K-report
 

Archiv do 08.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 08.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 08:54:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro srovnání: Slovenský facelift brejlovce na 755 (černá rakev) také získal cenu za design - a také z této lok. žádný užitek není.
A.P.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 13:04:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Následující příspěvek jsem napsal v pátek do části "Nové tramvaje". Patří asi i do této části:

Do práce a z práce jezdím každý den stejným spojem linky 26. Normálně jezdí 2xT3, bez problémů a vždy včas. Místa k sedění obsazena, pár lidí stojí. Nástup a výstup bez problémů. Od počátku května až do minulého týdne ale v tu dobu ráno jezdila 14T. Byla to katastrofa. Trvale narváno, každý den zpoždění, lidi nadávají. Od tohoto týdne došlo znovu ke změně, tentokrát ale k lepšímu. Místo 14T jezdí opět 2xT3. Naplněnost je opět normální, jezdí se přesně, lidi jsou spokojeni, kultura cestování se zvýšila.

Se 14T mám ale i první kladnou zkušenost. Spoje jedoucí za zpožděnejma 14T jsou volnější. Od pondělí jezdím totiž z práce v poloprázdné tramvaji. A dnes jsem si všimnul, že je to tím, že od pondělí před náma jede 14T…
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 13:17:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zaplavit Prahu předrahými 14 T - to možná je velmi rafinovaný způsob, jak Pražanům znechutit cestování tramvají a nahnat je do IGK (ty, kteří tak dosud neučinili). Že by začátek konce pražských tramvají?
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1025
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 15:33:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

problémy s obsaditelností vyřeší budoucí přemístění na méně exponované linky. ale co ty rachtající podvozky? vždyť je to vážně ostuda. pořád jsem si říkal, že si na to snad zvyknem, že je to jen "jiný zvuk" než dělají vozy T. ale tohle vážně není normální. nedávno jsem jel s návštěvou z německa náhodou podél 14T (Malovanka-Pohořelec) a nebýt zavřených oken auta, zapnuté hudby a rozhovoru, tak se asi propadnu do země. "české ručičky" se prostě opět předvedly.

dokáže někdo, kdo je "u zdroje", nějak uspokojivě vysvětlit, proč drahé české vozy rachtají a drahé německé - ale o 15 let starší - nikoliv??? jak se na tohle železářství dívá sama škodovka? být P.Tarantem, tak se budu stydět.

a konečně, existuje nějaký způsob jak tenhle stav věci napravit?

tady nejde o nějaké resentimenty nebo škodolibost vůči výrobci, ale o budoucnost tramvajové dopravy v česku. protože s tímhle randálem (a to i vozy T považuju za velmi hlučné) se v budoucnosti nedočkáme nových tratí, ale jejich rušení.

P.S. samozřejmě je to i otázka kvality kolej.svršku, ale to se lidem jen tak nevysvětlí. pokud pochopí, že "nové tramvaje jsou hlučné", nebudou chtít ani nové tratě, ani rekonstrukce.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9329
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 17:17:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem se zas dneska "pobavil" . V půl třetí jsem na Lazarský vystoupil ze 14ky s úmyslem přestoupit na 9ku a přesunout se k Národnímu Divadlu. Po asi deseti minutách marného čekání (kdy všechny ostatní linky jezdily bez problémů všemi patřičnými směry) jsem se šel pozeptat nedaleko zevlujících hovad (jinak je bohužel nazvat nemohu),

 

co je s 9kou. Odpovědí mi bylo, "že je tu ten Buš a jsou odklony". Taxem jse zeptal, proč to nemohou jít oznámit na zastávku. Odpověď: "od toho tu my nejsme" .Taxem to dal pěšky (zadem), akorát jsem k ND dorazil, když tam přijela první zcela přeplněná 9ka.

Vážený DP, jdi už fakt do . Už mám těch "veselých" zážitků z poslední doby nějak dost.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 2-2004
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 17:44:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Myslíš ty zevlující hovada, co běžně zevlují pod kaštanem ve Stromovce nebo na Senovážném? Ta, co zevlovala na Pavláku, když tam byla vyslána situaci řešit a vykecávala se s policisty? Nebo ta, o kterých jsem psal, že se při obnově provozu po Myšákovi ptala řidičů stylem: "Ty víš, kam máš jet, viď? Jsi v odklonu? Kam, že jezdí dneska ta 19?..." Je to prostě pořád stejný, dokonce od mého článku, který je stále k dispozici zde (http://www.prazsketramvaje.cz/jizdnirady/infodppraha.pdf) je to snad ještě horší. Ale abych se "dispečerů", píšu v uvozovkách, protože, to co je v ulicích dispečeři určitě nejsou..., zastal, vina je zase na středním a vyšším vedení DP. Tam snad vbec nemají tušení, jak lidi informovat, a pokud mají je jim to vážně fuk. V téhle olasti by to chtělo transformaci jak hrom. A přitom v DP-kontaktu se pořád básní, jka jsou informace ve vozech a na zastávkách na 100% standardech kvality. Chááááááá. Tady se můžeme smát, ale ty tisíce naštvaných lidí, kteří mají DP za největší podnikovou spodinu, ti jsou každému fuk. Ono tak proč ne, když pak ti, co služeb DP nikdy nevyužívali vyhlásí DP podnikem fair play roku 2006 a interiér tramvaje 14T je za týž rok vyhlášen designem roku. Připadá mi, že virtuální realita začíná skvěle fungovat nejen na počítačích...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9330
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 18:18:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslíš ty zevlující hovada, co... co...

Jo, přesně tak. Opravdu by mě zajímalo, kvůli čemu tam vlastně postávali??
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9331
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 18:20:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Připadá mi, že virtuální realita začíná skvěle fungovat nejen na počítačích...

Jo, tak nějak to vidím též.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2944
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 18:22:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
Dobře ti tak. Touhle dobou jsi měl bejt v Kněževsi.
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 20:01:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: Žádné "zaplavení" Prahy 14T se (naštěstí) konat nebude.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2945
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 21:16:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...ale 60 jich nakonec opravdu bude!
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1875
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 21:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_Šubrt a Mcbain: Tak sice nadáváte oprávněně, ale například já, jakožto poměrně častý návštěvník Prahy jsem se dosud nesetkal s nějakým špatným informováním cestujících, a to jsem zažil nejednu nečekanou výlukovou situaci. Ikdyž vám to jako domorodcům může připadat hrozné, pro mě však to je téměř dokonalost sama (až na ty výluky, co jezdí Hot).
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 22:04:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes velmi brzo ráno v ústředních dílnách
 
Nové stránky o středních opravách pražských autobusů. www.doz.estranky.cz
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 22:09:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad rachtání
nedávno jsem si všimnul, že třeba na mostě Legií 14T nerachtá vůbec - možná by někdo mohl prozkoumat proč tomu tak je a zařídit to po celé Praze :-)
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 22:16:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo a ještě jedna perlička k tomu hluku 14T - cituji z rozhovoru z dp-arena.cz s paní, která cvičí psy pro nevidomé

"Co považuji za strašný průšvih, to jsou ty nové tramvaje (plzeňská 14T – pozn. red.). Krásné nové tramvaje, které se nám sice líbí, ale tahle tramvaj není slyšet. My jsme kousek od Plzeňské ulice, kde jezdí mnoho aut ve dvou jízdních pruzích, takže v případě takového provozu zrakově postižený přijíždějící tramvaj skutečně neslyší, takže pod ní může velice snadno vletět."
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 22:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__R:
Nemůžu než odpovědět citací...


"V soustavě informací je stále značná mezera v informacích pro cestující o okamžitých poruchách v dopravním provozu (po nehodách apod.). Musíme trvat na tom, aby k bleskové operativní informaci pro čekající na zastávkách a cestující ve vlacích metra, elektrických drah a v autobusech byla účinně využívána celá soustava radiofikace, počínajíc dispečerskou centrálou a končíc vozidlovým rozhlasem, vlakovým rozhlasem a rozhlasem na uzlových zastávkách povrchové MHD a ve stanicích metra a tlampači na dispečerských vozech."

Ing. Mikuláš Lacek, CSc.
generální ředitel DP Praha
na 22. stranické technickoekonomické
konferenci Dopravních podniků
v dubnu 1986
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 00:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

radek31
22,16: hustý! no kéž by to tak bylo
22,09: zvláštní, já jakožto 22-kář zase právě tady začínám trpět - v karmelitské je to ok, odsud dál do centra to rachtá. je ale možné, že přímo na mostě ne. holt je to celkem čerstvě renovovaná trať... no i když 2004 už je celkem dlouho zpátky.

apropos, nemáte někdo odjezdy 14T na oné 22? od tý doby, co nejezdí na 513/22, se moc neorientuju. předem dík.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9332
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 01:26:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M r Tak sice nadáváte oprávněně, ale například já, jakožto poměrně častý návštěvník Prahy

Já, jako poměrně častý návštěvník Českých Budějovic, jsem se v Českých Budějovicích ještě se špatným informováním cestujících nesetkal.
A co?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9333
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 01:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr Proper - hezká fotka. Tramvaj bez čísla, návěs bez čísla (RZ).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9334
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 01:31:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R31 - Krásné nové tramvaje, které se nám sice líbí, ale tahle tramvaj není slyšet

Kdyby to nebylo tak citlivé téma, tak by šel názor paní velmi úderně okomentovat.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1878
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 08:32:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Já ti rozhodně nechtěl vyvracet názor, já jen konstatoval, jak to vidím já a ten problém zas tak velký nevidím. Pokud jde o nás, tak informování cestujících je tak nějak normální, zlepšit by se dalo kde co, ale vyoženě špatně se tu nic nerobí.
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
8374
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.88.171
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 08:46:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No co se hluku 14T tyce, tak povozeni timto vozem nevihleddavam, avsak v useku IPP Narodni Trida byly zvuky dosti nemilé číslo si nepamatuju ale byla to ta jedna z niskych podle interieru. Dale co bych okomentoval mel jsem moznost svest se s combinem, ale zadne takovedle zvuky jsem neslisel a hlavne tam ta podlaha je 100%nizka a nemluve o interieru. Dalsi veci na kterou bych se chtel zeptat jestli ten naves a uz je z Prahy nebo sumperka jestli jestli aspon obede cesty vykonava lozeny, jakozto kdyby byl z Prahe ze by vezl kuchlou kachnu tam a repas spet a naopak??
8374
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.88.171
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 09:06:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
Tomudla ja rikam nizkopodlazni tramvaj s usporadanym interierem 100% nizkopodlaznosti. A hlavne tohle je usporadani pro oboustranou verzi, jo v jednosmerny to by muselo byt mam. Prostor pro kocarky se sklopnymi sedackami ne jako wany teda v Praze atd, tenhle interier se mi proste libi moc.
 
No a tady je oriznuto fotecka toho o cem basnim. Ale cesky vyrobek ma u me 100% přednost ale mohli se snazit vice. No nechme se prekvapit s udajnou 16T. Ktera z neoverenich zdroju ma mit otocne podvozky a k tomu 100% nizkopodlaznost mno uvide jestli je to pravda.
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 09:06:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

informování ze strany tlustého dispečera:
"Hú, tady nic nepojede, jděte za roh." A čtrnáctka? "Za rohem, dyť to řikám!"
(4.6. kolem poledne Štross - vše asi kvůli tradiční "události" u Výstaviště.)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2947
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 09:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

8374:
Obávám se, že by se Combino na našem svršku velmi brzy rozpadlo.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1880
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 09:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Já se obávám, že se Combina začala dávno rozpadat všude.
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
8374
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.88.171
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 10:26:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja si teda presne nepamatuji jak to bylo s tema skrinema. Ale co si snad myslim ze uz to tedka vyresili u tech do ty Budapeště nebo kam to chodí? Je pravdou ze tyhle kousky z Melbourn chodili na defektoskopické zkousky. Tim jak rikam se nehodlam zastavat kombin ale hlucnost podvozku maj vyresenou, a interier se jim povedl narozdil od prazske Wany a 14T a nizkopodlazniho clanku kachny. Proste u te kachny a wany tam meli bejt sklopne sedáky jako v 810.xxx-x aby si sakra kadej rozmyslel jestli opravdu v prostoru kam se vejde nejpohodlejc mnoho stojicich cestuicich a ty kteri jsou jen lini vylez ty schutky donutilo k tomu aby sli nahoru. Nehle de na to ze kdyz by tam byli skopne sedaky tak jse tam mnohem lepe vejde mnohem lepe at vozickar tak koacrek.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 10:37:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: No, on ten svršek na fotce nevypadá o moc víc kvalitnějc, než to co máme v Praze...
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 11:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakmile neni trat bezstykova, tak to rachoti, stejne tak pri jizde pres vymeny. Je to kostitras!
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1279
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 11:30:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale co si snad myslim ze uz to tedka vyresili u tech do ty Budapeště nebo kam to chodí?

Ehm no ono Budapešťské Combino, vlastně neni Combino to se tak jmenuje proto aby šla použít již uzavřená a podepsaná smlouva. To co se do Budapeště dodává má s původním Combinem společné leda tak přední čelo a podvozek, zbytek je uplně jiné konstrukce vycházející z jisté tramvaje kterou STS vyprodukovali v polovině devadesátých let. A podle fotek intelier žádná sláva je to samá podesta a navíc tohle vozidlo by nevyhovělo průjezdnému profilu dle ČSN. Původní Combino mělo v celku dobře vyřešen intelier, problem byly vozové skříně kde tuhost šla velice brzo do a to je i důvod proč původní projekt skončil v neurčitu, on i samotný výrobce se spíše zaměřil na železniční vozidla.
M1 - Maracaibo
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1385
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 11:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jel jsem původním i BP Combinem a nemohu souhlasit.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 11:47:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

8374: V Praze teď žádná kachna do Prasu neni, takže jen cesta sem, zpátky prázdný (odkud je tahač, to netušim).
Kachna na reko se vozí rozčlánkovaná a někdy to vychází, že se přiveze skříň na wanu a odveze článek kachny.

Škoda 16T tě určitě nepřekvapí, bo už nějakej pátek jezdí v Polsku a je až na pár drobností (třeba běžný střední podvozek) totožná s 14T.
To na co se můžem těšit se zove Škoda 15T...

Co se interieru wany a NP článku kachny týče, tak rozhodně dávam přednost pražskýmu uspořádání pevných sedaček před zmiňovaným Combinem, nebo třeba libereckými wanami.
Sklopné sedačky jsou sice šikovná věc, ale provozní zkušenosti hovoří o tom, že v případě plného vozu (což je v Praze denodenní praxe) není velká ochota na skl.sedačkách sedících cestujících, uvolňovat místo kočárku nebo vozíku, zatímco v interieru s pevnými sedačkami je místo pro kočárek nebo vozík dané a stojící cestující se přesunují poněkud ochotněji.
Bohužel je to tak...
8374
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.88.171
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 12:10:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Aby jsem to doupresnil slapeci sedacky by jsem dal pouze misto tech pevnych a prazné misto bych samozrejme nechal min pro 1xkocarek lebo vozik. Co se me praxe tice ve vozech CITYsajrajt tak sklopne sedacky povetsunu mich cest zustavaji opustene a radsi tam stoji nejaci klienti a ty co chtej sedet se radsi tlaci do zadu, precijenom i ja radsi sedim na pevne sesli ktera je za dalsi takze mi nikdo nestoje pred ksichtem.

Absolut: S kím nesouhlasis jestli se mohu optati?

16T omlouvam se za chybné zameneni 15T s 16T jelikoz jsem se domnival ze ta verze do polska je 15T
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1387
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 12:27:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sorry. S Dandym. Ohledně kombin.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 12:41:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: A v čem je nesouhlas?
M1 - Maracaibo
8374
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.88.171
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 13:22:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ted jsem koukal na prztrm. Opravdu prostoduchost nekterych slozek nema mezi. To ze vydam jezit bezne sefce s ceduli sluz j. a zbytek oblecenej na to jsem si jiz naviknul (treba hnedka zarohem otocej aby srovnali do casu). Ale ze devitka po nehode z repakova ktera se nejspise jela odstavit do voz.3 po buchvi jake mezere od podsledni tramvaje si necha v budniku orientaci, no fuj Aspon tu jedinou mohl vyndat. A ne si tam jenom hodit sluzebni jizda nehlede na to ze 80% kastanu necte co je za sklem ale cumi nahoru co to vubec je
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2228
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 14:26:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozšifrovat spojení "vydam jezit bezne sefce" jako "vídám jezdit běžně ševce" mi fakt dalo dost práce. Freestyle tvé gramatiky vede až k nesrozumitelnosti a to už je vážný.
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 14:37:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Tady s tebou souhlasim, taky sem měl hoňku s dekódovánim, ale fšimni si, že na rozdíl od tebe nekafram a odpovídam !
Ty we...
8374
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.88.171
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 15:17:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravdu se všem omlouvám že musí louskat můj češtinářský "FREE-STYLE" Ale hold čeština je pro mě stále komplikovaná i po 15 letech školy ikdyž jeden rok z toho jsem se učil pouze anglicky.

Káem: Mno ja nevim, ale myslim si ze pokud by mi dal nekdo knizku kde bude do detailu popsana elektronika u nejake vyzbroje i kdyz gramaticky to bude spatne tak vim ze sice ten clovek ma problemy s vyjadrovanim ale o ve svem oboru je machr. To je take duvod proc jsem sel na strojni fakultu a ne nikam na pedarnu!! Tim nechci ospravedlnovat svoje psani, sam zadnej takovejdle machr nejsem jako na ele. Ale kdyby mi nekdo napsal ze se neco vydealo na voze a byly tam chyby tak nebudu remcat o tom ze tam ma blbe hacky a carky ale jdu to opravit (jako to neco na tom voze)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2230
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 15:22:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

8374: Hele já ti nic nevyčítám, jsou tu horší :-) Ale tohle, jaxe to nakupilo pohromadě, tak to bylo fakt k nepřečtení :-) Nic ve zlym, nebyla tam ani špetka náznaku, že freestyle v gramatice zakládá automaticky nedostatečnost v čemkoliv jiném. Taky jsem napsal "freestyle" a ne cokoliv jiného :-) Jo? :-)
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2231
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 15:27:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a teď něco k kdysi tady hojně šířenému tvrzení že NAPROSTÁ většina lidí chce tramvaje na pěších zónách, aže Václavák a Příkopy a bla bla bla. Potrefený se jistě vozvou :-)))
Je to sice z Brna, ale není důvod se domnívat ... Jen pro úplnost: Poměr je prakticky půl na půl, což NAPROSTÁ většina tedy rozhodně není. Bude to podobné, jako s přestupama na Ípáku (to je jiná diskuse, ale postižení si to přečtou)
A teď už výňatek z ČTK o provozu linky č. 4 přes nám. Svobody:
CIT: " Spoj bude přes centrální brněnské náměstí projíždět denně od sedmé hodiny ranní do 19:00. Mínění lidí zjišťovalo vedení Brna v průzkumu. Z 1000 dotázaných bylo 42 procent pro zachování trasy tramvaje jádrem města, opačný názor mělo 40 procent lidí. Obdobně dopadla anketa i mezi lidmi, kteří tu mají obchody či restaurace."
Budoucnost patří bagrům!
8374
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.88.171
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 15:39:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Me, je uplne jedno jestli tram jeezdi po pesi zone. Ja vim jen to ze praha by potrebovala este jednu kolejovou spojnici centrem. Sami jsme toho byli nedavno svedci kdy prez ipak este mela jezdit kvuli vyhybce i 9 vsichni dobre vime jak to dopadlo
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2232
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 15:47:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale to nebylo 9, ani ípákem, ale DISPEČERAMA.
Budoucnost patří bagrům!
8374
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.88.171
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 15:49:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je skorem jedno cim to bylo, ale ten "point" je ze to bylo!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 15:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: To jsi řekl "A", tak co takhle ještě dodat "B"...

Tj. Podle náměstka primátora Martina Andera byla odezva na dotazník otištěný v radničních novinách neobvykle vysoká, vyplněný ho zpět zaslalo 2500 lidí. Názor, že tramvaj by měla jádrem města projíždět, převážil nad opačným míněním v poměru dva ku jedné.

Takže tramvaj číslo čtyři, která začala po nedávné rekonstrukci náměstí Svobody projíždět samým jádrem Brna, jím bude jezdit i nadále !

Pro Brňáky dobrá zpráva, a pro tebe ???
Markýz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 00:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. průzkum v Brně - KM sice vypustil pasáž o anktetě, ale na faktu, že podle průzkumu má tramvaj stejný podíl zastánců i odpůrců, to nic nemění. Rozdílný výsledek ankety probíhající souběžně s průzkumem dokazuje jen pochybnost dat získaných z podobných anket. O reprezentativnosti vzorku respondentů nemůže být řeč - dotazníky dobrovolně vyplní hlavně kverulatni a nadšenci (kdo ví, kolik nás tramvajofilů ze zdejšího fóra hlasovalo na stránkách města pro tramvaje :o), "běžné" občany musí cíleně odchytit tazatel, takže bych víc věřil tomu průzkumu...

Václavák z větší míry není pěší zónou, takže tam tramvaje mohou Navíc pokud se tam pěší zóna zřídí, místa pro předzahrádky bude dost i s tramvají. Proti uličkám u Svoboďáku je přece jen o dost širší.

Btw.
Pokročil už někdo v hypotézách k linkovému vedení v případě propojení Václavského náměstí a Vinohradské? Myslíte, že by stačila jedna linka? Prohodit od Flory jedenáctku s desítkou a desítku vést na Karlák přes Václavák? Nebo využít i trať ve Škrétově a pustit na VN i 22 či 23? (Variantu s tratí na Příkopech opomíjím, protože je čistou utopií.)

Sice to patří spíš do vlákna tramvaje na VN, ale to bude až do okurkové sezony spát.

(Příspěvek byl editován uživatelem markýz.)
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 07:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Markýz: Tak to téma tramvají na VN oživíme, Káem bude určitě rád
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2237
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 09:21:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: To je právě nějakej rozpor: 40 a 42 % není poměr 1:2, já vím že to v tom článku bylo, ale nechtěl jsem vám to komplikovat :-)
8374: Pro mě v tom rozdíl je, protože když vím, kde je příčina, mohu to řešit: ušetřím peníze za zbytečné stavby tratí na VN a za platy dispečerů. :-)
Markýz: Nechci ti kazit radost, ale až se přesune magistrála ZA muzeum, zmizí TT ve Škrétový a až se spojí Národní muzeum s budovou nynější SE (muzeum jí dostane) tak zmizí i náznak ulice, co tam dosud je. Můj nejoptimističtější sen je, že TT na Vinohradské bude končit před Rozhlasem a na 11 budou KT. Možná ale bude hůř a politici řeknou: My bysme rádi TT v horní části VN, ale podívejte se sami, ono není kudy a jak jí vést dál.
Jiří t: A já ji zas něčím rychle zabiju :-) (Ještě trolejbusy v Praze - ty mi taky hodně chybí)
Budoucnost patří bagrům!
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 09:30:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Trolejbusy v Praze spí už hodně dlouho, to je fakt
A k tomu Václaváku: Kdyby zmizela ulice mezi muzeem a SE, pořád se dá ještě trať z horní půlky VN ohnout Washingtonovou a kolem hlaváku. Sice by neřešila vůbec nic, ale aspoň by se mohlo říct že na VN jsou zase tramvaje...
Markýz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 11:00:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem zaslechl jsem nějakého magistrátního chvástala, když ve snaze zalíbit se zelenáčům prohlásil, že se Sokolská a Legerova změní v zelené bulváry s pár jízdnímy pruhy - ono možná to rozšiřování magistrály za muzeem ani nebude třeba :o) Navíc se může rozšiřovat směrem do parku - sice by se to nelíbilo kvůli muzeu (ovšem v tom parku se vyskytují stejně zejména podivné existence), ale rozšiřování ke Škrétově se zase nebude líbit Oraclu. Nakonec se v rámci nějakých voleb možná slíbí i ten tunel.

Trolejbusy už se pomalu probouzí - na Dubových stránkách mají vlastní rubriku, kde má časem být i návrh tratí.
honzík honzík honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 11:04:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme, teď kecáš neuvěřitelné blbosti. TT rušit nebudou kvůli magistrále, ta se bude rušit. Zbyde jen ulice 2/2 pruhy a konec. Takže žádná tramvaj před rozhlasem nebude končit a KT tam nebudou muset jezdit. Doba, kdy se v Praze rušily TT je dávno pryč, tak si to uvědom.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2238
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 11:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3honzík: Já ti tvé sny samozřejmě přeju. Jsou stejné s mými sny. Já pak navíc mám i znalosti a zkušenosti. Bohužel.
Markýz: Nedovedu si představit, co by dokázalo vyhnat auta z magistrály, aby se dala zúžit na 2x2 pruhy aniž by to okamžitě nazahltilo všechny ostatní ulice - a neparalyzovalo i zbývající TT. 80% aut na magistrále má cíl v Praze, čili od těch nepomůže žádný okruh. Bohatší jezdí auty. Každý volič má auto. Tak se dívám na sliby politiků. Podle mě i za muzeem bude muset být magistrála nejméně 3x3 a nejužší místo je právě v prostoru těch pár metrů souběhu s TT, kde jso 4 pruhy - čili dva +středový pás přidat.Neboli to musí být na obě strany - do parku i na TT. Samozřejmě, předpokládá to i zbourání bývalého stavědla HL.n. a zrušení jedné koleje k nástupišti 1a.
Budoucnost patří bagrům!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 11:22:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podzemní garáže a parkoviště pro 800-1000 aut pod Václavským náměstím, ty taky na Magistrálu přitáhnou další auta. Těším se též na Náměstí Republiky - neví někdo kolik parkovacích míst bude v komplexu Paladium (v areálu býv. kasáren)?
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 12:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozor, tento příspěvek může vzbudit podráždění, proti němuž nepomáhají ani ty nejlepší masti, byť schválené Lékárnickou komorou a doporučené dermatoložkou.

Garáže: Předpokládejme nyní (hypoteticky), že bude kapacita garáží na VN 1000 míst. Využití odhadněme na 75% (využití garáží pod Palachovým náměstím je cca 60%), a řekněme, že se auta vymění 4x denně. Získáváme tedy nějakých 750x4x2 = 6000 pohybů aut denně. Zároveň se ovšem sníží pohyb aut na povrchu VN, připusťme tedy 4000 pohybů aut navíc. Zatížení magistrály představuje cca 100000 aut denně (dle ÚDI v r.2001 97000). Nárůst by tedy činil vskutku dramatická 4% (teoreticky, magistrála je beztak saturovaná).

Překlad magistrály za Muzeum: skoro bych se vsadil, že když/až k tomu dojde, bude se kopat. Je to totiž dražší.

Palladium: 900 míst. Nepletu-li se, je silniční provoz na Nám. Republiky již ve finální podobě, troufám si tedy tvrdit, že ta auta navíc Revoluční bez potíží zvládne.

Tramvajové tratě na VN a v okolí: naprosto si netroufám odhadnout budoucnost. Proti čemu bych nebyl, je trať kolem Wilsoňáku (Sherwoodem) a Opletalovou. Trať v horní části VN bych nějak překousl. A abych se zcela znemožnil a nějak stylově to zakončil, trať Na Příkopech odmítám (k čemu?).

Doba, kdy se v Praze rušily TT je dávno pryč, tak si to uvědom. Úsměvné. Spíš bych řekl, že se právě nacházíme v období, kdy se tramvajové tratě neruší. To neznamená, že to nemůže zase nastat. Stejně tak se nebude rušit magistrála. A silně pochybuji o tom, že bude politická odvaha ji omezit více, než na 3+3. Ostatně podívejme se za hranice, takové ulice jsou běžné.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2242
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 12:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobku, v podstatě souhlas, ale představte si, že budou využity na 100% (úplně největší centrum) a přitahnou ty, kteří doteď nejezdili, protože věděli jak blbě se tam parkuje. Takže 8000 pohybů a něco k tomu a máme 10%. A to už je podstatný nárůst. nepolemizuji, jen nastiňuji možnou horší variantu. :-)
Kopání bych řekl že nebude, už je tam děr přespříliš. Ona si to betonová lobby vynahradí jinde. Nedala by se napojit Vinohradská.
Budoucnost patří bagrům!
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 13:22:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I když by to bylo těch 8000 pohybů, podle mě pořád hraje rozhodující roli saturace magistrály. Využití jsem odhadoval nejen podle garáží u Rudolfina, ale i podle nedalekých garáží na hlavním nádraží (tam ale nemám čísla, jen osobní zkušenost). Nicméně jako katastrofický scénář beru.

Děr je kolem Muzea bezesporu hodně, ale zatím všechny návrhy, co jsem viděl, počítají s další jámou (a nutno říci, že dávají prostor i TT).
Pokusím se to stručne popsat, kolem čeho se to většinou točí: magistrála na jih zakopaná (ve stopě za muzeem), vykukuje v Čelakovského sadech, "esíčko" do Mezibranské. Na sever povrchově zhruba ve stávající stopě + úrovňové křížení s Vinohradskou (= 1/2 napojení). Dále Vinohradská směrem k VN + odbočení do Wilsonovy, tam u současných povrchových garáží napojení na druhý směr SJM. Jeno z řešení (ovšem s oboustranně zahrabanou magistrálou) k vidění na webu magistrátu (rozvojové projekty).
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 11:45:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím se Káema zastat, protože až zážitky posledních několika dnů mi snad lehounce poodkryly Káemova paradigmata (ale i za to málo neskonalé díky).

Blížím se, postupně propracovávám k onomu "vířícímu kotli", jenž je již na dohled. Celý se v tranzu chvěji a třesu, abych už i já byl v jeho středu a nasál svoji dávku drogy. V tom hrdlu tornáda, jícnu předpotopní hydry, v té kovadlině moderní doby, předobrazu terminálu mezigalaktických letů, vřavě parních strojů a transmisí počátku průmyslové éry. Ano!, to vše mi vytane na mysli při průjezdu I.P. Pavlova. Spřáhlo na spřáhle najíždějící tramvaje, lidé vyvěrají z podzemí jak rojící mravenci, dveře se otvírají a zavírají coby pařáty příšer, zvonění, houkání, hučení, rachot a dunění. To je ono, ještě víc a houšt, ale vše musí skončit, je konec, odjíždím. Tak zas příště!

Barbaři a ignoranti! Vlastním tělem budu bránit každému kopnutí na Václaváku.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2250
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 11:56:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bože Milky!!! Honem si dej mokrej hadr na hlavu a zatáhni do nejbližší vozovny!!!
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 12:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne Káeme!, je tam vynikající vytíženost. Žádné honění listí větrem po refížích.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 16:16:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

myslíte že se nikdy v praze modernizujou t3 na k3r-nt ?
Karosa

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace