým/Tvým "státem" Praha-město, Česko nebo EU?
Všem těmto třem "státům" platím nějaké relativně přímé daně - tím relativně přímé mám na mysli, že je předem dáno, že určitá část některé daně je určena pro daného příjemce.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 09:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex, Arj: Já zde píši, že míra okrádání průmyslových zaměstnanců je zde vyšší než v rozvinutějších zemích, protože nejsme na takové úrovni (ČR), abychom byli schopni ve svých závodech vyrábět velmi složité a velmi drahé výrobky, čili ani správní orgány, vědci, technici,... nejsou na takové úrovni aby si je za svou odváděnou práci mohli koupit. Jestliže si je přesto kupují, znamená to, že přerozdělování peněz je u nás nespravedlivější.

Quexi (Stalinisto), co je na tom trockistického? To, že konstatuji holý fakt. A že ti je tento fakt nepříjemný, ještě neznamená, že nemám pravdu.

Arj: V Evropě zatím máme národní státy, tak tím myslím ČR.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1973
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 10:32:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavá úvaha je v dnešních HN (str.20) - průmysloví zaměstnanci jsou skutečně znevýhodňováni v zemích, kde jsou NIŽŠÍ daně. Méně se toho přerozděluje a méně se toho k nim tudíž dostane přes státní rozpočet. Spolu s úvahou (odjinud), že vyšší daně berou chuť k vysokým ziskům nám vychází paradoxně co? Zisku nepřímo úměrné zdanění. Milky,Milky... Tos nečekal takový závěr, co?
Budoucnost patří bagrům!
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 10:50:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

protože nejsme na takové úrovni (ČR), abychom byli schopni ve svých závodech vyrábět velmi složité a velmi drahé výrobky, čili ani správní orgány, vědci, technici,... nejsou na takové úrovni aby si je za svou odváděnou práci mohli koupit

Tato věta je holý nesmysl.
Liberté! Égalité! Sexualité!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2143
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 10:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já zde píši, že míra okrádání průmyslových zaměstnanců je zde vyšší než v rozvinutějších zemích, protože nejsme na takové úrovni (ČR)...nejsou na takové úrovni aby si je za svou odváděnou práci mohli koupit. Jestliže si je přesto kupují, znamená to, že přerozdělování peněz je u nás nespravedlivější.

Já jenom trnu hrůzou, kdy takovýmihle vyloženě pavědeckými a zcela nesmyslnými názory vstoupíte do polititiky, páč to by bylo na emigraci.

OECD zrovna nedávno znovu spočítala, že ČR v rámci členských zemí stále patří patří (spolu se Skandinávií a Rakouskem) k zemím s nejmenšími sociálními rozdíly v rámci tohole spolku. Mimo tenhe spolek realtivně vysmátých jsou na světě až na pár nepatrných vyjímek hotentotlandy, kde jsou sociální rozdíly obrovské. Co vlastně řešíte ?

Pokud Vás fakt trápí ty meďouři a jagáři, tak vezměte v potaz, že poslední dobou máme značné přebytky obchodní bilance tažné právě výrobou strojů a zařízení, mimo jiné ve velké míře i ... . Ale to znamená číst (né teda Haló noviny) a nemávat srpem a kladivem.

Jo a s transformací DP to souvisí sím jak ?
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 11:29:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Z přebytku obchodní bilance někdo má, někdo ne. S transformací DPP to souvisí velice:

A co je jiného než krádež, když magistrát zcizí veřejnou sféru (DPP) pro pohádkové příjmy úzkého okruhu "zaměstnanců".
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1974
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 13:09:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár čísel vám sem dám, te´d se shodou okolností takhle sešly všechny pohromadě o roce 2006, resp o zčátku roku tohoto:
rekordní růst HDP: 6,1%, nízká inflace:1,5%, nejnižší nezaměstanost za 10 let: 7,7%, průměrná mzda poprvé přes 20000,-Kč., zahraniční obchod v přebytku, koruna silná jako nikdy,největší maloobchodní tržby za 9 let.
Přemejšlejte o nich. Zejména o tom platu a maloobchodních tržbách. Kdo asi tak ty tržby v těch krámech dělá? (kdyby vám ta makrodata jako je HDP nic neříkala). Jak jsem napsal ke konkurenci: važte si toho, že víte, že právě teď žijete na vrcholu a užijte si to. (a to myslím doopravdy, po těhle výsledcích může být jen hůř)
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 13:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: DPP je asi výjimka potvrzující pravidlo.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 16:48:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek Š-no prostě transformace se nepovedla a nemůže povést,protože si stále z DPP řada lidí,včetně samotného vedení firmy,dělá dojnou krávu ve formě vlastních firem,které do DPP něco dodávají za nepříliš průhledných a výhodných podmínek.
Pak sice na výpravně ušetříme nějakou tu desetikačku,tištěním JŘ na obě strany papíru ( i to je správné),ale jedna podobná výše uvedená zakázka a je zase vše vniveč (rozuměj v prdeli).
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 20:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Já ti taky nadhodim pár čísel:
průměrná mzda v Praze 31800,- vs. DPP 24200,-,
průměrný nárůst mezd ČR 5,6% vs. DPP 2,9%,
navýšení nájemného v Praze v roce 2007 o cca 30%,
růst vodného a stočného v Praze v roce 2007 o 12% atd.,
předpokládaná inflace ČR v roce 2007 cca 3,8%,
pokles nezaměstnanosti v ČR vs. snížení počtu zaměstnanců o cca 300 ks (na jejichž místa se ovšem okamžitě najmou brigádníci).

Sorry že zůstávam takhle při zemi, ale fakt nemam pocit, že bych si žil nějak na vrcholu...

P.S.: Máš tam chybku jaká by se ti stávat neměla, u inflace ses sek o procento...
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 22:25:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:
Slovo průměrná mzda nesnáším, protože je to v dnešní době jen hausnumero. Průměrná mzda v celé ČR se jakš-takš dá akceptovat, ale průměrná mzda v Praze...a porovnávat to s DPP? Směšné! Proč?

1)Dnes je daleko větší rozdíl mezi mzdami na vedoucích pozicích a dělníků. Za totáče ten rozdíl nebyl tak propastný. Příklad: ve firmě dělá 5 dělníků po 9000,- a šéf za 100 tis. V průměru má každý 24170,-

2)V Praze sídlí většina firem, které pak zaměstnávají lidi mimo Prahu. Tj. procentuální podíl vyššího managementu je zde vyšší, a ten má ty velké platy.

2a) V Praze je procentuálně nejvíce zaměstnanců na vývojových, IT a jiných pozicích, které jsou také silně nadprůměrně placeny.

3) DPP má jinou strukturu zaměstnanců, kde převládají ridiči a "dělnické" profese.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 23:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tu sice vytahovat průměrnou mzdu nezačal, ale dobře...

1) Jak se počítá průměrná mzda, tak nějak tušim, takže ten příklad byl poněkud zbytečnej.

2) V Praze sídlí většina firem, které pak zaměstnávají lidi mimo Prahu, ale jejich platy se započítávají do pražskýho průměru.

2a) To je možná pravda, na druhou stranu se dá argumentovat velkym množstvym superhypermarketů a jiných vymožeností, jejichž zaměstnanci jsou zase silně podprůměrně placeni.

3) DPP má takovou strukturu, kde je víc než 1/3 TH pracovníků a další třetina jsou řidiči s podstatně vyšší odpovědností než mají zaměstnanci na vývojových, IT a jiných pozicích, takže jaksi nevidim důvod pro srovnávání s dělnickými profesemi.

Takže jinak. Průměrná mzda v Praze se jakš-takš dá akceptovat, ale průměrná mzda v celé ČR...a porovnávat to s DPP? Směšné! Proč srovnávat plat v hlavní městě s platem v malé vesnici s 20% nezaměstnaností?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1977
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 23:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousex: Správně. Možná by stálo za to vyhrabat průměrnou mzdu dopravních podniků v ČR. Myslím že by nastalo velké divení.
Demon, inflace: Ne, ale datum mám špatný :-) to je číslo za únor 2007
Budoucnost patří bagrům!
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 23:16:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon> Myslíš, že IT pracovník má menší zodpovědnost??? No.. to by to dopadlo, kdyby to tak bylo. Co Ti pracovníci, co udržují v provozu sítě např. v bankovnictví (které je mimojiné v Praze mnohem hustší, než kdekoli jinde v ČR a púrávě tam jsou ty pražské platy výrazně vyšší). Když jsem pracoval v DPP na vedoucí pozici (a bylo to dooost dlouho), mohu vás všechny ujistit, že jsem třeba neměl placené přesčasy. Průměrný dělník s podobnou praxí jako já v D7 a s přesčasem kol 15 hod./měs. vydělal stejně jako já. A chced tu snad někdo tvrdit, že práce vedoucích (neházet zase všechny do jednoho pytle) je méně hodnotná, než práce dělníka, nebo naopoak? Já osobně tvrdím, že nikoli. Naproti tomu, správně postavená a obsazená pozice vedoucího pracovníka je přecijen přinejmenším o starost o jeho podřízené a jejich práci zodpovědnější.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 23:54:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Netřeba vyhrabávat, takový srovnání mam k dispozici a žádný překvápko bys tam stejně nenašel.
Pochopitelně že je průměrná mzda v DPP výrazně nad průměrnou mzdou dopravních podniků v ČR a to ve všech kategoriích mimo THP, tam je "až" třetí (neptej se proč, prostě nevim).
Ale co to dokazuje ? Má snad ředitel podniku na Vysočině s 50 zaměstnancema stejnej plat jako ředitel nadnárodní korporace s kanclem v Sillicon Valley ?

Edison: Skutečně si myslíš, že IT pracovník má stejnou zodpovědnost jako řidič kolosu o 60 tunách s 300 lidma v zádech ?
IT pracovník a obdodobně i jakejkoli pracovník na vedoucí pozici v DPP má zodpovědnost asi tak do výše svýho platu, možnost odpovědnosti trestní mě v podstatě nenapadá žádná. Teda pokud vynecham úmyslný tresný činy jako úplatky a rozkrádačky...

Ten zbytek v podstatě souhlas, jen nerozumim tomu, jak by mohl dělník s D7 brát totéž co TH11 a víc (vedoucí pozice), to mi prostě nevychází...
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 01:49:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uf, to je diskuze. Srovnání IT pracovníka a řidiče je scestné. Ale k tématu bych řekl, že ten IT pracovník (zmiňovaný správce bankovní databáze) si "nosí práci domů" a když něco hoří, tak musí naběhnout třeba 31.12. před půlnocí, aby zachránil data před zničením. Pak jsou v platu zahrnuté roky studia (VŠ), které tomu ten člověk musel obětovat.

Takovému řidiči "padla" a dál už nemusí přemýšlet nad svou prací. No a k řidičáku stačí být vyučen (někde stačí i základní vzdělání).

Má snad ředitel podniku na Vysočině s 50 zaměstnancema stejnej plat jako ředitel nadnárodní korporace s kanclem v Sillicon Valley?
No však také řidiči u DPP jsou placeni dobře, na rozdíl od Vysočiny, Olomoucka apod.

Ale dodávám, že si řidičů vážím.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8546
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 02:39:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže pánové tramvajáci - moji někdejší kolegové - dnešní nocí jste u mě definitivně skončili. Na rozjezd v 1:46 10. března 2007 na Otakarově směr DC nikdy nezapomenu. Zmrd v 56ce, vidíce mě dobíhat mi neotevřel, a druhý zmrd v 55ce, stojící za kontaktem mě málem přejel.
Jste šmejdi, a je mi stydno, že jesm mohl někdy mezi (noční) tramvajáky patřit. Budiž ty peníze, co jsem musel vydat za tágo nočním taxikářům přány.

Ale dodávám, že si řidičů vážím.

Já po dnešní noci ne. A to jsem nočního tramvajáka pár let dělal.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 09:08:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:

Tentokrát jste mě poněkud zklamal. Nevím, jestli to byla závist nebo jiná frustrace, která Vás vedla ke zcela nesmyslným srovnáním (je zodpovědnější holič s břitvou u krku, tramvaják s tramvají nebo pekař se špinavýma/čistýma rukama?).

Ale když to chcete mocí mermo slyšet:

a) nejde jen o zodpovědnost, ale také o kvalifikaci. Pokud je to taková pohoda a nezasloužený příjem, proč už všichni (nespokojení) řidiči neudělali krátký IT kurz a nevydělávají taky.

b) já Vám nevím, ale jaderné elektrárny, letadla, kardiostimulátory, zbraňové systémy... jsou prošpikované a řízené právě IT hejblátky. Takže já doufám, že příslušní vývojáři svou práci dělají pořádně a zodpovědně: jinak totiž potěš koště.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 10:58:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No.. tak jsme se shodli, že v tomhle srovnání Dejmor kapku ustřelil.. Ale neboj.. to se stává i IT a samostaným vedoucím pracovníkům a právě v tom možném "ustřelení" a v jejich možných důsledcích spočívají jejich odpovědnosti.. hehehe... :-)) A jestli se někomu nelíbí jeho plat, práce, způsob jednání ze strany organizace... má spooousty možností odejít a najít si jinou práci, jiného zaměstnavatele, jiné kolegy. Vše je jen otázkou vědomí ceny sebe sama a své vlastní práce. Až se organizaci začne určité profese skutečně nedostávat, tak platy zvýší. Trh s prací je trh jako každý jiný. Převyšuje-lo nabídka poptávku, cena klesá, převyšuje-li poptávka nabídku, cena stoupá. A to platí i v těchn nejmenších ekonomických celcích, kterými může být podnik, provozovna, ale taky třeba jen určiá skupina povolání v jediném provozu.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 12:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Edison: Možná by sis přál, aby to takto fungovalo, ale je to jen teorie. Podle tebe i většiny ostatních je řidič MHD podřadná profese, proto má být málo placen, nota bene, když jsou všude tisíce nezaměstnaných, kteří se jen třesou ji vykonávat.

Uvedu ti konkrétní příklad z DPP, že tomu tak zdaleka není. Podnik nyní naopak nutí stávající řidiče MHD zhoršovat své pracovní postavení i bezpečnost své práce řidiče MHD. Nutí je, aby souhlasili s vysokými přesčasy nad 9 hod., dokonce chce, aby jezdili i 12 hod. směny (přitom každý, kdo alespoň trochu déle řídil tramvaj ví, že ve stávajícím provozu a za současného vybavení tramvají je optimální hranice kolem 7 hod.). Na druhou stranu tvrdí, že si může vzít řidiče kdekoli a kdykoli. To však není v žádném případě jeho priorita. Jeho prioritou je vyždímat stávající řidiče MHD a pak je odhodit jak hadr. Sice tvrdíte, že komu se to nelíbí, ať táhne jinam. Děkuji. S takovými perspektivami vám budoucnost nezávidím. Zajímalo by mne, kolik z vás je na takových pozicích, že je volný jak pták a může si jen vyzobávat "třešničky na dortu", kde se mu zachce?
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 14:01:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milkey> Nikde jsem nenapsal, že by profese řidiče byla méně hodnotná!!! To pan Dejmor tu opovrhuje každým IT a TH pracovníkem na světě a práci šoféra staví do pozice nepostradatelnosti a nebetyčné zodpovědnosti!!!

Mě by zajímalo, jak zaměstnavatel NUTÍ řidiče zhoršovat své pracovní postavení a dokonce bezpečnost práce. Jak je nutí k přesčasům? Pokud já vím (a za 17 let u DPP jsem se s tím setkával denně), že řidiči sami stojej o přesčasy. Už proto, že je mají placeny a 25% příplatku k tomu!!! Sám jsem se setkával běžně s tím, že mi dělník odcházel z dílny před koncem směny aby mohl jezdit. Až jsem mu to zarazil. Taky jsem mu zarazil jezdit po 1/2 7. večerní, protože by tím porušil ON SÁM ze SVÉ VLASNÍ VŮLE bezpečnostní předpisy!!! Jenže když je někdo hamty-hamty, tak je to pak těžký. Nebo mi chceš tvrdit, že kdyby plat řidiče byl třeba dvojnásobný, že by to bylo jinak? NEBYLO!!! Kdo by nebral peníze, když mu někdo umožní je vydělat!!! A to přesčasy bohatě umožňují!!! Teda dělníkům a řidičům v DPP určitě. Jejich vedoucím už poněkud méně.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 14:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Edison: Obávám se, že to je jen záměrně vytvářený dojem, že by zrovna řidiči tramvají byli hladoví po přesčasech. Záměrem je, aby byly vytvořeny takové podmínky, aby tramvaják chtěl "sám od sebe" tyto přesčasy a dlouhé směny jezdit, aby se během pár let odrovnal, vypad, a přišel jiný, "čerstvý a nadržený". Ale ouha!, jakmile řidič na tuto hru nepřistoupí, je nejrůznějšími způsoby nucen a tlačen toto pro něho "očividně nevýhodné" stanovisko změnit a zařadit se mezi "hamtače". Podnik nutí jezdit lidi na hranici bezpečnosti a únosnosti z dobře vykalkulovaných důvodů. Jen se k nim veřejně nechce hlásit. Pak tvrdí, že řidičům není třeba zvedat tarify, protože přeci mají možnost si "vydělat". Ve skutečnosti ale daleko spíš se velmi brzy oddělat.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 14:42:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milkey> Jsi demagog. Pořád jsi neodpověděl na jasně položenou otázku JAK to DPP dělá, že nutí řidiče k přesčasům a porušování bezpečnosti. A je potřeba si uvědomit, že ne že není třeba zvedat tarify. Ale DPP to ani udělat nemůže, protože na to nemá finanční prostředky. Balík peněz na výplaty je pořád stejný. Je potřeba si uvědomit, že kdyby DPP zvýšil tarify, musel by snížit (a do markantně) přesčasy. To by v důsledku znamenalo snížení části platu řidiče o přesčasový příplatek 25%, který platí stát!!! Navíc by to znamenalo zvýšení počtu řidičů a v dalším důsledku snížení případně vyšších základních tarifů. Buď si jist, že DPP je výsostně ukradený, jestli určitý, pevně daný balík peněz vyplatí mezi pět nebo deset tis. šoférů. Těmi, komu to není jedno jsou právě řidiči!!! Je potřeba si taky uvědomit, že právě přesčasy dělají nepřiměřený dojem nepostradatelnosti a důležitosti řidičů.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 15:08:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Edison: Proč bych měl být demagog.

JAK to DPP dělá, že nutí řidiče k přesčasům a porušování bezpečnosti.
Jednoduše ti výpravčí bez tvého souhlasu napíše dlouhé směny.

Z tvých dalších vývodů jsem nepochopil, zda to má být zdůvodnění, proč řidiči chtějí jezdit přesčasy nebo proč je jezdit musí. Já v tom alespň (na rozdíl od tebe) cítím značný rozdíl.

"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 15:28:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milkey> Takže výpravčí a ne DPP. A je snad řidič natolik tupý, aby znal bezpečnostní záležitosti své práce a řekl, že to, či ono jezdit nebude? Chceš tvrdit, že výpravčí porušuji bezpečnostní předpisy a další zákony, vyhlášky a směrnice??? Pak tu jsou úřady, které jsou kompetentní se tím zabývat a mohlo-li by jít o trestný čin, yť nedbalostní, je obecná povinnost jej oznámit!!! Takže: pláčeš na špatném hrobě. Nadáváním na to, že řidiči maj málo peněz, stávkovými pohotovostmi se tato situace rozhordně nevyřeší, což ukázala celá řada kolektivných vyjednávání v mnoha letech minulých. Jestliže někdo něco porušuje, má za to být potrestán a má být učiněna náprava. Jenže to by řidiči jedině tratili. Pořád platí, že dokud se nic nestane, je to KAŽDÉMU jedno. Řidiče nevyjímaje!!!

Vidíš příliš černobíle. Stejně, jako spousta ostatních. Ale ono to tak není. Všechno jde ruku v ruce. Pro řidiče je jednoznačně výhodné dělat přesčasy.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 15:31:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milkey> .. a jestli jsi něco nepochopil, tak je to Tvůj problém. Já to tam píšu naprosto jasně.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 15:46:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Edison: Pleteš všechno dohromady.

Mluvíš o řidičích, jako by byli beztvará hmota. Já bych raději mluvil o jednotlivých, konkrétních lidech. Já hovořím o tom, že i když případně výpravčí žádný zákon neporušuje, tak má každý jednotlivý řidič nezadatelné právo si říci, kolik nad zákonem stanovenou 8 hod. denní pracovní dobu snese jako řidič tramvaje zvládnout. Jestli se někdo kvůli penězům přemáhá, není to dobré, ale je to jeho věc a odpovědnost za ryziko padá na jeho hlavu. Pokud je k přesčasům řidič pobízen vidinou peněz, dá se to ještě tolerovat. Já zde píši ale o tom, že jakýkoliv jiný nátlak, se kterým se jako řidiči často setkáváme, je nepřípustný.

Nenadávám na to, že řidiči mají málo peněz, ale na tvrzení, že mají možnost si vydělat, přičemž nikoho už nezajímá, za jakou cenu. Kdybys o tom nepsal od stolu, tak výš, jaký je ze stran řidičů tlak dostat se do výpraven, do školy ED, na dispečink, do dep na manipuláky. Opačně to v žádném případě nefunguje.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 15:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se za ten překlep.

Edison: Asi jsem špatně chápavý. Tak se hned nečerti a zkus své myšlenky říci ještě jednou tak, aby si neodporovaly.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 17:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Edison: Podle některých lidí na tomto fóru máme (když nejsme s něčím spokojeni, něco se nám nelíbí) jen absolutní svobodu odejít, zmizet nebo rovnou zemřít, ale svobodu svobodně řešit problémy každodenního života nemáme. Děkuji pěkně za takovou "svobodu".
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 18:31:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten Milky je vám vytrvalej, že by se mohl stát ministrem.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 19:14:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milkey> Dávno na začátku jsem naprosto jasně napsal, že nehážu všechny řidiče do jednoho pytle. Buď jsi sklerotik, nebo Ti to uniklo. Jasně jsem popisoval konkrétní příklady. Jmenovat pochopitelně nebudu. Tím, kdo tu paušalizuje jsi Ty. Teď už z řidičů děláš nadlidi.´

Jediný, co jsem napsal, je jedině to, že současný stav je pro řidiče finančně výhodný!!! Dostatek přesčasů včetně příslušných přesčasových příplkatků kdo by se tomu bránil?

Jenže pak se něco přihodí a začne se vykřikovat, jak jsou řidiči přetěžováni, že je k tomu DPP nutí... Ale to nemůže být pravda, protože zaměstnavartel k tomu nemá jediný nástroj, jak to udělat!!! A není-li řidič schopen, nebo ochoten říct, že přesčas nad zákonem stanovený limit nepojede, tak je v prvním případě slaboch a ve druhém je právě tím hamty-hamty!!!A kdo bere svou práci dostatečně zodpovědně, tak s ním přeci nemůž nějaký dispečer zametat, prostě proto, že to nejde.

Navíc vydávat tu chování dispečerů, kteří, jak tvrdíš, píšou nadměrné přesčasy řidičům za nátlak ze strany DPP, je podlé a hnusné.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 19:25:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

:...výpravčí žádný zákon neporušuje, tak má každý jednotlivý řidič nezadatelné právo si říci, kolik nad zákonem stanovenou 8 hod. denní pracovní dobu snese jako řidič tramvaje zvládnout..."

Kdo že tu matlá věci dohromady??? Nikdo nemůže řidiče nutit k práci přesčas nad zákonem stanovenou dobu!!! To platí jak pro výpravčí, tak pro řidiče!!!

A potřetí se Tě ptám jaký jiný nátlak se teda u DPP děje!!!??? Na to jsi pořád neodpověděl.

Navíc každého, a především toho, kdo svou práci prodává ZAJÍMÁ, za jakou cenu (za jakých podmínek) svou práci prodává. A jestli to prodávající (zaměstanec) opomíjí, je to jen jeho věc. Možnosti jednoznačně jsou.

Tím, že jsem jasně popsal konkrétní příklad jsem snad jasně dal najevo, že to nepíšu jen tak (od stolu), ale že mám nejspíš nějaké ty zkušenosti.

A kde je snaha dostat se do tramvají, na tratě? Ve výpravnách se nejezdí, ve škole se nejezdí, na dispečinku se nejezdí, manipuláci taky nejezdí.... no.. k čemu by takoví řidiči byli, sedíc doma? Každému by vyhovovalo sedět "doma" na zadku a brát prachy!!! Tos zase ustřelil.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8550
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 19:30:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pamatuju se, že v devadesátkách bylo pro ševce hodně zajímavé a motivující ježdění "z volna". Někteří zvlášť výkonní jedinci byli schopni "udělat" měsíčně i 300 hodin . A nepřipadalo mi, že by je k tomu někdo nutil.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 680
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 22:04:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mc Baine tak taky napiš jak se vypravovalo a jak si možná jezdil i ty:
nebyly kontrolní body,občas se sice psalo,ale vědělo se to předem.Výpravčí vypravil s jedním řidičem tři pořadí.Když se ti nechtělo jezdit,tak jsi se odstavil a v 90% na to nikdo nepřišel.Když náhodou jo,tak bylo max. bububu.Dneska by byl pochopitelně vyhazov.Běžně se zatahovalo o kolo dřív a ještě k tomu zc.Výpravčí ti sám od sebe připisoval hodiny.Takže 300hodin na pásce znamenalo ve skutečnosti 200.
A s Tebou jsem,chlapče,taky skončil když jsem šmejd a zmrd.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 23:02:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Idison: Ty si ale hrozně lžeš do huby, že se vůbec můžeš poslouchat...

Nikde jsem nenapsal, že by profese řidiče byla méně hodnotná!!! To pan Dejmor tu opovrhuje každým IT a TH pracovníkem na světě a práci šoféra staví do pozice nepostradatelnosti a nebetyčné zodpovědnosti!!!

Splodit tohle, to už asi musí být člověk hodně frustrovanej...
Dám ti ještě možnost dokázat mi, že takhle skutečně smýšlim a někdy jsem někde tohle napsal. Ale popravdě ti moc šancí nedávam, těžko můžu jen tak opovrhovat sám sebou.
To bych si neudělal...

Fousekx: Srovnal sem taky IT pracovníka (a vůbec sem tim nemyslel žádnýho zmiňovanýho správce bankovní databáze, ale klidně u něj můžem zůstat) s TH pracovníkem na vedoucí pozici.
Věř, že si taky "nosim práci domů" a když něco hoří, tak musím naběhnout třeba 31.12. před půlnocí.
Ale rozhodně bych si nedovolil srovnávat zodpovědnost mojí se zodpovědností řidiče tramvaje.
Jistě, mam zodpovědnost za konání svých podřízených, za majetek, za plnění úkolů, ale ne za ničí životy. A zrovna tak ten IT pracovník, když už se o něj tolik otíram a "závidim mu"...
Už se chápem ?
(Tímto se omlouvám Radkovi z Central Systems IT Department ČS - sorry Ráďo, já to tak nemyslel )

Akri: Klíííd, je bůh ví jak to v noci bylo, když chtěl Mcbaina přejet stojící zmrd...
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 23:13:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejmor> "...další třetina jsou řidiči s podstatně vyšší odpovědností než mají zaměstnanci na vývojových, IT a jiných pozicích, takže jaksi nevidim důvod pro srovnávání s dělnickými profesemi...."

Tohle jsi vyplodil Ty. Já teda frustrovanej nejsem.. ani nemám z čeho jako být. Teď si každej udělá obrázek sám o tom, jak kdo smýšlí.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 23:17:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

.. a pak kdo si tu lže do huby, žáno.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 23:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Idison: No dobrý, když už nic jinýho, tak jsi pohotovej...

A teď tam zkus najít to opovržení, nepostradatelnost a nebetyčnou zodpovědnost, ju ?
A nespěchej, dej si záležet, máš čas do rána, já si jdu dáchnout, co kdyby zejtra něco hořelo...

Á propos, já už si obrázek udělal...
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 23:39:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"... řidiči s podstatně vyšší odpovědností než mají zaměstnanci na vývojových, IT a jiných pozicích..."

Pořád to nevidíš? A to je jen příklad.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8551
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 23:59:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nebyly kontrolní body,občas se sice psalo,ale vědělo se to předem.Výpravčí vypravil s jedním řidičem tři pořadí.Když se ti nechtělo jezdit,tak jsi se odstavil a v 90% na to nikdo nepřišel.Když náhodou jo,tak bylo max. bububu.Dneska by byl pochopitelně vyhazov.Běžně se zatahovalo o kolo dřív a ještě k tomu zc.Výpravčí ti sám od sebe připisoval hodiny.Takže 300hodin na pásce znamenalo ve skutečnosti 200.

Tak takhle to v "mojí" druhé polovině devadesátek rozhodně nebylo. Mypol i s kontrolními body byl zaveden v létě 96 (nebo tak nějak). A už dávno před tím byl dohled nad ševci i tramvajemi docela důkladný.
Přesně tyhle historky se vyprávěly i tehdy.

A zážitek z dnešního večera: v úseku Mírák - Karlák jede za sebou desítka a třiadvacítka. Na Karláku se dojedou. Co udělá řidič desítky (motolská 2XT6), vidíce pár zoufalců, vystoupivších z třiadvacítky, kteří by rádi do "jeho" desítky nastoupili?

Cé je správně - rozjede se proti stůj, a těsně se nalepí za projíždějící KT l.3 směr Moráň. Málem najede do jejího zadního článku.
Dva super zážitky během necelých 24 hodin.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8552
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 00:03:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klíííd, je bůh ví jak to v noci bylo, když chtěl Mcbaina přejet stojící zmrd...

Stojící za kontaktem na Otakarově. Který si mě podal, po mém neúspěchu s nástupem do 56ky, která stála u sloupku.

Hlavně si tu pořád brečte, jak je vaše supernáročná a superzodpovědná ševcovská práce nedoceněná.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1978
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 06:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: To "pochopitelně" v souvislosti s vyššími platy v DPP je kouzelný a to přirovnání k podnikům dechberoucí. Předpisy jsou snad v celý zemi stejný. jezdit s tramvají v Liberci je stejný jako v Praze. To je peklo, prostě nic vás nepřesvědčí, že v Praze se nemáte nejhůř. Ale ono to přijde.
McB: a napsals to na stížnosti dpp? Tady je to úplně, ale úplně zbytečný. Je ovšem pravděpodobný, že ten první již byl odstanicován a ten druhý taky. Ale toho druhýho by možná na něco šlo dostat. Ostatně, to tágo bych dal jen na Lazarskou a pak... Chicht, to se jeden , kterej mi ujel na IPP taky na Masně divil, když jsem ho dostih 505, co jede z IPP o 10 min. pozdějc. Velmi koukal. Velmi.
Milky: To je námět pro odbory. A ne TV reportáže o ježdění na červenou. Pořád to říkám, odbory nedělají svou práci.
Akribius: Ale taky se přijelo na konečnou, dispečer řekl jeď, už dlouho nic nejelo a jelo se. Řidič tramvaje bylo celoživotní povolání a na vstávání ve 2 ráno byla stavovská hrdost. A při těch jevech, co popisuješ bylo jízdné 1,- Kč. Čímž nevolám po minulých časech, dnešek mi jako kaštanovi vyhovuje mnohem více.
Obecně: Bohužel, nějak tu převážil hlas, jaxe mají zaměstnanci špatně. Asi budeme muset psát víc my klienti, zákazníci a provozplatící (ať už přímo nebo z daní) jaxme my nespokojeni a týráni (jako to píše McB).
Budoucnost patří bagrům!
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 11:17:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme,taky nikdo v případě nehody nezkoumal zda jsi měl nebo neměl přestávku.Dneska už v 50% případů je to první věc na kterou se protistrana chce vymluvit.A pokud tu přestávku nemáš,tak ti nepomůže ani svěcená voda.Věř mi,zaplatil jsem kvůli tomu téměř půlku výplaty.A sám policajt říkal,že jinak by mi to rozhodně nemohl napsat.
Mc Baine,na Karláku to tak vychází,že 3 jede a je v půlce křižovatky a ty dostáváš volno,takže jakoby najíždíš na ní.Ona samozřejmě odjede,průser je pokud má překážku na trati,tak zatarasíš Resslovku.Problém je,že další cyklus je až za 90s.
Mimochodem,to že jsi jezdil noční je argumentem mého pochopení,že tu pořád řečníš o nenáročnosti téhle profese.Na noc se vždy uklízeli výhodáři a ti,kteří přes den nemohli (rozuměj moc průserů) jezdit.Zkusil jsi si někdy turnus nebo jsi jen vyžíral lepší práci?Pak chápu,že nám nepřeješ,jeden vedoucí taky tvrdí,že si v neděli ráno chodí zajezdit a nic to není,tak co bychom pořád chtěli.Skutečně,v neděli ráno je to veget.
Netvrdím,že tu nejsou zmrdi,těch 10-15% lidí tu je,ale v současné situaci nedostatku řidičů je stejně nikdo nevyhodí,protože vypravit se musí.Ale házet takhle do pytle všechny,to si mě nasral.Myslel jsem,že to při své inteligenci prostě nikdy neuděláš.Předevčírem mě nasrala prodavačka v Albertu,ale nemyslím si,že všechny jsou p..i zes...ý.To fakt,ne.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 11:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty bláho Káeme i ty ? To i tobě musim vysvětlovat pojmy jako trh práce, motivace a další. Já myslel že už jsme o kus dál...
Proč asi nemůžu v Praze sehnat dobrýho soustružníka i přesto, že mu nabízim 25tK ? Myslíš že bych s tim měl v Liberci taky takovej problém ?
Fakt myslíš že je ježdění v Liberci stejný jako v Praze ? Tak zkus ukecat pár libereckejch ševců aby by šli za svý prachy jezdit do Prahy, třeba ti p.Ďuriš pošle bombonieru s věnovánim...

Idison: Zase špatně a to si na to měl dost času...
Takže buď neumíš hledat a nebo sem to fakt nenapsal.

Mcbain: Tohle mi taky vadí, taky si stěžuju a dokonce tam, kam se takovýhle stížnosti posílat maj a taky mi na ty stížnosti házej bobek.
A kde myslíš že je ten pes zakopanej. Je to v řidičích nebo v systému ?
Myslel bych že v systému, ale když ti pak některý řidiči obhajujou 2 minuty předjetí snahou o dovezení plné tramvaje "klientů" včas na určené místo s tím, že je to lepší než pozdě, a ti kterým díky tomu ujeli jsou jen mizivé procento (takový vedlejší produkt...)?
Tak to asi bude kombinací chyby systému a lidí...
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 11:51:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius> A zkoušel jsi někdy někomu dát v DPP výpověď??? Je to docela náročnej úkol, se s někým "rozloučit".
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 11:57:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejmor> Co špatně? Jak špatně? Chceš snad říct, že to co jsem Ti sem zkopčil jsi nenapsal?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 12:00:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Idison: Co je na tom náročnýho ?
Předáš dvě upozornění na porušení pracovní kázně a každej rád odejde dohodou ! Jen jednou jsem to dotáh k výpovědi.
Odbory většinou nenamítaj, důležitý je komu a za co chceš dávat výpověď...
Větší problém dělá personální, který chce každý i takhle uvolněný místo okamžitě zrušit...

Ale napsal, jen nemam takovou představivost abych z toho vydedukoval to co ty !!!

(Příspěvek byl editován uživatelem demon3.)
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 12:06:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Souhlas, tlak odborů musí být daleko větší.
Praha - Liberec; tady pravdu nemáš. Neznám životní náklady v Liberci, ale ve Strašnicích jezdí hodně libereckých řidičů, a ti by ti ten rozdíl srozumitelně vysvětlili (např. už jen turnus je tam o něčem úplně jiném).
Mcbain: Akribius to vysvětlil skvěle. Já to ještě trochu opíšu: řidič (a i člověk v jakékoli jiné profesi) se bude chovat rytířsky, jen když si bude jistý sám sebou, tzn. když bude mít dlouhodobou jistotu dobré práce, kterou nebude neustále někdo zpochybňovat. Je-li v té práci jen na skok a jen kvůli rejžování, nikdy si k ní nevytvoří osobní vztah, nebude na ni hrdý a od toho se bude odvíjet (a on se odvíjí, jak popsal Mcbain) i vztah ke všemu i všem (technice, zázemí, lidem), co s ní souvisí.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 12:08:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No... taky jsem byl jednou donucen se s jedním rozloučit. Povedlo se. Dvě upozornní na porušení pracovní kázně je sice hezké, ale je potřeba, aby to bylo jednoznačně prokazatelné a nenapadnutelné. Jinak správně podotýkáš "komu chci dát výpověď". Dodnes v DPP příliš dobře funguje kamarádíčkování. :-/
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8555
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 18:57:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - napsals to na stížnosti dpp? Tady je to úplně, ale úplně zbytečný.

Nepotřebuju něco řešit. Potřeboval jsem si jen ulevit. Tak na*ranej už jsem nebyl leta. Ostatně vímm, jak to dopadlo s mojí stížností na nočního autobusáka, kterej mi nezastavil onehdy v Jankovcově.

Je ovšem pravděpodobný, že ten první již byl odstanicován a ten druhý taky. Ale toho druhýho by možná na něco šlo dostat.

O tom vůbec nepochybuju, že formálně a předpisově bylo vše čistý. Byla to "jenom" úplně neuvěřitelná sviňárna.

Akribius - a Karláku to tak vychází,že 3 jede a je v půlce křižovatky a ty dostáváš volno,takže jakoby najíždíš na ní.Ona samozřejmě odjede,průser je pokud má překážku na trati,tak zatarasíš Resslovku.Problém je,že další cyklus je až za 90s.

Já vím, jak to tam vychází. Jenže ten včerejší řidič je ještě k tomu proti stůj. Nebo co znamená, když svítí pouze dvě horní krajní světýlka čoček?

Zkusil jsi si někdy turnus nebo jsi jen vyžíral lepší práci?

V turnuse jsem jezdil půl roku (04 - 09/1999), což není pravda zas tak moc, ale i ze zbylých let vím o denním provozu svoje.

Milky - řidič (a i člověk v jakékoli jiné profesi) se bude chovat rytířsky, jen když si bude jistý sám sebou,

Já nepotřebuju, aby se někdo choval rytířsky. Mě postačí, když budu stát na zastávce a tramvaják mi otevře dveře. Zvlášť ve 2 v noci.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1979
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 20:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Chicht, teď si tak uvědomuju, ty vyvádíš qůli cestě Otakarka-Jana Masaryka :-) to je krásná jarní procházka po nuselskejch schodech za jarní noci. :-)))
Milky: V čem jsou T3 a Zákoník práce v Liberci jiné? Jinak proboha, kdy byste si měli být víc jisti svou prací, když ne teď, kdy je vás málo??? Přečti si co píše Akri - taxe sakra dohodněte, jak to s vámi je. Grrr.
Akri: Je tu tolik právníků, nemohl by se některý vyjádřit k tomu, že by i soud asi těžko hledal příčinnou souvislost mezi NEZAVINĚNOU nehodou a absencí přestávky?
Budoucnost patří bagrům!
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 21:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by mě taky zajímalo.Ptal jsem se na to i poměrně vysoko postavených lidí,ale nikdo přesně neví,nebo raději ani neodpoví.Asi nejčastější názor byl o spoluvině.Což ale při zranění pro mě znamená ztrátu práce.Navíc prý jak se určí nezaviněná nehoda.Třeba kdybych měl přestávku,tak si toho auta všimnul dřív a nedojde k takovým škodám...nejsem právník,takže jak píše Káem,tento problém by,nejen mě,zajímal.
V DPP se k tomuhle nechce moc lidí vyjadřovat.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1980
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 21:35:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dyť to vem ad absurdum, jedeš po hlavní, a někdo ti vrazí do druhýho vozu. A zjistí se, žes neměl přestávku. No? (přeci se nemůže uplatňovat dvojí metr...)
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8559
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 09:49:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to je krásná jarní procházka po nuselskejch schodech za jarní noci. :-)))

Jo, přesně takhle jsem to cítil taky.

Teď už jsem trochu vychlad, takže už se jen .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 11:09:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Podle mě tam žádná souvislost není. Každopádně jsem nenašel žádné zvláštní ustanovení, z kterého by se něco takového dalo dovodit (zákon o provozu na poz.kom. - na ten je tady ale expertem Káem, silniční zákon, bezpečnost práce atp.). Takže se dá použít asi jen to, co se dá o odpovědnosti za škodu zjistit z občanského zákoníku:
(1) Každý odpovídá za škodu, kterou způsobí jinému provozní činností.
(2) Škoda je způsobena provozní činností, je-li způsobena
a) činností, která má provozní povahu, nebo věcí použitou při činnosti,

Řízení auta i tramvaje je provozní činnost. Nicméně to je jen obecné ustanovení o absolutní odpovědnosti; pak jsou ještě speciální ustanovení o provoze dopravních prostředků.
Odpovědnost za škodu způsobenou provozem dopravních prostředků
§ 427
(1) Fyzické a právnické osoby provozující dopravu odpovídají za škodu vyvolanou zvláštní povahou tohoto provozu.
§ 428
Své odpovědnosti se nemůže provozovatel zprostit, jestliže škoda byla způsobena okolnostmi, které mají původ v provozu. Jinak se odpovědnosti zprostí, jen jestliže prokáže, že škodě nemohlo být zabráněno ani při vynaložení veškerého úsilí, které lze požadovat.
§ 431
Střetnou-li se provozy dvou nebo více provozovatelů a jde-li o vypořádání mezi těmito provozovateli, odpovídají podle účasti na způsobení vzniklé škody.

Tolik k občanskoprávní odpovědnosti. V té nehraje přestávka žádnou roli, ledaže by se prokázalo, že nehoda byla způsobena absencí přestávky. To si ale moc nedokážu představit.
Nejdůležitější je asi ten §431, který řeší střet dvou provozů. Takže když auto narazí do tramvaje, tak škodu (podle mě) způsobil řidič auta. Teoreticky by mohl řidič auta prokázat, že za škodu může řidič tramvaje. Jde o absolutní odpovědnost, takže otázka zavinění (úmyslu/nedbalosti) tady nehraje roli. Rozhodující je, že škoda byla způsobená provozem. To znamená, že ten, kdo se chce zprostit odpovědnosti za škodu, nedokazuje zavinění nebo nezavinění, ale musí prokázat:
že škoda byla způsobena neodvratitelnou událostí nemající původ v provozu anebo vlastním jednáním poškozeného.
První možnost nepřipadá v úvahu (to leda, že by na tramvaj spadl meteorit), takže jedině hodit to na toho druhého. Čili řidič auta musí prokázat, že škoda byla způsobena (zcela nebo zčásti) vlastním jednáním řidiče tramvaje a naopak.

Pokud by pak šlo o přestupkovou nebo trestní odpovědnost, tak tam by se samozřejmě musel dokazovat úmysl popř. nedbalost.

To by zatím stačilo, třeba můj elaborát vyprovokuje jiného právníka k fundovanějším závěrům
Don`t worry, be wary!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 14:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Řidiči je kladena předpisy povinnost si hlídat řádné čerpání přestávek. Podnik by měl problém, pokud by se prokázalo, že na žádost řidiče nebyla přestávka ve stanoveném limitu umožněna. Jaký ale hrozí postih řidiči, jenž podnik (dispečink) včas neupozorní na hrozící přečerpání povolené nepřetržité doby řízení a přestávku nečerpá?
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2144
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 14:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Praze sídlí většina firem, které pak zaměstnávají lidi mimo Prahu, ale jejich platy se započítávají do pražskýho průměru.

Omyl - započítává se to tam, kde člověk fyzicky pracuje.

další třetina jsou řidiči s podstatně vyšší odpovědností než mají zaměstnanci na vývojových, IT a jiných pozicích, takže jaksi nevidim důvod pro srovnávání s dělnickými profesemi.

Další omyl - mzdy a jejich relace na trhu práce se řídí zastupitelností a nikoliv nějakou zodpovědností. Ten IT si udělá kurs na tramvaj levou zadní, kdežto obráceně to nefunguje.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 14:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: Všiml jsem si, že čím dál víc řidičů jezdí se sluchátkem v uchu. Zřejmě se to začíná tolerovat. Možná je to pro tebe řešení?

Káem: Já ti tady nemohu popisovat zkušenosti řidičů z Liberce, "neb ničeho neslyším" (jsem tam nikdy nejezdil). Tramvaje a předpisy jsou tam stejné, ale co to má mít společného s nároky tam a tady. Ty mě chceš zas ...... (nebudou cedule).
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 14:25:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Ty ale určitě víš, že vývoj jde směrem, kdy si i IT udělá kurs na pár operací, které od něho zaměstnavatel bude požadovat, za 2 měsíce, jako tramvaják. Jak to pak budeš zdůvodňovat. A nebo už nebude třeba zdůvodňovat nic, protože oba na tom budou stejně?
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 14:40:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Ten IT si udělá kurs na tramvaj levou zadní, kdežto obráceně to nefunguje.

Kde proboha žiješ ? Vidíš dál než za vrátka ?
Řekni jedinej důvod proč by to nemělo fungovat. Tvoje zaslepenost se začíná dotýkat nebes, vypadá to na tvojí malou soukromou svatou válku...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace