K-report
 

Dopravní značky a jiné úpravy Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Dopravní značky a jiné úpravy « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 8-2003


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 10:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když to tady padlo - nedělá někdo z přítomných i do historie dopravních značek? Teda nejenom historie a nejenom značek - třeba i starý patníky, kilometrovníky, svodidla a podobně...
Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3770
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 10:30:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

třeba i starý patníky, kilometrovníky, svodidla a podobně...

Tato témata jsou také pěkná. Jeden starý patník oddělující okres Moravský Krumlov od okresu Rosice je před obcí Hrubšice. Je nahoře sešikmený a nese písmena MK
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.12.2007 (xls)

Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 8-2003


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 11:40:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, že bych to dělal nějak systematicky, ale co kde pěknýho potkám, to fotím - dá se nalézt ledacos, před pár rokama jsem dokonce ještě potkal kulatou STOPku na křižovatce(!!!), ale bohužel jsem kvůli počasí focení odložil a pak už se mi nezadařilo :-( Jinak je na cestách spousta kuriozit, který rozhodně nejsou v zákoně, ať už jsou to starý značky, nebo lidová tvořivost.

Další specialita jsou bývalý vojenský značky (Silnice pozorovaná opticky, Silnice pozorovaná radiolokátorem, ...), dále značky pro případ války (Pozor miny, Nevybuchlá bomba, ...) nebo třeba "Pozor tanky" - červený trojůhelník s tankem

Dodnes mne mrzí, že jsem si kdysi na Libavé nevyfotil značku "Zákaz vjezdu všech vozidel" s dodatkovou tabulkou s nápisem "Státním příslušníkům ČSSR vjezd povolen" - nemáte to někdo vyfocený?

Pěkný jsou i starý svodidla, onehdá jsem fotil křižovatku, která byla celá olemovaná kamennýma svodidlama, nebo křižovatku s kamenným rozcestníkem.


Zvažuji, jestli by se na to neuživilo extra forum - ať se to nemotá tady. Přece jenom to k dopravě patří a přitom je to mimo všechno ostatní a nikdo to zatím nikde neřešil. Kolik lidí by to zajímalo?
Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1406
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 11:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Medvěd:

To je náhoda, já o tom onehdy taky přemýšlel, že asi budu archivovat kuriozní značky (nebo dopravní značení vůbec), ale pak jsem z toho sešel, že stejnak tady na to není komora. Takže nejsem sám, to je fajn.

A k těm patníkům - na státní hranici mezi ČR a SR na Bumbálce v Beskydech je hraniční kámen s nápisem Uhry, na jaře ho pojedu vyfotit.

Přiložím sem jednu fotku, kterou jsem cvaknul v armádním muzeu v Králíkách, jde o směrník z období sovětských operací během 2. sv. války na Ostravsku. Na směrníku jsou v azbuce uvedeny všechny městské části Ostravy.
 

Konec OT
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37710
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 12:27:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Medvěd, Rul:
Já si myslím, že mrtvější jak některá stávající témata nebude.
Tak ji přineste, já ji zvážím a zapíšu. :-O
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 8-2003


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 20:25:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrej večír, nebo ráno, nebo cokoliv, podle toho, kdy to čtete :-)

Vítejte v novým auditku. Rádi bychom tady řešili dopravní značky, současné, historické i veškeré podivnosti, stejně tak i další věci kolem silnic, svodidla, rozcestníky, patníky a další... Tož ráčejí se zapojit, vážení :-)

Rád bych též vyjádřil mnohé díky Martinu zlivskému za rychlé zřízení auditka a přesunutí příspěvků do něj.
Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 22:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Může to být rozhodně zajímavé. Sám sem občas přispěju obrázky z české, hlavně předválečné, historie (rekonstrukce dobových značek, fotografie, výstřižky z časopisů, almanachů apod.).

Ukázka z automobilní příručky z roku 1925 (symboly byly bílé na sytě modrých až tmavě modrých terčích):

 
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1262
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 00:52:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je zajímavá příručka! Takže ty "kolejničky" na značce označující přejezd se závorami jsou původně skutečně plot?

Hezké je to i s tím ježděním vpravo vs. vlevo - přejíždění na druhou stranu na hranicích (třeba od nás do Německa nebo z takového Holandska do Belgie) muselo být libůstka...zajímavý odkaz je na to tady:
http://en.wikipedia.org/wiki/Driving_on_the_left_or_right
- takové Rakousko prý přecházelo na jízdu vpravo postupně, jednotlivé spolkové země v různou dobu, kdežto v Itálii se před pár desetiletími jezdilo někde vpravo a někde vlevo
Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 8-2003


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 07:23:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak taky přihodím první fotečky, sice to není tak dávná historie, ale historie už to je. Zatím se ještě dá leckde potkat, ale mizí velmi rychle:

http://medved.bejk.cz/DZ/DSCF2278a.jpg
http://medved.bejk.cz/DZ/DSCF2279a.jpg

Jinak jsem začal postupně všechny starý značky přemalovávat v corelu, protože bych jejich historii rád přidal do jedné připravované knihy a tak jsem se vrhnul do jejich malování. Stejně tak jakmile to budu mít v ucelené podobě, tak bych to vyhodil i na net.

Pro všeobecnou informaci velmi slušně sepsaný základ je k vidění zde:
odkaz
Nevím, kdo je jeho autorem, ale je to zpracovaný velmi dobře, byť hodně krátce a zabývá se jen grafickou podobou symbolů.
Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .
Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 8-2003


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 07:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna zajímavost, běžné značky, ale zajímavá kombinace - díky probíhajícím stavebním pracem, musela být na stezce pro chodce a cyklisty zřízena objížďka:

http://medved.bejk.cz/DZ/DSCF1509a.jpg
Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 13:45:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak a teď něco ze šuplíku mých dobových rekonstrukcí ...

První značky se na krajnicích silnic začaly postupně objevovat po roce 1910, kdy zavádění dopravních značek předpokládala a požadovala „Pařížská konvence” (Úmluva o jízdě motorovými vozidly), implementovaná do rakouské legislativy. Nejvíce se o jejich podporu a šíření staraly vzniknuvší autokluby jako např. Kaiserlicher Automobil-Club a ve větším měřítku pak po roce 1922 péčí definitivně ustaveného AKRČS (Autoklubu republiky Československé).

 
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 15:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení kolegové,
vzhledem k tomu, že (zatím velmi vlažně) se objevují zájemci i o dopravní značky, navrhuji zkratku SPPZ zkrátit na SPZ, což by znamenalo "Spolek přátel značek" s podtitulem Poznávací a dopravní značky CS a CZ. Přikládám i návrh loga. Vycházel jsem z toho, že parafráze MPZ jasně ukazuje o čem je řeč. Označení CS a CZ v podtitulu ve spojení se vzhledem blízkým MPZ je (alespoň z mého pohledu) srozumitelná i v zahraničí - je jasné, že je to něco se vztahem ke značkám a k CS a CZ.
Je pravda, že svou přízeň k dopravním značkám zatím projevilo málo kolegů, ale je to zatím velmi čerstvé, proto nečekám, že se jich hned objeví stovky.

Jaké jsou vaše reakce? Můžete se ozvat sem nebo na e-mail zeby007(zavináč)centrum.cz.

 



Tímto se také současně hlásím k těm, kteří mají o dopravní značky zájem. V poslední době jsem svůj zájem nasměroval především na focení postupně mizících předpřevratových směrových značek. K tomu jsaem se dokopal proto, že mizí tehdejší font (vzhled používaného písma) a je nyní nahrazován fontem DIN 1451. Za svůj nynější malý cíl si kladu překreslení písmen a vytvoření příslušných fontů. Možná mně Feudal uzemní sdělením, že:
a) toto již před mnoha lety učinil
b) se jedná o font "blabla 62", který lze legálně získat tam a tam.
To by bylo taky dobře, měl bych ušetřenou práci a něco z naší historie by bylo již dostatečně dokumentováno a dokonce i k dispozici pro ostatní.
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 9-2006


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 16:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že_by : Možná mně Feudal uzemní ...

a) zatím tak ještě neučinil, ale již uvažoval ...
b) o dostupnosti (hlavně vymazleného) fontu neví ...

(Příspěvek byl editován uživatelem feudal.)
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7743
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 00:45:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Napřed musím pochválit za zajímavou diskuzi. No a hned taky něčím přispěju.

1) Přechod, kde nemají chodci přednost. Pardubice u Foxconnu.

 

Pokračování po restartu počítače.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7744
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 00:56:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Restart úspěšně proveden a pokračujeme.

2) Něco z Francie - zákaz vjezdu vozidel delších než.

 

3) Jedna morbidní z FN Plzeň

 

4) Trocha nostalgie - stará benzinka ve Zličíně

 

5) Rozcestník u J. Hradce

 
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10520
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 14:06:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten rozcestník je kde přesně (jasně, na rozcestí Strmilov/Kunžak ).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 22:41:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidím, že všichni jezdíme na stejná místa :-)

Tu pumpu na Zličíně jsem nafotil komplet, i zevnitř, krásnej kousek - ale bohužel zůstala na zkolabovaným disku, musím se tam zastavit znovu... Nemáte ji někdo nafocenou, jak ji pěkně nakašírovali filmaři, když tam točili nějakou reklamu? Bohužel si pak všechno zase sbalili a odvezli.

A ten rozcestník je tady:
http://medved.bejk.cz/DZ/DSCF0597b.jpg
http://medved.bejk.cz/DZ/DSCF0589b.jpg
http://medved.bejk.cz/DZ/DSCF0590b.jpg
http://medved.bejk.cz/DZ/DSCF0591b.jpg
mezi obcemi Otín a Hospříz
Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .
Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 22:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jedna stará pumpa z Bruntálu:
http://medved.bejk.cz/DZ/DSCF2389a.jpg
http://medved.bejk.cz/DZ/DSCF2394a.jpg

Krásná stará bývalá pumpa je v Hradci Králové, na výpadovce na Jičín naproti ČSAD, ale pořád tam stávají auta, takže se mi ji nedaří nafotit - a už je bohužel pár let přetřená :-(
Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .
Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 22:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě jedna stará pumpa, respektive jenom výdejní stojan:
http://medved.bejk.cz/DZ/DSCF1618a.jpg
http://medved.bejk.cz/DZ/DSCF1612a.jpg
http://medved.bejk.cz/DZ/DSCF1607a.jpg
Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7747
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 11:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já ještě pro neznalé doplním, že ten rozcestník je na "hlavní silnici" z Jindřichova Hradce do Kunžaku (a dál směr Dačice a jižní Morava). A mimochodem, těší mě, že pokud jde o objekty k fotografování, mám stejný vkus, jako jiní
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2239
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 15:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Značka s krávou velká jako kráva:
 

A označník ČSAD poněkud autobusům nedostupný. Šotouši poznají nádraží?
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5169
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 18:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám to vnímat jako začátek obce?
 
Sháníme fotografie a informace ohledně historie autobusové dopravy v Prostějově a informace o provozu v podniku ČSAD 609. Nabídky zasílejte SMS - 605840016, nebo na email pod jménem.

ICQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech - aktualizováno
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8060
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 19:38:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Study: Díky za vyfocení, já to mám jen v mobilu a mizerné kvalitě. Docela by mě zajímalo, jak je to po právní stránce.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5179
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 20:04:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotil sem to v době, kdy sem byl obhlížet u HOPI novou zastávku, akorát sem to sem jaksi zapomněl hodit . Ta Kofola...
Sháníme fotografie a informace ohledně historie autobusové dopravy v Prostějově a informace o provozu v podniku ČSAD 609. Nabídky zasílejte SMS - 605840016, nebo na email pod jménem.

ICQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech - aktualizováno
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2615
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 23:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad pumpa na Zličíně: Tuhle dobře znám. Můj děda mi vyprávěl, jak tam brzo ráno 21.8.1968 tankoval benzin a přitom se koukal, jak na Ruzyň nalétaj sovětský letadla. Kdybych neměl děravou hlavu, řek bych vám i jména pumpařů - celej život tam prej byli jedni manželé, ale nemůžu si vzpomenout.
Study: Také by mě to zajímalo. Něco podobného je totiž i v Hůrce na Lipně (v této obci je žst Černá v Pošumaví). Z jedné strany to není tak hrozné, protože je to použito jako velká dodatková tabulka, ale z opačné strany je tato značka a to je vše. V poli je nápis Diana (tuším) a je to nějaký hotel kus vedle.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1274
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 09:50:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela by mě zajímalo, jak je to po právní stránce.

Já to tam neznám a nevím, co přesně "HOPI" znamená, nicméně po právní stránce mi to přijde jasné - ta dopravní značka znamená "Obec", takže "vjíždíte do obce", v jiném významu nemá na veřejné komunikaci co dělat. Jestli to někdo má ale někdo opravdu na soukromém pozemku (mimo veřejnou komunikaci), tak je to asi jeho věc - bylo by to pak jako když se třeba vyrábějí cedulky s textem na přání ve formátu cedulek pražských ulic...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10549
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 11:03:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to tam neznám a nevím, co přesně "HOPI" znamená,

http://www.hopi.cz/

Tyhle značky má tato velefirma u více svých areálů, například i v Jažlovicích u Prahy.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1275
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 14:20:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky. Takže platí, co jsem napsal - platná dopravní značka to není, jen něco jako kdyby si třeba nějaký stánek s občerstvením dal k silnici před své okénko STOPku s doplňkovou tabulkou "PÁREK S KŘENEM A PIVO".
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10553
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 14:44:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

platná dopravní značka to není,

No to je otázka, protože ty značky jsou normálně u vjezdu na parkoviště z veřejné komunikace.
Ta značka jednosměrky na fotce nad tou "HOPI" pak taky není platná?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 8-2003


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 10:37:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HOPI: Možný výklad je následující: Pokud je do areálu vjezd z komunikace, která se nachází v extravilánu, tak se jedná o dopravní značku IS12a "Obec" - což ve svém důsledku znamená, že za touto značkou je rychlost omezena na max 50 km/h - domnívám se, že to může být přesně tím cílem, který se snažili majitelé dosáhnout, kromě toho, že označí objekt jménem firmy.

Obecně se v poslední době čím dál složitěji určuje, co všechno je veřejná komunikace a co už je objekt ležící mimo komunikaci, protože třeba brána u nich mnohdy nebývá.

Pokud by rychlost řešili značkou B20a "Nejvyšší dovolená rychlost", tak její platnost končí vždy na každé křižovatce a některé tyto areály bývají velké a mívají i křižovatky. Čili tahle značka je levnější, než aby to řešili jako IP25a "Zóna s dopravním omezením".
Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .
Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 8-2003


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 10:45:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden dotaz do pléna. Velmi často vídám následující kombinaci značek: před křižovatkou je B20a "Nejvyšší dovolená rychlost", která sníží rychlost obvykle na 50 nebo 70km/h a cca 100-200 metrů za křižovatkou následuje B26 "Konec všech zákazů". Podle vyhlášky končí platnost B20a právě tou křižovatkou (Zákaz, omezení nebo příkaz vyplývající ze svislé dopravní značky končí na vzdálenější hranici nejbližší křižovatky, pokud není dříve ukončen jinak) - proč je tedy za křižovatkou ještě ta B26?
Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8070
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 10:49:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokládám, že proto, že někdo nemyslel hlavou, ale kolenem. Občas to vídám také.

Areál HOPI leží přímo v Prostějově, nikde není obec Prostějov ukončena, takže bych to spíš viděl na nějaký výstřelek firmy.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.78.244
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 12:31:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co brání tomu, aby i na soukromém pozemku nemohla být veřejná komunikace? - nejspíše záleží jen na kolaudačním řízení, zda se jedná o komunikaci (a pak je už jedno zda je veřejná či neveřejná) nebo jen o "zpevněnou plochu - ostatní". To však uživatel většinou nedokáže poznat a mnohdy to může být i úmysl vlastníka. Dnes a denně se o tom můžeme přesvědčit na parkovištích (zpevněná plocha - ostatní) a přístupových komunikacích (komunikace) nákupních center, které takto zkolaudovány bývají a téměř vždy leží na pozemku soukromém... Naproti tomu např. "komunikace" na oblíbeném letišti Hradčany (Milovice) komunikací vůbec nejsou...
A podle toho se na zde umístěné dopravní značky (a vůbec pravidla silničního provozu) musí hledět (resp., kdy za jejich porušení je oprávněný postih...). Problém vidím zejména tehdy, když na takovéto komunikaci/nekomunikaci je způsobena dopravní nehoda a je požadováno vyplacení pojistného plnění na pojišťovně...
Asi i proto jsem dříve vídal za vrátnicemi průmyslových areálů upozornění že "na vnitropodnikových komunikacích také platí vyhláška č.100/75Sb." Bohužel jsem nikdy nevyfotil...
Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 6-2007


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 12:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Medvěd:
proč je tedy za křižovatkou ještě ta B26?


Nad tímhle jsem už taky přemýšlel a byla by to dobrá otázka přímo pro některého ze zákonodárců na MD.
Já v tom vidím protizákonnou snahu o prodloužení úseku s omezením rychlosti, spoléhající na nevědomost průměrného řidiče-vohnouta, který potřebuje, aby za něj bylo myšleno.

Opačným pólem tohohle jsou silničářské údržbářské práce na dálnici (typicky sečení trávy, úprava středového pásu), kde na začátku snižují rychlost značkou na 80 kmh, ale za svým hnízdem už značku ukončující omezení nedají. Takže by měl člověk jet 80 do nejbližší křižovatky...?
Samozřejmě nesmysl. Chybné a gumové zákony...
SPZ analýza okresu Břeclav- verze 7.12.2007
host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.78.244
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 15:13:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Medvěd, Oliver:
proč je tedy za křižovatkou ještě ta B26?


Možná jen soukromá montážní firma umístila omezující značku a "zcela logicky" pracovník přešel ulici a umístil na opačné straně značku rušící, aby pak popojel za křižovatku a v obráceném pořadí provedl totéž - nakonec správci komunikace vyfakturuje umístění čtyř dopravních značek místo těch nezbytných dvou a je vyděláno.
A protizákonné to umístění přece není, jen zbytečné...
Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 8-2003


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 18:49:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Oliver:

Ohledně toho omezení na dálnici, obvykle se značkou na jedoucím nebo stojícím vozidle a absence značky rušící jsem kdysi posílal mail s dotazem na Ministerstvo dopravy - odpovědi jsem se ale žádné nedočkal...

Nicméně dle dikce zákona by měl jet řidič 80 km/h až do sjezdu, tedy pokud nebude mezitím jiná úprava. Podle mne se ale nejedná o chybu zákona, nýbrž o nedůslednost ze strany silničářů (chápu, že by muselo jet nějaký auto tam tu značku postavit a na nejbližším sjezdu se zase otočit a vrátit zpět. Ale abych se jich zastal, tak v rajónu asi dvou SSÚD jsem se setkal s tím, že o kus dál postavili značku B26 "Konec všech zákazů". Ale nikoliv obvyklý přívěsný vozík se značkou, ale jen samotnou značku. Stejně už ji tam nikdo nečekal. Jen jednou jsem potkal, že když se silničáři po dálnici pomalu sunuli a sekali trávu, tak kus před nimi jelo auto se značkou B26 pověšenou zezadu na korbě - což na druhou stranu znamená, že se k tomuto účelu musí použít jedno auto s řidičem a případně s vozíkem, tak jako jezdí před nimi (za jedním pomalým mechanismem takhle občas bývají i dvě auta s vozíky) - nicméně je zbytečný na B26 používat vozík s velkou výstražnou plochou - dalo by se zjistit jestli vůbec je na vozících i B26 v otočném provedení, respektive zda zákazník vůbec požadoval, aby byly tyto vozíky opatřeny i značkou B26.

Jinak pochopitelně stejně jako všichni ostatní jakmile vidím, že už přede mnou další silničáři nejsou, tak přidám a vrátím se na běžnou rychlost.

Zajímavá je situace, kdy silničáři odváží vozík z místa použití a neotočí značky a nejlépe ani nevypnou světla - čili nejenom, že takhle nutí řidiče úplně zbytečně zpomalovat na 80 km/h, ale už asi čtyřikrát (naposledy minulý týden) jsem zažil, že takhle v pravém pruhu táhli vozík, který byl předtím zjevně použit v levém pruhu, takže šipka směřovala auta přímo do svodidel nebo do příkopu - tohle už by se dalo kvalifikovat jako obecné ohrožení. Bohužel se takováto situace velmi špatně fotí...

Teď mne ještě napadlo: Zajímavé dvojpráví bylo v Brně na nájezdu od spalovny na výpadovku směrem do města - byla tam značka označující silnici pro motorová vozidla, ale nebyl tam konec města, čili pro řidiče najíždějící na tomto místě platila rychlost 80km/h, zatímco pro řidiče přijíždějící od dálnice platila rychlost 130 km/h, protože počátek obce je až cca dva kilometry za tímto nájezdem.
Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10562
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 18:59:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A protizákonné to umístění přece není, jen zbytečné...

A co když na tu křížovatku přijedeš ze směru, kde žádné omezení nebylo? Pak zahneš, a náhle jsi v "omezeném" úseku?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 6-2007


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 20:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Medvěd:
Podle mne se ale nejedná o chybu zákona, nýbrž o nedůslednost ze strany silničářů


Přesně na tohle jsem narážel. Silničáři na to se*ou, protože počítají s tím, že přemýšlející člověk za omezením usoudí, že už 80 jet nepotřeba a rychlost sám zvýší. Zákon chce naopak přemýšlet za řidiče, čímž toto počínání silničářů staví tak trochu... řekněme do jiného světla.
Z těchto důvodů bych rád viděl ve vyhlášce dodatek v tom smyslu, že pominul-li zřejmě důvod omezení rychlosti, smí vodič zase zvýšit rychlost na tu povolenou, která platila před omezením- lépe formulováno by to bylo třeba aplikovatelné i na jiné druhy přechodných omezení.

Venkoncem proč řidiče omezovat dalšími nesmyslnostmi v zákonech? A přiznám se, že rychlostní omezení mi nejvíc leží v krku. Každý řidič by měl být svéprávný, takže by měl umět posoudit, zda už nebezpečí pominulo či ne a podle toho zvolit rychlost a způsob jízdy. Notabene když má ve vyhlášce danou povinnost předvídat
SPZ analýza okresu Břeclav- verze 7.12.2007
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 21:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by bylo hezké, kdyby všichni řidiči byli "svéprávní" a zodpovědní. Bohužel mám obavu, že na silnicích lze denně potkat i obrovské množství takových... no, úplně jiných. Je to vidět třeba právě teď při "zhoršených povětrnostních podmínkách", že spousta lidí by zřejmě považovala za ostudu urazit za hodinu míň jak sto kilometrů (mlha nemlha, náledí nenáledí) , popřípadě vůbec zdržovat se jízdou za někým jiným. A většina současných aut celkem dobře táhne, je v nich sucho a teplo a v televizi přece říkali, že vás naprosto bezpečně dovezou kamkoliv... Pokud by bylo posouzení bezpečné rychlosti jen na řidičích, budou se tvářit "no a co jsem jako porušil? Kde to máte napsaný, že jet tou silničkou stovkou se nesmí, já tam teda žádný tak velký nebezpečí neviděl!".

"Osmdesátka" u traktoru silničářů je celkem jasná, ale v mnoha jiných případech např. různých zrádných úseků je těžké posoudit, jestli "nebezepčí pominulo". Tím neříkám, že je značení všude logické, samozřejmě se v něm projevují různé místní tlaky, šlendrián apod., stejně jako bohužel většinou nejsou omezení a další předpisy vynucovány na těch pravých místech, ale na druhé straně jen na úsudek a předvídání řidičů bych nespoléhal - řidičák má každý a nerozdává se podle IQ ani podle zkušeností.
Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 6-2007


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 00:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef:
Bohužel mám obavu, že na silnicích lze denně potkat i obrovské množství takových... no, úplně jiných. Je to vidět třeba právě teď při "zhoršených povětrnostních podmínkách"


Nechtěl jsem zabíhat až sem, ale dobrá, se značkama to v principu souvisí. I tady se totiž podle mne projevuje mediální massáž stavící elektronické systémy ve voze a zimní pneumatiky takřka nad rámec fyzikálních zákonů ruku v ruce se zákony a vyhláškami, které chtějí řidiči říkat, co je dobré a co je špatné. Jak jinak si vysvětlit, že se dopravně-buzerační klika snaží prosadit do zákona takovou kravinu jako povinné zimní pneu v určitém pevně vymezeném období? Nemělo by snad být na uvážení každého jednotlivého řidiče, kdy a na čem chce jezdit? Tím spíše, že pneumatiky jsou jedinou spojnicí vozu s komunikací.
Přitom není to ještě tak dávno, co zimní pneumatiky nebyly, stejně jako nebylo esp, asistent pro rozjezd na kluzkém povrchu... jak to ti řidiči jen mohli v zimě přežít?
Zvolili vhodný způsob jízdy.

Povinné zimní pneu jsou jen jeden příklad související se "zhoršenými povětrnostními podmínkami", je toho samozřejmě více.

řidičák má každý a nerozdává se podle IQ ani podle zkušeností.

Takže je správné vodit řidiče za ručičku a pro jistotu jim přesně vymezovat, co mají dělat? Nebo to chápu špatně. A co dál? Pakliže se bude bourat i s povinnými zimními pneu? Sníží se v zimním období projistotu povolená rychlost mezi obcemi na 70 kmh? Zakáže se projistotu v zimním období předjíždění?

Naopak, já si myslím, že by se řidiči měli (znovu) naučit nést zodpovědnost za svá vlastní rozhodnutí a toho nelze docílit jinak, než že se vytvoří nová, minimální pravidla provozu na pozemních komunikacích, která budou vytyčovat jen nutný základ a všechny individuality nechají na řidičích. Bude to zprvu jistě poněkud chaos, poněvadž jedinci přivyklí na vodicí kolečka státu vůbec nebudou vědět, co si počít, ale ti slabší odpadnou, zbytek se naučí a bude po problému...

Ale obávám se, že je to při současné situaci v Kocourkově, kdy se postupuje naopak tím druhým systémem neustálého utahování pravidel, což státu vyhovuje, protože má kontrolu nad občanem, spíš zbožné přání...
SPZ analýza okresu Břeclav- verze 7.12.2007
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3784
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 12:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oliver: já sice na zimních jezdím, ale souhlasím s tím, že je to každého věc.

Něco jiného je možnost přihlédnout k absenci zimních pneu při zavinění nehody např. rychlou jízdou nebo nepřizpůsobením stavu vozovky.

Stejný případ může být používání bezpečnostních pásů.
RegioMap Jihomoravského kraje (xls) - 6.12.2007
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 12:21:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oliver: Z těchto důvodů bych rád viděl ve vyhlášce dodatek v tom smyslu, že pominul-li zřejmě důvod omezení rychlosti, smí vodič zase zvýšit rychlost na tu povolenou, která platila před omezením

Jenom, aby to pak onen řidič nenapral někam do svodidel, nebo nějakýho pracanta na silnici a následně se nevymlouval: "Ale pane policajt, já myslel, že už to nebezpečí pominulo, tak sem na to zase dupnul."
S pověstnou českou vychcaností by toto klidně prošlo.
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 6-2007


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 13:03:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260:
Něco jiného je možnost přihlédnout k absenci zimních pneu při zavinění nehody např. rychlou jízdou nebo nepřizpůsobením stavu vozovky.


Přesně takhle to bylo myšleno. Jezdi si na čem chceš a vol podle toho způsob jízdy. Pakliže vyrobíš průser, vypiješ si do dna vlastní kalich hořkosti.
Jenom tak se lidi naučí nést odpovědnost sami za sebe.

O pásech ani nemluvě. Je můj problém, jestli je chci nebo nechci používat. S bezpečností provozu a ohrožováním ostatních účastníků to nemá nic společného, tak nevím, proč by do toho měl kecat stát. Znám lidi, kteří by se už v životě nepřipoutali, protože měli nehodu, kterou přežili podle nich jen proto, že nebyli připoutaní, stejně tak jako znám lidi, kteří se vždy poutají, protože se cítí bezpečněji. V obou případech je to jejich věc. Nakládají s vlastním zdravím.

Ale to už se dostávám poněkud mimo téma dopravních značek, sorry.

Trupman:
Pakliže byl ještě pracant na silnici, nepominul zřejmě důvod omezení. Problém řidiče.
SPZ analýza okresu Břeclav- verze 7.12.2007
Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 8-2003


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 14:53:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ať se vrátíme od lidské blbosti zpátky ke značkám, nejjednoduší by bylo použít značku "Nejvyšší dovolená rychlost" s dodatkovou tabulkou například "500m" - a zavést do zákona význam jako třeba u "Zákaz stání" a podobných - značka omezení rychlosti by měla tímto platnost pouze po uvedenou vzdálenost.
Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2254
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 16:06:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pneu ... nařizování čehokoliv je vždycky problém, ale zimní gumy nejsou jen věcí řidiče. Až někomu z vás ustřelí auto na letních gumách směrem na děti na chodníku, tak to asi nebude jen vaše věc.

Tyhle double značky jsem sem asi už dával:
 

Ale původně to tady mělo být i o historických dopravních značkách. Bohužel nemám fotky, ale dobrým skanzenem jsou průmyslové areály - jako třeba Synthesia. Vzpomínám si, že jedním z mých prvních zásadních manažerských rozhodnutí byl požadavek označit tenhle průjezd značkou s max výškou vozidla 3,2 metru.
 
Nakonec tam dneska ty značky jsou, ale bylo napínavé - ačkoliv je ve firmě mnoho km silnic, tak nebyl nikdo, kdo by se o ty značky měl starat. A tak to co se namontovalo byly normální staré plechové značky recyklované štětcem.
Mimochodem i cosi jako značka "Obec" se vyskytuje uvnitř fabriky, ovšem také nemám fotky. Označují jednotlivé části fabriky - UMA, Rybitví, Zelená Louka a Semtín.

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 6-2007


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 23:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353:
Až někomu z vás ustřelí auto na letních gumách...


Ale stále je to jen věcí zodpovědnosti

Zpět ke značkám:
jeden malý příspěvek z letošní cesty po Ukrajině. Značky jsou přišroubovány přímo ke kmeni stromu.
 
Dlužno dodat, že po tak výborné cestě jsme se kodrcali už pěkných pár kilometrů, takže tohle upozornění bylo tak trochu zcestné...

A ještě něco ze Slovenska, pro takové číslo nemusíte jezdit do Tatier, stačí Volovské vrchy u Rožňavy:
 

A nakonec klasika z rakouských Alp:
 
Poradily si s tím i skútry Čezety (prasata), byť občas bylo nutný pomáhat si nohama
SPZ analýza okresu Břeclav- verze 7.12.2007
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1447
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 23:14:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oliver (146):

Ta fotka z Ukrajiny nemá chybu. Není to foceno někde u Koločavy?
Myslím, že hned při vjezdu do Ukrajiny by měla být cedule "práce na silnici" a "nerovnosti vozovky" s dodatkem "na celém území Ukrajiny"

A ta druhá fotka kdyby byla černobílá, tak vypadá jako retro ze 70. let.

A k třetí fotce: nejlepší je, když právě v takovém stoupání chytneš kolonu a musíš se rozjíždět na ručku s plně naloženou Felicií. (Tohle se mi totiž stalo ve Švýcarsku při výjezdu na průsmyk Furkapass).

(Příspěvek byl editován uživatelem rul.)
Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 6-2007


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 23:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul:
Není to foceno někde u Koločavy?


Bingo Taky jsi ji potkal? Možná je tam už delší dobu Bylo to přesněji na silnici T-0720 z Buština do Koločavy, cca někde u Zabridu

Jo Ukrajina... odtud mám tak silné zážitky, že se tam možná ještě někdy vrátím... ověřit si, jestli se mi to všechno jenom nezdálo
SPZ analýza okresu Břeclav- verze 7.12.2007
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1450
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 23:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oliver (148):

Já jel směrem z Koločavy na Burštyn a mám takový pocit, že jsem tuhle značku viděl ve zpětném zrcátku, proto se mi asi zafixovala v paměti. V Burštynu jsem si pak dal perfektní ražničí v hospodě u cesty a využil tam zděný záchod bez střechy.

Cestou z Koločavy se mi pak podařilo nějakým způsobem sjet z "hlavní cesty" na obec Uglja, přes kterou se taky dalo dostat na Burštyn a právě na tuto zatracenou odbočku do smrti nezapomenu, přísahám, až do Burštyna jsem jel doslova po vyschlém řečišti (na mapě značeno jako okresní cesta), no jsem rád, že naší Felicii vydržel podvozek, protože kdyby jsem tam chytil defekt nebo kdybch tam odrovnal tlumiče, nedejbože kdyby mi vletěl šutr do olejové vany, tak tam nejspíš stojím dodnes.

O jednom týdnu prožitém na Ukrajině bych mohl napsat knihu o 300 stranách.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2256
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 11:47:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Našel jsem jednu fotku z roku 1995. Hledali jsme řetězy, ale nakonec jsme to riskli dál bez nich :-)

 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace