K-report
 

Archiv do 27.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 27.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9597
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 18:06:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska odpoledne jsem v Ječné viděl sólo 7040 celé v barvách Kofoly, včetně orientace .
O co jde?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3871
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 19:23:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není to tohle?odkaz
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 20:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano jde o reklamní akci Alofok 2007, viz odkaz

V provozu každou středu, čtvrtek, pátek.
Pedro74
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 13:18:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaké je prosím interní číslo linky, pokud tedy existuje + nebyl by VJŘ? Díky
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 00:25:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady mám fotky z Albertova z úterý. Co Mě Jediné překvapilo je ten dlážděný pruh směrem na Botanickou zahradu. Jsem velkým příznivcem pražské dlažby, ale takovýto pruh, který evidentně zařídili památkáři kvůli vedlejší dlážděné ulici mě nepřijde moc hezký a bude tam na tom hluk z projíždějících aut.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PS: Omlouvám se za ty otočené, příště se polepším.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1413
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 08:56:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, ten pruh dlažby chtěli památkáři.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Markýz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 11:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona bude zastávka Albertov z centra vídeňského typu? Já myslel, že kvůli výtkám ze strany slepeckých organizací je takové uspořádání zastávek odpískáno. Nebo je tam nějaký zlepšovák, podle něhož slepci poznají, že vstupují do vozovky? (vyvýšená hrana apod.)
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1416
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 12:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je tam Vídeň a byl to boj.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Markýz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 13:00:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně že byl to boj vítězný

Když je proti vídeňským zastávkám takový odpor, možná by DP a město mohli uvažovat o vybavení zastávek, v nichž se nastupuje z vozovky, aspoň zpomalovacím prahem (doplněným bumlíky vedle kolejového pásu, aby to závodníci neobjížděli).
Když jedu v gumokolu, tak sice příčné prahy nesnáším, ale v zájmu bezpečnosti pěšáků to vydýchávám. Navíc zpomalovací práh patří k jednodušším řešením než světelné ostrůvky a "Vídně", takže by zabezpečení zastávek touto cestou při troše vůle šlo rychle. Zvýšení nástupní hrany by se tím bohužel neřešilo, ale lepší než nic.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 13:55:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na tramvaji se nesmí použít plošina, pokud tam není ostrůvek - takže v případě, že by se tam neudělala Vídeň, tak je ta zastávka v jednom směru naprosto nepoužitelná pro invalidy a to je přímo proti zastávce nemocnice a na l. 24 jsou garantovaná nízkopodlažní pořadí
takže si můžete vybrat - buď se nevidomý naučí znát těch pár zastávek kde je Vídeň a nebo se vykašleme na invalidy
já si myslím, že Vídeň je v podobném případě jasná volba
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1388
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 15:29:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tedy mně trochu uniká smysl celé té vídeňské opičárny - většina řidičů ji stejně objíždí zleva (tj. po kolejích) a většina cestujících čeká na celém zvýšeném prostoru (tj. včetně "jízdního pruhu"). Ještě to trochu chápu na Letné, kde se musí dostat zásobování k barákům, ale na Albertově to celé sousedí se zdí. A silniční provoz tam zase není tak velký, aby stojící fronta aut podstatně narušovala pravidelnost tramvají.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9629
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 16:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem "to" zase potkal, tentokrát na Andělu. Jelo "to" na smyčku Hlubočepy a je kolem "toho" dosta značnej rámus. "Když ji miluješ..."

 
 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9630
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 16:14:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

většina řidičů ji stejně objíždí zleva (tj. po kolejích) a většina cestujících čeká na celém zvýšeném prostoru (tj. včetně "jízdního pruhu").

Ve Vídni ne.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 920
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 16:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Vídni ne.

V Brne v Reckovicich take ne. A po pocatecnich zmatcich to lidi (jak chodci, tak ridici IGK) take pochopili. Jinak se od toho v Brne upustilo a spis se zvetsi osova vzdalenost koleji a vytahnou se chodniky az ke koleji. Toto reseni ma jeste plus v tom, ze mezi tramvaji a chodnikem opravdu nelze projet IGK.

"Videnske zastavky" maji jeste jednu nevyhodu. V pripade nahradni dopravy a nocnich bus linek autobus zastavi bud jako tramvaj (a zbyde tam pruh pro IGK), nebo u kraje, a pak je to zase svinsky vysoko (zvlast u rady 7/900).
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1417
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 16:32:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale prdlajs ve Vídni, to je daleko, i v CZ máme zastávky tohoto typu a používají se - na Nádraží Vysočany z.c. a v Brně v Řečkovicích.

Neposuzujte Vídeňské zastávky podle Vodičkovy. To je nevhodné místo pro takovou zastávku a je i blbě udělaná.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1418
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 16:33:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam_r byl se mnou ve fázi, sorry za duplicitu. Ale máš to tady potvrzený i od Brňáka.-
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1392
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 16:51:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem já bych spíš bral to "nelicenční" řešení z Brna, tedy chodník na délku tramvaje vytažený až ke kolejím. V Praze to máme taky (heč) - v Karlíně; a protože na délku jen jedné soupravy, tak dvě tudy jedoucí linky jsou nuceny dodržovat aspoň interval 1-7. Před povodní se s oblibou vyskytoval interval O-8.
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 00:11:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A zde ještě přidávám fotky z trhání křižovatky a přilehlé tratě u Štefánikova mostu. Za pozornost stojí především vytrhané a vedle trati složené pražce, které byly pod panely BKV.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 11:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera večer jsem zaznamenal jakousi upoutávku na reportáž o tom, jak strašně jezdí pražští tramvajáci. Teď jsem si na to vzpomněl a zřejmě to bude v Z metropole/Týden v regionech od 12:05. Že by po Nově i ČT začala kydat hnůj? Pokud to tam nebude, omlouvám se za šíření poplašné zprávy. Škoda že jsem upoutávce nevěnoval větší pozornost.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 12:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to byly nějaký recyklovaný reportáže.
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 13:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, je to "Z Metropole":
http://ct1streaming.visual.cz/new/asx/high/ZMetropole-140707.asx
hned první reportáž...
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 13:28:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A hned za ní reportáž o těch profláklých hlášeních v metru. Víc v metrácké diskuzi.
Prostě zajímávé vydání...
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 14:16:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Druhá část reportáže bylo poděkování za umožnění natočit dokument zmíněný v první části. Nebo že by to bylo součást nějaký taktiky vedení?
Valema
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 2-2007
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 14:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to kalanis: jj já jsem to včera vyděl v noční repríze na ČT 24 docela jsem se naštval, jenom by mně zajímal proč pak nesrovnávaly i další věci nejen rychlost.......(to by chtělo napsat maila do české televize aby udělali reportáž i o jinejch věcech ohledně tramvají a mluvili tam pravdu také).......
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1393
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 20:24:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

docela jsem se naštval, jenom by mně zajímal proč pak nesrovnávaly i další věci nejen rychlost

Drážní inspekce měřila dodržování nejvyšší povolené rychlosti (která je stanovena předpisem) ... a zjistila, že z měřených řidičů ji šestina překročila, z toho někteří i o 100 %.
Když bude policie měřit rychlost aut (ale i tramvají) v blízkosti zdravotního střediska, zjistí porušení pravidel silničního provozu u 1/6 řidičů a rozdá pár stovek trestných bodů, taky budete křičet, že to je neobjektivní? A budete žádat třeba kontrolu kvality léčby - čili vytáhnete statistiku, že 10 % pacientů stejně do roka zemřelo, takže je jedno, jestli špatnou lékařskou péčí nebo tím, že je přejeli rychlí řidiči?
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 2-2004
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 09:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby Drážní inspekce měřila na místě, kde je to nebezpečné, ale oni si, stejně jako pak následně i DP, vybrali Senovážné nám, sjezdovou výhybku do Dlážděné, kde je nad výhybkou asi na 10 metrech vyvěšena rychlost 10 km/h. Jde o sjezdovou výhybku, při příjezdu od Jindřišské se tam spousta řidičů na těch 10 zapomene a jede 15 km/h, ale těch 20, tedy dvojnásobek, taky není výjimka. Tudíž se neměřilo, aby se něco zjistilo, ale chytalo tam, kde se čekalo, že se něco naměří, místo aby se opravila ta dilatace. Na druhou stranu se klidně nechá ulomený hrot výhybky na Palačáku, neb tam visí pomalu a za pár dní přece začíná výluka...

(Příspěvek byl editován uživatelem Martin Šubrt.)
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 10:21:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdvojnásobit 1 km/h a překročit tak povolenou rychlost o 100% není vůbec žádný problém, naopak, je problém ji nezdvojnásobit. Ani u 10 km/h to není obtížné. U 50 km/h již nastávají u tramvají jisté technické obtíže (pokud bychom snad nejeli Trojskou od Hercovky). Nepřekročit desítku, znamená oscilovat někde mezi 5 - 10.

Jízda Prahou tramvají nejspíš není pro cestující nijak příjemná. Jezdil jsem l. 23 a např. při jízdě přes KN zc jsou to desítky nášlapů, několik zastavení a rozjezdů. Turisté si také užijí cloumání při jízdě z Malostranské na Hrad. Někteří z toho mají i docela "švandu".
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1397
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 11:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdvojnásobit a překročit tak povolenou rychlost 10 km/h o 100% není obtížné

To nikdo nepopírá - a mohlo by to být třeba "válečným polem", kde na jedné straně by stály třeba všechny odbory a proti nim podnik, Drážní úřad magistrátu a Drážní úřad MD. Nelze ovšem vyloučit, že by tato "válka" přinesla zjištění, že jedinou možností je radikální snížení počtu výhybek, protože prostě Praha na lepší stav (ať nákupem nových nebo radikálním zlepšením údržby) nemá.

Ovšem k omluvám "není problém překročit" si pamatuji slova soudce při rozhodování o jedné z velkých nehod 80.let. Po vynesení rozsudku nám pak už soukromě řekl: "A víte, co mne nejvíc naštvalo - jak řidička, tak zástupce odborů argumentovali, že touhle rychlostí se jet nedá. To je stejné, jako když malé dítě přinese ze školy 5 a omlouvá to tím, že kromě něj dostalo pětku několik dalších spolužáků".

Takže nebrečte tady, ale pozvěte si (jako odboráři) televizi, vedení a DÚ do dílen v Hostivaři a tam si měřte, co různé rychlost dělají s podvozkem, jednotlivými částmi výhybky, spotřebou, hlukem atd.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1422
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 11:41:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rzeczpospolita:

Jasně, že leckde jsou pod BKV pražce. I horší věci se tam najdou, třeba betonové desky se šroubama, to se frézám moc nelíbí, když to potkají při frézování živičné vrstvy, která má mít 10 cm a má jen 4 cm. Tady máš pražce krásně vidět, dokonce nasvícené a jenom pár desítek metrů od Tvého místa pořízení fotografie...


 
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 15:10:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tolerance tacho je 1 km/h
tolerance radaru (lidaru) bude v tomto případě taky 1 km/h
tolerance na opotřebení kol bude v této rychlosti 1 až 2 km/h
takže pokud někdo naměří radarem například 15 km/h je dost možné, že řidič viděl na tacho 10 nebo 11 km/h (neukazuje desetiny a 10,9 km/h se za současných tolerancí klidně může na radaru ukázat jako reálných 15 km/h)
to je ve skandální řeči novinářů překročení o 50% !!! zavřít toho řidiče, to je skandál takhle ohrožovat lidi
takže kromě jednoho nebo dvou případů, kdy řidič jel rychleji (kolem těch 20), vše ostatní spadne pod stůl, protože za to DP nemůže řidiče trestat
a mezi náma 2 řidiči ze 48 měření, nebo kolik jich bylo - to není každý šestý, ale každý 24. - to už nezní tak drsně, že? kdyby se takhle měřilo na silnicích (napadá mě třeba omezení na 30 km/h které bylo jednu dobu v Českém Brodě na výpadovce na Kolín a nejpomalejší řidiči tam jezdili 60, to by nebyl každej 24., ale spíš každej 1. - už dneska se může každý za volantem posrat, když mu přijde pokuta za 60 km/h na 50 - tam se nehraje na jednotky km/h jako u tramvají)
btw jak píše Martin Šubrt - měřilo se na výhybce - sjezdové!!!, kde je povoleno normálně jezdit 30 km/h a jen si trochu sednul jeden jazyk - na tom opravdu vykolejit snad ani nejde, to je závada, kterou najdete na desítkách výhybek v Praze - takže opět jedna měřící akce na dvě věci - imho to je jen publicity stunt Drážní inspekce
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 23:46:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Štrosu dnes přibyla pomalá opatrná jízda. Arji, my si nestěžujem, my konstatujem. Stěžovat by si měli cestující, protože taková jízda (pokud nejedou zadarmo) za nic nestojí.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 14:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: To bude důsledek kvalitního navařování z minulého týdne, kdy tam svářeči DP byli denně...
Fotožurnál, toť mé dítko
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1424
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 15:29:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, pracovala tam soukromá firma, provádějící navařování v rámci outsourcingu, vyjadřujte se přesně, pane Mope.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 21:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Proč si podnik platí dvě firmy na jednu činnost - jednu vlastní a jednu outsourcovanou? Vlastní musí platit, i když momentálně nic nedělá a outsourcovaná mu na zakázku odvedla nekvalitní práci. To se nemůže vyplatit...
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 2-2004
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 09:47:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Vždyť přece o to jde. Hurá :-). A vyplatit se to může, jde o to jak a hlavně komu :-).
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1417
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 10:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na úřední desce MHMP visí pod evidenčním číslem DOP-8046/07 stavební povolení vydané pro
Prodloužení tramvajové trati do Radlic včetně smyčky
Stavba bude dokončena do 11/2008.

odkaz
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3045
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 10:43:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže skoro 5 let po Barrandovu. A to jsem si ještě v roce 2003 myslel, že by mohla být do roka až dvou. Jestli půjde výstavba TT tímto tempem, pojedu již historickou Porschetrou na lince 91 ze Suchdola s bílejma vousama.
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 11:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A koho to překvapuje, ať zvedne ruku. Však do Malešic se taky "staví" už přes 40 let.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.62.35
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 16:24:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

protoze nemam pravo psat do Prazskych tramvaji, zeptam se znovu zde. Nevadi klima stazenemu PTG na Vytoni nebo na Vystavisti ?
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 23:28:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co to jako má bejt - Změna trasy tramvajové dopravy (???). Kouknu do letáčků „nové imidže“, vidím chyby, resp. nedostatky faktické i grafické a hlavně přemítám, kdo tady neumí čééésky.
Oranžová se zdá být dobrá jako podklad pro číslo linky na zastávkovém sloupku, pokud to znamená změnu proti standardnímu vedení linky nebo zavedení linky náhradní. Konečně jasné prvotní vizuální info pro nešotocestujícícho – pozor zrada. I přeškrtnutí dočasně zrušené linky je konečně výraznější. Těší mě, že došlo na mé šotopředstavy, jak by to snad mělo vypadat. O oranžových infoletácích bych se naopak vyjadřoval dost nelichotivě a vypravení šesti pořadí z jedenácti náhradní linky 37 z Pankráce v současné situaci mi hlava opravdu, ale opravdu nebere. No ale když je na fanfarónské Hurá vlaječky, je asi také na jiné druhy plýtvání.
Ponorka_3049
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 11-2006


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 08:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzpomínky jednoho tramvajáka, docela pěkné http://lovely.f.sblog.cz/9.tramvaje/
Skeeve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 18:29:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Může mi prosím někdo vysvětlit logiku výlukového jízdního řádu při opravě Palackého náměstí? Proč je linka 20 odkloněna na Kotlářku a je zavedena zvláštní linka 37 Barrandov - Řepy?
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 13:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skeeve: Protože úsek Anděl - Řepy přišel o linky 4,7. Vést d-4 přes Národní zřejmě neprošlo kvůli kapacitě tratě.
Skeeve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 12:08:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slimman: Fajn, nebylo by ale logičtější a pro cestující míň zmatené, kdyby 20 jezdila ve své trase a zavedla se linka Řepy - Anděl s otočkou přes Knížecí?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3079
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 12:31:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skeeve: Taky bych tuto variantu viděl jako méně matoucí, ale nechal bych linku z Řep jezdit až na SN. Pokud by jezdila objezdem, byly by spoje s odjezdem z Knížecí do Řep celkem na prd.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2325
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 13:08:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do Radlické mezi Plzeňskou a ŽD tramvaj pustí policie jen s velkým sebezapřením a toto zřejmě není ten případ. Myslím, že 37 je test, zdali by se přeci jen oboustranný napaječ neuživil. Celkově mě překvapilo logické a jednoduché výlukové vedení, že někdo odolal zavádění nejrůznějších polookružních paskvilů.
Budoucnost patří bagrům!
Skeeve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 13:37:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To už je jedno, kde se bude točit, zda kolem Anděla, nebo na SN. Přijde mi ale nelogické, kvůli uzavírce Palačáku odklánět 20 od Barrandova.
Taky už by se konečně mohlo někomu rozsvítit a dát 6 jako dvouvozovou. Kvůli Laurové, která se bude přestavovat bůhví kdy, dát do centra jednovozou soupravu je šílenost.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2326
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 14:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skeeve: Sežeň kolem 15 miliónů a budeš druhej vůz mít.
Budoucnost patří bagrům!
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 14:10:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

otočka přes Knížecí je naprostá hovadina - to naštěstí nikdy neprojde
jen pro zajímavost, jakým směrem bys to točil? pokud z Bertramky doprava, tak tě cestující rozcupujou, protože přijet na Anděl o 5-15 minut pozdě není moc lákavé
a pokud naopak, tak ti s tím pojede 0 cestujících, protože všichni čekají na zastávce Anděl-Plzeňská a nezajímá je okružní jízda trvající 5+ minut (reálné časy ze zkušenosti při výlukách)

btw dnes byla celá oblast Smíchova neuvěřitelně mrtvá - ještě jsem nic takového nezažil
nikde samozřejmě nebyl jediný policista, aby zabránil totálnímu zahlcování křižovatek
běžně tam vznikalo zpoždění 7 minut

dále - kdo vymyslel, že do Vršovic stačí 6+24 je idiot!!! neustále obsypané ostrůvky, 6 chvílema nepobírala (a to i když jela za 24)
proklad samozřejmě neexistuje a celý den 6+24 jezdí jako vláček a pak 10 minut nic (reálný provoz, nevím jak je to v JŘ)
na Otakarově ZC na sloupku neškrtnutá l. 7 - takže na ní vždy pár cestujících čekalo - volal jsem to na dispečink, ale ani po 2 hodinách se nic nedělo

navíc neuvěřitelně rozhozené SSZ ve Vršovicích, takže Otakarova - Koh-i-noor místo 5 minut klidně i 8
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3083
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 14:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skeeve:
Právě že neni jedno, kde se bude ta linka točit. Většina těch co linkou pojedou, chtějí a budou nastupovat/vystupovat na Andělu. Ne Na Knížecí. Ve směru na Řepy každej chodí před Tesco a čeká až něco přijede. Pokud by to jelo z Knížecí, je mu to na nic.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2327
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 14:38:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R31: Jojo, co je 177 mezi busy, je 24 mezi tramvajemi. Vršovice: Místo odklonu 4 nikam bysme mohli mít po letech zase okružní linku: 4: Minská-Mírák-IPP-Moráň-Albertov-Otakarova-Minská.Obousměrně. Střídalo by se v Minský přechodem na jinej vůz. Chicht.
Co kdybysme tu linku z Řep točili na Laurový z Plzeňský do Radlický přímo? To by byla k ho*nu úplně a byl by klid :-))))
Budoucnost patří bagrům!
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 15:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

chtělo by to větší zásah
budu uvažovat s tím, že už je postavený úsek Radlická - Laurová
takže l. 6 zrušit
l. 20 z Anděla na Radlickou (jako dnes - přes den dvojice, večer a o víkendech sólo)
l. 4 na Barrandov
l. 14 končit Buranově od rána do 8:30 a pak od 14:30 do 21:00 - jinak na Smíchov
l. 13 zrušit
l. 21 v trase Modřany - Zborovská - Buranov (pouze ve špičce, ale večer trochu protáhnout = poslední spoj z Palačáku na Modřany a z Anděla na Buranov tak kolem 21:50, kvůli zlepšení intervalu - pak může pokračovat půl kola na 3,4,12 nebo 17 a dále na noční linku)
l. 7 trvale na Řepy
l. 9 - kromě ranní špičky (do 8:30) každý druhý spoj končit na Kotlářce
l. 24 z Karláku přes I.P.P na Otakarovu a dále po své trase
l. 19 - a to bude lahůdka :-) z Kubáně prodloužena přes Otakarovu, Albertov, Národní divadlo, Anděl na Kotlářku

doufám, že jsem na něco nezapomněl

výsledek:
Řepy - trochu méně vozů odpoledne, ale to jezdí stejně v závěsu (9,10,7) a ten 2. už není plný a 3. je prázdný (jako přínos: po celý den obsloužené všechny směry - díky celodennímu ukončení l. 7)
Barrandov - přidání pár sól večer díky 21 a pár souprav odpoledne díky dřívějšímu začátku prodlužování 14 - v porovnání s původní 20)
+ propojení I.P.P a Václaváku (nově vedená 24)
+ konec podjíždění na Kubánském nám.
+ zrušené nesmyslné sólo v centru (na SSZ je to stejně jedno a přes I.P.P nemůže jezdit sólo - naprosto nezvládá pobírat pokud náhodou někdo nejede před ním)
+ posílení úseku Karlák - Újezd - Anděl

ale znovu zopakuji - chce to most Dvorce - Zlíchov a TT na Pankrác - do té doby linkové vedení nepůjde udělat pořádně
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2330
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 15:49:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R31: Obrysy správné, jen některých předsudků jsi se nezbavil :-)
1) Na Pankráci nemá smysl aby vedly dvoje koleje 10 metrů nad sebou. OPRAVDU je to zbytečné. Teda pokud nemyslíš Jeremenkovu. Jenže to je hudba tak daleké budoucnosti.... Otázka zní: Co dělat TEĎ?
2) Zvážils , co udělá sólo v prokladu s dvojicí na Evropské?
3)9 rozděl na 9 a 29 s ukončením 29 na druhé straně Vápenka. OPRAVDU těch študentů není tolik, že by to nepřežili počkat další 4 minuty.
4) Místo se 14 bych toto provedl s 12: SN-Výstaviště
5) Problém je ta 21 a 24 a 6 a 19 ve spojitosti s Nuslema. Obávám se že bez pohnutí s intervalama to řešit nepůjde.
Budoucnost patří bagrům!
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 15:49:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě k tomu odklonu l. 4
je opravdu nesmyslné končit jí na Podolské vodárně (ručně přestavovaná uzamykatelná výhybka + navolování do SSZ zdržuje) - proč jí neprodloužit o 2 zastávky na Dvorce? tam by navíc umožnila přestup na 118 a 124
nebude to o moc dražší a cestujícím to pomůže
v ideálním případě by mohla ve špičce jezdit až do Modřan a nahradit tak chybějící 21

případně mohla jet na Otakarovu a trochu posílit Nusle
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 16:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

samozřejmě myslím Jeremenkovu - přece nebudu stavět most, abych potom jeho význam snížil na polovinu
je potřeba linka Barrandov - Jeremenkova - Pankrác, aby se ulevilo Ječné a současně úseku Smíchov - Karlák
dále by se hodila linka Modřany - Smíchov - Anděl - někam

ad Evropská? nechápu o čem je řeč, l. 20 takhle jezdí už dnes, to jsem neměnil
EDIT: omlouvám se, zapomněl jsem, že jsem psal sólo o víkendu - takže o víkendu klidně může být ve dvojicích, to ničemu nevadí

ad Vápenka - vzhledem k tomu, že tam jsem s 9 a 16 každý týden několikrát a vím jak to tam vypadá, jsem o Vápence ani neuvažoval (pokud by aspoň byla otočená do protisměru a měla stejnou nástupní, tak možná, ale takhle NE) - jestli to bude 9 a 29, nebo 9 s dvěma různejma koncema je imho jedno

ad 12 nebo 14 - jezdím obě a 12 je pro cestující z Barrandova spíš na delší trasy (Malostranská, Stross, dokonce Nádr. Hol.), zatímco 14 je spíš z nouze, že nemají přímý spoj na I.P.P - to bych odstranil tou 4 a 14 by mohla být jen jako posila

ad Nusle - chtělo by to sólo navíc, ale já nevím kudy ho vést aby nebylo někde zbytečně - možná by to šlo po trase Spořilov (tam by se taky sólo ve špičce sneslo) - Svatoplukova - Výtoň - Myslíkova - Karlák - Albertov - Spořilov - prostě polookružně

(Příspěvek byl editován uživatelem radek31.)

(Příspěvek byl editován uživatelem radek31.)
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 20:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4ku na Barrandov ne-e. Přešli by z ní lidi do desítky a ta by byla ještě narvanější než teď. Protože od zastávky Anděl v Nádražní ulici je to k OC Nový Smíchov docela kousek a lidi to chodit nebudou (a ani se jim nedivím).
No a nakonec vedlejší efekt: 4ka by nám taky docela chyběla na Kavalírce, protože ráno se při cestě na IPP bychom se do desítky všichni nenacpali a přestup u Anděla, bez výhledu na zabrání nějakého výhodnějšího místa, také není to pravé ořechové.

KM: 37 žádný test není. Jen se prostě šetří a šetří a šetří... vozokilometry na první a třetí prvočíslo. :-)
Když nevíš, logaritmuj!
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 09:45:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Okružní 4? To není vůbec obrozeneckej nápad! Za ten považuju 4 Čecháč-Moráň - převlečení na 7 a směr ÚD.Ale protože by to nevycházelo o víkendu,tak by to bylo aspon xy na Radošovickou a 6ka by tak mohla do svý trasy.
BTW. 6 by se mi líbila Kubán-Otakar-Pavlák-Národní-Staroměstská-Fakulta-Malostr-Staroměstská-KUBÁN-pokud možno prac.dny 2xT,možná prohodit s 24 na Strašnice. 21 Modřany-Myslíkova-Národní-Laurová. 3ka by tak mohla v polonocích solo?:-)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 819
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 12:17:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem se včera byl poprvé nucen svézt ve 14T ...

... a musím dát za pravdu všem, kdo jsou proti. Ten design, na to by si jeden ještě zvyknul, ale ten vnitřek! Koho napadlo dát ty sedačky zády k oknům? Tam se nedá vůbec hnout. To není tramvaj pro lidi, ale pro úchyly, co se rádi mačkaj.

Tahle tramvaj patří někam, kde ňa tramvajích nevisí doprava, kde jsou jen něco jako třešnička na dortu, třeba do toho Štrasu. Do Prahy se absolutně nehodí - leda by z nich někdo vyházel všechny sedačky.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 820
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 12:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.S.: Tomu, kdo o nákupu 14T rozhodl, by to měli dát k úhradě (když můžeme odsoudit pošťáky za vykradení pošty k náhradě v milionech, proč by nemohlo platit vedení Města za špatný výběr tramvaje?).
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3090
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 14:45:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milý lorde, ani já nejsem z tramvaje 14T úplně nadšený, ale než začnu něco kritizovat, raději se popídím po otázkách, které mě napadají.

Tramvaj 14T má sedadla zády k oknům protože se nevznáší, ale má nějaký podvozek, který je ukryt pod těmi sedadly, víš? Škodovka samozřejmě umí nabídnout a vyrobit tramvaj s podlahou o schůdek výš a sedadly po směru jízdy, ale to by tu nesměl být někdo, kdo politicky tlačil na to, aby podlaha byla co nejníž. Pak se není čemu divit. 14T je ušitá namíru tomu co DP chtěl a za co zaplatil.

To že tato koncepce tramvaje není do Prahy vhodná se už probíralo na krepu několikrát. Můžeš se snad jen těšit na 15T, která bude do roka a do dne představena a půjde o úplně jinou tramvaj.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace