K-report
 

Archiv do 12.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Ostravě » Staré archivy » Archiv do 12.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Křivák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.91.156
Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 13:31:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Synci, dostal se mi do rukou článek zde od přítomného Nortona, kde popisuje jak on tvrdí stršný den v MHD, který se nesl ve znamení psaní smsek atd.Ať si norton zkusí sednout za panel a jezdit v kuse celý týden, ve špičku přes město, každý toho má dost, pokud nejsi řidič nebo nepracuješ v provozu, myslím že to nemužeš posoudit, třeba to že do oblouku jel 39 - 42 km/h je naprostý nesmysl, je sice pravda že řidič nemá psát smsky a podobné věci, ale to neznamená že to hned napráším někde aby on stoho měl problémy. V ostravském fópru se nedělá nic jiného než se rozebírá že tam někde jel rychle tam se někdo bavil za jízdy a podobně, ale myslím kdyby se tady radši rozebírali nějaké inteligentnější věci, bylo by to rozumější. Řidičům nedělá dvakrát příjemě když je někde furt někdo sleduje, a pak si jde stěžovat..
1313
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 14:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobré odpoledne,
dneska se na Intersparu děly různé věci, tak například tahle výhybka - a její "vnitřnosti".
 
No a když jsem teď u té výhybky, co znamená: ..."Je zakázáno její řezání"...? Co je to "řezání"? Díky
Wex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 14:33:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1313: Jestliže je například výhybka přehozená do odbočky a vozidlo jí projíždí pozpátku z přímého směru, (nebo naopak) pak ji "řeže". U běžných výhybek se jazyky tlakem okolků samy přestaví do potřebného směru, ale u zamykaných výhybek může dojít k poškození uzamykacího mechanizmu.
Mirda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 20:48:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Blbá otázka: Když tramvaj (lhostejno zda T3, T6 nebo Astra) stojí na zastávce, tak motory jsou v klidu nebo se točí? Tedy že pokud by se točily, tak mě napadlo, že tam může být nějaká "spojka" která prostě nepřenáší hnací sílu z motoru na kola..
vs18
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.14.10
Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 20:57:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

u T3 protoze se premeni v dynamo a dobiji baterie.u ostatnich by mely byt v necinosti.
Mirda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 21:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč se teda u T3 ty baterie nedobíjí z trakčního vedení?
Mirda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 21:04:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

samozřejmě teda přes nějaký měnič, i když vlastně ten motor s dynamem je taky měnič, i když asi trošku více ztrátový
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2479
Registrován: 7-2003


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 21:06:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vs18: kdyz nevis, tak nemel blbosti.

Trakcni motory stoji, ty jsou pevne spojeny s prevodovkou na naprave.
Baterie a nizkonapetovy obvody se u T3 (nereko) napajeji pres tzv motorgenerator, coz je 600V motor spojeny s generatorem, regulatorem napeti.... Proto stary T3 furt hucej .

Modernejsi vozy (T6, KT8, astry , tria) a modernizovany T3 a K2 (s novou vyzbroji) jsou dobijeny prez staticky menic, cozje slozity (a poruchovy) elektronicky obvod. V podstate je potichu, jenom jsou trochu slyset ventilatory chlazeni. Ale i ty po chvili vetsinou vypnou.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál Vyměním Setright za ZX Spectrum +2/3.
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 21:15:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím, tak u všech tramvají jsou osy motorů přes převodovku pevně spojeny s osami kol, takže žádná ,,rozpojovatelná" (či jak se to nazývá) spojka.

A u zrychlovačových vozů se baterie dobíjí proudem z motorgenerátoru, který běží stále. U novějších vozů se už používají polovodičové měniče z trolejového napětí.

Snad jsem se v ničem nezmýlil.

(vs18: Nechci rýpat, ale nejsi náhodou řidič a neměl bys znát princip funkce vozů?)
Klasické T3 = nejlepší současné vozy. Ať žijí zrychlovače !
www.MHDOVA.IC.cz
vs18
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.14.10
Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 21:22:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ja to znam moc dobre,klidne si rypnete,jen jsem to tu chtel trosku rozproudit,vzdycky se nekdo najde,koho hloupost rozmete a hned to tu zije.
a co nevi,tak je v broture a kdyz i tam to neni,tak volam ggn
tokovy vul nejsem abych neznal klasiku.to musi kazdy ridic znat jak bicem mrska.a kor pojistky 600
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 21:22:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs: "...staticky menic, coz je slozity (a poruchovy) elektronicky obvod."

Složitý - no dobře, ale co se poruchovosti týče, tak je na tom v porovnání s motorgenerátorem podstatně líp !

Motorgenerátorů vyměňujem tak pět do měsíce, zatimco statických měničů tak pět do roka (a i to je dost...).
vs18
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.14.10
Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 21:25:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no ale k jednomu se priznam,krom toho ze nemam papiry na 1601,tak nevim jestli bych umel odbrzdit vlek.to znam teoreticky,prakticky mi to bylo,teda nebylo ukazano,bo jsme nenasli tu paku na pumpy.tak nevim.
vs18
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.14.10
Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 21:35:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no chlapci tak me tu moc neproperte jdu spat bo v 1,20 vstavam,vsem preji dobrou noc a silesiovi dobrou mysl at mu to uceni na maturitu jde.,
dobrou
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 21:44:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vs18: Když ono je to z mojeho oboru, takže mě to trochu vyvedlo z míry, tím tuplem, když jsem si před pár měsíci celkem detailně prostudovával schéma T2.
Klasické T3 = nejlepší současné vozy. Ať žijí zrychlovače !
www.MHDOVA.IC.cz
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1486
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 21:45:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivák: momentálně jste mimo mísu, plácáte nesmysly a jste nějak opožděn...
Spár: jak bude řešeno házení druhé výhybky (beru-li, že vnější kolej je 1., prostřední 2. a vnitřní 3.) - tedy 2. / 3., pokud tram. jede na 1. (tedy nemá důvod házet druhou výhybku)? Stopka na 2. koleji bude dokdy (resp. proč ještě)? Resp., Spár se bude nadále používat tak, jak dosud nebo už se budou využívat všechny koleje?
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 22:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přiznám se, že ač to mám skoro nejblíže, tak jsem se u Sparu ještě nebyl podívat na konečný stav, tak hádám: Buď se 3. (či 1. jak chcete) kolej bude používat jen vyjimečně, takže netřeba el. ovládání, nebo to bude vyřešeno stejně jako na Ruské směr Palkovského (taky není třeba házet druhou výhybku). Nevím přesně, jak to tam funguje, ale napadají mě 2 možnosti:
1) Když se prvním kontaktem přepne směr Palkovského, druhý kontakt už nereaguje.
2) Průjezdem směr Palkovského se odblokují obě výhybky.
Klasické T3 = nejlepší současné vozy. Ať žijí zrychlovače !
www.MHDOVA.IC.cz
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1487
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 22:15:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tommas: to asi vypadá nejlogičtěji a nejrozumněji - ale co na to technika? Umí? Fotky už by měly viset na webu, něco z toho snad rozklíčuješ (nebo jiní)...
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 22:30:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem skouknul fotky a jsou tam vidět 2 skříně s elektronikou výhybek i 2 návěstí, takže obě budou el. ovládané (první trolejový kontakt na fotkách není vidět, asi bude už někde v zastávce).

Technika zvládne všecko (čti: skoro všechno), jenom otázka, jestli už původní verze nebo je třeba upravit (přeprogramovat). Toť můj názor.
Klasické T3 = nejlepší současné vozy. Ať žijí zrychlovače !
www.MHDOVA.IC.cz
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 23:09:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) Výhybky na Zábřeh poště (od Ředitelství) funfují tak, že pokud se první výhybka zablokuje do odbočky (směr Palkovského) trolejový kontakt druhé se odpojí.
Pozn: pokud se první výhbyka staví do odbočky a jede se přes kontakt rychle a než hydraulika stačí přestavit a zamknout první výhybku, dojde i k přestavení té druhé. Pokud jede řidič rychlostí do cca 17 km/h, než přijede k druhému kontaktu, první je už zamčená a druhý kontakt je odpojen. Pokud jede rychle, zablokují se obě. Při odbočení vpravo, druhá zůstane zablokována, protože se přes ní neprojede, tudíž indukční smyčka nedostane impuls, že ji tramvaj opustila.

2) řidič na smyčce (na rozdíl od Prahy) může jet na kteroukoliv kolej, kam se mu chce. Vyjma případů, že se vozy předjíždí, pak má určeno kam zajet.

3) návěstidlo konec kusé koleje (ta vaše stopka) podle mě zmizne, až budou koleje zkolaudovány. Pokud nebudou, bude se i nadále uhýbat couváním.

Koleje na smyčkách se číslují 0 (čti do kruhu) a 1 na první (čti venkovní). Pokud bych se měl držet tohoto označení, že je číslují od vnitřku, rozhodl jsem se, že asi na 99% zavedu:
0 - do kruhu (nová vnitřní)
1 - současná kusá
2 - současná průjezdná
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 07:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

doplním Hakiho, smyčka Interpsar má být kolaudována až 28.5. takže do té doby se bude stále uhýbat pouze couváním na kusou kolej. Smyčka dubina by měla být odpojena od sítě v průběhu prázdnin a snesena někdy na podzim.

Pokud někoho zajímá tak od 3.6. bude t-108 jezdit přes Pivovar, t-109 na Sokola Tůmy a a-37 přes Futurum. Bohužel týden po zahájení výluky nám do toho vejde další výluka na ul. Novinářské a tak bude na dva dny zase jezdit a-37 a-39 a-48 přes Pivovar.

Výluka 17.listopadu by měla být na přelomu července/srpna (29.7.-10.8.). Předcházet jí bude výluka na ul. Ruské (d-2 přes MarHory) 18.7.-28.7.
www.helax.cz dance music radio
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1256
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 08:34:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: A kde měníte 5 MG do měsíce? Já už si výměnu MG ani nepamatuju, zatímco ve staťácích něco odchází každou chvíli.
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 08:56:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VS18: dík silesia do sebe zupe elektro počítače.
Denny: tzn od letních JŘ vše dubina Inter spar a jak to vypadá s mostem a busy ke špáru?
dík
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protože ho do školy nic nedoveze, a nebo hůř, do toho co by ho tam dovezlo, se prostě nevleze..
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 10:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

teď jsem se zase dozvěděl že odpojení Dubiny by mělo být až v září, tak uvidíme. Uzávěra mostu je plánována do půlky srpna.
www.helax.cz dance music radio
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1488
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 12:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: takže jako nejčastěji pojížděná nebude doufám 0. - tedy vnitřní? To by bylo docela nepříjemné (pro trať i vozidla...).
Denny: a ve výsledku se výhybky a podobné příslušenství (asi) využijí na hlaváku. Chjo, to bude zase recyklace
...a samozřejmě oběma díky za info ke Spáru.
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1071
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 12:27:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Denny a změny od 3.6. - zajímavé, chápu to správně tak, že se z l.č.108 stane polookružní...

Jaké budou trasy trolejbusů (pokud vůbec budou jezdit) při výluce na Českobratrské přes prázdniny. Počítá se s tou výlukou vůbec?
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 13:16:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

gakon:
proč by měla pojede souběžně s t-102 aspoň tak jsem pochopil já...
trasa teda bude vypadat Hl.n.- Hladnovská - Most M. sýkory - Zimní stadion - pivovar - Sokola tůmy.
(vyhýbka tam snad je ne?)
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protože ho do školy nic nedoveze, a nebo hůř, do toho co by ho tam dovezlo, se prostě nevleze..
Křivák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.91.156
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 14:49:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Norton:
zajimavá reakce, napsal jsem to později protože se mi až v neděli dostal do rukou oný člnek, a včera jsem se dostal na net...
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 15:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Silesia: Je to možné, ale já jsem to pochopil tak, že 109 pojede na ST, a 108 místo ní ze Síliště Fifejdy doprava přes Lechowiczovou zpátky na Zimák a odtud dále na Hl.n. Se mi nezdá, že by na Sokola Tůmy jezdilo tolik trolejbusů.
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1489
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 15:59:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivák: vám se hlavně podařilo smíchat dohromady informace různých diskutujících a různé spekulace a prohlásit to za můj příspěvek. Ano, při čtení mnoha dlouhých článků to může dělat problém, ale poté se ujistěte, zda to, co tvrdíte je pravdou nebo nikoliv...

Mmch., jsou stále tendence rozšiřovat flotilu vajec nebo už tento zmetek byl (konečně) odmítnut?
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
vs18
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.14.10
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 17:08:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dneska jsem se dival na cyklouse,tak si prosel pekne kosmetakem a dopoledne uz ho natirali.precizni prace.tusim ze na cele chybelo z napisu 1 nebo 2 prvni pismena,tak jestli je tam dopisou.
panove,kdy mela 718 nehodu.stoji na krive odstavena a je zaplombovana,zeby pravo tech.zavady?nejak mi ta nehoda unikla.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 902
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 17:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes se rozhodlo: od 1.7. vše na ŠPAR .... a budou zrušeny linky C1 a C2. Zmiznou z označníků
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1490
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 17:47:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JJ, postupně "zapomínat" - to je nejlepší systém, jak předejít remcání (reakce na cyklo tram). Vím, že to byl ztrátový provoz...
A na d-17 už zase kachna. To nám tam wany moc dlouho nepobyly...
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Wilhelm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 17:50:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

t-109 stejně od července bude mít prázdninovou odstávku, tak se to ST určitě vleze. No a ten červen se to nějak přežije.
Vlado_msts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 17:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl jsem omrknout Interspar a okolí, docela zajímavé. Pracovní morálka tak na 50%, nehledě na barvu pleti a národnost některých (ne)pracujících. Ale co už, hlavně, že se stavba chýlí ke konci. Velmi mne zaujala reakce řidiče, který se vracel ze směny z Intersparu. Na Dubině přištoupil starší pán s jakýmsi pochybným psem (bez vodítka a náhubku samozřejmě)a pan řidič mimo službu, leč v mundúru, začal pánovi promlouvat do duše. Pán se samozřejmě vymlouval, že jeho pes to nepotřebuje, že nikomu nic nedělá a nikomu nepřekáží. Na další zastávce vystoupil. Pointa: Je velmi hezké, že i řidiči, jenž mají po službě, sledují dodržování přepravního řádu cestujícími a jsou ochotni je na porušení tohoto řádu upozornit a zabránit tak případným neshodám cestujícího s přepravní kontrolou.
T1, T2, T3... Chrrrrrr.
ICQ: 230-784-846
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 17:59:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ať je už ta výluka jasná, ukradl jsem Ostravákovi schéma a trochu upravil.

 
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 18:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlado msts: jo to je hezké ale účinější by asi byla přepravní kontrola a bloček.
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protože ho do školy nic nedoveze, a nebo hůř, do toho co by ho tam dovezlo, se prostě nevleze..
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1073
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 18:32:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Haki: To se jedná jen o výluku? tak to jo. Já myslel, že to jsou změny natrvalo . Nepozorně jsem četl Dennyho příspěvěk, navíc jsem myslel, že ta výluka začíná až o prázdninách.
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4435
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 20:14:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: To neva. Takže nás čekají nějaké výlukové změny na trol. síti, nějaké změny na Šparu a ještě něco?
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1402
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 22:08:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych tu jeden drb naprosto bez záruky, sedím si tak dnes pokojně s ženou v tramvaji a za námi seděli nějací neznámí lidí a bavili se o tom jak ráno stála nějaká kolona před přejezdem mezi Starou ocelárnou a Ředitelstvím, že prý vykolejeli nějaká tramvaj, taková ta co vykolejila minule ta s tím vlekem. Žena už se začala předčasně radovat, že konečně se splnil její sen (neprovozní 301 i 302) ale cca za 5min jsme potkali 1301+301 v protisměru, tak nevím co bylo na tom rozhovoru neznámých lidí za pravdu, možná něco vykolejilo a wajco bylo jen v koloně.

Jinak ještě doplním, že jsem jsem zaslech jak si povídali že nejlepší jsou ty široké tramvaje (myšleno T3) a že ty nové (!!!!!) úzké (vario) stojí za prd.

No a ještě malý dotaz, planují se konečně barevná kolečka na Tria a (x)wany? Přece jen na ostatních tramvajích kromě T3 jsou na dvě věci ale na ty wany by se hodili.
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q má buď FF nebo neumí číst :-)
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1491
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 12:32:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, tak se nám ty výluky pěkně hromadí... Na Muglinovské, to bude oprava toho propadla v zastávce, co je 2 roky staré?
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
vs18
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.14.10
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 14:04:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no nevim,301 radi cely den na 3.ale 302 zase lita bez plent po vozovne s cervenym variem.ted nevim se kterym.ale o vykolejeni nic nevim.ale mohlo se neco prihodit.ale po vozovne zadny sum,tak je to nepravdepodobne.
Spion_v_terenu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 18:10:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1004+1000 NA D-9 ODSTAVENA NA HULVAKACH S POCHROUMANOU PLENTOU. NEJSPISE NEHODA. OSTRAVAK.
Automatický robot přeposílající emaily z spionvterenu@seznam.cz do této diskusní skupiny. Verze 1.0
Zajoncz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 18:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čtyřčata
Ètyøèata pøes Porubu 1 Ètyøèata pøes Porubu 2
Ètyøèata pøes Porubu 3

Nechcete už nikdy zmeškat "svou" tramvaj či autobus na vašem oblíbeném kurzu?
>>> špehujte Ostravu online!
www.OSTRAVA.unas.cz
Podpořme vlastní automobilovou dopravu, zrušme MHD, zapojme se všichni do programu "ODS mínus"!!!
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1492
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 18:32:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, 1004+1000 měla ťukanec s autem. Přetlačovanou vyhrála (jak jinak) tramvaj.

 
Na d-17 dnes byla 1322+1318. Na d-7 zase rošáda: 1317+1313 (konečně násobek 4). Tímto také chválím řidiče 7/202, jak svižná, ale přesto slušná jízda to byla. Dojezdy jak do vaty, žádné škubání při zastavování, obdobně i rozjezdy (cestující jsou cestující, nikoliv plnivo, kterou je potřeba setřepat...)
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Wex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 18:35:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: Barevná kolečka na Wany jsou zatím zbytečná. Zatím stále platí: do 1317 Poruba, od 1318 výše - Křivá.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 19:05:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Norton: Dnes jsem zjistil, že výhybky na SPARu budou fungovat stejně jako na Zábřeh poště. Pokud si první postavím do přímky (vnitřní kolej) druhý stavěcí kontakt nebude aktivní.

ad Mayg: ty dvě paní měly částečně pravdu. Ve středu dopoledne se 1301 - přesněji její pravé zpětné zrcátko potkalo s kamionem. Po výměně "skla" v zrcátku jezdí opět dál.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1404
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 23:40:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Wex: no jasně mě je to jasné pak ovšem platí
-všechny T6A5 mají černé kolečko
-všechny Astry mají červené kolečko
-všechny KT8D5(RN1) mají červené kolečko
-všechny tramvaje T3 řady 7xx mají červené kolečko
.....
takže vlastně proč tam nějaké vůbec dávat, vždyť je to jasné :-)
V této souvislosti by se dala vydedukovat otázka, a nepočítalo se s Astrama/kachnama/T6A5 i do jiné vozovny než jsou když ta kolečka mají?
PS: měli T2 kolečka? Nějak si neuvědomuju, minulorežimové červené T3 snad žádné neměli, jen mam dojem že tam bylo písmenko T
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q má buď FF nebo neumí číst :-)
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1257
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 06:48:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Písmeno T bylo nad číslem vozů s výzbrojí TV1, aby to náhodou nějaké kopyto nespojilo s normální T3.
Kolečka byly posledních pár let i na T2.
abc
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.202.254
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 09:22:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvaje kdysi rozlišení neměli,měli to pouze busy a to lichoběžník který už byl na RTOčkách,a byl to vlastně kryt na víčko chladiče,pak se to převzalo na ŠM, a na Karosách se to zmenšilo a nakonec se to začlo dělat jako kolečko.A ještě poznámka Fifejdy neměly žádné označení,asi proto že se čekalo na jejích zrušení a převedení na jíne provozy(Poruba a Hranečník.)
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1493
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 09:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A neměly náhodou Fifky červené kolco, že? A lichoběžník na hrancu byl proto, aby se to v noci nepletlo s černým kolečkem Poruby... Alespoň toliko co mám zase já za info
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
abc
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.202.254
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 10:18:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

norton ty jsi chytrý jak radio, odkud pak to víš.Já sem dělal v garážích Poruba a vím to.A Fifejdy dostali červené kolečko až se začli dávat kolečka předím byli lichoběžníky Poruba černý,Hranečník zelený.
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 10:27:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jsou v současnosti ta kolečka k něčemu? Stějně už jsou na všech vozidlech na boku označení, kam patří
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1258
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 10:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To aby to i negramotní lépe rozeznali.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1406
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 12:10:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad abc:
cituji
Fifejdy neměly žádné označení
Fifejdy dostali červené kolečko
konec citace.
Tak a teď mi vysvětli proč je Norton chytrý jak rádio? V prvním příspěvku jsi podal nepravdivou informaci na čež si byl opraven. Kdyby jsi napsal, že za dob lichoběžníků neměli fifejdy žádné označení tak ok (já si pamatuju jen kolečka), ovšem ty jsi napsal že nikdy neměli Fifejdy žádne označení což není pravda.
Ono samozřejmě se to dá obrátit v smyslu že jsi se bavil pouze o době "předkolečkové" což není sice na první pohled z příspěvku patrné ale možné to je. Pak se mi (osobní názor) nezdá že by Fifejdy neměli kolečko proto že se čekalo na zrušení ale spíš proto, že byly snad první autobusovou garáží takže se původně nemuseli rozlišovat, stejně by pak jejich předpokládané rušení nekorespondovalo se zavedením červených koleček. :-)
Ja jen nechapu ten tón "jsi chytrý jak radio" jelikož byl naprosto zbytečný.
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q má buď FF nebo neumí číst :-)
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 13:49:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: spousta věcí je zbytečných a přesto jsou
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protože ho do školy nic nedoveze, a nebo hůř, do toho co by ho tam dovezlo, se prostě nevleze..
abc
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.202.254
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 16:07:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Člověk aby se tady bál něco napsat aby jste ho nezdupali.Jo kolečka byli až po lichoběžnících a to se zrušením byla jen doměnka protože se o tom mluvilo co jsem nastoupil do učení a měl jsem praxi na Fifejdach někdy kolem roku 1982.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 17:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boris: Zvláštní. V Praze je to naopak, MG se mění podstatně častěji. Když nepočítam TV1, tak výměnu měniče dlóóóóuho nepamatuju.
I když i ty MG se lepší (taky je jich pořád míň), nejhorší to bejvalo v zimě v dobách, kdy měli řidiči v kabině pícky na jídlo.
To odcházely dynama jedno za druhym a štíty byly zevnitř krásně pocínovaný...
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1259
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 22:50:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to fakt zajímavé. Několik MG jsme měnili během kalamity 05/06 a od té doby snad jenom jeden, maximálně 2 MG. A to se v síti objevují různé šílené hodnoty okolo 850 V. Střídavé ventilátory odcházejí mnohem víc.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 12:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná to bude tim, že tu nemáme Astry, Tria a poslední dobou i VariaLF....
Fotek a informací o těchhle odtahovaných chcíplotinách jsou plný fóra...

viz třeba:
http://foto.prazsketramvaje.cz/jine/ostrava/prehled/11052007/14-979+975+1251-namesti%20republiky.jpg
http://foto.prazsketramvaje.cz/jine/ostrava/prehled/04032007/07-1258-hulvaky.jpg
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1260
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 12:59:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Holt tétrojku mnoho let nic nedokázalo předčit a všechny pozdější náhražky byly akorát ubohé pokusy vymyslet moderní tramvaj.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace