K-report
 

Archiv do 03.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 03.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2186
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 10:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak, Martin,Mpenc: Aááá, už to máme tady, toho semse bál - takže přejezd u Sparty a dvě linky v KT. Žádná smyčka. Mě to bylo divný hned vod začátku.
arj: Na áčku nic netahali. To bylo na B.
Mířil bych do středních vedoucích kádrů - tedy přesně na dispečink. Béma bych nechal na pokoji - zastupitelnost snad je na radnici vymezena nějakým řádem nebo něčím takovým. Že i ty se pustíš do týhle laciný tématiky horolezectví.....
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2187
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 10:18:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy: Řečeno hezky, ale prostě NEMYSLEJ a neznaj praxi. Obávám se, že kdyby někdo metodiku vypracoval, dopadlo by to tak, že by bez ní v ruce neudělali samostatně už vůbec nic. A přibyla by další výmluva: To v metodice není. Viděl jsem to u těch policajtů na IPP předevčírem (popsáno výše) - "šéfové nám řekli fotografovat" - ale aby se někdo postavil na protější chodník a vyháněl auta z kolejí, to v metodice neměli.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1351
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 10:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: Jasně, že budou stožáry v chodníku. Tohle je dočasný převěs a není pravda, že by se na to přišlo během stavby.

Ad Zenklova a BKV: To je otázka peněz. Kde jednou BKV jsou, tam se ruší en při větších investičních akcích. Efekt doplnění přechodnic není velký, ale uznávám, že nějaký je.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 10:47:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nové stožáry do chodníku se v okolí zast. Stejskalova a vůbec na celé Zenklově v předstihu zapichovaly nedávno. Proč tedy nebyly postaveny rovnou definitivní i tyto dva?
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 2-2004
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 11:06:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy: Problém je v tom, že většina lidí nedělá práci se záměrem dělat jí, aby byla udělaná k užitku jiných, ale dělají ji tak, aby si odpracovali svoje a zmizli. Chápu, že ne každý je cvok jako já, který je schopen po práci doma sesmolit nákresy a návrhy řešení, která ani nejsou náplní mojí práce. Ale dispečer je na svém místě od toho, aby kolonám tramvají zabránil. Jenže mnou popsaný odklon by logicky znamenal víc práce, hlídání přestávek, rozhození pořadí, potřebu poslat jiné dipečery do ulic. Takže vlastně práci i po skončení problému. A iniciativa se v DP pořád spíš trestá. Tak, kdo by do toho šel. Moje máma jela včera bohužel v 16:45 z Korunní 16 na Podolskou vodárnu. U Šumavské byla ze stojící tramvaje propuštěna, na Pavláku pak nastoupila do 16 o tři pořadí vpředu. Neb už je mnou informována, jak se v okolí IPP chovat. Ale těch lidí, co v okolí IPP má posledních 14 dní příšerné zážitky je obrovská spousta. Přístup dispečinku DP je zralý na okamžité odvolání vedení dispečinku tramvají, odvolání lidí z GŘ dispečinku a být radním pro dopravu (myslím skutečným, který chápe, co se mu ve městě děje...a ne tím, který má máslo na hlavě už léta), s klidem okamžitě požaduju nápravu u ředitele DP a při dalším problému ho odvolávám. Jenže my si tu všichni hrajeme na to, že se všechno děje samo, nikdo za nic nemůže atd. Pak si čteme v DP kontaktu, jak jsou standardy kvality na 100%, hmm, pěkná sci-fi....
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1320
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 11:08:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zastupitelnost snad je na radnici vymezena nějakým řádem ... kdyby někdo metodiku vypracoval, dopadlo by to tak, že by bez ní v ruce neudělali samostatně už vůbec nic

To je jen výtah dvou vět z Tvých dvou příspěvků. Tak nevím, je chyba fakt v tom středním řízení, když na vrcholovém "metododiku mají a výsledek je (jak vidno) průšvih"?

Jinak dneska ráno na IPP pohoda. Dva četníci, neměli moc co řídit ani fotografovat - asi pomohlo to, že jim buď někdo dal do metodiky nebo do denního rozkazu nebo oni sami byli na takové úrovni, že svoje
služební auto (Mondeo) zaparkovali přímo v průhledu jak řidičům od Ječné, tak od Pankráce.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2188
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 11:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

arj: Nemyslím, že by cesta primátora byl průšvih. Odpadky se odvážejí, tramvaje jezdí (to je úkol politiků) ale popeláři blokují tramvaje a tramvaje se řadí do kolon (a to je dílo středních kádrů). No a my obyčejní si vyléváme zlost na těch nejnižších... :-) IPP: No asi mysleli, nebo byli po ránu čerství... ;-)
MŠ: Ale já bych snad ani nechtěl nakonec od každýho nějakou hrdost na podnik (i když jsem o tom psal) úplně by stačilo, kdyby prostě za ten Pavlák všichni zúčastnění nedostali výplatu (tvůrci grafikonů, vymyslitelé odklonů, dispečeři na sále i v terénu, policisti co tam měli službu a pod.) Kritérium - 10 zpožděných tramvají na IPP za den (příjezd NM včas, příjezd KN víc jak +3 minuty) = 10% z měsíčního platu. Žádné subjektivní kritérium. Buď by si příště dali pozor, nebo by umřeli hlady. A ještě z většího nadhledu: Je vidět že míra nezaměstnanosti v Praze 3% a v zemi 7% je příliš nízká.
Budoucnost patří bagrům!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1321
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 12:04:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si taky nemyslím, že si primátor (či jiný velký šéf) nemůže vzít dovolenou. Ale jeho zastupiči by měli být lidé na profesionální úrovni - u velké komerční firmy tomu tak většinou je (jinak by počet krachů v září/říjnu převyšoval roční průměr), u malých firem asi ne (mnoho majitelů malých firem posílá k moři ženu s dětmi, sami pracují a pracují, protože zodpovědného zástupce pro řízení nemají). Milionové město by to ovšem taky mělo mít vyřešené.

Jinak bych to ovšem neviděl tak tragicky, včerejší odpoledne byl asi extrém v důsledku několika neplánovaných mimořádností (metro v Karlíně + to něco s tramvajemi na Žižkově) najednou. Určitě to není přetrvávající průšvih dvou týdnů, jak si myslí MŠ.

Přidávám tři fotky. Za kvalitu první se omlouvám, toho protislunce bylo moc - ale ukazuje, kde je jeden z kritických bodů: auta z Jugoslávské vpravo do Bělehradské. Bělehradská před Demínkou trvale ucpaná (mám pocit, že většina z uvedených aut jede Slezská/Francouzská - Žitná ... pochybuji, že se jim vyplatí tu Anglickou objet, ale třeba jo), přitom auta v Jugoslávské musí od Míráku stát na kolejích. Mezi Mírákem a Londýnskou to obvykle nevadí, průšvih je poslední blok před Tylákem. Taky aby nebyl, když tam "parkuje zásobování" jako na snímku 2 - takovejhle náklaďák je můj životní sen .

A fotka 3 je to strategické stanoviště policejní hlídky.







náklaïák mých snù

Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 710
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 12:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď mě asi zabijete,protože většina z Vás jste diplomovaní specialisti,ale asi takhle:
Asi před 2 léty jsem na školení zjistil,že několik kurzistů nepůjde do vozovny,ale má psáno rovnou u svého jména disp.Školitel nám řekl,že jsou to lidé s maturitou nebo VŠ vzděláním,kteří udělají kurz,půjdou na 3 měsíce do vozovny jezdit s lidma-mezitím papíry na všechny typy vozů a pak budou odveleni na dispečink.Já se ptám jestli 3 měsíce praxe nejsou málo.
To samé odd. JŘ a jiná-nejprve je vzdělání a pokud je dostatečně vysoké není třeba praxe.A já se ptám,jak někdo stanoví JŘ a jízdní doby bez potřebné praxe v provozu?
Tím netvrdím,že pokud je někdo schopný ing. dr. a co já vím ještě,že musí 25let jezdit s tramvají než dostane tu pomyslnou frčku a bude dopravu řídit a organizovat,ALE na určité pozice je prostě provozní praxe potřeba.
Samozřejmě správce sítí nebo mzdová účetní nepotřebují nějakou provozní praxi,ale pokud chci být třeba mistr v dílně musím vědět co mí podřízení dělají a sám to musím umět,jinak mě budou ojebávat.
Ale tenhle názor už je podle všeho dneska zastaralý.Opět opakuji-nenavážím se tímto do vysokoškoláků!
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 2-2004
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 12:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: To není přetrvávající průšvih dvou týdnů, to jen dlouhodobé malé průšvihy zvýraznily Nusle. Aneb hrnec začal přetékat. To, co jsi nafotil, tedy foto 1 a 2, je trvalý stav zde existující před 10 let. V rámci poukazování na průšvihy posílené Nuslemi, jsem i na toto upozornil. To, co je na fotce 1 je výsledek toho, že policie u Demínky reguluje Anglickou na SSZ, takže řidiči, co tam stojí u světel vidí, že má pořad volno tramvaj, nebo Bělehradská a oni stojí. Reálně to tak není, z Bělehradské je pro auta kratší volno než z Anglické, ale řidičům čekajícícm v Anglické už dlouho do Míráku se to tak může zdát. Takže pokud je kolona v Anglické až k Vinohradskému divadlu, zkouší si to zkrátit Jugoslávskou. To je stav, který je v Jugoslávské roky pravidelně každý pátek. V rámci svých opatření k Nuslím jsem navrhl zamezit odbočení vozidel z nám. Míru do Jugoslávské a její horní část zjednosměrnit směrem nahoru. Obsluha ulice zůstane zachována, ale zkracování za Anglickou už nepůjde. Druhý návrh byl odstranit z tvého fota 2 tabulku MIMO ZÁSOBOVÁNÍ nebo tam důsledně hlídat, aby tam nikdo déle než 15 min nestál. Nebo značkou přikázat pouze podélná, nikoli příčná stání v tomto místě. Předloženo bylo všem zainteresovaným stranám a výsledek je po 10 dnech 0... MČ Praha 2 to má pod oknem, ale neboť tento úřad v poslední době dopravně zešílel (jako Praha 6) a z jeho požadavků, nápadů a přání začíná mít řada lidí noční můry, nedá se čekat v čemkoliv v oblasti logické řešení....
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 2-2004
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 12:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: Vysokoškolák možná nemusí mít dostatečnou praxi. Těžko mohl začít ve dvaceti jezdit s tramvají, když seděl na přednáškách. Čímž ale neříkám, že nemáš pravdu. Vidím často dispečery v ulicích, kteří nemají potuchy o tom, jaká je síť, jaký stav provozu, co kam jede apod. a ptají se řidičů stylem: Vždyť ty víš, kam máš jet... Ani já nemám s provozem dostatečnou praxi, což se snažím dohánět různými způsoby. A i pokud to vysokoškolák nezvládne načerpat a dostane se na nějaké tebou popsané místo, měl by právě vysokoškolák být především schopen komunikace. Jak s podřízenými, tak nadřízenými. Měl by být schopen identifikovat problémy a pokud na to sám nemá praxi, hledat řešení v týmu lidí, které si bude umět vybtrat. Neměl by se stydět se ptát, vyrazit na vůz, na místo, vzít si foťák apod. Nebo třeba vyvěšovat letáky. Bohužel, pro řadu vysokoškoláků je to nedůstojné, jenže třeba já v těch ulicích získám největší procento poznatků. Jak o provozu, tak o cestujících, pro které se to tak nějak všechno dělá :-). Jenže já jsem zralej na papíry na hlavu, takže na mě nelze hledět jako na příklad :-).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2189
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 13:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: Nezabijeme. Souhlasím s tebou. Vysoká škola možná dává vzdělání ale určitě ne inteligenci. A nakonec ani to vzdělání nemusí být v praxi k ničemu. Sám osobně to znám - během prvních 5 let po škole jsem se stejně všechno zase učil. Ze školy jsem snad použil určitý makroekonomický nadhled či základ. Ale do praxe nic. Vždyť jsem to tu několikrát napsal - že tam seděj študovaní lidi s počítači a pak provedou to co provedou. Protože se to ve škole tak učili. Nebo ještě horší - vyšotoušili si to (dyť jednoho oba známe, ne?)
Na funkci dispečerů by měli jít řidiči po 10,15,20 letech praxe, v druhé polovině své kariéry, jen ti nejlepší. Aby zpaměti dokázali bez pohledu na mapu odklonit polovinu linek ve městě během minuty. Takový lidi budou sami od sebe umět i jednat z lidma bez jakejchkoliv kursů asertivity. Hrdost na podnik bude zaručena tím, že u něj tak dlouho vydrželi. Nebudou buzerovat kvůli kravatě, ale přesvědčej řidiče aby udělal kolo navíc bez keců.
Samozřejmě že do tohoto zapadá úplně opačný koncept v případě vrcholového managementu - tedy GŘ úplně odjinud - protože přijde s novými nápady a nedovolí těmto praktikům přejít do pozice "dycky se to tak dělalo".
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 15:25:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ideál řidiče: poslušný, ochotný, v mezích předpisů iniciativni, nenáročný a ochotný nést, pro ty, kteří ho řídí a jsou bytostně závislí na jeho výkonnosti, vlastní kůži na trh. Nezní to jako "červená knihovna"?
Dispečer nemá řidiči co nabídnout. Dřív možná existovala reciprocita, ledasco se odpustilo a tolerovalo. Dnes už se dělá jen za peníze a nevypadá to, že bychom se vrátili k nějakému zásluhovému systému, rozhodně né u řidičů, ti jsou až na samém konci hierarchie. Možná se dělá za peníze všude, ale tady se k tomu nic navíc nedostává, a to, co se vydělá, je setsakramentsky vydřené. Takže dispečer může nabídnou jen umocněnou dřinu, a to je málo.

Poznal jsem spousty řidičů i zákulisí této práce. Nový řidič půlrok žadoní o co nejvíc práce, po dvou letech se začíná do práce po "harfě" vozovny ploužit a po pěti se znechuceně vypaří. Takoví řidiči jsou podnikovým ideálem. A je mi upřímně líto těch "starých řidičských mezků", kterým za třicet, čtyřicet let téhle dřiny jen každoročně "odrbávají" příplatek za odježděná léta (tzv. letové).
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1353
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 17:27:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je zajímavé, psal jsem sem, nebylo to nic neslušného a příspěvek zmizel.

Tož znova: Nám na VŠ řekli, že se tam nenaučíme žádné moudro, ale jenom to, že na cestě životem budeme muset často komunikovat s debily.

Myslím si, Akri, že ač nemám papíry na tramvaj a nikdy mi je nedají přes zdravotní nezpůsobilost, tak bych třeba na tom dispečinku dělat mohl, protože mám 10let zkušeností z ulice a několik let z praxe... takže bych to úplně nezatracoval.

Káem má samozřejmě ve všem pravdu a jsem guma a lama (to píšu jemom proto, že o víkendu budu mimo internet)
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 21:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Shodou okolností jsem si dnes odpoledne na intranetu vyjel kolik lidí na tramvajovém dispečinku má titul a zjistil jsem, že takový člověk je tam snad jen jediný a shodou okolností je to inženýr ekonomie a příznivec MHD Na druhou stranu jej také znám jako cílevědomého člověka, který má organizační talent a dokáže něco vybudovat - určitě bych neměl strach, že právě tento "vysokoškolák" je žabou na prameni racionality dispečinku.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2190
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 06:41:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: A máme ho! :-) Když se tak na to koukám zpětně, to o těch študovaných jsem psával spíše o autorech předpokládaných výluk, než o operativních řešitelích...
Absolut: Konečně s tebou mohu bezvýhradně souhlasit (poslední odstavec). Ano takoví jsou nejnebezpečnější (předposlední odstavec). Já si to totiž o sobě myslím také, jakkoliv jsem jen šotouš a nemám ani tu praxi. Zato jsem šotouš přes 40 let (to píšu je proto, že je tak brzo ráno... :-)))
Milky: třeba se to vrátí. Model řízení který je u DP už mnohé firmy opouštějí.
Budoucnost patří bagrům!
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 09:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Banální noční provoz. Jako mávnutím kouzelného proutku se vše sjede na Lazarské do x.39, šest minut tam čučí, aby se ploužily dál. S výjimkou 55, která kvůli použití výlukové trasy si jede ze zastávek Jindřišská až Vodičkova nadjetá o 6 minut. Na svých zastávkách na Andělu 59 a 54 zastavují „předpisově“ u sloupku, tedy co nejdál od sebe, aby se lidi z 54, která se někde cestou z Lazarské trochu zapomněla, pěkně proběhli. Celé své noční cestování jsem se těšil na nějakou tu „akci“ (kontrola tarifní kázně, vymetení méně vábných spících individuí), a vono nic. To pak myšlenky na témata práce grafikonistů, proklamací o kontrolách nebo „metodických pokynů“ shůry cestou naskakují prostě samy.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 711
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 10:26:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy: nedávno to tu R31 psal,že dopravní kontrola (na cestující je přepravní tohle je na řidiče) si číhala a zapisovala ty tramvajáky,co umožnili přestup "oblouk-oblouk".Vychytali jich docela dost,rozneslo se to a teď se stanicuje jak se má.Pro Tebe jsme debilové,ale ta výplata není zase taková,aby si člověk mohl nechat pořád strhávat.Navíc zastavení a umožnění výstupu mimo zastávku (což je tento případ) je už docela velkým zločinem,kecání proti tomu občas velkoryse odpustí.
Dneska půjdu na 54 a bohužel udělám to samé i když si budu připadat jako idiot.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2191
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 10:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy: O tom tu už píšeme pěkně dlouho. To jsem rád, že seš další kdo má podobné pocity.
Bohužel, tohle je případ, kdy ti řeknou, že tam není zastávka a že se nedá nic dělat, protože předpis. Že se to dřív dělalo, protože se předpis aplikoval s rozumem- to přeci bylo špatně. Předpis je a rozum chybí. Tak je to tak jak to je.
Akri: CIT.: "...udělám to samé..." Ty že bys přijel někam +6? :-))))))))))
Budoucnost patří bagrům!
Zdeněk1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.62.35
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 11:27:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevim kam to napsat, tak to dam sem, pri koupi 7 pasmove jizdenky mi pani u Socha tvrdila ze to plati JEN pro cestu z nebo do Prahy. Dle me je to blbost a na tuto jizdenku mohu uvedeny cas jezdit i po Praze. Nemate nekdo podrobnosti pls?
Kresta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 7-2002
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 12:24:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud je to jednorázová jízdenka, tak po Praze ano.
http://www.22.wz.cz - alt se nechápe, alt se přijímá
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.62.35
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 12:40:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je to presne přestupní jízdenka pro jednotlivou jízdu na 7 pasem a pry se MUSI vyuzit presne 7 pasem - ne vice (to bych chapal, ne mene. (toto tvrdi pani na dopravnich informacich). Na starnkach ROPIDu jsem nasel termin "vnitromestska jizda", ale nikde jsem jiz nenasel nejake dalsi uziti tohoto terminu.
Nerad bych se dostal do situace kdy se revizor zepta zenu odkud a kam jedete, ta mu rekne ze jen po Praze nakupuje a on ji da 800,- nebo kolik je ted priplatek :-(
Kresta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 7-2002
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 12:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na 7 pásem - to je pravda, ale Praha je taky pásmová, tudíž jízdenka zde platí (pokud není označena v pásmu 5) protože Praha má celkem tři pásma, a to pásmo P (dvojpásmo - počítáno jako 2 pásma) a pásmo 0.
http://www.22.wz.cz - alt se nechápe, alt se přijímá
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 13:21:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem, Akribius: Já vím, že jste to tu nedávno probírali, vím, jak se čekalo na Andělu, je mi jasný, že zas někdo neměl co dělat, ale není nad to přijít o iluze přímo v terénu.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9273
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 14:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taxem zas včera večer cestoval tramvají...

Potřeboval jsem se po čtvrt na 11 dostat z Dělnické na Nádraží Holešovice. Nejdřív přijely všechny čtyři linky odbočující směr Maniny a v závěsu za tímto konvojem přijela i 5ka. Vše samozřejmě podle jízdního řádu.

 
 

Tohle prostě MUSÍ někdo dělat schválně.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Ms222
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 15:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se zeptat, máte kloubové tramvaje (K2, K2R a další modifikace)?
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.62.35
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 16:06:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MS222: ne, pouze Brno a Ostrava
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 17:07:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Kolik to asi dá práce zařídit, aby tramvaje odjížděly takhle za sebou. Tohle vytvořit je ještě těžší než udělat proklad.
Tragédie je hlavně ta 1 a 25... jestli jedou takhle za sebou až na Vozovnu Střešovice, tak potěš koště.
Don`t worry, be wary!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2192
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 17:20:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB,218: Ne. Prostě jsou jen na oddělení tvorby jízdních řádů tak blbí. Je jim to jedno, jakej dělaji obrázek svému zaměstnavateli.
Na vině je ovšem i nějakej vysokoškolák na Ropidu, kterýho na škole učili, že se maj dělat proklady linek a on to teď v zápalu nadšení prosazuje. Že to jeho podřízení a navazující pracovníci kurví, je mu jedno. On to přeci ví teoreticky nejlépe.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2193
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 17:27:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdenek1: 7 pásem platí 7 pásem, přičemž Praha je za 2, jinými slovy z pásma 5 dojedeš do Prahy a pak po ní budeš jezdit a ještě se vrátíš zpátky do 5 pásma, když to stihneš v časovém limitu. (Nestihneš :-))
Budoucnost patří bagrům!
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 17:32:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten proklad 25 a 1 taková tragédie vůbec není. Onen spoj co jede na stejný čas jeden pouze 27.V. (kvůli výluce Krejcárek) a je to zatahující vlak, tedy jede do zast. Kobylisy a pak do z. Vozovna Kobylisy. Oddělení JŘ ho poslalo mezi běžnými vlaky, které mají interval 20 minut. Normálně by jely jedničky z Dělnické pouze 22:07, 22:27 a 22:47, teď k nim přibyl vložený spoj ve 22:17, tedy je zcela navíc - bonus pro cestující z Petřin.
Mezi pravidelnými spoji 25 a 1 je i přes výluku zachován pravidelný interval 10 minut.
Když nevíš, logaritmuj!
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.62.35
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 17:45:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

obavam se, ze jste nepochopili muj dotaz. Kdyz jsem u predprodeje Soch kupoval 7 zonovy listek, ptala se pani na Kacerove, kam s tim chci jet. Kdyz jsem rekl ze po Praze, tak pravila ze to JEN po Praze neplati, ze to plati pro jizdy do a z Prahy. Na telefonicky dotaz do strediska dopravnich informaci mi rekli ze to je pravda, ze to plati na 7 zon, ani mene, ani vice. Protoze to nechapu, ptam se na Vas nazor.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 728
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 18:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sorry, ale ten pán mne fakt nakrknul, a to tak, že i po dvou dnech jsem si nerozmyslel to sem napsat včetně identifikace:

Pátek 25.5.2007, vůz 8330, 404/14, odjezd 19.27 z Kobylis směrem do centra. Jel stylem brzda - plyn, na zastávkách lidi nestíhali nastoupit/vystoupit, v Kobylisích jednoho asi patnáctiletého kluka, pokoušejícího se tlačítkem otevřít si dveře a nastoupit, tramvají při rozjíždění málem sejmul, v Trojské pak měl zřejmě nadjetí a čekal asi 4 minuty ...

Opravdu si myslím, že na jeho styl jízdy by se měla zaměřit nějaká interní kontrola.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9279
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 18:40:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kulihrášek - Ten proklad 25 a 1 taková tragédie vůbec není.

No dobře, takže "jenom" čtyři linky jezdí spolu a pátá k nim vytáří desetiminutový proklad.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 18:56:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přejíždění z linky 19 na 23 na Kubánském náměstí, které není považováno za přestup, funguje skutečně dokonale:

1.) Souprava 8747 + 8748 přijíždí do zastávky Kubánské náměstí směr Slavia se správnou orientací "19 Kubánské náměstí":
 

2.) V zastávce Kubánské náměstí však místo "23 Malovanka" nahazuje orientaci pro opačný směr linky 19, tj. "19 Lehovec" a s ní pokračuje v cestě po trase linky 23 na Malovanku. Že to poněkud snižuje využití vlaku, je nasnadě...
 
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 19:16:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když pominu fakt, že se špatně změnila orientace (možná chybou řidiče při zadávání kódu, netuším), nemělo by ta souprava do zastávky Kubánské nám. přijíždět už jako 23? cestující na Kub. nám. uvidí z dálky 19 a už je nebude zajímat, na co se orientace změní v zastávce
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2194
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 19:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

19/23 Já bych neexperimentoval... Nikdy se to nedělalo :-)))))))
Zdenek: Můžeš na něj klidně jezdit jen ve dvou pásmech, ale bude ti platit o to dýl. Teď zpaměti nevím, jestli ale dva za dvacet neplatěj dýl než jeden sedmipásmovej. Paní se tě nemá na co ptát a na telef. informacích holt nepochopili to co nám taky trvalo i písemně :-)
Budoucnost patří bagrům!
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4461
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 20:05:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31: Přesně mělo. V Ostravě se přejíždění s linky na linku při výlukách používá běžně a linka přijíždí do zastávky, kde dochází ke změně již s orientací nové linky.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 20:30:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdenek1: V tarifu na stránkách Ropidu jsem nic takovýho, co ta paní tvrdila nenašel. Řekl bych, že omyl vychází z toho, že v Praze neplatí kupóny pro vnější pásma, tak k tomu dospěla asi logikou "když neplatí vnější kupóny, neplatí ani vnější jízdenky".
7 pásem je samozřejmě maximální počet, který můžu - a nemusím - využít, čili z Prahy až do pásma 4 (ne 5!) (Praha, Praha, 0, 1, 2, 3, 4)
Don`t worry, be wary!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2195
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 21:30:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Já bych řekl, že Praha,Praha,1,2,3,4,5... To by totiž musel být jízdenka i na 8 pásem a to není, že. "0" je jen pro účely dojezdu.
Budoucnost patří bagrům!
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 21:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Nic radši neříkej. :-)
Citace z Ropidu: "Území hl. m. Prahy je pro potřeby tarifu a jízdného pojímáno jako tři tarifní pásma, pásmo "P", které má dvojnásobnou tarifní hodnotu (tj. je počítáno jako dvě tarifní pásma) a liniové, pásmo "0". "

Edit: Kdo se chce dozvědět víc, nechť hledá tady: http://www.ropid.cz/cz/tarif.htm#II bod 3)

(Příspěvek byl editován uživatelem Kulihrášek.)
Když nevíš, logaritmuj!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 818
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 00:29:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Nula se samozřejmě počítá vždycky a jízdenka pro 8 pásem existuje (stojí 48 Kč). Btw. Tímto tvá šotoušská důvěryhodnost poklesne
Don`t worry, be wary!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2196
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 08:42:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo. Jsem zastaralej šotouš. Máte pravdu. Nalistoval semsi to. Budiž mi omluvou má roční jízdenka a známí nejdále v 1. tarifním pásmu, kam mi stačí jízdenka za 8,- u řidiče :-)
Budoucnost patří bagrům!
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1193
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 11:34:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedá se prosím někde sehnat oficiální e-mail na vozovnu Motol?
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 14:31:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jakto že linka číslo 1 jezdí na ládví?
Karosa
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1360
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 14:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už nejezdí. Krátkodobá výluka kvůli údržbě mostu na Krejcárku to byla.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
8374
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.88.171
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 20:01:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apelace na předchozí příspěvky o převlékání/přejíždění.
Co se tohoto týče, tak by jsem to v Praze zavedl co nejdříve. Např. jestli jednoho dne se dočkáme prodloužení do Radlic hned bych provedl 4/6 Nebo z většiny solo linek které zatahují dřive přejezdy na polonoční výkony méně vytíženych linek. A dvojice nechat zatáhnout. Co se tíče problému přepisování transparentu. Tod je velké - dp. Třeba linka 21 přijíždí na N.T. s orientací N.T což mi přijde dosti ubohé už na zastávku Národní Divadlo by měla přijíždět s orientaci Modřany. A také jako velký problém to vidím u vlaků končících v zastávkách které nejsou pouze koncové. Např Kub.nám., Kobylisi, Sidl.čer., Čecháč, Malovanka, Vypich a eště jsem něco určitě zapoměl. Tam už by podle mého měli dotčené vlaky přijíždět s orientaci Manip.jiz. Třeba ay jse to přepsalo po odhlášení poslední zastavky na trati. Ovšem ale aby tam bylo Manip.jiz. Pač když tam bude napsáno Služ.jiz. která přepisuje pouze cilovou orientaci nikoli linku tak jse do toho budou stale tlacit cestujici. Pac ti na 75% čtou pouze číslo. Jo toto mam eště v bláhé paměti z X-ek kde když se přijiždělo do poslední zastavky kde se předávali cestující tak už bylo na transparentech Manip.jiz.
8374
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.88.171
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 20:09:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nehledě na to že Praha již má 473 transparentu a 454 je nema. Čisla jsou jen cca ale na 100% v pravidelné provozu již převládají transparenty!!
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 20:10:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31: Dělo se to různě. Pankrácké R.P to většinou přehazovaly včas, ale specielně u soupravy 8747+8748 se to dělo spíš pozdě. Jinak taky (nevím jestli u všech) byla pomalejší odezva v druhém voze. Na předním už byla orientace změněna, ale na druhém se změnila až cca za 10 s.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9297
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 00:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel - Poblíž libeňské sokolovny, resp. zastávky Stejskalova mou pozornost upoutaly dva nově postavené provizorní tahové stožáry, ukotvené v betonových kvádrech, umístěných ve vozovce.

Večer jsem si jich též všiml. Jaký je důvod? Vypadá to skutečně zajímavě.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 10:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podobný kvádr byl, nebo ještě je?, U Kaštanu v Břevnově.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 11:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Provizorní mobilní stožáry trakčního vedení - nic jiného v tom nehledejte..
Fotožurnál, toť mé dítko
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1376
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 11:55:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když pominu údiv nad Vaší přítomností zde, pane MOpe, tak mě překvapuje i Váš příspěvek.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 15:08:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mop: Trochu velký přepych, když takový "mobilní stožár" zabere polovinu chodníku krychlí betonu.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 17:04:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

u kaštanu byly dokonce dva, víc jak půl roku, zabíraly celkem slušné množství chodníku. pak místo nich postavili nové sloupy, které umístili (asi aby se místním po kvádrech nestýskalo) přímo doprostřed chodníku...
nicméně je fakt, že v krátkodobých horizontech jsou běžnou záležitostí - např. v době výluk okolo voz.střeš. jich taky na octárně pár bylo.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6383
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 20:45:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.busportal.cz/modules.php?name=article&sid=3321
Škoda, že nehodnotili taky jeho funkčnost pro cestující :-(
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
8374
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.88.171
Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 09:04:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taková ostuda to 14T. Já nehápu jak někdo mohl nechat sjet z likny takovej konstrukční průjem, nejen takovéto rachtaní v podvozcích ale hlavně uměle snížená obsaditelnost v nesených článcích a to ani nemluvé o výmě cestujících na zadní plošině. Moje jediné osobní plus Je to výrobek z ČR
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 10:41:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

8374: Vox populi má jasno, zato pár lidí z magistrátu se dme pýchou... (a bude hůř). Nu, včera mi to taky přijelo a uvelebil jsem se na té zadní lavici. Po rázné akceleraci motolské řidičky na mě přilétla korpulentnější dáma, s lidmi sedícími na příčných sedačkách to taky komicky cukalo. (Omezovač zrychlení při tom výkonu jako není???) Při průjezdu centrem nebylo v tramvaji k hnutí, v pidiuličce mnoho pošlapaných bot, ale to jsme asi už slyšeli všichni, jaké milé hodnotící komentáře se nesou salonem. Jízda v 14T mezi Řepy a Motolem patří k vrcholným zážitkům. "Rachtání podvozků" je však dáno tím, po čem se zrovna jede, jako indikátor stavu trati je 14T nepřekonatelná. To, že Saranče je omyl, není nic nového, ale nesmí se to říkat nahlas...
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1265
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 11:17:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo co si konšelé nakuopili to mají, problem je ten že na cestování v 14T skrz okno luxusního IAD je trochu jiný než být přímo ve vnitř vozu 14T. Další věcí je že pomalu samotný DP teprve medituje nad tím co z vozy má dělat a jak asi jezdit. Přeci jenom narozíl od vozů RT6 to dostalo schválení a tudíž to nejde tak lechce odstavit do kouta a tvrdit že to nesmí jezdit. No a samotnou kapitolou je ROPID ten se někde nejspíš v novinách dověděl že DP má NP tramvaje tak udělal "huráakci" a vymyslel garantované spoje. V případě reko-KT bych problem neviděl když bude i příslušná záloha a kapacita není u rekonstrukcí výrazně odlišná. Horší je to v případě vozů 14T kde je kapacita vozu nižší než u stávajících souprav, to ale nikdo doposud asi nebere vážně. Tak z cela nechápu jak se někdo může divit současnému stavu provozu tramvají 14T v Pražské síti.
M1 - Maracaibo
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1332
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 11:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To oceneni nema nic spolecneho s Magistratem, ROPIDem ani jinymi - hned v prvni vete si prectete, ze získal ocenění Vynikající výrobek roku 2007 udělovaný Design centrem České republiky.

Rekl bych, ze oceneni ma asi stejnou hodnotu jako "Ceskoslovenske Pivo roku" pro vyrobek pivovaru ze Slezska nebo reklama jineho pivovaru z kraju o trochu jizneji, ze "nejlepsi pivo z [jejich kraje]".

Ale mozna maji tyto reklamy pravdu, protoze Plzen i CB byly osvobozeny anglo/americkymi armadami, takze do Cesko-Slovenska tak uplne nepatri

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace