K-report
 

Archiv do 4. října 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Ústí nad Labem » Archiv do 4. října 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Soudruh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 14. července 2008 - 18:23:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbynda:Dekuji
http://fotodoprava.ic.cz tramvaje,trolejbusy,autobusy,vlaky...foto foto foto
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 16. července 2008 - 12:57:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Našel jsem docela zajímavé čtení v dnešní MF Dnes o desetiletém exkluzivním přenechání provozování reklam v MHD na nový subjekt.
odkaz

(Příspěvek byl editován uživatelem jmx.)
http://cnds.cz
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 5-2003

Odesláno Pondělí, 28. července 2008 - 07:16:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Začínám mít pocit, že se z Ústeckého DP stává opravdu lukrativní zdroj zisku ... cestující na tom však nevydělá.
Odkaz na článek o SMS jízdenkách
http://cnds.cz
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1084
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 28. července 2008 - 10:23:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z našeho města se už opravdu stává Tatarstán.. Zdražujeme jízdný, aby si následně město mohlo dovolit takový luxus, že si bude brát z patnáctikorunové jízdenky devět (!!) korun? To jsme na tom opravdu tak dobře? Zase si někdo naprosto neuvěřitelným způsobem namastil kapsu, stejně jako v případě reklam. Poslední dobou už člověk ani nestačí sledovat, co se v tomhle politicky zasviněnym městě děje za další a další levoty. Ať už Kubatovci táhnou do pekel.
Je-li někdo schopen vzít do rukou krumpáč, aby ze země vydoloval kovovej šrot a odnese-li ho pak do sběrny, je očividně schopen pracovat.

Pokud má invalidní důchod a bere sociální dávky za svých deset dětí, očividně pracovat nechce. .. Když pracovat nechce, za co dostává peníze?!
dresdener
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.63.16
Odesláno Úterý, 29. července 2008 - 11:39:44    Odkaz na tento příspěvek  

Joo, my už jsme za Tatarstánem, blížíme se někam k Mongolsku. Na přechod reklamní činnosti na soukromou firmu (určo nááááhodou kamaráda některého pohlavára) jsem zíral, ovšem marže za SMS jízdenku je totál brutus. Kolik má DP zisk za normál papírovou jízdenku???
Mimochodem, pokud se nepletu, tak trolej trať kolem nádraží znamená rovněž konec trati přes Mírák ve směru Divadlo-Předmostí. Soudruzi nám chtějí "zklidnit" centrum města.
Mimochodem, slavná megaobchodní centra = už dnes mnoho z nich v Česku zápasí o přežití. Budeme tu mít hezké ruiny.
Tohle už není ani banánová republika, protože v takovym bordelu by ani ty banány nevyrostly.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 29. července 2008 - 12:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dresdener: Nezbývá než souhlasit. Koukal jsem na webové stránky té agentury. Už ze seznamu "referencí" čiší amatérismus. Aby to vypadalo "plně" tak tam mají výpis zadavatelů letáčků (mnohdy s chybama v názvech). U některých reklam navíc mám podezření, zda už nějaký ten rok na trolejbusech nejsou - takový příklad je letitá "Frekvence 1".

Trafikanti mají za jízdenku poměrně malou marži, měla by být pod 10% (sledoval jsem to již pár let zpět), jeden čas je dokonce nechtěli ani prodávat.
Docela by mě zajímalo jak by se Kubata postavil k dotazu, že by se mělo zlevnit jízdné a že to je diskriminační pro papírové jízdenky, protože narozdíl od SMS zaplatím dopravci vyšší hodnotu služby (peníze nejdou ze 40% někam do luftu) za kratší platnost.

Jako po tomto jsem opravdu ztratil veškeré iluze o morální slušnosti v ústecké politice. Mám pocit, že se někdo snaží zbavit záměrně DP příjmů aby ten podnik ztratil hodnotu a pak ho nějaký "dobrodinec" od města za hubičku ujal ...
http://cnds.cz
Filda H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.44.180
Odesláno Úterý, 29. července 2008 - 14:07:29    Odkaz na tento příspěvek  

Trochu to tady oživíme - obrázky jen tak (komu se nelíbí, ať se na ně nedívá ):


dresdener
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.177.64.190
Odesláno Úterý, 29. července 2008 - 22:32:22    Odkaz na tento příspěvek  

To JMX:
dobrý... takže papírová jízdenka, u níž se navíc platí výroba a tisk, přeprava, fyzická distribuce atd. je levnější než sms jízdenka, na niž sprostě řečeno stačí chytrá bedna, pár smluv s operátory a elektřina, která to všechno napájí.To sou mi noviny.
Tak mě napadá jedna věc... není náhodou město finačně už tak mezi půlkama, že skutečně chce DP prodat? Mezitím se jakžtakž výdělečné segmenty převedou na kámoše a rodinku, oškubaná troska se střelí veolii apod. za pár peněz, co se vždycky hodí, dále se drasticky osekají dotace, a soukromníku, jezdi, jak umíš. Ruka trhu přeci vyřeší vše. My, náš děd vševěd z Hradu a naši koaliční i jakoby opoziční kámoši totiž víme, jak točit kšeft!!! (do našich kapsiček samozřejmě)
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 29. července 2008 - 23:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem trochu pátral v dostupných informacích jaké jsou v průměru marže v rámci ČR za prodej papírových jízdenek a výše se může pohybovat kolem 5% +/- něco podle odběrů a způsobu platby, ale opravdu nedosahují ani 10%.
Jinak si myslím, že můžeme úvahy již ukončit s tím, že je SMS jízdenka ta nejnákladnější forma platby.
Našel jsem totiž na toto téma docela podrobnou tiskovou zprávu z loňského roku od DSZO
odkaz
http://cnds.cz
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1085
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 10:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda.. Ono už stačí vidět stránky Zlína a srovnat s našima..

Souhlasím s dresdenerem, taky začínám mít poměrně zásadní pocit, že chtějí kubatovci podnik někam střelit. Už to jde úplně do . Už aby byly volby. I když - když se podívám na magistrát, ono je to stejně jedno.
Je-li někdo schopen vzít do rukou krumpáč, aby ze země vydoloval kovovej šrot a odnese-li ho pak do sběrny, je očividně schopen pracovat.

Pokud má invalidní důchod a bere sociální dávky za svých deset dětí, očividně pracovat nechce. .. Když pracovat nechce, za co dostává peníze?!
dresdener
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.63.16
Odesláno Středa, 30. července 2008 - 11:04:08    Odkaz na tento příspěvek  

Krátké zamyšlení nad tím děním (asi se budu opakovat)- v tomhle městě to působí jako rozkrádačka mega rozměrů všeho, co ještě zpeněžit lze. Jediné, co tu bují, jsou určití menšinoví spoluobčané, kterých přibývá geometrickou řadou díky systému sociální podpory, feťáci, "supermega" obchodní centra vně i uvnitř města a díry v silnicích.
MHD je ve stádiu úpadku a rozkladu, kdo může, jezdí autem. Trolejbusy jsou téměř muzejní, autobusy na tom nejsou o mnoho lépe. Čistota a údržba nou koment. Zastávky děs. Informovanost veřejnosti děs. Jízdní řády děs. Trolejové vedení nou koment. To jsem zvědav, co přijde dále. Podle mě fakt nějaká firma soudruha z ODS, která bude provozovat ústecký DP v režimu ČSAD (jízdní řády jako noty na buben, nástup předními dveřmi, obsluha pouze základních směrů). Možná jsem pesimista a negativista, ale nevidím jedinou podstatnou změnu k lepšímu. A to po řadu let.
Hrusi92
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 12:14:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravim,mam dotaz,proč ten CityBus stojí na Míráku?
ICQ: 305-379-302 | www.skoda15tr.mhdteplice.net - Web o Teplickém modelu | www.hrusi92.rajce.idnes.cz - Fotogalerie Teplických vozů
Pepapol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 30. července 2008 - 12:36:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na druhou stranu si zase říkám, že kdyby se DP prodal nějaké soukromé firmě která o provozování dopravy a potažmo svůj majetek má zájema v jejím vedení je schopný člověk (a že takových firem je pochopitelně spousta, jen v dnešní době podlě mě se lidé rádi vrací k závisti a odporu k soukromému vlastnictví, samozřejmě tu jsou blbci ovšem ti jsou v každé zemi a nevymýtíte je ale neházel bych s nimi do pytle ty slušné), tak by třeba teoreticky mohlo dojít k nějakému zlepšení. Vždyť soukromník pokud je rozumný tak si bude dbát na to aby jeho majetek který je přímo v jeho vlastnictví byl v dobrém stavu poněvadž potom je z něj zdroj zisku. Se státním majetkem se prostě v naší zemi nehospodaří dobře protože lidem co to mají na starost to nepatří a nemají k tomu vztah, je jim to prostě jedno. Toto je z velké části důsledek poznamenání minulým režimem.
Filda H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.44.180
Odesláno Středa, 30. července 2008 - 15:01:54    Odkaz na tento příspěvek  

Hrusi92: vždyť jsem to k tomu obrázku připsal - bus tam stál asi týden a to za účelem propagace SMS jízdenek. "Obsluha" tam detailně vysvětlovala fungování SMS jízdenek a dávala k tomu propagační materiály.
Hrusi92
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 18:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Filda H.: Sry toho popisu u obrázku sem si nevšim.Jinak diky.
ICQ: 305-379-302 | www.skoda15tr.mhdteplice.net - Web o Teplickém modelu | www.hrusi92.rajce.idnes.cz - Fotogalerie Teplických vozů
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 5-2003

Odesláno Pondělí, 18. srpna 2008 - 08:36:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem se dnes ráno probudil do krásného dne, který hodlám začít dobrou kávou a přehledem novinek ve zpravodajství. Bohužel to první na co narazím mě totálně přivedlo do varu a musím konstatovat, že je mi z toho fakt na blití, aneb pokračování smskového seriálu ...
Smlouva na SMS není výhodná
Teď už fakt jen čekám, kdy město někomu pronajme výhodně zastávky MHD a cestující na nich budou platit vstupné za čekání (protože z SMS jízdenek se toho již snad více rozkrást ...ehm strhnout na provizi, nedá).
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1090
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 18. srpna 2008 - 10:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzo, tak alespoň lehce pozitivně. Na jízdních řádech se začíná objevovat upozornění, že od 1.9.2008 bude po dvacáté hodině nástup pouze předními dveřmi. Ještě by mě zajímalo, jak se to vyřeší s trolejbusy, nicméně HURÁ. Pozorováno na JŘ v oblasti Habrovic.
Je-li někdo schopen vzít do rukou krumpáč, aby ze země vydoloval kovovej šrot a odnese-li ho pak do sběrny, je očividně schopen pracovat.

Pokud má invalidní důchod a bere sociální dávky za svých deset dětí, očividně pracovat nechce. .. Když pracovat nechce, za co dostává peníze?!
Antar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 18. srpna 2008 - 10:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tušil jsem to. Je stejná sviňárna jako ty SMS u nás v Praze. Podle informačních letáků, co jsem viděl v trolejbusech, vizualizace a stylu, je to ta samá firma - Erika a.s. A ty problémy s "výhodností" a "vypověditelností" těch smluv jsou, aspoň podle toho mála, co vím, dost podobné jako v Praze. Pak je v tom (v Praze) ještě Crownest, což je tzv. paneláková firma, o které nikdo nic pořádně neví, co jsou zač.

V Praze je generální ředitel DP Dvořák bývalým ředitelem TV Prima (tudíž o dopravě ví kulový, jenom všechno rozesírá a rozkládá), a tahle Erika pro Novu a Primu dělala elektronická hlasování a komunikaci diváků pomocí SMS. teď dělají SMS jízdenky. Takže je celkem jasné, jak je to personálně propojené. Dvořák byl dosazen do funkce pražským primátorem Bémem a radním Blažkem (ten sedí v dozorčí radě DP) - oba jsou v ODS. U vás v Ústí to asi bude něco podobného.

Možná, že další špeky na sebe nenechají dlouho čekat, u vás i u nás, v Praze se přemýšlí nad outsourcingem vozoven a oprav tramvají.
Antar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 18. srpna 2008 - 11:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě reakce na Ústečákův příspěvek: Tak pozitivně bych to zase neviděl. Ač jsem Pražák (nebo spíš právě proto), tak si dovedu živě představit, jak řidiči budou při nástupu předními dveřmi kontrolovat na displejích mobilů ty SMS jízdenky - to bude terno, kolik těch jízdenek bude falešných. I u nás v Praze trvá ověření té jízdenky revizorem tak 1-2 minuty (musí přečíst tu SMS cestujícího a někam poslat kontrolní SMS s kódem a vrátí se mu potvrzení o správnosti).
Takže to stejně bude o ničem a jen to bude zdržovat v zastávkách a zbytečně protahovat jízdní doby. Žádné HURÁ tedy není na místě
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1092
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 18. srpna 2008 - 11:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Antar: No, spíš to vidím, že řidiči budou míň kontrolovat jízdenky, ale spíš budou chtít vyeliminovat problémové cestující. Což jistě přínos bude, když do zadní části kloubu přistoupí večer posledními dveřmi skupinka "černých pasažerů", z nichž výjimečně i některej jízdenku má, začnou ovšem dělat bordel a obtěžovat ostatní cestující, není ve voze zrovna veselo. A pokud ubyde 20% těchhle hovad, tak to bude stát za to. Zatím to bude na ověření na některých linkách, které zajíždí do vesnic okolo a mají tak spíš charakter linkové dopravy, koneckonců tam většina cestujících zná řidiče a nastupujou v dotčených hodinách předem sami od sebe. Plus noční linky a tam jsem zvědav.
Je-li někdo schopen vzít do rukou krumpáč, aby ze země vydoloval kovovej šrot a odnese-li ho pak do sběrny, je očividně schopen pracovat.

Pokud má invalidní důchod a bere sociální dávky za svých deset dětí, očividně pracovat nechce. .. Když pracovat nechce, za co dostává peníze?!
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 22:31:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes nehoda vozu 15 TrM ev.č. 560 s gumokolem na křižovatce Opletalova X Veslařská na l.57 směr Mojžíř. Zřejmě vina řidičky automobilu. Náhradní vůz překvapivě B 961 č. 378, vyměněna za 505. Předpokládám, že vozy směr Skalka/Mojžíř museli 560 objíždět po protisměrné trolejové stopě.
A příjemnější zpráva: DP koupí 4x MB Citaro. Ivecu tedy v Ústí asi odzvonilo a Conecta asi taky nejsou úplně po chuti.
Zbynďa je jen přezdívka, nicméně trefná.
Býval jsem Pes... Ale pokrok nezastavíš.
ICQ: 221-908-090
Jen kurvy se musí líbit, básně ne - F.X.Šalda
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1086
Registrován: 8-2007

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 22:38:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale že se přihlásil pouze EvoBus Bohemia? To už se Iveco ani nesnaží? Nicméně nejspíš dobrá volba. Že by náznak lepších časů?

Jsem zvědavý, jakým směrem se budou ubírat dodávky nových trolejbusů. Pokud se bude Ústí snažit získat finanční prostředky ze zdrojů EU, tak by se snad mohlo dostat i na ně, nebo se pletu?
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 21. srpna 2008 - 19:15:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ukázka upravené verze zastávkových jízdních řádů. Je tam pár pozitivních novinek (viz. třeba zobrazení více údajů orientační dojezdové doby).

Jinak v rámci MHD jeden kvíz. Magistrát vydal jednu novou licenci. Linka má číslo 595501 avšak není na území města. Uhádne někdo o jakou linku by se jedná ?
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3858
Registrován: 10-2004

Odesláno Pátek, 22. srpna 2008 - 15:49:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slib trolejbusů ještě nesplnili

Ústí by mohlo mít potíže získat peníze na nové vozy, které před volbami slibovali představitelé města

Ústí nad Labem - Vozový park trolejbusů v Ústí nad Labem zastarává. Do konce letošního roku z celkového počtu 66 trolejbusů vyprší životnost 46 vozům. Drtivá většina z nich už však nějaký čas přesluhuje. Na konci roku 2010 pak bude po záruce dalších 5 vozů. Podle dopravců je životnost trolejbusů 15 let. Magistrát je slovy členů vedení připraven do konce roku 2010 pořídit 25 nových strojů, ale plánovaná obnova vozového parku zatím vázne, i když nákup nových souprav slibovali vládnoucí občanští demokraté v předvolebním programu.

Budou peníze?

„Jsme připraveni prověřit všechny možnosti získání finančních prostředků z dotačních titulů, abychom nové vozy zakoupili“ potvrzuje mluvčí ústeckého magistrátu Milan Knotek. Proces u tak velké zakázky, jenž zahrnuje podání žádosti o dotaci, vyhlášení výběrového řízení na dodavatele a dovoz nových vozů, může ale trvat i několik let.

Poslední dodávku trolejbusů, která se uskutečnila v zimě 2006, z větší části hradilo město z Regionálního operačního programu Severozápad, jenž funguje v rámci EU. Další prostředky na obnovu městského vozového parku lze čerpat z tohoto programu až v roce 2011. „Zatím počítáme s tímto termínem,“ potvrdil ředitel programu Petr Vráblík. Ústí nad Labem má dále možnost požádat o dotaci ministerstvo dopravy. S žádostí se může město na MD obrátit do konce září, v případě vyhovění by peníze dostalo ještě letos. Přidělená částka by ale na nákup plánovaných 25 trolejbusů, jejichž cena se pohybuje okolo 300 milionů korun, nestačila. Úspěšný žadatel pak zpravidla další dotace od ministerstva dostat nemůže.

Pokud Ústí do roku 2010, kdy budou tři čtvrtiny ústeckých trolejbusů zastaralé, nestihne nové vozy zakoupit, provoz městské hromadné dopravy by to nemělo ohrozit, podnik ale bude muset vydávat více peněz za údržbu. A v Ústí například jezdí třicet vozů vyrobených v roce 1989. Takové trolejbusy logicky nedosahují spolehlivosti nových.

„Jsem přesvědčen o tom, že do podzimu 2010 stihneme pořídit 25 nových trolejbusů pro ústeckou městskou dopravu,“ ubezpečuje ústecký primátor Jan Kubata.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - severní Čechy
Autor: (hrk)

VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Pepapol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 24. srpna 2008 - 23:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím že by bylo dobré i kdyby se aspoň zrekonstruovaly některé současné trolejbusy. S nákupem nových dejme tomu vyřazovat postupně nejstarší 15Tr/02 a novější rekonstruovat jako třeba v Brně. Nebudou sice NP ale mohly by z nich být vozy ve slušném stavu s jakž takž moderním interiérem a se dvěma motory oproti např. 25Tr a takové se vždycky hodí, ne?
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 26. srpna 2008 - 01:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jaká SMS se vyplatí víc? Proč nemůže parkovné stát více jak jízdenka? Bude smlouva zas nevýhodná?
Hlavně že na to bude reklama ve vozech MHD... Mimochodem, kdysi jsem na webu města mezi důkladně "zašifrovanými" dokumenty četl cosi o vypracování projektu na preferenci MHD, no už aby to tu bylo, pokud tohle ovšem není start...
Zbynďa je jen přezdívka, nicméně trefná.
Býval jsem Pes... Ale pokrok nezastavíš.
ICQ: 221-908-090
Jen kurvy se musí líbit, básně ne - F.X.Šalda
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 5-2006

Odesláno Úterý, 26. srpna 2008 - 21:42:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak pro zajímavost, nedávno jsem navštívil Ústí a co mně překvapilo tak to nebyl ani tak technický stav vozů ale spíš nepořádek ve vozech a zničený interier. Chápu že třeba večer nebo v noci je to problém, ale já jsem jezdil v sobotu od rána do odpoledne a myslím si že ty vozy snad musely takto vyjet z vozovny.
Jinak fotky z Ústí dám zítra na stránky.

Můžete se mrknout na moje stránky o dopravě :
- Richardovy stránky -
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 26. srpna 2008 - 22:51:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Richard: To je úplně normální, DPmÚL běžně vypravuje na linky pozvracené a několik dní neuklizené zabordelené vozy, což vím z vlastní zkušenosti. Navíc zde chybí zařízení známá z jiných měst na úklid, např. vysavače apod. Rád bych nafotil důkazy o neuklízení vozů, ale chápu, že někdo při čtení K-r může i jíst a nerad bych mu způsobil fotografiemi doma to samé, co my máme ve vozech.
Zbynďa je jen přezdívka, nicméně trefná.
Býval jsem Pes... Ale pokrok nezastavíš.
ICQ: 221-908-090
Jen kurvy se musí líbit, básně ne - F.X.Šalda
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2706
Registrován: 10-2005

Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 00:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jako o zabordelených vozech DPmÚL jsem slyšel dost, ale tohle jaksi moje představy značně překročilo . A jestli se takhle chová DP i k novým vozům, tak to teda . Jestli se někdy do ÚnL dostanu, tak na plyšáky si nesednu ani náhodou. Kdo ví, co všechno skrytého se v nich najde.
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.
Maahsův zákon: Vše funguje jenom proto, aby se to mohlo pokazit.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 00:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to smutné, ale chová se tak i k novým vozům, hned ve vedlejším archivu jsou fotky z 25 Tr od Ústečáka:
Prasečák 1
Prasečák 2
Je jasné, že tento humáč nevznikne jedním 10minutovým cestováním příslušníka cikánské verbeže, ale probíhá to stylem - někdo něco odhodí, vidí to další, tak si taky přihodí a už to jede. Velice mně pak dokáží pobavit informace na dni otevřených dveřích ve vozovně tbusů, že každý vůz po zátahu z linky projede myčkou, úklidem a prohlídkou na dílně, ha-ha-ha. Sice to řikal dílňák, ne uklízečka, ale pochybuji, že tomu sám věřil, naopak, dílňáci tomu jen přidávají, stačí se podívat, co je kde v interiéru vazelíny. Autobusy jsou na tom o něco líp, ale to se není co divit, tam je větší klídek.
Zbynďa je jen přezdívka, nicméně trefná.
Býval jsem Pes... Ale pokrok nezastavíš.
ICQ: 221-908-090
Jen kurvy se musí líbit, básně ne - F.X.Šalda
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 14:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No je to prostě humus, ale co ten bordel to ještě de, ale když jsem nastoupil do jedné 22Tr a skoro celý zadní článek je poblitej tak to se fakt nedá, a ačkoliv 22Tr mám rád tak jsem musel počkat na další 25Tr, děs.
Ono je to taky o tom jak píše zbynďa, když by se vozy uklízely, tak by to bylo také o něčem jiném, protože když někteří "občané" nastoupí do chlívku tak se tam potom chovají jak protože se cítí jak doma.
SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
ELEKTRICKÁ TRAKCE - doprava pro 3.tisíciletí
HESS - musíš se s ním svést
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1095
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 18:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak abychom to shrnuli - jaký podnik, takové vozy. Někdy je generalizace poměrně trefná.

Je to tu nechutný a to čím dál víc, přestože si člověk leta říká, že horší už to prostě bejt nemůže.}
Je-li někdo schopen vzít do rukou krumpáč, aby ze země vydoloval kovovej šrot a odnese-li ho pak do sběrny, je očividně schopen pracovat.

Pokud má invalidní důchod a bere sociální dávky za svých deset dětí, očividně pracovat nechce. .. Když pracovat nechce, za co dostává peníze?!
řidič_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 19:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kluci, a co takhle sociální zařízení pro řidiče autobusového provozu?! Přemýšlel někdy, někdo nad tím, trolejbusy maj na každé konečné WC, "boudu", mikrovlnku a autobusy, shrňmě si to:
l.č.
2 bez sociálního zařízení
3 bez sociálního zařízení + napružené jízdní doby, které nestíháte (grafikonáři by si to měli zkusit zajet..., aby se mohl řidič vyčůrat vyřešilo se to svačinářem, který vystřídá řidiče cca na 30 minut
4 možno použít WC na dispečinku
5 bez sociálního zařízení
6 možno použít WC na dispečinku
7 ikdyž máte na Mírové WC, čas na to, abyste se vyčůrali nemáte (obrat na Mírové je 2 - 4 minuty!!!!)
9 možno použít WC na dispečinku
11 má sociální zařízení
12 má sociální zařízení
13 má sociální zařízení
14 má sociální zařízení
15 možno použít WC ve vozovně Všebořice
17 bez sociálního zařízení + napružené jízdní doby
18 bez sociálního zařízení
19 bez sociálníhop zařízení

Tak je to shrnuto. Sice kam mohli daly buňky TOY TOY, ale jděte tam v zimě, akorát vám přimrzne zadek a hygiena žádná...
ICQ: 354 551 704
řidič_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 19:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S porovnáním trolejbusů, které mají na točnách času habaděj a maj na každé točně sociální zařízení sou autobusáci neustále stresováni ŠPATNĚ vypočítanými JD, málo času na konečných, nemožnost uskutečnění obyčejných lidských potřeb. Autobusům se v UL nefandí a trolejbusáci sou vynášeni do nebes a můžou mít na každé konečné vrchního...

l.č.
51 WC na Mírové i na Skalce + časy pobytu na točnách je od 15 - 25 minut
52 WC na točně Sev. Terasa, časy pobytu sou 25 minut
53 WC na Mírové, čas pobytu je 23 minut
54 WC ve Všebořicích, čas pobtu je 22 minut
55 WC na Sev. Terase, čas pobytu je 15 minut (o svačině 40)
56 WC na točně P. Vyhl a Všebořice, časy pobytu na vyhlídce je 11 minut ve Všebo 22
57 WC na točně Mojžíř, čas pobytu je 15 minut
58 WC na točně Skalka, čas pobytu je 31 minut
59 WC na točně P. Vyhl., čas pobytu je 8 minut

Podotýkám že na každí točně maj splachovací WC, mikrovlnku, prostě maj zázemí. Tak teď to můžete okomentovat.
ICQ: 354 551 704
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 19:45:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I u nás měla odjakživa v tomhle elektrická trakce víc,dnes už je snaha to rovnat,ale domečků na konečných se asi zdaleka ještě jen tak nedočkáme.Ropáci jsou utlačováni,u vás říkáš pořád.
Hele,ať si mají,Tebe může uklidnit,že když něco zkurvíš,tak se otočíš a jedeš znovu,to oni na drátkách nemůžou.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8971
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2008 - 00:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U nás je to tak, že každá linka má WC aspoň na jedné konečné, jsou to většinou unimo buňky se záchodem, ledničkou a vodovodem (umyvadlo, kohoutek na napouštění vody do kýblu, kýbl a koště jsou tam taky), na dvou konečných je i automat na kafe. Výjimky:

nádraží - chodí se na odporné páchnoucí nádražní WC, řidičům DP zajistil podnik "předplatné". Lednička a voda jsou v prostorách předprodeje jízdenek, snad je tam i mikrovlnka
7 - WC, lednička a mikrovlnka ve vozovně
10 - WC není ani na jedné konečné, oficiálně se má chodit do budovy univerzity, ale ta je otevřená jen v prac. dny a jen od - do, navíc řidiči se tam snad bojí chodit či co..... A tak chodí řidiči do křoví nebo do zaplivané zakouřené hospody desáté cenové skupiny, případně pololegálně přejíždějí na sousední konečnou do Polabin. Lednička žádná.
14 - dopoledne jezdí linka trasu, kde je na jedné konečné TOY TOY a na druhé McDonald. Lednička žádná.

Šanci použít WC tak mají řidiči nejpozději po 60 minutách, výjimkou jsou linka 19 (čtyři páry spojů, kolo trvá 1:20 - 2:00) a 6 (když se jede do Doubravic, vynechává se točna s WC a pak musí řidič vydržet dvě kola, tedy 2:20 - 2:40).
18 - WC je v zadním vchodu hospody, řidiči mají klíče. Lednička žádná.
Nedělejte si se životem starosti - stejně z něho nevyváznete živí.
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 06. září 2008 - 20:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem porovnával 2fota vzdálená od sebe 3 roky a je to z bláta do louže
výhybko sjížděčka na Mírové

A tady ještě něco z června


(Příspěvek byl editován uživatelem Philip.)
SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
ELEKTRICKÁ TRAKCE - doprava pro 3.tisíciletí
HESS - musíš se s ním svést
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1156
Registrován: 3-2004

Odesláno Neděle, 07. září 2008 - 18:43:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já sem taky přidám pár fotek, nikdo z místních se ještě nepochlubil s fotkami z jízdy s trolejbusem 14Tr č.403, která byla minulou sobotu.


České Nezávislé Dopravní Sdružení
ICQ 312-249-479

S Hydrobusy a rábou na věčné časy, oboje z Maďarska.

Nad alkoholem nelze zvítězit - pouze Moraváci remízovali.
Filda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.44.180
Odesláno Pondělí, 08. září 2008 - 17:46:53    Odkaz na tento příspěvek  

No to je teda dobrý, byly oslavy 20. let trolejbusů v UL a já o tom nic nevím. To to zde nemohl nikdo včas oznámit? A bylo to vůbec někde dopředu oznámeno?
řidič_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 09. září 2008 - 11:25:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad FIlda:
Neboj se, žádná oslava se nekonala, šlo o soukroumou "komorní" jízdu. DP měl sice něco v plánu, ale snad z toho sešlo. Navíc za to že se to nekonalo mohl jeden ze zaměstnanců. Takže buĎ v klidu, oficiální oslavy neproběhly a snad ani neproběhnou. Jinak jestli chceš oslavovat tak se stačí svézt s trolejbusem 14 Tr na 2/59, kdy je na tomto kurzu pernamentně nasazen, a zbývající typy 15 Tr. vč. série z první dodávky je pravidelně v provozu na všech linkách, takže tu de facto oslavujem každý den...
ICQ: 354 551 704
Filda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.44.180
Odesláno Úterý, 09. září 2008 - 14:39:05    Odkaz na tento příspěvek  

řidič mhd: tak jo, díky.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1096
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 17. září 2008 - 13:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/20080916_wv_prodrazena_rekl ama_mhd.html

Zlodějna a rozkrádání dopravního podniku dále pokračují.
Je-li někdo schopen vzít do rukou krumpáč, aby ze země vydoloval kovovej šrot a odnese-li ho pak do sběrny, je očividně schopen pracovat.

Pokud má invalidní důchod a bere sociální dávky za svých deset dětí, očividně pracovat nechce. .. Když pracovat nechce, za co dostává peníze?!
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2389
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 18. září 2008 - 01:29:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

článek pana Vorlíčka mi přijde poněkud zmatečný
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří


ICQ 264305638
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1097
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 18. září 2008 - 16:07:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karloslt: Tak to už je tradice.

A dnes opět další pokračování komédie: http://ustecky.denik.cz/nehody/v-krasnem-brezne-doslo-ke-kolapsu- mhd20080917.html
Je-li někdo schopen vzít do rukou krumpáč, aby ze země vydoloval kovovej šrot a odnese-li ho pak do sběrny, je očividně schopen pracovat.

Pokud má invalidní důchod a bere sociální dávky za svých deset dětí, očividně pracovat nechce. .. Když pracovat nechce, za co dostává peníze?!
řidič_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 25. září 2008 - 10:17:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poslední provozní Karosa B 731.1653, ev. č. 184, r.v. 1990 byla kvůli nevyhovění STK vyřazena ze stavu vozidel, nyní ji již čeká jen kovošrot...
ICQ: 354 551 704
Filda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.44.180
Odesláno Čtvrtek, 25. září 2008 - 16:35:48    Odkaz na tento příspěvek  

Ještěže jsem si ji v létě stihl
Revizordp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2008
Odesláno Pondělí, 29. září 2008 - 18:27:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://revizor.rajce.idnes.cz/Ustecka_nizkopodlaznost/
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1165
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 29. září 2008 - 19:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Revizordp: Nejsi sám co tam viděl Karosu, a dokonce i jinou:

Byl jsem v Ústí od čtvrtka do dneška a to co jsem viděl dneska v jednom trolejbuse se asi jinde v ČR nezažije:

České Nezávislé Dopravní Sdružení
ICQ 312-249-479

S Hydrobusy a rábou na věčné časy, oboje z Maďarska.

Nad alkoholem nelze zvítězit - pouze Moraváci remízovali.
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 29. září 2008 - 21:06:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odkdy je mlojín revizor DP? Jdi se vycpat...

Add. sedačky - úplně normální ve vleku.
A Karosa tam byla i dnes, č.6, já se teda musím přiznat, že mi to vůbec nevadí.
Zbynďa je jen přezdívka, nicméně trefná.
Býval jsem Pes... Ale pokrok nezastavíš.
ICQ: 221-908-090
Jen kurvy se musí líbit, básně ne - F.X.Šalda
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 29. září 2008 - 21:31:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbynďa: Máš pravdu, Mloku zalez zas!!!! Pár měsíců tady byl klid.
S tou sedačkou taky pravda, co je jinde nenormální, u vás běžný.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ICQ 312-249-479

S Hydrobusy a rábou na věčné časy, oboje z Maďarska.

Nad alkoholem nelze zvítězit - pouze Moraváci remízovali.
Hansst
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 01. října 2008 - 14:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prohrabuji se ve fotkách a našel jsem jednu zajímavou z letošního března jak to vypadá v Ústí když stávkují trolejbusy :-)

Nejlepší stránky o železnici? no přeci http://www.svetzeleznice.wz.cz
Filda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.44.180
Odesláno Středa, 01. října 2008 - 15:12:02    Odkaz na tento příspěvek  

Ode dneška na linkách 17 a 62 celodenně nástup pouze předními dveřmi, kde stojí revizoři, u ostatních dveří stojí městští strážníci, kteří dovolují pouze výstup. Jízdní řády naprosto nedodržovány. Určitě je to jen předvolební tah, vsadím se, že den po volbách už toto nebude.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1099
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 01. října 2008 - 16:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hansst: Nu jó, tak to známe moc dobře. Mmch všimněte si té bloklé (zřejmě) devatenáctky, to asi museli cestující hudrovat snad ještě víc, než v trolejbusech. :D

Jinak jak píše Filda, přeprava na linkách 17 a 62 se vesele hroutí, nástup předními dveřmi absolutně nezvládá pobrat poptávku. Je to až komické. Jen se bojím, aby nás město lehce neupozorňovalo na to, že se třeba časem podnik prodá a nový majitel bude vyžadovat nástup předem. Jedná se pouze o mou divokou spekulaci, nicméně oškubání podniku o výdělečné činnosti, teď naprosto mimózní zavedení celodenního nástupu předem.. Kde chlapci žijou. Předem po 20. - 21. (spíš) hodině chápu a podporuju, ale co je tohle..?
Je-li někdo schopen vzít do rukou krumpáč, aby ze země vydoloval kovovej šrot a odnese-li ho pak do sběrny, je očividně schopen pracovat.

Pokud má invalidní důchod a bere sociální dávky za svých deset dětí, očividně pracovat nechce. .. Když pracovat nechce, za co dostává peníze?!
řidič_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 01. října 2008 - 17:17:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče nedodržování JŘ to je především chyba grafikonistů, kteří,ač byli na to dostatečně dopředu informování, nereflektovali na prodloužení jízdních dob... Hlavně, že ve staničních JŘ sou >>pitominky<< typu bezbariérový přístup na zastávkách. Což se mi zdá i komické, neboť 95% vozového parku tbusů představují vozy typu 15Tr. takže bezbariérovost jak hrom. Pak sou zas vozy, kdy vám povaha vozidla nedovoluje zastavit přímo u hrany nástupiště (Mercedes), kdy podlaha je vozu níž, než nástupní hrana nástupiště. Takže byste to poškrábali. Takže přejděte od pitominek k důležitějším věcem. Pak dochází ke konfliktům u cestujích, kdy např. na l.č. 17 je psána celá trasa linky vč. zastávky Předlice - Kolonie, mne se stalo, že za mnou přišla stará babička a ptala se mne proč sem nejel přes Kolonii, když "to" tam běhalo, odpověď typu že nejsem vybraný spoj ji neuspokojila a tak, chudák, musela jít štráf pěšky. U starého člověka už to může být nadživotní výkon. Těchto problémů je ale víc. Prostě když to tam nezajíždí, tak to tam nepíšu, jak je to zvykem u jiných měst a provozovatelů veřejné dopravy.
ICQ: 354 551 704
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1100
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 01. října 2008 - 18:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

řidič_mhd: To s transparenty je vůbec další skvost, co kucí vymysleli. Kupříkladu když člověk doběhne odzadu linku 11, nasedne, podívá se na transparent, kam že to jede a tam běhá neustále Brná (vybrané spoje Církvice) - Ústí nad Labem, Divadlo - Všeb. o. centrum (vybrané spoje Chlumec, Přestanov) a zpět, to aby se v tom debil vyznal. S odpuštěním. Cestující tedy vlastně ani netuší, kam jede. Do toho započítejme gramatický chyby..

A k JŘ a poznámkám. Ono je tam kuriozit víc. Za všechno mě napadá piktogram Přestup na vlak ve stanici Chlumec. A tak dál. Já už doufal, že se tu začíná něco progresivně měnit a místo toho se zdá, že v DP zasedl projekční tým z Mateřské školy Kytička. Stojí to lidem za ty nervy?
Je-li někdo schopen vzít do rukou krumpáč, aby ze země vydoloval kovovej šrot a odnese-li ho pak do sběrny, je očividně schopen pracovat.

Pokud má invalidní důchod a bere sociální dávky za svých deset dětí, očividně pracovat nechce. .. Když pracovat nechce, za co dostává peníze?!
řidič_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 01. října 2008 - 18:43:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Ústečák:
JJ, to máš recht, se mi taky líbí to Ústí nad Labem, Divadlo, to víš, oni si musí připadat, jakože z vesnice jedou do města, jako kdyby už by tady byl IDS... Zkus ale jet takovou 13kou, kde jedeš taky do přilehlých částí města a tam ono Ústí nad Labem, neběhá... Nebo to hnusný blikání zastávek, to je něco tak odporného. Jsou to kroky zpět a víc se to voře, ale neodnáší to grafikoňáci, ale řidiči. To si mi připomněl i příhodu co měl jiný kolega v Brné, když zajel na točnu a k němu přišel pán, že nejede do Církvic, že dobíhal a myslel si, že když tam běhá Církvice, že tam jede. Mu prý, slušně, jako já, vysvětlil, že neni vybraný spoj. No pán prý protáhl papulu a jak mam poznat cio je vybraný spoj, když to všude běhá stejně a vzadu ještě velké cedule nejsou, musí se prý jen modlit aby byl ten VYBRANÝ spoj, no pán to vzal a kolegovi řekl, že jde teda na ten vybraný spoj. Hele, třeba se ještě dočkáme poznámek typu, že v blízkosti zastávky je trafika, lékárna a tak... Symboly na to maj. Možná by to ty děti zvládli lépe..
ICQ: 354 551 704
Jag
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 01. října 2008 - 20:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

spíš mi přijde že to trochu zkopčili z teplic, tam to je běžné po začátku provozování i linkové dopravy...trochu mi přijde že se snaží z teplic toho zkopírovat víc, ale dělají změny a systém tak amatérsky, že výsledek je snad ještě horší.. ale jejich hrdost by přeci nedovolila probrad to s Veliola transport...která s tím má mnohem větší zkušenosti... a takhle to dopadá
a s tím problikávání... prý je to jen chyba softwaru a na odstranění závady se pracuje...teda co sem se dočetl... takže bůh ví jak to taky dopadne

(Příspěvek byl editován uživatelem jag.)
Pravej revizor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.153.190
Odesláno Pátek, 03. října 2008 - 06:51:11    Odkaz na tento příspěvek  

Revizordp ad Lejno : Přestan mě kopírovat z čnds.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2529
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 04. října 2008 - 12:01:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, já tady nikomu nechci vnucovat své názory nebo poznatky. Ale:

1) Nástup předními dveřmi funguje i v daleko větších městech než je Ústí. Na vybraných linkách a časech to přeci není problém.
Jinak máte pravdu, je těžké to vynutit a co řidič asi zmůže (tím spíš, když se dá odbavit i u jiných než předních dveří), prostě známe své nejen snědé!

2) Grafikony přímo nedělám, ale vžijte se do jejich situace. Pokud prodlouží jízdní domy, rozpadne se návaznost, bude se muste vypravit víc vozů (a to vám prostě nikdo neschválí, to jsou peníze a nemalé - vůz, řidič atd.)

3) Tabla. Já osobně zastávám názor, že s vnějším informačním systémem se to nemá přehánět. Jeho prioritní určení je směr spoje. Maximálně doplnit o to, že to někam nestandartně zajíždí nebo nezajíždí (zbytek je kontraproduktivní).
Blbost typu Teplice, že tam běží celá trasa je k ničemu, stejně se v tom obyčejný cestující neorientuje a trvá to dlouho, než to projede celou trasu. Pokud běžící text (měnící se zastávky) maximálně ty nácestné nejdůležitější nebo jména obcí, přes které to jede).
U vnitřních to je něco jiného, tam to má být pořádně a originál pro každý spoj!
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 04. října 2008 - 22:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S nástupem předními dveřmi souhlasím, klidně by se to dalo rozšířit i na některé trolejbusové linky ve večerních sedlech. Jen mě zaráží ten amatérismus, jakým se to prosazuje do života. Nevšiml jsem si nějaké kloudné informace, na jízdních řádech nic, vůz není nijak označen. První označovač u předních dveří je mimo dohled řidiče. Těm, kteří dělali stráž u dveří na sedmnáctce a skoro na každé zastávce si vyslechli smršť nadávek, jsem tedy nezáviděl. Tohle DP tedy totálně neuřídil.