K-report
 

Archiv do 30.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » SPZ - RZ » Zahraniční SPZ » Staré archivy » Archiv do 30.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 6-2007


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 23:44:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vcelku netradiční úlovek na české luhy a háje, řekl bych:
 
 

Výprava původem ze státu Queensland, Austrálie zachycená 1.7.2007 ve Štramberku. Foto pořídil klubový kolega
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9645
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 00:05:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý . To je podobný, jako když jsem na Novým Zélandě viděl jedno auto s německou a jedno se švýcarskou značkou.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 4-2007


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 20:10:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos
Podle mě v YU recyklace zakázána nebyla.


To tvrdí kdo?
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 4-2007


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 20:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda bulharská terénní NIVA CP 10 571

Tak prý tabulky s modrým písmem a takovým alfanumerákem dostávají bulharští civilní pracovníci u amerických vojenských posádek. Slíbili mi poslat značky Amíků samotných, tak jsem zvědav..
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1836
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 09:49:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek:
A kdo tvrdí že byla?
V Bělehradě se recykluje se minimálně od roku 1991
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 12:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oproti Slovákům nám to Bulhaři rádi připomínají a svůj vděk vyjadřují pojmenováváním různých míst

To je možná tím, že Bulhaři nebyli s Čechy ve společném státě...
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 12:18:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obdobně používá SK kódy zaniklých federálních SPZ některých českých okresů (BN, PT atp.) což sice flagrantně porušuje dohodu o rozdělení republiky (prováděcí protokol)

Tak tento zločin jsem si vůbec nikdy neuvědomil. BNA-12-34 je přece něco úplně jiného než BN-123AA, nebo je zkratka "BN" chráněna průmyslovým patentem na označení města Benešov?
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1837
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 13:05:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle:
což sice flagrantně porušuje dohodu o rozdělení republiky (prováděcí protokol)

Co kdyby nám Welek upřesnil a přímo odcitoval tu část dohody o rozdělení/prováděcího protokolu, kde se hovoří o okresních kódech SPZ a která byla porušena

On si prostě musí myslet, že jsou tady samí úplní blbci, kteří mu sežerou každou broskvovinu
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 21:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos
Podle mě v YU recyklace zakázána nebyla.


Opakuji - kdo tvrdí že byla v YU zakázaná recyklace? Nikdo - samozřejmě - "odpovídáš" na "tvrzení", která nikdo nepředkládá....
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 21:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle
To je možná tím, že Bulhaři nebyli s Čechy ve společném státě...
Doufal jsem, že tahle douška zůstane mezi řádky

Tak tento zločin jsem si vůbec nikdy neuvědomil. BNA-12-34 je přece něco úplně jiného než BN-123AA, nebo je zkratka "BN" chráněna průmyslovým patentem na označení města Benešov?
Já taky ne a docela jsem koukal. Je tam víc pozoruhodných ujednání (např. pokračování evidence rodných čísel občanů samostatné SR v českém systému RČ apod.), jelikož se zabýváme jen PZ zůstanu jen u nich.
Jasně že kód okresu nebyl nikdy autorsky chráněn, snad nikde na světě i když kdo ví. Jenže rozdělení federace byl přeci jen hrc-prc akt v relativně krátkém čase a správci agendy PZ měli (a pořád mají) určitou tendenci vytvářet okolo ní neprůhledno - vada z povolání od r. 1945.
Vysvětluji si to tak, že když politické vedení zjistilo nevratnost rozhodnutí Bratislavy o odtržení, snažilo se zachovat všechny, doslova všechny atributy státní svrchovanosti v nástupnické ČR a Slovensku nedovolit nic z nich užívat. A PZ samozřejmě atribut státní svrchovanosti je. V tomhle konkrétním případě pak určitě nerozhodovali odborníci, museli by pochopit, že alfanumerák je volný jak pták. Těch diletantských věcí tam je povícero, ale mezinárodní organizace trochu pomohly (mez. označení letadel atp.)
Perlička na závěr. Před rozdělením jsme měli hezkou mez. telefonní volačku 42. Pak nějaký debil z býv. federace přišel s tím, že nástupnický stát sem nebo tam, pro SR se nic nového navrhovat nebude, prostě se přidá nula (ČR) a Slovensku jednička. Přitom mez. organizace už měla pro SR připravené vlastní dvoumístné číslo...Obdobně mezinárodní označení automobilů pro SR - navrhovali, řekněme diplomaticky nekompetenti, nakonec to klaplo.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1840
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 22:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek:
Už zase mlžíš odvádíš pozornost jinam a někomu něco podsouváš.
Já na žádné tvrzení neodpovídám. Prostě jsem napsal, že „Podle mě v YU recyklace zakázána nebyla“.
A ty ses mě v příspěvku 249 otázal, kdo to tvrdí – tj, kdo tvrdí, že zákázána nebyla. Až z tohoto tvého příspěvku chápu, žes to myslel obráceně, tj. kdo tvrdí, že zakázána byla. (takže zde šlo spíše o nedorozumění).
Ale přece jen bych dal P.T. Obecnstvu na zvážení, jestli jsi to netvrdil Ty


14. července 2007 - 21:37:52 jsi napsal:
Ano, v Srbsku se rozjela recyklace naplno, je to vidět na tahačích TIR i novějších typech aut z Bělehradu (BG 123-45 apod.). Souvisí to myslím s osamostatněním MNG, která bude mít vlastní série a tím se uvolní bývalá federální rezerva.

A já jsem se na to podivil, jakou to má souvislost (14. července 2007 - 21:53:31)

A tys mi na to „odpověděl“ 14. července 2007 - 22:32:58 – což je jakási zmatená přednáška o právních dopadech osamostatnění Černé Hory, ve které si uhnul k uvolnění okresních kódů – což s recyklací ovšem nemá nic společného. Jediná možná souvislost Tvé přednášky s recyklací je ta, že jsi chtěl říct, že jí zakazovaly federální zákony. Ale jak je vidět, tak jsi to tak nemyslel a byl to jen úhybný manévr před mojí původní otázkou.

Takže se vracím na začátek a znovu se ptám: Cos myslel svým příspěvkem č.245 ze 14. července 2007 - 21:37:52 ? Jakou má podle Tebe osamostatnění Černé Hory souvislost s recyklací?

A můžeš i připojit jasnou odpověď na mou dnešní otázku z 13:05:52. Ve svém příspěvku č.257 už zase mlžíš a uhýbáš.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 23:56:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos 1840 recyklace v Srbsku

Mám už plné zuby tvého arogantního napadání ať už je jeho důvodem cokoliv a které do této jinak poklidné, věcné a nekonfliktní debaty neustále vlévá žluč. Pokud ti moje sentence vadí nečti je, jako já nečtu, co mě nezajímá.

Pro ostatní, které zajímá odpověď.
Hodně států určité velikosti vytváří v systému PZ rezervy. T.j. přeskakuje (zrovna zde bylo rozebíráno Rakousko), vypouští celé sekce, nedotahuje série, blokuje určité kombinace, prostě těch kejklí je habaděj. Tady se dosud hlavně rozebíralo jak konkrétně (viz Rakousko), nikoliv proč a to je z mého hlediska rozhodující pro pochopení struktury evidenčního systému toho kterého státu, který je pro mě osobně zdrojem inspirace pro návrh nového českého.
Srbové v novodobé historii prokázali neobyčejnou vynalézavost ve všem, co souviselo s obranou jejich nezávislosti. V tom figuroval i systém PZ jako v každé autoritářské zemi komunistického střihu, navíc s latentní hrozbou občanské války.
Takže se právem domnívám, že celé emisní řady mohly být v rámci federálního uspořádání země blokovány pro různé vnitrostátní bezpečnostně-branné potřeby a definitivním rozpadem federace uvolněny.
Možná kulhající přirovnání: Když ČSSR 21.8.1968 okupovali Sověti, začala vysílat celá řada čs. svobodných vysílačů. Naši turisté v zahraničí byli šokováni dobrou kvalitou signálu na neznámých frekvencích. My jsme v Dubrovníku chytali v pohodě Hradec Králové, který měl lepší slyšitelnost než místní chrastítko. Odkud se ty vysílače vzaly? Byly to rušičky západního vysílání - měly v úhrnu údajně vyšší celkový výkon než oficiální čs. vysílače...
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 07:32:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přitom mez. organizace už měla pro SR připravené vlastní dvoumístné číslo...

a které? podle ITU patří Evropa do zóny 3x a 4x, ale tam už není volný ani jeden dvoumístný kód. Schválně:
30 GRE, 31 HOL, 32 BEL, 33 FRA, 34 ESP, 35x GBG, POR, LUX, IRL, ALB, MLT, CYP, FIN, BUL, 36 HUN, 37x LTH, LAT, EST, MLD, ARM, BLR, AND, MNC, RSM, 38x UKR, SRB, MNG, CRO, SLO, BIH, MCD, 39 ITA, 40 ROM, 41 SUI, 42 by bylo teda CZE, 43 AUT, 44 GBR, 45 DEN, 46 SWE, 47 NOR, 48 POL, 49 GER.

Ani jeden volný kód. Tak jakou dvoumístnou kombinaci to měla ta mezinárodní organizace připravenou? Není to další historická mystifikace?
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 07:43:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně že kód okresu nebyl nikdy autorsky chráněn, snad nikde na světě i když kdo ví. Jenže rozdělení federace byl přeci jen hrc-prc akt v relativně krátkém čase a správci agendy PZ měli (a pořád mají) určitou tendenci vytvářet okolo ní neprůhledno - vada z povolání od r. 1945.

No tady snad nakonec rozhodl zdravý selský rozum a žádné "neprůhledno". Jelikož po 1.1.1993 existoval v obou zemích "systém 1960", tak nemělo pro žádnou zemi smysl "krást" (Slováci) nebo "uplatnit si z titulu nástupnictví" (Češi) okresní kódy toho druhého.

Neumím si představit, že by tehdejší okresní město Považská Bystrica najednou začalo vydávat PBA-00-01, PBA-00-02 atd. - to by byl chaos, ne?

Nevím, kolik Ti bylo v roce 1993, mně bylo 22 a ač mladý, leccos jsem už chápal. A vůbec mi to nepřipadalo tak dramatické, jak je to tady popsáno...
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 10:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle dělení federace

Ano, selský rozum nakonec v mnoha případech zvítězil, bohužel ne ve všech (státní dluh, důchody, bezpečnostně-branné svazky atp.) Ale to sem opravdu nepatří...Ta doba byla emočně hodně vypjatá a generace ve středním věku a starší ji vnímaly jako existenciální krizi, s ohledem na krátké a často tragické dějiny Československa, zcela oprávněně. Já tehdy do republiky jen pracovně dojížděl a bylo mi všelijak. Po letech jsem uznal, že experiment ČS neměl v těch nastavených mantinelech z r. 1918 naději na přežití a Slovákům jejich samostatnost srdečně přeju. Sešli jsme se zase v EU a Schengen nás fyzicky zase spojí...
Právě díky krátké a několika režimy poznamenané existence Československa tu máme jedinečnou a zajímavou historickou sbírku PZ, kterou nám můžou např. Švýcaři docela závidět (ty dějiny určitě ne).
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 11:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedostal jsem odpověď na ty telefonní předvolby a na "neprůhledno" ohledně okresních kódů SPZ.

Politiku bych sem nezatahoval, na to jsou jiná diskusní fóra. Jen bych dodal, že mezinárodní organizace v souvislosti s rozdělením ČS měly naštěstí mnohem více rozumu, než naši politici (= my) - viz např. ta ITU (International Telecom Union).
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 12:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle
moje: ....správci agendy PZ měli (a pořád mají) určitou tendenci vytvářet okolo ní neprůhledno - vada z povolání od r. 1945.

Z poslední doby mám na mysli ne příliš ochotné odpovědi zdejším debatérům na jejich jasně formulované dotazy okolo vydávání současných i starších PZ. Období 1945 - 1989 je myslím jasné. Dále pak v podstatě nezveřejňovaný fakt o duplicitním vydávání PZ o kterém veřejnost nemá tuchy a měl by být z mnoha důvodů detailně známý (Němci vědí o svých PZ všechno..).

Nedostal jsem odpověď na ty telefonní předvolby
Na to nemám odpověď. Nejsem telekomunikační expert. Díky mým kolegům zaměstnaným v branži mám tu informaci kterou jsem napsal. Ty jsi pilně vytáhl současný stav, ale musel by se vidět stav z konce r. 1992 kdy celá řada států ještě neexistovala. Samozřejmě že to může být jedna z mnohých historických mystifikací s kterými se v našem prostoru potýkáme a dlouho potýkat budeme neotevřou-li se konečně všechny info-zdroje jak by se slušelo. Někdy u takové info zapomenu uvést slovo "možná" nebo z "nepotvrzených zdrojů" což v tomto případě doufám nehraje velkou roli.
Klasická z oboru PZ: Jeden hodně velký sběratel PZ nás při přípravě knížky ujišťoval, že žluté a červené V na PZ z let 1939-45 znamenalo V = Victoria. Dal jsem na něj, objevilo se to v knížce a je to blbost jak hrom jak mě rád ujistil jednak vámos druhak Herzfeld z Německa. U nás ale tvrdě zakořeněná jak jsem zjistil na různých veteránských setkáních. Obdobně německá celní oválná čísla. Tady jim zatvrzele říkají "půjčovna", nechápu proč. Ještě z dětství si pamatuju jak někteří kluci pohrdlivě a závistivě zároveň koukali na sousedovic Taunuse a tvrdili, že ho má z půjčovny protože měl tuhle oválnou značku. Když se pak za pár dní objevil s normální PZ koukali jak trubky....
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 12:56:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od roku 1992 vznikly tyto nové státy: ČR, SR, Východní Timor, Srbsko, Černá Hora. Už tehdy nebylo z čeho vybírat, všechno bylo obsazeno.

Pakliže měla ITU připravenou pro Slovensko dvoumístnou předvolbu, nemohla být z evropské zóny 3x a 4x, jedině tak Afrika nebo Ázie (vývoj na Slovensku v prvních letech samostatnosti to i celkem logicky naznačoval...)

Ale chytřejší ITU neřešila tento "historický" nárok na "42" pro České země - což je hodně šovinistický názor - a přidělila rovnocenné kódy 420 a 421. A díky ní máme 15 let mír a klid. Jak říkám, mezinárodní organizace jsou naštěstí moudřejší, než lokální politikové na jedné či druhé straně.
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 13:25:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle nové státy

Mě se zdá že od r. 1992 je těch evropských (Irsko-Ural) trochu víc, soudě jen podle PZ

Jo ještě k té politice a zatahování a tak. Zkoumáme-li PZ kdekoliv na světě zkoumáme symboly státní svrchovanosti a ta je politikum. Dumat proč či ono v nějakém zahraničním systému je a proč a neznat základní historické souvislosti je s prominutím masturbace ve vaně se studenou vodou...Jasně, není třeba rozebírat spoustu detailů, ale základní info musí být. Důkazem je mizerná znalost historie našich PZ v zahraničí. Bylo to všechno pod pokličkou, nikdo o tom nic pořádného nevěděl a legendy a nesmysly kolují dodnes.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1841
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 15:41:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek 259:
Ty chceš tvrdit, že Srbové měly pro federální účely blokováno několik set tisíc čísel? Ale pak by to stejně nebyla recyklace, ale výdej vynechaných - tudíž si opět nevysvětlil, co má osamostatnění Černé Hory společného s recyklací
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34672
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 15:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ohledně Bulharska Pajdu možná časem něčím doplním. K Srbsku jen dodám, že průjezd osobáku tam vyjde na 25€ jedním směrem a jen část placeného úseku se jede po kvalitní dálnici, zejména z Noviho Sadu do Bělehradu je to děs.
Za povšimnutí stojí i rozdělení Srbska na dvě časová pásma a pojmenování mnoha řek odvozeninami Moravy.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1842
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 16:02:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek:
ale musel by se vidět stav z konce r. 1992 kdy celá řada států ještě neexistovala.
A který z těch státu, co mají dvoumístné číslo podle tebe v roce 1992 neexistoval?
30 GRE, 31 HOL, 32 BEL, 33 FRA, 34 ESP, 36 HUN, 39 ITA, 40 ROM, 41 SUI, 42 by bylo teda CZE, 43 AUT, 44 GBR, 45 DEN, 46 SWE, 47 NOR, 48 POL, 49 GER ?

Přestaň už konečně mlžit a lhát!
A tím sem vlévat žluč!

Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 19:12:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek:

masturbuje se lépe v teplé vodě?
Housenka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.92.7
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 20:43:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek (263) : Bylo to všechno pod pokličkou, nikdo o tom nic pořádného nevěděl a legendy a nesmysly kolují dodnes.

A někdo to sepíše a vydá jako knížku , aby mohly budoucí generace vyvracet historické omyly
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1844
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 21:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco k té záhadné bulharské značce série CP

Zeptal jsem se přítele Googla. Cca za 15 sekund bylo záhadě - jedná o vozidla civilní obrany Je to přibližně uprostřed této stránky

PS: Těším se na další Pajdovy obrázky
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Lampertheim
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.137.136
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 23:54:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Narazil jsem na takovou zajímavost: okres Bergstrasse (Hessen) má okresní kód HP (podle největšího města Heppenheim).
Volker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 01:56:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože Heppenheim je okresním městem, je to tak zcela v pořádku, do 1979 platilo smyslné pravidlo, že se kód okresu tvoří podle sídla správy. (Existovala výjimka EN.) Od 1979 smějí a mají okresy tvořít značku podle jména okresu, a tím vznikly nikomu nic neříkající kódy **K (-kreis). Můžou, ale nemusí značku změnit.
Zajímavost je spíš ten okres, který má kod podle nejznámějšího městečka bez další funkce: RÜD pro Rheingau-Taunus-Kreis, sídlo Bad Schwalbach.

Značky ani v Německu nemají vždy logiku...
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1125
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 16:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nizozemská přívěsová:
 
 
Ross95
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 09:51:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže něco z dovolený...
stará rakouská "102"; slovinská aktuální "102"
 
 

slovinská stará/nová "101"
 
 

chorvatská "101"
 
 
 

chorvatská "400" - jedná se o samolepku
 

chorvatská a slovinská mopedová
 
 

a bonusy na závěr:
asi trošku starší traktorová, chorvatská červená a dál již bez komentáře
 
 
 
 
 
 
 
P: [PM] U: [MO]
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1139
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 12:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jsem tady někdy tento svůj názor cpal, ale nemůžu než ho zopakovat - staré slovinské považuji za velice hezké a dobře čitelné, navíc díky zelenému rámečku originální, nové slovinské ve mně zatím vyvolávají jen rozpaky (font, ale ani to A8-28K mě právě neoslňuje...)
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 13:22:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ross95: Super fotky, nevíš, k čemu slouží ta bíločervená chorvatská? Vidím ji prvně.

Jef: Slovinské fonty (nové i staré) spolu s německými považuji za nejhezčí v Evropě, horší je už však to chaotické kódování.

Jinak včera jsem viděl polskou značku s neobvyklým tvarem kódování DW C1856, nejdříve jsem si myslel, že to je Němec, ale při přiblížení se z něj vyklubal Polák. Krásná ukázka nevyřešeného kódování a krize s kapacitou.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 14:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul + Ross95: Super fotky, nevíš, k čemu slouží ta bíločervená chorvatská? Vidím ji prvně

red on white = abnormal vehicles and vehicles with abnormal loads
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 678
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 18:04:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos: díky za objasnění. Jen zdůrazním, že font byl modrý..

Vrátili jsme se z českých "vele"hor, pár PZ nafocených. Snad už přidám BG II.
Bus platil okolo 50 € za jednu cestu Srbskem, ale kvalita silnic mi nepřišla tak hrozná.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 18:49:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivsky
Za povšimnutí stojí i rozdělení Srbska na dvě časová pásma....

??? http://www.presnycas.cz
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 19:02:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jsem zjistil motofotek je míň, než se zdálo. Jsou spíš mopedfoto.

Vyskytují se dva typy - oválné a čtyřhranné.Oválný typ se někdy vyskytnul i ve žuté barvě podložky.

 
 
 


Značky čtverhranné:

 
 


A jedna raritka - běžně čtyřkolky jezdily s běžnou PZ, tuhle jsem viděl jen jednou.
 
 

(Příspěvek byl editován uživatelem pajda.)
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 19:12:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár značek bez komentáře ze Srbska

 
 
 

 
 
 

 
 

Tímto děkuji řidiči busu za spolupráci při zrychlování a brždění v hustém provozu jen pro mou úchylku.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 19:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

poslední fotky jsou z BG

 
 
 

Lada byla úplně nová - viz přelepky dveří a kapoty.
 

Něco pro staromilce:

 

a tohle je z CZ:

 
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34727
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 20:57:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minor:
Taky jsem se pak na to díval a zjistil, že to bude asi kravina a jen asi měli na benzince nastaven špatný (bulharský) čas.
Bohužel jsem mezitím zapomněl, do které diskuse jsem to napsal, takže jsem to nemohl dementovat. Tímto děkuji za opravu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 22:10:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda Balkan
Olafik bude mit z prispevku radost - docela se tesim na jeho zjisteni co ze je to za numer na te bulharske ctyrkolce...
Srbum se do 520 x 110 moc nechce,tradice je tradice. Vcera nabizala fabrika z mestecka Celle na eBay kompletni pouzitou raznici na tabulky za pouhych 33.000 Euro. Znacka z Kraljeva (KV) potvrzuje ze jedou z ciste vody zase nanovo. Policie(Milicija) zda se taky - koncili nekde na 6xxx.xxx
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 22:23:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Olav obvykle poděkuje a fotky zařadí. Jen mongolskou z Vrchlabí nezařadil

Polské EU PZ jsou už běžné i hned za hranicí (asi 1000 metrů od Žacléře)
 
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 22:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda
Olav obvykle poděkuje a fotky zařadí. Jen mongolskou z Vrchlabí nezařadil


A jakpak ze vypadala?

Ta srbska T 7519 vypada jako vojenska. Drive tam meli mam dojem namisto vlajky cervenou hvezdu a pod tim zkratku JNA nebo TO (zalozaci).
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 686
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 22:51:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 7519 by měla být vojenská. Souhlas. Asi jde o auto z nějakých akcí OSN - proto je bílé.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 23:20:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda T 7519
Klidne demarkacni linie Srbsko Kosovo nebo doprovodne vozidlo vojenskych kolon co tam urcite brazdi silnice.

Ten Mongol?
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 688
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 09:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten Mongol byl daný i na k-rep, ale musel bych fotku hledat ve svém "lehce" neuspořádaném archvivu. Koneckonců sem mongolskou PZ dával i někdo jiný.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 13:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda Mongol

Nezdrzuj se - ja to skusim najit, mam vic casu. Mongolove maji totiz docela prehledny system, ledaze by ta znacka byl nejaky superextra kus.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 18:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda mongol z Vrchlabi

V historii samostatne rubriky zahranici neni a ani Olav ji v neidentifikovanych nema. Vzpominam si na ni matne ale schvalne neni videt.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 20:49:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul
Jinak včera jsem viděl polskou značku s neobvyklým tvarem kódování DW C1856, nejdříve jsem si myslel, že to je Němec, ale při přiblížení se z něj vyklubal Polák. Krásná ukázka nevyřešeného kódování a krize s kapacitou.

Budowa:
Powiaty z wyróżnikiem jednoliterowym - tablice samochodowe:
I zasób - 2 litery + 5 cyfr
II zasób - 2 litery + 4 cyfry + 1 litera
III zasób - 2 litery + 3 cyfry + 2 litery
IV zasób - 2 litery + 1 litera + 4 cyfry *** (wycofany w grudniu 2006 r.)
V zasób - 2 litery + 2 litery + 3 cyfry *** (wycofany w grudniu 2006 r.)
VI zasób - 2 litery + 1 cyfra + 1 litera + 3 cyfry ****
VII zasób - 2 litery + 1 cyfra + 2 litery + 2 cyfry ****
Powiaty z wyróżnikiem jednoliterowym - tablice motocyklowe i motorowerowe:
I zasób - 2 litery + 4 cyfry
II zasób - 2 litery + 3 cyfry + 1 litera *****
Powiaty z wyróżnikiem dwuliterowym - tablice samochodowe:
I zasób - 3 litery + 1 litera + 3 cyfry
II zasób - 3 litery + 2 cyfry + 2 litery
III zasób - 3 litery + 1 cyfra + 1 litera + 2 cyfry *
IV zasób - 3 litery + 2 cyfry + 1 litera + 1 cyfra *
V zasób - 3 litery + 1 cyfra + 2 litery + 1 cyfra *
VI zasób - 3 litery + 2 litery + 2 cyfry **
VII zasób - 3 litery + 5 cyfr ***
VIII zasób - 3 litery + 4 cyfry + 1 litera ***
IX zasób - 3 litery + 3 cyfry + 2 litery ***
Powiaty z wyróżnikiem dwuliterowym - tablice motocyklowe i motorowerowe:
I zasób - 3 litery + 1 litera + 3 cyfry
II zasób - 3 litery + 2 cyfry + 2 litery *****
III zasób - 3 litery + 1 cyfra + 1 litera + 2 cyfry *
IV zasób - 3 litery + 2 cyfry + 1 litera + 1 cyfra *
V zasób - 3 litery + 1 cyfra + 2 litery + 1 cyfra *
VI zasób - 3 litery + 2 litery + 2 cyfry **

* - od września 2002 r.
** - od września 2003 r.
*** - od maja 2006 r.
**** - od grudnia 2006 r.
***** - na tablicach motorowerowych od września 2002 r.
(www.polskietablice.prv.pl)
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 22:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek

Resis obsah nebo etikety?
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1972
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 22:19:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řeším to, že k jedné náplni se za normálních okolností váže jenom jedna etiketa.

Kdyby ta druhá etiketa vznikla až teď, dokázal bych to ještě jakžtakž pochopit.
Takhle ne.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 22:39:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek

Obsah je OD POCATKU porad jen jeden. Etiket muze byt kolik chce, stejne jako lahvi. Tak jako AB-12-34 muze viset na trech vozidlech najednou a je to porad jenom jeden alfanumer.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 09:55:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda Mongol

Doufal jsem, ze toho Mongola najdeme a zjistime odkud je :-) ale asi nebude kdy...
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 22:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po Prostějově jezdí jakýsi malý ojetý vehikl, do jisté míry se podobající polskému "maluchovi". Na zádi je opatřen tabulkou, která je provedením shodná s rakouskou mopedovou; tvarem připomíná rukávovou výložku našich celníků, bílé písmo na červeném podkladě, bílé orámování. Dvouřádková - v horním řádku W-37, dole písmena ALT. Toto vozidlo jsem třikrát viděl za jízdy, typ jsem nepoznal. Zřejmě se jedná o recesi, policajtům to však asi nic neříká .
Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 6-2007


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 23:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomcat:
Něco takového, ale hranatějšího?
 
(foto vypůjčeno od Rula).
To bývá jak v Austrii, tak i zde skutečně registrováno jako moto- kvůli omezení maximální rychlosti a tuším i výkonu.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 23:36:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: OLIVER (40)

Díky za vysvětlení , tabulka odpovídá
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1141
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 09:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavní výhodou regsitrace takovéhohle vehiklu jako mopedu je to, že na něj pak stačí mopedový řidičák, takže se s tím dá jezdit dřív než od osmnácti (ačkoli fakt je, že jsem v tom na západě většinou viděl spíš důchodce). Omezený výkon a rychlost jsou spíš důsledky než motivace.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34768
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 13:57:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se vám zdá, že zde něco zmizelo, vidíte dobře. Nejde pouze o zdání, ale o skutečnost. Sice bych samozřejmě mohl řešit, kdo má jaké IP, odkud se registroval apod., ale absolutně netuším, jak by tohle napomohlo k uklidnění diskuse (bylo by tomu spíše naopak, nejde totiž stejně nikdy o jednoznačně identifikující údaje).
Proto jsem raději volil zahlazení a doufám, že se již nebude k dané záležitosti opět a neustále vracet a raději se budete věnovat diskuse k tématu. Pokud stále někdo cítí potřebu se tím zabývat, měl by si zajít na pivo. Pokud ani to nepomůže, tak už snad jedině Pelhřimov...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 22:13:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neco na odlehceni :-) Napul to sem patri = cizina - napul ne = RZ-diskuse. Navrh novych polskych PZ z r. 2000.

http://www.tablice-rejestracyjne.pl/?tablice
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7090
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 21:01:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kanaďan v Perníkově:

 
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1489
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 14:35:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minor, č.27: Zdá se, že autor tohoto se inspiroval někde mezi Francií, Tureckem, Itálií a Rakouskem. Přestože nechovám žádné sympatie k současnému polskému systému, tak je stále lepší než toto...
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 6-2007


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 15:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám tu takovou malou přehlídku zahraničních, (nejen) přívěsových SPZ, které jsem ulovil o víkendu na Vintage Glider Rally (sraz historických větroňů) v Nitre.

Nejprve finská přívěsová, stará rakouská a stará francouzská:
 
 
 

Nizozemská nad 750 kg, dvojice NL do 750 kg a jedna englická:
 
 
 

Dánská "firemní", pravděpodobně hodně stará dánská a německá zelená, tedy osvobozená od silniční daně:
 
 
 

Tohle byla celkem podivnost, značka na tažném voze vypadá jako belgická, na přívěsu také, ale kódování je jaksi trochu jiné, než jaké připouští zde nedávno odkazovaný web Karla Itena:
 
 
 

A na závěr ještě:
Další zvláštní belgická přívěsová, NL+FIN+CH a pěkná dánská osobní:
 
 
 

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace