K-report
 

Archiv do 14. března 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Autobusy a trolejbusy » Autobusy na Kladně » Archiv do 14. března 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Cech1992
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 14. února 2009 - 17:55:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dandy - Rozdělov:

A co takhle:
1 ... - Vítězná - U kostela - Tolstého - Rakovnická (T) - Ol. Holcmana (Z) - Ludvíka Kuny

4 Zkrácená do trasy Nám.Svobody - Dvorská - (Dřetovice)

5 V dopravní šp. PD všechny spoje a mimo spičku PD a o víkendu v intervalu 60 min. Prodloužena o úsek ... - Sportovců - Doberská - U Zvonečku.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1642
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 14. února 2009 - 18:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1 ... - Vítězná - U kostela - Tolstého - Rakovnická (T) - Ol. Holcmana (Z) - Ludvíka Kuny

Jeda proč tak krkolomě a složitě? Jednak ty ulice nejsou uplně nejširší, když vezmuv uvahu že na lince č.1 by měli jezdit kloubové autobusy tak tady nevím jak by jezdily. ta trasa ulicí Ludvika Kuny, naměstí Jana Opletala a ulicí Josefa Fremla by při dodržení zprávného parkování bylo pro provoz MHD místa celkem dost.

4 Zkrácená do trasy Nám.Svobody - Dvorská - (Dřetovice)

S tim souhlasím, příměstské linky které jezdí po okolí Kladna do cca 15Km by měly být ukončeny buď na náměstí Svobody nebo na autobusovém nádraží.

5 V dopravní šp. PD všechny spoje a mimo spičku PD a o víkendu v intervalu 60 min. Prodloužena o úsek ... - Sportovců - Doberská - U Zvonečku.

Touto trasou už jednu dobu přeci MHD jezdila a její zrušení mělo určitě smysl. Do ulice sportovců bych autobusy znovu netahal a nechal jí pro IAD. Spíše by to chtělo něco udělat z točnou "Aquapark" která je dost stísněná.
M1 - Maracaibo
Cech1992
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 14. února 2009 - 20:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dandy:

Tohle by už mohlo fungovat v pravidelném provozu.
Vedení trasy (ulice)
MHD 1 (tam):
... - Vítězná - Doberská (0 zast.) - Štefánikova (3 zast., 1. 25 m po odbočení z ulice Doberská, druhá před křižovatkou Štefánikova X Husova a poslední v této ulici 5 m před odbočením do ulice Rakovnická) - Rakovnická (0 zast.)- Ludvíka Kuny

MHD 1 (zpět):
Ludvíka Kuny - nám J.Opletala - Fr. Hamouze - Doberská - ...

Vedení trasy (názvy zast.):
MHD 1 (tam):
... - Vítězná - U kostela - Doberská - Štefánikova - Rakovnická - Ludvíka Kuny

MHD 1 (zpět):
Ludvíka Kuny - Nám. Jana Opletala - Doberská (dnešní zast. MHD 4) - U kostela - Vítězná - ...

MHD 4 necháme zkrácenou (předchozí příspěvek)a MHD 5 necháme tam, kde je.
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2036
Registrován: 6-2006

Odesláno Sobota, 14. února 2009 - 20:30:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spíše by to chtělo něco udělat z točnou "Aquapark" která je dost stísněná.

To bych neřekl. Teď, když tam není takový provoz cyklistů, maminek s kočárky a lidí, směřujících na Sletiště je točna celkem dostačující. Ale v letních obdobích jsem tam na svém bicyklu byl několikrát svědkem motanic cyklistů se schluchátky na hlavě a jistě bez helmy mezi chodci a autobusem...

Dále bych byl pro opětovné zavedení názvů zastávek Rozdělov, sever a Rozdělov, jih.

(Příspěvek byl editován uživatelem Lc_736_/_c_954.)
® lc.rajce.idnes.cz ¬
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 10-2005

Odesláno Pondělí, 16. února 2009 - 11:36:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4 Zkrácená do trasy Nám.Svobody - Dvorská - (Dřetovice)

S tim souhlasím, příměstské linky které jezdí po okolí Kladna do cca 15Km by měly být ukončeny buď na náměstí Svobody nebo na autobusovém nádraží.


Tak s tím bych zas nesouhlasil já. Linka MHD č. 4 je primárně linkou MHD tudíž by zde něco jako příměstská doprava (vyjíždění za město) mělo mít vedlejší efekt, hlavní je služba pro město Kladno a jeho obyvatele. tudíž netuším proč ji stejně jako ostatní opravdu příměstské linky (které jsou primárně určeny k návozu obyvatel z okolních obcí do města) ukončovat v centru. Už jsem tu psal několikrát názor, že MHD nejdále do druhého pásma. zbytek už jen čistě příměstské linky.

Cech 1992: Zkus se podívat do neletecké mapy a možná ti dojde, že to tvoje: "Tohle by už mohlo fungovat v pravidelném provozu" není moc reálné, jelikož tvoje linkové vedení projíždí asi třikrát jednosměrné ulice v protisměru. Druhá věc, kterou bych považoval za chybu je, že vytváříš strašně dlouhý "blok", ve kterém jsou snad čtyři zastávky než dojedeš na konečnou. V praxi tak dovezeš sice pár lidí velmi blízko domovu, ale pokud budou chtít jet do centra budou se stejně jako dnes muset sebrat a šlapat buď až na konečnou nebo do Doberské. Podle mě by měla mít bloková konečná co nejmenší počet "jednosměrných" zastávek, jinak se prakticky snižuje její funkčnost.

Tady bych souhlasil s Dandym. Možnost zrušit konečnou Rozdělov a protáhnou po II/238 až k rozdělovskému hřbitovu., kde by vznikla jednoduchá smyčka. A v prostoru křižovatky Rakovnická X Smečenská realizovat odpovídající kruhový objezd (né paskvil jako na růžovém poli, kdy na místě kde je dostatek prostoru vytvoříme co nemenší kruhový bjezd a aby to neměli, hlavně řidiči autobusů a kamionů, tak lehké, ještě jim ho vyosíme ).

U sletiště by bylo úplně ideální smyčku zrušit a využitý prostor nějak zkulturnit + zde vytvořit kruhový objezd v dostatečně velkorysých parametrech, tak aby umožnil zrušení hned dvou T křižovatek jdoucích velmi blízko za sebou (rozhodně by to bylo lepši než budovat nesmyslný kruhový objezd u dispenzáře). A linku protáhnou dále ulicí Sportovců. Nevím proč by zde MHD nemohla existovat, pokud by vznikli zastávky se zálivy. Ovšem ne webu města jsem se dočetl, že: "...dle posledních trendů v posuzování bezpečnosti silničního provozu realizace zastávek na jízdním pruhu chápána jako projev zklidňování dopravy a humanizace dopravního prostoru....", takže vybudování zálivů na této komunikaci by mohl být až "nepřekonatelný" problém, v tom případě bych tu MHD stejně jako Dandy vidět nechtěl, jelikož by zde zbytečně zdržovala.
Míč!... Já nechal ve vlaku míč!
Cech1992
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 16. února 2009 - 15:50:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukasek - objezd:
Kruhové objezdy můžou přinést řadu výhod i nevýhod. Město je s nimi spokojeno, tak očekávejte další kruhovky následujících letech. Co říkáte na umístění dalších kruhových objezdu.
odkaz
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 10-2005

Odesláno Pondělí, 16. února 2009 - 16:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cech1992: Až přestaneš psát bezvýznamné fráze a bezmezně věřit novinám a všemu o čem v nich píší tak se můžeme bavit.

Město je s nimi spokojeno - to neznamená, že jsou s nimi spokojeni řidiči, kterým by měly objezdy pomoci, místo toho se kolikrát stanou jejich noční můrou (o čemž už jsem psal). Jinak ten paskvil na který dáváš odkaz to je teda dílo

Jen tak na okraj silnice I/61, kde chce město vybudovat dva kruhové objezdy a o jednom dokonce uvažuje, tak nepatří kraji ale státu a spravuje jí ředitelství silnic a dálnic. I kdyby tu město chtělo nakreslit byť jedinou bílou čáru, má smůlu!
Nehledě na to, že tato silnice má být podle územního plánu Středočeského kraje zkapacitněna a zmíněné křižovatky buď zrušeny nebo přestavěny na mimoúrovňové, tj. takové které pro tuto komunikaci budou přínosem. Ono je totiž důležité si uvědomit, že se jedná o silnici na obou svých koncích sloužící především jako přivaděč k rychlostním silnicím, a né o místně obslužnou komunikaci.

Nejsem odpůrce kruhových objezdů všeobecně, ale takovéto křižovatky musí mít určité parametry a hlavně smysluplné využití. Bohužel tohle všech město Kladno neřeší. Kruhové objezdy se poslední dobou chtějí postavit všude. Ale pokud budou vypadat jako u Růžového pole, nebo u dispenzáře, tak to radši žádnej, jelikož to jsou bohužel zpatlaniny první třídy.

omluva za OT
Míč!... Já nechal ve vlaku míč!
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2043
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 16. února 2009 - 18:04:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No zrovna ten u Růžového pole považuji za celkem povedený. Ale s názorem na Lukaskův názor ohledně kruhového objezdu u Nemocnice mohu bohužel pouze souhlasit. KO u Sletiště bych ale v současné době, tj. vzhledem k uzavření rozdělovského mostu nepovažoval za špatné řešení. Muselo by se to ale vymyslet chytře, ne, jako u zmiňovaného dispenzáře...
® lc.rajce.idnes.cz ¬
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1644
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. února 2009 - 18:45:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K linkovému ve starém Rozdělově, včerá jsem přes tuto část města jel autem a měl jsem možnost si prohlédnout ulici Doberskou a část ulic Josefa Fremla a Františka Hamouze. Jednosměrnost co tu zmiňuje Lukasek je zrovna u části ulice Františka Hmouze, tak že tu bych pro vedení linky MHD vypustil určitě. Problem s šířkou by byl také v ulici Josefa Fremla a samotná ulice Doberská také neni zrovna ideální zvláště když jsem včerá viděl jak místí obyvatele parkují. Zkrátka začínám se přesvědčovat že prodloužení linky MHD po ulici Rakovnická k rozdělovskému hřbitovu kde by vznikla nová "točna" by bylo nejschůdnější.

Ke kruhovím objezdům, ten co je u dispenzářě je jen prozatímní. Byl narychlo zplácán díky situaci co vznikla při uzavírce nadjezdu u žst. Kladno město. Někde jsem četl že ve výhledu dvou - tří let by zde měla vzniknout kruhový objezd trvalý.
M1 - Maracaibo
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 12-2008
Odesláno Pondělí, 16. února 2009 - 20:20:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten kruhový objezd měl být původně už od začátku trvalý,pak se ale magistrát rozhodnul že kdyby byly ve městě dvě velké uzavírky najednou tak by byly velké problémy v dopravě(např.kolony).Proto je ten kruháč zatím provizorní.
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 10-2005

Odesláno Úterý, 17. února 2009 - 11:46:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lc: Ty si nikdy nejel po kruhovém objezdu na Růžovém poli? Zkus se někdy podívat, jak pomalu musí kamion projíždět Unhošťská - Unhošťská směrem z města, autobusy směry Unhošťská - Okrsek 4 a Americká - Okrsek 4. Většinou velmi pomalá jízda, s přejížděním toho poměrně vyvýšeného obrubníku, který dle mého zrovna nebude dělat dobře třeba skeletům autobusů, kór když jej přejedou několikrát za den. Ten objezd je malý, vyosený od křižovatkových větví a celkově podhodnocený, ač nevidím jediný zásadní důvod proč tomu tak muselo být. Jediný kruhový objezd, který se na Kladně povedl je ve Vodárenské ulici.

Dandy, Marek kubík: A co se tím, že se objezd po dostavbě mostu postaví natrvalo změní? V prostoru křižovatky není moc místa na to, aby se nějak zásadně změnily parametry křižovatky proti dnešnímu provizoriu.

Dandy: Určitě, konečná u rozdělovského hřbitova, by byla opravdu nejjednodušeji realizovatelná.
Míč!... Já nechal ve vlaku míč!
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 12-2008
Odesláno Úterý, 17. února 2009 - 14:37:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukasek:Souhlasím s tím že parametry křižovatky jsou tristní,autobusy se tam špatně otáčejí.Potřebovalo by to tam nějak předělat.
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2047
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 17. února 2009 - 17:39:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ono to asi bude tím, že ty KO jsou dostavovány na normální křižovatky a tak se snaží využít minimálního prostoru jak to jde.
® lc.rajce.idnes.cz ¬
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 12-2008
Odesláno Středa, 18. února 2009 - 18:55:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak mě napadlo proč nepostavili ten KO tedy na jiní blízký křižovatce,kam by se vešel líp.Tímto nemyslím žádnou konkrétní křižovatku.
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 12-2008
Odesláno Středa, 18. února 2009 - 19:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lc:Dík za odpověd,napadlo mě když to napsal proč ten KO nerozhodly postavit na jiné blízké křižovatce kam by se vešel líp.Když jsem přemýšlel tak mě akorát napadla křižovatka u zimního stadionu,co vy na to říkáte?
Závod_XY
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.162.18
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 14:50:28    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den,
díval jsem se na přehled vozů ČSAD Kladno (viz odkaz na soubor v příspěvku ze 13. ledna). Neví někdo, jak je to aktuálně s nasazováním "krátkých" Karos řady 700 na linkách MHD? Jsou některé nasazovány pravidelně na určitá pořadí (spoje)? Rád bych si je vyfotil na některých pro mě zajímavých místech.
Jinak zajímá se někdo o historii zdejší MHD (90. léta a starší) nebo je dokonce pamětník (80. léta)? Měl bych nějaké dotazy.
Předem děkuji za odpověď.
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2053
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 17:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

co vy na to říkáte?
Že je tam ještě méně prostoru, než u nemocnice . Ale obávám se, že záměrem zde nebylo prostě někam šoupnout KO, ale vystavit ho zcela systematicky právě k nemocnici.
® lc.rajce.idnes.cz ¬
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 12-2008
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 19:14:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ti děkuju za odpověd,byl to jenom můj návrh.A ten KO jsem myslel umístit na tý světelný křižovatce.

(Příspěvek byl editován uživatelem marek kubík .)
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2057
Registrován: 6-2006

Odesláno Pátek, 20. února 2009 - 14:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlásím, že C 954, 2S4 2753 má novou CVR. Je nenápadná, modro-bílá. Její obsah zjistím časem.
® lc.rajce.idnes.cz ¬
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2058
Registrován: 6-2006

Odesláno Pátek, 20. února 2009 - 16:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  





Nemá, prosím, někdo fotku 3S5 1958 zezadu ? Kvůlivá modelu . Děkuji !
® lc.rajce.idnes.cz ¬
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2059
Registrován: 6-2006

Odesláno Pátek, 20. února 2009 - 17:26:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak model je již hotov. Co na něj říkáte ?


® lc.rajce.idnes.cz ¬
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 12-2008
Odesláno Pátek, 20. února 2009 - 17:28:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máš ho pěknej.

(Příspěvek byl editován uživatelem marek kubík .)
Lospájos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 25. února 2009 - 09:48:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže naše "mamba" to má už za sebou :-(
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2074
Registrován: 6-2006

Odesláno Středa, 25. února 2009 - 16:34:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cože ?! Já nedávno mluvil s řidičkou a ta mi říkala, že ještě rok bude jezdit, že nedávno prošla TK. No tak ještě že jsem si jí stačil pořádně nafotit.
odkaz

® lc.rajce.idnes.cz ¬
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 12-2008
Odesláno Středa, 25. února 2009 - 19:24:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lospájos:Nemoh bis sem prosím napsat nějaké informace?
Trainzaklancelot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 921
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. února 2009 - 00:21:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím Vás, nemá někdo seznam Karos 7xx na Kladně s reko i nereko zadkem a jejich SPZ? Je mi jedno, zda to je městské, či meziměstské provedení, ale zda existuje nějaký seznam.
Předem díky
"vlečky na kladensku mají ještě budoucnost"
www.siky-zeleznice.nafoceno.cz
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 10-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. února 2009 - 11:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lc: Já bych asi předpokládal vyřazení KDA 03-70 kvůli vzniku závady kterou již nemělo cenu, pro stáří autobusu odstraňovat.

Jinak pro zajímavost:
B732.40 KDA 03-70 byla dodána k ČSAD Kladno v červnu roku 1989. V MHD Kladno jezdila pod ev. č. 30. V roce 1998 prošla GO.
Míč!... Já nechal ve vlaku míč!
Chuckie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 26. února 2009 - 19:21:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč jsme se museli rozloučit s Mambou netuším. Sám na ní nemám moc dobré vzpomínky a tak jsem skoro rád, že už odešla na zasloužený odpočinek. Budiž z ní vyrobeno mnoho užitečného.
Pokud se nepletu, jsou teď na Kladně v provozu poslední dvě čisté 732. Tuším že to jsou KDA 24 13 a KDA 24 15. Na jiné jsem v posledních 14 dnech neměl štěstí. A 732.1666 do toho nepočítám, protože mají kulaté 93x zadky. Ty jsou tuším ještě 2. KDA 24 15 jezdí celkem pravidelně na lince číslo 12. KDA 24 13 potkávám okolo 13:45 na Náměstí Svobody na lince číslo 7 do Smečna. Potom přejíždí na Stochov, kde rozváží děti z tamní soukromé školy.

Otázka - nemáte někdo foto a podrobnosti k autobusu BEZA-TOUR co jezdívá zaměstnaneckou linku okolo 13:15 z Náměstí Jana Masaryka? je zelenobílý a vypadá to na atmose s nápravou Rába.
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2077
Registrován: 6-2006

Odesláno Pátek, 27. února 2009 - 13:52:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

B 732.1666 jsou ještě čtyři - KDA 48-63, 48-64, 48-65 a 48-66.

Chuckie:
Zeleno-bílý - nebyl by bližší popis ? Není to náhodou C 734 ? Ď

Jinak hlásím novou CVR na plastová okna Bohemia Plast a sice na C 954 zátím neznámé RZ/SPZ. V pořadí je to již 6. reklama tohoto typu, z toho jedna se vyskytuje na voze C 734, 3S5 7707 dopravce Zdeněk LAMER - Autodoprava.
® lc.rajce.idnes.cz ¬
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 12-2008
Odesláno Pondělí, 02. března 2009 - 15:38:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj,dnes se mi zdál sen,kde byl městký autobus Karosa Crossway LE v zelenobílém nátěru,takže asi byl pro PID. Lc:Karosu B732 zelenobílém nátěru,už jsem také viděl.
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2092
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 02. března 2009 - 16:11:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kde byl městký autobus Karosa Crossway LE v zelenobílém nátěru,takže asi byl pro PID
Jakou má souvislost zeleno-bílý nátěr s provozem na PIDu v době, kdy už je všechno červeno-bílé ?

Ta zelená B 732 Beza - tour je nějaká novinka ?

Na A29/24 ( nejsem si jist ) se v poslední době objevuje jeden ( možná ) Crossway LE s širokými přednímy dveřmi a automatickou převodovkou ( myslím ). To je novinka, nebo jeden z těch starších ?
® lc.rajce.idnes.cz ¬
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 12-2008
Odesláno Pondělí, 02. března 2009 - 16:24:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lc:Ten autobus Karosa Crossway LE jsem dnes viděl na lince 29.

(Příspěvek byl editován uživatelem marek kubík.)
Chuckie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 1-2009
Odesláno Pondělí, 02. března 2009 - 19:41:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad BEZA-TOUR
dnes jsem viděl ještě červenobílou 735 a Modrobílou nevím co. Ale 732 určitě ne. Obojí bylo buď 735 jako ta červenobílá, nebo 734 Troje dveře to určitě nemělo. Podle absence výfukového otvoru v nárazníku bych typoval absenci turba. A u toho zelenobílého byla vidět i "velká" zadní náprava Rába... Ale nemám jak to blíže prozkoumat.
a mám pocit, že to jezdí svoz pro FURUKAWA Unhošť
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2093
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 02. března 2009 - 20:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

13:15 na náměstí Jana Masaryka je pro mně dost nereálný čas, bohužel.
® lc.rajce.idnes.cz ¬
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 10-2005

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 11:39:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lamer začíná od příštího týdne jezdit na nové lince Kladno - Praha, Stodůlky: viz ve vedlejším vlákně.
Míč!... Já nechal ve vlaku míč!
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2095
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 15:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mnou zmiňovaný Crossway LE je skutečně nový ! Jeho RZ je 9S2 3769 a vyskytuje se na lince A29.


® lc.rajce.idnes.cz ¬
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 10-2005

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 18:37:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je přesně to o čem jsem zde psal a čeho jsem se obával. Proč se musí kupovat na příměstské linky městské provedení autobusu, to opravdu nepochopim. V příštích objednávkách už tedy očekávejme pouze tuto zrudnost a to ještě ve třídvéřovém provedení aby se to dovedlo do dokonalosti. A bude úplně jedno jestli ten autobus bude jezdit na lince MHD č. 7 nebo na linkách do Stochova a do Strašecí nebo na A24. Pánům z ČSAD asi připadají tyto relace rovnocenné
Míč!... Já nechal ve vlaku míč!
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2097
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 19:59:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba je ten vůz na A29 jenom dočasně. A jedná se o jednokusovou dodávku, nebo toho je / bude víc ?
Ale zase to berte tak, že má kouřový skla, takže na meziměsto hotový luxus.
® lc.rajce.idnes.cz ¬
Chuckie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 1-2009
Odesláno Středa, 04. března 2009 - 12:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukasek: Asi bych trochu brzdil se zavrhováním městského busu na příměstské linky. Osobně si myslím že na některé linky - v délce do cca 30 minut a autobus tam staví každou chvilku - byl hlavně ve špičce městský autobus výhodou. Myslím tedy alespoň 954 a nebo Crossway...
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 04. března 2009 - 13:33:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prosil bych dále nerozvíjet tuto teorii
vzhledem k rotaci SID autobusů na všech linkách a jízdní době většiny linek do 30 minut a stavění každou chvíli by se daly městské busy vypravit všude
Ale je sakra rozdíl, zda 20 minut stojíš a nebo 20 minut sedíš, protože příměstský bus má o 12 židlí více.
Chuckie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 05. března 2009 - 18:44:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko Proč nerozvádět? On je taky sakra rozdíl pokud jedeš novým a slušným autobusem, nebo starou Karosou 7xx či 93x... Tvoje prohlášení o sezení je pravdivé, však ukazuje na jistou "pohodlnost" cestujícího, který nejezdil dopravou třeba v Praze, kde by jsi si nesedl i s 50ti místy... a to i na linkách delších jak 30 minut...
Navíc velmi často v linkových autobusech s 40 místy začínají lidé stát v uličce již při obsazenosti okolo 30 cestujících. Tj stejně jako u městského...
A obzvláště na školních příměstských linkách by třeba širší začátek uličky a i širší prostřední dveře, jako jsou u výše zmíněného Crosswaye, velmi pomohly v plynulosti nastupování a vystupování...
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. března 2009 - 19:11:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

chuckie: a nějaký standard dopravy Ti asi nic neříká viď. Všechny linky ČSAD Kladno mají nástup předními dveřmi, ostatní jsou pouze pro výstup, takže zrychlení odbavení je sporné.
Není to o pohodlnosti, je to o tom, že pokud hodláš na SID linkách provozovat 3 dvéřové autobusy tak nepočítej s tím, že Ti na to budu jako zákazník přispívat, protože nevidím jediný důvod, proč bych měl 30 minut stát a nebo zjišťovat že to víc jak 70 nejede. Naštěstí na linkách do Prahy jezdí něco jako konkurence zvaná ANEXIA Rakovník a krom mimořádných vyjímek jsem se v poslední době u ní nesetkal s ničím jiným než s 935 nebo Crosswayem.
Zkus městské autobusy nasadit na A55, A56, které jezdí na Prahu a jsou přeplněné, jízdní doba podobná, uvidíš kdo tím bude jezdit.
PS: dopravou v Praze jsem jezdil cca 15 let
Ve většině případů (krom jednoho dvou spojů za den) SID BUS ČSAD Kladno neveze víc jak 35 lidí. Pokud někde jezdí na spoji pravidelně 80 lidí a více, je to pádný argument pro další spoj. Ale nevšiml jsem si.
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2100
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 05. března 2009 - 19:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Časem by také mohl dělat problémy automat.
Apropo, jak je na tom automat u 7S4 1357 po roce provozu na A24 ?
® lc.rajce.idnes.cz ¬
Chuckie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 05. března 2009 - 20:11:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko no, myslím, že by to asi chtělo i jiný názor...
Příklad s 55 a 56 je spíše demagogie... Nebo s Prahou...
A to že to nejede víc jak 70... kolikrát tak rychle jede bus mezi Např Kladnem a Unhoští? či Vysílačkou? či Strašecím?
A v rámci standardu - asi by to spíše chtělo, aby nasazované autobusy byly v rozumném stavu... Aby byly úsporné k životnímu prostředí a aby byly vytěžovány rozumě...
LC ad automat, dovoď si sám - jak často je na 24 tento autobus nahrazen jiným?... Co vím, tak největšího peška dostal právě ten s klackem... A ani tam jsem neslyšel, že by to bylo pro poruchu převodovky...
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2101
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 05. března 2009 - 20:20:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co vím, tak největšího peška dostal právě ten s klackem... A ani tam jsem neslyšel, že by to bylo pro poruchu převodovky...

Jak to myslíš ?
® lc.rajce.idnes.cz ¬
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 10-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. března 2009 - 21:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chuckie: Tak o potřebě nových vozů tady nikdo nepochybuje. Ty by přišly tak jako tak, ale když příjde městský bus místo vhodnější lnkové/příměstské varianty, je to prostě špatně.
A příklad s A55/A56 (A Anexíi) rozhodně není demagogie, naopak je zde krásně vidět jak dokáže zlepšit konkurence kulturu cestování. Kdyby totiž existovalo něco takového i uvnitř SID tj. více dopravců kteří by se ucházeli o časově omezené licence na linky (neplníte podmínky, jezdíte nevhodnými vozidly - neschledanou), poté by dnes na A29 možná místo City verze jezdilo Interurbano a třeba i s klimatizací. A bohužel dokud k nějaké takovéto revoluci nedojde, tak se tento "móres" nakupování a nasazování hromad městských autobusů, započatý v roce 2006, nevymýtí. (první LE budiž čestnou vyjímkou)

A to že to nejede víc jak 70... kolikrát tak rychle jede bus mezi Např Kladnem a Unhoští? či Vysílačkou? či Strašecím?

Já nevim možná se pletu, ale pokud mám dva autobusy (se schodným motorem a převodovkou) jeden zpřevodován na Vmax 70km/h (abychom byly objektivní city verze LE má v kroužku 85km/h) a druhý na Vmax 100km/h, pak při nějakých 65km/h Bude jeden autobus mít nižší otáčky motoru = nižší spotřeba a zároveň nižší opotřebení pohyblivých částí pohonného ústrojí. Který to asi bude. Nebo se snad pletu (a tím i třeba železničáři se zvyšováním maximální rychlosti na lokomotivách i když třeba samotnou Vmax nelze pravidelně využívat)?
Míč!... Já nechal ve vlaku míč!
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 06. března 2009 - 09:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V tomto směru bude zajímavý pohyb cestujících mezi A24 a Lamerem, nicméně tento týden na negarantovaném pořadí A24 jezdi 936.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 06. března 2009 - 13:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nový LE co se týče vnitřního uspořádání není až tak tragický, ale přední dveře jsem nepochopil, než nastoupí v zimě frekvence, řidič zmrzne.
Pokud je můj předpoklad správný, bude se točit na A29 a A30, dnes je na spoji číslo 15,18.
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 10-2005

Odesláno Pátek, 06. března 2009 - 13:20:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko: spíše bych řekl, že na A29 a A33. Až na Beroun to snad nepošlou. Interiér není uspořádán špatně, ale prostě se na linkovou/příměstskou dopravu nehodí, málo tvrdých sedadel, nikde police pro odložení bundy nebo příručního zavazadla.
Míč!... Já nechal ve vlaku míč!
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 06. března 2009 - 13:57:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukasek: pokud to dostali stejní řidiči co měli Karosu 936 a budou jezdit stejný oběh tak platí co jsem psal, pokud to dostal pán sám, bude asi jezdit jen A29. Oběhy jsou bohužel z ČSAD nevydolovatelné a už nemám jako za mlada čas strávit celý den na zastávce. Ale asi mi nic jiného nezbyde. Nebo nechtěl by se někdo zapojit a že bychom daly oběhy SID busů dohromady? Je jich jen asi 50.
Píšu zde pouze své soukromé postřehy.
Chuckie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 1-2009
Odesláno Neděle, 08. března 2009 - 09:19:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukasek Pokud se nepletu tak to písmeno A u čísla SID autobusu neznamená Anexii... Ale konkurence by bodla. I když na linkách do Prahy kolikrát radši jedu B82 než rychlíkem od Anexie nebo CSTransu. Tam si aspoň sednu... A je pro mě výhodnější jet hodinu v sedě než půl hodiny na jedné noze a k tomu ne vlastní...
Demagogie to je v tom, že byly předhozeny dvě linky, kde skutečně nasazení městského autobusu není vhodné. Nevím už jak lépe specifikovat, co jsem měl na mysli.
Ad zpřevodování a cestovní rychlost - máš pravdu. Myslím že u Crosswayů je navíc montován omezovač...
Gabuliatko Ano máš pravdu, ty široké dveře, to je na zmrznutí a navíc tam nafouká i sníh a další svinstvo. A zavřít půlku jako u Citibusů, aby se otvírala jen jedna, je konstrukčně nemožné...
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 10-2005

Odesláno Neděle, 08. března 2009 - 15:47:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chuckie: Pokud se nepletu tak to písmeno A u čísla SID autobusu neznamená Anexii...

A to mělo jako znamenat co???

Myslím, že to demagogie není. Na A55/56 jsou nasazována vozidla určité kvality a stáří, která přibližně odpovídají tomu co nasazuje konkurence, kdyby pražské linky konkurenci neměly, nevěřím tomu, že by na nich dnes pravidelně nejezdilo to co jezdí (tím ale nikdo neříká, že by tu jezdily městské autobusy!!!). A pokud by existovalo konkurenční a soutěžní prostředí v SID nikdo by si nedovolil nasadit na A29 městské provedení autobusu, ale něco na úrovni.

A to ještě nevíme kde jezdí/bude jezdit poslední LE z loňské objednávky, které bude určitě stejného provedení. Určitě to bude opět více než "vhodná" linka/linky.

ty široké dveře, to je na zmrznutí a navíc tam nafouká i sníh a další svinstvo. A zavřít půlku jako u Citibusů, aby se otvírala jen jedna, je konstrukčně nemožné...

Mě se spíše zdá, že se tím nechce třeba výrobce zabívavat. Nevím, mechanizmus dveří sem na vlastní oči neviděl, ale fungují snad na pneumatický pohon a samozřejmě v dnešní době se asi neobejdou bez různých čidel a senzorů. Co brání tomu pneumatiku zaselepit a od čidel udělat přemostění k čidlům opačného křídla? (diagnostika si tak bude pořád myslet že otevírá oboje křídla) Kdyby se tím někdo zabíval pak by to možná šlo i tak jednoduše jako u Citelisu, kdy se jen přepne tlačitko a půjde půlka, nebo celé dveře. Pokud by se nikdo nezabíval holt by to bylo napevno. Věc druhá je ta, že výrobce nenabízí u City verze alternativní 800mm šíroké dveře. Ale fráze "konstrukčně nemožné", ač věřím, že vyřčena byla, v dnešní době spíše představuje neochotu, než holý fakt.

(Příspěvek byl editován uživatelem Lukasek.)
Míč!... Já nechal ve vlaku míč!
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 08. března 2009 - 16:39:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To mělo asi znamenat výuku SID
Dnes jsem dle předpokladů diskutovaný stroj spatřil na A30.
Půlka dveří otvírat jde, viděl jsem to na vlastní oči (použito venkovní tlačítko), ale přijde mi to trochu na hlavu.
...že by na nich dnes pravidelně nejezdilo to co jezdí ...
a za tu cenu za kterou se dnes (a hlavně v minulosti) jezdilo.
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2103
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 08. března 2009 - 19:03:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Konstrukčně nemožné to určitě není, IVECO ti vyrobí v podstatě všechno, ale neochota je celkem pochopitelná, když se jedná vesměs o jednotlivé obědnávky. Kdyby to bylo 50 kusů najednou ( a že by se na Kladně neztratily... ), tak neřeknu, ale ... IVECO je holt IVECO.
® lc.rajce.idnes.cz ¬
Chuckie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 1-2009
Odesláno Pondělí, 09. března 2009 - 13:24:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad dveře - tak tenhle LE na A29,A30 a pod je první, který umí otvírat polovinu dveří... Vím to od včerejška. Když to chtěli udělat řidiči na 12/7,tak to prostě nešlo... Důvod - obě křídla dveří měla jeden ovládací prvek. Aby to šlo. musely být dva - na každé křídlo jeden. Víc nevím. Víc tomu nerozumím Asi tam mělo být přidáno "prý"... Napadá mě otázka. Kolik křídel by tam muselo být, aby to mohlo lítat?

Poslední LE by měl jít na ROPID. Je to však neověřená informace.

Lukasek Ta rekace s tím A byla reakce na toto: "příklad s A55/A56 (A Anexíi)" To jsem si tak nějak nemohl odpustit

A na městkých linkách se objevila zelenobílá 732 tuším KDA 33 35. Původně jezdila ROPID.

BTW jestli se nepletu tak jeden LE na lince 7 zase nejezdí. Stojí tam v komoře... a má vysklené sklo hned za zadními dveřmi...
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1293
Registrován: 12-2003

Odesláno Pondělí, 09. března 2009 - 17:33:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chuckie: Mel by sis ujasnit pojmy. ROPID = Regionalni Organizator Prazske Integrovane Dopravy. Ci-li ten autobus jezdil na linkach PID = prazska integrovana doprava.
Do Prahy se nejspis chysta mor, nazyvajici se SOR!
Chuckie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 1-2009
Odesláno Středa, 11. března 2009 - 18:47:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1099 Myslím že je to o slovíčkaření. A otázka správného pádu. Co jezdí - PID. Pro koho jezdí - Pro ROPID... Myslím že, kdo chtěl, pochopil. A kdo nechtěl, tomu se omlouvám.
Dostalo se mi upřesnění těch dveří v LE. Nepochopil jsem to, Jen to, že jsem to popsal špatně... Kdo to vyzví, prosím napište a popište, proč některé LE mají a některé nemají blokování jednoho křídla dveří. Díky
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1294
Registrován: 12-2003

Odesláno Středa, 11. března 2009 - 20:35:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chuckie: No slovickareni to rozhodne neni. Jen tva zavadejici a nelogicka formulace.
Do Prahy se nejspis chysta mor, nazyvajici se SOR!
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2126
Registrován: 6-2006

Odesláno Sobota, 14. března 2009 - 20:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta B 732, co se poslední dobou vyskytuje v MAD Kladno je opravdu KDA 33-35 alias PID1408.
® lc.rajce.idnes.cz ¬
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2211
Registrován: 7-2006

Odesláno Sobota, 14. března 2009 - 21:04:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můžu se zaptat na původní SPZ C 934 E 8S4 2057 ?

A ještě komu Čsad Kladno prodalo svoji LC 936 KDA 49-50 ?
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
http://fedos.rajce.idnes.cz/

icq:241-647-938