K-report
 

Archiv do 11.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Historická vozidla » Archiv do 11.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 8-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 21:52:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad: Martin_kašpar

Docela zajímavý kousek - měl bych pár dotazů:
o jakou požární verzi se jednalo? respektive jak moc je to auto původní?

Matou mne tam ty dvě sedačky - obvykle bývala jen jedna (u vyšetřováka a u sněháku) nebo žádná (dévéeska). Dvě sedačky měl spíš vyšetřovák - nehodovka VB. Tam kde je u VB druhá sklopná sedačka, tam má požární vyšetřovák dva Saturny.

Pokud je to originál požární, dá se z nějakých úchytů v podlaze, nebo jinde v karoserii usoudit, co to přesně bylo?

Zajímaly by mne vaše představy, co za ni a jakého rázu je ta závada na motoru.

Děkuji za info (případně na mail pod nickem)
Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 988
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. března 2007 - 23:59:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, v rámci cestování po Argentině a Chile jsem navštívil na jeden jediný (navíc dost deštivý...) den sousední Uruguay, jedno jediné město, a musím říct, že "pověst nelhala"! Myslím tu občas se vyskytující pověst, že údajně o zemi plnou dochovaných prastarých často provozních vozidel.

Totiž, musím říct, že prvních pár hodin to zase ani tak moc nevypadalo ("občas tam nějaká rachotina jede, ale nečekej žádnou Havanu", varoval mě jeden znalec tady, a už jsem mu málem dával za pravdu), nicméně stačilo opustit turistické části města, stejně jako nafintěné přímořské vilky, kde byl k vidění celkem jihoamerický standard, snad až na podivný místní derivát Renaultu 4

 

který jsem pak viděl ve více exemplářích, a věci se začaly dít:

 
 

V tomhle přivezl nějaký starší pán svou ženu na nákup, když viděl můj zájem o vůz, tak mi říkal, že je to Austin 10 z roku 1946. Dokonce měl ještě volant na "anglické" straně...

Pak jsem postupně zjišťoval, že předměstí se starými auty jen hemží, tohle je pár dost starých, ale zjevně pojízdných (to poslední zachyceno přímo při jízdě, vzhledem k dešti jsou bohužel fotky v pohybu méně kvalitní)

 
 
 

Ale proč to sem dávám - hlavní důvod je tahle BOMBA!

 
 
 

Podle pána z té provozovny je škodovka z roku 1955. Když jsem se zeptal, jestli je v Uruguay víc takových, podíval se na mě dost překvapeně a říkal, že "sí, sí, můčas". To jsem byl docela překvapený zase já a přemýšlel, jestli mi správně rozuměl, ale pak proti mě HNED ZA PRVNIM ROHEM vyrazilo asi šedesátkou toto:

 

To už jsem skoro váhal, jestli nezůstat v Uruguay dýl... Znalci zřejmě o množství starých aut v té zemi vědí, protože jsem potkal i pár dílen, kde veterány nejrůznějších typů a stáří opravovali a prodávali, často i s anglickými nápisy:

 
 
 

Všechny fotky (a plno dalších) jsou fakt z jediného dne v polovině března 2007, takže fajn tip na výlet... nebýt to tak zatraceně daleko
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8724
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 14:52:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jefe, nestálo by za to kontaktovat Škodovku? Možná by je tvoje fotky mohly zajímat.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 20:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef: Jak by se tady na ostravsku řeklo: MARAS, naprosté žrádlo

Hlavně by mě zajímal osud té Škodovky, jakými cestami se dostala až do Uruguaye?
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 23:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain: že by to třeba využili při propagaci? Jako Ford toho "nejstaršího Transita"? No, zkusit to můžu, i když fotky šedivé a deštivé...

Rul: Zjevně se tam v 50. letech vyvážely, minimálně v užitkové verzi, nebo se tam (vzhledem k exotickým nástavbám) přímo montovaly, protože v Uruguay se po válce montovaly výrobky spousta světových značek...
Mimochodem, co se uruguayských SPZ týče, je tam v současnosti k vidění hned několik vzorů, ale za ten jeden den jsem ani s jistotou nezjistil, jak šly časově po sobě, natožpak něco víc...
Erťak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 09:59:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nadhera Lidem s přecedova fora by se to asi taky fota zamlouvaly.

(Příspěvek byl editován uživatelem erťak.)
AP-76-88 BEST OF RTO
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 10:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zjevně se tam v 50. letech vyvážely ...

K tomu bych jen dodal, že ačkoliv se dnes snaží mnozí prezentovat předchozí období jako naprostý ekonomický úpadek, tak třeba "Spartaky" se na konci 50.let vyvážely do USA. Nebylo jich určitě moc a následně byly v rámci malých aut smeteny z U.S. trhu Broukem, ale na dotazech typu "... osud té Škodovky, jakými cestami se dostala až do Uruguaye?" je vidět, jak je tisk mocný a jak může lidi oblbnout.
To není myšleno proti tazateli, ale proti našim "nestranným" sdělovacím prostředkům
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 994
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 12:34:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V 50. letech měla ČR spoustu vysoce konkurenceschopných výrobků, navíc i méně rozbombardované továrny než některé jiné evropské země. Řada automobilek připravovala po válce (i během války) novinky, které měly vysoký potenciál, bohužel některé se ani do výroby nedostaly (nové typy Aerovky, Tatra 107), jiné byly byly utlumeny, přestože by o ně pravděpodobně byl zájem doma i ve světě (Jawa/Aero Minor, Tatraplan), aby byla větší kapacita na vojenské a další nákladní vozy.

Úpadek výrobků pak přišel během let, čím dál víc se flákalo dílenské zpracování (Škoda ztratila na některých trzích s "embéčkem", které sice bylo konstrukčně poměrně povedené, ale v rychlém náběhu výroby se prý dost zapomínalo na kvalitu) a modernizace spíš stagnovala - koncem 80. let Škoda jako poslední na světě dělala sedany s motorem vzadu, v lehčích užitkových vozidlech nebylo k dispozici nic než "evergreeny" ze 60. let v podobě Š 1203 a Avie...

Vývoz škodovek do nejrůznějších exotických zemí nemusí obecně svědčit o jejich kvalitě jako o tom, že vzhledem k okolnostem (jako třeba kurzové rozdíly, potřeba valut v ČSSR) mohli proti konkurenci nabízet velmi příznivý "poměr ceny a užitné hodnoty". Třeba v Chile (dvakrát) a pak i v té Uruguay jsem zahlédl FSO Polonez v provedení zřejmě z přelomu 80. a 90. let a taky bych netvrdil, že to auto byla v té době nějaká špička kvality, a tak se "prosadilo v konkurenci" (i když pokud vím, tak se vyváželo i do Egypta, Číny atd...).

Co ale o kvalitě Škody 1200 naopak nepochybně svědčí, je to, že jsem vyfotil dva půl století staré plně provozní exempláře během jediného deštivého dne v jediném uruguayském městečku...
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 12:40:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jižní Amerika byla tradiční destinace našeho dopravního strojírenství.

Škodovky se tam nejen vyvážely, ale stále vyvážejí. Kolumbie, Chile, v Ekvádoru vypadala Felda jako nejprodávanější evropský vůz.

Jef: Tipnu si, Colonia del Sacramento?
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 995
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 12:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viajero: Ano, Colonia - aneb kam se "gringo" neplánující původně cestu do u nás málo známé Uruguaye nejsnadněji dostane. Takže ani nevím, na kolik je to město typické - ty opravny/prodejny veteránů asi budou spíš tam, kam dojede cizinec, ale ty mraky provozních rachotin ze 20. až 60. let nejvíc ve zcela neturistických částech města...

Jinak jsem tam byl 6 týdnů a stav viděných škodovek následující:

Argentina: pouze 1 ks Pick-up, odvozený z Favorita
(obecně v Argentině drtivě převažují vozy z argentinské nebo brazilské výroby/montáže, i všudypřítomní Korejci hrají až třetí housle, daleko za místními verzemi Renaultů, Peugeotů, Fordů, Fiatů, VW a Opelů se značkou Chevrolet)

Chile: na jihu nic, jen na ostrově Chiloe jeden polovrak Pick-upu Favorit s logem VW na přídi (asi nalepeným v rámci lidové tvořivosti).

V Santiagu, Valparaisu a okolí občas Felicia (hatchback i Combi), většinou předfaceliftová. Z novějších cca 1xOctavia II, 1xOctavia I Combi a 1xFabia Sedan.

Uruguay: 2 x Š 1200 Pick up (viz foto)
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 16:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úpadek výrobků pak přišel během let, čím dál víc se flákalo dílenské zpracování

Dodal bych neschopnost režimu v řízení ekonomiky obecně a zdecimování technické inteligence po r. 1969. To byla poslední kapka.

Colonia je součástí Patrimonio mundial. Turisté jezdí a veterány se k tomu hodí Je tam pěkné opuštěné nádraží s točnou i depem.
Uruguay je jinak spíš nudná ale vlídná a sympatická země.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 996
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 03:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viajero, ty zřejmě znáš z Jižní Ameriky leccos, že (soudím tak nejen podle přezdívky)?

Jinak mimo těch předválečných vozů a pár amerik z 50. let (obě kategorie často na prodej) tedy většina rachotin, které jsem na předměstí Colonie viděl jet nebo parkovat, moc turisticky atraktivně nevypadala:

 
 
 

Jsou jich tam fakt mraky, už jsem něco i našel na www...
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 18:54:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No je to moje srdeční záležitost a doufám, že se mi v dohledné době podaří dotáhnout souhrnnou délku pobytů na vytoužený rok. Mně Colonia taky nepřišla nic extra, ale asi je třeba se na to koukat v tom kontextu, že je to jedno z mála míst s dochovanou starou zástavbou a "urbanismem".
 
Český Krumlov tam asi ani nemůžeme čekat.

Já na ty auta moc nejsem, i když to kvantum "amerik" se nedá přehlídnout
 

S ohledem na výskyt
  a nevýskyt Škodovek v dnešní době, bych řekl, že s tím bude mít co dělat i vnitřní politika VW vzhledem k jeho filiálkám a možná i bariery Mercosur.

Mám radši tamní dráhy, i když bohužel jsem ve většině případů přijel příliš pozdě.
 
 
 
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 999
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 23:49:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, vlaky v Jižní Americe... je to na tomto místě zcela off-topic (pardon), ale musím se svěřit, že se mi tam vůbec nepodařilo nějakým vlakem se svézt, nepočítám-li metro v Santiagu a Buenos Aires. V Chile jsem se těšil, že bude fungovat aspoň vlak Temuco-Santiago na naší trase, někdo dokonce tvrdil, že už jede až na jih do Puerto Montt. Jenže na místě se ukázalo, že ze severu to jede jen do Chillánu a z jihu sice až nad Temuco, ale minimum spojů... takže zůstalo u autobusů a koleje jsem měl občas šanci si vyfotit akorát bez vláčků:

 
 
 
 
 

Například v Puente del Inca (pod Aconcaguou) jsme spali přímo v bývalém nádraží (ten červený baráček v pozadí na první a druhé fotce) na zrušené úzkokolejce Mendoza - Valparaiso, tamní drážní infrastruktura (i dál po cestě do argentinského vnitrozemí) působí velice zachovale a mluví se dokonce o záměru dráhu zprovoznit pro turisty-uvidíme.

A když jsme dojeli do Esquelu, kde končí slavná Trochita a jezdí turistické vláčky, samozřejmě zrovna nic nejelo a vyfotil jsem si jen prázdné kolejiště, odstavené vozy a vnitřek jednoho vagonku v depu (kam mě čirou náhodou pustil milý domorodec).

 
 
 

A k autům-Mercosur v tom má určitě co do činění, i regulace od VW, které má závody v Argentině i Brazílii. Jinak ze starých já radši než Ameriky starý anglický nebo jiný evropský...
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 09:32:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono se to tady snese, vždyť je to k-report

Já měl i při ty smůle s ohledem na to, co uvádíš, docela kliku. Svezl jsem se Viedma - Bariloche (to i s autem), Trochitou dvakrát, jednou dokonce z Esquelu až do El Maitén, což je takřka polovina z 402km trasy, ze Salty do And při jedné z posledních jízd Tren a las Nubes a v Chile úzkokolejkou z Talcy do Constitución a z Talcy do Santiaga. Ale fakt je, že jsem si program mimo jiné právě s ohledem na železniční špeky dlouho připravoval a protože jsem spojil studijní a zájmový pobyt, měl jsem na to 4 měsíce.
Na rehabilitaci trati Los Andes (nikoli Valparaiso, tam bylo už 1676mm) - Mendoza probíhá mezinárodní chilsko-argentinská soutěž. Snad se to podaří, bohužel už bez trojlamelové Abtovy ozubnice. Hlavním důvodem má být Ro-La kamionů, které v zimě z Juncalu na Paso los Libertadores prostě nevyjedou.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8757
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 09:37:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paso los Libertadores - krásnej název.

Tyhle španělský revoluční názvy prostě .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 10:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, já se na stoupání do toho průsmyku a v úzkém tunýlku divil i v létě, jak to tam zvládá tolik kamionů... vyklopenej jsme viděli jen jeden, až pak dole pod Uspallatou. Fotek zbytků úzkokolejky jsem nabouchal spoustu, většinou z busu, takže se mnohé povedly méně - každopádně můžu potvrdit, že až na pár krátkých zasypaných nebo odplavených úseků jsou zbytky tratě včetně opuštěných nádražíček na arg. straně velmi dobře patrné, ale nikde se na nich ještě nepracuje (což je logické, pokud tedy probíhá ta soutěž). Na druhé straně hor u Los Andes je snad dokonce nějaký historický provoz - koleje se blýskají jako by jě něco pojíždělo dost často.

Oni to chtějí kompletně přestavit a přerozchodovat, nebo se plánuje Ro-La na úzkokolejce???

Já si program připravoval i s ohledem na partnerku, která se sice vlakem sveze ráda, ale musí to být aspoň trochu po cestě a pokud možno ne úplně předražené... takže v Talce jsme se nestavili, navíc jsme byli hodně na jihu a na střed Chile zbylo minimum času. Vlakový absťák mi vynahradily aspoň trolejbusy ve Valparaisu (viz mj. vedlejší diskuse o Autobusech a trolejbusech ve světě)

A co Tren a las Nubes, nemáš nějaké zasvěcené zprávy? Předpokládám, že takové lákadlo na turisty nenechá Argentina upadat, jen ho možná ještě víc zdraží...
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 11:14:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spodní úsek z Los Andes do Río Blanco slouží docela intenzivní nákladní dopravě do dolu v Saladillu, což je v úseku za Río Blanco nově postaveno mimo původní trať. Jinak přeshraniční provoz skončil 1984, na arg. straně to do Las Cuevas bylo občas pojížděno cca do r. 1998. Podle mne to byla na chilské straně jedna z nejúžasnějších horských tratí na světě vůbec.

Podle informace kamaráda z Los Andes povede trať víceméně v původní stopě, opět v metrovém rozchodu ale bez ozubnice. Pouze úsek mezi Juncalem a Hermanos Clark bude nový kvůli přehradě. Nad těmi kamiony jsem taky kroutil hlavou, ale fakt je, že jak je vidět na skenech v železniční diskusi o T.679.0, nevypadá to, že by se v profilu nějak omezovali. V každém případě těch informací o obnově už bylo tolik, že trochu ztrácí na věrohodnosti. Ale přecejen teď to vypadá hodně nadějně, byl to jeden z hlavních bodů setkání Kirchnera a Bacheletové loni na podzim a opakované zimní zácpy (loni 2.500 kamionů najednou) na chilské straně jsou silnou motivací.

Tren a las Nubes skončil předloni na jaře (myslím, že v květnu, stihl jsem to o fous) po selhání lokomotivy v nadmořské výšce přes 4000 metrů (později jsem se dočetl, že šlo o nefunkčnost elektrodynamické brzdy). 500 lidí tam zůstalo přes noc při cca -20 stupních s projevy výškové nemoci, prostě velký malér, neměli náhradní stroj, což byla hlavní výtka (za časů Ferrocarriles Argentinos jezdily dvě lokomotivy). Takže společnosti, která jej provozovala, sebrali koncesi a od té doby se stále objevují zprávy o soutěži na nového provozovatele. Teď vláda provincie Salta uvolnila nějaké penize na opravu trati postižené sesuvy a snad se blýská na lepší časy, pro tuto chudou provincii to byl vlastně hlavní turistický tahák. Na druhou stranu musím říci, že tehdejší provozovatel byl zcela profesionální, jízdenky jsem objednal půl roku napřed z domova po internetu, zaplatil je asi dva měsíce před jízdou v kanceláři v Baires a místenky si vyzvedl večer před jízdou v Saltě. Konečně já, na rozdíl od různých Zahradilů, kteří tam sice nikdy nebyli, ale furt si ji berou do huby, o Argentině nemůžu říci nic jiného, než že tam spousta věcí funguje líp než u nás.
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 19:56:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, to kdyby byla raději ke koupi nějaká T111! Tu bysme brali:-)Kdo o neěčem víte, dejte vědět.
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň!
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 20:00:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abyste neřekl, že si tu probíráme privátní off-topic. Brácha má docela přehled o takovýchto věcech v západním Podkrkonoší. Tak se zeptám
dežo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.25.107
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 20:32:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Motoráček

t 111 jeřáb na prodej-sběrné suroviny Škvára Kotopeky o.beroun

za 150 000,-
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 22:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viajero:
Díky za informace i tip na diskusi T 679.0, pěkné - jestli ještě cokoli máš, klidně bych si dal víc obrázků z argentinských drah, nejlépe těch pár zblých dálkových! (rád se s touhle záležitostí někam přesunu - do železniční diskuse nebo třeba na e-mail...).

Jinak průjezdní profil úzkokolejky pod Las Cuevas mi orzhodně nepřišel příliš velkorysý, jsou tam tunýlky, soutěsky... a i ve volné krajině dost staveb na způsob této:
 
někdy zdevastovaných míň někdy víc... v tomto směru mě dost překvapuje ten rok 1998, sice to tam je zachovalé dost, ale takhle nedávno bych provoz opravdu nečekal!

No, a co se týče profesionality provozovatele v Saltě - ceny tam údajně byly velice světové a ono od určité výše částky, která má být zaplacena, člověka rádi nechají vybrat, jak zaplatí, tím spíš, jde-li o turistickou atrakci. Tak to funguje ve většině zemí... Ale zcela souhlasím, že v Argentině má plno věcí velmi slušnou úroveň, taky bych si tu zemi "nebral do huby" jako příklad zaostalé země... Dobře, čoudící a závodící busy ve velkých městech zavánějí třetím světem a o jejich jízdní řád nezavadíš, ale tento přístup začíná hned pod Alpami, třeba i v takovém "Švýcarsku východní Evropy", jakým je Slovinsko - boudička na bus vzorná, ale kdy jede, to se nedovíš...
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2671
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 06:50:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dežo: To je normální... V kovošrotu u nás stála vojenská C734, chtěl sem si z toho vzít nějaký věci a majitel (asi si podle toho dokážeš představit co je zač) mi řekl, že za 12tisíc celý autobus, který byl mezitím bez oken a bez sedadel a měl upálenou prdel...
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6641
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 09:06:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 

V Pardubicích u konečné trolejbusu na Slovanech.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 16:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef:

Tren a las Nubes stál 67 USD. Já bych za něco takového zaplatil klidně víc, ale uznávám, že asi nejsem úplně standardní případ. Ale i dva kamarádi, nejen že ničeho nenamítali, ale ač šotoušením nepolíbení, byli upřímně nadšení. Většina cestujících ale byli domácí, hlavně porteňos.

O obrázky se rád podělím, bohužel fotím stále diáky, takže je to se mnou trochu na dlouhé lokte. Dám to do ostatních zemí v železniční diskusi a až na to dojde nechám tady avízo
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 16:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmch, pěkná fotka s tou galerií
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2076
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 22:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby to někoho zajímalo, tak 1.5. by měl jet nějaký průvod starých pragovek ze Zbuzan do Opletalky před Autoklub.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 15:41:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Muzeum letectví (vrakoviště) na vyškovském letišti (foceno 28.4.2007):
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1057
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 17:06:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul: Paráda, to je přehlídka!

Ti "vyslanci západu", myslím oranžový Mercedes a cisternu Leyland, to sloužilo někde v Č(SS)R na letišti? V Brně? Podle log na dveřích to zřejmě nebude tak dávno, co je vyřadili...
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 18:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef: Ano, obě z brněnského letiště.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1058
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 19:07:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: V kolik hodin, prosím?

Rul: Díky!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33350
Registrován: 4-2002


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 03:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikdo jste nebyl na Křivonosce? :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 11:41:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další nádherný šrot jsem nafotil včera (12.5.) ve vojenském muzeu v Králíkách:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sice takové krásné zarezlé vraky mají své kouzlo, ale je velká škoda, že se nenajdou nějaké prostředky na jejich renovaci.
Maty
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.250.217.250
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 13:16:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9. - 10.6. bude probíhat 1. ročník festivalu Sodomkovo Vysoké Mýto zaměřený na spolupráci Josefa Sodomky a kopřivnické Tatry...mj. se zde představí legendární Tatra 600 Tatraplán...

 

více info na: http://www.muzeum.myto.cz/aktual.htm#sodomka07
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3178
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 18:07:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bude tam i něco o busech?
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3179
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 18:09:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidím akorát DOD v "Karose" a vyhlídkové jízdy.
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Maty
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.140.21
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 09:29:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Study: Kromě DOD a vyhlídkových jízd bude ještě v Regionálním muzeu výstava a jedna ze 4 místností výstavy bude zaplněna dobovými fotografiemi, originálnímí plány a různými zajímavostmi týkající se autobusů Tatra karosovaných Sodomkou...
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 967
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 16:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČEZ Aréna Ostrava, 27.5.2007:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 16:17:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dostal se mi k ruce zajímavý mail, kde se v obludném formátu cca 20MB wordovském souboru nalézá jakási zahrada, kde se našlo asi 20 kusů různých starých traktorů. Podle malinkých fotek se jedná o vozidla od let 1935 až do 50. let. Jenže tam nikde není text o tom, kde to je. Nevíte náhodou o tom někdo něco? Pouze je tam zmínka o jakési dvojici šotoušů, která to našla. Jména a kontakty chybí. Pokud by byla ochota majitele (je-li nějaký a není-li sám sběratel), rádi bychom aspoň část exponátů zachránili. Z fotek patrno, jak jsou traktory prorostlé stromy a vegetací.
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň!
Tomula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 21:38:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hřbitov traktorů: http://www.dolin.estranky.cz/fotoalbum/OSTATNi-FOTA-A-AKCE/hrbitov-traktoru zkuste se tam po těch stránkách porozhlédnout, jsou tam odkazy na další tři články. Je to strašné. Já jsem milovník historických traktorů, a tohle mi vzalo dech.
Tomula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 18:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte někdo nějakié fotky k vozidlu Praga V3S v modifikaci pro převoz dlouhé dřevní hmoty? Viz foto.
 
Saxiradim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 01:20:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomula

Zkus SDV pana Podubeckého...
moc času na zbyt nemá, ale možná pomůže - dělal jej myslím kdysi jako model-stavebnici HO (1:87)...
Každý nemůže být nejlepší, ale my se o to snažíme.... www.saxi.cz


VÝTOPNA ZDICE - nejbližší otevření muzea je v neděli 8. července 2007
Tomula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 21:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Saxiradim: Máte na něj nějaký kontakt?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9500
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 17:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v ulici U Vodárny na Vinohradech. Občas tam postává.

 
 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Jura_OV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.81.165
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 20:53:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veterán klub AVZO STČS Velká Polom pořádá ve čtvrtek 5.července 2007 / je to volno=státní svátek/ 18.ročník srazu historických vozidel ve Velké Polomi u Ostravy. Začínáme v 9 hodin . Na akci samozřejmě nebude chybět i naše zelená ŠL-11, se kterou se přidáme ke spanilé jízdě ostatních historiků po tradiční trase soutěže. V případě zájmu o návštěvu této akce jsem ochoten zajet pro diváky a cestující /pokud by se posbíralo aspoň 10 zájemců/ i do Poruby na smyčku Opavská, neboť nemotorizovají zájemci se do Polomě nemají jak dostat. Bližší info na e-mail.
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 14:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo by měl zájem si udělat autoškolu, tak se můžete učit s veteránem.Trocha cviku a bude to v pohodě.
 
Náměstek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 15:26:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jura_OV: muzem prijet s T613/3???? mas nejake podromnosti nebo nejakej odkaz na web?
ICQ 339-511-487
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 19:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náměstek :

Jenom odbočím, máš dobrého nicka "Náměstek".Hodně dlouho jsem se tak dobře nezasmál.Ještě chybí nick "Ředitel" a byla by to dobrá legrace.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1068
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 11:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco málo fotek ze Slavkova:
 
 
 
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3684
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 07. července 2007 - 18:30:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle se v týdnu na pár minut zastavilo u termálního koupaliště v Podhájskej. Celý týden tam stála Felicie, je v sousední diskuzi:
 
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 13:16:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Study :

Ta dvaapůla, co stojí uprostřed je dobrá.
Standa_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 22:11:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Identitikace Škoda?
Prosím o pomoc při identifikaci automobilu Škoda.
Bohužel je vidět jen předek s maskou chladiče a logo
Standa_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 22:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sháním jakékoliv informace (a případně fotografii) o automobilu Škoda 706R s jeřábovou nástavbou.
Prosím na můj mail -

Předem děkuji
Sysel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 07:17:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Foto Barči jeřábu, budeš myslím shánět velmi těžko
Bohužel tu není vidět ani ten předek s maskou chladiče a logo???? To se pak těžko identifikuje.....
Já jsem chcuk mít Krokodýla ....................... a už ho mám;-)
Standa_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 09:03:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Sysel: Děkuji, moc mě to nepotěšilo (promiňte!)
(alespoň popis...?
Bohužel asi "neumím" vložit ten obrázek. Je v jpg., velikost 260 kB a přesto NIC.
Al_Capone
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.180.53.58
Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 09:12:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den, sháním info, fotky atd. pro renovaci svého mazlíka, kterého vydíte na fotkách.
 
 
Standa_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 09:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spolu s pozdravem bych chtěl poprosit ještě o informace, zda a kde by se daly najít fotky historických speciálů:
Praga A150 sanita, Praga RN cisterna a radiovůz KARAVANA, Traktor Škoda 30
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6688
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 09:45:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stando, pokud má obrázek velikost max. 1280x1280 bodů, tak by to neměl být problém. Klikneš na poslání obrázku, pak si jej najdeš na disku a dáš poslat. Leda bys to měl v nějakém "blbém JPGu."
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Standa_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 13:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TO Sysel: Móóckrát děkuji za nezvyklou ochotu a pomoc!
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1206
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 20:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Standa V: Barču Š706R s jeřábovou nástavbou jsem nikdy neviděl, ale trambusa Š706RT ano. V ČKD Slaný na to montovali nástavby s příhradovým nebo teleskopickým ramenem, oboje s označením AD100 (nosnost 10t). Nějaké fotky jsou na www.liaz.cz.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace