K-report
 

Archiv do 13.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 13.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 10:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houby v řiti. Nikdo tu netvrdí, že se musí konat direktivně dané hromadné přesuny uživatelů aut do tramvají.
Kapacitně rezerva v systému MHD je, v globálu. Investice do případného navýšení si může vzít zlomek z toho, co se jinak musí vynakládat na další a další novou infrastrukturu pro IAD, protože ta městu přerůstá přes hlavu rychleji než problémy ve VHD. Zkrátka měla by se na té holt úrovni homo politikus razantně řešit koexistence IAD spolu s ostatním dopravním a jiným chodem města.
Když jsem se ve čtvrtek odpoledne pohyboval v oblasti Staroměstské a Malé Strany, napadaly mě v tom příšerném smradu pro někoho asi patetické výrazy k situaci. (O výrazně zpožděných tramvajích darmo mluvit.) Kde jinde začít místní restrikci než právě tady. I za cenu, že to způsobí problém pro IAD jinde, někde se začít musí . Pak by na úvod stály za úvahu pořádně marketingově propracované motivační programy (určené všem).
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 20:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

myslí si, že jsou jiní, než ti, co jim hradí ze svých daní výstavbu a údržbu ploch k jízdě a k parkování, pohotovost policie a záchranné služby, provoz a výstavbu světelně řízených křižovatek apod.
To skoro zní jako by plochy k jízdě VHD a dopravní prostředky byly zdarma a uvedená dopravní zařízení neužívala. Podle statistiky HZS tvoří výjezd k dopravním nehodám 16% všech událostí. A v tom jsou zahrnuty i nehody VHD, i když je jich určitě zanedbatelný počet, ale následky mohou mít jednorázově katastrofický rozměr. Potom stojí za zamyšlení, zda kvůli těm 16% slouží o tolik jednotek víc. HZS DP má největší počet zásahů v metru a to si dovoluju tvrdit, že zde má IGK velmi minimální vliv.
frdolin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.186.8
Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 17:00:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak:
Děkuji:-)
Pepa_kox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1220
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 12:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím v tramvajové diskuzi. Jsem prachobyčejný tramvajový analfabet, takže bych potřeboval radu.
11. března jsem kdesi na Florenci vyfotil poršetu čísla 9118. A teď ten problém - jestli mi mozek nešálí, tak 18 (či snad 118) kusů poršet ještě ani nebylo vyrobeno. Takže se ptám, jak jsou tyto tramvaje značeny? 9118 je tedy zřejmě inv. číslo.
Díky za každou odpověď.
 
ICQ 222-667-615
Možná přijede i brejlovec...
V neděli v poledne vypínám bednu, vždyť z toho konzumu dočista zblbnu...
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 12:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepa Kox:
Tramvaje Škoda 14T (poršetry) mají u pražského Dopravního podniku evidenční čísla od 9111 výše...
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 13:31:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady mám pár fotek 14T z nadhledu na Podolské vodárně. Musím říct, že oproti začátku provozu se mi tramvaj začala docela líbit(nemluvím ale o interiéru a technickém řešení). Akorát se mohlo lépe vymyslet barevné řešení.
 
 
 
Pepa_kox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1226
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 18:13:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: Díky moc. Takže jestli se nepletu ta "moje" je vlastně osmička.
ICQ 222-667-615
Možná přijede i brejlovec...
V neděli v poledne vypínám bednu, vždyť z toho konzumu dočista zblbnu...
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 22:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tendle odkaz si neodpustim: http://www.youtube.com/watch?v=unajZDMGa90
Přibližně do půlky fajn šotoklip.
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 14:18:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem se poprvé svezl Poršetrou. Až dosud jsem ji viděl jen zvenčí a toleroval ji - že se něco snaží tvářit aerodynamicky jak Šinkansen, i když to nikdy nepojede ani stovkou, budiž, to je věc vkusu a tyhle tvary jsou zrovna v módě. Ale ten vnitřek ... počítal konstruktér vůbec s tím, že tam bude i někdo někdy stát? Nespletl on si to s výletní tramvají? Nebo už počítal s tím, že v Praze budou za chvilku jen samí důchodci? Jestli se někdy vrátí tramvaje na Václavák, KM si může připsat do deníčku protiargument č. 1: Na Václaváku bude v tramvaji hlava na hlavě, se 14T to neodvezeme. A proč ti lidi mají kolena ne po směru jízdy, ale dovnitř vozu - to aby se snáz koukalo ženskejm na nohy?

Nebylo by od věci, kdyby dopravní konstruktéři přestali vnímat tramvaj jako "místo setkávání", na pokec a tak, a vrátili se k tomu, že je to v první řadě dopravní prostředek.

Verdikt: Konstruktéra popravit, a toho, kdo to pro město koupil, před popravou mučit.

A pokud existuje něco jako klub "přátel" Poršetry, můžete si mne připsat na seznam.

(Příspěvek byl editován uživatelem lord_Vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1316
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 16:21:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milý Lorde, 14T je vozidlo vyrobené přesně podle požadavků zákazníka. Již se to tu mnohokrát probíralo. Takže bych byl velice rád, kdybys klidnil hormony ohledně konstruktéra. Kdyby si basketbalista výšky 2,15m koupil Daewoo Matiz, tak je to také vina konstruktéra?

Za 10 let bude 60ks 14T krásně usazených na "svých" linkách a už Tě tohle nebude trápit.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1348
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 17:02:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zakázník si objednal přesně takovou tramvaj, kterou mu preferovaný výrobce vnutil. Alespoň takový to dojem dělá na mne. Nebo kdo dělal zadávačku a jak?

O usazení na svých linkách se dá mluvit až ta hrůza opravdu tramvajové tratě v Praze zaplaví. Reakce cestujících jsou převážně výrazně negativní. Ovšem pan nový ředitel nejezdí tramvají neb mu ještě nevznikl nárok na volnou tramvajenku .-) (to jsem někde přečetl v dnešním monitoringu tisku)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2806
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 19:18:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička:
Už poněkolikáté. Pokud nebude zákazník (rozuměj město) zkorumpovaný, může výrobce vnucovat co chce a lézt do zadku jak chce. Vždycky leží poslední a hlavní vina na tom, kdo ty tramvaje koupil = DPP = město.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 19:58:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sorry Martine,ale podle tvého uvažování je korumpující neviňátko.I když v případě tohohle kšeftu s pravděpodobností blížící se jistotě hrály hlavní roli spíše než peníze politické a nacionalistické tlaky na zakoupení čehokoliv za Škodovky.Ti kteří o nákupu opravdu rozhodovali,tak bohužel podlehli velkohubé propagační propagandě vítězné firmy.Ti kteří nemohli rozhodovat,ale ovlivňovat,měli jasno už dopředu.Kolik jezdilo po Praze ukázkových vozidel od různých výrobců aby si lidé mohli udělat obrázek?Raději žáden,ani ten vítězný.Pro Škodovku byl tenhle tendr málem otázkou života a smrti,a podle toho se taky chovala.Nehažme všechno jenom na laické zastupitele.Kdy naposled drtivá většina z nich viděla nějakou novou tramvaj??
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2810
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 20:21:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kpt. Hejl:
Tím mi ale pořád nevyvracíš, že konečné slovo mají ti jež tramvaj objedanli. Pokud se nám tramvaje nelíbí, stěžujme si na ně a ne na výrobce.
Nevím jak je klasifikován rozdíl mezi korupcí a lobbyngem, ale každopádně pokud víš, že se v zakázce korumpovalo a jsi si tím nejspíš jistý, když to sem píšeš, je tvou povinností to nahlásit. Protože se tím dopustíš trestného činu zatajování inforamcí.

Já o korupci nevím, takže držím zobák. A když mi ty tramvaje nevoní, budu nadávat na ty jež je objednali.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1349
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 20:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych souhlasil s tím, že za zpackanou objednávku může pražská radnice (nikoliv DPP - to má asi také jen poradní hlas). Věta Já o korupci nevím, takže držím zobák. je jistě pro mnoho lidí na správných místech přímo životní filozofií. Ale z toho nijak nevyplývá, že s nevyhovující koncepcí přišla zkorumpovaná či naopak křišťálově čistá radnice. Tu koncepci musí dodat firma, na radnici jí nikdo nevymyslí. Bohužel zadávačka veřejných zakázek bývá často zpracovaná jinou "nezávislou" "kvalifikovanou" firmou, takže ani úředník do toho nemůže mluvit (není prý nezávislý). A ta "nezávislá firma jedná spíše v zájmu předem vybraného dodavatele než objednatele, který si jí najal. Proč - protože pak je vše v pohodě v souladu s zákonem o veřejných zakázkách.

Takže shrnuji - objednatel může za zpackanou dodávku, ale nikdo mne nepřesvědčil, že se zpackanou koncepcí přišel sámotný výrobce, ať už si ji nechal posvětit nějakou veřejnou soutěží.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 20:44:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Korupce je trestná, lobbing nikoli. Někde jsem dokonce zaslechl přesnou definici lobbingu a je starý jak politika sama. Korupci, oproti tomu, definuje trestní zákoník samozřejmě s příslušným ohodnocením.

Samozřejmě, že dokud se neprokáže korupce, jedná se o lobbing. Korupce se kromě jiného oproti lobbingu vyznačuje osobním prospěchem na úkor druhého. Nějaký právník jistě tuto definici uvedeného trestného činu najde.
Denis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 20:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte jak se jmenuje paní, která hlásí zastávky v Pražské MHD (Tramvaje, autobusy) ?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2812
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 21:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička:
ale nikdo mne nepřesvědčil, že se zpackanou koncepcí přišel sámotný výrobce
To tu také nikdo ale nevyvrací. Pokud by na radnici seděl někdo, kdo se přemluvit/uplatit nenechá, byla by celá koncepce výrobci k prdu. Nelíbí-li se ti tramvaje, zvol si příště jiné radní. Jinak to prostě vysvětlit neumím. Ať už tu určitý nátlak a lobbing z Plzně existuje, vždy až ten co platí, má poslední slovo.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2311
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 21:52:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechápu, co pořád řešíte. Jak jistě dobře víte, tak podélné sezení mají i vozy do Itálie. Sedadla jsou ale na dalším schůdku (a mohou tak být těsně u stěn). Ulička je pak dosti široká. Pro Škodovku to udělat takto není žádný problém. Jenže Praha chtěla jen jeden schůdek, díky tomu sedadla odsazená aby se tam vešla potřebná zařízení a technologie.
Pokud DP a město Praha budou chtít, interiér určitě Škoda ráda předělá. Díky vozům pro Itálii je už vymyšlený a vyprojektovaný, takže stačí říct a specifikovat. Na dalším stupínku pak pochopitelně mohou být sedadla nikoliv podélná, ale tradiční.

Máte-li k nějakému radnímu důvěru, který se zaobírá oblastí dopravy, zašlete mu foto dokumentaci řešení zmiňovaných vozů. Možná to nepomůže, alespoň ale můžete říci, dělal jsem proto něco.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2813
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 21:54:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Edison:
Právě proto tu nepíšu o korupci. Jestli Škodovka lobbovala na magistrátu, pak je to přeci z její strany naprosto přirozené a obchodně v pořádku. Není ovšem v pořádku, pokud tomuto lobbingu někdo na tom magistrátu podlehne a už vůbec není v pořádku pokud podlehne a objedná něco nevhodného. Proto od začátku tvrdím, že ten hlavní kdo může za nevhodné tramvaje, je kupující. Nikoliv prodávající. Samozřejmě je také otázkou, jestli tramvaje 14T jsou tak katastrofální, jak tu někteří líčí.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2814
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 21:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass:
Souhlas.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 21:57:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, když tak vidím, jak se tu pěkně hádáte, kdo za to může a jak se ukazuje, že za to vlastně můžou všichni a současně nikdo - že mne to hned nenapadlo, si dneska sedím na vedení či co - tak se jen potvrzuje, že lámáni v kole mají být všichni.

Ale protože jsem lidumil (lidi to mají rádi), spraví to malá zakázka pro Cech vrahů :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Tadeas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 22:27:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2Denis: Myslím, že se jmenuje Hazdrová...
U NP tramvaje by byl asi problém udělat jiné sedačky než podélné, aby se někam vešly podvozky. Akorát je posunout více do krajů. Jinak pokud bude jen těch 60 kusů a bude následovat povedenější zástupce, tak to žádný problém nebude, existují i méně vytížené linky...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1350
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 22:44:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vpořádku ovšem není pokud firmy v rámci svého vlivu dodávají nedokonalé výrobky. Kdo je vůbec ta Praha, co chtěla jen jeden schůdek - Mudr. t.č. v Himalájích, někdo kdo předloni mimo jiné dodělal maturitu? Tito lidi spoléhají na odborníky a pokud se jimi stanou dodavatelské firmy (v rámci perfektního lobbingu), tak ten dodaný nedokonalý výrobek opravdu vymyslela dodavatelská firma. Nevymyslela ho radnice. Či snad si ho přes mechanismus voleb dokonce nevyprojektovali sami Pražané. Ti mají jen jeden dluh - zatím si na novou tramvaj stěžují na ulici, téměř nikdo si nestěžoval oficiálně na té radnici. Třeba to přijde.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1319
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 09:39:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děti děti... Hrajete si se slovy, jejichž význam Vám uniká. Nebudu to už víckrát opakovat. DP Praha má přesně takovou tramvaj, jakou chtěl. Včetně diskutovaných detailů, které Vás baví probírat po diskusi již více než rok.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 09:43:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: V tom případě DP Praha patří na Mars a ne do Prahy.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2075
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 10:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Neřekl bych. Má takovou, jakou mu výrobci dokáží vyrobit a současně co nejvíce respektovat jeho požadavky. Když to probereme kolem dokola, tak v Česku nemáme moderní tramvaj. Buď jsou to uvnitř hrbaté resuscitace mrtvol nebo kolejové brusy.
Když se tak na to koukám, tak scepka Tr25 s vedením po tramvajových kolejích by asi vyhověla všem požadavkům lépe než to co dodávají výrobci a kompilátoři tramvají.
Budoucnost patří bagrům!
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 11:30:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikoliv milý KM. Skutečně má takovou, jakou si objednal.
Fotožurnál, toť mé dítko
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 11:49:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme, když už mluvíš o scepce 25Tr, znamená to že bys chtěl v praze trolejbusy?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 12:00:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel chtě nechtě musím dát Káemovi za pravdu, stačí se podrobněji podívat do zadání pro výběrové řízení a hned je jasný, že bylo požadováno zcela něco jiného, než z toho nakonec vzešlo.
Ale tohle je v Čechách považováno za zcela normální jev, takže už se nad tím ani nikdo nepozastavuje...
Viz třeba výběrová řízení na stavby a navyšování výsledné ceny víceprácemi na x-násobky, nebo knihovna která podle zadání nesmí mít nic pod zemí a vůbec nevadí, že vítěznej návrh má pod zemí všechno...

LV: DPP opravdu tu tramvaj nekupoval, to je záležitostí politiků...
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1496
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 12:12:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denis: Pokud se nemýlím, měla by to být Dagmar Hazdrová. A nemluví jenom v Praze, ale například i v Ústí nad Labem, České Lípě nebo u nás v Hodoníně.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
vševěd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.4.50
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 12:23:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže zapomínáte, že výběrové řízení je něco jiného než dodatečná přání zákazníka v průběhu výroby.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1321
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 12:29:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vševěde, nevím, kdo jsi, ale mluvíš mi z duše.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2078
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 13:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jéééé, vítejte mezi námi pane Mope!!!
(tak a zase sem toho Absoluta předběh!)
Jiří T: No když vidím ty tramvaje... A když vidím Tr24 a 25 tak chtě nechtě... No ne místo busů, ale místo tramvají. Tak.
Budoucnost patří bagrům!
hodis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.232.6
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 13:14:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že je opravdu dost jedno, jak moc povedená/praktická ta tramvaj je. Časem si na ně prostě zvykneme a pokud jich bude jen 60, ztratí se jak kapka v moři.
Co ale není jedno je to, že každá z nich stojí skoro 60mega !!! Za ty prachy se mohl komplet rekonstruovat zbytek těch chuděrek T3, které v mnoha případech už vypadají, že prošly válkou. Nehledě na stav samotných kolejí, to věčný flikování řepské lochnesky je tak akorát na dvě věci.
Ty šílený "vyhozený" peníze je to, co mě na těhle tramvajích vyloženě dráždí. Zvlášť když člověk vidí 14T na devítce, ale za ní přijede T3 snad 40 let stará a podle toho vypadající.
Za ty peníze jsou prostě zbytečný. Je to smutný, ale čím jsme chudší, tím horší obchody děláme.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2080
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 13:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono dneska za 30 mega slušnou tramvaj nepořídíš. Jak je vidět, ani za 60. Ale viděl bych to opačně - vyhozené peníze jsou ty vrážené do neustálých resuscitací T3. No kdyby někoho napadlo rekonstruovat RTO, udělat mu uprostřed wanu, prodloužit o metr, dosadit buse panely a dát nový dveře vyzískaný z ŠM11. To by vám divný bylo, že jo?
Budoucnost patří bagrům!
hodis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.232.6
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 13:51:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, to by bylo divný... na druhou stranu, pořád by to jezdilo a bylo relativně pohodlný. Protože především by mělo jít o cestujícího, ne o přehlídku technických fines a moderních tvarů.
Mě jako cestujícímu je vcelku ukradený, že základ toho, v čem jedu je 40 let starý. Chci aby to bylo čistý, relativně pohodlný, uvnitř aspoň trochu útulný a jako bonus pěkný na pohled, případně wanu.
Navíc takový resuciovaný RTO by totiž jezdil dodneška, protože díky konstrukci byl skoro nesmrtelný. Moderní autobusy mají samonosné karoserie, takže je potřeba je relativně často měnit a měnit a měnit... :-)
Nakonec na tom není nic špatného, když na to jsou peníze, taková je spotřební společnost.
Ale v situaci, kdy by po Praze jezdilo 10 neoplanů s klimatizací, xenonama, televizí a vyhřívanýma sedačkama a většina zbytku by byly právě ty původní RTO bez úprav a snad i bez oprav, tak by to pak bylo taky diný, no ne? :-)
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 13:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hodis:Zvlášť když člověk vidí 14T na devítce, ale za ní přijede T3 snad 40 let
Která T3 tady vypadá jak 40 let stará ??(nemyslím designově!!) Řekl bych, že se stav rozhodně zlepšil a takové šroty jako např. dříve strašnické vozy už tady člověk nepotká. Rekonstruuje se o sto šest, dělaj se PO, dílny víc už snad ani nestíhaj. Nevypadá to, že by se letos mělo s rekama skončit.
hodis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.232.6
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 14:01:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě něco - z mého pohledu cestujícího by idální tramvají pro Prahu bylo spojení dvou T6 tak jak to udělali v Plzni s T3. Bylo by to kapacitní, průchozí, částečně nízkopodlažný, pohodlný a "relativně" levný. Je to ovšem nesmysl, protože T6-tky ještě není potřeba předělávat.
Takže bych bral i T3 :-) To by mě, jako cestujícímu, naprosto vyhovovalo. A věřím tomu, že i většině ostatních.
Možná bych se přimlouval za nějaké moderní plastové sedačky, protože ty látkové, to je žumpa na prachy a i přesto někdy vypadají na poblití.
Ybalgin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 14:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty plzeňský K3 taky nejsou žádnej zázrak...Jinak ty sedačky zkoušeli třeba tyhle.
Hrubá síla zvítězila nad lží a nenávistí.
Jako jsem já miloval vás,tak se i vy milujte navzájem (znalí pochopí,neznalí ignorují...)
Tadeas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 14:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně 60 mega za novou tramvaj nepříjde zas tak moc, pokud bychom vzali například dvou wan, které velikostně cca Škodovce odpovídají, přidali k nim poloptg, kamery atd, tak výdledná cena taky nebude žádnej zázrak za koncepčně starou tramvaj.
hodis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.232.6
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 14:34:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ybalgin - já nemluvím o zázraku, mluvím o relativně pohodlném, čistém a levném vozidle za rozumnou cenu.
Slimman - nerekonstruovaných T3 je pořád nadpoloviční většina, pokud se nepletu. A ty na těch 40 let vypadají. Že mají zrepasované motory, případně nové sedačky pro řidiče je jistě hezké, z pohledu platícího cestujícího ovšem kapku nezajímavé.
hodis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.232.6
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 14:41:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tadeas: koncepčně stará tramvaj? Co má 14T tak koncepčně převratně novýho? Pulzní motory? Vzduchové odpružení? Nezávislou trakci? :-)
Navíc k čemu vám jsou ty kamery? Nevšim jsem si zatím, že by některý řidič do toho koukal. A velmi, opravdu velmi se obávám, že i kdyby na té vnitřní kameře viděl, jak mu někdo čmárá po oknech, že by z té své kukaně vylezl a šel si nechat rozbít hubu.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1351
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 15:19:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co má koncepčne 14T nového? - 1,5 sedačky .-)
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 16:17:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chci aby to bylo čistý, relativně pohodlný, uvnitř aspoň trochu útulný...

...a necítit se jako zoufalec, který jezdí tím samým, čím jeho prarodiče v době, zatímco mezi auty, telefony, péčkem, hudbou, či oblečením se již objevilo x nových generací...
Liberté! Égalité! Sexualité!
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1500
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 17:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Ale kdepak. Ty už měl před pár lety SOR v BN12
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Ponorka_3049
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 18:49:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevíte někdo, kde přesně ve Slaném leží vrak vozu 927? http://www.prazsketramvaje.cz/view.php?cisloclanku=2006041241
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1352
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 19:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: aha SOR. A bude mít druhá ještě převratnější série tramvají 14T řadicí páku nebo pneumatiky?
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1503
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 19:07:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boroviška: A jak to mám vědět? Já ve Škodovce nedělám. Ale bojím se stejně jako Vy, protože ta ještě převratnější verze 14T bude jezdit nejen v Praze, ale podle všeho i v Brně. Ach jo!
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1154
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 19:17:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeli pánove libo tramvaj s pneumatikama neni problem, stačí kontaktovat soudruhy ze země Galského kohouta. Jejich výrobky se zaručeně na nové teritorium těší, představte si v praze na malé straně třeba toto.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
K_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 21:15:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Tak za padesát let možná. Teď bych se asi docela leknul.
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 5-2004


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 05:36:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: to si raději představovat nebudu, dobré zkušenosti s tím zrovna nejsou...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2823
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 15:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč od 16. dubna přestanou o víkendu jezdit garantované NP spoje na 26?
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 16:13:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Asi protože poršešrot nepobírá a Hloubětín jsem na 26 neviděl.
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Mpenc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 18:37:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

frdolin 7. 4. 9:31:
A v jakém bude stavu MHD v Praze,když se všichni přesunou z aut do MHD?S dovolením bych si odpověděl:V řiti.Nejenom co se týká přepravní kapacity,ale i ekonomicky.
Tak k tomu jednak nikdy nedojde, a kdyby teoreticky ano, tak kapacita se tomu postupně přizpůsobí a ekonomika taky. Jako se přizpůsobila tomu, že spousta soukromých a státních peněz teče do automobilismu, jako se zvyšují daně za kuřivo a jiné komodity, aby se rozpočet vybalancoval.

Drak 7. 4. 20:15:
...Potom stojí za zamyšlení, zda kvůli těm 16% slouží o tolik jednotek víc...
Zjednodušená úvaha říká, že 16% rozpočtu HZS je určeno pro pokrytí techniky a zásahů při dopravních nehodách. Předpokládám, že s výjimkou techniky pro zásahy na výškových budovách je tato technika s ostatní hasičskou výbavou totožná.

To skoro zní jako by plochy k jízdě VHD a dopravní prostředky byly zdarma a uvedená dopravní zařízení neužívala.
To určitě ne, ale mám takový dojem, že VHD plochy spotřebuje mnohem méně. SSZ nikdy VHD nepotřebovala, její použití si vynucuje IAD. Jak vesele působí vyjádření, že budou letos vybudovány čtyři nové SSZ s preferencí tramvají (přičemž na dvou místech dojde ve skutečnosti k nárůstu zdržení tramvají, protože dnes jezdí v obou směrech po hlavní).
Mpenc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 18:43:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čísla GO T3 (předchozí k nalezení 15. března v téhle diskusní skupině):

8542 ex 6963
8543 ex 6906
8544 ex 6842
8545 ex 6736
8546 ex 8069

Vozy do ev. č. 8524 předané.

8184 ex 8033

Dorazil 9077, na GO odešel 9045.
Mpenc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 18:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bez opravy PO zbývají tyto vozy T3:
6720, 6825, 6864, 6870, 6881, 6886, 6889, 6901, 6945, 6958 a 6964. Pak asi budou hromadně koseny tyristorky bez DVC a PO...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 21:23:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě doplním dvě:
5523 ex 6851
5401 ex 8061

Vůz 8525 též předán.
Kulík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 4-2004


Odesláno Pátek, 13. dubna 2007 - 09:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skromný dotaz - Pracovní vůz 5523 bude sloužit k jakému účelu?
A dále mne docela překvapuje přidělení stejných evidenčních čísel pro nové sněhové pluhy - rozumím tomu tak, že vůz 5401 (ex 8061) nahradí vůz 5401 (ex 6547). Je to tak správně...

Předem děkuji za odpověď Karel
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 13. dubna 2007 - 10:12:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kulík: Správnej dotaz, ale neodpovim !
Ne že bych nechtěl ale ještě nevim...
Třeba někdo povolanější odpoví za mne.

Ráno jsem se málem utopil v kafi, když jsem si přečet ve středečním plátku 24HODIN tuto informaci:

Přibyly nové speciální tramvaje

V metropoli začal ode dneška jezdit dvojnásobný počet nízkopodlažních tramvají. K linkám 3 a 24 přibyly linky 9 a 26. První nízkopodlažní tramvaj vyjela do ulic v březnu.

Tak by mě zajímalo, kde žil pisatel o středy...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace