K-report
 

Archiv do 04.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » SPZ - RZ » Historie SPZ a PZ » Staré archivy » Archiv do 04.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 18:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin 100, Nestle, Housenka
No, to je pravda. Vypláznout na veřejném fóru techničáky se všemi i pro nás zjevně nepotřebnými údaji moc šikovné není. A ještě šikovnější je to znovu pěkně opsat, teď už jde ta nezveřejňovatelná čísla i vygooooglit. Tak jste to, Nestle, v dobré víře ještě dorazil.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1511
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 18:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle poslední jmenovaný tim trabíkem nejezdí neb ho prodal.
Neni to jedinej tady prezentovanej techničák.
Ty rodný čísla a bydliště sou ti stejně k hnědýmu smradlavýmu...
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1512
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 18:23:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BTW někde je tu i muj techničák včetně jmen bydlišť i RČ a to včetně mýho...
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 18:55:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: ŽEBY (128)

Fakt nekecám; já jsem si tu vojnu tehdá užíval jako absolvent VKVŠ jako zdravotník; často jsem jezdil jako "velitel vozu" se sanitou do ÚVN Prahy - Střešovic, jezdili jsme tehdy sanitní Tatrou 805 VPZ 11-45-17 nebo obdobným autem VPZ 26-97-79. Pamatuji si to docela živě, protože to byl pro mne vždy příjemný úlet z posádkového vyhnívání ( Horní Počaply, blízko EMĚ).
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 19:17:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Tomcat:
díky, věřím Vaší preciznosti... Jenom se nám tak rozpadlo tradované pravidlo "-50".

Ad Martin 100:
Není rozhodující, že JSTE zde prezentoval i VAŠE RČ, ale že JSTE tak učinil i u lidí, kteří o tom nemají tušení. To dobré není, ale ještě méně šťasné je, když to Nestle navíc přepsal z fotky do textové vyhledatelné podoby.
Nevím, zda se VÁS tak dotkne, když někdo upozorní na jistý přešlap, ale pokud ano, tak to zkuste vydýchat. Je to elegantnější, než se snižovat k vulgarizmům.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 19:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: ŽE BY (131)

Díky za uznání; není to v mé preciznosti, ale hlavně v zapomnětlivosti ... nejsem si jistý, kdy armáda naběhla na úpravu VPZ s prvním TROJČÍSLÍM ... bylo to asi 1979-80 ? Nejsem si jistý, v té době jsem měl jiné starosti (rodina, malé děti). V roce 1986 (květen-červen) jsem absolvoval jako záložák 5-týdenní cvičení, v tehdejší době jse viděl pouze KRESLENÉ nebo stříkané VPZ.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 35561
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 20:28:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nerad bych se dožil dalších zbytečných problémů, takže jsem údaje z Nestleho příspěvku radši smazal.
A možná časem smažu i velké varianty Martinových fotek, ale to se mi teď moc nechce, je to moc práce...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 20:49:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad MZ:
Dík, takhle je to určitě lepší. Stejně tak bude lepší v budoucích vkládaných fotkách TP začernit (či jinak vymaskovat) údaje nevhodné ke zveřejnění. Tady jde opravdu o data registrací SPZ a ne o držitele vozidel...
Když jsem sem dával údaje z TP, tak jsem opsal jen to, co nás opravdu zajímá - data, SPZ, typ vozu a dost. Je to pracnější, než bezmyšlenkovitě naflákat fotky, ale ale také bez potenciálních problémů, že.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 21:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Tomcat 434
No, já jsem si těch "5 měsíců nepodmíněně" odskákal o 4 roky později, ale v té době mě zajímaly SPZ pouze na civilních autech, protože jsem používal SPZ nafocených vozidel k upřesnění datace prvorepublikových fotek. Je neuvěřitelné, jaká blbosti se daly v muzeu u starých snímků a pohlednic vyčíst...
Takže jsem si také pocoural nějakým vojenským autoparkem, ale z té doby nevím NIC. Nyní budeme pracně dohánět a hledat někoho, kdo bude schopen "vyzradit" nějaké věrohodné policejní nebo armádní informace z let minulých.
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 21:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, já jsem se před prázdninami „vemluvil” přes různé útvary Ministerstva obrany do velících složek Vojenské policie, která má vojenské PZ v gesci a spolupráci přislíbily, ale nakonec jsem byl z důvodu „zvláštního režimu utajení” a patrně mé přílišné zvídavosti „vykázán” neukojen zpět do mně vymezeného civilního sektoru ...
Takže zase nic nevím

(Příspěvek byl editován uživatelem feudal.)
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 21:28:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík za smazání - chtěl jsem jen upozornit, že některé naše instituce jsou na toto citlivé, a je jedno, jestli je to v textovém řetězci nebo pouze bitmapa.

Je to samozřejmě paranoidní, protože takový www.obchodnirejstrik.cz obsahuje adresy a rodná čísla "podnikatelů" a "podnikavců".

Ačkoliv běžné vyhledávače to nenajdou.

Takže příště trochu brzdit ve Vaší jinak bohulibé vášni po technicko-administrativní dokumentaci starých časů.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 21:44:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě pro MZ:
"A možná časem smažu i velké varianty Martinových fotek, ale to se mi teď moc nechce, je to moc práce..."
Inkriminované snímky asi můžete smazat úplně (pokud to je rychlejší), protože potřebné údaje (SPZ a data registrací) už přepsal Martin_l v příspěvku č. 1566. Kdo to potřebuje, tak to v textové podobě má k dispozici.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2025
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 00:45:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V kterých okresech jsem trávil dovolenou?
 
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 08:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle: UOOU mi kdysi poslal dopis, kde konstatoval, že systém DIČ u fyzických osob-podnikatelů sice porušuje zákon, ale je to tradice. Prý se to po vstupu do EU změní. Jenže ono nic.
Na vysvětlenou - DIČ obsahuje celé rodné číslo a musí být vlastně na každé účtence.
Konec OT
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 10:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Feudal 190 : Takhle ty zelený mozky podporujou fámy :-)
Mě kdysi někdo vysvětloval systém číslování značek u VB,ale už jsem to zapomněl-a kdoví,jak to bylo.
Jinak /viz Tomcat a jeho vojenské zkušenosti s převlékáním značek /,já trávil dva roky nepodmíněně u Pohraniční stráže a pro akci s krycím názvem,kerý si nepamatuju,šlo o akci která měla vypuknout v případě ozbrojeného únosu civilního vozidla do zahraničí,byla připravena pěkná bedna,ve které byly civilní SPZ nákl.vozu,tabulky TIR,silniční kužely,reflexní vesty "silničářů" a dopravní značky.Vozidlo s "teroristy" se mělo odklonit na lesní cestu a ztížit přechod.
Konkrétně nácvik se konal jednou za rok.Na Folmavě se během 10 minut postavila falešná celnice,zastavil provoz ze zahraničí.To byla šaškárna! Vozidla z vnitrozemí musela zastavit u nové závory. Do smrti nezapomenu na holandského kamionistu,který jel domů a byl jako první u závory.Tam strávil asi půlhodinku hrůzy.Vzápětí najel OT64 s maníky,kteří se kryli za bývalou školou a mířili svými rourami RPG na kamion.Ten chudák si určitě myslel,že vypukla třetí světová válka a říkal si "kdybych jel o minutu dřív..takhle zůstanu u bolševiků".
"Terorista" měl přijet boční cestou.Pak řev tehdy nové tatry 815 řítící se v protisměru úzkou silnicí na plný plyn a předjíždějící stojící kolonu.Naštěstí před inkriminovaným placem odbočila ke kolegům-režim si nechtěl dělat ostudu.

Omlouvám se za off topic,ale ty značky mi tuhle vzpomínku z osmdesátých let vyvolaly,jako by to bylo včera :-(
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 13:26:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TAky přidám vzpomínku na zelené roky. Bylo to v období přelomovém po roce 89. Pro případ mobilizace se 1x připravovala linka pro odběr aut za mobilizace. Byly tam veliké bedny ručně malovaných VPZ. Na auto se počítala snad jen 1 nebo 2 minuty. Zapsat, sundat, nandat a odebrat.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3382
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 00:47:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jsem pozadu ve čtení, taxe jen podělím o tři údaje:

PS 59-30, žlutá 103 vz. 60, vydána někdy v 1984 - fotky zde
LBM 97-30, černobílá 106 vz. 94, Chrysler Voyager v autobazaru v Paceřicích vedle R35
PJH 36-91, žlutomodrá 101 vz. 94, VW Passat Variant B5 narvaný taškama s oblečením a řízený mladou Vietnamkou:-)

martin_100 se zřejmě ještě nenaučil robit s fotošopem atp., takže nevyretušoval údaje co nás nezajímaj...

dejte mu někdo kurz
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1572
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 13:18:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2: dejte mu někdo kurz

Jak někdo? Ty jsi tady největší počátačovej odborník, takovej IT mimozemšťan...
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3383
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 17:43:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

E.T. pro někoho možná můžu být [je mi to šumák, říkejte si co chcete;-)], ale nervy mám jen jedny. a snažení týhletý osoby u PC o který je řeč bych jen veeeeelmi nerad komentoval... bohužel už jsem měl tu čest.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9967
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 21:52:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle jsem dnes potkal skoro před svým bydlištěm. V Praze mi to přišlo jako docela dobrá vychytávka.

 
 
 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9986
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 16:24:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tahle leštěnka stojí už několik týdnů na stejném místě v Polské ulici na Vinohradech, těsně u křižovatky se Slavíkovou/Ondříčkovou.

 
 

A sjetí dvou Fáv se značkou vzoru ´60 u Tesca ve Zličíně.

 
 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4436
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 19:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tatroidně značkoidní fotky:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 9-2006


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 19:46:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tu hrůzu na tý „sedmdesátce” asi nikdy neschroupnu ...
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4439
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 19:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tu modrožlutou?
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7159
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 19:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Study: To není zrovna Tatra 70, ta je poněkud starší a větší...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 9-2006


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 19:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Study : Ne, Tatra 70A je ta černá, v druhém řádku vlevo s tím bílo/černým úhnojem: P.4 - 34.034

(Příspěvek byl editován uživatelem feudal.)
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7160
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 19:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Feudal: Já to tak pěkně zaobaluju, aby Study musel přemýšelt/hledat, a ty to takhle vybalíš :-)
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 9-2006


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 19:56:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk :
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3188
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 19:58:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Bobyk: Ale on už dnes přemýšlel a hledal dost a od pondělí bude muset taky, takže já bych mu to pro dnešek odpustil.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4441
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 20:10:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jim zase nezapomenu, že sem tam chodil a hledal Kofolu, nikde sem nenašel... Pokud nepočítám ty zabavené na vrátnici.
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 21:14:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.4-34.034
Ten M-BM 300 ma taky nekdo s porusenym barvocitem.
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 9-2006


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 23:09:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M - BM - 300 je přesně ten typ čísla z produkce „Četnických humoresek
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3540
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 07:08:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A sjetí dvou Fáv se značkou vzoru ´60 u Tesca ve Zličíně.

Mám také zajímavé sjetí Favoritů, zítra dodám foto
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3393
Registrován: 8-2002


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 07:54:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

taky se podělím, nepřepokládám ale, že by to byl nějakej objev:
NJ 26-18, rezavějící černobílá tabulka, veterán Tatra v Kopřivnici
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 11:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Oc jsem potkal 2 vozíky se značkami vz. ´94 z duplicitní éry:
53 OCA-01
58 OCA-56 (protisluncoffka za jízdy - promiňte nekvalitu, ale nevím, kam až duplicitní vozíci dolezli, tak v obavě, abych neprošvihnul historický rekord, jsem fotil).
 
 
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 11:44:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přidám ještě vojenského Favorita - prosím, je tu někdo, kdo ty fotky vojenských značek shromažďuje a potenciálně možná někdy vyhodnotí? Ať nefotím vojsko zbytečně a neztrácím čas se sázením sem. Občas něco potkám, tak můžu doplnit fotodatabázi, ale proč, když by to skončilo jen pokoukáním. To, že jsem do vojenských značek nepronikl mě dráždí, ale nemám šanci (kontakty) to vyzkoumat.
 
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1587
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 12:46:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jeden postřeh k vojenským: Minulý týden jsem v Plzni potkal skupinu důstojníků v Mitsubishi Galant se vojenskou poznávací značkou. Auto bych zařadil někam do poloviny devadesátých let. Nikdy jsem netušil, že armáda kupovala takhle zajímavá vozidla (v Brně jsem potkal VW Transporter T3 /1979 - 1991/).
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1160
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 13:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mitsubishi Galant konkrétně tohoto typu:

http://www.auta5p.eu/katalog/mitsubishi/galant_03.htm

s vojenskými značkami se v devadesátých letech objevovala velmi často na pražském "Kulaťáku" u Generálního štábu a taky v některých kolonách provázených vojenskou policií... a mám pocit, že existovala i právě v barvách Vojenské policie, jen to teď nejsem schopen říct s jistotou...

Armáda taky má (měla?) minibusy Mitsubishi L300, tuším, že ve verzi s pohonem všech kol.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3541
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 14:23:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

prosím, je tu někdo, kdo ty fotky vojenských značek shromažďuje

Ano, já. Rozhodl jsem se rozlousknout vojenské značky. Prosím uvést i místo spatření. Tedy údaje jako do tabulky nejvyšších
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1589
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 14:33:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef, č.1160: Mitsubishi L300 nakupovala i Policie ČR. Zejména na Moravě jsou ještě nejvíce k vidění.

3260: Ano, já. Rozhodl jsem se rozlousknout vojenské značky

Přeji hodně úspěchů v této (podle mě) sysifovské práci. Protože jestliže běžné RZ, u kterých jsou jejich základní pravidla zveřejněna a přesto nemají logiku, pak u VPZ, které jsou tajné, nemusí fungovat vůbec žádná pravidla.

Ze všelijakých komisí jsou vynášeny takové ptákoviny jako Kubiceho zprávy, ale aby někdo vynesl kódování VPZ, to nikoho ani nenapadne.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 18:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 3260:
OK, přeji mnoho štěstí. Pokud to tady nikoho více nerajcuje, tak mohu posílat úloffky e-mailem. Výše uvedený Favorit jsem odlovil v Oc.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1888
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 20:55:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VPZ taky trochu sleduji, takže klidně sem, ale spíš do všeobecné diskuze (protože to není historie).
Zatím jsem dospěl k teorii, že minimálně jedna, ale spíš dvě nebo více číslic jsou jenom "vycpávka" - nějaká náhodná nic neříkající čísla (podobně jako bylo druhé dvojčíslí trupových čísel MiGů 29 u naší armády)
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 21:15:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky bych se přidal. Armáda podle mé děravé paměti měla Galanty jako VP.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 22:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260
Ano, já. Rozhodl jsem se rozlousknout vojenské značky. Prosím uvést i místo spatření. Tedy údaje jako do tabulky nejvyšších


Je to odvazny cin a bude to urcite osvezeni diskuse jenom bych upozornil ze u vojaku jeden nikdy nevi....Jsou tu mezi debatery i pravnici, ja bych to nejdriv proveril nez bych to rozjel. Neco jineho je sbirat nahodile fotky a neco jineho systematicky analyzovat VPZ obzvlaste pokud jejich alfanumer podleha nejakemu stupni utajeni. Pred 19 lety by za to byl na tuty pekelny flastr podle hlavy jedna ve treti napravne, dnes by se za to taky dalo neco poridit....
Jednoho jiz nezucastneneho debatera letos v zime pekne osmazila ochranka americkeho velvyslanectvi kdyz si "dovolil" fotit pezetky jejich aut na ulici pred ambasadou. Vubec jim nevadilo, ze jejich exteritorialita konci na prahu vstupni brany a dal uz to je svrchovane uzemi Ceske republiky. Ridil je velitel amer. namorni pechoty a to je struktura mozku, ktera se urcite moc nelisi od te, co ma na starosti utajovani VPZ.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3544
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 07:39:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pred 19 lety by za to byl na tuty pekelny flastr podle hlavy jedna ve treti napravne, dnes by se za to taky dalo neco poridit....


Měl jsem už zkušenost se sepisováním okresních PZ u Policie ČR (v době vyhrazených policejních sérií). Se strážníkem jsem prohodil pár slov o svém koníčku a tím to skončilo. Naštěstí už je jiná doba.

Osobně si myslím, že ve vojenských PZ není opravdu žádné kódování ani žádný systém. Chci si to jen potvrdit.

(uvidíme kolik se mi sejde podobných vozidel s podobnou RZ či nějaká posádková příslušnost)

Výsledky budete moci samozřejmě sledovat v Régiomap Jm-kraje v kartě Vojenské

Váš Régioanalytik Michal Hájek
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 07:42:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Minor a ostatní.
No, tak na tom něco je. Možná není dobré tady veřejně análýzovat vojenské (utajené?) značky. Může k této problematice někdo znalý vyčuchat jaká jsou zákonná omezení, ať neuděláme přešlap?
Z hlupáků strach nenám, ale zákony se snažím dodržovat.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1892
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 11:22:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260:
Nějaký systém v tom určitě je. Podobná vozidla mají často podobná čísla, ale určitě nejdou jednoduše za sebou. Nejlepší by bylo vidět skupinu nově (najednou) dodaných vozidel stejného typu.
Např. osobní auta sérií 022, 023 a 024 určitě patří do jedné skupiny a určitě jich není přes 10 000, aby proto byly použity 3 série (bude jich maximálně několik stovek)
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3545
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 12:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos: možná platí nějaké pravidlo o dělitelnosti určitým číslem (jako např u RČ)
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 13:06:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

možná platí nějaké pravidlo o dělitelnosti určitým číslem (jako např u RČ)

To by v tomto pripade, kdy je VPZ sedmimistna, generovalo strasne malo moznosti, dokonce mene, nez je muj odhadovany pocet vsech silnicnich vozidel armady = mene jak 4.000 kusu; pro srovnani neco pres 4.400 kusu ma policie a MV.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 13:42:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: ŽEBY (154)

Dnes ve Šternberku 55 OCA-62 (kiosek pekařské firmy Hirsch) a 59 OCA-38 (malý přívěsný vozík); obojí vzor '94.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3546
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 13:43:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minor: dělitelnost jsem uvedl jen jako ilustrační příklad. Nějaké jiné šifrovací pravidlo neznáte?
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 14:37:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minor: dělitelnost jsem uvedl jen jako ilustrační příklad. Nějaké jiné šifrovací pravidlo neznáte?
Sifrovani je exaktni matematicka veda a tam nejsem doma. Uz rok hledam primitivni metodu jak desifrovat (= kontrolovat pravost) a zasifrovavat (= budovat radu) alfanumerickych kodu, napr. ABC-12-34. Byl by to tez idealni kontrolni prvek i u beznych PZ. Mam dokonce podezreni ze v USA se v nekterych statech s 6 mistnim kodem ve tvaru PPP 999, nebo 999 PPP s nejakym podobnym systemem pracuje. Videt je to jinak na vsech pristupovych kodech kamkoliv...
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1894
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 14:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: Já myslím, že tak jednoduché to zase nebude. Může tam být třeba i nějaká kontrolní číslice, vypočtená z ostatních. Ale jsem si téměř jist s tím, že je tam nějaká vata, naprosto náhodná nicneříkající jedna nedo dvě číslice.
Dále je celkem důležité si uvědomit, že se VPZ vyrábějí v předstihu "do zásoby", bez vazby na konkrétní vozidlo. Takže žádné jemné kódování tam zase být nemůže.
Může tam být zakódováno:
1. druh nebo určení vozidla (zdá se dost pravděpodobné)
2. rok výroby (vzhledem k výrobě do zásoby dost nepravděpodobné)
3. druh vojska/zbraně (přiřazení konkrétnímu útvaru určitě ne)
Nic jiného mě nenapadá
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1593
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 16:14:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minor: Pred 19 lety by za to byl na tuty pekelny flastr podle hlavy jedna ve treti napravne, dnes by se za to taky dalo neco poridit....

Ona i taková samotná regioanalýza, kdyby probíhala v padesátých letech a někdo by šťoural, jestli to OR-12-34 je ústecké nebo teplické by závaněla obviněním ze špionáže. Je zaznamenán případ, kdy nějaký dopravní šotouš posílal svému známému do Francie plánky sítí MHD v několika československých městech a měl z toho značné nepříjemnosti.

Vámos: Podobná vozidla mají často podobná čísla, ale určitě nejdou jednoduše za sebou

Loni jsem potkal kolonu vojenských Pragovek V3S, které měly všechny hydraulické čelo (nic takového jsem u žádné civilní nikdy neviděl) a všem začínala VPZ stejným trojčíslím (tuším, že to bylo 401). Ostatní cifry ale nějakou souvislou nebo systematickou řadu na první pohled nevykazovaly.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4450
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 17:08:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_l: Taky do roku 1993 znamenalo u VPZ první dvojčíslí rok výroby vozidla (po přičtení 50) - takže 1990. Od roku 1994 na nich ovšem rok výroby vozidla takhle uvedený není.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1594
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 17:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle jsem si taky myslel, jenže ty Pragovky měly všechny značky vzoru ´94. Jen jedna ji měla ve vzoru ´87, ale to první trojčíslí bylo stejné.

Navíc příspěvky Tomcata na začátku této stránky hovoří docela jinak.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 17:24:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To, ze se jeste neprobudil zadny penzionovany vojak, aby machnutim klavesnice zjednal jasno v teto problematice je pro me dukazem, ze to je utajovana skutecnost a neni nam souzeno dozvedet se pravdu. Imrhin jsme soucasti NATO a v hromade diskusi co bezi treba v Nemecku na tema PZ jsem nezaznamenal, ze by se nekdo poustel do detailniho rozebirani vojenske serie Y 999 999. Vojska NATO navzajem prohazena na uzemi smluvnich statu to ano, ale zase velmi hrube jen hlavnim rozlisovacim kodem, ale vic nic.
Je to lakave, ale obavam se, ze by zeleni muzici mohli vyskocit ze skatulky a dost zlobit :-/
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3394
Registrován: 8-2002


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 22:46:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vykradu odkaz poskytnutý Louňákem v rekordní diskuzi:
CB-02-13 mi přijde docela nízká...
http://www.vcckaplice.cz/galerie/akce/5_284.jpg
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3395
Registrován: 8-2002


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 23:16:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

k těm vojenským plechovým cedulkám vám přidám dvě, který jsem potkal v sobotu ráno cestou od Prahy na Brno po D1:

024 4437, černožlutá 101 vz. 94, tmavěmodrá Karosa LC956E netradičního odstínu s velkým nápisem Hradní stráž na boku
024 1801, černobílá 101 vz. 94 s pomlčkou (!), modrý VW T5, pravděpodobně taky Hradní stráž

něco mám i nafocený náhodně potkaný na ulici, z proběhlých Bahen atp., tak budu jihomoravský operační centrum občas obdarovávat až to znovuobjevím ve svým archivu atp. :-)

někdo by měl zjistit jak to tedy je s tím utajením, nerad někomu lezu do zelí jen tak pro nic za nic.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 23:40:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VPZ
Snad neni vlastizradne kalkulovat takhle: v dobe vzniku prvnich VZP (1953) nemela tehdejsi CSLA asi vic jak 5.000 silnicnich vozidel. Nekdy koncem 60. let se to vsak mohlo uz blizit k 8.000 (mraky gaziku) a tak se hodilo rozsirit na format 999-99-99 kde vedle roku vyroby mohl figurovat dalsi prvek. Vymysleni kodu na buh vi co ale udelala definitivni smitec vyroba lisovanim. To ma vamos pravdu, to mrskaji do zasoby a neni co kombinovat. Takze kdo chce badat musi asi zacit od roku lisovani. Je to stejne paradox, na vrcholu kapacity mela armada ani ne 10.000 silnicnich vozidel ale 2.400 tanku + neco obrnencu! Lecktery major mel rano teoreticky na vyber 4 : 1 jet do prace gazikem nebo tankem...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace