K-report
 

Železnice a politika  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Železnice a politika « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv 18. srpna 2008Doly60 18-08-08  19:48
Archiv 28. října 2008Telini60 28-10-08  21:18
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1343
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 22:59:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Telini: V nezávislost medií nevěřím. A Pecina si svým ublognutím svůj kredit moc nevylepšil, ba naopak. O ÚOHS mluví jako o úřadu, který dohlíží na zadávání veřejných zakázek a chrání hospodářskou soutěž, pak ovšem zplodí perlu, jako je tento odstavec: V případě, že kraj celou problematiku postaví rozumně - čili jako podporu svých občanů a nikoli svých nemocnic, pak nic nehrozí. Veřejnou podporou principiálně nemohou být peníze pro občana. A skutečně mě nenapadá důvod, proč by měl kterýkoli kraj postupovat jinak. Technická forma jak to udělat se jistě najde. A nemusí to být nutně pouze chození s účtenkami na krajský úřad.... V podstatě nevidí problém v tom, že se bude obcházet zákon a navíc dělá ze "svého" úřadu agenturu, která bude krajům poskytovat právní servis, kterak toto uskutečnit, aby to nebylo napadnutelné ze strany EU či kohokoliv jiného. Inu, povedený nezávislý státní ouředníček. Nehledě k tomu, že mu zřejmě chybí znalost problematiky regulačních poplatků (pro zdejší právníky zákon č. 48/1997 Sb. o veřejném zdravotním pojištění). Je nastaven limit 5.000,- Kč za poplatky u lékaře a doplatky za léčiva. Jakmile pojištěnec dosáhne tohoto limitu, tzn. utratí ze svého 5.000,- Kč za poplatky a léčiva, vše nad tuto hranici jde na vrub zdravotní pojišťovny, která pojištěnci jím vynaložené prostředky nad tento limit vrací. Každý tedy může mít náklady na své zdraví maximálně 5.000,- Kč ročně, což je 417,- Kč měsíčně. Do tohoto limitu se nezapočítávají poplatky za pohotovost a hospitalizaci a rovněž poplatek za položku na receptu, o který se ovšem snižuje cena léčiva, což se taky moc neví. Že zavedení regulačních poplatků mělo opravdu regulační efekt a omezilo se nadužívání zdrav. péče není pochyb. Franta Vomáčka konečně přestal navštěvovat ambulance pětkrát do měsíce, kdy si jako svoji kořist odnášel svazek receptů na léčiva, z nichž většinu poté vyhodil do kontejneru. Pokud nyní ovšem konzultace kraje s právní kanceláří Pecina & ÚOHS dospějí ke zdárnému konci, Franta Vomáčka opět může vyrazit do ordinací. Veškerou péči mu proplatí kraj, navíc to, co bude nad limitem 5.000,- Kč dostane jako bonus v hotovosti zpět od zdravotní pojišťovny. Nuž vzhůru k doktorům, ať je limit co nejrychleji vyčerpán a Vomáčka může na vobchcávání systému vydělávat. A na závěr otázka - kdopak to všechno zaplatí?

Edit pro šotouše: Abych nebyl vyobcován, že se nedržím tématu, nuž vězte ctěné šotoušstvo - když kraj takto z našich daní promrdá kolem předpokládaných 80 mil. korun ročně, myslíte si, že pak zbyde něco na dotování a udržování při životě veledůležitých lokálek s frekvencí 2 osoby/spoj včetně fíry? Aby to nakonec nebyly ostny oranžových růží, co navždy uspí lokálky namísto nenáviděných vrahů železnic z ODS

(Příspěvek byl editován uživatelem doktor.)
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & MHD Olomouc » http://tramvaj.wz.cz

Minulla on nälkä!
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 6-2008
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 23:38:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ODS4ever :Hezké odlehčení. Nevím kde se nachází rádce Dalík,ale nedávno se na vámi zmíněných místech rekreoval soudruh mašinfíra Gross.
Zajímalo mne jestli ho náhodou nepozval přímo nejvyšší soudruh,zatím nemašinfíra Chávez.

Bručoune :Role Hitlera je pro PAROUBKA jak dělaná,kolega dr.Rath by jistě vystačil z rolí dr. Mengeleho,vždyť co se nepodaří tu,dokončí se tam.
Promiňte mi drsné srovnání.

Puhdys :Ne jedna taková slina mi přistála na zádech,nevím pořádně odkud,ale cítit byla.Na tom si soudruzi dali vždy záležet.Víc k tomu nemohu ani dodat.Nejde.

Vím,že diskuze by byla těžká a zde se vše ve zkratce probrat nedá.Soudruhů však už snad bylo dost,byť někdy slovně stáli víc za dráhou,než dnešní někteří nesoudruzi.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 6-2008
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 23:54:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kurňa chlapi,tož jestli nebudeme šetřit, tak budeme RYŤ RYPÁKOM ZEMEGULU,AKO TA ČERVENÁ MYŠ.
Doufám,že všichni víme kde to zaznělo a že nedopustíme ,aby se to někdy opakovalo.(až taková oranžová vlna)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1425
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 29. října 2008 - 00:10:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: velice výstižný příspěvek. Samozřejmě i včetně posledního odstavce. Zdravotnictví musí být opět bezplatné, ať to stojí, co to stojí.
(Ovšem vlaky s frekvencí 2 osoby/spoj by měly být zrušeny tak jako tak, i kdyby kraje ty zdravotnické poplatky proplácet neměly)
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 790
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 29. října 2008 - 00:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Edit pro šotouše: Abych nebyl vyobcován, že se nedržím tématu, nuž vězte ctěné šotoušstvo - když kraj takto z našich daní promrdá kolem předpokládaných 80 mil. korun ročně, myslíte si, že pak zbyde něco na dotování a udržování při životě veledůležitých lokálek s frekvencí 2 osoby/spoj včetně fíry? Aby to nakonec nebyly ostny oranžových růží, co navždy uspí lokálky namísto nenáviděných vrahů železnic z ODS

To by byl pěkný historický paradox, něco jako když "levičáci" nahradili "pravičáky" a začali privatizovat banky. Ale fakt jsem zvědavý, ze které kapitoly rozpočtu se v mém kraji ubere, aby na tyhle volební gulášky bylo...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13586
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 29. října 2008 - 09:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor - Že zavedení regulačních poplatků mělo opravdu regulační efekt a omezilo se nadužívání zdrav. péče není pochyb. Franta Vomáčka konečně přestal navštěvovat ambulance pětkrát do měsíce, kdy si jako svoji kořist odnášel svazek receptů na léčiva, z nichž většinu poté vyhodil do kontejneru. Pokud nyní ovšem konzultace kraje s právní kanceláří Pecina & ÚOHS dospějí ke zdárnému konci, Franta Vomáčka opět může vyrazit do ordinací. Veškerou péči mu proplatí kraj, navíc to, co bude nad limitem 5.000,- Kč dostane jako bonus v hotovosti zpět od zdravotní pojišťovny. Nuž vzhůru k doktorům, ať je limit co nejrychleji vyčerpán a Vomáčka může na vobchcávání systému vydělávat. A na závěr otázka - kdopak to všechno zaplatí?

Co všechno mi uniká... To jsou věci .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 890
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 30. října 2008 - 12:41:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Veškerou péči mu proplatí kraj, navíc to, co bude nad limitem 5.000,- Kč dostane jako bonus v hotovosti zpět od zdravotní pojišťovny."

Čili chození k doktorovi jako přivýdělek k sociálním dávkám ...
Až se takovéto případy opravdu vyskytnou, tak jsem zvědavý, co na to bude říkat Pecina a jiní panáci.
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 11-2005

Odesláno Čtvrtek, 30. října 2008 - 21:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč se pořád straší socanama???Dějiny ukázali,že dělají totéž co "pravice",jen jim to dýl trvá...proto se lidé lépe adaptují a v západní Evropě jsou tak nejoblíbenější...
Objektivnost veřejnoprávních médií dokazují volby prezidenta USA,kdy nám "unesený v Iráku" Michal Kubal neustále tlačí do hlavy stav "pravicového" McCaina!O přátelství a letité spolupráci Béma a Paroubka v Praze "modré ostrovy" taky nikdy neslyšeli,že!Tak radši zpět k "liberalizované" železnici,kterou budou státy časem snad zachraňovat jako nyní banky,ovšem o socialismu a zestátnění nesmí padnout ani slovo
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13602
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 30. října 2008 - 22:52:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dějiny ukázali,že dělají totéž co "pravice"

A co třeba?

A jen tak pro zajímavost, při dnešním úklidu v PC jsem našel tyhle fotky ze 6.10.2002:





Kde je Hvížďalovi konec? A ty Pavkovy vítězný slogany taky nemají chybu .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1345
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 30. října 2008 - 23:09:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víš Mirame, ne každý chce být ovcí ve stádě a nechat se pořád vodit za ručičku, nechat si říkat, co dělat, kdy to dělat, jak to dělat. Jsou tací, kteří by o svém bytí rádi rozhodovali sami a jsou schopni a ochotni za svá rozhodnutí nést i následky. To však socdem či jiné levicové strany neumožňují už ze své podstaty, kdy upřednostňují masu před individuální svobodou a veškeré žití by nejraději svázaly množstvím zákonů, vyhlášek, nařízení. Z bytostí se pak stává stádo, které tupě následuje vůdce a jistota plného korýtka za mříží stáje je milejší než osobní svoboda a možnost obstarat si obživu vlastním přičiněním. Toť ten důvod, proč socdem, potažmo komunisti, nejsou někomu po chuti. Jen nevím, zda to někdo, kdo si do kolonky povolání napíše "oběť kapitalismu", je schopen pochopit.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & MHD Olomouc » http://tramvaj.wz.cz

Minulla on nälkä!
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 30. října 2008 - 23:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: Tak si taky konečně najdu chvilku na odpověď: Prakticky ve všem s vámi můžu souhlasit, chtěl jsem jen poukázat na to, že média si to Pecinovo vyjádření stejně můžou upravit podle své politicky korektní autocenzury. To že v tom článku poskytuje krajům návod, jak systém hacknout, už je věc jiná. Jinak díky za osvětu do časů budoucích, i v mém okolí znám takové, kteří jsou schopni na tom chození k lékaři vydělávat.
A ano, poplatky jsou věc v zásadě správná, bohužel v současné implementaci vzatá za ten horší konec. Byl jsem u lékaře letos jen asi třikrát (díkybohu), a dvakrát jsem zažil něco extra. Zmíním snad jen zážitek od obvoďáka z letošního ledna, kdy ještě asi nebylo zcela jasné a profláklé, za co přesně platit. Sestřička se toho nebála zneužívat, vybírala za všechno. Když se jí jedna důchodkyně zeptala, kam ty peníze vlastně jdou, nestydatě odpověděla "To víte, paní Blažková, nám ne!"

Ad rozlišování mezi pravicí a levicí: Pokud to budeme brát podle obecně známého dogmatu, že pravice nechává občanu více svobod a více peněz, protože od něj méně vybírá, tak na úrovni velkých stran marně nějakou pravicovou stranu hledám.
Pokud by ODS (či jiná vládnoucí stana) byla pravicová, pak bych od ní v současném systému nečekal nějaké veliké snižování daní či něco podobného, na to mají ty popsané příšery a krakatice napojené na penězovody státních úřadů asi příliš tuhý kořínek. Ale jelikož sociální politika se líbí čím dál více lidem a podobný trend jde tvrdě kupředu celou Evropou, nečekám od tohohle směru nějaký zásadní odklon.
Ale o to mě víc sere (a vlastně to jde ruku v ruce s předchozím), že občané jsou rádi, že se o ně někdo stará a zajišťuje je, takže aby byli zajištění pořádně, musí vědět, co, kdy, jak a za kolik mají dělat (nikoliv proč, to je podružné). Takže pod rouškou sociální politiky, bezpečnosti občanů státu atp. je nám i od "pravicové" ODS předsouván střípek po střípku jeden zákon za druhým (v lepším případě končí jen u návrhů) obsahující nějakou další regulaci, omezení, zákaz, příkaz nebo bůhvíco, dohromady tvořící mozaiku, v které je občan vykreslen jako nemyslící hovado, který musí mít příručku, návod, nebo normu na každou s prominutím píčovinu. A to jen proto, že někdo si myslí, že je to tak správné.
A pomalu zachytávám, že tohle sere (doslova ) čím dál víc mých spoluobčanů.


He, koukám Dochtorskej, že tebe to sere taky

Jen nevím, zda to někdo, kdo si do kolonky povolání napíše "oběť kapitalismu", je schopen pochopit.

Mě třeba zaráží, že zelenej Standa Penc je v médiích často uváděn jako "disident", u člověka s rokem narození 1970 je přinejmenším zajímavé. V životopise on o tom píše takhle:
Z předrevoluční doby je znám jako aktivista nezávislých iniciativ. V roce 1988 byl trestně stíhán za distribuci letáků na připomenutí si 20. výročí okupace Československa, v lednu 1989 byl zatčen a následně odsouzen spolu s dalšími devíti aktivisty nezávislých iniciativ (mimo jiné s Václavem Havlem) za položení květin k soše sv. Václava v Praze k uctění památky Jana Palacha.

(Příspěvek byl editován uživatelem Telini.)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13605
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 30. října 2008 - 23:39:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže pod rouškou sociální politiky, bezpečnosti občanů státu atp. je nám i od "pravicové" ODS předsouván střípek po střípku jeden zákon za druhým (v lepším případě končí jen u návrhů) obsahující nějakou další regulaci, omezení, zákaz, příkaz nebo bůhvíco, dohromady tvořící mozaiku

Dosl hloupý navíc je, že samotnej stát pak není vůbec schopen si u takhle složitýho slepence norem a zákonů vynucovat jejich dodržování.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 31. října 2008 - 09:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba vymahatelnost týhle broskvoviny se snad ani nemůže pohybovat v kladnejch hodnotách, stejně jako IQ navrhovatele .
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 795
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 31. října 2008 - 10:54:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba vymahatelnost týhle broskvoviny se snad ani nemůže pohybovat v kladnejch hodnotách, stejně jako IQ navrhovatele

Řekl bych, že tady platí totéž, co píše Absolut v jiné souvislosti: Asi je načase rozkrýt karty, protože to asi některým méně chápavým jedincům nedochází - v prostředí, kde dopravě vládne politika je vždy potřeba kopat mnohokrát víc, než jaký je požadovaný výskedek, chceme-li toho výsledku opravdu dosáhnout.
Aneb pokud se tím alespoň trochu omezí "rallye letní gumy", nějaký smysl to má.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 31. října 2008 - 10:56:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z jiného soudku: rozhovor s Kocourkem (anglicky).
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 1-2004

Odesláno Pátek, 31. října 2008 - 14:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Telini: Tak jsme zpátky aspoň u dopravy, když už ne u železnice. :-) Vymahatelnost bude pramalá především proto, že u nás policajti málokdy něco kontrolují, a když už, tak jenom rychlost. Ale při nehodách na gumy můžou kouknout…
Svět není jednobarevný, to pouze lokomotivy ČD Cargo.
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 31. října 2008 - 19:06:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktore,chápu takový pohled na svět,dokonce tento názor nebudu ani vyvracet,jen mě zarazilo,že Tě/Vás???zajímá mé povolání...Možná to byl jen můj bonmot:-)Od té doby bylo několik změn a za oběti kapitalismu počítám už i kamarády nakažené žloutenkou od cizích dělníků,neb trh si je žádá!Jen na okraj-konzervativní ikona ODS Zahradil se kamarádí a tyká s Mírou Ransdorfem-komoušem!!!To se pak půlce pravicových "ultras" zbortí světPS:Svoboda jednotlivce končí tam,kde začína svoboda druhého...A tak kuřáci ukazují,že to nefunguje!Oslí můstek ke kuřáckým kupé
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 01. listopadu 2008 - 00:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen na okraj-konzervativní ikona ODS Zahradil se kamarádí a tyká s Mírou Ransdorfem-komoušem!!!To se pak půlce pravicových "ultras" zbortí svět
Nějak zapomínáš na dvě věci: jednak že extremisti s obou stran politického spektra k sobě nemají daleko a druhak že Míra Ransdorf vzhledem ke své minulosti jaxi nemůže být ouplně 100% komunista...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1465
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 01. listopadu 2008 - 09:52:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen na okraj-konzervativní ikona ODS Zahradil se kamarádí a tyká s Mírou Ransdorfem-komoušem!!!

Já si myslím, že jak se za ta léta zná navzájem spousta poslanců z té sněmovny, tak si prostě tykají (já vím, že Zahradil už nějakou dobu ve sněmovně není, ale byl tam dostatečně dlouho na to, aby si s Ransdorfem mohl tykat).
Kdo si to pamatujete, tak si vzpomeňte na tu komedii někdy z listopadu 2006, kdy byl Paroubek na koni z toho, že Topolánkova první vláda nezískala důvěru ve sněmovně, a prosadil úplně nesmyslné a skutečně komediální "jednání" zástupců ODS a ČSSD za přítomnosti novinářů a televizních kamer (!!!). Jak tam ruchové mikrofony zaznamenaly, jak Paroubek říkal Bohuslavu Sobotkovi potichu "Nenech se nasrat", jak na začátku své řeči říkal J. P. "slovní vatu" typu "Teď něco řekneme my a potom něco řeknete vy" (nebo jak to přesně bylo), a když pak v řadě výtek proti Topolánkovi pokračoval Sobotka, tak už se Topolánek neudržel a řekl "Milý Slávku Sobotko... my si tykáme, já to nebudu zastírat a už nechci tady tu komedii hrát"...

A jak psali mj. v tomto článku, tak dobré známosti (a s nimi spojené tykání, jak si toho všimli další novináři přímo na té oslavě) jdou napříč politickým spektrem i v dalších případech...
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 11-2005

Odesláno Sobota, 01. listopadu 2008 - 11:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já vím, že Zahradil už nějakou dobu ve sněmovně není, ale byl tam dostatečně dlouho na to, aby si s Ransdorfem mohl tykat

Oba jsou nyní v Evropském parlamentu.
Liberté! Égalité! Sexualité!
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1762
Registrován: 7-2007

Odesláno Sobota, 01. listopadu 2008 - 11:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor:
Veškerou péči mu proplatí kraj, navíc to, co bude nad limitem 5.000,- Kč dostane jako bonus v hotovosti zpět od zdravotní pojišťovny
Mohl byste i tohle osvětlit? Já myslel, že nad 5000Kč se vrací jen to, co dám za léky. Tzn. že co přeplatím, tak mi pak pojišťovna pošle zpět. Nerozumím tomu, jak by na tom někdo mohl vydělávat?
Naprosto souhlasím s vaším názorem, kdy tato regulace byla přínosem. Nějak nechápu co proti těm pár korunám někdo furt měl. Za cigarety vyhodím o hodně víc, než za celý rok u lékaře,včetně mojí celé rodiny.

Telini:A pomalu zachytávám, že tohle sere (doslova ) čím dál víc mých spoluobčanů.
V tom případě se k vám rád připojím. Ale řekl bych, že je nás zoufale málo...
A jak řekl můj kolega " Mají plnou hubu snižování daní, ale mojí rodinu připravili o 20 tis. (přídavky na děti,společné zdanění, zvýšená daň ze mzdy) můj hlas nedostanou a nevidím nikoho, kdo by si ho zasloužil." Bohatí jsou jěště bohatší a chudší jsou na tom lépe,jen do té kategorie chudších spadlo víc lidí...
Smutné, leč bohužel pro průměrného občana pravdivé.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 01. listopadu 2008 - 11:45:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oba jsou nyní v Evropském parlamentu.
Vlastně ano, úplně jsem na to zapomněl, že Ransdorf už také dávno není v české sněmovně, ale že je v Evropském parlamentu.
(a jakkoliv byli komunisté spíše proti vstupu do EU, tak do EP strana kandidovala a sklidila velký úspěch...)
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 10-2006
Odesláno Sobota, 01. listopadu 2008 - 12:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry: To jsme si úplně nerozuměli, já tím nechtěl tvrdit nic o tom, jestli je lepší modrá, oranžová nebo hnědozelená. Protože mi připadá, že v poslední době všichni tahaj za jeden provaz. Teda kromě takovejch prkotin, jako jsou poplatky .
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1764
Registrován: 7-2007

Odesláno Sobota, 01. listopadu 2008 - 15:28:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Telini:A jak řekl můj kolega...
To nebylo myšleno k vám, ale jen tak všeobecně, proč nám ta republika tak zoranžověla

Jak řekl jeden politolog, oni se všichni vždy nějak domluví, neb hypotéky a leasingy mají všichni odleva doprava.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 906
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 08. listopadu 2008 - 17:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

odpověď z jiné diskuse

podobný nesmysl, jako ty různé "pravice/levice"

ve chvíli kdy levicová vláda živnostníkům
1) podstatně zvýší zdravotní a sociální pojištění,
2) napaří jim minimální daň "ze ztráty" (t.j. zařízne lidi, co měli špatný rok, nebo to chtěli rok dva jen tak šolíchat)
3) udělá daňové zvýhodnění pro zahraniční velkopodnikatele
4) uzákoní registrační pokladny, což je pro drobné živnostníky darda v podobě pořizovacích nákladů
5) zakáže subdodávky mezi živnostníky pracujícími ve stejném oboru,
6) zákoníkem práce téměř znemožní, aby drobní podnikatelné někoho zaměstnávali
7) mediálně prezentuje živnostíky jako sprosté neplatiče daní,

pak opravdu nejde o žabomyší spor. Jiné by bylo, kdyby se jednalo o umírněnou levici a umírněnou pravici. Ale paroubkovci si s KSČ(M) nezadají, v některých ohledech jsou možná ještě levicovější.

Topolánkova vláda body 2),4),5) naštěstí zrušila, 3) trochu omezí a v 7) se neangažuje. Přes veškeré chyby a nedostatky tato vláda alespoň chápe, že nelze po vzoru Švédska vyhlásit válku vlastním živnostníkům a drobným podnikatelům. Protože zdravá ekonomická struktura musí mít strukturu pyramidy, ve které je přiměřený počet jak drobných šmudlalů, středních podnikatelů, i obřích firem.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1616
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 11. listopadu 2008 - 15:41:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Česká levice bohužel pořád funguje jen na takovou tu poněkud nízkou nostalgii různých vrstev společnosti - tím myslím takové to "Bylo pivo za korunu osmdesát? Bylo! ... Platil se u doktora poplatek? Ani náhodou!! ... Jaká byla kriminalita? Nižší než dneska, nikde se nepovalovalo tolik vágusů a všichni museli pracovat!!!"

Bohužel třeba proti sousedním zemím je u nás až moc lidí, kteří se v době normalizace měli hmotně celkem dobře a bez jakýchsi politických svobod nebo dovolených na západě se klidně obešli, navíc je dost regionů, kde porevoluční změny hmatatelné pro běžného člověka znamenaly spíš to, že postupně přestaly fungovat podniky, zrušily se autobusy, služby, mizejí i obchody, jen kolem po silnici se prohánějí cizinci a Pražáci v čím dál tím dražších autech...

V podstatě u nás "levice" znamená konzervativní (tedy ve smyslu lpění na starých pořádcích, nikoli že by to snad mělo něco společného např. s "Conservative party") a "pravice" ty, kteří chtějí něco měnit a modernizovat (ač třeba mnohdy nešťastně).

Takže pak není divu, když kampaně levice jsou akorát negativní (aspoň já jsem tedy třeba v krajských volbách od ČSSD téměř nezaznamenal žádná krajská témata, ale jen samé "Zastavíme Topolánkovy a Julínkovy reformy!", což se krajů moc netýká...), navíc je u nás celkem typické, že lidi volí spíš proti někomu než pro někoho...
Václav Klaus
Neregistrovaný host
Odesláno Středa, 12. listopadu 2008 - 21:16:46    Odkaz na tento příspěvek  

Železnici zruším
Posláno z mobilu.
Eas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 12. listopadu 2008 - 21:20:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale Véno, to už jsi tehdy říkal Duškovi.
A jezdí se pořad
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 12. listopadu 2008 - 21:33:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klaus aka usr:PetrPes : A já tebe!
Seš v logu! A až příliš jasně!
Doprava nebo něčí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely... K-Report do mobilu
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 6-2008
Odesláno Čtvrtek, 13. listopadu 2008 - 00:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všichni víme z dostupných tiskovin ve vlacích,že železnici náš Vašek určitě fandí.Nekalit vodu,raději zaslat do bulváru,tam to spíše někdosežere.
Petrpes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 13. listopadu 2008 - 08:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mobilní K-rep, paráda, ale koukám že kalahnis banuje rychle. Tak čau
Posláno z mobilu.
PŘÍTEL BREJLOVEC • blog nejen o brejlovcích
Při vytváření tohoto blogu nebylo ublíženo žádnému brejlovci!
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1350
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 13. listopadu 2008 - 22:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry: Stále Vám dlužím odpověď. Nuž, zde je. S dovolením to pojmu poněkud ze široka. Poplatky se vybírají za návštěvu lékaře - 30,- Kč, za hospitalizaci v nemocnici – 60,- Kč/den, za návštěvu pohotovosti – 90,- Kč a za položku na receptu – 30,- Kč. Je dán limit 5000,- Kč na rok. Do tohoto limitu se započítávají poplatky za návštěvu lékaře a doplatky na léky. Zdravotní pojišťovna je povinna každému pojištěnci tento limit hlídat a jakmile překročí hranici 5000,- Kč, částku nad limit mu vrátit. Pojištěnec bude sice v ordinacích a lékárnách platit dál, ale zdravotní pojišťovna mu ty peníze vrátí. A to je to. Jakmile začnou kraje proplácet lidem poplatky, tak ti budou mít zdravotní péči opětovně zadarmo (bez regulace), ovšem s tím, že krajem proplacené poplatky se nadále budou započítávat danému pojištěnci do limitu 5000,- Kč. A když pojištěnec tento limit překročí, tak dostane peníze od pojišťovny zpět. Čili navštíví lékaře, poplatek 30,- Kč za něj zaplatí kraj (z peněz všech daňových poplatníků) a vzápětí mu těchto 30,- Kč vyplatí zdravotní pojišťovna, jelikož je to nad limitem 5000,- Kč. Regulační poplatek se rázem stává motivačním, jelikož už nebude človíček nucen platit za návštěvu lékaře, nýbrž naopak, za návštěvu lékaře dostane zaplaceno od zdravotní pojišťovny. A pan Pecina opět projevil svoji nadrženost na krajské úředníky, kterým chce radit, kterak to zaonačit, aby mohli porušovat zákon O veřejném zdravotním pojištění.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & MHD Olomouc » http://tramvaj.wz.cz

Minulla on nälkä!
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1190
Registrován: 7-2003

Odesláno Pátek, 14. listopadu 2008 - 10:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktore, jen tak mezi námi, na VZP jsem si nechal udělat sjetinu mých poplatků, návštěvy u lékaře tam byly všechny, poplatky na recept/položky asi taky, ale doplatky na léky, což činí určitě největší podíl, tam nebyl ani jeden. A to jsem určitě takový pětikilčo doplácel. Tak kde je chyba?
PS. Co takhle pár piv, otočíš se taky někdy ve štatlu? Marin by šel taky, sme si na Tebe vzpoměli
Minulla on jano!
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 1-2004

Odesláno Pátek, 14. listopadu 2008 - 11:20:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: To je zajímavá úvaha a námět pro celostátní média (taková MF Dnes by si na tom určitě ráda smlsla). Škoda, že až po volbách…
Svět není jednobarevný, to pouze lokomotivy ČD Cargo.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1791
Registrován: 7-2007

Odesláno Pátek, 14. listopadu 2008 - 16:14:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: děkuji za vysvětlení, tohle mě vůbec nenapadlo. Stručný komentář...."No to mě poser Svatá Barboro!"
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1351
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 14. listopadu 2008 - 22:55:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomaseq: Inu, co se poplatků za položku na receptu a doplatků za léčiva týče, to je poněkud složitější. Ale bez obav, vše vysvětlím . Jen, s dovolením, strpení do úterka, kdy už budu (snad) doma v OL a bude na to čas. Momentálně u otevřeného okna naslouchám v mrazivé noci zvuku motorů z ruzyňského letiště . A když už tak cestuju, ve štatlu bych se na kus piva s vámi rád zastavil. Domluvíme to kdyžtak po mejlu. Předběžně - příští týden ne, ten další jo.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & MHD Olomouc » http://tramvaj.wz.cz

Minulla on nälkä!
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2008 - 03:59:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď to nevím jistě, ale myslím, že daň ze ztráty zrušil už Paroubek. A celkově největší růst byl právě za něj. Ale to bylo hlavně tím, že vládl ve šťastném období, kdy sem přišly investice, předjednané Zemanem nebo prvními hejtmany. Hlavně Ostrava a okolí, nebo také Holešov si dost polepšily, a staly se baštami ČSSD. Obecně ČSSD získala za Paroubkovy vlády i dost voličů na úkor KSČM, ale touha po změně byla silnější, a proto nakonec vyhrála ODS.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1657
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2008 - 00:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro formu sem napíšu, že v Otázkách Václava Moravce v neděli zazněla možnost, že "podle informací ČT" jsou možné změny ve vládě, mj. ve funkci ministra dopravy by mohl Aleše Řebíčka vystřídat Petr Bendl; vzniknout by mohla nová funkce vicepremiéra pro ekonomiku, kterým by mohl být Martin Říman...
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 1-2004

Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2008 - 07:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad David: Petr Bendl? Není to ten, co neměl ve svém kraji fungující IDS a vlaky objednával netaktově? (Jen vzpomínám, co se o Středočeském kraji říkalo ve škole… :-))
Svět není jednobarevný, to pouze lokomotivy ČD Cargo.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1658
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2008 - 11:31:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirekm: Jo, ten Bendl, kterému jednoho dne krajské zastupitelstvo schválilo zastavení osobní dopravy na snad osmi tratích v "jeho" kraji, a on se pak po protestech občanů a obcí, chudák musel kousek projet těmi vlaky...
Ale podotýkám, že šlo jenom o spekulaci České televize.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2008 - 11:42:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marně přemýšlím, jestli by na tom místě mohl být ještě horší, než velký Aleš...
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2008 - 14:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://david.blog.idnes.cz/c/58168/Byt-tehdy-v-Bilem-dome-Obama-s lavili-bychom-Doi-Moi.html
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2008 - 22:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"... daň ze ztráty zrušil už Paroubek ..."

mám za to, že až dočasná jednobarevná vláda ODS. Ale nebudu se přít, ani to dohledávat.

"ve funkci ministra dopravy by mohl Aleše Řebíčka vystřídat Petr Bendl"

Tak to je bomba. Řebíček sice asi hraje hlavně na sebe a hochy "co spolu mluví", ale vlak zřejmě viděl nejen na fotce. Bendl by ho jistě předčil, protože by si na ministerstvo určitě vzal osvědčené úředníky odboru dopravy středočeského kraje .
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 938
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2008 - 22:33:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Marně přemýšlím, jestli by na tom místě mohl být ještě horší, než velký Aleš..."

při posledních dvou změnách GVD (12/2007, 12/2008) výrazně vzrostl počet rychlíků objednaných MD. Podstatně výrazněji, než za vlád ČSSD. Je to paradox, ale je to tak. Řekl bych, že se v průměru podstatně zvýšil užitek, který rychlíky přinášejí cestujícím.
(Teď mám na mysli četnost spojení a pravidelné návaznosti. Úroveň a čistota vlaků, to je zas jiná kapitola.)
Gustáv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.180.39.70
Odesláno Sobota, 06. prosince 2008 - 14:43:50    Odkaz na tento příspěvek  

Zišiel sa zjazd
hyenistickej strany
aby ako jej najvyšší orgán
posúdil výhľad...
Hyenistická strana
získala si bývalých komunistov
proti socialistickým a komunistickým
retardáciám.
Ktorá retardácia
napokon v Česku
zvíťazí?
Pankreas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 9-2003
Odesláno Neděle, 07. prosince 2008 - 22:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Mě třeba zaráží, že zelenej Standa Penc je v médiích často uváděn jako disident..."

Proc? Vzdyt si na to vzapeti sam odpovidate...
Uznavam, ze presnejsi oznaceni by asi bylo "lidskopravni aktivista", ale pokud to ten clovek delal < 1989, media to holt hned prelepi tim "disidentem".