K-report
 

Archiv do 19.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Letiště Ruzyně » Archiv do 19.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32174
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 17:34:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba se předpokládá výskyt cestujících se zeměpisnou znalostí (i když sever nahoře se dá stejně pěkně nahradit vhodným číslováním), či dokonce vybavených kompasem. :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2824
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 17:57:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Já bych taky raději viděl označení terminálů pouhými čísly.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2717
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 18:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Kdyby se jižní terminály označily čísly 3 a 4, tak bude po problému. Stejně většina cestujících potřebuje na sever. Číslování terminálu 1 a 2 by se to nijak nedotklo, jen by se vypustil North/Sever. Takhle to je jako v České Třebové, kde mají u každého nástupiště první a druhou kolej. :-)

Lítají z jihu ještě chartery, nebo už jen vládní speciály a všeobecné letectví?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2827
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 18:38:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mv:
Z Jihu létá snad pravidelná linka do Braunschweigu a občas nějaký ten charter. Pokud Terminál Sever nestíhá, posílaj se některé lety na T Jih. Jeden čas se dokonce mluvilo o převedení všech vnitrostátních letů + Slovensko na Terminál Jih. To bylo v době ještě před otevřením TS2, kdy letiště nestíhalo. Dnes je to snad zase v normálu. Největší problém letů z/do Bratislava/Brno/Ostrava/Žilina/Sliač/Košice byla přeprava zavazadel a samotných tranzitujících cestujících.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1264
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 16:03:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem měl včera další příležitost studovat nápisy na Ruzyni ... na obou terminálech je vždy obří nápis a nad každým vchodem pak poněkud odlišný nápis. Takže buď nás bude Martin přesvědčovat, že o názvu terminálu rozhodl odvolaný před-bývalý ředitel odboru civilního letectví na MD a o nápisu nad vchodem odvolaný bývalý ředitel OCL anebo je to (a to si myslím já) b*rd*l pod patronátem vedení letiště.

 
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2841
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 16:28:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O ničem tě přesvědčovat nebudu, jen se divím, že sis toho všiml až nyní.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2851
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 13:55:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.planes.cz/cs/photo/1014464/
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 16:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavý je to přelepený okno i u řidiče. Sice tyhle autobusy na normální silnice asi moc nevyjíždějí a přes ty fólie vidět je, ale stejně by mi to jako řidiči asi vadilo.
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 5-2004


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 17:24:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vi nekdo copak to je za akci, ze dnes letadla odlétala a pristavala na staré draze? Pro me to byla premiera s Boeingem, s ATR-kem jsem tam uz jednou odlétal. Videl jsem tam nejake bagry, to je pravidelna udrzba, nebo rozsahlejsi rekonstrukce?
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2739
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 17:26:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondrys: Pravidelná údržba dráhového systému.
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 5-2004


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 22:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: děkuji za odkaz, přílet přes Nové Butovice a Řepy byl krásný, jen lituju ty lidi co tam bydlej, ještě že to je časově omezené. Náš taxikář říkal že spousta lidí jezdilo na parkoviště obchodního centra Šestka pozorovat odlety a přílety, prý je tam krásně vidět na dráhu. Zítra zase letím, tak se těším...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2866
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 14:39:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondrys:
Každý rok probíhá pravidelná údržba hlavní dráhy a každý rok obdrží letiště několik žalob od obyvatel sídliště Řepy a Butovice. O stížnostech už se raději nezmiňuji vůbec. Výhled je sice z Šestky fajn, ale jsou i lepší a to v případě startů a přistání z/na hlavní dráze. Chce to jen kolo nebo dobré boty a znalost v terénu. Z obchoďáku je sice vidět dobře, ale stát 15 m pod přistávající sedmčtyřisedmičkou taky není k zahození.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8963
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 16:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska asi ve 14:15 jsem nad Butovicemi viděl přistávat nějaké 4-vrtulové nákladní letadlo. Co to bylo?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2868
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 20:45:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by Herkules?
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2745
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 22:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konkrétně tahle saudská mobilní nemocnice?

(Příspěvek byl editován uživatelem m_v.)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8969
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 00:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Herkules to asi byl (a zřejmě i to co uvádí Mv), i když modrého kormidla jsem si nevšiml. A co tady takové letadlo dělalo?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2869
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 14:18:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by humanitární pomoc arabskejm šejkům?
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 965
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 15:21:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je civilní nebo vojenský? Nebo něco jako naše letka MV?
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4198
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 16:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Má civilní registraci. Vojenské letadlo by neslo saúdské výsostné znaky a označení "Royal Saudi Air Force".
Důvod návštěvy je na tom odkazu - prý přeprava nemocného člena saúdské královské rodiny.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Lishak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 20:22:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

diky udrzbe hlavni drahy jsem v nedeli odpoledne zahledl 747 uz pomerne nizko jihovychodne od prahy. moc pekny pohled a take ma uplne jiny sound nez mensi letadla :-)
ze by textil z ciny?

a jeste dotaz - vitr 13007KT (coz myslim zas tak moc neni) uz je duvodem aby letadla starovala opacne, tedy z drahy 13? z okna koukam ze tomu tak prave je.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2871
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 20:31:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lishak:
B747-400 Cargo sem létá pravidelně z Taivanu každý čtvrtek a neděli již přes dva roky. Oni se jím nepřepravují jen levné hadry k nám, ale i naše výrobky k nim. Docela často je vidět náklad Škodovek, které putují na nějakou asijskou výstavu.

V měsících červen-srpen bude opět k vidění každý pátek Jumbo Japan Airlines s japonskými turisty. Letos se má Praha s tímto "drobečkem" dělit také s Budapeští.

Pokud máš zítra chuť, přílet 12:10, odlet 13:40. Počítej u Carga se zpožděním. Jednou jsem na něj čekal i 2 hodiny.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 966
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 13:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě právě zmátla ta státní vlajka vpředu.
Lishak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 16:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: tak tady je http://www.youtube.com/watch?v=1R0VMVHUUHs
Pockal jsem si na ni ne uplne nejbliz, ale i tak hezka podivana.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2874
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 18:32:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odkud to je? To není z Prahy, ne? Čekal bych v této výšce podvozek.
Lishak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 22:04:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je. Stal jsem u Hornbachu kousek od krizovatky Karlovarska - Slanska. Je to odlet, ne pristani. Podvozek uz neni, ale jeste ma klapky a sloty (?)...
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1241
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 22:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin : to místo na pozorování nizkoletících letadel myslíš přistání "od Jenče"??
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2875
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 09:50:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jnd:
Těch míst je několik. Pokud chceš sledovat přistání nebo vzlet na hlavní dráze, je dobrej Kněževes u meteorologický stanice. Tam se dá krásně dostat autem. Pokud myslíš přistání od Jenče, tak tam to není špatný (u plotu), ale éra jsou pořád ještě vysoko. Pokud přistávaj přes Horoměřice, tak nejlepší místo je přímo u prahu dráhy 24. Necháš auto u carga DHL a pak pěšky podél plotu, podlzeš most s lampama na přistání a dál se vrátíš podél nízkýho plůtku skoro až k prahu dráhy. Tam jsou letadla opravdu nad hlavou.

A pokud ti stačí kouknout jenom na letadlo, je nejlepší dojet autem kolem hostivickýcho nádraží až k závoře, kde nasedneš na kolo a asi ještě 2 kilometry popojedeš až k plotu u pojížděčky. Tam křídla letadel pomalu lížou plot. Tam je to nejlepší, ale autem nedostupný.
Lishak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 08:52:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

užitečná stránka http://lineart.wz.cz/atis.html pokud je tu ještě někdo, kdo jí nemá :-)
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1242
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 11:54:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz


Martin
tak že největší to je v těhlech místech??
Mam totiž plán vzít par lidí,lahev nčeho dobrýho a udělat pár hodně ulítlech fotek lidí a letadel...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2876
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 09:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 

Pár instrukcí:
-Hlavní dráha 06/24 je až do června uzavřená, takže bych s tvým plánem krapet počkal
-Do té doby se létá na/z dráhy 13/31

A teď k sledovacím bodům:
1-Tam se dostaneš po silnici z Jenče do Hostouně, která vede kolem plotu letiště. V místě, kde je plot nejblíž, nech zaparkovaný auto a dojdi to pěšky. U tohoto bodu jsou nutný alespoň dva předpoklady: a) musí se přistávat na hlavní dráhu a za b) musí foukat vítr od východu, což je tak 10% dní v roce, aby letadla přistávala ve směru od Pavlova. Starty tady nemaj smysl, éra jsou už moc vysoko.

2-Nejlepší místo. Letadla kolem tebe projížděj opravdu jen pár metrů. Jumbo křídlama skoro přesahuje plot, u kterýho stojíš. Tohle místo má tu nevýhodu, že tu letadla jenom projížděj. Starty a přistání sice vidíš, ale z dálky. Tady je pouze nutný, aby letadla lítala z/na dráhu 06/24. Jinak je tu mrtvo. Dostaneš se sem nejlíp autem kolem hostivickýho nádraží, kde pojedeš po dlážděný cestě kolem stavby dálnice na Vary až k závoře. Tam necháš auto a dál pojedeš na kole nebo na bruslích. Dál vede pěkná asfaltová cesta. Je to ještě asi tak 2-3 km. Pěšky je to tak na půl hodiny tam a půl zpátky k autu.

3-Sledovačka v Kněževsi u meteorologický stanice. Autem si zajedeš skoro až k plotu. Jsou tu krásně vidět starty i přistání na dráze 06/24. Nevýhodou je, že sem jezdí dost lidí a tohle místo je profláklý.

4-To je to místo, které myslíš ty. Tady máš letadla opravdu tak 15-20 metrů nad hlavou. Problémem je dost špatná přístupná cesta. Já jezdím až ke cargu DHL, kde nechám auto. Je to přes zákaz vjezdu. Na poli za budovou carga nechám auto - vede tam polní cesta. Zatim mě nikdy neodtáhli. Auto tam totiž neni vidět. Odtud je to ještě pěknej kus cesty podel plotu až k silnici R7, tady podlezeš naváděcí most a ještě se pár metrů vrátíš zpátky. Jestli jsi viděl film "Příběhy obyčejného šílenství", tak je to tam, kde zakopávali tu Heřmánkovu figurínu.

5-Tady se nachází ta závora, u který musíš nechat auto, pokud pojedeš od hostivickýho nádraží.

Ještě pár rad. Na webu www.planes.cz - očekáváme v PRG si zjisti přílety/odlety zajímavejch letadel. Pravidelně se tam objevují přílety těch, které tu nejsou běžně k vidění a těch velkých B747,A330 apod.
V současné chvíli se létá na dráhu 13/31, takže nic moc k vidění. Počkej si na léto, to je tady husto a ještě se bude létat na hlavní dráze, odkud je fajn vidět. A jak zjistíš, že se přistává na hlavní dráze a odkud? Pokud vidíš přistávat letadla přes Bohnice, pak je to a ideální chvíle. Jestli přes Modřany, pak je lepší se na to vybodnout.
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1251
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 02. května 2007 - 23:50:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík za super info .....
Já znám místo 1 a 3.
Jak to lítá ceklem zjistit můžu pač bydlim na jižnáku a ty letadla nad bohnicema vidim. Když lítaj při ohledu z balkonu tak jsou to ty modřany a když nic tak ta jeneč .....)))
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1252
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 02. května 2007 - 23:54:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě bych mohl dodat že když lítaj z Kbelskýho a točej to nad Prahou doleva ,tak mi svítí do očí a pak ukáže břicho.....to už je ale vysoko ....
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2883
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 17:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Delta v Praze
http://youtube.com/watch?v=Vlmn0llGsHQ
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2754
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 17:36:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Nevíš náhodou jak je nová linka do Atlanty zatím obsazená? Tedy zda se máme obávat o její osud, či spíše očekávat postupné zvyšování frekvence letů (jako v případě Korean)?

Přeci jen mezikontinentální linky z Prahy nejsou příliš běžné a dálková flotila ČSA to má pořád nahnuté. :-(
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2884
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 18:01:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mv:
Zástupce Delty pro východní Evropu při otevření tvrdil, že rezervace jsou zatím pro další měsíc ze 70% plné. Přesto si myslím, že je zatím brzo něco hodnotit. Ani nevím jak se Delta chytla v Budapešti.

a dálková flotila ČSA to má pořád nahnuté
Jen jestli ne spočitané.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9126
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 19:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik stojí (zpáteční) letenka Praha - Atlanta?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2885
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 08:07:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MB:
To netuším. Zkus to buknout přes ČSA, maj s nima codeshare.
Lishak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 08:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě se začalo létat na dráhu 24/06

Martin: pěkně natočeno! To je to první z minulého čtvrtka? V kolik to přistáválo? Já se tam taky motal, ale až na jumbo.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2893
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 09:09:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.prijed-a-let.cz/
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9141
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 10:05:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Místo pro parkování je na zahradě rodinného domku.

To jsou podnikavci.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2894
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 12:53:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejlepší je ta fotografie, kde jsou auta podepřená cihlama a kamením.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2760
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 17:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý! Spíš by mě zajímalo, co na to říkají sousedi, když jim zatahují do Kopaniny další dopravu. Ale plné to mají docela dost. Aspoň z toho hluku letadel pro sebe něco mají.

A ještě jeden dotaz - na té velké ortofotce je zřetelně vidět na poli mezi Kopaninou a osou dráhy 06/24 plynulý oblouk jakéhosi zemního tělesa v pokračování čtyřproudého letištního přivaděče ke kruhovému objezdu (v mapě ještě není) v ose RWY. To tam někdo kdysi začal stavět silnici a pak toho nechal? Kdy? Vypadá to logicky, protože dnes se jede nejprve dolů po kostkách k mostu přes potok a pak zase po po stráni šikmo nahoru do polí, kde se silnice prudce stáčí doleva.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2761
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 21:16:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jeden dotaz: Nové nástupní mosty "D" budou opravdu tak hnusné jako na této fotce?

Proč místo těch malých kulatých okýnek jako z podpalubí parníku neudělali stěny celé prosklené, které jsou u prstů B a C?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2895
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 11:55:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mv:
K zemnímu tělesu:
U toho kruhového objezdu se staví největší obchodní centrum v ČR. Outlet Airport Praha. Má být otevřeno příští rok na jaře a má být ještě o krapet větší než to na Chodově.
http://www.profit.cz/archiv.php?iEd=200641&iArt=19970&iSearch=
Právě k tomuto centru se staví nová komunikace. V centru mají být instalované obrazovky s odlety a restaurace mají být umístěné nejblíže příletovému koridoru, aby bylo krásně vidět na letadýlka. Mezi letištěm a centrem má být zavedena kyvadlová doprava. Jelikož to bude teprve třetí outlet v ČR a jediný v Praze, docela se obávám, co to provede s okolní dopravou. Koleje jsou na letišti stále v nedohlednu.

K nástupním mostům:
Úplně jsem se tý fotky lek. Doufám, že to jsou jen ochranné plachty proti poškrábání a finální verze bude jiná.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1640
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 22:10:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle je opravdu jen dočasný vzhled během kompletace nástupních mostů. (Aspoň doufám)
www.fotodoprava.com
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2764
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 23:20:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, v bohaté diskusi k fotce nástupních mostů se taky mísí upřímné zděšení jedněch s uklidňováním a optimistickými nadějemi druhých. :-) Já taky pořád doufám. Všimněte si, že za skloněnou nástupní chodbou je ještě schovaná výstupní vodorovná. Tady je nějaký modýlek, ale nejsem si jist, že to je současná verze.

Ještě k tomu zemnímu tělesu - ta fotka je dost stará a ten oblouk vypadá jako zemědělsky obdělávaný. Dělá to podobný dojem jako "stará hitlerka" v okolí Brna a v Boskovické brázdě, tedy rozestavěná a opuštěná komunikace. Snad se najde pamětník, který to objasní.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2898
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 10:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nové mosty:
Tyto typy chobotů mají být zdvojené. Jeden chobot bude sloužit pro přílety a druhý pro odlety.

Zemní těleso:
Je to budovaný přivaděč k novému terminálu. V současné chvíli je tam navežená hlína.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1291
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 11:47:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden chobot bude sloužit pro přílety a druhý pro odlety

????

Asi "sem blbej", ale jak funguje zdvojený chobot?
Pro výstup z/nástup do veřejné dopravy platí stejné pravidlo jako pro odchod z/vstup do hajzlu (= když někdo sedí uvnitř, není novému příchozímu nic platný ani invalidní, ba dokonce ani poslanecký průkaz).
Vzhledem k tomu, že interier letadel se uklízí - na rozdíl od českých vlaků - i během obratů na letišti (aspoň u těch erolinek, které používám já), je mezi časem výstupu posledního přiletivšího cestujícího a nástupu prvního odlétajícího dokonce tak 15 minut na úklid.

Na šengenovitých letištích pak chobot slouží oběma směry pro spojení dvou naprosto shodných bodů: přepážky v hale a dveří eroplánu.

Takže jestli mi to můžeš vysvětlit, budu rád
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2900
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 12:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Současné choboty na prstech A,B a C nejsou zdvojené. Cestující do a z letadla jsou vedeni jedním nástupním mostem. Je to dáno tím, že prsty A,B a C jsou jednopodlažní a střetávají se zde odlety s přílety.
Nové nástupní mosty k terminálu Sever 2 jsou zdvojené. Od letadla půjdeš chobotem na rozcestí, kde se vydáš návazným mostem do dolního patra "přílety". Pokud odlétáš, odbavíš se v druhém patře "odlety", ze kterého vede druhý chobot, který se v mezipatře spojí s ím co vede k příletům. Asi to neumím vysvělit lépe.

Na tomhle obrázku je to patrný
http://www.planes.cz/cs/photo/1015634/?win_res=1024
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2769
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 13:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sorry, blbě jsem se vyjádřil. Chodby budou dvě, z odletového 1. podlaží do letadla se půjde trochu s kopce, kdežto z letadla do příletového 0. podlaží se půjde po rovině. Letadlo stojí koly (dle značení PRG) v podlaží -1. Z fotky je to mnohem jasnější než z mého popisu.

Vlastní "chobot" - tedy flexibilní část, která se přisunuje až po zastavení letadla na značce, bude samozřejmě jen jeden pro nástup i výstup (na zmíněné fotce ještě není instalován). Tento systém není nijak objevný, na větších letištích funguje běžně. Ale na Ruzyni, pokud si vybavuji přesně, nebyl dosud použit. Po příletu k prstu C jsme šli boční chodbou "odletového patra" a pak teprve slezli ke kufrům do "příletového patra". Pokud se mýlím, tak mě někdo opravte.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1294
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 16:36:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin (létající): "Od letadla půjdeš chobotem na rozcestí, kde se vydáš návazným mostem do dolního patra "přílety". Pokud odlétáš, odbavíš se v druhém patře "odlety", ze kterého vede druhý chobot, který se v mezipatře spojí s ím co vede k příletům."
Martin_v: "z odletového 1. podlaží do letadla se půjde trochu s kopce, kdežto z letadla do příletového 0. podlaží se půjde po rovině"

+ oba něco ve smyslu "Asi to neumím vysvělit lépe"


Oba to vysvětlujete hezky, ale furt mi uniká smysl toho, proč v šengenském terminálu dělají takového opičárny. Pokud znám terminály s tímto určením, jsou všechny se všemi patry přístupnými pro všechny šengenské cestující, tj. pro lidi odlétajícími z příslušného místa na vnitrostátních spojích, přilétajícími z vnitra, odlétajícími do zahraničních ("intra-Schengen") destinací, přilétající z těchto destinací a přestupující mezi těmito destinacemi.
Jediná kontrola dokladů je na vstupu při příchodu "z ulice" do uzavřené části terminálu (přitom je to kontrola, zda mám platnou palubní kartu; pas/občanku po mně chtěli snad jednou v nějakém "policejním" státě).
Vyjímkou je zaparkování na stojánce, odkud se jede autobusem, pak mne vypustí co nejblíž pásům na kufry a tudíž v "příletové" části terminálu.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2772
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 17:28:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Já si to vysvětluju čistě jako řešení kapacitního problému. Prostě z letadla vodorovně ke kufrům a rychle ven před terminál. Kdo bude chtít přestoupit, tak prostě vyleze jedny schody a je v odletovém patře. Kolik dělá v PRG vnitro-Scheengen tranzit? Pár procent? Přípoje jsou hlavně pro dálkové linky.

Takhle se ti nebudou na chodbách míchat spěchající přílétající s čekajícími odlétajícími a na metr čtvereční zastavěné plochy elegantně umístíš dva metry čtvereční podlahové plochy (bez zbytečných schodišť). Nic víc bych za tím nehledal. Na hlavním nádraží v Brně taky máš odjezdový podchod a vedle příjezdový (komu se to hodí, může jít tím druhým proti proudu). Když přijede vlak, tak se aspoň lidi neušlapou, protože jdou jedním směrem.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2901
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 17:45:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Já zas vím, že je běžné nové terminály stavět dvoúrovňové, aby byly odděleny přílety a odlety. Žádné opičárny se nestaví. Samotný terminál S2 je už dvoúrovňový. Jen se zkrátka z letadla půjde z kopce do podlaží 1 a do letadla taky z kopce z podlaží 2.

Na JFK jsem viděl pohyblivý chobot, který se vždy přizpůsobil patru.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2904
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 19:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by další dálkovky v Praze?
Air Asia z Kuala Lumpur
http://www.airasia.com/site/en/page.jsp?reference=aax

China airlines přes Prahu do Bruselu
http://www.airliners.net/discussions/general_aviation/read.main/3398242/1/#1

U těch Číňanů se mi to moc nezdá, ale Air Asia má Prahu na svých webovkách. I když ještě před léty Phuket také. A nakonec z toho taky sešlo. China airlines mi nějak nesedí a nejsem si ani jist, která aliance s nimi spolupracuje. Sky Team spolupracuje s China Southern airlines a ty bych tu očekával spíš.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9207
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 20:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U těch Číňanů se mi to moc nezdá,
...
China airlines mi nějak nesedí a nejsem si ani jist
...
Sky Team spolupracuje s China Southern airlines a ty bych tu očekával spíš.


On totiž není Číňan jako Číňan. Každá ta společnost je z jiné země, které spolu zrovna moc nekamarádí.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4261
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 22:07:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každá ta společnost je z jiné země, které spolu zrovna moc nekamarádí.

Každá ta společnost je samozřejmě z jedné země, teď jde o to, čí vláda je legitimní...
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9213
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 23:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každá ta společnost je samozřejmě z jedné země, teď jde o to, čí vláda je legitimní...

Pokud nasadíme mojí oblíbenou mapu tak je to jasné.

 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2905
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 23:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
Sypu si popel na hlavu. Samozřejmě jsem si spletl Air Chinu s China airlines. Je mi samozřejmě jasný, že China airlines je z Taivanu a už sem dva roky létá jejich cargo. Tím pádem by Praha nezískala spojení s Pekingem nebo Šanghají, ale s Taipejí.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9219
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 19:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tak.

Samozřejmě jsem si spletl Air Chinu s China airlines.

Třeba v Indii mají obě, ne? Air India jako mezinárodní a Indian Airways (Airlines?) na vnitro.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Venca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 21:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už je tady řeč o těch podlažích na S2, proč je vlastně použití podlaží na prstu C opačně než v samotném terminálu 2 (tj. po příletu se vystoupá do 2. patra aby se z něj po pár metrech zase slezlo)? To nešlo navrhnout tak, aby byla funkce obou podlaží v obou částech stejná?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace