K-report
 

Archiv do 09.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Transformace DP Praha, a.s. » Staré archivy » Archiv do 09.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 20:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Tomu se neříká oblečení, ale zaměstnanecký stejnokroj .
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 22:05:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budiž oblečení,neničíme si svoje.To uznávám a ještě legitku na MHD.Ale kdo ví jak na dlouho.Kdysi platila téměř ve všech městech v ČR,dnes už jen Praha,pásmo P a 0.Počítám,že se vlítne na rodinné příslušníky a pak se bude zdražovat kupon.Viděl bych to,že budeme platit fifty fifty jako stravenky.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 22:18:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a ve čtvrtek jsem absolvoval školení a nadhodil jsem téma přestávek,jejich nedodržení a následků.
Takže zaměstnavatel má právo kontrolovat dodržování přestávek a jejich nedodržení může trestat(to se však v současnosti neděje,DPP je rád,že si řidiči nevolají).
Vyšetřovatel nehody si dnes téměř vždy prověřuje čerpání přestávek.Pokud je řidič nečerpá,tak k tomuto faktu může přihlédnout jako k negativu a rozhodnout o vině tramvajáka.
Konečnou instancí je pak soud,který bere nečerpání přestávky jako přitěžující fakt a řečičky o stavovské cti neuznává.
Je zbytečné asi psát,že takovéhoto řidiče se zastane sám zaměstnavatel...
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 22:25:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budiž oblečení,neničíme si svoje
Já jo. Sice mám nafasovaný montérky, ale běžte v nich po vylezení z kabeláku na jednání. Holt není kancelář jako kancelář.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 10:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: podívej já si nemyslím,že každý kancelářský nemaká.Oni potřeba jsou,tak jako jsou potřeba depáci,údržba tratí atd atd...Jenom mi přijde zbytečné,aby např. někdo dovezl svářeče na místo práce a pak,protože on je řidič náklaďáku,celou dobu seděl v autě.A někdo druhý zase ukazoval tramvajákům zda mohou nebo nemohou jet.To může dělat rovnou ten řidič.Dáme mu o dvojku víc,ale ušetříme plat jednoho z nich.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 10-2002
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 11:49:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravdu díš. Já tuhle koukal jako vyvoraná myš, že si lze objednat osobní auto i s řidičem, který s vámi obrazí místa na která si jen vzpomenete a trpělivě na vás hodiny počká. Překvapen jsem byl proto, že u nás má služební auto šéf a dalších X lidí s ním může jezdit, v případě potřeby se ho šéf rád vzdá a řidič se taky vždycky sežene.
V případě náklaďáku možná i dodávky to beru, ale osobáky s řidiči......

(Příspěvek byl editován uživatelem drak.)
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 14:54:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono to není o výhodách (stejnokroj apod.), ale o tom, kam chceme úroveň a prezentaci MHD směřovat. Ona spousta řidičů bude vděčná, že může jezdit v rozdrbaném triku, trenkách a teniskách. Připadá mi, že se dělá, jako by s tím úroveň MHD a tedy i přístup k cestujícím a technice nesouvisel. To snad na těch prestižních školách a kursech nového GŘ neučili:-).
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2068
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 20:54:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akri: Já si prostě myslim, že když ti někdo má dát přednost, tak ti jí má dát, ať jsi nevyspalej, opilej nebo jakkoliv jinak cokoliv. Jiná věc je, co se přitom zjistí o tobě a za co tě postihnou, ale nemůžou tě postihnout za to že ti někdo jinej nedal přednost. Ku*va, kde to žijeme?
Milky: Jojo, po nás se taky chce abychom reprezentovali a máme to prý ve mzdě :-) Stejně jako přesčasy a přestávky :-) Jinde zase jsou soboty neděle svátky všední dny všechno za jedny peníze.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 21:50:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale Káeme, srovnáváš nesrovnatelné. Banky si mohou vybírat a rozhodně lidi nelákaj na stenokroje. A jestli někde funguje, že firma získá za málo hodně muziky a že dalším degradováním profese, která je už tak se svou prezentací na štíru, se něco získá, tak v DPP to rozhodně fungovat nebude. V DPP je mnoho postů, jejichž redukcí se může ušetřit a nikdo to na fungování ani nepostřehne. Naopak to celkovému ovzduší ve firmě jen prospěje.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2069
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 08:38:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní MfD: M.Dvořák: Dispečeři budou mávat cestujícím.
Z článku: ...intuitivně cítím, že Déčko je první..., letargie kolegů, kteří přicházejí do styku s cetujícími..., ke změnám:myslím, že letos to ještě cestující nepoznají...

ad Milky: Já tím chtěl jen říct, že existují výdaje, kteří jiní nemusí mít. :-)
Budoucnost patří bagrům!
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 10-2002
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 19:14:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem zvědav za jak dlouho někdo novému GŘ rozmluví setkávání se zaměstnanci nebo kdy ho to samotného přestane bavit, pokud vůbec k tomu dojde. Dovedu si představit kdo bude takových audiencí zneužívat a kdo se ihned zařadí na konec fronty obdobných čekatelů. Ale na druhou stranu i snahu lze ocenit.
A to že příjemci jeho dopisu nebyli všichni zaměstnanci DP bych mu nezazlíval. Prostě ještě neví jak to chodí a nebo si neuvědomil, že pokud do zprávy nenapíše - informujte zaměstnance kteří nemají přístup k elektronické poště, tak to nikdo automaticky neudělá. Doba hájení je nutná i u GŘ.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 20:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: Ale kecy, já to udělal a na mym pracovišti dostal kopie dopisu každej parťák + plus visí na všech nástěnkách.

Když už nic jinýho, tak je to od něj aspoň sympatický, nebo ty si snad pamatuješ, že by se jakejkoliv ředitel nebo vedoucí - o.z., divize, jednotky, nebo lhostejno čeho, takhle představil, nebo něčim takovym obtěžoval ?
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 10-2002
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 21:05:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to cením, i kdyby zůstalo jen u pokusu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2076
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 10:58:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsou novinky, co ? Už to začíná :-))))) Nepodceňujte setkání se zaměstnanci - až překvapivě dokáže motivovat, když se dobře připraví.
Budoucnost patří bagrům!
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 16:19:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nepodceňujte setkání se zaměstnanci - až překvapivě dokáže motivovat, když se dobře připraví.

Oporuješ paragrafu 1!!!
Liberté! Égalité! Sexualité!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2081
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 08:51:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde je paragraf 1?
Budoucnost patří bagrům!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32156
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 09:13:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokládám, že je myšleno následující:
http://www.dyxoft.cz/dXProgz/DFCD_add.html#dogmata
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2174
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 10:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona spousta řidičů bude vděčná, že může jezdit v rozdrbaném triku, trenkách a teniskách.

Banky si mohou vybírat a rozhodně lidi nelákaj na stenokroje.


To jistěže ne, tam musíte příjít slušně a adekvátně oblečen za svoje.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2083
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 10:35:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Konečně to někdo napsal. :-)
Budoucnost patří bagrům!
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 11:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravdu? Matinka dostala svého času 5.000Kč na "vhodnou ústrojovou kázeň".
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 11:42:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi Vám trošku uniká rozdíl mezi slušným a adekvátním oblečením (oblekem) a služebním stejnokrojem.
Zatímco tím prvním jistě každý disponuje sám, takže zaměstnavatel ho zaměstnanci zajišťovat nemusí (i přesto tak část slušných zaměstnavatelů formou příspěvku činí), tak služební stejnokroj podle požadavku zaměstnavatele taky samozřejmě zaměstnavatel pořizuje a hradí.
Považovat stejnokroj za nefinanční požitek, to už žádá opravdu velkou dávku fantazie...
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 12:07:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Takový zasloužilý šotouš a neví, co to je paragraf 1? Jinak, MZ to vysvětlil přesně.
Liberté! Égalité! Sexualité!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3420
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 12:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Považovat stejnokroj za nefinanční požitek, to už žádá opravdu velkou dávku fantazie...

Ne.
Život je kabaret
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 12:11:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady u matky byla výhoda ta,že si koupila to,co jí vyhovuje a zároveň v tom vypadá nějak normálně:-)
Mě když nevyhovuje střih kalhot,tak mám smůlu.Po skončení služby a nebo prac. poměru je mi mundůr na dvě věci.Tedy asi 5% kolegů ho nosí kamkoliv:-)
Navíc,jak jsem psal,matka dostala vcelku slušný příspěvek na pořízení slušného oblečení.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2086
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 12:23:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Ty žiješ někde na Marsu. Zaměstnavatel obvykle prostě předepíše typ obleku a jen někteří slušní na něj přidají. Výsledkem je, že zaměstnanec má uniformu, jen za svoje a použitelnou stejně jako ta Akribiova. Stejnokroj samozřejmě benefit je, protože snižuje potřebu osobních věcí a jejich opotřebení o 8 hodin denně.
Někteří zaměstnavatelé přímo nepovolují krátké kalhoty, vy je naopak přímo fasujete :-)
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 14:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Obávam se, že to zase "maličko" přibarvuješ...

Zaměstnavatel obvykle prostě předepíše typ obleku a jen někteří slušní na něj přidají. Výsledkem je, že zaměstnanec má uniformu, použitelnou stejně jako ta Akribiova

I firmy jako je ČS, svého času Průmstav, Skanska poskytují určitému okruhu zaměstnanců ošatné a rozhodně se jejich zaměstnanci v obleku nemusí cítit jako Akribius v mundůru. Většinou jde o klasický oblek, který má doma asi každý a sem tam ho použije.
Jak si představuješ oblek použitelnej jen jako uniforma, počítam že frak to asi nebude...
Starý kalhoty od uniformy používam maximálně na chatě jako montérky, má to hodně kapes a je to celkem pevný, ale jiný využití, na rozdíl od obleku, pro to nevidim...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2089
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 15:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Démon: Nemohu být konkrétní, tak to ukončeme.
JINÉ TÉMA z ČTK
Zajímavá ilustrace pro ty co nevěří outsourcingu.

Až dvojnásobek černých pasažérů se letos daří odhalovat ve vozech městské hromadné dopravy v Plzni díky externí soukromé firmě, která pro Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) vykonává práci revizorů. Zatímco loni revizoři ještě pod dopravním podnikem za první tři měsíce roku přistihli při jízdě načerno 7500 lidí, letos je to 15.000 osob, řekl dnes na jednání zastupitelstva Plzně předseda představenstva PMDP Petr Štrunc.
"Přepravní kontrola byla v minulých letech ztrátová, protože dopravní podnik vynakládal velké částky za kolky a soudní vymáhání, kde ta úspěšnost byla velmi nízká," poznamenal. Podle letošních odhadů by měl naopak dopravní podnik na této činnosti oproti loňsku vydělat asi pět milionů korun.
PMDP nebudou mít už letos žádné pohledávky za neplatiči jízdného. Ve dvou tranších prodávají balíky starých desetimilionových pohledávek. Nové jim nevznikají díky tomu, že pokuty včetně nových pohledávek si od Nového roku vymáhá sama externí firma zaměstnávající revizory.
Pro dopravní podniky pracovalo 22 revizorů ve stálém pracovním poměru. Nyní je revizorů je stejně, ale mají lépe zorganizovanou práci a důsledněji vymáhají pokuty. V Plzni se loni v lednu zvýšily pokuty za jízdu načerno na dvojnásobek. Cestující bez dokladu zaplatí 600 korun. Po deseti dnech se suma zvýší na 1000 korun.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2092
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 15:14:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě se mrkněte do Plzeňské tramvajové diskuse, abych to sem nedával 2x - v podstatě se to Prahy týká taky.
Budoucnost patří bagrům!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2176
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 18:04:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc,jak jsem psal,matka dostala vcelku slušný příspěvek na pořízení slušného oblečení.

Pokud to dostává měsíčně, tak souhlas.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 19:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavá ilustrace pro ty co nevěří outsourcingu.
Tam kde jsou rychlé prachy je i velká motivace. Kdyby se outsorcovala dopravní policie, tak buď jezdí všichni slušně nebo nebude mít nikdo papíry. Nebo taky budeme platit velké odpustky.

(Příspěvek byl editován uživatelem drak.)
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 13. dubna 2007 - 16:14:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: V tom máš 100% pravdu. Já měl minulý týden 3x noční (asi někdo ze stálých řidičů si vzal na svátky dovolenou), ale na Lazarské, kde se stojí většinou přes 5 min., jsem ani jednou revizory neviděl. Tam by to měli bezpečné. Jinam bych je bez policie (ale ta je na vozech celkem sporadicky) ani nehonil.

Káem: Co se týče pracovního oděvu pro řidiče MHD, tak bych to s bankami a pojišťovnami nesrovnával. V dělnických profesích je ve vyspělých zemích fasování pracovního oděvu samozřejmostí. A např. u řidičů MHD je to jinak, než si možná myslíte. Ještě před nedávnem řidič po kursu obdržel kompletní základní výbavu zdarma, ale pokud odešel dříve než po 2 letech, tak ji musel vrátit nebo zaplatit. Asi před dvěma roky zavedli inovaci, že noví řidiči fasovali jen omezenou výbavu (bez bot, bundy,...) a vypadali jak kašpaři (nevím, jestli to už nezměnili). Každý další rok obdrží každý řidič individuálně stanovený počet výstrojních bodů, který se vypočítává podle počtu odpracovaných hodin za uplynulý rok. Takže já osobně vůbec nevím, zda lze hovořit o tom, že řidič dostává něco zdarma.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 13. dubna 2007 - 17:52:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Ještě před nedávnem řidič po kursu obdržel kompletní základní výbavu zdarma, ale pokud odešel dříve než po 2 letech, tak ji musel vrátit nebo zaplatit...

Totéž teoreticky platí dodnes i u dílenských pracovníků, ovšem v praxi u odcházejících pracovníků vrácení nebo zaplacení montérek z pochopitelných důvodů nikdo nepožaduje.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 13. dubna 2007 - 20:34:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Mno, když by se dobře, přitom bezpracně, vypraly ve Vaniši...
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 23:13:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nám skončil jeden z ředitelů. Zda dobrovolně nebo nedobrovolně nevím. Tak nějak jsem si to spojil, že to může mít souvislost s před časem proběhlou informací, že generální není spokojen s výsledky některých součástí jím řízeného útvaru, kde už taky někteří vedoucí skončili. Tento útvar zastřešuje "zbytek" po transformaci.
Ostatně i na transfomaci se prý začáná pohlížet že se moc nepovedla. Nesmyslně se sloučilo to, co spolu vůbec nesouvisí a zpřetrhalo se fungující. Protože nemám přístup ke všem informacím, odpustím si Káemovo oblíbené že jsem to říkal. Může to být jen úhel pohledu, ale zřejmě se můžeme dočkat dalších organizačních změn. Jen doufám že to někdo slepě nebude vracet do staré struktury, ale pokud je to nyní rozškatulkované, seškatukultuje se to do nového kabátu na míru. Spíš bych byl pro větší samostnatnost útvarů na úrovni dnešních jednotek nebo možná někde i o úroveň níž aby se jejich fungování co nejvíce podobalo firmám, se kterými by podle původních představ mělo svádět boj o zajišťování činností. Ale odborníci si s tím určitě poradí.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2139
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 07:22:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidíš, Draku, já bych to viděl naopak - to s tou samostatností. Jeden vedoucí pro všechny vozovny, jednotný nábor pro všechny vozovny (nábor k DP, ne do vozovny umožní větší flexibilitu prac.síly, např.) a podobně. ?
Budoucnost patří bagrům!
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 12:27:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to případ od případu.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 18:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Situace ve firmě před tím velkým třeskem nebyla nejlepší a k tehdejšímu uspořádání by asi nebylo moudré se vracet.Drak to napsal velmi dobře.
Ono to spojování dělali lidé z poradenských firem,kteří sice mají ekonomické vzdělání,ale o technice nevědí ani zbla.Já jsem osobně vyslechl diskusi o sloučení útvarů zabývající se "vším co souvisí s elektřinou" do jedné jednotky.Ekonomové nedělají rozdíl v tom,že na metru a tramvajích je napájení a ost. úplný rozdíl,nehledě na tom,že ani u tramvají nemůže elektrikář,co vymění zárovku se jít hrabat do elektromotoru a stykačů...Jenže když jim toto odborníci řekli,tak ekonomové jen zamračeně pohlédli a poučeni příspěvky od Káema prohlašovali,že nechtějí vidět nový pohled na věc,protože se to tak dělalo vždycky apod.Pak to ale dopadlo,tak jak dopadlo.Zbytečně jsme ztratili 3 roky.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2140
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 08:58:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akri: Neztratili jste 3 roky. Prostě se jen ukázalo, že jste šli špatně po správné cestě. :-)
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 12:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to i přesto, že jsi nás o správnosti cesty a směru 3 roky vehementně přesvědčoval a vysvětloval nám, jak moc tomu nerozumíme...
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 10-2002
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 12:54:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tomu třeba opravdu nerozumím. Ale od těch co tomu rozumí bych očekával víc.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2142
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 13:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demone, ty mě nečteš pořádně. cesta byla - a je - správná, ale vy jste po ní špatně šli! :-)))
Drak - ono je to těžký, já si myslel že nástupce Houfka, tím jak je z podniku a jak je pro podnik zapálen, že to bude klad a že bude pokračovat stejnym způsobem jako Houfek. Ukázalo se, že to byl naopak v kombinaci s tim, že je technik, zápor.
O to víc jsem te´d tedy přesvědčen, že nejvyšší šéf kteréhokoliv podniku nemusí být z podniku a dokonce ani ne z oboru (dřív jsem si myslel, že by nějaká výjímka mohla existovat). Uvidíme za další 3 roky.
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 13:50:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nene, to ty mě špatně čteš !
Já psal o tom, že jsi nás přesvědčoval o správnosti cesty a směru !!!
Ledaže by jsi měl na mysli, že jsme po tý cestě kulhali...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2143
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 14:01:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo! Kulhali jste na obě nohy a místy se i plazili a váleli. :-)
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 15:27:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To proto, že jsme na rozdíl od tebe a našeho vedení věděli, že ta cesta je slepá a nechtěli jsme se po ní dostat moc daleko, aby zpáteční cesta na křižovatku netrvala moc dlouho...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 15:43:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I cesta může být cíl, jak zpívá Mňága & Žďorp - takže transformace DP Praha třeba je takové putování odnikud nikam...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2144
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 15:58:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I slepé uličky jsou důležité - to je zas Cimrman :-)
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 22:00:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Život jako cesta je filosofický směr největšího národa světa. Ale česká specifika se nepovedla .
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 02. května 2007 - 09:26:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Největšímu národu" taky někdy před 50 lety totalitní vůdce Mao nařídil realizovat "Velký Skok", který dopadl katastrofálně.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2145
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 02. května 2007 - 10:20:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nene, nesrovnával bych to s velkým skokem. Srovnával bych to s ideologickým a ekonomickým uvolněním po smrti velkého kormidelníka :-)
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 02. května 2007 - 11:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: Myslel jsem o něco starší taoistické myšlení, jehož aplikace na transformaci DPP, pojímanou jako cesta, se v českých podmínkách jaksi nepovedla s tou výhradou, pokud touto cestu myslíme jako směřování k vytčenému cíli. Pokud ale, jak i ty v jednom z předchozích příspěvků uvádíš, vidíme smysl "cesty" v cestě samé, jsou jakékoliv námitky bezpředmětné. Stálo to sice spousty peněz, ale v takovém případě je transformační cestu DPP ospravedlněna, neboť na její "výstavbě" profitovala spousta osob, a ty si určitě nestěžují.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 11:20:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Četli jste rozhovor s auditorskou buchtou? Některý věci bych neformuloval líp, ale u některých se musím smát. Třeba jak firma zjišťuje vytíženost pracovníků. Rozešle tabulky v excelu a každý si tam musí doplnit na kolik procent pracuje. To by mě zajímalo u koho vyšel součet méně než 100% . Protože tabulka měla omezený počet řádků, nevešlo se mi tam všechno co dělám. Kdo si napsal ten zbytek ví bůh. I tak jsem tam u jednotlivých činností namrskal 1-3% protože jinak bych pracoval na 250%. Ať žije objektivita za 8 mega.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 14:28:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: Udělal jsi chybu. Oni už mají "svoje metody", takže ti to vykrátí deseti a jsi na vyhazov. Takto jsi mohl mít alespoň těch 25% a byl bys jen ve výhledu .

Jinak samozřejmě zastávám i tvůj názor, že je to k ničemu. Je to lukrativní kšeft za veřejné peníze. Soukromník by si to nikdy nedovolil a jestli někoho potřebuje nebo ne, by si rozhodl sám. Z cizího (veřejného) krev neteče. Když jsem viděl to "pracovní nasazení" na Albertově, darmo mluvit.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 15:10:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chyba není na mé straně - víc jak 100% by neprošlo výstupní kontrolou. Ale ať krátí. Souhlasím s buchtou co u tohoto podniku ještě dělám.
Při takovém objemu pracovníků, smluv, zakázek, neustálých změn a všeho možného by se třeba u DP uživil vlastní soustavný audit. A možná by se za stejnou objektivitu zaplatilo ve finále míň. Ostatně odbor Interní audit a kontrola existuje, ale kdo ví co má na práci.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 23:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobně předpokládám nárůst zaměstnanců v DPP. Nikdo nemusí mít strach o místo. S velkým humbukem pár lidí propustí, ale násobky jich potichoučku přijmou. Každý má nějakého kamaráda, známého, ..., a to co doteď musí dělat sám (a samozřejmě nestíhá) mohou dělat klidně tři. Bude to stejné, jako v proklamačním snižování státního aparátu před volbami a následném několikaprocentním nárůstem během funkčního období. Ing. Barešová vyinkasuje peníze (žádné záruky na ní DPP podle jejích vlastních slov nechtěl), půjde o dům dál a do podniku si přijde pro pár miliónků někdo jiný. Všichni chceme být z něčeho živi...
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 19:26:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak to tady usnulo, jako by snad ani žádná transformace neprobíhala, tak to trochu oživim...

Článek z pera p.Ďurana s kterým se bohužel musim plně ztotožnit...
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 22:40:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, je to skvělý článek. Kdo to neví, tak jeho autor bude působit v redakční radě DP kontaktu.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 09. června 2007 - 12:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na jedné z tramvajových smyček jedné ze zemí EU jsem našel (a použil) pěkný záchodek. Měl i opodál svého bezdomovce, který s námi odcestoval pár stanic tramvají. Byl funkční, celkem čistý a to i bez Altexu
 
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1370
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 10:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Článek z Hospodářských novin odkaz o neefektivnosti pražské MHD (nebo DP Praha? - je vidět, že autoři nemají moc jasno).
Stojí za to přečíst si i komentáře čtenářů, dokud je článek veřejně přístupný.

Otázkou je taky smysl této masážní kampaně - něco naznačují i komentáře v diskusi, volně na ni navazuje tento článek z dnešních HN:
odkaz 2
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9575
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 11:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otázkou je taky smysl této masážní kampaně

Podle mě je to dělostřelecká příprava na zdražování jízdného.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 13:49:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: DPP je "efektivní" za cenu obrovského vnitřního dluhu. Osobně jsem přesvědčen, že informace tohoto typu nemají žádnou výpovědní hodnotu. Tímto způsobem se dá negovat nebo obhájit cokoli (ono známé "v čí prospěch"). I porovnávání ceny jízdného je velice složité a nejsem si jist, že je vzhledem ke kupní síle lidí u nás výrazně podhodnoceno vůči okolním zemím.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace