K-report
 

Archiv do 10.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Silniční a dálniční síť » Archiv do 10.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 17:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, tak tuhle nevyužitou komoru by jsme mohli přejmenovat a třebas věnovat zahraničním SPZ.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30397
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 18:05:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už, tak ne "by jsme", ale "bychom" (nebo aspoň "bysme"), a navíc nemohli, protože existuje sotva pár hodin (a nechtěl jsem ji zakládat nicneříkajícím příspěvkem, tak jsem ji založil jako prázdnou).

Ale tedy k tématu aspoň něco:
Výstavba dálnice v okolí Kroměříže úspěšně pokračuje

PS:
Zahraničním SPZ/RZ se nebráním, ale to by napřed musela zavládnout aspoň částečná shoda... Pak to klidně založím na zeleném poli.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 18:17:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za nejméně využívanou komoru považuji "Cestování stopem", klidně BYSME ji mohli zrušit.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1551
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 18:32:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za nejméně využívanou komoru...

To ve mně evokuje dotaz sem: navrhněte adepty na nejnesmyslnější a nejnevyužitelněnjší čtyř a víceproudé silnice u nás! Torz nikdy nepostavených obchvatů a podobně je u nás určitě dost. Máte někdo něco?
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4064
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 18:44:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353:
Nejvíce nesmyslná čtyřproudovka u nás? To bude ta do Slušovic postavená původně kvůli plánované návštěve někoho významného (teď si nevzpomenu na jméno) ze SSSR. Pokud se nepletu, tak nakonec stejně nepřijel .
Dneska už, myslím, jsou z krajních jízdních pruhů udělané odstavné.
ICQ: 202 888 377
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1552
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 19:02:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo o tom jsem slyšel, ale ono se najde spousta jiných (třeba i krátkých úseků). Například toto dlouholeté ukončení třídy Ed. Beneše v HK. Ještě nedávno to končilo mnohem krkolomněji.
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 19:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Plzni silnice na sídliště Vinice i s tramvajovým pásem.

V Budějovicích ulice Milady Horákové.

V Jidřichově Hradci polokružní ulice přes sídliště Vajgar.

V Třebíči ulice vedoucí po severním okraji města kolem sídlišť i s nevužívanými zastávkovými zálivy zřejmě pro nikdy nedokončené trolejbusy.

U nás v Táboře máme taky takovu původně čtyřproudovku, která měla být (asi) hlavní osou sídliště, které se už po sametu dál nestavělo. Délka je asi 500 m, z druhého pruhu jsou dnes parkovací stání a podchod byl sice dokončen, ale nikdy se nepoužíval, dnes je zakozervovaný a z vestibulů jsou obchody.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30442
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 19:49:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta budějcká Horákovka se ale poměrně brzy dočká napojení na Strakonickou a poté i k Plané na E55. Takže se možná stane hlavním průtahem E55 městem. A to pak asi bude šrumec...

Zajímavá jsou i torza pokusů o napřímení II/157 a II/156.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 20:26:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna taková nedokončená silnice je poblíž Frenštátu pod Radhoštěm (býv. okr. Nový Jičín), nejspíš to měl být obchvat Frenštátu, který měl navázat na silnici do Frýdlantu nad Ostravicí. Končí v takovém malém lesíku (původně to měla být křižovatka ve tvaru T, ale je z toho pouze 90° zatáčka).
 

Osobně jsem po ní jel a nepotkal jsem na ní žádné auto, je zcela nevyužitá a zbytečná - navíc je dost široká, něco jako výpadovka z Ostravy na Opavu. Je ve schátralém stavu a místy zarůstá mechem.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 20:53:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obrátím list a uvedu zde naopak hodně využívané silnice, které jsou ve všech turistických mapách označovány jakožto polní cesty.

První je ceta z Jistebníku do Studénky, je zde provoz jako na běžné okresní cestě, má kvalitní asfaltový povrch, bohužel je tak úzká, že když se chcou auta vyhnout, musí vjet pravým kolem na trávu. Ještě 5 let zpátky na ní byl zákaz vjezdu (aby tam nejezdily auta si snad přáli zemědělci, kteří na kopečku mají jakýsi sklad hnoje).
Druhý případ je cesta z Petřvaldíku do Albrechtiček, krásná asfaltka a za dne vytížená asi jako hlavní tah z Bílovce na Studénku , takže na této "polní cestě" je místy doprava jako na běžné okresce, horší opět je, že se auta musí vyhýbat na trávě. (Tak samo před 5 lety tam byl zákaz vjezdu - nejspíš kvůli blízké letištní ploše, ale místní se asi vzbouřili a cestu zprovoznili).
 

Pravda je, že by si obě tyto cesty zasloužily rozšíření, protože do poměrně zalidněné Studénky by směrem od Ostravy mohlo vést více cest.

(Příspěvek byl editován uživatelem RUL.)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1553
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 22:24:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul - těch druhých případů se dají najít určitě kolem každého města desítky. A v drtivé většině to je nedořešenou dopravní situací na těch oficiálně hlavních cestách. Kolem Pardubic je to třeba silnička z Mnětic na Hostovice. Na mapě je zakroužkovaný most na téhle cestě přes řeku Chrudimku.
 
Léta tam byl vjezd zakázán a nakonec tam dokonce chvíli jezdila při objížďce i MHD. Na téhle fotce je to ale zvláštní jízda při oslavách 2005:
 
Další téma jsou dnes už nesmyslné stavby, které svůj účel splnily. Nejnápadnější jsou mosty. Kromě populárních mostů na nikdy nedostavěných dálnicích třeba kousek od Pardubic most přes dnes již snesenou vlečku, po které se stejně nikdy nejezdilo:
 

A určitě je toho mnohem víc. Sem s tím :-) !
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1554
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 22:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě jedna věc. Stejně jako drážní archeologové občas pláčí nad nezakreslováním vleček do map, existují i účelové silnice, v mapách neuváděné. A nemusí to být někde v povrchových dolech. Ukázka opět z velmi obydleného Polabí. Z elektráry v Opatovicích nad Labem vede účelová podniková silnice daleko mimo areál na popílkovičtě. Na trase má nejen most přes řeku Labe, ale také mimoúrovňově kříží silnici Bukovina - Dříteč. A to zajímavým mostem, budícím ze silnice dojem drážního příhraďáku. Celá silnice je na mapách na Atlasu tady. Jinde ale většinou nakreslená není (na mapy.cz nebo v klasických automapách).

 
 
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4193
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 22:45:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No v Ostravě a okolí se taky najde pár zvláštních ukončení 4proudých komunikací. Hold za komunistů se plánovalo a plánovalo a ejhle přestali vládnout.
Viz Martinovská v Ostravě-Porubě:
 
Výškovická v Ostravě-Výškovicích:
 
A nakonec Dlouhá třída v Havířově.:
 
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8387
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 23:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Praze se taky najde jedna bizarnost, která mi trochu vrtá hlavou - ukončení D5 v Nových Butovicích.

 
 

Opravdu by mě zajímalo, kam to mělo pokračovat.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 23:43:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain: co je na tom bizarního? Normálně to je připraveny pro další prodloužení. Stejně jako kdysi např. D11 u Poděbrad.
ICQ: 246-442-983
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4065
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 23:58:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trupman:
To je jasné, ale kudy to chceš prodloužit?
ICQ: 202 888 377
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 00:09:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: No, v tom Martinově to je divné, ale v těch Výškovicích mi to připadá normální - zkrátka konec sídliště, konec silnice - dál už je přeci pole a až do Staré Bělé by to nemělo smysl táhnout dál - rovnou by ti mohlo připadat divné zakončení Rudné ulice v Porubě. Spíše mě připadá nesmyslný velký počet dvouproudových komunikací na Karvinsku (nikdy nejsou až tak hodně vytížené).
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 00:27:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela kuriozní jsou bývalé okresní silnice, které zmizely pod hladinou vodní nádrže Slezská Harta na Bruntálsku. V zakroužkovaných obcích na mapě lze krásně vidět, jak asfalt mizí pod hladinou. Také lze rozpoznat, jak dané obce byly zhruba komunikacemi počátkem 90. let spojeny (než bylo dáno do provozu toto vodní dílo).
 
Leviathan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 2-2007
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 00:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to ukončení D5:Nemá být tím pokračováním silnice nazývaná "Radlická radiála", někde jsem četl, že je několik variant (s tunely) kudy to trasovat.
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 00:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield: No nevím kudy přesně, ale končit by "to" mělo ve Zlíchovském tunelu.
Tadyk něco je: http://stavlisty.cz/2005/02/radlicka.html
ICQ: 246-442-983
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 01:03:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Upřímně lituju obyvatele Města Libavá v okrese Olomouc, kteří se chtějí dostat do (vzdušnou čarou) blízkých Hranic na Moravě, cesta na Potštát slouží vojenským účelům a je na ní zákaz vjezdu, takže obyvatelům Libavé nezbývá nic jiného, než to vzít buď východním směrem přes Vítkov (58km) nebo západním směrem přes Olomouc (71km), kdyby zprovoznili cestu na Potštát, tak to mají do hranic pouhých 25km, navíc by se z Potštátu stala významná křižovatka a né nějaká zapadlá "díra".
Zase na druhou stranu je otázkou, zda obyvatelé z Města Libavá do Hranic vůbec jezdí, protože z 80% je toto městečko obydlené vojenskou posádkou, koneckonů by to urychlilo cestu ze severu na jih, člověk tak musí zbytečně objíždět celý vojenský újezd Libavá.
 
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4195
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 10:47:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul: Konec sídliště to je. To ano, ale jde tam vidět náznak budoucího možného pokračování. V okolí přehradních nádraží se toho najde. Viz třeba Těrlicko a "jedenáctka" kolem něj. Taky tam jdou vidět zbytky původní sílnice.
 
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1555
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 16:25:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad silnice pod vodou. Téměř konec přehrady Švihov (Želivka) - silnice II/130 a její původní trasa. V roce 1989 nás cestou na brambory dovezl autobus na první pokus k hladině, na správnou silnici se trefil až napodruhé.
 

A tady to asi popisky ani nepotřebuje:
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 17:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V říjnu jsem fotil zatopený konec bývalé okresní silnice v Roudnu. (V kolečku na mapě).
 
 

A další zatopená silnice na Sl. Hartě:
 
 
 
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30498
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 17:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem rád, že se diskuse snad uchytila, ale kupodivu trochu jiným směrem, než jsem předpokládal. (I když i tohle se dalo čekat. :-) Něco málo k tomu snad časem taky přidám.)
Možná časem udělám druhou (jednu na „silniční archeologii”, druhou na Kunešův rozvoj :-O).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30499
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 17:16:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

iDNES.cz:

Obří křižovatka roste před očima

Ještě letos se začne budovat úsek z Třebkova na Mirotice směrem na Prahu, který navazuje na stavbu u Písku

Písecko - Po nové mimoúrovňové křižovatce na Nové Hospodě u Písku za 1,4 miliardy korun se řidiči svezou už letos v listopadu. Nyní je hotových všech šest mostů na ní, stavařům zbývá propojit je silnicemi. Křižovatka začne sloužit o tři čtvrtě roku dříve.

Kraj se tak zbaví jednoho z nejnebezpečnějších míst na jihočeských silnicích, kde docházelo i ke smrtelnýmnehodám. Ještě letos začne stavba dalších šesti kilometrů čtyřproudé silnice od křižovatky až k Miroticím, která je součástí plánované rychlostní komunikace R4 z Prahy na jih Čech.

Mimoúrovňová křižovatka na Nové Hospodě už dostává konkrétní podobu – z Písku na Prahu povede čtyřproudá silnice, která se v budoucnu v Dubenci u Příbrami napojí na rychlostní silnici do Prahy, na Plzeň a Strakonic povedou ramena křižovatky se dvěma jízdními pruhy.

„Už nyní máme vykoupené další pozemky až k Radobytcům, úsek z Třebkova do Mirotic, tedy navazující přímo na tuto křižovatku, je před vydáním stavebního povolení a ještě letos chceme začít stavět, protože máme vyčleněno prvních deset milionů korun,“ řekl včera při obhlídce stavby šéf Ředitelství silnic a dálnic v Českých Budějovicích Zdeněk Schneider.

Křižovatka má podle odborníků zrychlit cestu ze středních Čech a obráceně. Denně tudy projede nyní 30 tisíc automobilů, nová křižovatka má zvládnout 40 až 50 tisíc vozidel za den bez jakýchkoliv front.

„Žádné fronty tady už nebudou hrozit, protože křižovatka a silnice budou mít větší kapacitu,“ řekl stavbyvedoucí Petr Čechal z firmy Strabag. Lidé bydlící přímo u silnice tvrdí, že vybudováním protihlukových stěn se snížil hluk z projíždějících automobilů až o třicet procent. A to i přesto, že jim vozidla nyní jezdí doslova před okny. Po zprovoznění křižovatky pojedou zhruba o dvě stě metrů dál od prvních domů v Třebkově spadajícím pod Předotice.

„Auta máme deset metrů od chalupy. Samozřejmě, když jede pět kamionů za sebou, tak to duní. Ale po zprovoznění bude silnice už jen pro místní, tak snad bude klid,“ poznamenal šestašedesátiletý Jan Hamperger, jeden ze čtrnácti starousedlíků v Třebkově.

Sám může hodnotit, jak doprava na křižovatce narůstá: v Třebkově bydlí od narození, nyní má protihlukovou stěnu na hranici svého pozemku, deset metrů od oken. „Každý rok je to horší a horší, automobilů stále přibývá. Teď už ani z domu na silnici bezpečně nevyjedete,“ hodnotil Hamperger. Podle jihočeských politiků je křižovatka a napojení na Prahu životní tepnou jižních Čech. Přiznávají, že lidé v obcích nyní trpí hlukem, ale jakmile se ho zbaví, část podnikatelů přijde o své zákazníky, například majitelé restaurací a motorestů. „Příkladem jsou Mirotice, kde lidem přibylo klidu, ale ubylo podnikatelských možností,“ prohlásil poslanec za ODS Tom Zajíček.

Ten chce spolu s dalšími politiky bojovat, aby úsek od Nové Hospody nebyl zpoplatněný a řidiči nemuseli ani v budoucnu používat dálniční známky. I když od řidičů kamionů se bude mýtné vybírat určitě. „Zpoplatněny musí být jen úseky odněkud někam. A ne pidiúseky, které na nic nenavazují,“ řekl Zajíček.

***

* Křižovatka v číslech

Plocha silnic: 122 393 metrů čtverečních

Plocha šesti mostů: 7 965 metrů čtverečních

Uvedení do provozu: listopad 2007

Oficiální ukončení: říjen 2008

Čtyřpruh: Písek – Praha Dvoupruh: směr Strakonice a směr Plzeň

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Čechy

Autor: VÁCLAV JANOUŠ

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1566
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 09:41:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, nějak moc se téma zase nerozjíždí :-). Navíc diskutovat o silniční síti v ČR všeobecně znamená se jenom a jenom rozčilovat. A na to nějak nemám náladu, to se rozčílim i jinde než tady :-).
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2607
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 15:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Dík, byl jsem to já. Co do rychlosti výstavby, vypadá to optimističtěji než jsem doufal. Neuvažuje se taky o R20? Vždyť do a skrz Písek už je čtyřpruh a dál k ČB intenzita dopravy dosahuje 10 000 vozidel za den už dnes - tedy ne méně než v jižním úseku zmíněné R4.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1130
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 15:34:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná v nějakém vzdáleném horizontu. Aktuální situace je totiž spíš státní a krajský zájem na D3, různí oponenti R4-R20 jako jejich řešení}
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2863
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 16:00:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na mapy.cz je krásně vidět Hitlerova dálnice v okolí Brna. (plánovaná trasa je nalevo od červené čáry)

 
 
 
 
 
 
 
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 8.2.2007
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1345
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 16:18:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: ona je až neuvěřitelně patrná už od Rajhradu/Syrovic až k oblastem kolem Boskovic k Jevíčku. Pár uskutečněných staveb dává za pravdu starším lidem, kteří ironicky říkají, škoda, že to Hitler nestačil dostavět.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4087
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 18:49:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik je u nás těch dálničních mostů, přes které se plánovala dé jednička, ale nakonec ji postavili jinudy?
Neexistujou i nějaké stránky, kde by mohl být fotky toho (těch) mostu/ů?
ICQ: 202 888 377
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8425
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 19:11:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

www.dalnice.com, sekce Historie.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4088
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 19:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcb:
Díky za odkaz, super stránky
Dovolím si sem dát jednu fotku.
 
ICQ: 202 888 377
Ondřej_pokluda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 22:02:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přidám další odkazy:
Lennyho stránky
Oficiální stránky ŘSD věnované dálnicím
něco z ciziny
a v neposlední řadě Pan Petr Kuneš známý i odjinud z tohoto webu

(Příspěvek byl editován uživatelem ondřej_pokluda.)
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2608
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 23:31:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield: Na webu ŘSD je poněkud utajená obsažná publikace Stavby, kterým doba nepřála.

Je to čtení na dlouhé zimní večery (6,4 MB, 122 stran). Já ji před časem jenom profrčel s tím, že se k ní určitě vrátím.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30528
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 23:29:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v:
S R20 je to docela zajímavé. Zatímco oficiálně i město (ČB) samozřejmě podporuje výstavbu D3, dobře si uvědomuje, co se stane, až D3 překoná nejhorší úsek, tedy Tábor - Veselí; pak totiž může nastat v Budějcích kolaps, protože neexistuje kapacitní mimoúrovňové propojení E49 a E55 (u Diamantu jsou už nyní ve špičkách kilometrové kolony, zatím ale pouze v nekolizním směru) a s výstavbou D3 bude tato přinášet další provoz, případně ho odsaje z písecké trasy (i když asi ještě dlouho zůstane problém D1/posázaví, v tom ale u Prahy ani R4 není ideální).
Tedy je snaha tlačit i na postupné rozšiřování I/4 a I/20. Na I/20 u Písku už chybí už snad jediná vesnice (ale tam může být řešením protihluková zeď a podjezd), dál až po nový (ono to teda už pár let je...) obchvat Vodňan silnice vyhovuje. Dál vede až po Češňovice stará cesta prokládaná obchvaty obcí (Sedlec, Pištín), zde by mělo dojít snad pouze k rozšíření, stoupacímu pruhu u Sedlce a pak nějakým úpravám před napojením na obchvat (zřejmě snížení horizontu). Od Budějc se už nějakou tu dobu připravuje napojení na stávající čtyřpruh za mimoúrovňovým odbočením II/105 (Hluboká, Temelín, Týn), kde bude obejit Dasný a Češňovice (s novým napojením netolické II/143(?)). Zatím to visí na nejasnostech okolo výstavby spojky na Okružní (resp. o něco výše na kříž I/3 a dále obchvat D3), kde zatím není vybrána varinata 4. koridoru a požadavky na přesuny nemanické spojky a „kontejnerů” (a s tím samozřejmě souvisí i změny vedení VVN z rozvodny Dasný).
Dále taky není jasné, kdy se v ČB začne s výstabou spojky Strakonická - Horáková a Horáková - E55 u Plané (dle slibů už se mělo minimálně na první části jezdit). Druhá část bude mezi obyvateli Čtyráku nejspíš velmi neoblíbená, do doby dostavby obchvatu (a to bude trvat hodně dlouho, částečné zprovoznění zde nevyřeší vůbec nic, protože v dané části města neexistují tangenciální komunikace - pouze již nyní přetížené spíš polní cesty s provozem do 3,5 t) na sebe svede značnou část tranzitu od Tábora (=přímá cesta), ale velmi pravděpodobně i od Písku (spojka na Okružní má být stavěna až po tomto propojení).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30529
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 23:39:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V souvislosti s D3 ještě odkážu na článek z aktuálně.cz (dával jsem ho i na úvodní stránku, což ale asi ne každý čte):
Na jihu bude první soukromá dálnice

Bohužel se asi nebude jednat o systém, kdy by si soukromá firma dálnici postavila a pak i spravovala a vybírala mýtné. Předpokládám, že takový systém by byl bohužel nepřípustný, už proto, že by mohl (ale nemusel) odkrýt různé zajímavé skutečnosti (nejen z oblasti ekonomiky takového „podniku”).

Každopádně pokud se výstavba D3 opravdu znatelněji rozjede (a ne pár km ročně), tak bude na místě se vážně zabývat průtahem skrz Budějce, nebo tlačit na urychlenou výstavbu obchvatu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1136
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 09:22:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nebude jednat o systém, kdy by si soukromá firma dálnici postavila a ... vybírala mýtné ... takový systém by mohl odkrýt různé zajímavé skutečnosti

Takový systém měli někdy před 10 lety v Maďarsku = 3 dálnice, 3 systémy placení (1,5 státní dálnice s "nálepkou", 0,5 státní dálnice zadarmo, 1 dálnice od rakouských hranic, svěřená do "péče" soukromého výběrčího mýtného a la Francie/Itálie, tedy budky s výběrčím). Prodělek té soukromé dálnice byl roven všem započitatelným nákladům, protože nějaký provoz na ní byl asi měsíc. Dalších 23 měsíců jezdilo 98 % vozidel po "staré silnici" (prostě bylo to drahé i Rakušáky a Němce), po celkových 2 letech byl soukromý výběrčí vyhozen a na dálnici platí "nálepka".
A když si třeba vezmu, že ve Francii se v průměru platí s osobákem kolem 10 euro za 100 km (s busem a normálním náklaďákem je to těsně pod 20 a s nejtěžším NGK pod 25 E), tak něco podobného nevidím v českých ekonomických poměrech reálné. Hlavně si dovedu představit protáhlé drž(ť)ky všech "liberálních myslitelů", proč mají platit půlku toho, co NGK, poškozující (údajně) 1000x víc stav vozovky.
Přičemž ty francouzské ceny vydělají na údržbu dálnice do stavu dokonalosti a "splátky" na její stavbu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30539
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 10:06:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná by to v českých poměrech opravdu nešlo, to se neodvažuji odhadovat.

Liberální mysleitelé nechť se třeba staví na hlavu - náklaďáky platí za opotřebení, osobáky za rychlost (s tím související vyšší kapacitu a vyšší parametry dálnice) - a třeba i ten luxus, že se jim pomalejší náklaďáky nesmí plést do levého pruhu, který tak je pouze pro osobáky, ač by jinak za něj platily převážně jen nákladní vozy.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2614
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 12:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Ještě k R4+I/20 versus D1+I/3 - pokud jedu z levobřežní Prahy do Lince, volím R4 (ušetřím jak v Praze, tak v ČB). Když ale vezu někoho z pravobřežní Prahy, je lepší jet přes Tábor. Ono by mezi Pískem a ČB stačilo každých 10 km udělat aspoň kilometr dlouhý stoupací pruh (klidně i po rovině :-)) pro přeskládání dopravního proudu. Při té hustotě provozu už je bezpečné předjíždění trochu problém (pokud nechcu výrazně překročit 90 km/h). A pak ještě pár obchvatů a jeden železniční přejezd.

Arj: S náklaďáky by problém nebyl. Platily by přes Kapsche stejně jako dnes (prachy by šly soukromníkovi místo SFDI). No a než to dostaví, tak už budeme mít palubní krabičky i v osobních autech. Budky proboha nééé! Mám s tím zkušenosti ze Slovinska a z Itálie. Mimo jiné značně komplikuji a prodražují výstavbu dálničních sjezdů, v sezóně se tam tvoří kilometrové zácpy apod. Už jsem uvažoval, že si pořídím slovinskou mikrovlnnou krabičku "ABC", abych nemusel furt zastavovat a počítat drobné.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1138
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 13:16:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já osobně bych byl pro systém, jako mají v LUXu. Povrch dálnic (i silnic) na švýcarské úrovni, informační systém po celé síti a to vše za nulový poplatek za použití a nejnižší možnost daň na veškeré související služby (takže benzin obvykle levnější než v ČR, nafta trvale výrazně levnější). A platy výrazně vyšší, snad jen někteří seveřané berou v Evropě víc.

No, zase zpátky na zem.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2615
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 14:30:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: a nejnižší možnost daň na veškeré související služby (takže benzin obvykle levnější než v ČR, nafta trvale výrazně levnější

Však on už jim László Kovácz zatne tipec. :-(
Proč třeba nechce omezit maximální daň v UK? To by harmonizovalo daně úplně stejně!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1140
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 16:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citát z toho článku: Hlavním zastáncem zvýšení minimální sazby je Německo. Právě jeho dopravci nejčastěji tankují v zahraničí, zejména v Česku a Polsku

Tak nevím, jestli si naši novináři myslí, že jsme až takový "střed světa", asi by bylo zajímavé si přečíst, co skutečně německý MF řekl. Ceny benzínu na naší úrovni jsou třeba i v Rakousku (a od Mnichova pár km do dálnici). A třeba u dálniční pumpy ve Wasserbilligu (hranice DE-LUX je 10 metrů před odbočkou k pumpě) je 1 ne-německý IGK tak na 10-15 německých (přičemž ten ne-DE je obvykle BE, NL, jedoucí z dovolené, místní k této pumpě vůbec nejezdí). NGK jsou tam samozřejmě z celé Evropy.

Vysoké daně v UK vyvolávají turistiku akorát z N.I. do EI; nějaké kamiony sice jezdí pro naftu z GB do F, ale ty zase platí přístavní daně a jízdné ferrám, takže královská kasa zkrátka nepřijde.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30552
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 16:28:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při té hustotě provozu už je bezpečné předjíždění trochu problém (pokud nechcu výrazně překročit 90 km/h).

To jo, určitě by to bylo lepší jak současný systém, kdy vybraní „střelci” (ono se tam bohužel nechá vcelku pohodlně jet i 170...) vytlačují předjížděná vozidla do krajnice. Zde je to ještě vcelku v pohodě, ale např. na I/34 kolem Třeboně to je velmi nebezpečné.
Na druhou stranu, starých Liazek a Ávií už jezdí minimum, takže pokud někdo zrovna nepotřebuje jet po té silnici 110 - 130 (od Vodňan po Písek, ale i kolem Pištína je to bohužel docela běžné, ač se tam každou chvíli „griluje”), tak nemá problém, kopce tam nejsou.
Od Budějc se balíky moc netvoří - u Cara jsou nově světla a pak čtyřpruh, kde se balík uspořádá dle rychlosti. Obvykle se při plynulé jízdě kolem 100 km/h k nějakému pomalejšímu většímu vozidlu dojede až u Vodňan.
U Sedlce by se třětí pruh hodil (šířkou by snad měla vyhovovat i stávající komunikace), v opačném směru by snad mělo něco takového vzniknout mezi koncem obchvatu Vodňan a přejezdem Netoličky (či snad nadjezdem - mluvilo se o něm v souvislosti s výstavbou zastávky zhruba v tom místě).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31298
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 11:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na infrastrukturu je třeba nejméně sto miliard Kč ročně
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31436
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 17. března 2007 - 01:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dneska to zrovna nejspíš někdo na obchvatu odnesla životem (snad jich tam nebylo víc, auto bylo docela dost zkomprimované).

Ale k věci - z Anděla (z podzemního parkoviště) do Budějc za 1:45 i s pauzou na Cukráku, se závlekem do Zlivi a čekáním u výše jmenované nehody (a samozřejmě při dodržení „pravidel”).
A to se ještě na novém čtyřpruhu nad Pískem smí jen 90 (ač parametry je na tom líp než kdejaký úsek na D1) a napojení není hotové.

Pokud tato trasa opravdu nebude zpoplatněna, její oblíbenost asi opět na úkor E55 vzroste (na ní je teď uzavírka v Soběslavi, pro těžší 3,5 tuny úplná).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8588
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 18. března 2007 - 00:29:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(na ní je teď uzavírka v Soběslavi, pro těžší 3,5 tuny úplná).

Jsem v rozhlase slyšel něco o jejím objíždění trucky přes střed města.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1318
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 23:26:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrátil jsem se z 14denního pobytu v Portugalsku a ačkoliv je to země co by měla být co se týče EU "za námi" tak mě tam některé konstrukce provozu doslova nadchly. Převážně absence možnosti odbočit doleva na křižovatce na lepších cestách. Pokud chce řidič zahnout doleva tak si před křižovatkou zajede do pravého pruhu takovým polorondlem dojede na semafor a přímo překříží původní cestu ze které sjel.
Ale co mě hlavně nadchlo jsou měřené úseky na které upozorňuje značka že se tam smí jet maximálně 50kmph, pokud někdo jede rychleji tak mu na konci tohoto úseku (100-200m) blikne na semaforu červená a on stejně musí zastavit. Prostě jednoduché omezení rychlosti. Proč by to nemohlo být i u nás? Asi hlavně proto, že by pak policajti nemohli vybírat pokuty a o to přece v našem státě jde o pokuty a ne o bezpečnost.
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q má buď FF nebo neumí číst :-)
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 14:11:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná je to pokutama, ale spíš mám pocit, že se jedná o velikou nechuť v tomto státě jakkoli gumokoly omezovat. Neb sypou do rozpočtu nemalý peníz v podobě daně z PHM, nákupu vozidla atd. Bohužel systém a tedy stát jim jde hodně na ruku a tudíž nevidím v blízké budoucnosti nějaký razantní obrat v této oblasti.
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1232
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 15:30:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těm Portugalcům sypala ještě do předloňska otevřenými hrstmi EU (protože o určité fondy se dělili jen oni, Řekové a k tomu trochu Španělé a Irové - dnes jim tyhle peníze sebralo deset ještě chudších). Výsledkem bylo postavení dálnice od severu na jih a snížení nehodovosti asi na půlku (do té doby byla jejich N1 nejnebezpečnější silnice v Evropě).

měřené úseky na které upozorňuje značka

Tak tohle jsem tam neviděl. Zato přímo u stadionu FC Porto je na městském okruhu portál, kde zepředu svítí povolené rychlost, na rubové straně těch samých značek jsou kamery.

Proč by to nemohlo být i u nás?

Protože to
1. stojí peníze (dnes už přestává být problém, příjmy měšťáků lze používat pro dopravní úpravy)
2. muselo by se to velmi pečlivě spočítat, aby to skutečně zastavilo tyhle pospíchače a přitom nezhoršovalo provoz
Kříž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 16:33:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U opatovické elektrárny (tedy vlastně u Čeperky) se začíná masakrovat zeleň a pole.
Jedná se o přidání 1 dvojpruhu na úseku Opatovice - Ohrazenice?? Potrvdil/vyvrátil by to někdo??!!
Nebo je to jen součást té budované super 3-podlažní MUK R35/_I/37??
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1237
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 14:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrátil jsem se z pobytu v Portugalsku ... Pokud chce řidič zahnout doleva tak si před křižovatkou zajede do pravého pruhu takovým polorondlem dojede na semafor a přímo překříží původní cestu ze které sjel.

Tady je 2 příklady (jeden i s "klasickou" křižovatkou) ze silnice z Lagosu na Konec světa

 

 
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2685
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 17:27:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg, Arj: Já nechápu, v čem je výhoda oproti klasickému odbočení z hlavní doleva pomocí odbočovacího pruhu, kde můžu v klidu vyčkávat, až bude v protisměru volno (je to jediný kolizní směr, který mám navíc přímo na očích). Riskantní spíš je najíždění z vedlejší doleva. Ale to zmíněná stavební úprava nijak neusnadňuje. :-(
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1240
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 09:41:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine_v, z těch google-earthů to není poznat, ale co si pamatuji, tak většina těchto levých odbočení byla řízena semaforem - takže křížení bezkolizní. Pokud je semafor ještě doplněn fotoaparátem, je během pár týdnů po dokončení stavebních prací bezkoliznost téměř na úrovni 100 %.

Naopak "klidné vyčkávání v levém odbočovacím pruhu" je sice dobrá věc, ale občas (zvlášť na silnici mimo obec) skončí tím, že nějaký rychle předjíždějící magor buď čekající auto odsune ze silnice. Takže pak pomůže jen ostrůvek před začátkem odbočovacího pruhu.
Horší varianta je pak ta, že pospíchač objede ostrůvek zleva a pak už jen v závislosti na tom, co se objeví v jeho protisměru, zní tiskové titulky buď "Nezodpovědný jezdec přizabil rodinu v protijedoucím autě" nebo "Na křižovatce zabíjel kamion".
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 28. března 2007 - 08:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak jsem nakousl v jiném tématu, pár fotek z 1.stavby Vysočanské radiály na adrese http://praha14.vhd.cz/fotky/index.php?cat=18 ..
http://praha14.vhd.cz :: Doprava a dopravní stavby nejen na území MČ Praha 14
Morver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 28. března 2007 - 10:07:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vhd_sl: další fotky jsou na http://kaprok.y.cz/galerie.php?idad=1386&idsk=1 z nich je patrné, že nějaké zemní práce probíhají už i v oblasti napojení vysočanské radiály na R10.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32096
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 14:51:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V roce 2007 bude v Česku dokončeno přes 70 km nových silnic a dálnic
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6017
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 10:31:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz. Tato zastávka na R7 (U Buštěhradu) je vybudována na základě nějaké výjimky, nebo je možné autobusové zastávky do zálivu u rychlostních silnic normálně umísťovat?

 
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32105
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 10:53:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poněvadž jsou Rka silnicemi první třídy, tak to problém asi není (nebyl). Podobná zastávka (zastávky) jsou i na R 4.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace