K-report
 

Archiv do 18. července 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Tramvaje a metro » Transformace DP Praha, a.s. » Archiv do 18. července 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
jonáš prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Úterý, 15. července 2008 - 18:52:38    Odkaz na tento příspěvek  

No tak předevšim, nechápu proč by měl Havel "brát" předsedu vlády -- on přece neni kariérní, exekutivní typ. A na "řízení každodenního chodu státu" má přece k dispozici tu vládu, ne? Tak co by se staral o kurs koruny, cenu piva a podobný každodenní podružnosti. Rozhodně reprezentoval a vytyčoval určitou linii, mj. i proti najednou přehorlivym antikomunistům (zejmána těm, co za jejich vlády nějakym zázrakem získali nejrůznější tituly a postavení). To až Klaus, co pravil, že bude prezidentem nikoli aktivistickym, si oblíbil šťourání do různých zavedených zvyklostí a procedur, protože mu ty vládní páčky a kolečka prostě scházej a budou scházet furt.

Pocestný: dík, nečekal jsem, že pod DP Praha spadá taková pěkná politologická exkurse do nedávný minulosti ;-)
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 15. července 2008 - 21:18:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jonáš prag: Pokud chtěl Havel nastartovat u nás po listopadu 89 politickou kulturu nezaloženou na partajničení, ale, jak se sám často vyjadřoval, na občanské společnosti, tak se mu to ve funkci prezidenta vůbec nezdařilo. Chceš snad svým příspěvkem říci, že to měl udělat někdo za něj, nebo že taková společnost se po půlstoletí diktatur ustanoví sama od sebe? Jako premiér by měl, pokud to myslel vážně, daleko větší možnosti směrovat společnost tímto směrem. Vždyť do agendy předsedy vlády spadá i řízení ministerstev a legislativní iniciativa.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
jonáš prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.238.40
Odesláno Úterý, 15. července 2008 - 22:35:06    Odkaz na tento příspěvek  

Tak si prostudujte, jaký jsou možnosti (ústavně-legislativní) prezidenta a jaký ostatních pajduláků v našem systému .. teďka dělá zas ÚS brikule taťkovi Klausovi, i když většinu soudců už tam navrhoval osobně .. prostě je to tak dobře vymyšlený, aby to jednotlivec zmanipulovat moc nemohl, ať už ve zlym nebo v dobrym. Je to tudíž jen naše kolektivní chyba (je-li), že jsme se tim směrem kulturně nenastartovali. Čekáte snad nějakýho mesiáše? Takoví mívaj na Havla největší pifku, že je nespasil.

Proč se Havel nehodil na premiéra už jsem vám myslim napsal. Já taky nepudu dělat managora k český franšíze Mikrosoftu, i když na to mam kvalifikaci a bral bych víc čóro za míň přemejšlení, prostě se na to personlich nehodim, stejně jako na vexlování se zlatejma náramkama.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1582
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 16. července 2008 - 00:20:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestný: Buďte tak převelice laskav a vynechte mne ze svého politického onanování.

Milky: A ty se zamysli nad tím, kde na světě funguje stát bez "partajničení" - politika vždy byla, je a bude byznys (dokonce o kolem Stalina byly různé kliky), kde předmětem obchodování je poptávka po politických směrech. Mistrem tohoto byznysu je momentálně jistý Martin Bursík, byť v poslední době se mu to začíná vymykat z rukou. Politika bez partajničení může fugovat maximálně jako zboží pro lidi, jako jsi třeba Ty.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3881
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 16. července 2008 - 11:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky, jakpak se to ve Strašnicích staráte vo T6? Mekbajn tudle nemoh vystoupit, nefungoval dveřní čudlik! Takhle si ten kapitalismus rozvracet teda nedáme!!!
Budoucnost patří bagrům!
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Středa, 16. července 2008 - 11:36:07    Odkaz na tento příspěvek  

LV, tohle je diskuse, pokud budete všem, kdo polemizujou, říkat, že onanujou, jenom potvrdíte to, co se o vás říká - že modrej jest ještě větším dogmatikem než rudej.

To vaše partajničení je jenom degradace svobodnýho člověka do podoby palácovýho pinčla, kerej se se statečností camorry, výměnou za prebendu či trafiku, dopouští zločinů pro svý nadřízený.

ODS a KSČ jsou si rovny v několika rovinách.
1. Pokud se vám přihodí, že se shodou okolností dostanete do situace, ve který vaše odbornost přinese nabídku erární posice v úřadu, tak vás klidně uděláme ředitelem FNM, FŽP nebo jinýho fondu na správu prostředků pro oborovej rozvoj, ale MUSÍTE NEJDŘÍV PODEPSAT - cizí tak vysoko nepouštíme.

Takhle zpolitizovala ODS kdysi fond ŽP, pracovalo nás tam tenkrát cca 30 lidí, tři byli straníci. Po rozdělení a nástupu modrý demokracie všem - od vedoucího oddělení bylo řečeno - buď vstoupíte do ODS nebo to tady celý překonkursujeme. Zůstalo tam sedm lidí, ostatní jsme okamžitě podali výpověď. To je ODS přátelé - "nepotřebujeme občany, potřebujeme členy. Neděláme demokracii pro občany, ale pro naše straníky. Podepiš ODS, budeš náměstkem ministra ŽP, nepodepiš a prohlásíme tě za idiota, kryptokomouše a samozvance."
Zajímavym pitoreskním faktem bylo, že v té době neměla ODS ani lidi ani koncept politiky v problémech životního prostředí. Tak místo přiznání systémové díry ve vlastních zdrojích zkusila mocenskej tlak. To ona umí.

To je ODS, přátelé - komunismus bez Marxe a Lenina. Proč?

Protože Václav Klaus nám nikdy neřekl, která myšlenka ho přivádí k chtění být premiérem, předsedou nejmocnější strany a nakonec hlavou státu.
On si vystačil s tim "já chci", parta liodopů okolo něj si to vyložila po svém a chápou sebe jako legitimní falangu, která prostě usiluje o moc, kecy jsou podružný, děláme to ne pro nějakou filosofii nebo doktrínu, ALE PRO SEBE!!!

TGM kdysi řekl" "Státy jsou udržovány tou ideou, na které byly založeny."

Na jakýpak idei založil svou celoživotní pouť nahoru Václav Klaus?
Co má Klausovo sveřepý snažení bejt v čele všeho, co se tu naskýtá, společnýho s ideou tohoto státu?

2.A to je ta druhá podobnost - na počátku masívní prázdná a falešná doktrína, na konci čirá moc.

3. Stejně jako KSČ poskytla důkaz, že komunismus jest obdobou ráje nebeskýho - teda jest třeba doufat, ale ne že byste, pacholci, měli nějaký očekávání - tak stejně ODS poskytla důkaz, že český lidský zdroje neumožňujou "trh bez přívlastku" a jeho "neviditelný pracky", že prachy občas smrděj, ale morálka je pro chudý, bohatej si koupí imunitu. Čili rozpor mezi teorií a praxí velmi podobnej jinejm totalitárním a jinak dogmatickejm režimům.

A pak, že ten bolševik v nás není uschovanej jako čertík.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3883
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 16. července 2008 - 11:55:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdosi napsal: Nejlépe komunismu učí kapitalismus!
Budoucnost patří bagrům!
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Středa, 16. července 2008 - 12:30:31    Odkaz na tento příspěvek  

McB: Pokud jste si ráčil všimnout, jsou tu dvě rozdílná období - Havel s Olgou, Havel s Dášou. Jistě jste si i vy povšiml masového odchodu jedné generace lidí (Karel Schwarzenberg, Medek atd.) a příchodu Mathého a spol. Tam je kořen toho Havlova bolavýho zubu, od tý nešťastný operace to už nebyl úplně pán svý vůle.

Upustim tu drzou otázku: Myslíte, že Havel naposled kandidoval proto, že sveřepě chtěl, nebo proto, že "musel". Na jeho úspěšný kandidatuře viselo celý "Havlovo městečko" a na něj napojený intelektuálové z celý republiky. On byl patronem a ochráncem mnoha institucí, po kterej Klaus vyloženě šel.

Uzavřu tohle téma lapidárním příměrem:
Havel byl šachista, kterej si partii prohrál už v prvních tazích. Tim prvním (rozhodnutí o první cestě v úřadu) odpálil federaci, protože mu prostě nikdo neřekl to, co TGM řekl Benešovi (ten začal v Košicích), tak Vašík jel do Berlína. Hloupá, banální chyba, kterou si mnozí vyložili "poslovensku". Dorazil to potom "mírovym útlumem" slovenskýho průmyslu.
Druhej tah - křesťanský odpuštění místo krutý spravedlnosti ho očernilo v očích mnohejch náhle procitnuvších Blanickejch rytířů. Pak se to začalo zlepšovat, na vrcholu byl asi v konci devadesátejch, ale pak přišla smrt Olgy, nemoc, nástup Dášeny a pak už byly "veškrnné věci presidentství" řešeny poněkud "pobrněnsku". Pak už byl obětí lidí, kteří z něj udělali živou sochu humanismu, oni viseli za kapsu i rozum jemu a patřičně mu to dávali najevo.
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Středa, 16. července 2008 - 12:49:45    Odkaz na tento příspěvek  

Klaus nikdy neměl nijakou vizi - najednou byl federálním ministrem, on vytahal ty, kterým nebylo přáno v minulém režimu mocensky, ale byli schopni odborně. Havel, obklopený obrodáři se pro něj stal soupeřem, protože Klaus se bez Havla vždy obešel, naopak to už neplatilo. Čili to původní nedorozumění spočívalo v tom, že Havel prostě nečekal, že se Klaus takhle proti němu vyhraní. Klaus pochopil díry v plánu Havla na občanskou demokracii, tak prostě založil frakci, později stranu a plošně sklidil body za návrat k sytému moci, ve kterém se orientujeme. Mimoděk tim zlikvidoval apolitickou representaci, protože založením ODS se veškerá pravidla volební odklonila od kandidatur nestraníků k partajním kandidátkám s přidruženými nestraníky.

Tim si porážkou komoušů založil na vládu, Mečiar vadil, ODS na Slovensku padla, tak positivisticky půjdeme do dělení. Klaus rozjel českej ekonomickej pavilon tygrů, usnul na vavřínech, protože ekonomika vládla médiím, všemu, začalo se to kácet jinde. Ale tvářilo se, že se nic neděje.
Pak přišel podraz od Rumla a Luxe. Klaus nepřipouští chyby, partaj se půlí a rozpadá. Zbývá "druhá liga", kterou zachraňuje mistrnym kůhandlem se Zemanem a opět klídek a hlídat posice.
To ovšem znamená nemilý překvápko u voleb. Klaus chápe, že s timhle manšaftem to už nedokáže, další období v opozici mu dopřáno nebude, tak opět mistrně vykklízí pozici séfa exekutivy politiky výměnou za možnost stát se mentorem.

Dnes opět Klaus na hradě drží ODS - je tím, co z ní lid jediné plošně respektuje. Proto mu bude dopřáno vidět i konec svého snažení - po jeho pensionování biologickym, věkem a nemocma, bude trvat jen chvíli, kdy se tahle beztvará modrá banda chrapounů rozpadne na kusy.

Klaus je mistr hry s černými kameny, Havel je intuitivní hráč s určitou vizí, ale nemá takovej dar negativní empatie do úmyslu protivníka. Jemu osud přidělil kameny bílý. Občas příliš myslel na cíl, než aby ošetřil obranu v bocích, jako politickej šachista zklamal v oportunní protihře domácímu soupeři. On na svém dominantním hřišti totiž žádného soupeře neměl. On, člověk, který měl respekt mnoha významných světových "hráčů" byl náhle vystaven nesmiřitelné opozici a protihře, kterou podcenil. Podcenil fakt, že Klaus se nezastaví před ničím a jeho vize malého českého ekonomismu by měla vytlačit to Havlovo snažení o svět, který už nepoužije moc na lidech tak, jak on zažil.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 945
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 16. července 2008 - 22:14:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Havel má skvělého obhájce. Teď je, LV, na tobě, abys se stejným zaujetím a stejně mistrnně obhájil svého šéfa a našeho i tvého pana prezidenta.
Na dokreslení slov Pocestneho z prostředí DPP dodám, že se říkalo, že Ing. Jílek ve funkci GŘ vstoupil do ODS. Ředitelování mu to sice nezachránilo, ale slušnou náhradu mu to pojistilo (jak je na tom Martin Dvořák?).

Káem: Po deseti letech se dostalo s kursem na T6 i na mne. A už jsem se dozvěděl, že mají dveře daleko spolehlivější než T3, tak skutečně nevím, kde je zakopaný pes. Že by ve strašnickém depu?

PS: Asi má Pocestny pravdu. Havel dělal politiku pro intelektuály v zemi, kde intelektuálové nikdy neměli na růžích ustláno. Kdyby dělal politiku pro herce, jó to by byla jiná. Ti byli odjakživa jak na obrtlíku a jdou tam, kde jim dají víc.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1583
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 03:21:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky: Já si nemyslím, že je VK třeba hájit. Obhájí se sám. Je to jen člověk, má své slabosti, není - A NECHCE BÝT - za boha. Co se pocestného týče, je z VK nějak frustrovaný. Je to zvláštní fenomén, ale často i jinak rozumní lidé, jakmile dojde na VK, vypadávají z role - slušně řečeno.

Pocestný: Původně jsem vám chtěl odvětit zhruba v duchu, že s vámi nelze debatovat, protože to berete strašně emocionálně ... nicméně já taky vidím rudě, když pozoruji v akci revizory v metru, takže Naše Lordstvo se nakonec milostivě rozhodlo dát vám šanci: Povězte mi, co bylo skutečnou příčinou pádu Říma (říše)? Podle odpovědi si Vás zaškatulkuji a dál se uvidí ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3887
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 09:06:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LV: Olovo, tywe. Pili kontaminovanou vodu z olověnejch trubek a blbli a nešukali.
V který škatulce sem?
Budoucnost patří bagrům!
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 10:04:59    Odkaz na tento příspěvek  

To jsme se dostali daleko....
Co to má společnýho s naší DPP? Všechno, protože tohle politický ovzduší secese politický kultury ovlivňuje celkově postoje mnoha lidí, nejen v okolí řečenejch politiků, ale i vůbec, plošně.

Zpolitizována je i nominace nájemce veřejnejch hajzlíků, čistá preference nejlepší nabídky vymírá, protože navíc platí syndrom malý země - každej někoho zná. Dostalo se to tak daleko, že dneska jsou veškerý státní džoby distribuovány zásadně mezi politicky prověřený lidi, který nemelou ty svý odborný mantry, když politici zrovna potřebujou lidu lhát.

Je to pro mně paradox - ODS si stoupla na tribunu těch diplomovanejch "utlačovanejch" lidem, ale odbornou oponenturu ignoruje. Odborníci jsou dnes použitelní jen jako političtí přitakávači.
Další paradox, Dvořáka osobně dost dobře znam, je to slušnej manažer - oni ředitelnu v Barum Continental, kde začal, ani tu na Primě, kde se "udělal" mu za jeho modrý voči nikdo nedal - a navíc je to jeden z mála lidí, který se primárně nechtěj cpát do politiky. Přestože udělal to, co každej správnej novej smeták - nechal si provozního a vyměnil ostatní panáky na direktoriu, pokusil se rozbít tu mafii dílenskejch a papírovejch "nepostradatelnejch", nadává mu celej podnik i když všichni víte, že furt musí fungovat i podle ne vždy rovnýho zadání od Magistrátu (Šteiner je svině, to ví každej) a podle míry nutnejch kompromisů, protože kdekdo z postiženejch má vlivný strejčky v partaji. Tak je z tý reformy podniku stejnej paškvil jako z jakýkoliv "reformy" páchaný ODS.
Martin Dvořák existuje, protože má ještě mocnější přímluvce než je kdokoliv z ODS (dneska)a je mimo mocenskej dosah konšelskejch smradů z magistrátu. On vám LV rád objasní, o koho jde. Pan president toho pána taky rád.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12431
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 10:33:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestny - Pokud jste si ráčil všimnout, jsou tu dvě rozdílná období - Havel s Olgou, Havel s Dášou. Jistě jste si i vy povšiml masového odchodu jedné generace lidí (Karel Schwarzenberg, Medek atd.) a příchodu Mathého a spol. Tam je kořen toho Havlova bolavýho zubu, od tý nešťastný operace to už nebyl úplně pán svý vůle.

Možná ráčil, možná neráčil. Už si to nepamatuju...
Asi to tak bylo, ale i kdyby tak ho to větším v mých očích nedělá. Spíš naopak.

On, člověk, který měl respekt mnoha významných světových "hráčů"

To byli kdo, tihleti významní světoví hráči? A zase - i kdyby to byla pravda, tak znamená to něco? Takovej Dubček měl bezpochyby taky sypmatie celého světa. Ale řídit zemi nedokázal ani náhodou.
Stalin měl ve své době taky sympatie myriád světových "intelektuálů", zvláště těch tzv. pokrokových. A? Tohle nic neznamená.

byl náhle vystaven nesmiřitelné opozici a protihře, kterou podcenil. Podcenil fakt, že Klaus se nezastaví před ničím

Když čtu větu "nezastaví se před ničím", tak si vždy vzpomenu na pověstný projev v Rudolfinu.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12432
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 10:36:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak musím říct, že Klause nebo Dvořáka hodnotíte snad i celkem přijatelně, ale u Havla s vámi prostě nemůžu souhlasit. Problém asi bude v tom, že jste ve vztahu v VH příliš velký insider (abych použil oblíbný KáeMův pojem), a proto ho asi vidíte trochu jinak než běžný volič a občan (jako jsem já ).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12433
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 10:39:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LV - Povězte mi, co bylo skutečnou příčinou pádu Říma (říše)?

Kterého, toho v roce 476, 1453 nebo 1806?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 11:10:19    Odkaz na tento příspěvek  

LV - na zkoušení z dějepisu a udělování společenskejch klausur jste moc mladej, je mi vuršt, do jaký škatulky si mně strčíte, to je vaše řehole. Mohu vás ujistit, že tenhle traktát nebyl napsán ve víru emocí, pan president mně naposled vytočil v pubertě na horách svym nesnesitelnym trénováním kohokoliv a kdykoliv. Od tý doby si dávam sakramentskýho majzla, aby mi ten pán nemohl velet.
Já ho znam jako VK, ne jako funkcionáře, politika, státníka, tak se k němu budu vyjadřovat, jak mi srdce a rozum velí, kličkování je vaše řehole, já na milosti toho pána nevisim ai karierně ani za kapsu....

Klidně mu to dejte přečíst, že se s nim zase rád pohádam vo tom, esli je Hanspaulská liga vobrázek degenerace intelektuála na úroveň proletáře (fotbal hrajou idioti) i vo tom, že zase já nevidim nic tak aristokraticky manažerskýho na volejbalu a basketu. On vám jistě hned řekne mé jméno a vybalí definici ze škatulky vlastní - další nevděčnej spratek z bandy jeho staršího syna.

Člověka Klause bych za fotra nechtěl, ale baví mně a nemam vůči němu pocit nějaký zapšklosti, ale právě proto, že ho tak znam, si nebudu brát servítky nad jeho politikou. Já bych takovej soucit s tou modrou chátrou neměl. Tady u mně platí: Kdo krade a lže, letí. U něj to kdysi platilo taky, nevodpustim mu, že na starý kolena takhle slevil.
Jedinym důvodem, kterej pro mojí kritiku postačí, je pražská ODS. Horší pakáž v republice těžko pohledat. A víte za co? Za to, že nám osvícenou oposmlouvou otce zakladatele vypěstovala takový šmejdy, jako je Koukal, Kondr, Burgemeister, Šteiner, ale i Paroubek a Hulínskej. Pravá prázdnota a faleš politiky, do který pan president tak rád prstíkem mentorsky rýpe.
Z mojí generace "vyrostli" v ODS Vidím, Benda a Langer, jejich morálku bych shrnul slovem "strčprstskrzkrk" neboli "zum kotzen". To říká o ODs víc než její politickej program, protože s malym podvraťákem Bendou, zakomplexovanym "templářem" Vidímem (kupte mu tlustý podešve, von možná mentálně povyroste) a hanáckym pitomcem, kerýho jsem učil jezdit na eskalátoru, když přitáh do města vomotanej palestinou ve špinavejch džínách dělat tu revoluci, se žádná slušná politika dělat nedá.

Tak, Jeho Lordstvo, pěkně se snažte, dělejte, co šéfovi na očích vidíte, ať je z toho kariera, jakou máte před očima. Možná taky jednou.... a nebuďte smutnej, že se někdo jinej prostě narodil do toho, co jest cílem vašeho životního snažení. Jenom varuju, třebá náš dědek založil tu republiku, k jejíž chcípáckýmu zbytku se tu hlásíme, aby za ní odseděl sedm let v Dachau a pět na uranu. Vono stačí pár Démonů, a je to tu zpátky. Voni ty státnický řetězy kolem krku bejvaj u nás často tréninkem na oprátku.
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 11:32:49    Odkaz na tento příspěvek  

McB. Já jsem od momentu, kdy se prohodily první dámy absolutní outsider. Dobrovolně, protože mam na presidentství pohled spíš podobnej Medkovi a hraběti než panu Mathé a jinejm rudejm recyklátům. Navíc jsem pracoval pro protokol, ne jako politickej.
Ta "velká jména" - to je opravdu něco jiného než Dubček - ten znal osobně akorát ty, který ho přijeli "osvobodit". Srovnávat to s těsnejma osobníma vazbama na family Bush, narozdíl od Klause měl respekt Kohla, Genschera, držel na něj velmi Mitterrand - to byli lidi, který vyhráli studenou válku. To mluvim jen o lidech, který osobně řídili globální politiku. Nebudu tu jmenovat stovky menších jmen po celym světě, který zvednou telefon pokaždý, když Havel zavolá.

Mělo to až pitoreskní nádech - při hromadnym focení byl vždy problém - Havel se postavil ke kamarádům, následně vznikla tlačenice mezi těma míň významnejma, to byste koukal, kolik jinejch presidentů dbalo, aby na hromadný fotce byli poblíž Havla. To se Klausovi nepřihodí, von je opět antipodem, vod kterýho se při focení všichni odtahujou, maximálně je jim to jedno, kde stojej.
Víte, voni ty Rusáci bez těhle Slunečníků, Větrníků a Měsíčníků za zády, by neřekli - jo jasně, stáhnem se, bude to jen trvat dva roky, nečekali jsme to, nejsme připravený. Taky by asi Německo nekejvlo na to, že jim ppostaví v Rusku bydlení - i pro ty z Polska a od nás, nejen pro Putina a jiný dederonský okupanty. Bez Havla by jsme skončili jako Bulhaři, Rumuni, Jugoši. Mně jasně řekl jeden americkej zbrojař: Havel a Walesa jsou bojovníci proti rudejm, ostatní postkomouši jsou jen to, co zbylo po pádu sovětskýho impéria. Ty dva aktivně podporujeme, ostatní? Uvidíme....
Já tady nepresentuju mínění svoje, ale pozbíraný komentáře zahraničních Havlovejch souputníků.

Nakonec perlička - kdysi jsem, když Klaus řičel, že má menší proporci prostoru v médiích, poradil Medkovi, ať drze udělá rešerši světovýho tisku. Vyšlo mu, že Klaus byl za poslední měsic citovanej xkrát, z toho v 90% domácími zdroji, zatímco Havel byl mezitím citovanej v třináctinásobku zdrojů v 86 zemích světa. Přes to vlak nejede, Baine.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12436
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 12:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to je opravdu něco jiného než Dubček - ten znal osobně akorát ty, který ho přijeli "osvobodit".

Já ale nemyslím ty, koho kdo zná. Ale ty, kteří ho uctívaj jako symbol. A tady vidím mezi Havlem a Dubčekem skoro rovnítko. Víte, já mám k těmhle mezinárodně uctívanejm osobnostem dost velkou nedůvěru. Nejsem obdivovatel Nelsona Mandely, nechápu Nobelovu cenu míru pro Jásira Arafata. Západ mi v tomhle připadá hrozně naivní, už minimálně od dob Josefa "Unclea Joea" Stalina. Takže asi odtud pramení i ta moje nedůvěra k mezinárodní popularitě pana Havla.
P.S. - já bych tu větu napsal bez uvozovek . Pro chudáka Dubčeka byl Brežněvův zásah zcela 100%ně osvobozením.

family Bush, narozdíl od Klause měl respekt Kohla, Genschera, držel na něj velmi Mitterrand - to byli lidi, který vyhráli studenou válku.

V mých očích vyhrál studenou válku především Reagan, Thatcherová a možná tehdejší papež. Zmiňované západoevropské politiky, a zvlášť francouzského prezidenta, mezi velké bojovníky proti rudému zlu moc nepočítám.

Mně jasně řekl jeden americkej zbrojař: Havel a Walesa jsou bojovníci proti rudejm, ostatní postkomouši jsou jen to, co zbylo po pádu sovětskýho impéria.

Jo, tomuhle výroku přesně věřím. Ale opět víc vypovídá o Západu, než o Walesovi a Havlovi. Přes to taky vlak nejede.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1833
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 13:32:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A koukám pan Pocestný nikdy nedostal na svůj glejt veledůležitý razítko: Hrál s panem prezidentem volejbal

Tak to pak to mají opravdu těžký.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1584
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 13:32:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestný:
No nic, jste jen obyčejný namyšlený magor bez špetky vychování, frustrovaný, že sám je nula. Konec debaty, šanci jste dostal, ale s člověkem, jehož jediným programem je urážet druhé se nemíním zahazovat.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1585
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 13:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McBain, KM:

476.
Byla to totální devalvace měny (několik set tisíc procent během několika desítek let) a totální rozvrat trhu a státních financí. Jedním z posledních pokusů to zachránit bylo zavedení vybírání daní v naturáliích. S kulturním úpadkem to nemělo společného vůbec nic.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 13:54:48    Odkaz na tento příspěvek  

LV, s invektivama jste začal vy, teď tu trapě zkoušíte ostatní z toho, z čeho vás jistě pan šéf zkoušel u pohovoru, tyhle otázky jsou porád stejný.

Ještě byste měl osvětlit příčiny toho kolapsu měny, abychom od ekonomizace dějin pokročili k dějinám samotnejm.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 13:59:04    Odkaz na tento příspěvek  

studenou válku vyhrál především Reagan, Thatcherová a možná tehdejší papež... O tom zřejmě pojednává nedávno vydaná kniha "Prezident, papež a premiérka", kterou jsem nečetl.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1589
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 14:04:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zkuste připustit, že pan šéf si mne platí od toho, abych ho myšlenkama zásoboval, to za prvé, a že já si své šéfy vybírám, tudíž nemusím nikomu lézt do zadku a papouškovat ho, abych měl na chleba. Takže sbohem, pocestný, z vás nenávist a frusrace přímo sálají, každý kromě vás to vidí, a debata s vámi mi tudíž nepřináší nic krom ztráty času. Nedivím se, že při vašich přístupech jste to dopracoval takto.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12442
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 14:51:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O tom zřejmě pojednává nedávno vydaná kniha "Prezident, papež a premiérka", kterou jsem nečetl.

Ano . Já jí četl, líbila se mi, ale svým způsobem nepřináší nic nového. Snad jen to, kdyby sovětští vůdcové (konče Brežněvem) projevovali chvílemi trochu více smysl pro realitu (= ekonomické možnosti své a jimi ovládaných zemí), tak to vše možná mohlo dopadnout jinak. Ale to už je dnes asi jedno.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 15:39:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LV: Zárodky budoucího konce bychom mohli vystopovat již několik století před vlastním pádem Říma.

Ono z těch předchozích příspěvků, když se nad tím člověk zamyslí, je tak jedině na zvracení. Být loutkami v rukou velmocí ať z té či oné strany není nic povznášejícího. Vám pomůžeme, vám nepomůžeme, vy jste dobří, vy nejste, vás máme rádi, vás nemáme... Stát budovaný pod kuratelou těchto protikladů nemůže být nikdy státem občanů, ale jen znesvářených klik, ať to řídil Husák, Havel nebo teď Klaus. Přizvukovat silným, i když s nimi nesouhlasím, jen abysme z toho něco trhli, je ponižující pro celý národ. Tak nás také ostatní vidí a tak s námi i zacházejí. Mám čím dál silnější pocit, Pocestny, že svými květnatými filipikami neguješ sám sebe. Jestliže tě jeden bezvýhradný souhlas uvrhl v muka zatracení, tak jiný bezvýhradný tě z nich nevytáhne. Vážím si všech lidí, kteří mají nějakou vizi a tu se snaží svým životem naplnit. Byla-li takovou vizí tvého šéfa občanská společnost, tak proč ji hledal bezvýhradně v USA, které mají k čapkovskomasarykovské hřejivé lidskosti tak daleko. Z vděčnosti? Ale na vděčnosti se státy ani společnost nebuduje.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 15:47:02    Odkaz na tento příspěvek  

Hehe, dopracoval.... další termín se společného slovníku.
Teď z vás mluví pěknej socánek - z vás nenávist a frusrace přímo sálají, každý kromě vás to vidí, a debata s vámi mi tudíž nepřináší nic krom ztráty času. Nedivím se, že při vašich přístupech jste to dopracoval takto.

Von "každej" to holt vidí jinak. Vo lidech, který tvrděj, že si šéfy vybíraj, si myslim, že by měli brát nějakej vitamín, aby se jim projasnilo.

Holt si ani nemysim, že nebejt panákem na orloji Mistra profesora je nějaká pohana.

Je hlupák ten, kdo není králem ve svém malém království. To se ale dvořanů netýká.

Pro ostatní budiž symptomatickym, že Jeho Milost nám nedala jedinej protiargument, ale ráda soudí na naši morálku, úspěšnost a občanskou zachovalost. Chce se mi zvolat "Kdo jsou ti Havlové!???", ale to už tu bylo, je a bude.

Jeho Lordstvo bude muset povyrůst, aby se tu nevodkopávalo jako příručí, kerej si hraje na mnistra. Tim na hradě trpí i ta pani, co žehlí košile.
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 16:12:12    Odkaz na tento příspěvek  

Milky, pozor!
Von TGM tu svou první ústavu omrskl z tý americký, ČSR bylo "americkým dítětem" uprostřed toho hnědorudýho hnusu (Hitler, Pilsudsky, Stalin, Horthyi, Dolfuss) a jesti v evropě 20. let byla parlamentní demokracie, která vycházela z tý americký, tak to byla ta naše. Bez Wilsona nebylo žádný sebeurčení, tudíž žádná ČSR. Bez TGM, Wilsona a Pittsburgu bychom tu mluvili německy, i kdyby si Kramář založil v Obecňáku carství.

Osudem malejch národů je následovat ty velký a bejt jejich laboratoří budoucnosti (v malym se líp testuje to, co pak musí klapnout ve velkym).

Je proto lepší uvážlivě a velkoryse spojit svý osudy s někym, kdo svou vahou znamená podporu. To se nám nikdy nedařilo, viz Francie a UK u Mnichova (Francie nebyla schopna - jako ostatně vždy, UK si dělalo svojí politiku - ostatně jako vždy.

Kdyby si takhle počínal Izrael, tak vůbec nevznikl....
Nikdá tu nebyla řeč o "bezvýhradnym souhlasu" v tom široky pojetí - to se dá pouze u konkrétních věcí.

Víte, Milky, USA jsou jedinej stát z tý velký pětky, kterej nás nepodrazil. My je podrážíme tak, že kdybychom to takhle dělali Rusům, už jsme všichni v lágru.
Rus a Němec si vždy dělá jen co chce, kdo by ho zastavil?? (teda kromě američanů, že), Brit jakbysmet, ty fanděj jenom tam, kde jim sype, Frantík? nikdo vám nedá víc, než frantík slíbí, ale nečekejte, že se to doopravdy stane....
Američan většinou slíbí málo, ale když si s nim plácnete, víte že udělá vše proto, aby dodržel slovo.

Chtělo by to míň obecnejch povzdechů a víc reality. Utopie je hezký náboženství v jakymkoliv smyslu.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 947
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 16:20:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vrátím-li se k postavení a úloze DPP v Praze, tak s vhledem Pocestneho souhlasím. Na základě vlastního působení jako řidiče i informací od lidí z jiných pracovních zařazení je evidentní, že Dvořákův racionalizační "rozlet" se zastavil. Musel tvrdě narazit, protože úbytek o tisíc míst ze skoro 13 tis. žádnou vyšší produktivitu, a tedy ani efektivitu využití dotací, nepřinese. Magistrát tu má DPP pro zajištění MHD, pro poskytování velice výhodných míst za málo práce a hodně peněz pro své známé a v neposlední řadě zaměstnávání lidí, kteří by jinak skončili na pracáku nebo jako bezdomovci. Zároveň ale běduje, že ho veřejná doprava v Praze stojí třetinu rozpočtu. "Bruslit" v tom Dvořákovi nezávidím.
Je to samozřejmě za cenu poklesu nebo stagnace mezd nejen řidičů, stále se zhoršujících tratí, špatného pracovního zázemí lidí v provozních profesích. Jsem opravdu velice zvědav, co příští léta přinesou.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1591
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 16:22:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky: Ono to znehodnocování měny začalo už pár století před vlastním pádem Říma. Jenže nakonec neměly ani na vojáky. Btw, za Plantagenetů mělo jedno brnění cenu zhruba 16 vesnic.

Dnešní znehodnocování měny taky běží už několik set let, opuštění zlatého standardu to jen umocnilo. Stát má další a další požadavky na peníze, dnes navíc si každý myslí, že ho stát má dotovat, tudíž nejdřív začal mince ředit (když to udělal soukromník, byl upálen), a od Bretton-Woodských dohod máme peníze prostě nekryté, tím pádem jich stát může pustit do oběhu, kolik uzná za vhodné ... prostě si je natiskne. A mezitím, než se to definitivně sesype, jsme happy, tlacháme o kulturním úpadku a ochota ten stát bránit klesá. Pokus sjednotit Evropu to jen urychlí, přitom už dnes je jasné, že EU se do 20 let jako projekt zhroutí.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12446
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 17:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestny - USA jsou jedinej stát z tý velký pětky, kterej nás nepodrazil. My je podrážíme tak, že kdybychom to takhle dělali Rusům, už jsme všichni v lágru.
Rus a Němec si vždy dělá jen co chce, kdo by ho zastavil?? (teda kromě američanů, že), Brit jakbysmet, ty fanděj jenom tam, kde jim sype, Frantík? nikdo vám nedá víc, než frantík slíbí, ale nečekejte, že se to doopravdy stane....
Američan většinou slíbí málo, ale když si s nim plácnete, víte že udělá vše proto, aby dodržel slovo.


Ano.

LV - Dnešní znehodnocování měny taky běží už několik set let, opuštění zlatého standardu to jen umocnilo. Stát má další a další požadavky na peníze, dnes navíc si každý myslí, že ho stát má dotovat, tudíž nejdřív začal mince ředit (když to udělal soukromník, byl upálen), a od Bretton-Woodských dohod máme peníze prostě nekryté, tím pádem jich stát může pustit do oběhu, kolik uzná za vhodné ... prostě si je natiskne. A mezitím, než se to definitivně sesype, jsme happy, tlacháme o kulturním úpadku a ochota ten stát bránit klesá. Pokus sjednotit Evropu to jen urychlí, přitom už dnes je jasné, že EU se do 20 let jako projekt zhroutí.

Ano.

Zajímavý.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 17:10:35    Odkaz na tento příspěvek  

Ale Milky, stejně "narazil" Vlasta s kolečkem a Julínek se špitálama.
ODS nechce reformovat skutečně, to je jenom přeobsazení koryt svejma lidma. Nic víc, principy se nemění. O tom se jenom mluví.

Vo tom Římu vám LV nedopověděl o tom, jak holt stát nejdřív hypertrofuje plochou, pak atrofuje vnitřně, nestačí vybírat daně z míst, do kterejch "investuje" okupací, periferie cejtí svou rostoucí roli ochránce degeneráta SPQR a přestává centrum živit. Otroci jsou náhle křesťané jako my, centrum víry se přesune do Byzance, centrum ekonomiky neexistuje, všechno se dováží z kraje říše a tak to zdražuje s rostoucí spotřebou v místě výroby. Rok 476 byl koncem lhaní do vlastní "římský" kapsy. jinak nebyl v kalendáři poznamenanej ničim většim, než dalším neduležitym vyplundrováním dávno poraženýho města. Evropa byla už dávno v chaosu. Jedinej, kdo to přežil, byl papež. Ten je tim jedinym, co nám z toho Říma ještě zbylo živýho.

Jojo, a EU, tý dávam nejvejš rok nebo dva - to už sme taky slyšeli v jednom filmu...... co všecko musí svět udělat, aby měl Klaus furt pravdu........??
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12447
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 17:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestny - Osudem malejch národů je následovat ty velký

Co je to malej a velkej národ? Co jsou třeba Němci, naši historicky "největší nepřátelé"? Existuje vůbec nějaký "Němec"? Není to jen slepenec desítek malých národů, které v průběhu středověku přijaly jednu řeč, a v historicky nedávné době vytvořily jeden stát?
Je dnešní Sas od Drážďan příslušník malého, nebo velkého národa?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1594
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 17:40:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestnej, pořiďte si plakát Klause, nejlépe v nadživotní velikosti, a šipky ... prý to pomáhá.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 17:46:47    Odkaz na tento příspěvek  

Jeho Lordstvo má jistě nějaký vysvětlení k výsledkům těhle "nominantů pana presidenta" - http://aktualne.centrum.cz/domaci/soudy-a-pravo/clanek.phtml?id=6 11054
To jest pravomoc a odpovědnost hradu!! Kdopak se asi cejtí odpovědnej za tyhle juristy?? Von by taky našinec byl naiva, kdyby čekal od český justice tu "spravedlnost". Hlavně, že to Pospíšil zase nějak lidsky ocintá.... Jo, lordstvo, to jsou ty věci, který vás v mejch očích "representujou". Radši se nepátrejte po evaluaci.

McB" Tohle platilo do Bismarcka, dneska tam jsou Němci. Sasové by totiž už dávno zmizeli z mapy. Ano, Nemci jsou "velkej" národ, vedle Britů, Frantíků, Španělů, Taliánů a Rusů. Poláci jsou nemalý počtem, nevelký silou.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1595
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 18:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VK vám děkuje za podporu, pocestnej, neb je to právě on, kdo vede s justicí "válku". Nicméně podle NSS platí, že na jmenování je právní nárok a že prezident musí jen držet hubu a krok a jmenovat každého, koho se soudci rozhodnou vzít mezi sebe. A je to on, kdo se pokoušel odvolat předsedkyni NS, zjevně neschopnou řídit cokoli. Jste už vážně jen směšný.

A co se Sasů, dnes Němců týče, zítra budeme všichni Evropani a budeme velicí ...

(Příspěvek byl editován uživatelem lord_vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 23:15:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestny: Z dneška mám čerstvý zážitek. Celé dopoledne jsem jezdil kolem dokončované stavby Svobodné Evropy a Hlasu Ameriky. Působí vskutku "imperiálně". Asi pětimetrový železný plot na masivní betonové podezdívce s příkopem. Něco na způsob římského vojenského tábora na nepřátelském území. Euroatlantská kultura přechází do defenzívy. Jak říká Zygmunt Bauman, Bůh, pro kterého se nevedou války, je mrtev, státy, národy a kultura, pro které se nevedou války, jsou rovněž mrtvy.

Mcbain: Velikost států a národů není dána jejich genetickým původem, jak se někomu může zdát (např. původních starogermánů v Německu je dnes již jen zlomek), ale pohnutkami, na jejichž základě se tyto národy a státy konstituovaly a rozvíjely. Tak to alespoň cítím a nejspíš to tak i je.

Pocestny: Jsi spíše zastáncem multikulturalismu (USA, Německo) nebo zastáncem vytváření kulturně homogenních států za každou cenu - tedy povinné přijetí původní kultury a jazyka většinové populace imigranty (Francie). (Je to samozřejmě velice zjednodušené.) Multikulturalismus má mnoho významných odpůrců (i našeho presidenta). Chci si přečíst Smrt Západu od Patricka J. Buchanana, ale ještě jsem ji nesehnal. Přesto si myslím, že přinejmenším Evropa jde, ať chce či ne, cestou multikulturalismu, a že tak, jak ji máme v povědomí za poslední tisíciletí, se chýlí nenávratně ke svému závěru.

PS: Mám za souseda bulharského Turka. Je to velký patriot (samozřejmě turecký), přičemž jeho patriotismus má rozměr, s jakým jsem se u Čechů nesetkal - hraničí s fanatismem. Kam bys zařadil Turky. Já je řadím také k velkým národům, k evropským ale s výhradami.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12450
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 18. července 2008 - 08:32:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestný - Vo tom Římu vám LV nedopověděl o tom, jak holt stát nejdřív hypertrofuje plochou, pak atrofuje vnitřně, nestačí vybírat daně z míst, do kterejch "investuje" okupací, periferie cejtí svou rostoucí roli ochránce degeneráta SPQR a přestává centrum živit. Otroci jsou náhle křesťané jako my, centrum víry se přesune do Byzance, centrum ekonomiky neexistuje, všechno se dováží z kraje říše a tak to zdražuje s rostoucí spotřebou v místě výroby. Rok 476 byl koncem lhaní do vlastní "římský" kapsy. jinak nebyl v kalendáři poznamenanej ničim většim, než dalším neduležitym vyplundrováním dávno poraženýho města. Evropa byla už dávno v chaosu. Jedinej, kdo to přežil, byl papež. Ten je tim jedinym, co nám z toho Říma ještě zbylo živýho.

Nehodí se tohle náhodou přesně i na dnešní svět? Úplně stejně zanikla moderní evropská koloniání impéria, pěknou ukázkou je například to britské. Zavedeme ve feudálním zaoceánském světě civilizaci, necháme na svých univerzitách vystudovat inteligenci z "porobených" zemí, která nám pak impérium zevnitř rozloží. Pokud vím, tak Gándhí, Nehrú, Ali Jinah i Ho Chi Min byli absolventi evropských univerzit.
No a Evropské unii se může přihodit to samé. Najednou se Brusel může octnout na jejím okraji, zvlášť po vstupu Turecka...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3902
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 18. července 2008 - 09:01:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hm. M.Černý na to má moc pěknou písničku: Historie se opakuje a pak podobnou: 100 let. Problém je u vás všech v jediném - přesně v tom, na čem selhávají amatérští obchodníci s akciemi: Odhadují budoucí vývoj jen na základě vývoje v minulosti ("loni v srpnu akcie rostly, tak sakra jakto že ne letos", diví se pak). Neberete v úvahu budoucí změnu ostatních faktorů. V období globalizace informací bude velmi těžké se rozpadnout jako říše římská v období, kdy se k přenosu informací používaly pouze nohy. Kupříkladu. Jiné aspekty už vykoumáte sami.
Milky: myslím, že si Dvořák jen vybírá oddechový čas.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12453
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 18. července 2008 - 09:40:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co říkáš tomuhle? Není to něco, co do téhle doby a téhle části světa už dávno nepatří?

http://www.rozhlas.cz/komentare/portal/_zprava/476042
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3905
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 18. července 2008 - 09:50:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McB: To je v poho. Jednota v rozdílnosti protikladů. Globalizace informací a ekonomiky umožní individualizaci v kultuře, národnostní realizaci a podobně. Snad si nemyslíš, že zavedou hranice nebo rozdělí firmy? Před 50 lety musela držet pohromadě Jugoslávie, nemyslím, že by byla Evropa roztříštěnější vznikem 10 států místo ní, zejména až se trochu uklidněj :-)
Budoucnost patří bagrům!
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Pátek, 18. července 2008 - 10:05:07    Odkaz na tento příspěvek  

Milky. Ta Svobodka asi jinak už vypadat nemůže. Pevnost? Dokud tu pobíhá svobodnej terorista Minařík, má to svý důvody.

EU je podobná pevnost, zajeďte se podívat na její vnější hranici.
EU má proti římu jednu výhodu - jest postavena na rovnosti jednotlivejch částí (teoreticky - praxe jest přirozenou ukázkou, že rovnost neni) čili se tu nestane, že desítky utiskuvanejch / civilizovanejch národů budou živit pár degenerátů polehávajících ve vomitáriu.

Ano McB, dnešek je secese, je jedno jestli srovnáváme s pádem Říma nebo s počátkem Třicetiletý války. Proč?

Evropa byla sjednocena křížem, myšlenkou a vírou, která jí dala takovou hladinu svobody unitř říše, na kterou dosahujeme až dnes v Schengen. Bohužel pro Brusel, bude Evropa vždy vnitřně dichotomická, je tu "východ" a "západ" (církev), sever a jih (ekonomika a církev), tudíž není nikdy šance na společně špatný konsenzus. Cokoliv jednio domluví, druzí napadají, takže oponentura každý myšlenky je v EU daleko větší než v např. USA.

USA maj zdánlivou výhodu ve schopnosti akce, ale občas jim chybí ta oponentura nápadu, kerej potom skončí jako blamage (Vietnam, Somálsko, Irák).
NATO je svym způsobem geniální spojení obého - co EU neukecá, to Pentagon vybombarduje. Je tu ovšem ten problém, že eurolevice se snaží o likvidaci toho přirozenýho čtyřtaktu evropskýho, dováží si ve velkém závislé voliče - imigranty a demoluje poslední kulturní pravidla, na kterých naše kultura stojí.

Nás nezahubí žádnej arab nebo Číňan, my to stihneme sami, s mohutnou proporou karieristickejch šmejdů typu Tony Blair.

Jako letitej partner Britských firem a pozorovatel týhle země musim se smutkem v srdci konstatovat, že Velká Británie v tý tradiční, kalsický podobě už zemřela. Teď je tam podivná směsice socialismu a orwellovský multikulti totality.

Multikulti v týhle podobě, je naprostá sebevražda. Platí premisa, že pokud chce Pakistánec bejt tim, čim se narodil, ať sedí doma na zadku nebo migruje po světě koránu. Esli chce bydlet v Evropě, tak holt musí svý pákošství nechat doma a přizpůsobit se.
Vono neexistuje totiž žádný lidský právo, který by Pákošovi dovolovalo se přestěhovat do UK a pak požadovat od UK, aby mu v Birmingham zřídilo muslimskou reservaci a potlačilo práva místního autochtonního populu.
Mentalita Evropy je založena na původu - Američanem se stane každej, kdo se umí podepsat pod vyplněnou žádost. Čechem, Němcem se stanete jedině tak, že se tam narodíte, nebo máte rodiče tohoto původu. Multikulti to podkopává v samejch základech, je do po komunismu další levicovej nástroj, jak z nás udělat masu bezejmennejch homunkulů dusajících spořádaně v jednotnym Euromundůru jako falanga nový rovnosti v bídě, bratrství Orwellova typu a svobody na dvorku našeho sociálistickýho Eurokoncentráku.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12454
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 18. července 2008 - 10:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Snad si nemyslíš, že zavedou hranice nebo rozdělí firmy?

To si samozřejmě nemyslím, ale je zajímavý že o tom vůbec uvažujou. V dnešní době, na Západě...

Před 50 lety musela držet pohromadě Jugoslávie

No, a s jakým ohňostrojem se v nedávné "moderní" době rozsypala .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3906
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 18. července 2008 - 10:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě to přijde normální. Ty nevidíš tu dialektiku. Rozdělení jim umožní zůstat jednotnými. Rozdělí se jen v tom, co mají různé. To jim umožní zůstat jednotnými v ostatních věcech. To v době říše římské nešlo. Jugo: jasně ohńostroj byl, v případě jinech zemí nebyl a rozdělilo se se švejkovským klidem.
Budoucnost patří bagrům!
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Pátek, 18. července 2008 - 10:23:03    Odkaz na tento příspěvek  

Nacionalismus nebo internacionalismus jsou dvě protikladný malformace patriotismu. A o ten tu jde. Nepoužívat původ jako zbraň útočnou, ale ryze obrannou.
Pokud se chceme "globalizovat", tak ne tim, že z Evropy uděláme pověstnej Babylon, ale tim, co se děje už teď. Jde o tuhou obranu vnější hranice a co největší svobodu pohybu uvnitř. Sny o "celosvětovém míru a planetární kooperaci" nechme sovětským sci-fi autorům, protože to není přirozené, normální. Ano míchejme se, poznávejme, ale v rámci naší kultury a rasy. EUropu budoucnosti nestvoříme tim, že jí zavezeme sto miliony cizinců, tím její podstatu jen ředíme lidmi, kteří nesdílejí (většinou) ani naší víru, ani kulturu, ani mentalitu.

Nezlobte se, ale než abych toleroval či dokonce slyšel pákošovy kecy vo tom, že mu pivkem s kamarády na zahrádce rušim ramadán, to ho radši rovnou střelim do ksichtu. Nechci se dožít, jako můj kamarád z Oxford tho, až zůstanu posledním bílým v ulici a azízovi smradi budou každej pátek zvonit s otázkou, esli mi už došlo, že mám vypadnout.

Čeká nás válka - občanská, ukrutná a celoevropská. Začne ve chvíli, kdy tyhle šmejdi zjistí, že jejich doufání v imigrační upgrade Evropy na Eurábii neklapne. Potom budou hořet rychle ulice v UK, Francii, Španělsku, Itálii.

Voříškem zůstává Turecko - já ho vidim jako Izrael, kterej je nám platnej jako štít (dokud tam povládne žid), je prostě líp mít 70 milionů Turků na vartě jako východní výspa EU než je nechat propadnout negaci a mindráku, a časem je najít na mapě s mudžahedínama v jednom šiku. Většina Turků si sní velmi podobnej sen tomu našemu a sekularizovaná velmoc vojenská a průmyslová v tomhle regionu je k nezaplacení. Kecy o Kurdech a Arménech z míst, který spojujou Němce a Poláky, Italy a Slovince jsou poněkud podivný, přes těch 220 milionů mrtvejch jsme se domluvili, takže k domluvě s Turkem nám brání jen kulturní předsudek.
Je zajímavý, že proti Turecku nemá nic Balkán, kerej zažil, co Turek umí, ale komouš sarkoozy, kerej ví leda to, co vyčetl z bájivejch národních maďarskejch lží.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 18. července 2008 - 10:27:39    Odkaz na tento příspěvek  

Inu - je těžké psát o budoucnosti, když víte, že to bude o hromadách mrtvol.
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Pátek, 18. července 2008 - 10:29:23    Odkaz na tento příspěvek  

A poslední věc - jest naprostym omylem číst dnešní US politiku prismatem hloupých žvástů eurolevice. Přátelé, to nejhorší, nekrutější a nejvíce nehumánní z našeho pohledu nedřepí ani v Iráku, kerej jest v situace vnitřního rozpadu jako Libanon, ani v Iránu, kterej bojuje s USA o vliv nad muslimskym světem podporou veškerý iredenty kdekoliv a kdykoliv (Hamas apod.), ale překvapivě je to jedna tichá "přátelská" země na Arabském poloostrově, která má tolik zbraní, kolik jich mají všichni ostatní muslimové dohromady. Až opravdu nastane ta válka ras, ona povede muslimy ke zničení "západu". Všichni kolem ní chodí po špičkách......
Kterápak to je???
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Pátek, 18. července 2008 - 10:39:02    Odkaz na tento příspěvek  

Ta Belgie je notorická věc. V EU je to vlastně vuršt, jestli budou dál jedna federace nebo tři pidistáty, pro posici jednotlivce to mít žádnej význam nebude.
AŤ chcete nebo ne, tohle míchání tří kultur funguje asi tak stejně jako to československý. Navíc, kromě toho, že Vlám a Valon jest blbem jeden pro druhýho, bejt Valon jest nadávka francouzská, bejt Vlám jest urážkou pro Holanďana. Smutnym faktem je to, že vo frankofonního Belgičana nikdo ve Francii zvlášť nestojí, stejně tak jsem v letech, kdy jsem žil v Nizozemí, nikdy nezažil nějakej obrannej proslov holandskýho politika. Pro de Nederlandse je Vlám z Belgie takovej ťulpas, jako je Polák v očích německejch.
Tam prostě neni prostor pro víc než nízký hádky vo peníze a statut Brusele. Pokud se EU dohodne, že Brusel bude podobně federální jako Washington D.C., můžou se dělit zejtra. Kdyby se chtěli prát, oni si to Německo, Francie a Benelux ohlídají.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12455
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 18. července 2008 - 10:41:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kterápak to je???

Saúdská Arábie? je fakt, že výdajích na zbrojení v přepočtu na obyvatele byla v roce 2006 druhá na světě za USA. Otázkou tedy opravdu je - proč to dělají?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Pátek, 18. července 2008 - 10:47:33    Odkaz na tento příspěvek  

Káeme, máte naprostou pravdu - jak pomohlo rozdělení Čechům a Slovákům!. To je přirozenost vývoje, kterou, když je zastřešená vyšším společnym zájmem, nelze zastavit než nepřirozeným zásahem do toku událostí.

Ano, mnozí vyčítají EU snahu o fragmentaci území. Já mam pocit, že mnohdá je to k prospěchu věci, Ulster, Baskicko a Korsika budiž příkladem toho, kde by to zásadně pomohlo. A tomu velkonárodu a velkostátu nebude připadat tak potupný, když se kousíček deklaruje jako autonomní součást EU - ne původního národního státu. Je to prostě alternativa k "české cestě" při řešení sudetskejch záležitostí.
Ono to má taky platnost i v opačném směru. Když tak pozoruju to hromadění pakáže v Uherskejch Národních gardách, tak mně napadá leccos.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3907
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 18. července 2008 - 10:59:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McB a Pocestný: Obdivuhodně se shodujete s tím, co jsem tu psal - USA 2x udeřily těsně vedle a chystají se k tomu potřetí. Z hlediska křesťanské civilizace jsou pro ni největší hrozbou právě USA se svými neustálými omyly.
Jinak bych neviděl budoucnost tak černě - právě kvůli globalizaci. Japa skončil komunismus? Nikoliv válkou , jakkoliv se o ní 40 let mluvilo, ale rozkladem zevnitř, způsobeným ideologickým, propagačním a informačním působením zvenčí. Lidem na východě se ukazovaly západní obchody, muzika, móda. No a dneska už ani sebeuzavřenější muslimský stát nezabrání informacím o výhodách života v jiné civilizaci. A ty lidi to tam rozeberou sami. To je právě ten strašněj rozdíl oproti době před 50-100 a více lety. tehdy to nešlo. proto je tak ošidné hledat analogie k říši římské.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12457
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 18. července 2008 - 11:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to prostě alternativa k "české cestě" při řešení sudetskejch záležitostí.

Jenom odbočím - podle mě byly "sudetský záležitosti" především účelově vytvořený velmocenský problém. Ve skutečnosti se "Velkoněmci" na své sudetské soukmenovce dívali jako ti zmiňovaní Francouzi na Valony a Holanďani na Vlámy.
K.H.Frank a Konrád Henlein by mohli o svých úspěšných kariérách po roce 1938 vyprávět.

Ale to jen tak na okraj.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Pátek, 18. července 2008 - 11:48:30    Odkaz na tento příspěvek  

Tak tak Baine, správně to máte. Nejen to, ona tahle země zásobuje zbytek muslimska jednou velmi speciální skupinou "kulturních pracovníků"

Pravdu díte i v tom druhym, stačí se kouknout na to, co jest opravdovou záminkou UK pro Ulsterskej problém. Co je duležitější pro Iry? Domluva a sjednocení na základě původu. Co je nejduležitější pro Londýn? Udržet rudej mantl v Ulsteru "na ochranu našich protestantů". Vše kulminuje jednou ročně při královnou garantovanym buzerpochodu protestantů, kerý si připomínaj, jak před stoletíma pěkně vyvraždili katolíky pro větší slávu Britskýho impéria.
K čemu je Irům ta hannoverská Old Silly Cow a její skotskej komunistickej vládní pindal?
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Pátek, 18. července 2008 - 11:49:34    Odkaz na tento příspěvek  

Jinak mně napadlo - Milky, jestli hledáte "římskou" paralelu dneška, koukněte na Rusko....
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Pátek, 18. července 2008 - 11:57:48    Odkaz na tento příspěvek  

Tam je vidět to nebezpečí, který nám hrozí - vnitřní vyprázdnění myšlenky říše, její rozpad na vzájemně renegátský kusy, obrovská hromada žlutejch na Amuru, to bude nejlepší kandidát.

Ano rudý padli na srovnání se západem - u nás (na Balkáně a v Rusku těžko) Padli až tehdy, kdy lidi ztratili trpělivost s plánem ten západ "předehnat" a porazit v "boji o mír" (taky pěknej oxymoron.

Arabové ale nejsou v tomhle stádiu, oni jsou jako bolševik v sedmnáctym - v břiše nic, v hlavě chaos, přirozenost zvířete (kdo neuhne,, ten zemře) Arabové rostou do fáze, kdy jeden muslimskej Stalin stačí, je jich tam celá fronta. Naopak, my jsme zase v deziluzi, jako za Jakše. Dnes ovšem není proč, vše zlé si děláme navzájem sami, pokud společnost rozpadá na dvě nesmiřitelné půlky (politicky), je to jen výraz ztráty úcty k vyšším hodnotám, tedy tomu, co se nedá ani prodat, ani koupit. Oni - Rusové i arab - dobře vědí, že jsme přežraní, líní se hýbat a myslet a toužíme po posluze, abychom mohli lépe hnít. Oni nám dají tu posluhu, ale pak vezmou vše, jako to udělal bolševik.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1600
Registrován: 4-2005

Odesláno Pátek, 18. července 2008 - 12:25:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Belgii KRÁL nepřijal demisi premiéra ... před deseti lety nemyslitelné ...

V ČR se spekuluje, co udělá Klaus s Lisabonskou smlouvou ... před rokem si nikdo nechtěl připustit, že vůbec má pravomoc s ní něco dělat ...

Na scény vstupují hlavy států a přestávají být navenek jen kladeči věnců ... asi se něco začíná dít.

Proč vlastně ta Brusel tak zoufale trvá na Lisabonu, a současně jí není blbý říkat, že vlastně vůbec o nic nejde?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 2-2006

Odesláno Pátek, 18. července 2008 - 12:37:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ta Brusel
Brusel po vzoru ?

Že by byrokracie jako forma zřízení? S jídlem roste chuť...
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1603
Registrován: 4-2005

Odesláno Pátek, 18. července 2008 - 15:25:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobku, to ještě neznáš? Vymysleli jsme to na Psu asi před třemi lety a ono se to začívá vžívat. Autorem je tuším kolega PeS:

Máme:
1) ten Brusel, hlavní město Království Belgie, vzor hrad, a
2) tu Brusel, hlavní město EU, a ano, vzor jsi trefil zcela správně :-)

P.S.: Lze použít i jako kletbu - je to mnohem sprostší a tolik to neuráží:-)

(Příspěvek byl editován uživatelem lord_Vetinari .)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 18. července 2008 - 15:32:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: S předvídáním budoucnosti z minulosti - souhlas.
Pocestny: Východ (sovětský) se snažil soupeřit se Západem zbraněmi (technikou, vědou), které mají svůj přirozený původ na Západě. Jsou Západu vlastní (asi jako jóga Indům). To byla samozřejmě chyba. V tom nikdy Východ nemohl být lepší a Západ porazit. Proto také komunistický blok prohrál. Skutečný Východ ale se Západem prohrát nemůže. Nikdy podobné soupeření nepřipustí. Pokud jsi měl toto na mysli, tak také souhlas.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.