K-report
 

Archiv do 30.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » MHD v Olomouci » Staré archivy » Archiv do 30.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jenda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 14:41:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tria a Astry přes centrum se tu už myslím řešily - z diskuse jsem pochopil, že tam nesmějí kvůli "tankodromu" na ulici 1.máje...tam by byla potřeba taky rekonstrukce. Snad časem. Pokud se pletu, někdo mě opravte, ale myslím že to je hlavní důvod...
Simulátor tramvajových linek MHD Olomouc MSTS.http://msts-olomouc1.webovastranka.cz
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4206
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 18:03:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem viděl na Hlavním nádraží dvojče 178+179 a na voze 178 měl na předním panelu a na zadním natočelo linka 202, směr Fibichova (přes centrum), a na voze 204, směr Fibichova (přes centrum). Při jízdě z Fibichovy již natočena linka 2. Toto jsem viděl poprvé, zajímavá porucha, fotku jsem nestihl.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Jenda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 18:46:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímalo by mě, jak je možný, že mohou být v soupravě spojeny vozy s BUSE a EM-testem - že se to nějak "nebije"...víte někdo o tom, jak to je? I režim na bočních panelech je jiný...na BUSE zastávky preblikávaji, na EMtestech "běži"
Simulátor tramvajových linek MHD Olomouc MSTS.http://msts-olomouc1.webovastranka.cz
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1700
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 19:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokládám, že každý systém má svou vlastní paměť a společné tedy musí být jen zadání funkce (tedy stejný číselný kód pro stejnou linku či jiné zobrazení, např. manipulační, služební jízdy apod.)

číslo linky 202 či cosi takového mám někde vyfoceno, tuším někdy loni, když byl nějaký operativní odklon z Neředína na Novou Ulici.
Hanzi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 06:56:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mladý student polehku z hospody na kolej dojde, ale starší cestující s kufrem na vlak v noci by šel podstatně hůř. A pro něj je tato doprava především. Jenže student, který se dopravuje v opačném směru na kolej než je hlavní nádraží nemůže potřebu dopravní obslužnosti řešit ze svého pohledu. A navíc v některých městech vůbec není noční doprava.
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 14:18:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzi:
Že jsem těch starších cestujících s kufrem zatím moc neviděl.

Ale nejlepší je stejně argument, že v některých městech vůbec není noční doprava, to už snad raději no comment.
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 500
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 14:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wang: ať už starší nebo mladší, to je jedno. Určitě si jich tolik neviděl právě kvůli tomu, že když někdo jede na noční vlak, tak si vezme buď TAXI, nebo si zajistí odvoz u známých.

Musím souhlasit s Hanzim...priorita by měla být co nejlepší doprava na Hlavní Nádraží a návaznost na vlaky.
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Urbino12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 3-2007


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 16:26:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro spojení centra města, sídlišť a nádraží je nejvhodnější tramvajová noční doprava + autobusová dopava tam kde zatím není dostupná tramvaj.

(Příspěvek byl editován uživatelem urbino12.)
Oblíbené odkazy: MHD na Hané - MHD Olomouc - MHD Prostějov - MHD Přerov
Urbino12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 3-2007


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 16:30:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a na nádraží by mohla být nějaká cedule Pragotronu o příjezdu vlaků, umístěna tak, aby řidič na ni viděl ze zastávky. Řidič nočního spoje (tramvaj, autobus) by se podíval kolik má vlak zpoždění a podle toho by jel nebo by počkal až lidi přestoupí.
Oblíbené odkazy: MHD na Hané - MHD Olomouc - MHD Prostějov - MHD Přerov
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 18:47:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlas s Urbino12, město velikosti Olomouce by si snad zasloužilo noční dopravu, která bude nějakým způsobem reflektovat nejen příjezdy a odjezdy vlaků... Vždyť ani tak by to nebyl problém, nikdo tady nebere to, že by noční linky neměly navazovat na odjezdy a příjezdy vlaků.
Světlomet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.141.244
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 20:33:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dlouho jsem zde nečetl takový nesmysl, jaký napsal Urbino12. Aby řidič sledoval zpoždění vlaků a podle toho odjížděl...No fakt nemám slov. Chtěl bych vidět tebe, jak někde čekáš na noční spoj MHD a on ne a ne přijet. 5, 10, 15 minut a stále nic. Ty čekáš a čekáš a jsi nervózní, protože chceš jet na třeba na vlak. A ten ti ujede, protože řidič čeká na zpožděný vlak. A Urbino12, co myslíš že je horší...? Když přijedeš do Olomouce vlakem a z důvodu jeho zpoždění ti ujede noční linka MHD a nebo tě noční linka MHD nedoveze NA VLAK ???
Možná to chce více rozumu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36138
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 20:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Světlomet:
Kdo chce, ten to dělá, kdo ne, hledá důvody, proč to jít nemůže.

On v Olomouci neexistuje dispečink? Ono z něj nemají spojení na vozidla? Oni tam nemají internet nebo aspoň teleron? Na konečných nejsou přestávky (v noci tím spíš)?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 21:01:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský: V Olomouci je noční doprava řešena okružními linkami, takže ta konečná je vlastně jen jedna. Při současném stavu by čekání na opožděný vlak mělo opravdu za následek zdržení cestujících čekajících na trase...

Olomouc by myslím zasloužila kvalitnější systém nočních linek.
Jakub_kedroň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 21:01:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Světlomet: V Olomouci je systém několika "inteligentních" zastávek, které (předpokládám i v noci) ukazují aktualizovaný čas odjezdu spoje (konkrétně v noci 51,52,53). Takže pokud by bylo zpoždění, vypsal by se aktualizovaný čas odjezdu. A myslím, že v noci není problém krátit JD. Případné rozšíření systému IZ by umožnilo (právě u nočních linek) dodržovat tyto návaznosti a informovat vestující veřejnost. Ale to je hudba budoucnosti.
Jenda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 21:10:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby byla varianta čekani na vlak, tak by to jiste bylo vymyšlený aby noční linka měla odjezd od nádraží například o 10 min později než pravidelný příjezd, vlaku, ridič busu by měl pokin čekat nejdéle 5 min po svém odjezdu, tím by se pokrylo např. 15 minutové zpoždění...ale stejně bych udělal nejraděj průzkum, kolik lidí těma nočníma vlakama přijíždí...tak až nebudu mít v noci co dělat, pudu to omrknout
Simulátor tramvajových linek MHD Olomouc MSTS.http://msts-olomouc1.webovastranka.cz
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 21:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda: Tak to půjdu klidně s tebou, protože by mě to taky zajímalo, kolik lidí vlakem přijíždí a jestli vůbec někdo z nich využívá noční autobusové linky...
Monitor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.167.41
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 21:22:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Málokdy tady souhlasím s některým z přispěvovatelů, ale tentokrát musím se Světlometem, protože takovou krávovinu jsem tady od vás pánové ještě nečetl..., a to jich tady bývá více než dost.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36143
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 21:55:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže v jiných městech jsou blbci, když to tam jde? (A v ojedinělých případech i opačně?)
Pokud jsou linky okružní, bez úprav by se to neodešlo, ale udělat odjezd 10 minut po příjezdu a případně 5 minut počkat, to problém být nemůže. Jen se musí chtít.
Ale dělejte si, co chcete, já s využitím taxíku problém nemám.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Monitor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.167.41
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 22:11:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Martin zlivský:
Mohl byste pane jmenovat ta města a případně bych i uvítal jejich "dynamický" JŘ nočních linek. Děkuji
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36146
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 22:18:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Funguje/fungovalo to tak v ČB. JŘ je pevný, ale stejně jako na sebe čekají jednotlivé noční linky (a na rozstřelech po osmé večerní i všechny ostatní linky), probíhalo to tak i na vyjmenované vlaky - dozorčí provozu volal dispečerovi DP, resp. naopak. A na internetu se dá poloha vlaku najít samozřejma taky.
Při ani ne hodinovém intervalu je vyčkání do pěti minut vcelku elegantním řešením, navíc když na konečných je stejně o dost víc času, než je nutno.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36147
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 22:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přes Olomouc jezdím v noci častěji, než je mi milé, takže si troufám tvrdit, že by prostá návaznost s desetiminutovým přestupem stejnak stačila, protože když se koná zpoždění, tak v noci buď minimální kvůli pomalému nástupu cestujících, nebo v řádu desítek minut, kdy by návaznost šla stejnak stranou.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Monitor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.167.41
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 22:30:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Martin zlivský:
To je sice pěkné, ale psal jste množné číslo co se týká měst. A nechci se opakovat, ale nebylo zde psáno, že olomoucké noční linky jsou víceméně pouze s jednou konečnou zastávkou?
S tím i související přestávka pro řidiče, ale to bychom tady mohli rozvádět spoustu jiných argumentů proč to jde a proč ne, prostě každý to vidí po svém, každopádně pro mně osobně je momentální stav nočních spojů zatím uspokojivý. Jak po stránce obslužnosti lokalit, tak i z provozních důvodů.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36148
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 22:37:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Praktickou zlušenost mám jen s Budějcema.
Ano, „jednohlavost” linek byla zmíněna, stejně jako nutnost linky přepracovat, kdyby se něco takového mělo uskutečnit. No a nejspíš by to i něco stálo.
Zda to má cenu, nemohu a ani nechci soudit, jen jsem reagoval na reakci nazývající tuto myšlenku neuskutečnitelnou kravinou (až na to, že by to opravdu zpoždění 15 minut nepokrylo, je třeba počítat i čas na přesun na zastávku - to je opravdu blbost), v případě potřeby by to bylo řešitelné.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Monitor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.167.41
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 22:50:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řešitelné je opravdu všechno s tím souhlasím..., toť vše
Urbino12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 3-2007


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 23:11:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednohlavost linek není vhodné řešení:
51 - pokud budu chtít jet proti směru linky tak se nedostanu, nebo budu muset dojet na Hlavní nádraží a pak jet linkou 51 nanovo. Třeba z Novosad nebo Povlu na Lazce nebo Letnou se nedostanu
52 - tady se třeba nedostanu z Brněnské, Hraniční na Jílovou nebo Kmochovu.
Oblíbené odkazy: MHD na Hané - MHD Olomouc - MHD Prostějov - MHD Přerov
Monitor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.167.41
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 23:23:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Urbino12:
Vážený pane, vy sedět na konstrukci JŘ a přijít s Vašimy nápady, počítám, že tam vydržíte max. zkušební období. Ledaže byste sám dotoval Vaše návrhy. Buďte prosím realista...
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 23:36:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikdo tady nebere, že současné řešení je nejméně finančně náročné, leč pro město jako je Olomouc je současný systém noční dopravy žalostný. Viz problém, který nastínil ve svém posledním příspěvku Urbino12, že ne všichni se mohou dostat tak, kam potřebují, pokud nechtějí absolvovat výletní jízdu přes celé město, na což v noci asi nemá nikdo náladu.

Jinak jako neregistrovaný je snadné tady všechny jenom napadat a urážet, že.
Urbino12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 3-2007


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 23:36:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Monitor:
Sohlasím s Vámi, že změna nočních linek by byla velmi obtížná a nikdo z vedení DP ani z magistrátu města Olomouce so do této složité práce nechce pouštět. Jsou jiné práce kde se může daný člověk více zviditelnit a bez práce. Předpokládám, že pokud by někdo navrhl nějakou změnu jízdních řádů, tak by bylo požadováno od toho kdo dopravu poptává to, aby nedošlo k navýšení financí potřebných na dotování noční autobusové dopravy. Pokud by došlo k navýšení vozokilometrů projetých za jednu noc. A to nemluvím o tom, jaké navýšení by znamenalo obnovení nočních tramvajových linek.

Jen, abych uvedl, že nepracuji v DPMO ani na magistrátu a tedy nemám s dopravou nic společného.

PS: mohu se Váš zeptat v jaké oblasti pracujete?
Oblíbené odkazy: MHD na Hané - MHD Olomouc - MHD Prostějov - MHD Přerov
Monitor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.167.41
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 23:58:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Wang:
Řekněte mi jediný rozumný důvod, proč se registrovat?
To Urbino12:
No vidím, že jste si odpověděl sám a co si týče mého zaměstnání, to si myslím, že není vůbec podstatné.
Urbino12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 3-2007


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 00:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vidím, že jste si odpověděl sám a co si týče mého zaměstnání, to si myslím, že není vůbec podstatné.

Já myslím, že to podstatné je. Pokud jste zaměstanac DP Olomouc, tak se na situaci dívate z odlišného pohledu než mi ostatní...
Oblíbené odkazy: MHD na Hané - MHD Olomouc - MHD Prostějov - MHD Přerov
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 12:49:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T3SUCS 176 již má Em-Test a je spojena do dvojice s vozem 167.
Teď se Em-testuje poslední vůz a to T3SUCS čísla 177.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1805
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 16:41:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná to někdo neviděl - ex DPMO 129 momentálně vypadá takto:
 
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 18:24:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ta sv. T3SUCS není 176-167 ,ale 176-166.
dnes chcípla na d-1 144-145.
KRISD91
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.167.49
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 20:00:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ta debata o nočních linkách je excelentní,Urbino 12 více přemýšlej než něco napíšeš.
Drátek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.122.225
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 22:18:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro příklad olomoucké perfektní návaznosti. Vlak od prahy příjezd 0:05 autobus 52 odjíždí 23:58. vlak od prahy příjezd 2:56 autobus 52 odjíždí 2:53!! jezdím tak celkem často a pěkně to štve. Honza
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 13:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drátek: To víš, pro cestující na nádraží je ta doprava především, jak tady bylo nedávno řečeno...
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 15:17:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes v provozu na d-7 126-172 a sv.na d-6 čísel 176-166.
a co 153 jezdí ještě nebo je už na VP?
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 20:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno, že noční doprava v Olomouci stojí za <|> jsem už zjistil, ale ono to není o moc lepší ani večer. Kupříkladu včera večer jsem se potřeboval dostat v osm večer z Nádraží město na Tržnici, no jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistil, že poslední 7 jede v 19:35 a pak až 52 v 23:02. Než bych překombinovával cestování k Prioru, pak přesun na Hrdinů, odtama k Okr. soudu a pak na Tržnici, vyrazil jsem raději pěšky. Jinak, kolik těch vlaků v noci do/z Olomouce přijede/odjede? Nějaká ta Silesia, Excelsior, Šírava... A kolik lidí přijíždí/odjíždí? Je to takové kvantum, které předčí počet potencionálních cestujících z řad těch, co jsou v noci z jakéhokoliv důvodu v městě? Ještě, že bydlím v centru nejcentrovatějším a vše mám víceméně ve vzdálenosti, při které akceptuji pěší přesun.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & MHD Olomouc » http://tramvaj.wz.cz
Krysolet na laminátku !!!
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 22:49:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doktor: tedy nic proti, ale je obrovský problém svézt se linkou 2 na Palackého a udělat odhadem 50 kroků za roh na bus zast. Náměstí Hrdinů? Pokud mne paměť neklame, při mé poslední návštěvě Olomouce odtamtud jezdil vcelku slušný počet autobusů ve směru na Tržnici. Nehledejme problém tam, kde není!
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1146
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 23:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vida, přestup na bus na Hrdinů mě nenapadl. No, když tak koukám na JŘ busů, jezdí hromadně - během 5 minut 3-4 spoje, pak 10-15 min. nic. Pěšky jsem byl v cíli rychleji, byť s větším opotřebením dolních končetin. Popravdě, výlukový provoz tramvají mi vyhovoval více.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & MHD Olomouc » http://tramvaj.wz.cz
Krysolet na laminátku !!!
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 02:47:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doktor: Jo, ještě štěstí, že v Olomouci to není taková hrůza zvládnout cestu pěšky, není to do/z centra tak daleko. Ale noční doprava opravdu nic moc. Ale bylo mi zde řečeno, že pro ty, kteří by ji potencionálně využívali, a i tak využívají, určená není. Myslím tím studenty. Prý hlavně pro ty na vlak. Těch je asi víc.
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1704
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 04:52:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No v Olomouci jsou jako základ tram dopravy brány linky 2 a 4, nikoli 2 a 7, které by pokryly celou síť, přičemž by se dal zaručit přestup na nádraží a Náměstí Hrdinů. Je fakt, že já, bydlící u tržnice, už jsem se zvykl na noční či víkendové ranní cesty na nádraží pěšky.

Vyštrachal jsem kdesi ty mé propočty noční dopravy, je to vázáno na loňský či předloňský vlakový jízdní řád, tak studujte:
 

(Příspěvek byl editován uživatelem jva.)
Canfranc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 1-2004


Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 11:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No taky bych se přimlouval za větší návaznost vlak/noční bus, než je teď. Sice jsem zvyklý chodit v případě nouze pěšky, ale pokud má člověk nějakou větší zátěž, tak by něco jiného než taxík přivítal...
Jak říkal M_Z pokud se chce, jde všechno, takže páni Monitorové z DP: Nechtěli byste místo monitorování nad tím trochu podumat a svým zákazníkům vyjít trochu více vstříc?
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.113
Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 17:18:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na www.dpmo.cz je tato informace:
"26.9.2007 Posilová tramvaj po utkání 1. fotbalové ligy.
Vzhledem k očekávané zvýšené frekvenci cestujících po skončení utkání 1. fotbalové ligy bude v sobotu 29. 9. 2007 vypravena posilová tramvaj, která vyjede přibližně ve 21.05 hodin (cca 20 min. po ukončení utkání) z občasné zastávky Sokolská přes centrum na Hlavní nádraží a výstupní zastávku Fibichova."

Text mně přivedl k otázkám, které spolu souvisí. Jaká je frekvence cestujících olomoucké MHD? To je tak nízká, že její zvýšení stačí zvládnout (jedna) posilová tramvaj? A Mimochodem, to je i tak nízká návštěvnost olomoucké kopané?
Pozoruhodné.
Světlomet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.141.244
Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 18:11:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no toto

Ano, návštěvnost fanoušků kopané v Olomouci je více než žalostně nízká.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4215
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 23:28:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jva: zajímavé řešení JŘ
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 00:04:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no toto, Světlomet: Žalostně nízká v evropských měřítkách, ale na české poměry je návštěvnost na Andrově stadionu nadprůměrná.
Spíš se divím, že píšou na stránky informaci o posilové tramvaji, když je to už samozřejmost po každém zápase
Bohužel se nedá říct, že by to stačilo. Ovšem daleko horší situace je v autobusové dopravě na sídliště Povel a Nové Sady. Žádné posilové busy, nic
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1705
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 09:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: samozřejmě to jde rozepsat do nějaké klasičtější podoby, ale takhle je to vlastně komplexní přehled v jedné tabulce.

Posilová tram: pamatuji, že před nějakými 20 lety stávaly v Legionářské 4 tramvaje, jelo se hned po obsazení vozu. zpravidla první jel na Pavlovičky, další na Fibichovu, takže kdo jel na autobusák, bral to poklusem či v 88.minutě. Občas při významnějších útkáních (např. UEFA) byly i posilové busy na sídliště. Taky policie dohlížela, aby se z okolí stadionu auty odjíždělo až 20 minut po utkání (pravidelně na stadionu hlášeno), až se nemotorizovaní trochu rozejdou. Nyní se u stadionu otevírá parkoviště, takže asi dalších pár příznivců sedne do aut.
Světlomet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.141.244
Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 09:56:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trupman - po celou dobu výluky posilová tram. nejezdila. Nechápu, proč by to nemohlo být někde napsáno, že jede. A nevím, jestli jsi někdy touto tram. jel, ale není pravda, že by to nestačilo, jak píšeš. Dnes máš příležitost se podívat. Sigma vykopává v 19:00 hod. A v počtu obyvatel a velikosti stadionu je podle mého návštěvnost nízká.
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 10:40:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Světlomet: chodím na Sigmu už pět let a poslední dva roky opravdu AKTIVNĚ fandím, o žádné poučování tady opravdu nestojím K velikosti stadionu je návštěvnost nízká, k počtu obyvatel průměrná a v české lize i nadprůměrná.
Výluka skončila 1.9., od té doby se už jeden zápas hrál (konkrétně 15.9. s Brnem) a samozřejmě u toho posilová tramvaj byla.
Přiznávám, že posilovou tramvají sem nikdy nejel, ale pokud opravdu stačí, tak je to dáno tím, že lidi raději půjdou po svých nebo pojedou autem.
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1811
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 11:35:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To bych si rád zkusmo porovnal s jistým podobně velkým městem (co znamenají ty 3 tisíce za rozdíl..)
Jaká je četnost a vytíženost spojů u stadionu v dobách zápasů a do jaké míry je řešená návaznost?
U nás (kde bývá většinou obstojně zaplněný kotel) jede od stadionu do centra kupříkladu mezi 20-21 hodinou 6 spojů (z toho 2 v jednu minutu), mezi 21-22 hodinou jede do centra spojů 5. Pokud je mezi spoji až moc velká mezera, tak cestující může dorazit na druhou stranu od stadionu asi 500 metrů na linku 12, avšak většinou se to časově nevyplatí. Návaznost na terminálu skoro vždy nějaká je. Ve výsledku poptávka po posilách není.
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Světlomet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.141.244
Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 12:28:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že po skončení fotbalu je spojení dobré. Není určitě dobré pro ty, co nedokáží chvíli počkat třeba na další spoj a nebo jakmile si ve voze nesednou už nadávají, že je to přecpané. Pro takové je jen jedna rada. Pěškobus a nebo auto.
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 12:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sergeilbc:
OT: Přijedeš dneska do Olomouce podpořit svůj tým?

No tak v Olomouci je stadion narozdíl od Liberce prakticky v centru města. Průměrná návštěvnost v téhle sezóně (zatím jen 3 domácí zápasy) je 4931 diváků na zápas. Pravda zatím je to průměr, ale myslím, že se to časem zlepší.
Dnes začíná zápas 19:00, tj. měl by končit 20:45 (+5 minut nastavení, takže dejme tomu 20:50).
Ze zastávek Náměstí Hrdinů/Sokolská/Palackého, kam se ze stadionu dá dostat za 3 minuty odjíždí směrem na Hlavní Nádraží tyto spoje:
d-2 20:59; 21:14; 21:29
d-4 20:52; 21:07; 21:22 tato linka pokračuje dále do Hodolan, Bělidel a Pavloviček a na autobusové nádraží
+ posilová linka 20 min po ukončení zápasu
(na všech tramvajových linkách pouze sólo vozy)
tímto směrem tedy celkem dostačující

směr Tržnice:
a-14 21:14
a-16 21:15
a-17 21:11
a-18 20:52
a-20 21:23
a-27 20:56
tady jsou už ty časy odjezdů trošku horší

No a teď odjezdy do různých více obydlených městských čtvrtí:

Tabulový Vrch
a-16 21:10

Povel, Nové Sady
a-16 20:45; 21:15
a-17 (dále do Slavonína a Nemilan) 21:20

Nové Sady přes Roosveltovu
a-14 21:14

Neředín
d-2 20:54; 21:09; 21:24

Nová Ulice
d-4 21:02; 21:17

Nový Svět
a-22 20:43; 21:52

Černovír
a-17 21:57
a-22 21:23
a-20 21:23 (při využití této varianty si užijete okružní jízdy okolo centra a následně ještě kousek po svých)

Holice
nutnost dostat se na Hlavní Nádraží (tedy +8 minut) a pak:
a-19 21:03; 21:25

Řepčín, Hejčín a Lazce jsou v docházkových vzdálenostech. O dopravě do vzdálenějších a méně obydlených částí města se raději ani nezmiňuji.
Je na každém, aby usoudil, zda to stačí nebo ne.

Světlomete, ty si evidentně nikdy nejel z fotbalu.
Stát na zastávce třeba i deset minut, když je venku pod nulou (zatím teda ne, ale za chvíli to už tak bude) a pak se mačkat, opravdu mačkat v 12 metrovém autobuse, je opravdu o nervy. Hlavně když jsou k dispozici kloubáky a garáže DPMO nejsou daleko. Myslím, že nějaký ten vložený kloubák směrem na Tabulák nebo na Povel+NS by neuškodil.
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1813
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 13:31:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trupman: Kdybys řekl dřív, tak jsem ten autobus stihnul. Beztak ti naši žabaři momentálně za moc nestojí...
Samozřejmě děkuji za vyčerpávající odpověď.
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 21:48:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím se trošku opravit, a-17 směrem do Nemilan jede 21:11. Ovšem nebyla ze záhadných důvodů napsána na zastávkovém panelu.

A fanoušků dneska bylo 5535

(Příspěvek byl editován uživatelem trupman.)
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Světlomet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.141.244
Odesláno Neděle, 30. září 2007 - 09:45:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trupmane
Včera byla zatím nejvyšší návštěva v tomto ligovém ročníku. A jestli jsi na fotbale byl a následně cestoval tím autobusem co zmiňuješ, tak jsi se určitě nemačkal. Situace po skončení utkání vypadala asi takto : Posilová tram. byla zaplněna asi ze dvou třetin. První d-2 směr HL.N. co vezla lidi z fotbalu byla zaplněna asi z poloviny. Na Neředín nevím. První d-4 na NU byla plná. První d-4 na HL.N. asi víc jak půlka. a-27 směr Svornosti téměř prázdný. a-16 směr TV pobral lidi bez větších problémů. Ještě by se vlezlo. a-16 směr Povel už nebral skoro nikoho, protože všichni šli do a-17, která jela před a-16. A a-17 rozhodně přeplněná nebyla.
Tak opravdu nevím, kde by jsi chtěl posilovat. Navíc jak píšu, byla to včera zatím nej. návštěva a tak se dá předpokládat, že po minulých zápasech situace nebyla jiná. Ale jak jsem psal včera, jsou tací, co když si nesednou tak breptají...
Jinak se Sigma vytáhla a vyhrála 1:0

A Trupmane ještě jedna taková maličkost. Píšeš, že stát na zastávce 10 minut, když je pod nulou je o nervy...myslím, že když před tím sedíš 2 hodiny na fotbale, tak 10 minut na zastávce tě nemůže nijak rozhodit. Možná tebe jo, ale tak se zazimuj jako některá zvěř a vylez až na jaře. To se fotbal ještě hraje :-)
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 30. září 2007 - 10:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MHD je tady od toho, aby byla pro lidi a ne aby lidi byly oběti MHD. Když se prostě ví, že je fotbal a že pak je plná zastávka, která čeká na autobus jedním směrem, tak snad tu posilu můžu poslat.

A mimochodem, pokud si taky cestoval tou a-17, tak vím kdo asi budeš. Ten vožrala co byl vzadu a všechny otravoval svým smradem (a městská policie stála vepředu a ani si tě nevšimla, máš z pekla štěstí)
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Světlomet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.141.244
Odesláno Neděle, 30. září 2007 - 11:22:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to se pleteš Trupmane. Já byl ta policie :-)
Ale teď vážně. Kdyby jsi pozorně četl, tak jsem psal o a-16 co jela až za a-17. To znamená, že vožrala byl někdo jiný. Možná jsi měl sám pěkně nakoupeno a moc si toho nepamatuješ.

Ale já stále nechápu, proč prahneš po posilách, když nejsou potřeba. Žádný autobus plný nebyl!!! a pokud má autobus kapacitu kolem 90 míst a cestujících je např. 70, tak ty by jsi to posílil, aby v každém jelo 35 lidí. Výborně. Geniální.
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 30. září 2007 - 11:32:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, byl jsem možná trošku mrzutý z neblahého fotbalového zážitku, každopádně si ještě pořád pamatuji.

Netvrdím, že autobus byl tentokrát tak narvaný jak ranní a-15 směrem do Černovíra, ale stát na zastávce deset minut prostě není nikomu po chuti. Posila v trase třeba a-16 by hned nabrala fanoušky a nechala by kapacitu následujících spojů už pro "normální" cestující.
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Jenda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 2-2007


Odesláno Neděle, 30. září 2007 - 11:50:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdarec, chtěl bych vám ukázat, jak vypadá takový model olomoucké T3 do počítačové hry MSTS. Myslím že se autorovi povedl že jo ;) Vím, že to patří spíš do sekce hry, ale přece nás olomoucké "šotouše" o takovou krásu neochudím že jo
Screen 1 a Screen 2 PS: trat se stále staví, takze sloupy a detaily teprve prijdou
Simulátor tramvajových linek MHD Olomouc MSTS.http://msts-olomouc1.webovastranka.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace