K-report
 

Archiv do 16.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Historická vozidla » Archiv do 16.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1105
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 16:49:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mírně upravená kopie dotazu, který jsem dal do historických busů:

Dotaz na majitele historických vozidel (úvahy "šotoušů" co by kdyby nejsou v této chvíli relevantní):

Jaká jsou aktuální platná pravidla pro jejich provoz?
Předpokládám, že pokud má staré silniční vozidlo "normální SPZ", musí chodit v předepsaných lhůtách na STK, přitom může vozit lidi atd. Při těch STK musí splňovat navíc co, proti době, kdy bylo uvedeno do provozu? Mne napadá akorát zadní červená mlhovka a zástěrky, které před rokem X nebyly povinné - ale je ještě něco navíc?

V případě vozidel s registrační značkou "V": vím, že platí sníženou pojistku (co silniční daň?), ale zato smí vyjet na silnici jen v souvislosti s nějakou historickou akcí. Jak prokazuje případné silniční kontrole, že právě jede na akci? Jak je to s TK - jak často na ni chodí, co se kontroluje (ve srovnání s vozidlem v provozu) a kdo ji provádí (každá STK, jen vybrané nebo nějaký pověřený veteran club)?

Může s "V" busem převážet cestující (např. jen "spřízněné = členy veteran club, nebo na ohlášené akci kohokoliv)?

Platí značka "V" i do ciziny, popř. za jakých podmínek?

Případné odpovědi radši přímo na můj mejl (přes něj i vysvětlím, na co to potřebuji), ať to tady nezaplňujeme. Díky předem za poučení.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 19:16:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odpovím, co vím: Pokud máš doklady, tak chodíš na STK a musíš splňovat aktuální předpisy.

Pokud chceš veteránské doklady, tak se musíš zůčastnit testace. Tam členové FIA (mezinárodní veteránská organizace) posoudí, zda vůz splňuje podmínky pro uznání za veterána. Hodnotí se stáří, stav, vzhled apod. Na testace se pak chodí pravidelně (analogie s STK) a dostaneš průkaz veterána. Dnes už neplatí, že bys nemohl vyrazit s vozem mimo veteránské akce. Ale asi bys také nemohl s vozem jezdit každý den do práce (budil bys podezření).

Co se týká výbavy: Moskvič 408 a první série 1000MB neměly v karoserii ukotvení na bezpečnostní pásy. Tudíž by měly projít testací i bez toho.

Co se týká autobusů: Možno vozit lidi na veteránských akcích, přičemž pro veterány se obvykle povoluje menší obsaditelnost. Tj. Karosa s 46 místy k sezení by měla povolenou cca poloviční obsaditelnost. O vození lidí mimo akce nevím, ale bude to asi stejné. Neplatíš mýto a nesmíš s autobusem podnikat.

Pro výjezd do zahraničí (si myslím) to platí, neboť ti doklady vydala mezinárodní veteránská organizace (FIA).

Pokud máš něco v plánu, ozvi se mi prosím na mail. Taktéž něco plánuji.

(Příspěvek byl editován uživatelem fousekx.)
Urbino1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 6-2006
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 20:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou nějaké historické nákladní automobily?
A přes to jede autobus ...
Ceduláci v DPmO končí ...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace