K-report
 

Archiv do 29.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » SPZ - RZ » Zahraniční SPZ » Staré archivy » Archiv do 29.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 13:40:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minor: Pokud někdo doveze auto, tak se jde podle cizího techničáku. V případě potřeby lze jít podle základního technického popisu. Pokud chce občan něco neběžného, musí být potvrzení od dovozce (a to něco stojí)

Výměna je možná, kurs pro CZ je lepší než u cizí měny
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1911
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 21:48:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokusil jsem se najít něco o té Itálii. Při ztrátě, krádeži nebo poškození se provádí "Reimmatricolazione" - takže se žádný duplikát nevyrábí.
Pořád mi ale vrtá hlavou, že jsem nikdy žádné staré auto s novou italskou značkou neviděl
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 21:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vamos - italske PZ
Na podobne dotazy pry rad odpovida tvurce http://www.targheitaliane.it prip. totez se sufixem com. Je to obrovsky fanda a jeho interaktivni tabulky v .com casti jsou promakane!
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 22:06:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos
Pořád mi ale vrtá hlavou, že jsem nikdy žádné staré auto s novou italskou značkou neviděl

Otazka - proc by ji melo mit? Od urciteho roku vyroby si asi ponechavaji dosavadni cislo i v pripade zmeny majitele. Kradez je vyloucena - nedava smysl. Kdo by 10 let stare cislo daval na zanovni auto a s tim se snazil dojet na Ukrajinu? Hned by to bouchlo do oci. Kdyz se mu poskodi, tak ji necha spravit. Upadnuti starim nebo vlivem stavu silnice? Rul to krasne charakterizoval - Italove jezdi mnohem lip nez my na mnohem lepsich silnicich.
Ale treba je tu uplne jinak - ja bych se ptal u zdroje.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1912
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 22:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na strách italského MD je to popsáno ještě lépe. Z poznámky úplně na konci vyplývá, že se vydávají i nové doklady.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1913
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 22:29:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minor:
Když je to vyloučeno, tak proč to teda Italové vůbec řeší?
Ale asi je skutečně v Itáli těch případů minimum.
Stránky targheitaliane znám. Napsat dotaz mě taky napadlo, když jsem na nich o tom nic nenašel. Ale zkusil jsem to najít jinde a výsledek jsem dal jsem.

Kdysi se tu jistý Welek rozčiloval, jaké hrozné procedury se musí v Česku při ztrátě značky podstupovat. Jak je na rozdíl od jiných států nutná přeregistrace.
Zatím jsem ovšem zjistil, že při ztrátě nebo odcizení i jedné tabulky je nutná přeregistrace v mnoho zemích - jeho "domovské" Německo nevyjímaje. V Itálii dokonce i v případě poškození tabulky.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 12:49:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vamos - Italie
Takze je to + - jasne....I tak by se mi libilo, kdyby se objevil nejaky italsky Volker nebo se podarilo navazat kontakt s nekym v Italii. Je tam par zajimavosti co by stalo za vyjasneni.

Ceska preregistrace za ztracenou spz je opruz na zhruba stejne administrativni urovni jako vsude jinde kde se vyzaduje, ve srovnani s IT mozna mensi. Welek se tehdy mylil protoze vychazel jen z neprijemne osobni zkusenosti ziskane v Cechach a nemel totez z germanska.
Vime, ze to je anabaze asi vsude, i kdyz ne tak casta jako v Cechach, a je tedy na miste otazka, jak by slo tu cetnost tech zbytecnych pochuzek omezit napr. takovym provedenim tabulek, ze by je zavesne zarizeni jen tak nezdeformovalo a zlodej musel mnohem pracneji krast. Mam ted ve sbirce par britskych a divim se. Tolik namahy (a penez!) jak vyrobit robustni ciste plastikovou tabulku (min. 3 vrstvy). Vysledek je sice dobry, vydrzi vic nez klasicka lisovana, ovsem pro seriovou vyrobu a la Hicon naprosto nepouzitelna. Opatrit vsak dnesni ceskou tabulku dodatecnou vrstvou masivniho plastu na licni strane, doslova zavarit/zalit ji do plastu, by mozna mohlo vyrazne prodlouzit jeji zivotnost. Tuto praci by snad uz stat mohl sverit soukromnikum s atestovanou zavarovackou - to ale do tehle komory nepatri...sorry
Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 6-2007


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 13:38:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos: Pořád mi ale vrtá hlavou, že jsem nikdy žádné staré auto s novou italskou značkou neviděl

Nevadí, viděli jiní...
 
 
 

Je jich málo, ale jsou. Stačí?
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1919
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 15:41:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oliver:
Díky
Já jsem to štěstí nikdy neměl...
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3561
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 06:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že jsem nikdy žádné staré auto s novou italskou značkou neviděl

Třeba Italové prostě nekupují stará auta. Vždyť ty jejich italské krámy moc nevydrží a nová patří k nejlevnějším v Evropě

(příspěvek berte s nadsázkou)
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1171
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 16:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem taky nějaké starší italské vozy s novějšími SPZ viděl, ale málo - v dobách regionálního kódování se asi málo prodávaly ojetiny do jiných regionů a při stěhování si zřejmě koupili nové auto...

Oliver: Ta poslední pětistovka má sérii ZA? Jako náklaďák? Že by služební auto...?
Jinak dík za tip na pěkné stránky, jistě je v blízké době prostuduju ještě víc - hned mě ale napadá, jestli do rubriky Úlovky z ulice nechcete nějaké příspěvky? Poslední cca dva roky si při procházkách a výletech fotím starší zachovalá auta a kromě např. "Vaší" letenské a dejvické (resp. bubenečské) pětistovky jsem narazil na desítky nejrůznějších šestistovek a stosedmadvacítek, taky pár osmsetpadesátek.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 16:38:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klv: Na první pohled mi tyto značky připadaly nějak britsky, ale asi jsou z Dánska

Ty značky jsou zjevně severoirské - stejná velikost a font jako britské, ale formát PPP ČČČČ s tím, že je v nich vždycky "I" nebo "Z". Ve druhém a třetím písmeni bylo zakódované hrabství, teď už snad prý není, ale podle mých vlastních pozorování ještě v roce 2005 skoro každé auto v (London)Derry mělo značku s "I", kdežto "zetka" znamenala širší oblast kolem Belfastu...
Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 6-2007


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 17:26:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef:
Přiznám se, že jsem nestudoval, pro které vozy se vydávala serie ZA, ale pokud bych bral, že nákladní vozy = vzadu dvouřádek (a podle targheitaliane.it to tak vypadá), tak to sedí, protože tahle pětistovka vzadu dvouřádek měla.
Tuto pětistovku jsem také neviděl osobně, byla prodávána na eBay...

Irskem (byť ne severním) jsi mi připomněl ještě jeden relativní ležák...
 
 
18. srpna t.r. v Skryjích na rakovnicku

Jinak díky za zájem, o úlovky z řad starých fiatů (500, 600 a 850 především) zájem mám, nejlépe na mail.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1616
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 18:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta poslední pětistovka má sérii ZA? Jako náklaďák?

nákladní vozy = vzadu dvouřádek


Série začínající písmenem Z (doposud pouze ZA) znamená dvouřádek. A je jedno jestli na osobáku nebo náklaďáku.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1174
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 20:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_l: Dík za vyjasnění, měl jsem tedy chybnou asociaci...
Na oranžovou pětistovku tudíž "narvali" jednořádek, kdežto bílá má dvojřádek...
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 21:24:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oliver
Irskem (byť ne severním) jsi mi připomněl ještě jeden relativní ležák...

Maji jednu zajimavou specialitku. Do standardniho ev. formatu 520x110 vc. EU-pruhu a az 8-mi mistneho alfanumer vc. kodu regionu dokazi do zahlavi narvat cele jmeno mista registrace, t.j. az 17 znaku vc. mezer - nejdelsi je BAILE ATHA CLIATH (Dublin). Inspirativni pro pripadne ceske alternativy MMI bez primeho regionalniho kodovani v alfanumer.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1175
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 11:11:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty názvy tam Irové mají kvůli oficiálnímu akcentování irštiny (gaelštiny) jako národního jazyka, když jejich kódy v SPZ vychází z angličtiny (Dublin má "D", irsky se řekne právě Baile Atha Cliath, auto na snímku mán "KE" jako Kildare, hrabství kousek od Dublinu, irsky tedy zřejmě Cill Dara). 97 znamená rok výroby vozu, i při přeregistraci se dává rok výroby, nikoli registrace.

Irsky sice skoro nikdo nemluví a anglicky umí i ta menšina, co má jako rodný jazyk irštinu, přesto se jejich důrazu na irštinu nelze divit - představte si ČR vzniklou bez předchozího národního obrození, kde by se obyvatelé sice cítili Čechy, ale mluvili většinou jen německy, kdežto čeština by byla folklorní záležitost několika vesnic roztroušených pár na Chodsku, pár na Vysočině a pár na Valašsku.

Omlouvám se za off-topic a zpět k SPZ - Náhodou bych si to pro ČR uměl představit, že by regionální kódování bylo jen třeba nějakým malým doplňujícím nápisem/symbolem.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 11:55:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jef:
Také OT - já si zase dovedu představit to, co popisujete o odstavec výše. Možná by se úředníci dokázali více inspirovat v D a A, kam by rádi jezdili na služební cesty a "irský" doplňující nápis pro regionální kódování by nebyl nutný.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1623
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 15:08:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef: Náhodou bych si to pro ČR uměl představit, že by regionální kódování bylo jen třeba nějakým malým doplňujícím nápisem/symbolem

No jo, ale Irové nemají Brandýs nad Labem - Starou Boleslav...
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1214
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 21:18:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Ostravě u hotelu Atom, kde pracuji, byl dnes dojezd Moravské rallye historických vozidel z celé Evropy. Hemžilo se to tam pěknými kousky a hlavně pěknými tabulkami, zde jsou fotky:
 
Hned první vozidlo na obrázku Isotta-Fraschini bylo nejvzácnějším a nejdražším vozidlem na srazu, cena je 500.000 Euro.
 
 
 
 
 
 
-----------------------------------------------------------------
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 22:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul : ... u hotelu Atom, kde pracuji ...

A jestlipak tam ještě dělá taky Tomáš Kodrle ?

P.S.
Mohl bys mi ráno vyfotit detail lékařského znaku na Pollakově Tatře (švýcarské) tak, abych si ho mohl namalovat? Předem Dík.

(Příspěvek byl editován uživatelem feudal.)
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1215
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 23:59:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Feudal:
A jestlipak tam ještě dělá taky Tomáš Kodrle?
Jo, ten už tam dožije, teďkom sedí na obchodním oddělení. Odkud ho znáš?

Mohl bys mi ráno vyfotit detail lékařského znaku na Pollakově Tatře (švýcarské) tak, abych si ho mohl namalovat?
Já mám zítra volno a do práce mě nikdo nedostane! (Stejně prý brzo ráno odjíždějí)
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 07:15:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul : Odkud ho znáš?

Ále, je to takovej jeden z „úhlavních” a letitých kamarádů přes modýlky autíček ... Můžeš ho klidně pozdravovat.
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 19:05:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odkud to je? (Dnes na autosalonu v Lounech), bylo to na návěsu
 
Jetam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 19:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Louňák: Je to docasne Belgicko.

http://www.olavsplates.com/belgium.html


(Příspěvek byl editován uživatelem Jetam.)
S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 2-2007


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 19:21:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz:
Nevi nekdo, odkud je tahle SPZ? Dik.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1636
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 20:28:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S215sl, č.125: Španělsko, Madrid. Značky v tomto formátu se vydávaly v letech 1971 - 2000. Tuto značku bych odhadoval k vydání na poslední pracovní den roku 1985, protože tato tabulka uvádí jako nejvyšší pro tento rok M 4776 GU. Celé tyto stránky jsou celkem zajímavé, limitující ovšem je, že jsou celé pouze ve španělštině, francouzštině a italštině.

(Příspěvek byl editován uživatelem Martin L.)
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 2-2007


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 20:38:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin I: Fajn, diky za odpoved a odkaz.
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 20:46:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jetam: Taky velice díky za odkaz a odpověď
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1778
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 10:15:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkný veterán Mercedes kolem mne projížděl 14.9.2007 v Barceloně. Za povšimnutí stojí stará španělská značka s europroužkem .

 

A ještě jednou Barcelona:

 
www.fotodoprava.com
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 10:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad S215SL, Martin l.
A takhle by vypadala značka se stejným kódem při použití pro OC-kraj po případné modernizaci MMI (viz komora RZ - diskuse - příspěvky k tomuto tématu). M GU 4789 by zase dopadla jako Mnichov.
Současný MMI je nezaměnitelný, ale zato také naprosto neoblíbený a nezapamatovatelný. Zkrátka, něco za něco.
 
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1641
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 13:40:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že_by, č.197: Nepatří to sem, proto na to budu reagovat v RZ-diskuzi.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 09:30:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro zajímavost, něco z daleka


 
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 11:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyvoj PZ - Ctecky
Ctecky u el. mytnych bran vjezdu do Londyna uz brzy budou umet vic nez dosud. Podle alfanumer by mely mj. urcit i rozmernost a typ vozidla a dokazat tak centralnimu monitoringu dopravy dodat jeden z dulezitych udaju o propustnosti zpoplatnenych ulic mesta. Hodne by jim pro pripad smogove krize pomohl i kod r.v./prvni registrace, ale ten ma jen cast brit. vozidel a pri tradicnim drzeni i velmi starych PZ nemaji zrejme sanci. Registry budou pro ctecky uvolnovat stale vice tech. udaju o vozidlech a prujezd Britanie, nejen v Londyne, bude v mnohem pripominat pri- a odpojovani aktivnich mobilu mezi jednotlivymi zdroji signalu. Zda se, ze Britove budou v obrane proti terorismu hodne pracovat s kontrolnimi prvky na vozidlech a soucasny 7-mistny tvar PZ vyuziji do mrtje.
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 10:53:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tohle nějaký šikula prezentuje jako originál z II. světové války pro vozy Luftwaffe ...
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1181
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 11:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je hodně stará NDR?
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 11:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tipnul bych si, že ano, ale zahraniční značky nejsou můj šálek čaje, na posouzení jsou zde jiní experti. Ale v žádném případě to není značka z titulu nabídky! (A nějakej chudák už mu na to skočil)

Zařazení druhů (nejen) vojsk:

WH = Wehrmacht-Heer
WM = Wehrmacht-Marine
WL = Wehrmacht-Luftwaffe
SS = Waffen SS, SS Wachverbände
OT = Organization Todt
Pol = Polizei
DR = Deutsche Reichsbahn
RP = Reichspost

Série přidělené Luftwaffe:

WL 10.000-19.999 Luftgaukommando I Konigsburg
WL 20.000-29.999 Luftgaukommando – See, Kiel
WL 300.000-319.999 Luftgaukommando III Berlin
WL 400.000-409.999 Luftgaukommando IV Dreden
WL 600.000-609.999 Luftgaukommando VI Münster
WL 700.000-709.999 Luftgaukommando VII München
WL 800.000-809.999 Luftgaukommando VIII Breslau
WL 110.000-119.999 Luftgaukommando XI Hannover
WL 130.000-139.999 Luftgaukommando XIII Nürnberg
WL 170.000-179.999 Luftgaukommando XVII Wien


A vypadaly například takto:

 

(Příspěvek byl editován uživatelem feudal.)
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1966
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 11:40:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LW 89-79 je samozřejmě DDR, osobák , kraj Erfurt, okres Sömmerda.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1660
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 12:22:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Feudal Ale v žádném případě to není značka z titulu nabídky! (A nějakej chudák už mu na to skočil)

A nebo ten přihazovatel skutečně ví, o co jde a má o tu značku zájem bez ohledu na nějaké nepřesné mystifikující komentáře.

Na jiné zahraniční téma:
Už jsem to tu kdysi nadhodil, ale nedostalo se mi odpovědi. Jak je to v Maďarsku s dělením na bílé a žluté u náklaďáků? Vždycky jsem si myslel (a Olav´s plates to i tak uvádí), že náklaďáky mají žluté tabulky a (v současnosti) přidělené serie začínající F. Už jsem ale několikrát potkal maďarský kamion s bílým číslem a běžnou registrací (Jxx, Kxx apod.). Podobný nesoulad je i u přívěsů a návěsů. Ty mají mít bílá čísla a jejich tabulky začínat X. Už jsem ale měl možnost vidět i několik přípojných vozidel, které měly náklaďákové žluté číslo Fxx. Všechny možnosti se vyskytují jak s europroužkem, tak bez něj. Jak to tedy je?
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 13:36:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_l : A nebo ten přihazovatel skutečně ví, o co jde ...

Asi neví, protože když se podíváš na jeho nick, co všechno letos koupil, tak jsou to jen a jen samé německé válečné memorábilie ... (upozornil jsem ho)
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1972
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 14:57:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by sovětský tajný agent z Maďarska?
 
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Plate
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 21:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_l Čo sa týka Maďarska píšem len to čo mám v hlave.
Podľa mňa sa najprv vyčleňovali len malé série pre žlté značky :najmenšiu som videl niekde v AAD*** .Potom sa vyčlenil veľký blok FIA-FZZ,kde FIA-FVZ je pre nákladné ,busy atď. a FWA-FZZ sú prívesy ,vrátane 2R. ďalej séria od XAA hore bola určná pre malé vozíky ,obyt.karavany a podobne. Myslím že to došlo až niekde po XS*. Po začatí vydávania euro značiek sa však začalo vydávať pre všetky typy prívesov len biele značky niekde od eXT?-*** ,a teraz je to niedkde v eXX*-***
Euro značky pre osobné autá sa začali zrejme vydávať od eJDA-001 ale nemám to presne overené ,minimálne však ešte ,séria JCV je bez euro. Zaujímavá je však séria žltých FIA-FVZ. Neviem akým systémom sa vydávala ,ale po zavedení euro značiek v 2005 sa približne od FKT začali obajovať tieto značky aj s eurom ,vydávané boli takto až niekde po eFLL-*** ,čo je však zaujímavé tak že série FMM-FVZ sú všetky bez eura!!! Ešte jeden poznatok je že série EAA-EAC sú žtlé značky pre taxi-série.
No a v súčastnosti už výdavam kaminóny ,busy atď. už len s bielymi značkami, takže sa zrejme od toho upustilo.
No a na záver ti posielam jeden web ,ktorý sa mi podarilo vypátra´ť napriek absolútnej neznalosti maďarčiny .a možno ti pomôže v nejakých otázkach.
http://matra-rsz.extra.hu/
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1973
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 21:54:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Magyároszág:
S tím začátkem europroužku to tak jednoduché nebude. Pamatuju se, že jsem potakal najednou dva Maďary, jedeno auto mělo značku s proužkem a druhé bez, jenže ta bez proužku byla vyšší než s europroužkem! Může to být tím, že není výroba úplně centralizovaná; nějaké teorie mě sice napadají, ale nechci sem psát žádné smyšlenky, takže nevím.
Kultovní kniha Neila Parkera praví, že v roce 1990 byly zavedeny jen bílé tabulky pro všechna vozidla. Od roku 1995 se začaly pro "užitková vozidla a taxíky" vydávat žluté.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1666
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 22:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plate, č.60: Děkuju za cenné informace. Ten web prozkoumám i přes neznalost tohoto svérázného jazyka (/OT/ V tomto směru mě pobavilo, že maďarská policie musí vedle svého národního názvu Rendörszég uvádět i anglický ekvivalent, aby se cizinci trochu orientovali).

Vámos, č.1973: Jen to sem klidně napiš, na všelijaké smyšlenky a nepodložené informace jsme si už zvykli i v tištěné podobě...
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Plate
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 20:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Keďže predchádzajúce dáta o Maďarsku boli len z hlavy ,je tam veľa nepresností. Tu je to ako to mám odpozorované:
ten veľký blok žltých začína už od FHA. Minimálne od FJT po FLR sú žlté s euro znakom od FLS po FVZ sú bez znaku a vyššie sú už prívesy. Tie sa my však vyskytujú už aj v sérii FVA-FVZ napr.v kombinácii FVE mám 4ks.,ale v kombinácii FVV mám iba nákladné asi 15ks, takže si myslím že FV* sa už dosť miešalo. Od XAA hore sa striedaju žlté a biele prívesy ,napríklad XAA-XAZ sa javia ako série "žlté" ale napríklad XP* a XS* zase čisto ako "biele" série.Najvyššiu bez euro som zachytil XSP079 ,bielu ,a najnižšiu euro značku XTA593. Vôbec najnižšiu žltú mám AAI939 a táto je dokonca 2R.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 19:40:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Italska serie ZA xxx xx Vámos Italové tím sledovali zamezení čachrů při objednávání a distribuci. S čitelností nebo zamezení překlepů to nemá žádnou souvislost.
Samozrejme ze citelnost s tim nema co delat. Nerozumim tomu braneni nejakym cachrum? Jakym? Dvojradek na zadne pozici ma kazdy kdo ho chce a vejde se mu tam.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3607
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 06:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plate: proč píšte před SPZ to „e“?

eZA 258BA, eKGB101, atp...
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

Plate
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 08:28:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plate: proč píšte před SPZ to „e“?
Ako vidím tento zvyk som preniesol aj sem. Jednoducho "e" označuje značku s euroznakom .resp. modrým pruhom .Pri Slovesnkých mám ešte označenie "x" čo je značka s znakom SR ,používaná od leta 2006 ,a "w" čo je značka s ochranným prvkom vlnovka. Grossi na svojej stránke namiesto "x" používa "es". Ja už som si zvykol na toto.
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 785
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 10:44:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vamos: opravdu je rakouská PZ vyšší než běžný DIN (101) formát. O dva červené proužky, šířka je běžná.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 20:58:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám že už se tu déle nic neobjevilo tak alespoń toto:
 
Ajzi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 06:57:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Narazil jsem na zvláštní francouzskou značku. To je nějaká novinka?
 
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 21:35:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkné uskupení značek jednoho výrobce podložek pod značky až na vyjímky se jedná o formát 101 tedy DIN

(Příspěvek byl editován uživatelem pajda.)
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 00:18:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda ad 793
To Norsko, to Norsko...nechapu, meli docela hezky znaky a ted to vypada jako by to psali harpunou...
Klv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 6-2006
Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 22:34:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef (1172) - Dík za rozluštění! Na Severní Irsko bych nikdy nepřišel...

Dneska jsem v Brně-Žebětíně narazil na toto:
 
Co je to za divnou značku??? Ta firma Göritzlehner je dle internetu prodejce Škody v Nizozemsku a tomu taky odpovídají různé nálepky na autě. Ale ta bílá značka...
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1232
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 22:36:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klv: Je to exportní nizozemská značka, bývají i plastové, samolepící nebo papírové.
Ajzi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 22:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, co je tohle za značku a odkud? SK by mělo být slovensko, ale žluté písmo na modrém podkladu?
 
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 795
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 22:52:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slovenská diplomatická je v těchto barvách
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1996
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 16:32:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad californské značky v diskuzi ORP:
Jsou to skutečně originál značky. Tento "český" formát 9A99999 se používá jen pro užitková vozidla. Jde to chronologicky, takže proto to všude začíná "7". Po 7Z99999 přijde na řadu 8.
Normální osobáky mají v Californii lépe zapamatovatelný formát 9AAA999.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 16:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Vámos:
Děkuji za objasnění. Ameriku moc nežeru, proto se v tom neorientuji.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1234
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 22:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dělal jsem si pořádek ve fotkách ze srpnové dovolené a vykopal jsem ještě pěknou řádku evropských tabulek, tak se s váma o ně podělím:
1. a 2. Gordes/FR, 3. Saint Tropez/FR
 
 
 

4. Appenzell/CH, 5. Passo Pordoi/IT, 6. Autun/FR
 
 
 

7. Monte Carlo/MC, 8. Colmar/FR, 9. Braunau am Inn/AT
 
 
 

10. Ach an der Salzach/AT, 11. Hevlín/CZ, 12. Schaffhausen/CH
 
 
 

13. a 14. La Condamine/MC, 15. Gröbming/AT
 
 
 

16. Gröbming/AT, 17. Monte Carlo/MC, 18. Burghausen/DE
 
 
 

19. Burghausen/DE, 20. a 21. Monte Carlo/MC
 
 
 

22. Lienz/AT, 23. Carcassonne/FR, 24. Monte Carlo/MC
 
 
 

25. a 26. Port Grimaud/FR, 27. Cannes/FR
 
 
 

28. a 29. Lienz/AT, 30. Monte Carlo/MC
 
 
 

31. Heiligenblut/AT, 32. Cap d'Ail/FR, 33. Schaffhausen/CH
 
 
 
(Za čísly je uvedeno, kde jsou tabulky foceny).

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace