K-report
 

Archiv do 25. září 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv do 25. září 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4009
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 13:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdybyste někdo hledal 525, pak vězte, že je v těchto dnech trápena v kopcích Jablonce nad Nisou. Zúčastní se zřejmě i Dopravácké soboty tento týden.
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
CzechTrams
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1119
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 13:21:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Absolut:
Vcelku korektní odpověď i když se také spíše přikláním k názoru, že rozhodnutí poslat vůz na zatravněný svršek nebylo ani tak dílem stresové situace, jako spíše přitroublosti dotyčného.

Na druhou stranu tato příhoda poukazuje na negativa zatravněného svršku. Osobně mám proti použití této technologie v Plzni výhrady, zejména pro vysoké náklady na stavbu i údržbu a také na její nepraktičnost, která se zde projevila. Podle dostupných informací se s ní vážně uvažuje při rekonstrukci TT na Gerské třídě, což v kombinaci se záměrem zde ponechat v její části pouze jeden jízdní pruh pro každý směr (druhý bude pro parkování) ve mě vyvolává obavy z problematického fungování dopravy v těchto místech. Stačí, aby se při výjezdu auta z místa pro parkování trochu pomačkaly plechy a těmito místy neprojede ani po tělese TT žádné auto či bus. Proto si myslím, že by zde měl být použit svršek umožňující nouzový pojezd silničními vozidly.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2040
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 13:59:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad M_k: Samozřejmě, že jde o přitroublost dotyčného. Ale to nemohli napsat.

K zatravněnému svršku obecně - mluví z Vás bohužel typický usedlý Český názor. Musíme se smířit s tím, že buď bude TT zakrytá pevným krytem, který bude většinu roku špinavý a hnusný, ale můžeme jej pojíždět, nebo bude TT zakryta trávou, kterou ale pojíždět nemůžeme. Tráva = otevřený svršek. Prostě zákaz vjezdu gumokolů. Zato je tráva hezká. Je to něco za něco. Nelze mít TT zároveň hezkou a pojížditelnou gumokolem.

No, a teď se s tím poperte. Bohužel cítím z Vašich slov takový ten zažitý CZ názor, že TT přece vždycky šlo použít k objetí ucpané silnice, tak to musí jít i nadále. Budete-li chtít preferovat kolejovou MHD a prohláséte-li těleso TT za svatý preferenční koridor tramvaje, kde nemá žádný gumokol co dělat, pak můžete zatravňovat. Chcete-li zpevněný kryt, betonárka SSŽ v Řevnici Vám ráda vyrobí spoustu panelů BKV.

Obavy ze zatravněné TT v úseku, kde je jen jízdní a parkovací pruh byly v Praze taky. Zatím to funguje dobře. Ale je fakt, že v úseku, kde nejezdí žádná MHD, takže tam klidně může být fronta IAD v případě nehody.

Mimochodem, mnohem horší a mnohem důležitější, než nějaký "nouzový objezd MHD" je situace, kdy je potřeba průjezd jednotek integrovaného záchranného systému nebo policie, u kterých rovněž není pojíždění TT bez pevného krytu žádoucí, protože jsou zvyklí jezdit jako prasata a mohli by si dost ublížit (někde na netu kolují fotky sanitky v kolejišti na Hradčanské a hasičské Liazky rozpůlené o sloup TV v Hloubětíně). Průjezdy těchto vozidel jsou důvodem častých přerušení zatravnění a míst se zpevněným krytem tam, kde běžný kaštan nechápe, proč je tolik dlažby, když vedle je tráva.

Ale věřte, že nějaké běžné IAD s jedním Pepíkem, co jede do práce, by mělo hezky stát v koloně vedle zatravněné TT. Tedy pokud nechceme zpátky na východ - ostatně Plzeň, bohužel, přes svou nejzápadnější geografickou polohu stále přetrvává ve starém myšlení...
Vysmáté září se Škodou 15T
Hansslaby
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 14:11:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kanto! Furt říkam že na každou svini dojde!
Už mi žena do práce připravila bílý ponožky. Pojď se kouknout xD.
- Vy jste pan Mykl?
- My všichni jsme Mykl!
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1120
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 14:17:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Absolut: bohužel, přes svou nejzápadnější geografickou polohu stále přetrvává ve starém myšlení... To jsou mi zase s prominutím zbytečný kecy.....

Mohu si libovat v "kráse" zatravněného svršku uprostřed asfaltové silnice obklopené parkovišti a paneláky, ale až mi začnou chodit faktury za vybudování, údržbu a opravy tak začnu beztak blednout. Na Košutce jsem bydlel 16 let a opravdu mi přijde snaha vylepšit zdejší prostředí zatravněným svrškem jako neefektivní plýtvání veřejnými prostředky, navíc s praktickými negativy.
Rozumím, pokud je zatravněný svršek použit z estetických důvodů v např. v památkových rezervacích (jako je to v Praze). ale jinak pro Plzeň mi to přijde opravdu jako zbytečné.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 14:38:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad M_k:
Travička zelená,to je moje potěšení,travička zelená,to je moje peřina.....
Tak mám pocit, že jsi členem betonového lobby

Copak tvůj vztah k přírodě? Víš, co v travičce žije broučků a mravenečků? to za prvé.
za druhé je to velice estetické.
za třetí nějaká kačka na údržbu nás nep+sere, protože,když vidím, jak zmrdozužování Lidické ulice typu zmrdoposouvání obrubníků vesele pokračuje dál a co to musí stát, tak pár kubíků vody za rok je nicotně zanedbatelné.

http://spvd.cz/skoda-bus/
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2041
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 14:57:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad M_k: To je věc názoru, samozřejmě můžete brát moje názory jako zbytečné kecy. Nikdy jsem nebydlel na Košutce a tak nejsem schopen posoudit, zda je opravdu tak ošklivá, že nemá cenu tam přidávat zeleň, při mých návštěvách Plzně mi připadala jako normální sídliště, velmi podobné jiným v CZ+SK.

V Praze je použit zatravněný svršek v památkové rezervaci jen u Pražského Hradu (úsek délky 2 zastávky a bez zavlažování) a na Hradčanské (1 zastávka, bez zavĺažování).

Naopak, zatravnění je použito více v okrajových oblastech mimo centrum - ulice Černokostelecká (4 zast), Poděbradská (2 zast), Sokolovská (2 zast), trať na Barrandov (4 zast, ale jen místy, se zavlažováním)...

Trať na Barrandov byla mockrát kritizována jako příliš drahá. Nicméně mohu jen tak konstatovat, že pamatuju Barrandov bez TT jen s autobusy - dokonce s ikarusama - no a že by to tam bylo o tolik hezčí, než na Košutce, to bych teda neřekl. Ta tramvaj, ač dost přeplácaná, tomu fakt pomohla...

Libor_hh: Ony ty peníze na zavlažování nejsou zase tak zanedbatelné. Nedávno jsme to vyčíslili a výsledek byl trávu tam, kde není instalováno zavlažování, nezalévat a nechat to jen na dešti - je fakt, že to nevypadá tak hezky, jako na Slovanské Aleji nebo na Barrandově, ale furt je to celkem zelený.

Mám obavu, že jsme dost OT trolejbusů v Plzni...
Vysmáté září se Škodou 15T
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1121
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 14:59:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Libor: Pominu fakt, že akorát narážkami na můj vztah k přírodě spíše provokuješ, než argumentuješ... ty jeden příznivče asfaltolobby.

Ono však při zatravněným svršku zdaleka nejde jenom o pár kubíků vody....Zatravněný svršek se musí pravidelně sekat, hnojit, udržovat zavlažovací systém, opravovat atd.

ad Absolut: Jsem rád, že nakonec uznáváš že je to věc názoru a různých pohledů na věc a že za to nemůže populární klišé některých lidí o tom, že v Plzni se přetrvává ve starém myšlení....

(Příspěvek byl editován uživatelem M_K.)
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2042
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 15:01:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, napadlo Vás, že kvalita života znamená investovat do zbytných věcí? Kolik z Vás, kritiků investic do zatravněných TT, má doma mikrovlnku, mixér, dvd přehrávač, kráječ na chleba atd. a myslíte si, že to nezbytně potřebujete k životu? Omyl. Potřebujete to ke svému komfortu. Zatravněná TT je taky svým způsobem komfort. A tak jako kráječ na chleba je dražší nežli kudla, je i zatravněná TT na stavbu i údržbu náročnější, než položit pár panelů BKV nebo zalejt klasiku asfaltem.
Vysmáté září se Škodou 15T
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2043
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 15:06:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad M_k: Bohužel je pravda, že Plzeň vede v údržbě TT i vozů v ČR - hádej jak... Malá napověda - ještě začátkem 90. let co do stavu vozů i tratí vedl dle mého názoru Liberec, ale teď je to tam trošku jinak... To je to, co třeba u mě tohle klišé udržuje při životě...
Vysmáté září se Škodou 15T
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1122
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 15:08:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Absolut: Ale to je zas trochu zavádějící argumentace. Můžu mít zatravněnej svršek, ale zas nebudu mít třeba na zajištění spojů.

Stejně tak někteří zde žehrají, že si jezdím po zahraničních dovolených, v hospodě si dávám bene, ale už si tolik nevšímají, že doma nemám nejmodernější počítač, internet, kráječ na chleba, DVD přehrávač a ani mikrovlnku...(pokud tedy nebudu počítat tu co je u babky).
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
Torf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 8-2008

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 15:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Absolut S tou jízdou sanitek a policajtů je to fakt blbý, ale jako prasata jezdí.

Pamatuju, jak mě jednou předjížděli policajti po kolejích 2 před zastávkou u Lidla a zapoměli, že tam jsou takový jako hrby mezi silnicí a tramvají.
Já jel 50 km.h-1 a oni se kolem jen mihli. Ale ten gejzír jisker od podvozku byl pořádnej.

Hůř dopadla sanitka (jela bez majáku, jen asi chvátal), co jsem viděl onehdá u pošty v 35.sadech, ještě před opravou.
Tam byly tuším, že ve směru na Lochotín, úplně odkrytý výhybky a dost dlouho. Jenže tenkrát hodně pršelo, vše bylo pod vodou, tak tam vjel.
A hned měl o kolečko méně. Pecka to byla pořádná.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2044
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 15:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad M_k: Ale Vy jste také zavádějící. Plzeň už si zatravněný svršek pořídila a Astru stejně vyřadila. Mimochodem, tramvajové tratě v Plzni patří Správě veřejného statku města Plzně a peníze na údržbu jdou z PMDP, a.s. Takže stejné "naše" peníze, ale jiná hromádka. To jen tak...

Musím s Vámi souhlasit, já osobně nemám doma taky ani jedno ze zmíněného a s mikrovlnkou jsem se učil zacházet ve 27 letech u přítelkyně :-) Ale zato jsem si letos zaletěl na 4 dny do Amsterdamu :-)

Ad Torf: Sanitka zapadlá do díry na trati se zpevněným krytem, kde je neachaná neoznačená díra, to je opět spíš popel na hlavu PMDP, protože kdyby se to stalo s majákem a při převozu zraněného, tak je to průser. Policajti ničící služební vůz koupený z našich daní o bumlíky jsou obdobní mým příkladům. Já jim samozřejmě rychlou jízdu neberu, mají na ni pod majákem právo, ale musí koukat kolem sebe :-)
Vysmáté září se Škodou 15T
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1123
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 15:41:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Absolut: Neřekl bych, důvody proč se vyřadila Astra byly trochu jiného charakteru než nedostatek peněz na údržbu jako takových.

Hromádky mohou být různé, ale beztak by se mělo zvažovat za co se utrácí a jestli to má nějaký praktický význam. A já jsem přesvědčen, že zatravněný svršek v Plzni je prostě zbytečným luxusem. Ale už toho nechme, v tomto tématu se evidentně asi neshodneme.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2045
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 15:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad M_k: Dobře. Mír přijímám. Ocením, když mi napíšeš mejl na můj mejl z profilu, něco bych k tomu ještě chtěl, ale už tím nechci hltit diskusi...
Vysmáté září se Škodou 15T
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4014
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 16:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes odpoledne v Jablonci n.N.:

VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
CzechTrams
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2205
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 16:57:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když to takhle půjde dál, tak za chvilku bude mít 525 projetou celou ČR.Nedávno byla v Brně, teď zase v Jablonci, takže by se mohla ukázat i v Liberci...

Slyšel jsem, že SU15 č.501-510 (pronajaté) mají anjeto málo km, než je ve smlouvě s majitelem autobusů a proto jsou nyní nasazovány co nejvíce, například minulý vikend bylo na lice č. 30 v SO i v Ne na všech pořadích (2. a 4.-10.) pouze tyto busy.Znamená to tedy ušetření kloubů.Protože majitelé z kloubových solarisů dostali na a-30 SU15.
Je zajímavé, že ve smlouvě se počítá s tím, že za určité období musí tyto pronajaté autobusy najezdit určité množství km, jinak bude muset pmdp platit nějaké penále.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4015
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 17:58:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

takže by se mohla ukázat i v Liberci
Liberec se kloubáků evidentně bojí, zas tak růžově (či spíš zelenožlutobíle) bych to neviděl. :-(
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
CzechTrams
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4722
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 17. září 2008 - 00:14:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlastimil_l + veverka + alik:
díky za info, mě třeba překvapilo proč se stojí kolem pivovaru do centra a navíc jen v jednom odbočovacím pruhu pro přejezd mostu přes nádraží atd. na pravidlo zipu je za křižovatkou u OMV hodně málo místa a český řidiči se ho asi nikdy nenaučí, čímž se ty fronty vysvětlujou. pěkně se ty informace skládají jako mozaika.

snad naposledy debil dispečer:
stresová situace v sobotu odpoledne mi zní spíš jako ftip než jako realita. navíc řidiči si bez toho blbce poradili sami a líp.

zatravnění TT + Gerská:
mě by třeba zajímaly alespoň nějaký rámcový čísla porovnávající trávu, BKV (+ příp. další technologie) jak z hlediska stavby, tak údržby a provozu.

v příspěvku m_k mě ale zaujala následující myšlenka: ...v kombinaci se záměrem zde ponechat v její části (Gesrký ul.) pouze jeden jízdní pruh pro každý směr (druhý bude pro parkování)
moc to nechápu, copak ono zase někomu vadí, že se tam dá autem jezdit bez front, nervozity a zbytečných exhalací (rozjezdy/zastavení)? tak to chce zúžit?

ta asfaltobetonová plocha tam při zřízení parkovacích míst bude stejně jako dnes při dvou jízdních pruzích pro každej směr a parkovací plochy spíš každej uvítá co nejblíž před barákem, protože tady je to daleko a taky více anonymní, taxe tam můžou auta i ve zvýšený míře vykrádat. navíc už hafo nových parkovacích ploch na lochotíně vzniklo (čímž nezpochybňuju možnou potřebu dalších míst). ale proč je tedy dělat na tom skoro nejdebilnějším místě a zase do budoucna vyprodukovat novej problém? to na to musí mít člověk minimálně jeden titul, aby vymýšlel takovýhle zhovadilosti? mě by to třeba nenapadlo, ing. ani mgr. nejsem...

navíc jak už tady zaznělo, pokud po tý Gerský pojedou autobusy (byť jen občas NAD) a stane se tam nějakej ťukanec, v případě zatravněný trati (mě by se to i na lochotíně líbilo) to autobusy prostě nebudou mít kudy objet. stejně tak auta IZS se budou probíjet kolonou a zaparkovanýma autama. podtrženo sečteno nějak nevidím ty pozitita, který by zúžením Gerský měly vzniknout.
dědkovo Á.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7723
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 17. září 2008 - 09:22:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tos ještě nepochpil, že zužování je IN? stejně jako kruhácí
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
1240
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.181.197
Odesláno Středa, 17. září 2008 - 12:40:13    Odkaz na tento příspěvek  

2 postřehy z provozu:
1) tykadlák č. 409 má po nedávné prohlídce vzadu nový typ navijáků lan od sběračů
2) vůz 405 stál dnes dopoledne před vozovnou a má nový (opět jiný) typ klimatizace kabiny řidiče
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4726
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 17. září 2008 - 15:17:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

novinka č. 3, bílej kloub 474 je dovylepšenej nějakou jednoduchou nenákladnou reklamou z fóliopísma. dnes dopo byl na šestnáctce.
dědkovo Á.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
14Tr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.181.197
Odesláno Čtvrtek, 18. září 2008 - 12:48:10    Odkaz na tento příspěvek  

Modernizace 14Tr 412 dnes na Borech při zkušebkách po VP.
T4783363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 2-2006

Odesláno Čtvrtek, 18. září 2008 - 14:38:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

365: Poslední konečná...



Stojí za učilištěm na Borské bez hnutí už cca od května. Kupodivu z ní ještě nic nezmizelo.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1583
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 18. září 2008 - 17:39:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

474:

:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4734
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 18. září 2008 - 17:44:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a ta co stála o kus níž na Karlově mezi Borskou a tuším VIII. bránou škodovky je ta druhá nebo je to jeden a ten samej vůz? byla to snad buď 365 nebo 374...

tahleta PMA 25-92 je 365:
http://autobusy.plzenskamhd.net/?page=prehledbus4.html

fotka v přehledu s náhledem je už z doby, kdy v soukromých rukou vozila zahraniční dělníky na borský pole. a podle datumu už to je skoro rok...
dědkovo Á.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9085
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 18. září 2008 - 23:39:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kupodivu z ní ještě nic nezmizelo.

Patrně proto, že na K-Reportu dosud nikdo nenapsal, kde ten autobus stojí
Nedělejte si se životem starosti - stejně z něho nevyváznete živí.
T4783363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 2-2006

Odesláno Čtvrtek, 18. září 2008 - 23:58:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: Podle mě to je na 100% ona. Dokud jezdila, stávala spolu s tou modrobílou C734 kousek od osmé brány. Pak jí zřejmě uklidili, aby nebyla tak na očích (mimochodem, technická podle známky končila už v únoru 2008).

Martin: Psal jsem to spíš proto, že se stává, že v těchto místech občas někdo "zapomene" nějakou odemčenou starou škodovku a do týdne tam po ní nezbyde ani šroubek. Chodím tam prakticky denně se psem a už jsem byl svědkem i toho, jak tam naši spoluobčané "ekologicky zlikvidovali" celou Avii...

(Příspěvek byl editován uživatelem t4783363.)
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2212
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 19. září 2008 - 12:23:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Viděli jste někdo v poslední době v provozu škodovku Olympus č.473?
Jinak pro zajímavost - Karosa B732 č.414 se začala opravovat, takže se nám vrátí do provozu!
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1585
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 19. září 2008 - 12:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepa 103: Viděl, ve středu nebo ve čtvrtek v Husovce. Nevím ale která linka.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2214
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 19. září 2008 - 12:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eugen: díky.

Ještě něco, Citelis č.516 má novou CVR (modrou), docela povedená...
Bus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.181.197
Odesláno Pátek, 19. září 2008 - 13:20:21    Odkaz na tento příspěvek  

Jestli myslíš tu CVR na Volksbank, tak ta je v provozu už dost dlouho, odhaduju už tak od července (?)
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2215
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 19. září 2008 - 13:29:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bus: já ti teď nevím, jestli je na Volksbank, ale v červenci byl vůz 516 ještě červenobílý!
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2670
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 19. září 2008 - 14:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

103: Volksbank nějakej citelis má a opravdu už pár chvil jezdí.

473 jezdí právě dnes na lince 19
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

Láska je jak tramvaj, dva vozy co jsou pořád spolu. Jenže já měl nehodu a tak teď jezdím v sólu.

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Michal.18
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.149.5
Odesláno Pátek, 19. září 2008 - 14:17:10    Odkaz na tento příspěvek  

Dneska na a-20 4 č.410, pánové ta ale vrže, dovolím si tvrdit, ze nejvic ze vsech Karos. Jinak ridic ji taky daval docela zabrat :-) plyn, brzda, plyn
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2216
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 19. září 2008 - 14:39:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nj. č.409 a 410 - jsou nejhorší automaty u pmdp a majitelé ze 410 jí dávají pěknej kouř!
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4742
Registrován: 8-2002

Odesláno Sobota, 20. září 2008 - 23:23:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

je to tak jak říkáte, citelis 516 má CVR Volksbank. včera v noci jsem ho viděl ve vozovně.
dědkovo Á.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2225
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 20. září 2008 - 23:42:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P2. tys byl v noci ve vozovně?
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 21. září 2008 - 16:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel do vozovny? Zásadně v noci.
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 21. září 2008 - 23:34:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavý čtení chtěl bych tu zprávu za 1,26 milionu vidět. Nevíte jesti se dá někde najít na NETU?
http://plzensky.denik.cz/zpravy_region/web_plzen_bus.html
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4749
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 22. září 2008 - 11:13:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když to připomínkujou obvody tak asi dost těžko. leda bys měl známýho úředníka

jsem na to docela zvědavej co študáci zapsali, firma vyhodnotila a co nám nakonec obvodní i magistrátní úředníci ve spolupráci s pmdp a odhlasovanou výší provozní dotace vymyslí.

obávám se, že trolejbus desítka pojede v sedle po 25 - 30 minutách a o víkendu nemusí vyjet vůbec... už by měli konečně říznout do toho projektu trolejbusu Hřbitovní ulicí k velkýmu Tescu. natáhnout napájecí kabely atp.

krom toho cca v druhý půlce srpence jsem jel navečer (bylo to ve čtvrtek) třicítkou z doubravky na lochotín a vzadu v karose tam taky seděl nějakej študák-zapisovatel, dělal si poznámky kolik lidí na který zastávce vystoupilo/nastoupilo.
dědkovo Á.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2238
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 22. září 2008 - 15:56:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jsem zvědavej na ty změny v MHD, co jsem slyšel, tak by měly v příštím roce dorazit další Solarisy v počtu 10 ks do pronájmu, ale není to na 100% ověřené info.Pokud někdo něco víte, doplňte mě.
Michal.18
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.149.5
Odesláno Pondělí, 22. září 2008 - 16:22:41    Odkaz na tento příspěvek  

My máme i řidičku na trolejbusy ? :-) Dnes jedna spottnuta na t-13 :-)
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2673
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 22. září 2008 - 16:31:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michal.18: Ano, jedna tramvajačka přešla na trolejbusy. Údajně prý sbírá řidičská oprávnění na všechno možné i nemožné...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

Láska je jak tramvaj, dva vozy co jsou pořád spolu. Jenže já měl nehodu a tak teď jezdím v sólu.

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Michal.18
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.149.5
Odesláno Pondělí, 22. září 2008 - 16:38:43    Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je jen dobře ne ?
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2241
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 22. září 2008 - 16:56:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, ale na tramvajích si udržuje brigádu, náhodou jezdí docela dobře...
T-B-C
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.59.224
Odesláno Pondělí, 22. září 2008 - 19:19:36    Odkaz na tento příspěvek  

Věrní fandové vědí, zapomnětlivým a váhajícím připomínáme, novým zájemcům vřele doporučujeme další setkání plzeňského Tram-Bus-Clubu ve čtvrtek 25. září 2008 od 17 hodin v autoškole PMDP v Cukrovarské ulici.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 22. září 2008 - 22:18:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


„Celá optimalizace spojů mi připadá, že byla udělaná jenom proto, aby si někdo zase namastil kapsy a děti potentátů měly z počítání lidí pěknou brigádu,“ říká Plzeňanka Helena Lešovská. Podle jednoho z řidičů tramvaje ani tato brigáda nemohla přinést objektivní výsledky. „Studenti počítali cestující jen u jedněch dveří v každém voze, a někdy dokonce jen v jednom,“ říká.


Také mi to tak připadalo, ony obdobné průzkumy jsou značně matoucí, třeba jako průměrná mzda v čr, ale dvě třetiny lidí na ní nedosáhnou. takže takový průzkumy jsou na pitchu, ale nevadí, soudruhům to stačí a budou blafat, jako že se něco pro lidi dělá, prostě jen kecy,kecy,kecy.
http://spvd.cz/skoda-bus/
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 847
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 22. září 2008 - 22:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad pepa 103:
Viděli jste někdo v poslední době v provozu škodovku Olympus č.473?
jo, měl jsem ho na noční v sobotu,co by s ním mělo bejt?
http://spvd.cz/skoda-bus/
Michal.18
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.149.5
Odesláno Pondělí, 22. září 2008 - 23:00:26    Odkaz na tento příspěvek  

Libor hh: Takže noční tedy nejezdí jenom Karosy? Už jste tam dali i rezivějící 21Ab? Jak to bylo ohleďně cestujích, jak se vešli ? Většinoou je to brutál narvané, ideální jet tak v 0:20.... (aspoň N2 Černice) :-)
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2245
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 22. září 2008 - 23:47:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michal.18: pravděpodobně ho měl na dojezd linky a-21/1 nebo na a-41, z těchto linek zůstává nízkopodlažní bus do posledního kola n alince a pak měníš ve vozovně za karosy...

Aktuálně chodí na noční busy z:
20/003 - na N2 PD, sv.,6+7 kurz 1.
21/001 - na N2 PD i v 6+7 a sv.

41/001 - na N1 PD,6+7 i sv.
41/002 - na N1 PD,6+7 i sv.
41/003 - na N1 PD,6+7 i sv.

30/010 - na N3 PD, 6+7 a sv. kurz 30/001
30/011 - na N3 PD, 6+7 a sv. kurz 30/003

PD= prac.den, 6= sobota, 7=neděle, sv= svátek
Michal.18
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.149.5
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 10:03:27    Odkaz na tento příspěvek  

Pepa_103: Díky za vysvětlenou.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1274
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 10:20:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepa_103: 20/003 - na N2 PD, sv.,6+7 kurz 1.
Jak je to vlastně s busy na l.č. 20 v PD...20/1 je nízkopodlažní tůra, 20/2 je vysokopodlažní tůra a potom jsem myslel, že 20/3 a 20/4 jsou šejdry. Ale faktem je, že 20/2 končí už nějak před 20. hodinou, takže potom 20/3 jezdí až do pozdních večerních hodin a přejde na tu nočku?
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2247
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 11:00:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milanm: ano,
20/001 - celodenní nízká
20/002 - celodenní vysoká (končí brzy)
20/003 - ráno šejdr, odpoledne je to odpolední z vozovny dlouhá do 23:40 vysoká a pak jde na N2.
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.168.181
Odesláno Středa, 24. září 2008 - 15:36:48    Odkaz na tento příspěvek  

Michal 18: Soudkobus 21 Ab je stále asi na enka lepší než vysokopodlažní karosa, do soudkobusu se vejde asi o 10 procent více substrátu než do staré karosy. A stejnak pro rozsáhlou korozi vozidlo nemá valnou cenu.
Ale řev přetíženého soudkobusu musel být určitě strašný, toto vozidlo řve i na volnoběh, natož když je přeplněné.
Dnes na 33 k lochotínské fakultce kloubový solaris 524.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1587
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 25. září 2008 - 14:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Copa je to za vůz?
Na kvalitu nehleďte, je to špionážní fotka.

:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Tramvajak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 25. září 2008 - 16:31:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

409?
Nejen pražské trolejbusy - Web nejen o pražských trolejbusech
Míra H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.74.198.206
Odesláno Čtvrtek, 25. září 2008 - 16:45:08    Odkaz na tento příspěvek  

Tramvajak14
Ahój kamaráde, no to jsem rád, že jsem Tě někde zastihl. Ty jsi odešel do Plzně? No já si říkal, že už jsem Tě u nás dlouho neviděl. No ale že jsi ani na stránkách nic nenapsal! Když se někdy ukážeš, určitě se ozvi, zaskočíme na jedno, zavzpomínat na starý časy
Zdraví Tě Míra H. ("Leťák" z KO)
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.103
Odesláno Čtvrtek, 25. září 2008 - 17:14:12    Odkaz na tento příspěvek  

Dneska před polednem binec na Geře. Autobusy a auta skoro nemohla projet křižovatkou. Kolchozníci to přehnali s frézováním, resp. vyfrézovali snad 15 cm hluboký schod o šíři 1 jízdního pruhu. Největší problémy byly od Fakultní nemocnici ve směru do sídliště a do centra. Schod byl tak hluboký, že půlka vozidel drhla spodkem. I autobus musel jet rychlostí chůze, a přesto ten schod byl citelný. Auta pochopitelně světelnou signalizaci nestíhala. Cruchoti ve vestách místem procházeli, ale radši odešli a ani se nepokusili dopravu řídit.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. září 2008 - 19:49:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Eugen: 412
http://spvd.cz/skoda-bus/