K-report
 

Archiv do 3. února 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy a autobusy v Opavě » Archiv do 3. února 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2292
Registrován: 10-2005

Odesláno Sobota, 12. ledna 2008 - 20:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

napsal jsem,že by se mělo investovat do opravy historické 14Tr,ale že se měli použít v rámci MHD.

Asi jsi to chtěl napsat jinak. Nedává to smysl.

K historickému vozu:před nějakým tím rokem jsem navrhnul,aby se vybíral členský příspěvěk(prostě příspěvek),k dnešnímu stavu je na neexistujícím kontě 0Kč(česky "hovno").Pro mne to uvízlo na mrtvém bodě,občas se zeptám jak jsou kolegové s trolejbusem daleko,výsledek vidí všichni.

1) Kolik si myslíš, že by se na tom členském příspěvku vydělalo?
2) Problém celého toho spolku byl ten, že všichni na něj kašlali až na 2 lidi (+ já). Členské schůze byly vždy nahlášeny více jak měsíc dopředu (to nemluvím o tom, že členské schůze byly pravidelné) a konali se pouze jednou za 2 měsíce. Ze sedmi lidí na schůze pravidelně chodili 3 lidi včetně mě. A ty jsi rozhodně mezi ty tři lidi nepatřil, takže laskavě ve věci spolku a výběru ČP šoupej nohama. Opravdu za celou dobu jsem nechápal, že je takový problém se dostavit na schůzi trvající ani ne 2 hodiny jednou za dva měsíce. Ale bohužel to tak u většiny členů bylo. Poslední kapkou bylo, když jsme do vozovny na schůzi přišli 2! Tak to už mi ruply nervy a na spolek jsem se vykašlal, když někteří se nedostavili na schůzi třeba 6 měsíců. A já jsem tam furt nehodlal někoho dokopávat násilím a pak ještě poslouchat: "Já zapoměl" nebo "Já jsem opravoval střechu" apod.

Ohledně vozu, co brání tomu, že ještě nezačali práce, to tu nehodlám komentovat. Rozhodně to není chyba na naší straně.

(Příspěvek byl editován uživatelem opavacek.)
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2293
Registrován: 10-2005

Odesláno Sobota, 12. ledna 2008 - 20:31:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Locutus: Když teda se ti to tak nelíbilo, tak si měl chodit na schůze. Každý člen měl možnost podávat návrhy. Jenomže na ty schůze chodilo maximálně 40% lidí a ty ses o lepší fungování rozhodně nezasadil.

A tím je mi také líto, že jsem to musel řešit tady veřejně.

Co se týče historické 14 Tr, tak až dostaneme pokyn z podniku, že můžeme na ni začít dělat, tak budeme na ni dělat ve třech lidech. Sice ji budeme asi dávat dlouhou dobu dohromady, ale prostě nějak to uděláme. Výhodu máme v tom, že vůz je 100% funkční po GO. Takže my se budeme starat především o to, aby jsme 58 dostaly do stavu původního (původní komponenty apod.).

(Příspěvek byl editován uživatelem opavacek.)
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2135
Registrován: 5-2004

Odesláno Sobota, 12. ledna 2008 - 21:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K bodu jedna:
Členský příspěvek není výdělek,měl sloužit alespoň k spolufinancování spolku a k výdajům,které jsou sním spojené,padly i návrhy na kaledáříky.Nemluvě o tom ,že většinu nákladů jsi hradil ze své kapsy.Dokonce jsme se snad i zhodli,že měl činit 200kč ročně.

K bodu dvě:
Máš pravdu jednou jsem se nedostavil.S tou poslední kapkou jak si trefně uvedl,kdy jste do vozy přišly dva,tak si vzpomeň kdo byl ten druhý člověk a co ti po schůzce odpověděl když jsi říkal,kdy bude další schůze.A podruhé co jsem se nedostavil to bylo... to ti nepovím jestli před nebo po našem rozhovorem.

A tu střechu jsem opravoval v pracovní době.

No a bod tři:to ti zdělim přes ICQ nebo pak až se uvidíme ve městě.
"Pane řidiči,sešlápněte pedál plynu,nám mladým nedělá pomalá jízda dobře."


PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/test/index.php
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2136
Registrován: 5-2004

Odesláno Sobota, 12. ledna 2008 - 21:43:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže to napíšu jinak,

Ty 2 000 000Kč by mohlo MDPO nebo mělo raději použít na nákup kvalitního automatu na předprodej měsíčních jízdenek a dobíjení čipových karet,který je u místěný u předrodeje.Protože automat je mimo provoz už skoro dva týdny.Ale i jinak není po opravě v provozu nějak moc dlouho.
"Pane řidiči,sešlápněte pedál plynu,nám mladým nedělá pomalá jízda dobře."


PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2294
Registrován: 10-2005

Odesláno Sobota, 12. ledna 2008 - 21:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Locutus:
V tom případě už vůbec nechápu, proč si tu zmínil nějaké vybírání poplatků, když se tu bavíme o his. vozech

Nedostavil ses minimálně dvakrát a pak jsi mi řekl, že na to kašleš (takže to jsi nebyl na dalších 2 - 3 schůzích). Jenomže v tom případě už si nemohl ovlivnit vůbec nic a teď tu akorát kritizuješ. To byla totiž věc, kterou jsi mohl ty ovlivnit.

Na poplatcích jsme se shodli, jenomže nikdy se nevybraly, když na dalších schůzích byli furt maximálně tři lidi.

Já to nehodlám řešit. Prostě nefungovalo to i když jsem se snažil, aby to drželo, ale zjevně chyběl jaksi zájem.

(Příspěvek byl editován uživatelem opavacek.)
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Sajtr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 12. ledna 2008 - 23:32:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak pánové, necháme toho, svoje ICQ jistě máte, nebo si dejte přes držku rovnou.

Jinak k té tramvaji. Změna rozchodu na 1000 mm není problém, jde jenom o to, vyměnit nápravy. Ono z nějakého důvodu je to dokonce takhle plánované. A k historickému trolejbusu. Je víc než jasné, jaká je škoda č. 36. A taky už se to tu probíralo. Budoucnost čtrnáctky jako historického vozidla jistě je, ale ne dřív, než za 10 let. Kdyby byla vůle, tak už se pár roků vozíme historickou devítkou... Ale jak říkám, škoda mluvit.
pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.113
Odesláno Neděle, 13. ledna 2008 - 11:55:02    Odkaz na tento příspěvek  

Ad všichni - tramvaj z r. 1905 vs. trolejbus z r. 1986:

Udělali jste mi radost. Vaše hádka zde je okouzlující. Prosím, podívejte se na tuto diskuzi nezávisle a také trochu z nadhledu.

Opravdu si myslíte, že investice do historického trolejbusu typu Š 14Tr z roku 1986 (když - jak Xxichtyl připomíná - další historická čtrnáctka je v nejbližším DP v Ostravě) je v roce 2007/8 zdůvodnitelná? Předpokládám, že čtrnáctky, byť již eMka budou po Opavě jezdit ještě minimálně 7 až 10 let. Do té doby to stále bude "obyčejný trolejbus". Nyní může být logické odstavení a deponování takového vozidla, ale investici tohoto druhu žádný ekonom firmy hospodařící s veřejnými prostředky neuhájí.

Tramvaj má za sebou 103 roky starou historii, letos to bude dvaapadesát let od doby, kdy opustila opavské ulice a je již jediným opavským originálem.

Srovnejte si tyto dvě informace a pochopíte mou poznámku o pohledu člověka, kteý zatím nadhled nezískal a subjektivně touží po zachování toho, čím jezdil v době, kdy začal vnímat MHD. S tímto pohledem by např. pamatkáři a archeologé mohli svou profesi zabalit a mohli by jít oprašovat paneláky nebo tak ještě porubský "stalingrad".

A na závěr a pro pořádek: zde stále opakovaná cena 2 Mega je přemrštěná, jedná se o mnohem nižší částku.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1150
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 13. ledna 2008 - 12:04:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pozorovatel: Ale ještě trošku ekonomické hledisko, teď lze opravdu tu 14tku zrenovovat za nižší cenu, než když ji začneš renovovat za 10 let.. Ale je jasné, že jako historické vozidlo bude brána až tak za těch deset let..
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::jihlavskymhd.ic.cz/11...nejen 9 Tr e.č. 11
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2295
Registrován: 10-2005

Odesláno Neděle, 13. ledna 2008 - 12:55:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pozorovatel: Jak řekl Eugen a já jsem to řekl i předtím. Ten trolejbus se dá nyní krásně opravit. Kolega už má pár kontaktů, kde by se daly popřípadně sehnat původní součástky. Trolejbus je 100% funkční, proto nechápu, proč bych měl čekat 50 let, než se rozpadne a pak ho složitě dávat dohromady.
Máme s ním plány jak před pádem 14 Tr(M), tak samozdřejmě po pádu 14 Tr(M). Tohle všechno už je vymyšlené a taky jsem zde pár takových věcí zmínil. Nehleďe na to, že nám MDPO oznámilo, že 58 tu zůstává. Je mi jedno, jestli se ten trolejbus bude dávat dohromady třeba 10 let. Já nepotřebuji teď mít tady trolejbus v původním nátěru. Ale pouze ať se to hýbe a můžeme některé z akcí uskutečnit (s pomocí magistrátu města). Jako historický chceme mít jednoznačně cedulák a né např. 82. Takže rozhodně nebudeme čekat, až padne poslední 14 Tr M 13/6 (17/6) a pak se bude rozhodovat. Něco podobného jsme tu už jednou zažili a úspěch se jaksi nedostavil.
Navíc, jak jsem taky říkal, tak záleží na tom, jak se to vozidlo bude využívat. Nevím jestli sis toho všimnul, ale mezi Opavou a Ostravou dráty nejsou. Takže to máš stejně investice na dopravu jenom třeba kvůli Dne evropského dědictví (pouze příklad) apod.

Hádka byla ohledně jiné věci, kterou jsme si vyjasnili a taky jsem nechápal, že to tu Locutus vytahoval, když to nemá a nemělo nic společnésto s his. trolejbusem (přečti si pořádně moje příspěvky).

Informace o ceně pochází od vedení MDPO.

(Příspěvek byl editován uživatelem opavacek.)
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Jonder1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 12-2006

Odesláno Neděle, 13. ledna 2008 - 13:22:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi jsem taky debil, ale můžete mi říct co májí dvě torza společného s tou replikou tramvaje která vznikla. Dva vraky sloužily jako podklad pro její vznik. Máme snad i u trolejbusu dospět do stejné fáze, že necháme potom kostru táhnout autobusem???
Blbec nikdy nepochopí, že je blbcem skutečným, proto pravdu o tom, že je blbec, říkáš blbci zbytečně.
Jonder1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 12-2006

Odesláno Neděle, 13. ledna 2008 - 13:26:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nechci připomínat to že jsme mohli mít vůz 14Tr z první serie jako historický, ale nebyla vůle v tu dobu. Prostě byla taková situace. Jistě by to bylo lepší než 58.
Blbec nikdy nepochopí, že je blbcem skutečným, proto pravdu o tom, že je blbec, říkáš blbci zbytečně.
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 14. ledna 2008 - 12:32:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám že u vás je to s historickým trolejbusem stejné jako u nás v HK, také se na dvoře v DP (naštěstí pod přístřeškem) rozpadá trolejbus 14Tr08/6 upravený pro jízdu s přívěsným agregátem. Pomalu se rozebírá na náhradní díly
A unikátní 9Tr v provedení pro Bergen (zamýšlená jako historická) byla nakonec sešrotována.
Co k tomu dodat...
SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2298
Registrován: 10-2005

Odesláno Úterý, 15. ledna 2008 - 15:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1155
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 15. ledna 2008 - 15:45:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jonder1: ale můžete mi říct co májí dvě torza společného s tou replikou tramvaje která vznikla
Bych řekl, že to je osud všech takhle starých vozů..prostě to ber jako velkou GO. Nevím kolik původních dílů v ní bude obsaženo..

Jinak ještě mám na vás zde prosbu. Nemáte někdo aktuální fotku/y jihlavské tramvaje číslo 1 (dnes seník)? (Opava-Slavkov)
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::jihlavskymhd.ic.cz/11...nejen 9 Tr e.č. 11
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2700
Registrován: 12-2004

Odesláno Úterý, 15. ledna 2008 - 17:29:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavé názory ohledně historické tramvaje se tu teda vyrojily!
Já sice o Opavě vím kulový (snad jen tuším skladbu voz. parku), nicméně jsem rád a upřímně závidím, že budete mít tramvaj. Investice 2 miliony mi přijde přijatelná. Co byste pak říkali na náš "problém" - za 70 milionů budeme v historickém jádru obnovovat koněspřežku . Nechápu, proč někteří vidí problém v tom, že je vůz postaven téměř celý znova. Jak myslíte, že se to dnes dělá??? Ukažte mi nějaké 100 let staré vozidlo, které není minimálně ze 70% postavené nově. Všichni slintají nad pražskou T3 6102 (mě nevyjímaje), nicméně s původním vozem to má společné papíry, kastli a převíjecí plátěný transparent = nic moc. A přesto je ten vůz velmi hodnotný. Ani v přerozchodování bych problém neviděl. Takto bylo zachráněno mnoho vozů v Evropě.
A historický trolejbus? Proč ne, klidně i 14Tr z roku 1986. My, pokud budou peníze, budeme mít 15Tr z roku 1990. 15Tr nám tu sice jezdí mraky, ale ona bude jediná s cedulemi a s Rábami, takže nebude tak všední.
Jen bych nesouhlasil s využítím trolejbusu během roku - u nás je nízké. Nicméně historická vozidla nejsou od toho, aby stále jezdila, ale jsou pro podnik prestižní záležitost.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2299
Registrován: 10-2005

Odesláno Úterý, 15. ledna 2008 - 19:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen bych nesouhlasil s využítím trolejbusu během roku - u nás je nízké. Nicméně historická vozidla nejsou od toho, aby stále jezdila, ale jsou pro podnik prestižní záležitost.

Však taky to nebude jezdit každý víkend. Když to vyjede 4 - 5× do roka tak to bohatě bude stačit. Ale, jak jsi řekl, tak historická vozidla nejsou od toho, aby jezdila pravidelně (i když taková 9 Tr od DSZO má dokonce označovače a je v létě pravidelně nasazována).

(Příspěvek byl editován uživatelem opavacek.)
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2300
Registrován: 10-2005

Odesláno Středa, 16. ledna 2008 - 16:25:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jsem tu zapoměl včera naskenovat anketu, která je součástí článku:


(Příspěvek byl editován uživatelem opavacek.)
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2302
Registrován: 10-2005

Odesláno Středa, 16. ledna 2008 - 17:30:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle se objevilo na seznamu investičních akcí, jejichž realizace bude zvažována po roce 2008:

Takže točny u tenisových kurtů se jen tak nedočkáme .
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2337
Registrován: 10-2004

Odesláno Středa, 16. ledna 2008 - 18:15:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta anketa je výživná. Ten druhý machýrek by si měl přečíst přepravní podmínky - co je psáno, to se prostě dodržovat bude...
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2138
Registrován: 5-2004

Odesláno Středa, 16. ledna 2008 - 20:10:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Případů kdy řidiči podjedou jízdní řád,je nepočítaně.
Podle dopravců:
TQM - z konečné vyjede na podle JŘ,ale v cílové stanici ,když se zadaří je i o 10minut dřív.Většinou jezdí dřív než je uvedeno v JŘ.

MDPO - ano taky jezdí dřív,ale není to tak vážné.U nádraží vám opravdu ujedou před nosem a jezdí dřív,protože když přijede vlak od Ostravy,tak se tam dá v klidu strávit i deset minut navíc,než všichni nalezou do vozu.
Trolejbusy jezdí ve špičku v deseti minutovích intervalech,tak nevím co těm lidem vadí,na bus se chodí s předstihem a né za minutu dvanáct.

Autobusy MDPO ve večerních hodinách odjíždějí z konečných zastávek (Praskova,Dolní náměstí,DIVADLO)o něco později oproti JŘ a to by se jeden divil kolik opozdilců se najde.

CONNEX - v zastávkách čeká na odjezd podle JŘ,neodjíždí dřív.

ČD - aby vlak odjel ze stanice dřív to se ještě nestalo.Většinou jezdí pozdě,od 5 minut a víš až po hlašení "Vlak byl pro velké zpoždění zrušen".

Co se týče kvality cestování VHD:
1.Connex -klima-pohodlí-rychlost-hudba
2.TQM - pohodlí-rychlost-hudba
3.MDPO - ve vozidlech Solaris a Citybus nelze o komfortu cestování mluvit.
4.ČD - tady není snad ani co dodat ,co je ve světě standardem se u nás nazývá "příplatek za vyšší kvalitu".Jednou ,maximálně dvakrát za týden ,jede vlak ,který cestuji na čas.


Jsou to moje osobní postřehy.

Cena jízdné při použití slevy(čip.karta a In karta -In zakázník).

MDPO - Z Komárov Komas - do konečné Praskova 9,40Kč.
TQM - Z Komárov Komas - do konečné Bílovecká TQM 9,50Kč.
ČD -Z Komárov - do konečné Opava východ 8Kč(zpáteční 14Kč).
Connex - Z Komárov Komas - do zastávky Opava nákladní zlatovar ?Kč.


A víte jaký je rozdíl mezi Pražským taxikářem a Opavskou MHD?
Taxikář vás okrade jen jednou,v MHD dvakrát,nejdřív při placení jízdné a podruhé ve voze o to co vám ještě zbylo.

(Příspěvek byl editován uživatelem locutus.)

(Příspěvek byl editován uživatelem locutus.)
"Pane řidiči,sešlápněte pedál plynu,nám mladým nedělá pomalá jízda dobře."


PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2303
Registrován: 10-2005

Odesláno Středa, 16. ledna 2008 - 21:28:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sergeilbc: To musíš brát tak. Cestující se totiž dělí na blbé, blbější a nejblbější .

...teď vážně.

Ono vůbec je to celé divné. Třeba jak řekl pan Woitek, tak zatím nepřišla ani jediná stížnost. Pokud by tedy byl takový problém, tak na podniku už by byla halda takových stížností. Nevěřím tomu, že tohle město je plné flegmatiků. Spíše se stydí posílat stížnosti typu: "Ze zastávky odjel o 1 minutu dříve." Já se tomu nedivím, protože já taky, když jedu do školy nebo někam, kde musím být včas, tak jednoduše se na tu zastávku postavím minimálně o 5 minut dříve. Samozřejmě se nemůžu zaručit za všechny řidiče, že nejezdí podstatně dříve ze zastávek, ale nemyslím si (z vlastní zkušenosti), že by to bylo nějak moc časté odjíždět o 3 minuty dříve (vlastně si teď nemůžu vzpomenout ani na jediný případ - MHD jezdím denně).

Co hlavně nechápu, tak to jsou lidi, kteří ječí, že jim ujel o víkendu trolejbus třeba ze hřbitova. Interval 10 minut, teď kolikrát ten trolejbus tam přijede ještě opožděn, takže vyjíždí třeba o 2 minuty později (na Městském hřbitově je jen malá dorovnávačka). A přesto tam ti důchodci furt pindaj. Vyčkávat na lidi se moc nevyplácí. Něteří cestující za počkání třeba poděkují, ale někteří vlezou do trolejbusu rozzuření a se slovy: "Vy jste mi chtěl ujet, co?!!" Tak pak se není čemu divit. U Divadla nebo na již zmíněném Východním nádraží kolikrát by mohl trolejbus furt na někoho čekat.

No, ale to se ani nevyplatí nějak moc řešit, protože za nějaký ten měsíc zase bude venku nějaký ten článek o tom, co jsou řidiči MHD v Opavě za hovada .

Locutus:
Pohodlí u Connex a TQM není až tak jisté. Třeba sedadla v SORkách (teda aspoň ve většině) jsou tak natěsnané na sebe, že je to stejné. Jenomže rozdíl je v tom, že v autobuse TQM takhle strávíš třeba 40 minut.
Ohledně cen, tak tam hraje i roli, kam a odkud se s tím dostaneš. V případě Komárova to pro některé lidi znamená jít na nádraží kus pěšky (např. část Kravařov).

(Příspěvek byl editován uživatelem opavacek.)
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 38938
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2008 - 12:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opavacek:
Lidi nemají důvod ztrácet další čas stěžováním si. To leda kdyby měli možnost si stěžovat přímo za jízdy (resp. čekání), to pak snad jedině.
Většina nad tím mávne rukou, jiní se už příště neobtěžují a jedou jinak, když je někomu zatěžko dodržovat přepravní smlouvu (jejíž součástí je jízda dle JŘ). Zpoždění se dá pochopit a omluvit, předstih těžko.

PS:
O inteligenci cestujících se radši nebavme.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Lomes
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.210.10
Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2008 - 14:08:49    Odkaz na tento příspěvek  

spoustá lidí na to nadává ... ale co pak když maj jinej čas na hodinkách ?? 3/4 lidí nemá přesnej čas wo tom to je .. !
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2304
Registrován: 10-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2008 - 14:11:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_zlivský: Že nemají čas na stížnosti? Jo, to by ses divil, kolik zajímavých stížností na podniku je.

Co se týče JŘ, tak to je celkem těžké. V Opavě je halda zastávek na znamení - tzn. ušetří se čas. Jenomže problém je v tom, že v Opavě je počítáno s nástupem předem a doba pro jeho uskutečnění není v každou dobu stejná. Takže buď pořád popojíždíš jako blb nebo závodíš. Takže napsat toleranci +/- 2 minuty by nebylo úplně špatné. Co si tak matně vzpomínám, tak něco v tomhle smyslu bylo kdysi dávno na JŘ v Opavě uvedeno (ale nejsem si jistej, možná jsem to viděl někde jinde).
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2305
Registrován: 10-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2008 - 14:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale jak jsem řekl. Nějak výrazně se s odjížděním dříve ze zastávek nepotýkám. Když už, tak maximálně o ty 2 minuty a to si myslím, že se dá pochopit. Já se snažím být na zastávce minimálně o 3 minuty dříve a na nějaký problém s odjezdem si nemůžu vzpomenout.

A jen tak mimochodem: Kdesi jsem četl článek o brněnském systému RIS. Bylo tam uvedeno, že cca 50% stížností se díky tomuto systému povede označit jako neoprávněné. V tomhletom ohledu by kontrola přes GPS vyřešila hodně, ale pouze za předpokladu, že bude nějaká malá tolerance.

(Příspěvek byl editován uživatelem opavacek.)
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 38947
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2008 - 19:31:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne, ani 2 minuty nejsou přijatelné, leda by to tam bylo někde napsané. (A teď myslím ta skutečná předjetí, ne domnělá.)

Jo, stížnosti jsou, ale většinou od chronických kverulantů, kteří nemaj co dělat a jezdit stejně budou, i kdyby poslali milion stížností.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Erinqo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 1-2008

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2008 - 23:13:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řidiči jsou arogantní všude, jsou sprostí, většina vyká jen lidem nad 30. Vadí mi to, vadí a jsem svině. Ti, co mě znají vědí, že jsem hovado, jakmile si na mě někdo neoprávněně otevře pysk!
MDPO jezdi předčasně, to jsem zažil několikrát. I situaci, kdy se řidič usměje, když mu na přední dveře stihnu zaklepat. Myslím, že když jsem ho tehda počkal po zpáteční cestě, měl celkem strach, že tu kabinu otevřu a vyřídím si to s ním mezi 4 očima a párem koulí. I přes svou postavu ze mně šel sicher strach (deštník v ruce)
ČD - až ty přijedou předčasně, tak mi to ujede, protože se patrně pochčiju smíchy nad tím vtipem.
TQMkem nejezdím, max. jednou do měíce 272 od Ostravy domů.
Connex je společnost na úrovni. Ráno v 6 airway z Neplachovic a do Těšína (bus slezsko, ale spadá pod connex) jezdí maximálně spolehlivě, na čas a fajn vozy.
DPOstrava - předčasně moc nejezdí, ale arogantních řidičů je zde taky mraky ...
www.erinqo.blogspot.com

(profil maugli jsem si nějak zablokoval ...)
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1009
Registrován: 4-2006

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2008 - 23:18:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No máš zrovna štestí na jediný Arway v oblasti
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Erinqo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 1-2008

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2008 - 23:48:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michalis: líbí se mi, jak je prostorný, ale jinak je to klasický bus :-)
www.erinqo.blogspot.com

(profil maugli jsem si nějak zablokoval ...)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 38948
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 00:10:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČD - až ty přijedou předčasně, tak mi to ujede, protože se patrně pochčiju smíchy nad tím vtipem.

Chceš? O pár případech bych věděl. Minimálně ten předčasný příjezd Ti můžu zaručit, ten odjezd je už spíš výjimečný, dávají si na to už od jisté doby bacha.

PS:
Na profil se Ti podívám, nejspíš skončil aktivační mail v koši se spamem...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Erinqo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 1-2008

Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 00:16:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin: No tak jo. Já rád humor ... :-)
Profil neřeš ... Kdyžtak ho smázni, ať si můžu do tohoto hodit aktuální mejl, Díky.
www.erinqo.blogspot.com

(profil maugli jsem si nějak zablokoval ...)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 38954
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 03:56:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Účty už fungujou oba, můžeš si vybrat.

Ten humor končí, když už vidíš jen v dáli mizící světla. Zatímco zpoždění se lze jen bránit, „předpoždění” :-O lze vyloučit při troše snahy zcela.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2308
Registrován: 10-2005

Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 06:54:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Erinqo: Já se s tím zase až tak moc často nesetkávám. Zase nemůžeš říci, že řidiči jsou arogantní. Ano jsou (mohl bych jmenovat), ale nemůžeš všechny hodit do stejného pytle.
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Erinqo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 1-2008

Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 07:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejsou všichni, ale vrhá to negativní světlo ... Sám víš, že stačí jeden špatný a deset dobrých bude těžko reputaci napravovat celku ...
www.erinqo.blogspot.com

(profil maugli jsem si nějak zablokoval ...)
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2309
Registrován: 10-2005

Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 14:13:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Erinqo: To ano, ale to také neznamená, že se na to mám dívat tak i já. Trošku objektivity.
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Erinqo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 1-2008

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 10:19:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Objektivní jsem myslím dosti ... Co se týče MHD taky, v mém příspěvku nepadlo nic o Tvém pohledu na situaci ...
www.erinqo.blogspot.com

(profil maugli jsem si nějak zablokoval ...)
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2313
Registrován: 10-2005

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 12:04:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Erinqo: Nejde tu o můj pohled na situaci. Tím "já" jsem myslel všeobecně, že se přece nemusíme řídit tím, co si myslí většina lidí. Takže říci, že řidiči jsou všude arogantní a pak to vysvětlovat tím, že si to myslí veřenost přeci neznamená, že je to myšlenka správná a objektivní.
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2141
Registrován: 5-2004

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 18:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kde jsou ty časy kdy v buse byla jen kasa na páku,čas odjezdu určovaly řidičovi hodinky a jízdné stálo korunu a stěžovat si nebylo na co.
"Pane řidiči,sešlápněte pedál plynu,nám mladým nedělá pomalá jízda dobře."


PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1488
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 22. ledna 2008 - 17:38:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím z Brna do Opavy a jdu rovnou s prosíkem...dali by se najít nějaké obrázky provozu staré vozovny trolejbusů? Díky.
Je potřeba v centrech měst zásadně omezovat individuální automobilovou dopravu...a naopak více podporovat cyklistiku ve městě coby rovnoprávný druh dopravy - pokud někam jedu kolmo, chci dojet živej a zdravej!
Především v Brně...Město není pro auta, ale pro lidi!
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2144
Registrován: 5-2004

Odesláno Úterý, 22. ledna 2008 - 18:52:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak:pár fotek najdeš zde http://www.mhdveslezsku.net/index.php?id=zobraz&co 1=trol.opava&co2=fotogalerie&co3=foto&co4=01
"Pane řidiči,sešlápněte pedál plynu,nám mladým nedělá pomalá jízda dobře."


PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2145
Registrován: 5-2004

Odesláno Úterý, 22. ledna 2008 - 19:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Již opuštěná je tady:http://www.mhdopava.ic.cz/cpg135/thumbnails.php?al bum=21

Dnes slouží jako stavebniny,se zaměřením na sádrokartonářské práce.
"Pane řidiči,sešlápněte pedál plynu,nám mladým nedělá pomalá jízda dobře."


PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1489
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 22. ledna 2008 - 19:35:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mňamózní fotogalerie, díky moc...
Je potřeba v centrech měst zásadně omezovat individuální automobilovou dopravu...a naopak více podporovat cyklistiku ve městě coby rovnoprávný druh dopravy - pokud někam jedu kolmo, chci dojet živej a zdravej!
Především v Brně...Město není pro auta, ale pro lidi!
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2324
Registrován: 10-2005

Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 17:56:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mrtvo, takže to tu trošku oživíme:







V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 19:34:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opavacek:
Jako vždy povedené.

Zdá se mi to, nebo se zmenšil copyright?
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2325
Registrován: 10-2005

Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 19:43:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wang: Ten velký moc hyzdil tu fotku. Já bych tam klidně nedával žádný, ale jsou lidi, kteří si to pak dávají na svoje stránky a to mě celkem štve. Pokud se člověk zeptá, tak já většinou nemám problém a povolím to, ale pokud to tam někdo jen tak hodí a ještě to vydává za svoje, tak to naštve. Nedávno mi jeden blb ukradnul moje záběry videa a poskládal si z toho svoje video.
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 19:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opavacek:
Vypadá to tak mnohem lépe, ten původní, větší, opravdu fotku hyzdil a působil celkem rušivě, teď už to není tak hrozné.

Vždycky se najde někdo, kdo se bude snažit všechno obejít, krást fotky nebo videa může jen ubožák, který nikdy nic sám nedokáže.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 39223
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 26. ledna 2008 - 00:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jj, je to lepší. Bohužel i kdybys dal copyright přímo doprostřed, tak se najde dost lidí, co to stejně obejde. :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2327
Registrován: 10-2005

Odesláno Neděle, 27. ledna 2008 - 16:06:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opava: agresivita opilců roste
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1028
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 29. ledna 2008 - 18:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta 99 je to trollino které stálo odstavené x měsíců a bylo určeno původně pro Sofii??Jestli jste to tu probírali tak prosím napiště aspon přibližné datum kdy to tu bylo at nemusím prolízat celý archív:-)
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 29. ledna 2008 - 18:56:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michalis: Ano, jde o jedno ze dvou Trollin původně určených pro Sofii.

A ještě edit ohledně toho archivu, zkus archiv do 22. listopadu + následující. Tam je toho o 99 docela dost, včetně foto od Opavacka.

(Příspěvek byl editován uživatelem Wang.)
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1570
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 29. ledna 2008 - 19:08:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Loctus:asi nejspíše dotaz na tebe:Nemáš nějakej seznam vozů TQM ?? Myslím tím celkově nejen MHD pokud by byl byl bych rád kdyby se objevil na mailu (pod nickem) díky moc
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
http://fedos.rajce.idnes.cz/

icq:241-647-938
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2329
Registrován: 10-2005

Odesláno Úterý, 29. ledna 2008 - 20:46:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fedos: Dovolím si odpovědět za Locutuse. Bohužel žádný seznam vozů TQM nemáme k dispozici. Kdysi jsem se snažil nějaký získat, ale bohužel neúspěšně.

Michalis: Přesně tak, jak říká Wang. Pro zajímavost ještě uvedu, že jedná se o vůz označený v DPO jako S2. S1 skončila v polské Gdynii.
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1035
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 29. ledna 2008 - 22:37:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky moc ;)
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2150
Registrován: 5-2004

Odesláno Středa, 30. ledna 2008 - 18:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fedos:ale existuje,jen ho musím najít,někde jsem ho viděl.
"Pane řidiči,sešlápněte pedál plynu,nám mladým nedělá pomalá jízda dobře."


PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1573
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 30. ledna 2008 - 19:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

¨Loctus:bylo by to super-díky předem
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
http://fedos.rajce.idnes.cz/

icq:241-647-938
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2151
Registrován: 5-2004

Odesláno Středa, 30. ledna 2008 - 19:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo počkat nějaký ten den,týden... a já se dotážu kamaráda jestli by to nemohl zjistit.Seznam jsem u někde viděl i s počty kusů.

Prozatím mám jen ten nejstrožší.

# SOR C 9,5 33 míst k sezení
# SOR C 10,5 42
# SOR C 12 49 míst
# SOR CN 12 35+7 / 3 x vozík míst
# SOR BN 12 45
# SOR LH 10,5 45
# Karosa C 734 45
# Karosa C 934 45

Chybí B732 počet kusů je asi 2.
Pak nějaké renolty 2 až 3
Minibus mercedes zájezdy.
Minibus mercedes 2 kusy linková doprava.
"Pane řidiči,sešlápněte pedál plynu,nám mladým nedělá pomalá jízda dobře."


PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz
straka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 218.58.136.4
Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 13:31:13    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravim.
Nebylo by špatné, kdyby autobusy mhd jezdily do Nových Sedlic? I do Slavkova u Opavy jezdí mhd a Nové sedlice nejsou tak daleko od Opavy.
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2152
Registrován: 5-2004

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 14:24:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obec Nové Sedlice by o to musela požádat MDPO a hlavně za tu to dopravu zaplatit.
"Pane řidiči,sešlápněte pedál plynu,nám mladým nedělá pomalá jízda dobře."


PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2331
Registrován: 10-2005

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 14:29:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

straka: No já si myslím, že to je zbytečnost. Navíc by s tím byla halda problémů. Není mi úplně jasno, jak by se tam dala řešit doprava. Snad vyznačené spoje linky 220 by tam mohly zajíždět (něco na způsob dříve obsluhovaných Stěbořic linkou 12). Když si to i vypočítám, tak to by znamenolo na každé takové zajetí cca + 3,5 km (což je docela dost). Není mi ani jasno, jak by se tam ty autobusy mohly otáčet a jak by se řešil tarif. Nové Sedlice jsou v zóně 31 a pokud bych tam začal zajíždět s některými vyznačenými spoji linky 220, tak v tu ránu bych znemožnil měsičnikářům pokračovat dále do městské části Suché Lazce - nutnos vyjímky (už tak jich je dost). Navíc dělat z MDPO linkového dopravce pro okres není moc rozumné. Podívejme se, jak to vypadá v takovích Teplicích. Do Slavkova už je to zaběhnuté. Jezdila zde jedna z prvních autobusových linek a tak nějak je to tu už zažité. Navíc Slavkov je docela blízko nečleněné části města. Z centra dál to je i do Podvihova a to je městská část. Stejně tak jsou na tom Otice (dříve se jezdilo Otice - Vítkovská - Slavkov, pozůstatkem jsou dnes zastávky "Otice statek" a "Otice Slavkovská").
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2153
Registrován: 5-2004

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 15:18:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Probrali jsme to a spojení by se sdelicemi by šlo,autobus by dál pokračoval kolem vodní nádrže do Nových Sedlic do středu obce.I zónový tarif by se dal zachovat ve 30 zóně,ale jen ze směru od Přerovce do středu Nových Sedlic.Ve směru ze Sedlic na Opavu by zůstal tak jak je.Každý spoj by tam stejně nezajížděl,ale podle potřeby a finančních možností obce.

Ideální by ale,bylo zajistit spíš pravidelné spojení k vlakům do Štítiny.
"Pane řidiči,sešlápněte pedál plynu,nám mladým nedělá pomalá jízda dobře."


PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz