K-report
 

Archiv do 22.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » SPZ - RZ » Historie SPZ a PZ » Staré archivy » Archiv do 22.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 08:57:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260 Asi jsem špatně pochopil MMX+...
PM CE 92 říká, že auto je registrované V PM, C je typ auta, E kubatura a 92 rok registrace. Jak by ale vypadaly kódy pokud dejme tomu Prazdroj koupí a zaregistruje 30 stejných aut???


Uvažuješ správně jen jsem ten systém v tom kalupu a) blbě vysvětlil (moc keců okolo a málo konkrétního o alfanumeráku) b) nevybral optimální variantu, takže jsem samozřejmě sklidil co jsem sklidil.

Takže: Ta CELÁ řada PM-CE-92 je pořadové číslo, ale MŮŽOU v něm být zakódované různé identifikační prvky. Zveřejněná varianta, že PM je kód ORP první registrace je psychologická (ne evidenční) chyba a díky konstruktivní polemice neplatí.
Na tvou otázku: 1. vozidlo pivovaru má PM-CE-92, 2. vozidlo PM-CF-92, 3. vozidlo PM-CG-92, 20. vozidlo PM-CZ-92, 30. PM-DJ-92 a to za předpokladu, že všechna byla vyrobena 1992.

Jak říkám (a málo jsem zdůraznil v knížce), ta kubatura je NÁVRH, kritériem může být cokoliv a to platí o celém alfanumeráku i když jednoznačný kód výroby budu prosazovat - u nás to má stejný význam jako v GB (mimochodem jsem byl šokován jaké plečky tam člověk běžně potká na silnicích, to by v CH, D nebo Skandinávii nemohlo jezdit!)

Ptej se bez obav, nekoušu, rád se nechám poučit když mě někdo pošle do tak mu dám přednost
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1835
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 09:46:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek 251:
Takže se ptám a dovídám a čím dál víc než na začátku a tak to má být, ne?
Nejdřív vydat knížku a až pak zjišťovat, jak to je rozhodně být nemá. A zaplňovat bílá místa tím, že si vymyslím nepravdivá trvzení taky ne.
Tvrdit, že se záměr zdařil může tvrdit jen naprostý idioit. V té "knížce" je tolik nesmyslů, že by se to každý normální člověk musel stydět. Welekovi to ovšem vůbec nevadí. Není důležité psát fakta, ale být za každou cenu zajímavý a proto si vymýšlet, že? To předvádí i zde v diskuzi.
A to mě právě na Welekovi vadí. Se samolibou arogancí sem píše své bláboly a vůbec mu nevadí, že polovina z toho vůbec není pravda. Má prostě chorobnou potřebu exhibovat a zasí**t diskuzi svými výlevy. Sám se považuje za jakého si vševěda.

Weleku - svým příspěvkem č. 251 jsi to už dost přehnal.
Feudal Tě poslal někam proto, že každý duševně zdravý člověk ví, že v tak krátkém termínu nic rozumného vzniknout nemůže. A ta knížka je toho důkazem.

Welekova samolibost je ohromující. Bezostyšně poučuje o legislativě pravníky, o poměrech v Německu Němce.

Nechal jsem se opět asi zbytečně vyprovokovat, ale ta samolibá arogance, kydání hnoje na jiné a bezostyšné lhaní už přesahuje všechny meze.

Asi bych měl na tomhle místě chlapácky říct, že jsou mi všichni podobní naprosto u *** , atˇ psi štěkají, karavana potáhne stejně klidně dál
To není chlápácké prohlášení, ale projev nedostatku soudnosti a sebereflexe.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3368
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 13:48:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a) blbě vysvětlil (moc keců okolo a málo konkrétního o alfanumeráku) b) nevybral optimální variantu, takže jsem samozřejmě sklidil co jsem sklidil.

Právě tohle a dále ukázka návrhu několika líbivých ORP kódů se mi na knížce líbí nejmíň!!!

A jinak, Welku, uber plyn ve svých výrocích
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 3.7.2007 (xls)

Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 23:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260
Právě tohle a dále ukázka návrhu několika líbivých ORP kódů se mi na knížce líbí nejmíň!!!

Chápu, ale nemůžu se zalíbit všem a ve všem a ani samozřejmě nechci. Stran těch "líbivých" kódů ORP. To byl zase kompromis tří návrhů a ve finále hodně ilustrační. Ta kniha neměla a nikdy nemohla mít v daném rozsahu ctižádost být instruktážní příručkou.
Mimochodem finální podoba ORP kódů je hotova.

A jinak, Welku, uber plyn ve svých výrocích

Já tedy nevím kdo by tu měl ubrat plyn (viz níže). Ale pokud tu máte vámose jako otce zakladatele či jinou posvátnou krávu, která může, jak vidno v jeho čerstvém exposé č. 1835, psát prakticky cokoliv, tak jsem se opravdu fatálně mýlil a moje kolegyně a kolegové měli bohužel na počátku pravdu.

Welekova samolibost je ohromující. Bezostyšně poučuje o legislativě pravníky, o poměrech v Německu Němce.
Můj Nickname jsem si zvolil na památku mého dědy, který tu značnou část života zápasil s blbostí v nesčetných podobách až to nevydržel a odešel do Vídně, kde ho psali s W.
Já jsem od 80. let občanem Spolkové republiky Německo, zdržuji se tam a mile rád každému poskytnu jakoukoliv informaci o tamějších reáliích. Tady na tomto serveru jsem tak činil samozřejmě rád a zdarma.
Vzdělání mám, na zdejší poměry, docela nadstandardní ale nemám potřebu se s ním před nikým kasat. Proto také nemám potřebu někoho poučovat, jen se vyjadřuji k debatnímu tématu a nějaké sám i navrhnu.

Debatéři na tohle serveru mohou porovnat mé výroky přímo či nepřímo k osobě debatéra vámose a jeho výroky k čemukoliv, co jsem tu napsal od uveřejnění mé knížky.
Vedle tohoto serveru navštěvuji ještě několik zahraničních a tři z mých externích spolunadšenců sedí v různých městech mimo republiku. Nepamatujeme si, že bysme tam něco takového kdy četli....
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3220
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 02:18:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trochu vás odlehčím: nejsou tuto nejvyšší klatovy systému 1960?
http://tupavacka.wz.cz/besiny_jaro/slides/DSC_7884.html
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 10:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2

Zajímá tu někoho taky PZ fichtlů? Já jsem včera při průjezdu Plzní narazil na jednoho takového srandistu, co mi u pumpy líčil jak ten jeho stroj vydrží i saharské vedro. Tak jsem po vzoru zdejších analytiků vyfotil jeho PZ a "techničák" co vypadal jak šatenka z kina...
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3222
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 10:25:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

neptej se a hoď to sem :-)
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4390
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 11:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím jak dalece jsou zahraniční diplomaté v ČR připraveni ignorovat české právní předpisy

Na to se dá odpovědět jednoduše - diplomatická imunita.
Musím ovšem konstatovat, že na autora knihy o SPZ opravdu předvádíte zásadní neznalosti - nejdřív Váš nelíčený údiv nad tím, že existují duplicitní SPZ (causa série ABA a ABB) a teď s klidem tvrdíte, že staré diplomatické značky pořád platí. Někdy by to opravdu chtělo si ověřit alespoň základní fakta.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3369
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 12:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos toho hodně ví a je průkopníkem v tématice. Navíc je skromný. Proto si ho tu ceníme. Rozhodně bych z něj nedělal krávu

A Quex (4390) udeřil na hřebíček
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 3.7.2007 (xls)

Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 13:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já sem poslední dobou chodím spíš jako divák a moc aktivně se neúčastním, do zdejších osobněji laděných debat jsem doposud nezasahoval vůbec. Možná o to spíš si teď ale můžu dovolit tady napsat svůj dojem:

- Vámos má rozsáhlý a zřejmě i dost všeobecný přehled, přitom s informacemi zachází odpovědně. Tématu vývoje SPZ se věnuje s péčí téměř vědeckou - vypouští informace až tehdy, pokud je má nějak ověřené, předtím je maximálně nabídne do diskuse. Pokud na svých názorech pro někoho až přehnaně lpí, je mi to většinou srozumitelné, protože má ty názory podložené a chce, aby druhá strana argumentovala.

- Welek má zřejmě hodně zájmů, znalostí a životních zkušeností, jako první u nás napsal knihu o SPZ, ale na můj vkus je to ten typ, co by rád všechny poučoval. Což by se sneslo, ale jen do chvíle, kdy začne podávat jako jasné něco, o čem třeba ví jen třeba jednu dílčí informaci. A pokud nezná zbytek nebo o něčem zrovna neví vůbec, pohotově mezeru ve znalostech zaplní podle svých zkušeností z něčeho úplně jiného a zase "ví". Pak zřejmě i sám sebe přesvědčí, že to přece musí být tak, a pře se, případně svou teorii pružně přizpůsobí novým faktům. Nebo taky odvede řeč úplně jinam (k jugoslávským celníkům, spiknutí mocných s piráty silnic, růstu počtu bulharských prostitutek...), kde mu nikdo nemůže nebo nemá zájem odporovat, ale původní diskuse se rozmělní.

Omlouvám se za naprosto off-topic příspěvek, ale toto jsou mé dojmy z tohoto fóra. Konkrétních situací, ze kterých jsem si dojmy tvořil, bych v archivu našel spoustu.
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 14:29:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex
Nevím jak dalece jsou zahraniční diplomaté v ČR připraveni ignorovat české právní předpisy

Na to se dá odpovědět jednoduše - diplomatická imunita.

Promiňte, ale to není pravda - diplomatická imunita nemá co dělat s dodržováním silničních pravidel hostitelské země (viz jak se jedná s diplomaty kteří poruší silniční pravidla v D, GB, USA i jinde). Že české orgány podobné jednání tolerují, je věc úplně jiná.
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 14:39:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Quex, 3260, Jef a kolega Vámos:

Dlouho jsem tu nebyl a opět vím proč ... Tyto všechny (a mnoho mých dalších) jsou důvody, proč jsem se odklonil od této „zaplewelené” diskuze. A abych tomu nasadil korunu: je mi rozhodně bližší ta opravdu přehnaná „kráva” než vůl ... (ta úroveň se už opravdu nedá vydržet; všem skalním se z hloubi duše za svůj výlev omlouvám)
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4391
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 14:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

diplomatická imunita nemá co dělat s dodržováním silničních pravidel hostitelské země

Samozřejmě, že má. Osoba s diplomatickou imunitou je povina dodržovat předpisy hostitelského státu, ale pokud je poruší, hostitelská země jej nemůže nijak stíhat, pouze se souhlasem domovského státu diplomata (což je v podstatě jen teoretická možnost). Může jej samozřejmě maximálně prohlásit za nežádoucí osobu a vyhostit ze svého území. Tak to jednoznačně platí podle Vídeňské úmluvy o diplomatických stycích z roku 1961.

jak se jedná s diplomaty kteří poruší silniční pravidla v D, GB, USA i jinde

To by mě tedy opravdu zajímalo. Český diplomat je v zahraničí chráněn také diplomatickou imunitou a proto jej zahraniční orgány prostě nemohou postihnout bez souhlasu ČR.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Ross95
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 15:13:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


všem kterých se to týká:
byl bych rád, kdyby jste si své osobní problémy řešili i nadále pouze v rubrice "Registrační značky - diskuse", kterou jste k tomu určili a já jsem jí přestal sledovat již před měsícem (cca).

jinak zdravím po dovolené
P: [PM] U: [MO]
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 15:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex
Musím ovšem konstatovat, že na autora knihy o SPZ opravdu předvádíte zásadní neznalosti

Já jsem s pomocí dalších lidí zveřejnil knížku o SPZ která neměla ani nemá ctižádost být odbornou metodickou pomůckou pro nějaké profesionální využití ani učebnicí pro odbornou školu. Účel zveřejnění jsem popsal ve svých příspěvcích od března t.r. dosud, takže není co dodávat.
Všichni ti, kdo na mé knížce nenechají chlup dobrého a myslí si, že by měla vypadat úplně jinak, měli celá ta léta před zveřejněním mého titulu možnost udělat totéž - ani dnes ani zítra jim v tom nebude nikdo bránit.

To, že si mezi sebou chováte a vážíte "skromného (3260)" a kompetentního jedince je naprosto OK. Něco je však odbornost a elementární lidská slušnost. Ta tu však viditelně nehraje žádnou roli.

Před rokem vypsal největší světový automotoklub ADAC soutěž na titul do jeho knižní řady malých info-paperbacků ADAC Ratgeber "Autokennzeichen Deutschland-Europa". Přihlásilo se několik desítek odborníků s precizně zpracovanými texty. K překvapení všech to vyhrály sestry Alexandra a Cladia Steiner z jedné malé reklamní agentury. O PZ nemají odborné znalosti, což laik nepozná a nikomu jinému ta knížka také není určena. Můžete se přesvědčit v každé filiále ADAC za 4,95 Euro.

Pak mám v ruce publikaci INTERPOLU, aktualizovanou čtvrtletně. Je to odborná publikace pro potřeby policejních složek zahrnující podrobný seznam používaných PZ v jednotlivých zemí Evropy s výkladem. V kapitole ČR nikde nevidím zmínku o duplikaci emisí ač se tam upozorňue na mnoho jiných stejně důležitých věcí. Že by "zásadní neznalost" nejkompetentnějšího z nejkompetentnějších...
Asi ano, že, ale nezasí...í vám diskusi

Závěrem jen dodám, že určité rozladění jsem po zveřejnění knížky očekával. Vše ostatní překonalo všechny mé představy o tom, kam až někdo dokáže zajít. Znám pár opravdových machrů z různých oborů - jsou lidsky vykompenzovaní, normální, lze s nimi naprosto klidně komunikovat - v čemž vidím potvrzení, že jsou kompetentní....
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 15:50:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex

To by mě tedy opravdu zajímalo. Český diplomat je v zahraničí chráněn také diplomatickou imunitou a proto jej zahraniční orgány prostě nemohou postihnout bez souhlasu ČR.


Zavolejte si na příslušné ZÚ případně zamini a oni Vám to vysvětlí.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9658
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 16:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

W. - Vše ostatní překonalo všechny mé představy o tom, kam až někdo dokáže zajít.

To je nám líto.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9659
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 17:01:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pak mám v ruce publikaci INTERPOLU, aktualizovanou čtvrtletně. Je to odborná publikace pro potřeby policejních složek zahrnující podrobný seznam používaných PZ v jednotlivých zemí Evropy s výkladem. V kapitole ČR nikde nevidím zmínku o duplikaci emisí ač se tam upozorňue na mnoho jiných stejně důležitých věcí. Že by "zásadní neznalost" nejkompetentnějšího z nejkompetentnějších...

Ano, zásadní neznalost. Myslím, že k tomu, aby si člověk všiml skoro čtyřicetileté duplicity sérií SPZ v Č(SS)R není potřeba studovat materiály Interpolu. Co nějaké výzkumy NASA, ty o tom nepojednávají?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 19:09:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Současnou debatu přijímám pouze s velkými rozpaky. Bohužel přerůstá do situace, kdy už začíná být jedno, na čí straně je pravda. Prioritou se stává "natřít to někomu na druhé straně". ŠKODA.
Welek vypálil rybník ostatním tím, že svůj materiál vydal jako první. Je otázka, do jaké míry však toto prvenství je dílem vlastního bádání a do jaké míry je výsledkem přebírání cizích výsledků - stahování fotek z internetu či přebírání některých pasáží zveřejněného textu (bez uvedení zdrojů).
Necítím se kompetentní tuto debatu soudit, ostatně sám jsem do ní zřejmě nějakým dílem přispěl. Jsou však varovné signály, (především) Welku, které vnímám.
Pouze za sebe (bez konzultace s kýmkoliv) konstatuji, že bych uvítal ochlazení emocí na všech stranách. Toto jsou především fandovské (amatérské neprofesionální) stránky a je velká škoda, když se na nich lidé nedohodnou. Pokud má vzniknout v budoucnu nějaký ucelený návrh na modernizaci současného ne zcela vyhovujícího systému MMI, který by stál za odborné posouzení nebo alespoň za veřejnou diskusi, tak by neměl být výsledkem překřičení soupeře, ale plodem dlouhodobé spolupráce.
Jen tak návrh(y) získá(ají) nějakou "startovní vážnost".
Prosím všechny (včetně mně), abychom tuto komoru ponechali pouze historii bez osočování účastníků. V komoře RZ - diskuse můžeme znovu začít budovat atmosféru součinnosti k solidní debatě o současnosti a budoucnosti RZ v ČR.

Nebo navrhuji něco nepřijatelného?
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4392
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 21:23:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zavolejte si na příslušné ZÚ případně zamini a oni Vám to vysvětlí.

Ale já nemusím nikam volat, já prostě vím, že tu nepíšete pravdu. Opravdu doporučuji nejdříve se seznámit s pojmem "diplomatická imunita" a co vlastně znamená.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 21:56:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex
Ale já nemusím nikam volat, já prostě vím, že tu nepíšete pravdu. Opravdu doporučuji nejdříve se seznámit s pojmem "diplomatická imunita" a co vlastně znamená.

A já zase vím, že diplomaté (s vyjímkou vedoucích ZÚ a jejich přímých zástupců) ve Washingtonu si zkusí 3x 5x stát na zákazu zastavení a v lepším případě mají předvolání na mimořádnou technickiou dotčeného vozidla. Flastr zaplatí bez mrknutí a vědí proč. Příště by s nima zametli - řadový diplomat žije z akreditace (velvyslanec je po předložení pověřovacích listin akceptován) a ta má nepsaná pravidla, která se v mnoha zemích "prostě dodržují". Stav v ČR, a nejen v této oblasti, není měřítkem pro obecný stav podobných výsad a jejich dodržování mimo tuto republiku.
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 21:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek
Já jsem od 80. let občanem Spolkové republiky Německo, zdržuji se tam

To sice nyní mnohé vysvětluje, ale nijak neomlouvá...
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 22:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain
Ano, zásadní neznalost. Myslím, že k tomu, aby si člověk všiml skoro čtyřicetileté duplicity sérií SPZ v Č(SS)R není potřeba studovat materiály Interpolu. Co nějaké výzkumy NASA, ty o tom nepojednávají?

Ne chytrolíne, tam jsou relevantní fakta, a pokud je náš stát jiným státům právě skrze Interpol neposkytuje, tak je to zvláštní i když ne udivující.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1117
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 22:28:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že tato debata přestává mít s historíí českých SPZ a PZ něco společného a přechází do pořádného konfliktu.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 22:29:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že by
Jsou však varovné signály, (především) Welku, které vnímám.

Welku kasli na to! Ze_by to vystihl velmi presne a ty evidentne ztracis pud sebezachovy. CO TU JESTE proboha hledas??! Tvuj ukol je preci splnen - proc ztracis cas jalovymi debatami a vysvetlovanim veci, ktere tyhle lide vubec nechapou, nezajimaji nebo je primo irituji? Dva nejvetsi sprostaci te tu x-krat hulvatsky napadli pro to, zes realizoval to, co sami nedokazali a nikdy nedokazou. To se neodpousti, neodpusti a muzes se 100x snazit, proste si je hnusne predbeh, ac voni na to maj monopol vsevedoucna, ty nymand odnekud, najednou kniha - pryc s tebou zmizni - copak to doprkvancic nechapes???!!! Kdyz odtud zmizis vsem se ulevi - oni si pojedou ve svym mocale kol bilych skal a ty delej CO MAS!
Jo je tu par kterym to hodne dobre pali, jsou slusny chlapi a muzou v nasi veci neco potahnout dal - zbytek zapomen.
Uvitam, kdyz te tu uz NIKDE NEUVIDIM!

P.S. Klimacku ti J. cestou domu spravil takze se muzes v klidu vratit.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9660
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 22:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne chytrolíne, tam jsou relevantní fakta, a pokud je náš stát jiným státům právě skrze Interpol neposkytuje, tak je to zvláštní i když ne udivující.

Tak to má Interpol blbé, chytrolíne.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9661
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 22:46:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já zase vím, že diplomaté (s vyjímkou vedoucích ZÚ a jejich přímých zástupců) ve Washingtonu si zkusí 3x 5x stát na zákazu zastavení a v lepším případě mají předvolání na mimořádnou technickiou dotčeného vozidla.

A tam jste žil jak dlouho, Minore?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9662
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 22:49:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welku kasli na to! Ze_by to vystihl velmi presne a ty evidentne ztracis pud sebezachovy. CO TU JESTE proboha hledas??!

Welku, možná byste udělal radost hodně lidem, kdybyste rady svého vnitřního hlasu uposlechl.

P.S. Slýcháte hodně takových hlasů? Co vám ještě radí?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1939
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 01:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele "chytrolíni" - já to tady sleduju skoro úplně jen jako divák. Už ani ne čtenář, protože to se nedá číst.
Shrnul bych dojem zvenku asi takhle - je tady jeden, co jako první dokázal vydat knížku o SPZ. Ovšem ten samý odmítá připustit, že ji vydal bez pořádné (spíš bez jakékoliv) odbornější přípravy. Ono k tomu, aby věděl o duplicitních sériích opravdu nepotřebuje ročenky Interpolu, stačí se nezdržovat v SRN a koukat kolem sebe v ČR. Případně dát do Googlu vyhledat "SPZ" či jiné podobné heslo a tak si najít Vámosův elaborát umístěný tady na k-reportu. Kdejaké drobnosti typu přesné rozměry značek bych mu asi odpustil, ale netušit nic o základním rysu nejdéle v kuse fungujícího systému SPZ u nás... To je trochu divný, obzvlášť v kombinaci s některými páně autorovými výroky zde.
Ovšem jinak doporučuji přestat se hádat. V očích drtivé většiny populace jsou všichni fandové do SPZ naprostý pošuci, a je úplně jedno, zda ví o duplicitních sériích či nikoliv.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Volker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 02:31:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poznámka z Německa – vím, že to sem vlastně nepatří, ale patří k zdejším příspěvkům a stavu komory, tak se dovolím výjimku.

Také jsem ztratil chut´ se tady podílet. To je prvním důvodem, proč nejsem se hlasil dřív a sledoval jsem provokace jednoho nového uživatele bez porozumění v mlčení, druhým je, že je mi tenhle vývoj diskuse velmi líto, mrzí mě a pod vlivem emocí se necítím schopný vyslovit (hned) česky, co chce říct, tak přesně, jak chci.

Tak se v podstatě připojím Jefovi, 353, že_by atd.; a zejmena popsáním Vámose, který trochu znám osobně, a Weleka, který obvykle nemá po ruce „slova pro diplomatickou diskuse“ jako „myslím“, „tuším“, „možna“ apod., ale četné poloznalosti a chut´ se agresivně hádat a poučit.
Nemůzu si představít jiné úspěšné řešení než rada McBaina č.9662 – díky...

Měl bych např. novinky z Německa, ale můj spoluobčan určitě také o toho ví víc a líp, tak bych mohl ho poprosit napsat do vedlejší komory, co je tady nového od 1.3. resp. 1.7., aby mohl být s obsahem spokojen...
Také mám dotaz týkající se výdeje posledních TCE u Plzně (rozměr bloku), ale tahle komora je bohužel mimo původní provoz.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 08:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro analytiky VPZ posílám několik kousků:

VZORY '94
033 10-56 Favorit pickup, typ 101; 299 44-02 UAZ, typ 106; 391 45-57 Tatra 813, typ 103; 413 58-92 bus Karosa, typ 103; 421 36-76 BMW, typ 101; 431 77-40 Tatra 815, typ 103; 434 96-59 Tatra 815, typ 103

VZOR '86 434 96-59 Tatra 815, čn/žl

VZORY '60 - KRESLENÉ ! 204 61-90 přívěs; 371 38-46 Tatra 813 (obojí čn/žl)
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 09:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad WŠICHNI.
Opravdu je nutné utlumit emoce. Původně jsem se vůbec k tomuto tématu nechtěl vyjadřovat, ale včare ani dnes jsem se neudržel...

Tlumit emoce neznamená vyhánět Welka. Ostatně o vyhánění možná ví (z historie) například Volker. A nemám pocit, že by se vyháněním někdy dosáhlo všestranného prospěchu.

Welkův systém MMX+ se mi nelíbí, přesto jsem ochoten s ním debatovat. Nelíbí se mi ale jeho argumentace ani postupy. Před časem mě zde žádal, abych mu graficky připravil podobu jedné značky. Nejsem z těch, kteří automaticky poslechnou a to, co umí rozhazují po hrstech. Napsal jsem, aby se mi Welek ozval emailem, že se domluvíme. Neozval, tedy za cenu nějaké domluvy už grafiku nepotřebuje. To mi vadí.
Welku, neptřebuji, abyste se mi nyní ozýval, možná už tu značku nepotřebujete. ALE to je pro mně varovný signál - asi se nepotřebujete domlouvat nebo hledat konsenzus.
Máte hodně vědomostí, někdy ale trochu povrchních. A to asi ještě nebylo dost na knížku - protože knížka je podle vzácné shody aktérů odfláknutá. První, ale odfláknutá - tím ti, kteří ví méně, než zde diskutující, dostali zmatečné informace či polopravdy a s těmi se zle bojuje x let...

Znovu opakuji - nevyháním Vás z této diskuze, pokud od Vás i od ostatních zde najdu jen solidní argumenty, informace nebo konstruktivní dotazy.
Budu moc rád, když na tomto fóru budu nacházet hodně jmen a tedy pestrou paletu informací. Proto prosím VŠECHNY o konstruktivní přístup.

P.S.
Pokud někdo má dojem, že je můj příspěvek (byť částečně) OT, tak se moc omlouvám. Osobně si však myslím, že všeobecná znalost historie a základy slušného chování každému pomůže v jakémkoliv oboru i v životě.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 09:15:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nyní dotaz pro ty, kteří jsou u zdrojů:
Opravdu bylo v nějaké psané podobě dáno, že po dělení čs. federace nepoužijí nástupnické státy na SPZ kódy okresů druhého státu?
Dovedu si představit, že tato klauzule někde byla, ale také předpokládám, že se mohla POUZE týkat systému SPZ platného při dělení federace, tedy okresních značek vz. ´60, resp. ´86.
Bylo by nesmyslné, nepřehledné a prasácké, aby např. Brno po vyčerpání BM, BMA - BMZ šlo na BA, BAA - BAZ, BB, BBA - BBZ, čímž by došlo k totálně zhovadilé duplicitě. Avšak pochybuji, že by slovenské okresní kódy byly po celou dobu existence ČR tabu - tím spíše, že CZ ani SK už nepoužívají značky ve formátu PPP čččč. A navíc SK už některé bývalé česko-moravsko-slezské okresní kódy používá.
Ptám se naprosto zjištně, kvůli navržení kódů pro 204 ORP v CZ a celkem nezbytné kolizi se slovenskými okresními kódy. Rád se nechám poučit. Předem děkuji.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9664
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 09:27:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě něco k duplicitě systému ´60 - vzpomněl jsem si, že v prosinci 2001 (tedy opravdu těsně před startem nového systému RZ) vyfasoval můj kamrád z jižních Čech na svůj tehdy nově pořízený tahač Scania dva žlutočerné jednořádky CK 88-02 (samozřejmě vzoru ´94). Takže alespoň někde duplicita běžela až do samého konce.
Ovšem je zajímavé, že na některých starších nákladních autech už měl neduplicitní CKE. Neboli značky nemají logiku...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 11:30:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že_by

Ptám se naprosto zjištně, kvůli navržení kódů pro 204 ORP v CZ a celkem nezbytné kolizi se slovenskými okresními kódy. Rád se nechám poučit. Předem děkuji.

Klidně pracuj v návrhu s celým spektrem kódů - pokudd něco takového skutečně v dohodě o rozdělení existovalo, tak dnes to určitě nikdo neebude brát vážně.

Skutečným motivem Klause a Mečiara nebylo přece nic jiného než rozdělení si privatizačního koláče - to dostali, tak snad už nikdo nebude prudit.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 12:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Nestle:

(Snad) dobrý návrh nelze připravit, protože si MYSLÍM, že daná podmínka už neplatí. Já bych to rád VĚDĚL.
Volker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 14:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že_by et al.: Určitě jsme si všichni vědomi zlé historie, ale není srovnání trochu přehnáné?
Také bez ohledu na historie nechci já a jistě nechceme nikomu vyhánět kvůli jinému názoru, tak to samožrejmě nesmí být. S tvým příspěvkem, popsáním a výzvou souhlasím.
Mám další koníčky, tak znám některá fóra, německé a anglické/americké, a s nimi srovnám. Tam moderatoři poprosí hádavého debatéra o 'uklidnění', pak za urážky (tak jsem já některé věty jedného nejmenovaného uživatele vnímal, vy snad ne) varovají, a *naposled* ho z fóra vyloučí.
Nejsem 100% pro, spíš jsem proti „cenzury“. Navíc tam hlavně jde o mladé chlapci, kteří tím dělají žerty (v 21. století ještě nezvoní u souseda a běží pryč, ale dělají to online...), a s nimi se vůbec nedá diskutovat jinak.
Těšil bych se z rozumného řešení a z věcného debatéra Welek. Jen jsem spíš pesimista, dosud se tyhle lide vždycky rozhodli pro nejjednodušší cestu a loučili se. To je mi v podstatě líto, ale loučení Vámose a jiných, kteří klimu už nevydrží, by mi to bylo víc...

Protože komora zase funguje celý dopoledne, zpět k topicu: Máte informace o výdej posledních TCE jinde? Myslím, že to tu už bylo, ale vyhledávání mi nepomůze.
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 19:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(Snad) dobrý návrh nelze připravit, protože si MYSLÍM, že daná podmínka už neplatí. Já bych to rád VĚDĚL.

No ber to tak, že české kódy jsou již stejně na Slovensku použity (BN. PT, PB, PE, RK atd.), a nic se neděje, takže to bude fungovat i obráceně.

Mě osobně tato informace od Welka dost překvapila (že by se tehdy zabývali takovou blbostí?), že to spíše považuji za nepodložitelnou mystifikaci.
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 20:50:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain 96662, Volker, Vamos, Feudal a další
Welku kasli na to! Ze_by to vystihl velmi presne a ty evidentne ztracis pud sebezachovy. CO TU JESTE proboha hledas??!

Welku, možná byste udělal radost hodně lidem, kdybyste rady svého vnitřního hlasu uposlechl.

Uposlechnu, rád dělám lidem radost

P.S. Slýcháte hodně takových hlasů? Co vám ještě radí?

Jak shora uvedeno
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1949
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 23:24:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavá domácí tvořivost (vepředu je SPZ normální):
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1122
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 23:35:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Listováním na stránkách o Grossglockner Alpenstrasse jsem narazil na pěknou fotečku z konce 40. let:
 
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3227
Registrován: 8-2002


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 15:47:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

volker a poslední TCE:

kdysi to tu někdo tvrdil, stejně jako tu byla obhajována existence TCH. platí jediný pravidlo: dokud neuvidím (aspoň naskenovaný) techničáky, tak tomu věřit nebudu :-)

353:
holt to vzal stejnou barvou jako zbytek auta :-)
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1845
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 20:45:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul:
Hezký obrázek. Škoda jen, že není větší.
PZ je snad P-26.107. Číslo patří do skupiny čísel, která byla původně vyhrazena pro "autodrožky" (a většinou to skutečně taxíky jsou). Otázka je, jak to přesně bylo definováno.
V roce 1933 (dle ročenky Autoindex) pod touto PZ není registrováno nic, je tam volná mezera.

 
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1846
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 20:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsem nakousl tu ročenku Autoindex, ve které se v úvodu prvního ročníku 1933 slibuje, že bude vycházet každoročně a pravděpodobně už ale druhý ročník nebyl, tak ukážu jednu zajímavost.
Zdá se, že značky mimo pořadí nejsou žádná novinka Navíc byl asi průběh výdeje takový, že se po vyčerpání jedné otevřela další tisícovka, za které se pak vydávala čísla napřeskáčku, možná na přání - každý si mohl vybrat, co bylo volné.
Tu poslední, P-21.815 ale moc nechápu Okolo ní daleko nikde nic (pak jsou až taxíky od P-25.001)
 
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6773
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 23:10:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Podobně "vyzdobený" Favorit jezdil počátkem 90. let v Prostějově. Bledě žlutý (podle mě nejhorší odstín, co kdy Škoda použila), a značky měl úplně stejně vyvedené. Jinak ale vidím, že sledujeme na Tipcarsu stejné značky :-)
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1955
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 11:33:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

03-KV-25 - dneska mi dorazil techničák. Je to tak, že SPZ byla přidělena v roce 1978 a to ve stejný den, ve který první majitelka prodával vlek otci pána, od kterého jsem ho koupil. Takže datum nevypovídá o nějaké nařízené registraci, spíš bylo přidělení SPZ spojeno s tím prodejem. Popsaná je i další dvoustránka, ale tam se jednalo nejprve o stěhování toho otce z Plzně do Ledců, potom převod na syna a nakonec i synovo stěhování opět do těch Ledců. Poslední záznam - stěhování, byl udělán ve stejný den jako odhlášení na mne. Až tady vyřeším novou RZ, budu informovat.
 
 
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 680
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 18:31:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Týden jsem tu nebyl a nestačím se divit. Setkal jsem se postupně s většinou diskutujících a byli to normálně švihlí (jako já) příjemní lidé. Zřejmě chyba bude někde v systému fóra, která nutí lidi chovat se trochu jinak než při běžném setkání.
Co se někdy v září sejít všichni dohromady?
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 9-2006


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 18:53:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda: Zřejmě chyba bude někde v systému fóra ...

Fórum je v pořádku, jenom „lidé jsou různé, zvláště některé”. Pokud budu v „termínu” fit, rád se s Vámi zase sejdu ...

S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1961
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 19:15:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353 : Skvělý

Připojím novinky od Spartakovců :

Škoda Octavia, rok výroby 1963
PO-32-34 Prešov 11. 5. 1964
BAC-65-21 Bratislava 29. 3. 1972
UHA-02-27 U.Hradiště 12. 4. 1972

Jawa ČZ 250, rok výroby 1956
SH-04-89 Karviná 13. 6 1956 ????
HM-03-90 Gottwaldov 3. 5. 1957
GV-13-31 přeregistrace Gottwaldov 23. 7. 1962
ZL 55-89 Zlín 11. 12. 1999



Vámos :
Taková zvláštní náhoda...
 


Jinak k tebou dotazované AC-05-23 - to jsou určitě data z TP, ale netuším, odkud.
O připojování "PH/PZ" obcí ku Praze na konci šedesátek vím, co mi však uniká je to, jakou by to mělo mít souvislost s mojí úvahou o případném větším tempu výdeje v Praze v části roku 1962...to jako že se tehdy dělo něco podobného?
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 9-2006


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 20:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek: Taková zvláštní náhoda ...

Dědku, blbě jsem ten Autoindex do toho inzerátu naskenoval, nebo jak ..?

(Příspěvek byl editován uživatelem feudal.)
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1963
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 21:09:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Feu. :

Naopak, naskenovaný je to krásně.
Dokonce tak věrně, že mi tak nějak připadá, jako by tam místama byly vidět obtisknutý upatlaný prsty od melounu...
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1965
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 22:43:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Málem bych zapomněl :

ZMĚNA V NEJVYŠŠÍCH VIDĚNÝCH SPZ :

PZL 93-68
modrožlutá "cizinecká", vzor 1994
spatřeno dnes / D-1 na výjezdu z Prahy / modrá fabia

(Pravděpodobné maximum zřejmě na PZL 93-70 /zdroj: ČKP)
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1966
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 01:22:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda : Zřejmě chyba bude někde v systému fóra...

Po týdnu pauzírování jsem na to tady taky zíral...
...a některé lidi, co znám osobně, jsem taky nějak nepoznával
Přesto si stejně jako Feudal myslím, že tohle fórum je zcela v pořádku. Naopak - projevilo se jako dobře promazaná mašina.
Jak je vidět, je to celé totiž nejenom o rozebírání samotného tématu, ale holt i o tom, S KÝM toto téma chceme (či nechceme) rozebírat.
Pokud se právě v tomhle vyskytne hrubá závada, chyba nebo anomálie, fórum reaguje obrannými mechanismy.
Pamatujete? Taková maličkost : Souběh dvoupísmenných a třípísmenných sérií v Praze jsem nepatřičně protáhl o ždibíček - o pouhopouhé tři roky a málem jsem byl zaživa upálen na hranici. Vzpírat se - došlo k tomu.

Vážně - ruku na srdce - myslím, že v každém z nás je větší či menší kus :
"Všeználka" (skutečný vědátor, leč arogantní ke svému okolí, které velice rád poučuje a kárá) ,
"Brouka Pytlíka" (všechno zná, všude byl dvakrát, avšak na co sáhne, tam tráva sto let neroste)
nebo "Doktora Cvacha" (díky vyčteninkám chytrý jak rádio a pokrokový, až se hory zelenají, leč jenom do té doby, než vkročí na operační sál...pak je klidně schopen pacientovi místo menisku odoperovat šourek).

Lišíme se jen tím, jakou dávku z těhle tří populárních postaviček v sobě máme.
Zjednodušeně řečeno - podle toho pak existují lidi, se kterými se v základních věcech shodnete, tudíž se s nimi i bez velkých problémů domluvíte.
Pak lidi, se kterými se přes všechny neshody nakonec vždy nějak rozumně domluvíte.
Zbývají lidi, se kterými se nedomluvíte nikdy.

Stále si ještě myslím, že tohle fórum by klidně mohlo v budoucnu mít jakýsi "vyšší cíl" než "jen tak si povídat".
Tím "vyšším cílem" by mohlo být přenést se aspoň občas z virtuálna do reality, vytvořit COSI hmotného a zanechat TO po sobě dalším generacím : Napřed jednací stůl, za který by občas zasedla skupinka lidí, kteří o sobě vědí, že TO chtějí a HLAVNĚ(!) - že se navzájem domluví.
A pak lze teprve přistoupit ke společné práci - třeba na vylepšení českých PZ.

PS : Se mnou nepočítejte, poněvadž jsem čistokrevným Broukem Pytlíkem a uznávám, že za jednací stůl nepatřím. Já bych mohl jedině tak od vedlejšího stolu zajišťovat catering, to by mi, myslím šlo.
Dobrou.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1131
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 02:57:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek: No když si vzpomenu na své začátky na tomto fóru a na legendární kauzu NJM, tak bych řekl, že mám ze všech tří variant pořáný kus. Je ale fajn, že jste mě ze začátku hned nezadupali do země a nezatratili.

K tomu přístupu k vytvoření společné práce to ale vidím zatím bledě.
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 687
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 09:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ke každé dohodě je potřeba první krok.
Dohodnout se, že se dohodneme. Pak už to jde samo.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1968
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 10:59:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul :...K tomu přístupu k vytvoření společné práce to ale vidím zatím bledě

Neházel bych zbraně do obilí.
Byla by přece obrovská škoda KONEČNĚ JEDNOU nevyužít znalosti lidí, kterým PZ vždy něco říkaly a říkají.
Vámos tady nedávno psal, že v historii tvorby různých českých/československých systémů se právě na toto skoro nikdy moc nehledělo. Takže proč se o to aspoň nepokusit?
Bylo by to v historii možná poprvé, co by se pod něco takového podepsali "běžní, ale problematiky znalí občané".
Je pravda, že čím víc lidí, tím víc názorů a tím složitější hledání kompromisů. Jenže opačná cesta vede ve finále pouze ke starým známým, víceméně direktivně zavedeným systémům, ala "Cvach 2010" , "Pytlík 2020" nebo "Všeználek 2030".
Tedy tam, odkud nám svůj přístup k vytváření nových systémů naposled předvedlo Ministerstvo dopravy a živě nám ho dokládá svým aktuálním systémem "Ouřada 2001". Tvůrce byl patrně znalcem základů kombinatoriky, ale na značkách se věrně odrazilo to, že kromě té jeho kombinatoriky ho na nich nezajímá už vůbec nic.
Neopakujme stejné chyby.


Po delší pauze teď opět uvedu souhrnný přehled doposavad zjištěných (nebo vysoce pravděpodobných) absolutních hodnot v číselných řadách SPZ systému 1960 - 2001, aneb :

"ČÍM KONČILI, nebo mohli končit" :
(myšleno v číselné řadě, nikoli v čase; stav k 21. 7. 2007)

Praha...ALC 40-00 (čž/N)

Benešov...BNJ 79-85 (čb/O)
Beroun...BEJ 63-00 (čb/O)
Kladno...KLO 57-00 (čb/M)
Kolín...KOM 29-60 (čž/N)
Kutná Hora...KHI 46-20 (čž/N)
Mělník...MEM 36-00 (čb/O)
Mladá Boleslav...MBO 96-10 (čž/N)
Nymburk...NBJ 60-80 (čb/O)
Praha-východ...PHN 03-10 (čž/N)
Praha-západ...PZL 93-70 (žm/O/C)
Příbram...87 PBL-20 (čb/P)
Rakovník...RAE 71-40 (žč/N)

České Budějovice...CBU 54-80 (čž/N)
Český Krumlov...CKE 81-00 (čb/O)
Jindřichův Hradec...24 JHJ-40 (čb/P)
Písek...PII 99-99 (čb/O)
Prachatice...PTE 42-95 (čb/M)
Strakonice...STJ 17-10 (čb/O)
Tábor...TAL 51-15 (čž/N)

Domažlice...DOE 58-65 (čb/O)
Klatovy...KTJ 94-85 (čb/O)
Plzeň-jih...PJH 92-00 (čb/O)
Plzeň...PMV 65-95 (čž/N)
Plzeň-sever...PSI 57-00 (čb/O)
Rokycany...ROD 77-50 (čž/N)
Tachov...TCE 27-65 (čž/N)

Cheb...CHJ 67-00 (čb/O)
Karlovy Vary...KVM 94-00 (čb/O)
Sokolov...SOI 79-55 (čb/O)

Děčín...DCL 82-30 (čb/O)
Chomutov...CVL 69-15 (čb/M)
Litoměřice...LTK 77-30 (čb/O)
Louny...LNI 55-40 (čb/O)
Most...MOL 93-90 (čb/O)
Teplice...TPM 62-65 (čž/N)
Ústí nad Labem...ULM 51-10 (žm/O/C)

Česká Lípa...CLJ 76-20 (čž/N)
Jablonec nad Nisou...JNJ 59-00 (čb/O)
Liberec...LBO 66-60 (čb/O)
Semily...SMJ 56-50 (čž/N)

Hradec Králové...HKP 97-05 (čž/N)
Jičín...JCJ 13-75 (čž/N)
Náchod...NAK 63-40 (čž/N)
Rychnov nad Kněžnou...RKH 91-70 (čb/M)
Trutnov...TUL 49-10 (čb/O)

Chrudim...CRK 14-00 (čb/O)
Pardubice...99 PUP-50 (čb/P)
Svitavy...SYI 05-90 (čb/O)
Ústí nad Orlicí...UOK 32-50 (čb/O)

Havlíčkův Brod...HBK 60-00 (čb/O)
Jihlava...JIJ 48-35 (čž/N)
Pelhřimov...PEJ 35-05 (žm/O/C)
Třebíč...TRJ 79-90 (čb/O)
Žďár nad Sázavou...ZRK 36-90 (čb/M)

Blansko...BKH 81-80 (čb/O)
Brno...BZS 46-00 (čb/O)
Brno-okres...BOM 91-25 (čž/N)
Břeclav...BVK 08-70 (čž/N)
Hodonín...HOL 77-40 (čb/M)
Vyškov...VYH 00-90 (čž/N)
Znojmo...ZNI 86-20 (čb/O)

Kroměříž...KMI 37-50 (čb/O)
Uherské Hradiště...UHK 48-50 (čb/O)
Vsetín...VSJ 98-50 (čž/N)
Zlín...ZLL 94-70 (čž/N)

Jeseník...JEB 58-75 (čb/O)
Olomouc...OCO 71-90 (čb/O)
Prostějov...PVI 45-45 (čž/N)
Přerov...PRM 60-10 (čž/N)
Šumperk...SUJ 80-55 (čb/O)

Bruntál...BRH 76-70 (čb/O)
Frýdek-Místek...FMS 56-45 (čb/O)
Karviná...KIT 61-55 (čž/N)
Nový Jičín...NJL 84-00 (čb/O)
Opava...OPN 67-10 (čž/N)
Ostrava...OSD 13-15 (čb/M)


Jakákoliv hlášená změna či oprávněná reklamace jsou samozřejmě vítány a vzhledem k tomu, že s postupujícím časem jsou a budou SPZ stále vzácnější, je v tomto případě velice cenná i případná fotodokumentace.
(U náklaďákových by se časem ještě daly rozlišit typy, kterými se končilo.)
Pavel_rk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 18:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek:
velmi pěkný přehled
doplním skromné dvě změny :
Rakovník měl vydat ještě pár motocyklových, asi po RAE 73-99.
U Jičína jsem viděl motorku JCJ 16-xx , po prohlídnutí ČKP bych to viděl do JCJ 17-65 motocyklové a pak dokonce ještě t ř i traktory do JCJ 17-68.
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1970
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 20:16:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel rk : Skvělý, moc dík!!!

O tom jsem neměl ani zdání...

Třeba těm jičínským traktorům dali na konci systému v nouzi motocyklovou? Nebo jich prostě stačili vydat jen pár.
Něco podobného jsem viděl na Žďársku. Traktor, označený černobílou RZ typu 104...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9687
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 22:19:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel rk - a co Tachov a Rokycany?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9688
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 22:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SPZ vozidla Druh vozidla Tovární značka Pojistitel Pojištění od – do

RAE7399 MOTOCYKLY HONDA
ČESKÁ POJIŠŤOVNA A.S.
tel.: 841 114 114
tel.: +420 224 051 111
fax: +420 234 471 532
WWW: http://WWW.CPOJ.CZ 18.3.2002 - neuvedeno

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace