K-report
 

Archiv do 17. dubna 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv do 17. dubna 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2042
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 15. dubna 2008 - 12:39:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No za zmršený detaily projektant může, za celek samozřejmě už ne. (Tak jako zedník může za křivou zeď, nikoliv za hnusnej barák.) Například v Šumavský, kde je šikana na výjezdu ze zálivů, přitom z celkového profilu komunikace by bylo logické jezdit ze zálivu rovně... Udělal se ale dementní mys a na něm pro jistotu hydrant... (Přechod ne, k čemu, u zastávek...)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 15. dubna 2008 - 12:52:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pak je tu ještě faktor "přání investora". Nedávno se mi do drápů dostal projekt přestavby terminálu v jistém nejmenovaném lázeňském městečku. Pan projektant na přání radnice musel namalovat do malého prostoru všemožné. Dalo pak několika lidem hodně práce přesvědčit pana starostu, aby od některých věcí upustil. Bohužel se to nezdařilo u všeho a tak za pár let bude Libor při návštěvě K.L. opět žehrat na ovladače AutoCadů.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2188
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 15. dubna 2008 - 13:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libor_hh: vás patlaly silnic, co to čmáraj vod stolu a neseděli ani ve šlapacím autíčku zbožňujeme

Na první pohled zábavná invektiva, ale já toho najezdil (autem, na kole) a nachodil dost na to, abych uměl posoudit, co je povedená a co nepovedená úprava komunikace. Autobus neřídím, což ale nepovažuji za hendikep.

Dvoumetrový chodník: můžeš mému selskému rozumu vysvětlit proč?

To je jednoduchá matematika: půl metru od obrubníku se počítá jako bezpečnostní odstup, do kterého se mj. například umisťují dopravní značky a který slouží k tomu, aby chodci nebalancovali na hraně, kde by je třeba mohl odfouknout kamion. Metr a půl je minimální šířka obousměrného chodníku (0,75 m je jednosměrný pruh pro chodce). To bylo obecně. Teď k Bílé Hoře: Tady jde spíše o nástupiště, než chodník a jak je vidět z fotografie, tak ten bezpečnostní odstup tam smysl má (bus dokonce přesahuje přes něj) a zbývající prostor je určen pro pobyt čekajících cestujících, k čemuž je 1,5 m opravdu minimum.

Peta303: Mám pocit, že bus na fotografii má kolo na hraně obrubníku (pokud už na něj nenajel)

Kolo má určitě pod obrubníkem, je to patrné z mezery mezi spodkem a nástupištěm. Mimochodem, kdyby to bylo navržené blbě, tak tam ten autobus spodkem drhne.

vzhledem k dopravě, např. kruhák u Makra ve špičce nedostačuje

Z čeho tak usuzujete?

Někdy se projekt nebo jeho části skutečně nepovedou (jako např. zálivy v Šumavské) a pak je třeba zkoumat, kdo to zapříčinil. Ve většině případů je vina na straně investora, který si naporoučí nesmysly.
Technologie zítřka vás naučíme už dnes! ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje (první v HTML podobě)
534.0454
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.91.134
Odesláno Úterý, 15. dubna 2008 - 14:11:20    Odkaz na tento příspěvek  

M_k: "...Motáš jablka s hruškama a vyrábíš meruňkový kompot..." Asi nebudu jediný.
Někdo z Vás výše napsal, že široké chodníky podvědomně zpomalují řidiče. No a já jen napsal, že u Boleváku to moc nefunguje a to jsou tam řádně široké chodníky.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 15. dubna 2008 - 14:18:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Kremák: Při vší úctě nikde nic takového nečtu.....
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
534.0454
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.56.182
Odesláno Úterý, 15. dubna 2008 - 16:25:49    Odkaz na tento příspěvek  

M_k: pokud hledáš zmínku o širokých chodnících:
Martin_100 číslo příspěvku 1970
Martin_l číslo příspěvku 2186
Pilsnerurquell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 6-2007

Odesláno Úterý, 15. dubna 2008 - 16:34:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná, že má hloupý dotaz, ale i tak se zeptám od kdy je v provozu trolejbusová linka číslo 15 v tomto rozsahu? Díky
534.0454
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.56.182
Odesláno Úterý, 15. dubna 2008 - 16:41:03    Odkaz na tento příspěvek  

Pilsnerurquell: pokud myslíte tu výlukovou tak od 21.4.2008.
Pilsnerurquell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 6-2007

Odesláno Úterý, 15. dubna 2008 - 16:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

534.0454: No, dnes jsem prohlížel stránky PMDP a koukám, je tam uveden JŘ troljbusu linky číslo 15. Proto jsem se "lekl", že mi uteklo zavedení této linky. A teď koukám, že ta linka je jen dočasná, výluková. Díky za informace
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4311
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 15. dubna 2008 - 18:43:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JPP mi kdysi donesla, že v Šumavský hrozilo vážný nebezpečí, že PMDP pod kolaudační rozhodnutí nepřipojí svojí muří nohu a štempl, právě z důvodů těch zkur..., pardon nevhodně navržených výjezdů ze zálivů, který jsou navíc naprosto ichtylsky proti sobě.

je to jeden z mnoha příkladů, kdy vzdělanýmu člověkovi za CADem chybí praktický zkušenosti, protože nikdy větší volant než od ...dejme tomu... VW Touarega v ruce nedržel.

tuhle jsem zase slyšel/četl, že páni projektanti silničních staveb prej mají nějakej šikovnej sw, kterej jim na výkresech ověřuje průjezdný profily. martine_l jak to je a jaxe ten sw jmenuje? docela by mě zajímalo jaký ty průjezdný profily tam jsou (standardní autobus 12m, kloub 18m, jezevčík 15m, osobák, dodávka, kamion s návěsem...) a jak to celkově funguje.

dál je třeba počítat s tím (a to už se pánové od CADů dozvědí tak maximálně od kamarádů šoférů v hospodě), že každej třeba plzeňskej trolejbus má jiný řízení - některej se otočí na fleku x, jinej na fleku x+0,8m, další na x-0,3m. krásně se to dá vyzkoušet např. na čechurovský minitočce.

pakliže je řeč o kruháku u Makra na Domažlický/Folmavský, je třeba říct, že tam jsou zmrvený hlavně ty příliš kolmý nájezdy a výjezdy, což vede k tomu, že kamiony buď zaberou 2 jízdní pruhy anebo hoblujou kolama od návěsů obrubníky.

proč si myslíte že jsou tam ty nájezdy/výjezdy už po několika málo letech provozu tak zdevastovaný? že by se 70% kamioňáků neumělo trefit do zatáčky?

ale jeden efekt to má, najíždět/vyjíždět se tam musí pomalejc s jakýmkoliv motorovým vozidlem a tak mají přecházející chodci větší klid v duši

točku Bílá Hora zřejmě pan projektant ani nenechal projet tím softem ověřujícím průjezdný profily. investor ÚMO 1 si naporoučel nesmysly, který se do toho prostoru nikdy vejít nemůžou, ing. se málo vzpřel a namaloval. nakonec investor tedy schválil, firma postavila, PMDP na to hodilo bobek a výsledek známe. koneckonců když tam autobusy takhle zasahujou do chodníku tak je ten širší prostor pro chodce k čemu? ano, přesně k tomu jednomu.

ono že si klient naporoučí nesplnitelný kraviny je velmi častá věc i v jiných oborech a je pak na obchodníkovi, manažerovi zakázky atp., aby klenta přesvědčil, že takhle to tedy ani omylem nepůjde...
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4312
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 15. dubna 2008 - 18:50:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ještě malá vsuvka a reakce na martina_l:

to, že NP busy na Bílý Hoře nedrhnou chodníky spodkem bych považoval spíš za náhodu než záměr. navíc - náhodou třeba najedeš zadníma kolama na vnitřní obrubník točky, časem se v povrchu objeví nerovnosti, bus může bejt nahnutej na stranu z důvodu tech. závady a hobluješ chodník jedna radost. a NP busy ještě mají kneeling
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2044
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 15. dubna 2008 - 22:14:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: Kruhák u Makra - no co už tam teď nejezdí kamion za kamionem, tak to jde, a jak se dodělá napojení přivaděče, tak se to nebude ani kapacitně sekat od tý Nový Hospody. Že jezdí monstra pomalejš je jenom dobře.


JPP mi kdysi donesla, že v Šumavský hrozilo vážný nebezpečí, že PMDP pod kolaudační rozhodnutí nepřipojí svojí muří nohu a štempl, právě z důvodů těch zkur..., pardon nevhodně navržených výjezdů ze zálivů, který jsou navíc naprosto ichtylsky proti sobě.

je to jeden z mnoha příkladů, kdy vzdělanýmu člověkovi za CADem chybí praktický zkušenosti, protože nikdy větší volant než od ...dejme tomu... VW Touarega v ruce nedržel.


Ale on mít praktický zkušenosti nemusí, i ten průjezd busu si může na PC nasimulovat, nebo si to nakreslit čárama na parkovišti a nechat to prubnout od někoho, nemusí být sám řidič. Ale když neudělá nic z toho, tak holt špatně odvedl svojí práci. No a na projevení chyby musí být dva - jeden co blbost nakreslí, druhej, co na blbost kejvne, schálí, oštempluje, přijme... Viz Šumavská, mohli si dupnout a srovnat ty dementní mysy, nebo aspoň jeden. Každopádně kdyby byl normální aspoň jeden z nich, kravina by nebyla na světě, cizinci by se neměli čemu divit...
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 15. dubna 2008 - 22:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad martin_l:
Takže budu stručný: Pavel 2 to vystihl naprosto dokonale.

A teď něco ode mne:

Autobus neřídím, což ale nepovažuji za hendikep.
to bych tak netvrdil, spíše opak je pravdou a podle mne tato zkušenost, která ti chybí je prapůvod všeho zla, které plodíte.



Dvoumetrový chodník
je mi jasné, že to jsou jen kecy, kecy, kecy....


vzhledem k dopravě, např. kruhák u Makra ve špičce nedostačuje

Z čeho tak usuzujete?

Někdy se projekt nebo jeho části skutečně nepovedou (jako např. zálivy v Šumavské) a pak je třeba zkoumat, kdo to zapříčinil. Ve většině případů je vina na straně investora, který si naporoučí nesmysly.


A ještě, nevidíš, neslyšíš, ostatní si vymýšlejí, hlavně, že na fšechno máte hárdwér a softwér, tabulky, předpisy, normy a já nevim jaký píčoviny, ale používat vlastní makovici a zdravej rozum, to je holt nad vaše síly. a domluvil jsem, nebudu se dnes rozčilovat.

(Příspěvek byl editován uživatelem libor hh.)
http://spvd.cz/skoda-bus/
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 15. dubna 2008 - 23:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kremák: To musí být zážitek třeba z busem prokroužit u Olympie ty 3 kruháče

Jela jsem tam s jedním známým řidičem ČSAD, kterého už jsem slyšela nadávat lecjak na leccos. Ony se ty kruháče směrem na Plzenec navíc postupně zmenšují No na prvním nadával tak normálně, na druhém už nadával hodně a na tom třetím ... takhle jsem snad nikdy nikoho nadávat neslyšela

Většina těchhle rekonstrukcí i novostaveb je dobře průjezdná akorát osobákem, ale cokoli většího Třeba šířka Francouzské je taky úžasná, tam si myslím, že je místa dost, aby nechali vozovku o půl metru širší, aby se tam protijedoucí autobusy normálně vešly. Ale to asi nikoho nenapadlo, že tam jezdí nejfrekventovanější autobusová linka
Taky mě dojalo, když jsem viděla v nové zastávce U Školky nakládat 3 autobusy ČSAD, ve všední den po 15 h, to se za tím posledním, co musel stát normálně v jízdním pruhu udělala pěkná kolona
Jestli tu Americkou totálně nezprasí, tak by to byla výjimka potvrzující pravidlo (ale nebude, však oni jí zprasí).
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 00:30:24    Odkaz na tento příspěvek  

Autobus Karosa Renault č.462 má pravostrannou reklamu na pivo Gambrinus.Právě s ním jsem se zajel podívat na lince č.39 na tu zrekonstruovanou konečnou točku na Bílé Hoře. On je tam problém,že je malého poloměru,okolí to neumožňuje,je tam málo místa.Přestože je tam krásný nový chodník,nemůže být pro nástup a výstup cestujících prakticky vůbec využit.Při příjezdu autobusu se na něj dá slušně vystoupit pouze předními dneřmi,z těch dalších už se vystupuje do vozovky na dlažební kostky.Pro kočárky a starší hendikempované občany je to problém,o vozíčkářích vůbec nemluvě.Při nástupu se obvykle nastupuje do všech dveří opět z vozovky,pokud by tam do NP autobusu najížděl vozíčkář z chodníku,byl by to pro řidiče velký kumšt,jak tam slušně k němu s autobusem zarejdovat.Ještě větší problém je,když se tam sjedou dva autobusy najednou a stojí vedle sebe /viděl jsem tam právě dva vozy č.434 a 436/.Snad by se dalo ten nástupní chodník projektantsky určitě lépe navrhnout,takhle je to paskvil.Obdobný je problém nástupu a výstupu z vozů na konečné linek č.12 a 21 na Nové Hospodě. Tam jsou též oblouky nevhodně řešeny,snad se uvažuje o rekonstrukci této smyčky.Jsem zvědavý,jak to tam bude vypadat při provozu kloubových trolejbusů 15Tr na výlukové lince č.15 už od příštího týdne.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 883
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 07:45:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Kremák: Poznámky o chodnících tam jsou, ale ne v duchu, kterým jsi celou záležitost pokusil zřejmě zparodovat. Rsp. jsem to prostě nepochopil cos myslel. No nic, nechme toho.

ad Breník: Konečná linky č.12 se bude předělávat (možná už letos). Nástupní hrana se posune k rovince při výjezdu ze smyčky, pro výstup se má v nynějším prostoru výstupu utvořt malá rovinka.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
Dandyzat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 08:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdar Plzenaci
Mam dotaz.Co znamena orientacia s napisom VOZOVNA na vasich T 11? Je to navratova orient. z trate do vozovne,alebo to tam mali osadene natrvalo?
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 08:23:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l:

Ha,teď reaguj na příspěvek pana Breníka, chceš říct, že si také vymýšlí nebo že byl na jiné Bílé Hoře??
Copak, páni inženýři, kdyby jste vymysleli gumovej autobus nebo trolejbus? Aby se vám do zatáčky vohnul a na úzké silnici třeba smsrštil, aby vám vyšly vaše čůronormy. Největší sranda je, že pokud někoho znám a vidím, co se děje a musím tam potom jezdit celej den, dá se říct celej život, tak bych vás mlátil od rána do večera, až by jste byli modrofialový a panem Vohradským bych začal. Už jsem to zde nabízel několikrát, uděláme schůzku ve vozovně s šoférama, přijď tam a vem své kolegy, představíte se, řeknete, jakou záslužnou činnost vykonáváte a budeme debatovat, vysvětlovat. Uslyšíš hlas lidu, tomu věř
http://spvd.cz/skoda-bus/
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 08:26:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Dandyzat: Dříve se používali pouze cedule s nápisem vozovna v čelním transparentu, i já toto pamatuji, potom přišli s cedulemi ne bočním a na zadním skle, dnes už jsou pouze světelné transparenty.
A sloužily pro jízdu do vozovna, buď se vyndavaly nebo některé tam byly napevno.

(Příspěvek byl editován uživatelem libor hh.)
http://spvd.cz/skoda-bus/
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 09:05:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Libor hh: Následně se Martin L. přesune k místním školám a školkám, mezi běžné obyvatele ulic a třeba tam uslyší také zajímavé názory (zřejmě odlišné od těch co ve vozovně). Neb uliční prostory se dnes prostě budují až na výjimky prvotně pro bezpečí a pohodlí obyvatel, ne pro vysoké dopravní výkony. A samozřejmě ne vždy se všechno povede dokonale.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 10:03:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad M_K: Víš, co? Jděte do

Neb uliční prostory se dnes prostě budují až na výjimky prvotně pro bezpečí a pohodlí obyvatel, ne pro vysoké dopravní výkony. A samozřejmě ne vždy se všechno povede dokonale.

Všichni máte furt jen kecy, že ne vše povede, tady se pochybí, tady se stane chyba, ale následky zůstávají na dalších 20-30 let, kdy kvůli dementní aroganci inženýrů a architektů pak trpí nevinní lidé, občané tohoto města, tohoto státu.Co mají maminky s harantama společného s zůžováním silnic, kruháčů a dalších dopravních paskvilů??? A jestli můžu soudit dle tebe, tak asi doma čekáte minimálně šesterčata,aby vám ty chodníky na Bílé Hoře stačili, víš??

někdy mám pocit, že mne chceš za každou cenu dráždit a mermomocí nasrat, ale bohužel, jen dávej pozor, aby mne někde ve městě nepropadl pedál brzdy, až půjdeš po přechodu, technická závada na voze......nenadálá....neočekávaná a pak.....

http://spvd.cz/skoda-bus/
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4315
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 10:17:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m_k:
když se něco nepovede dokonale, je to obvykle něčí zásluha. mě by se líbilo, kdyby byli veřejně pojmenováni viníci (jeden blbě namaloval, druhej se vykašlal na kontrolu, třetí neřešil a udělil konečnej glejt když druhej nevznesl připomínky...) a následně by se tenhleten nebo jinej tým okamžitě postaral o náhradu nevyhovujícího paskvilu smysluplnějším dílem. upřímně řečeno v obecný rovině nevím, co by tomuhle postupu mělo bránit.
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4316
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 10:19:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

libor_hh:
prosím nevyhrožovat :-)
to sem nepatří.
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1476
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 10:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda nevim, proč při zaměřování nové točky nevemou busy, obvykle se tam setkávají dva (Bílá Hora) ve špičce tři, nenajedou tam s nima a podle toho neudělají rozměry, pak mají vyzkoušet nájezd renaultu, karosy apod. a uvidí jak to vychází, jenže ono je pro soudruhy jednoduchý to nmalovat na stole a pak se diví, že ten chcodník je úplně na hovno.

Hlavně že se tam pod dva metry jít nedá, že?
stránky o olomoucké dopravě - http://www.olomouckadoprava.estranky.cz
stránky o ČSAD a DP Mariánské Lázně
- http://www.mhdfoto.estranky.cz

e-mail:jkulaviak@seznam.cz,strojvuda@seznam.cz, josef.kulaviak@centrum.cz
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7240
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 10:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

on nevyhrožuje, on věští :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7241
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 10:26:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale jestli u mraku bude kruháč a hned za nim semafory, tak počítejte s parkovištěm. on kruhák má mj. jednu zákeřnou vlastnost: neprůjezdá 1 větev = zablokování úplně fšeho. ale od stolu to vidět neni a cad to taky simulovat neumí.......

kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 885
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 10:29:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Pavel2: A upřímně?? Ono to někde ve světě takto funguje? Protože jinak jsou to jen slova a slova.

ad Libor: Zúžení jízdních pruhů na Klatovské + výstavba širších nástupišť možná "sere" některé řidiče, ovšem jak je prokazatelně doloženo, došlo k výraznému úbytku vážných dopravních nehod a nehod chodců. Co je prosím více?? Ale to už se tady pořád jenom opakujeme.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
6346
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.181.197
Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 10:31:06    Odkaz na tento příspěvek  

Cvičný dotaz: Neví někdo, jestli od pondělka mají jezdit klouby 15Tr na lince 15, 16 nebo na obou? Nebo dokonce i na 17? Nebo kombinovaně se sóly na všech?
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 10:57:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad M_K: Odcházím diskutovat na kouřovku, to se s tebou nedá, já o voze, ty o koze, stejně se tu vyřeší hovínko a já mám rád poslední dobou klid, jde mi jen o to, že jeden stupidní blbec nadělá takový škody, že potom trpí denně hromada lidí. viz kruháč na francouzký vs solarisy.a tisíce dalších příkladů.
DOMLUVIL jsem!!!
p.s. ať si toho blbce nikdo zde nebere osobně.
http://spvd.cz/skoda-bus/
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1477
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 11:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad. Milanm: viz e-mail!
stránky o olomoucké dopravě - http://www.olomouckadoprava.estranky.cz
stránky o ČSAD a DP Mariánské Lázně
- http://www.mhdfoto.estranky.cz

e-mail:jkulaviak@seznam.cz,strojvuda@seznam.cz, josef.kulaviak@centrum.cz
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8227
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 11:45:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přestože je tam krásný nový chodník,nemůže být pro nástup a výstup cestujících prakticky vůbec využit.Při příjezdu autobusu se na něj dá slušně vystoupit pouze předními dneřmi,z těch dalších už se vystupuje do vozovky na dlažební kostky.

Tohle je tady na východě taky. Postavili nám novou výstupní zastávku na konečné linky číslo 1 ve čtvrti jménem Slovany Jenže z trolejbusu se pak dá bezpečně dostat na nástupiště jen předními dveřmi. No a tak se to udělalo tak, že řidič na téhle výstupní zastávce NESMÍ otevírat prostřední a zadní dveře s výjimkou případů, kdy vystupuje někdo s kočárkem nebo se sníženou pohyblivostí. Tenhle pokyn je uveden ve vozovém jízdním řádu a ještě ho nahráli do hlášení pro cestující, aby lidi pochopili, proč je řidič nechce pustit předem.

Zkusil jsem tam jednou cvičně zajet tak, aby byl vůz celým bokem u nástupiště. Výsledkem bylo vypadnutí sběračů, zablokování výpadovky na Dašice trolejbusem stojícím kolmo přes celou silnici a při délce lana od stahováku ke sběrači jsem na dráty dosáhl jen tak tak.



Tohle je jediná fotka z toho místa, kterou jsem vyhrabal, až někdy budu mít jedničku, zkusím kdyžtak nafotit lepší, ze které by to bylo víc patrné.
Nedělejte si se životem starosti - stejně z něho nevyváznete živí.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2045
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 12:21:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobo: Přesně tak - světa za kruháček = geniální nápad. Vidim to naprosto zřetelně, prvních šest aut na červený a je to.... :-)

M_K: Problém je, že se řada věcí obecně mrví, aniž by to pomohlo komukoliv. Šumavská, Bílá Hora, U Školky - zastávka ČSAD v parkovacím zálivu, protože pan inženýr einstein nedořešil, jak bus ČSAD sepne trolejový kontakt preference, nebo jak se trolejbus a autobus v zastávce objedou... (Že je zast. ČSAD v parkovacím stání je vidět fakt dost...)

Holt východní úroveň projektových prací, no...

Další level je nevyznačení přechodů, cyklostezek, parkování v křižovatkách, popelnice na cyklo...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 886
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 12:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad H_K:
Šumavská - no comment...

Bílá Hora - na tu se hodlám teprve jít podívat, takže k ní se vyjadřovat jen podle fotek se mi nechce. Ale se zdůvodněním Martina L. bych tentokrát v celé šíři asi nesouhlasil.

U školky: Pravda, tady mi ten vlastní úmysl taky hlava moc nepobrala. Beru to jako experiment, který se zřejmě dále rozvíjet nebude.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 785
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 12:39:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Martin_J:
Ř E M E S L O, braň se. za to bych někoho zavřel a před tím bych mu to nechal zaplatit.
http://spvd.cz/skoda-bus/
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2046
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 14:48:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k: Každopádně jsem zvědav, co se jim "povede" na Americké... Vůbec - kruháč... Bejt to komunikace pro MHD a místní obsluhu, stačila by křižovatka X po jednom pruhu, bez světel, a okolo by zbylo hafo místa pro chodníky, předzahrádky, zeleň...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 16:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad HK: To já také.
V případě jednoduché křižovatky by to však co se týče plochy až tak výhodné řešení nebylo. Vezmi si, že tím pádem budeš muset nadělat u křižovatky minimálně ve třech směrech odbočovací pruhy. Také co se týče vzdušných výhybek a nebo možnosti operativně v centru otáčet vozy, má kruhový objezd své nesporné výhody.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4317
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 17:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kruhák u mraku:
ano ano, pro dispečera je každá točka dobrá, páč nikdy nevíš, kdy se může hodit

to, že kruhák vznikne, je především zásluhou nedotknutelný (ODS-)IAD kliky na radnici. většina radních a zastupitelů je z tohodle pohledu část obyvatelstva, která v žádným případě nechce hnout svojí línou , aneb co jsme si zvolili, to máme

bílá hora a projektová příprava staveb:
jestli to tak, jaxem nastínil, že by to fungovat mělo, skutečně někde běží, nemám tušáka. pouze jsem si dovolil vyslovit svůj laicky idealistickej pohled na věc
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 18:01:37    Odkaz na tento příspěvek  

Na té Průmyslové,ve 150.metrovém úseku mezi Vinohradskou tř. a Hroznovou ulicí,je to pořád velké oraniště.Jezdí tam sice různá technika a intenzivně se i pracuje,jsem zvědav,zda to za těch pět dní stihnou zprovoznit alespoň do poloviny vozovky,aby tam trolejbusy mohly už v pondělí projet.Chodníky jsou tam též prakticky neprůchozí.Směrem do města /k bráně ETD/ jsou chodníky hotové,včetně parkovacích zálivů pro auta,tudíž je tam vozovka zúžena.Chybí také ještě instalovat zastávkové označníky.Zámková dlažba podél zdi ET /je už staršího data/ se propadá,asi po dřívějších výkopech.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2047
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 18:24:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_K: No pokud tam vyloučíš tranzit, tak tam právě odbočovací pruhy nepotřebuješ, to je ten vtip.:-) Ano, teď je to velká věc, v jednom směru tři pruhy, ostrůvek, parkovací pruh, jízdní pruh... Protože je to tranzitní komunikace, design z dob, kdy nebylo monstrum u Trati, možná ani průtah. Pro VHD a místní obsluhu by to nebylo nutné. Kruhák bude taky místně úsporný - ale uprostřed mrtvo. (Leda by tam flákli parkování)
Ybalgin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 21:34:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přípravy na uzávěr Americké pokračují, na rohu Husova náměstí je nový oblouk.


+ nějaké úpravy na Košutce


a nakonec - Plzeň testuje nové trolejbusy SOR BT9.5

Velký bratr tě vidí!
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1341
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 21:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K-k: Mrtvo uprostřed kruháku? Tam vznikne jezírko, fontánka, soška a nevím co ještě..

Ps: Semafory - a upozornil někdo na ně emailem radnici? Či je to známý fakt a radnice o tom ví a jen ho přehlíží záměrně... Vím, že je to dotaz velmi najivní.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::jihlavskymhd.ic.cz/11...nejen 9 Tr e.č. 11
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2048
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 08:26:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je fajn - budu tam chodit na ryby.

Ty světla tam jsou prezentovány v oficiálních materiálech a evidentně to nikoho netankuje... Ono to u Jungmanky vadit nebude - tam je dost místa z obou stran, no ale u toho nábřeží to bude fakt vychytávka...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2049
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 10:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stačí zalovit...

Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 12:01:00    Odkaz na tento příspěvek  

V dubnovém zpravodaji ÚMO Plzeň 3 "TROJKA",který je distribuován do domovních schránek,je na zadní straně výzva:V rámci zpracování studie Optimalizace dopravního výkonu MHD v Plzni byl MO Plzeň 3 požádán PMDP o součinnost při provedení průzkumu mezi občany obvodu (Centrum,Bory,Skvrňany,Valcha,Radobyčice).Na základě toho si dovolujeme oslovit občany třetího obvodu s otázkami,aby se vyjádřili k následujícímu.Jde o šest tématických okruhů otázek,které stručně uvedu:Které části obvodu jsou nedostatečně napojeny na síť veřejné dopravy z hlediska docházkových vzdáleností,nedostatečné kapacity,nedostatečné frekvence spojů či z jiných důvodů.Které zastávky jsou v nevyhovujícím stavu z hlediska nevhodného stavebního řešení či umístění,bariérového přístupu,nízké dopravní bezpečnosti,absence přístřešku,nebo zastávka zcela chybí.Další otázka zní:které parametry současného systému MHD naopak shledáváte jako dobře fungující? Máte zvláštní požadavky na posílení večerní,noční či víkendové dopravy? Máte zvláštní požadavky na zavedení přímého spojení k nějakému cíli na území města (obvodu),např.nemocnice,úřad,podnik,škola?
Odpovědi zasílejte: písemně na adresu František Vaško,ÚMO Plzeň 3,sady Pětatřicátníků 7,9 30583 Plzeň,nebo e-mailem : vasko@plzen.eu
Můj bratr teď pracuje v jednom podniku na Borských polích /poblíž Makra/ a tam sepisují petici na prodloužení autobusových linek č.30 a 41 z konečné B.P.,Teslova směrem k Nové Hospodě.Myslím si,že asi těžko by PMDP tam protahovali linku č.30,schůdnější by bylo protažení linky č.24,která jezdí do Teslovy právě v době návozu pracujících do práce a z práce v ranních a odpoledních hodinách /ve špičce/.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2050
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 12:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, linka 24 by tam byla ideální. Už byla prodloužena Podnikatelská ulice, takže by se mohl jezdit o blok větší okruh. Případně by tamtudy mohla projíždět i linka 21, třeba alespoň vybrané spoje nebo víkendy - prostě aby byl odvoz ze šichet. Nebylo by to nijak drastické prodloužení.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 12:42:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad H_K: Uprostřed kruháku žádná fontánka nebude, z tohohle nakonec sešlo (a je to dobře).
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2051
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 12:43:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo. Viz ten plánek. Fontánky budou na náměstí. :-)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4320
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 13:31:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a co má stavět v tom zálivu před mekáčem? btw u martinský se mi nezdá, že by se dle plánku měla změnit v pěší zónu...
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 13:32:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martine_l: !!!!!!!!!
pročpak se nevyjádříš k výše uvedeným příspěvkům???
Já čekám konstruktivní dialog, říká se glasnosť, ale asi nevíš co to je.
http://spvd.cz/skoda-bus/
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7245
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 13:35:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a doplníme decentní frontu přek semaforkama

kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2052
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 13:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobo: Přeháníš, určitě se tam vejde šest aut, než se to sekne, ne čtyři. A šest aut na Americký, to neni jen tak!
U meka to budou parkovací stání, myslím, nikoliv zastávka, na tu je to nějaký malý.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1972
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 14:16:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Viděl bych to na zásobovačku mletýma krávama pro MC.
Komu se to nelíbí, ať mi ... ... vleze na záda.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2406
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 14:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě by ani nevadilo dát zastávky trolejbusu hned ke kruháku (do místa kde teď grilujou kuřata), podle mě by se tak zkrátil rozestup mezi zastávkou u nádraží a naopak prodloužil úsek mezi Prací a Americkou. Bylo by víc prostoru pro čekající cestujcí,...

Jinak koukám, že tam chybí hodně přechody (nebo se možná nevyznám ve značení)

(Příspěvek byl editován uživatelem malý fotograf.)
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 15:00:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je k tomu plánku měřítko? Docela mě zaujal poloměr oblouku ve směru Prokopova > nádraží
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 15:06:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Veverka: na tom třetí kruháči v Černiích není ani tak problém poloměr, jako spíš to, že je pod poměrně prudkým kopcem. Ve směru od Plzence pak
- brzdíš
- podřazuješ (nejlépe s meziplynem)
- uhybáš před jedním dementem, který tě předjíždí, protože se mu zdá, že bys měla jet rychleji
- dáváš přednost druhému dementovi, kterej před tebou vletí na kruháček z dálnice, protože se mu zdá, že jedeš pomaleji
- dáváš blinkr
A při tom všem se trefuješ na kruháč s pocitem, že by nebylo od věci mít navíc jednu nohu a nejmíň dvě ruce...
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 15:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... a to jsem ještě zapomněl na třetího dementa, kvůli kterýmu zastavíš před kruháčem, abys pak zjistila, že tě nekříží, jenom se neuráčil dát blinkr na výjezdu.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8237
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 15:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad H_K: Uprostřed kruháku žádná fontánka nebude, z tohohle nakonec sešlo (a je to dobře).

Dobře? Proč? V Bohdanči třeba kruhák s fontánkou máme a nejsou s tím problémy. Jen si musím dávat pozor v létě, když vodotrysk stříká, do toho fouká vítr a já projíždím se staženým okýnkem. Pak už ten den nemusím do sprchy.

Naopak, původně tam měl být strom (pokud možno hodně velký) a odpovědným osobám dalo hodně práce vysvětlit bohdanečským, že to není dobrý nápad, pěstovat a následně opečovávat vzrostlé stromy v těsné blízkosti trolejového vedení.
Nedělejte si se životem starosti - stejně z něho nevyváznete živí.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2192
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 16:54:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libor_hh: pročpak se nevyjádříš k výše uvedeným příspěvkům???
Já čekám konstruktivní dialog, říká se glasnosť, ale asi nevíš co to je.


K uvedeným příspěvkům se vyjádřím, teprve teď jsem se opět dostal k internetu a ještě to spadlo do archivu. Výzva ke konstruktivnímu dialogu od tebe zní jako výzva k mezirasové toleranci od Miroslava Sládka...

Rondel Folmavská: "Příliš" kolmé nájezdy a výjezdy nejsou žádný omyl, ale záměr. Jak už zde někdo napsal, má to sloužit ke zpomalení těch, co na kruhák vjíždějí, což má ten efekt, že jim to připomene, že mají dávat přednost a pokud tak neučiní, tak to zmírní následky nehody. U výjezdů to zpomaluje vjetí na přechod pro chodce. Vyvrácených obrubníků od kamionů jsem si všiml jen na výjezdu směrem na Novou Hospodu, který na jejich provoz nebyl projektován, ovšem přesto přes něj (dočasně) vede silnice I/26 (kdysi I/5 E50). Po kompletním dokončení sulkovského dálničního přivaděče bude tento výjezd sloužit předpokládanému účelu - tedy místní obsluze novohospodské zástavby.

Kruháky u Olympie: Jde o oblast, ve které dochází k velkému křížení dopravy z mnoha směrů. Pokud chceme docílit toho, že se nám tam všechna ta auta neposrážejí, tak je takové množství kruhových objezdů nutné.

Kruháky obecně: Ať se to někomu líbí nebo ne, tak kruhové objezdy jsou nesrovnatelně bezpečnější, než klasická průsečná křižovatka. Na té je (při čtyřech ramenech) 24 možných kolizních bodů, na čtyřramené okružní křižovatce jen čtyři, což minimalizuje nehodovost, kterou navíc redukuje na boční střety v malých rychlostech a najetí zezadu (tomu ale zabránit nelze, je to o dodržování bezpečné vzdálenosti). Smrtelné nehody jsou na kruhácích naprostou vyjímkou. A jeden příklad za všechny: Na obchvatu Letkova byla postavena klasická průsečná křižovatka se záměrem nebrzdit provoz na II/180. Výsledkem byli tři mrtví z nedání přednosti a rekonstrukce na kruhový objezd se už připravuje. Až zase tedy někdy budete kroužit třeba kolem Olympie, tak si uvědomte, kolik lidí díky tomu zůstalo naživu.

Bílá Hora: Souhlasím s tím, že je to paskvil, protože ten vzniká vždy, když se do staré vyžilé stavby snažíme zasahovat takovýmto způsobem. Ta smyčka potřebuje přinejmenším kompletní rekonstrukci, v ideálním případě vymístění do vhodnější lokality (Bílá Hora se rozrůstá). Ovšem na to, jak levná úprava tam byla provedena, je to ještě udělané celkem dobře.

kdy kvůli dementní aroganci inženýrů a architektů pak trpí nevinní lidé, občané tohoto města, tohoto státu

Pokud mám rozhodnout, zda-li bude kvůli úpravě ulice "trpět" pár žlučovitých autobusáků tím, že budou muset o trochu víc točit volantem (za což jsou mimochodem placeni) a nebo lidé, které tam něco přejede, pak je myslím volba jasná.

Co mají maminky s harantama společného s zůžováním silnic, kruháčů a dalších dopravních paskvilů???

V tom, že tu souvislost nevidíte, je právě ten kámen úrazu. Musíte si už konečně uvědomit, že při navrhování komunikací v zástavbě je silniční motorová doprava vždy až na druhém místě za těmi maminkami s kočárkem, jejichž pohodlí, ba dokoce přežití je prvořadým cílem. Pryč jsou naštěstí doby, kdy se města rozetínala průtahy a chodci zaháněli do potupných nor. Auta a autobusy samozřejmě do měst patří, ale až po lidech.
Technologie zítřka vás naučíme už dnes! ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje (první v HTML podobě)
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1973
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 17:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já pořád nechápu čim je pro matku s harantama bezpečnější 3metrovej chodník proti 1metrovýmu.
Chodník je pořád chodník a úzkej podle mě na mnoha místech stačí .
Komu se to nelíbí, ať mi ... ... vleze na záda.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2053
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 17:32:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měřítko... Viz:


Šířka právnická fak. vs to naproti je cca 40 metrů, tak z toho jde trochu něco odhadnout... Nebude to moc velký, jsem zvědavej na tr. vedení...