K-report
 

Archiv do 3. září 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv do 3. září 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11995
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 29. srpna 2009 - 15:41:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě sere to, že se lidem lže.Říkate tomu optimalizace dopravy, ale je to obyčejný omezování, alespon někde.

No však. Někde ubereme, někde přidáme. Proč mají tramvaje jezdit v pět ráno stejně často, jako přes den, když ráno všichni lidi spí? Proč má jezdit do lobez poloprázdný trolejbus co chvíli, když se jinde lidi mačkají? A tak dál.

Navíc jsem zvědav jak tu vaši takzvanou optimalizaci vodnesou řidiči i když je mi jasný,že to je vám fuk.

Ehm... Pisatel tohohle příspěvku evidentně není v obraze, jinak by takovouhle blbost nenapsal. Soukromě si myslím, že na řidiče byl brán větší ohled, než bylo vůbec nutné. Na celém tom návrhu se ostatně podílelo minimálně pět lidí, kteří mají papíry na "něco velkého" a občas něčím takovým ním jezdí.

A když se něco dělá aby se ušetřilo ,tak to pro lidi asi lepší nebude.

Někde se ušetřilo, aby se jinde mohlo přidat. Jak prosté.

Mě v trabantovi kromě hajzlíku nic z toho, co bývá v točnových boudičkách, nechybělo - lednici a kávovar jsem si vozil za sebou.

Jenže ty máš svůj autobus a nikdo ti tam neleze. Už jsi někdy jezdil s trolejbusem, kde by v kabině byla rozbitá láhev od papriček a ty ses musel brodit v láku a papričkách? Já sice ne, ale jistý plzeňský exřidič mi to ukazoval.

Máte kolo za 12 tisíc? A to si myslíte, že za tak mrzký peníz nemáte šlapátko? :-)

Tak nějak, 12-13 plus příslušenství. No dobře, tak tomu říkejte šlapátko
P.S.: Dneska jsem zahlédl v Baumaxu, že se dá koupit motorka za 25 tisíc a spotřebu má 3 litry na 100 km. Ani to mi nepřesvědčí, abych si jí koupil, i když na to peníze na účtu mám...
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11997
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 29. srpna 2009 - 15:50:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Navíc jsem zvědav jak tu vaši takzvanou optimalizaci vodnesou řidiči i když je mi jasný,že to je vám fuk.

Z toho, že se zajímáte o řidiče, předpokládám, že mezi ně patříte. Můžu se jen tak čistě ze zvědavosti zeptat, co od té optimalizace coby řidič očekáváte za hrůzy a katastrofy? Samotného by mě to zajímalo.
Je mi ale jasné, že řidičům se člověk nezavděčí - co si myslet o tom, že se bavím se dvěma, jeden si stěžuje, že má směnu, kde celých osm hodin lítá jak hadr na holi a krom té předepsané půlhodiny nemá ani chvilku volna - a jeho kolega na stejné směně si druhý den pochvaluje, jak mu to krásně utíká, protože nemá nikde žádné zbytečné prostoje a celou směnu jezdí bez flákání na konečné...
A takových podobných protikladů bysme našli víc.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2916
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 29. srpna 2009 - 18:48:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klima- Vezl mě kamarád jen od přehrady na borskou... cca 4 minuty. Venku 27 v autě 21 stupňů. I to stačilo na to aby mě celej večer bolela halva že sem myslel že praskne.

Ad potřeba s klimou ano u auta o objemu cca 1,3 se spotřeba zvedne o litr jelikož spotřebuje větší procentuální podíl výhonu motoru. Ale u autobusu s objemem motoru cca 12 litrů už to tolik ubírat nebude a neviděl bych to tak tragicky ikdyž se jistě spotřeba zvýší.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2599
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 29. srpna 2009 - 18:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jj, chadit z 27 na 21 je nesmysl, i když pochybuju, že by zrovna 4 minuty tohoto udělalo šlupku do hlavy na celej večer - to by člověk nesměl vlízt do jedinýho supermarketu... Svýho času byl zbytečně ledovej třeba Carrefour... Pravda, co se zmršil na TESCO, už tam tolik nelezu, tak kdo ví, jak je tam teď...
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6667
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 29. srpna 2009 - 19:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S tou klimou je to zajímavé. Já se přiznám, že klimu mám většinou naplno (18) a přímo na obličej, při delších cestách dávám max. k 22. Zdravotní problém z toho zatím žádný. Auto bez klimy už ke mně nesmí.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 30. srpna 2009 - 00:05:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad klima: je to individuální, ale jsem proti. Nepouštím si jí ani do kabiny, v 95% případů to stačí ufoukat větrák. A když pustí řidič včas větráky do salónu naplno a zároveň hlídá, aby byly otevřený okna, tak se na rozumnou teplotu většinou uchladí celej bus.

ad řidič ČSAD nepochopí...
doporučuju prostudovat třeba turnus tescobusu a porovnat docházkovou vzdálenost točna Na Švabinách - záchod v Tescu s čekací dobou
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 5-2004

Odesláno Neděle, 30. srpna 2009 - 00:29:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vladimír_b: Ty Černice jsou tak lehké, že to asi bylo všem trapné psát

Martin_j: Kdyby trolejbusy, které by se točily na Slovanech, jely rovnou, tak přece můžou vysazovat lidi tam jako kdysi, hned vedle zastávky směr centrum, hezky přímo na chodník, žádné skákání do ulice. Navíc ta ulice je tam dost široká, že je i auto může objet.

Ad klima a vyvětrání na zastávce - to jste nikdo neviděl ty Rigy? Podobně jsou přece řešené i vstupy do některých obchodů, že to člověka ofoukne ve dveřích. Ten řízený proud vzduchu zabrání výměně mezi vnitřkem a venkem a navíc ve dveřích lidi nestojí, takže nemají ty problémy, že studený vzduch fouká přímo na ně.

p.ú.: Řidičák mám, auto, které by mě osobně říkalo pane, sice nemám, ale před barákem v garáži stojí jedno řídce využívané, se kterým bych klidně jet mohla.
Moje kolo bylo ještě o dost dražší než to Martinovo.
Ale hlavně by mě zajímalo, co je tak nebezpečného na nákladu cca 5-10 kg na zadním nosiči kola? Navíc mezi auty se motám jen minimálně, jezdím po cyklostezce a obytnou zónou.
Tady prostě prudí nějaký nasupený autíčkář, co musel jednou sundat nohu z plynu kvůli cyklistovi před sebou, tak teď prostě každý, kdo používá 2kolé vozidlo hnané vlastní silou, musí být špatný.
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 5-2004

Odesláno Neděle, 30. srpna 2009 - 00:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wlasta: Ad WC - co jsem párkrát zahlídla na Čechurově, tak si řidič k té zdi motosalonu asi taky nešel udělat uzel, aby vydržel do Lobez Ostatně v Černicích nějaké zázemí mají? A u Olympie je to podle mě úplně nejhorší, tam stojí přímo uprostřed největšího ruchu, ale zase je tam většinou dost času, že se to asi dá stihnout na WC.
pan účetní
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.96.62
Odesláno Neděle, 30. srpna 2009 - 08:44:03    Odkaz na tento příspěvek  

VEVERKA: já neprudím, jen jsem řekl svůj názor a od toho to je Diskuze. Jen si myslím, že jezdit na kole pro jídlo se spíš hodí někam na vesnici z chalupy do konzumu....před hypermarketem ve městě bych se cítil trapně, připadal bych si jako chudák...navíc, toho neodvezete tolik jako autem...
Franta_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 30. srpna 2009 - 10:13:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nezapomeňte, že spoustu km vyžerou o víkendu tramvaje se 7,5 minutovým intervalem. Se pak nemůžeme divit, že nezbývá na 10 CAN-Čechurov.
Když má pak Černická větev navazovat na tramvaj ze Slovan, tak ať jezdí obě linky taky v prokladu 15 a 15=7,5. Ať si peníze na km někde seženou. Navíc kdyby 10 jezdila jen na SLO, můžou tam jezdit 21TrACI a 24Tr na dieselagregát (budou tu jezdit 2 nebo 3 vozy), stáhnou bidla před odbočením na nám. M. Horákové a odstanicjí na stanici nočního busu, ten kousek na tramvaj lidi dojdou.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3112
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 30. srpna 2009 - 10:29:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franta_v: Jak díš... Víkendový trolejbus Slovany - Čechurov by mohl mít stanicování pořešený takhle. A pokud by se tato verze nelíbila, může teoreticky bez nutného agregátu zastavit na jiné straně "trojúhelníku" kde zastavují třináctky od města. Nebo s delší docházkovou vzdáleností v zastávce linky do Hradiště (nástupní). A jako možnost kde by trolejbus nikde nepřekážel je výstupní zastávka hradišťského autobusu. Navíc tyto trolejbusy by mohly pomoci ve více věcech. Například by se z nich mohla udělat linka Slovany - Olympia, což řeší tři problémy.

1. narvanost spojů do Olympie až do Černic
2. odpadnou zbytečné závleky do zastávek jako černice k cihelnám, Černice k Radyni
2a. Pokud budeme tyto zastávky chtít obsluhovat, můžeme tudy vést spoje autobusu 32 k Olympii. (těch je méně než třináctek a navíc tyto spoje neobsluhují zastávku Černice, tedy by se zjednodušila síť)
3. rychlejší spojení centrum - Olympie (návaznost na tramvaje + zkrácení trasy)

Samozřejmě by byla otázka co by takovým změnám řeklo OC Olympia, ale já je tak blbě nevidím. A mooc mě mrzí, že se linka 10 nerealizuje, protože Černice+Čechurov jsou dost velkými sídly, které dosud nemají přímé spojení na páteřní tramvajovou linku 4. A tímto se zamezila šance nové přepravní vazbě.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12000
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 30. srpna 2009 - 11:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: Kdyby trolejbusy, které by se točily na Slovanech, jely rovnou, tak přece můžou vysazovat lidi tam jako kdysi, hned vedle zastávky směr centrum, hezky přímo na chodník, žádné skákání do ulice. Navíc ta ulice je tam dost široká, že je i auto může objet.

Kde přesně myslíš? "Tam co kdysi" mi nic neříká.

před hypermarketem ve městě bych se cítil trapně, připadal bych si jako chudák...navíc, toho neodvezete tolik jako autem...

Když nakupuju sám pro sebe, opravdu nevím, na co by mi bylo auto, tolik toho zas nesním, abych se to nevešlo do batohu, který dám na nosič. Autem jezdím tak akorát pro nápoje - táhnout na kole na nosiči několik balení limonády nebo džusu není dobrý nápad.

Ať si peníze na km někde seženou.

Někde... Kde? O víkendu není moc možností, kde brát.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2917
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 30. srpna 2009 - 11:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Veverko - nic si z toho nedělej. Taky občas jezdim na kole na nákup. Taky je to celý po cyklostezce a jako socka si nepřipadam.
Jako socka si spíš připadam když jedu autem (transporter 3. generace) třeba když prší a vezu si 15dkg paprikáše a 5 rohlíků k večeři přičemž bych mohl kdydně vykoupit půlku odchodu a stále bych to měl kam naložit

Je fakt že spíš než jako socka na kole si připadam jako možná oběť zlodějů kol.

BTW hele nejezdíš poslední dobou na kolobrndě?

H_k - jo budeš se divit ale je to tak.
Ano obchody bývají taky klimatizovaný ale výduchy klimy jsou od tebe narozdíl od auta několik metrů a nikoli jen pár centimetrů. Rovněž se v ochodech pohybují lidi co vyzařujou teplo čímž se teplota taky trochu mění a hlavně je v obchodě jistá vzdušná vlhkost kdežto v autě na člověka jde z bezprostřední blízkosti studený suchý vzduch.

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_100.)
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3113
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 30. srpna 2009 - 11:45:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: Mám pocit, že Veverka myslí to místo jako popisuju já, tedy: A pokud by se tato verze nelíbila, může teoreticky bez nutného agregátu zastavit na jiné straně "trojúhelníku" kde zastavují třináctky od města. Nebo na mapě: zde

Argument, že by trolejbus v tomto případě blokoval provoz neplatí, protože v případě, že by ho žádný další trolejbus nepředjížděl (což by snad grafikon proboha vyřešil), přejel by z výstupní zastávky trolejbus na zastávku linky 32 do Hradiště, kde by čekal na odjezd. Je také námětem k diskuzi, jestli by případný pendl neměl odjíždět ze zastávky linky 32, pro lepší orientaci přestupujících, dobíhajících cestujících.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3131
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 30. srpna 2009 - 12:15:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H_k: Další fígl je v % činnosti klimy z celkového denního km proběhu vozidla (mine to třeba ranní špičku), v % činnosti ve dnech z celkového letního období / z celého roku.

Takže tu vlastně bojujete za nákup zařízení, které bude běhat pár hodin přes poledne několik dní v roce. Jak ekonomické...

Jj, chadit z 27 na 21 je nesmysl

To víme my, ale jak chceme docílit, aby to respektovali i všichni řidiči? Kouřit ve voze se taky nesmí a přesto jsem mnohokrát na konečné nastoupil do zahuleného autobusu...

Magiq: Já se přiznám, že klimu mám většinou naplno (18) a přímo na obličej, při delších cestách dávám max. k 22. Zdravotní problém z toho zatím žádný. Auto bez klimy už ke mně nesmí.

Ono je to právě vysoce individuální. Někomu nevadí ani proud studeného vzduchu na obličej a jinému stačí čtyřminutová expozice pro spuštění zdravotních potíží. V autě si to každý může nastavit podle sebe, ale v autobuse se míchají lidé s různými citlivostmi a nikdy to nebude vyhovovat všem.

Veverka: Ad WC - co jsem párkrát zahlídla na Čechurově, tak si řidič k té zdi motosalonu asi taky nešel udělat uzel, aby vydržel do Lobez

U čechurovské smyčky stojí mobilní záchod - "toitoika". V minulých týdnech jsem kolem něj denně procházel, tak jsem si i všiml, že docela zapáchá.

M_f: A pokud by se tato verze nelíbila, může teoreticky bez nutného agregátu zastavit na jiné straně "trojúhelníku" kde zastavují třináctky od města.

To by asi nešlo, tahle strana "trojúhleníku" má hranu v oblouku, takže by nám moderní nízkopodlažní trolejbusy s plošinou byly k ničemu, když by cestující museli skákat do silnice a pak nahoru na obrubník. Smysl by měl výstup ve stanici N2, docházková vzdálenost na jedničku by byla stejná jako z autobusů 22, 30 a 51.
Pět let komentářů, glos a postřehů - Pět let s vámi na K-Reportu - 2004 - 2009

RegioMap Plzeňského kraje - první v HTML podobě České Vysoké učení technické v Praze
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2600
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 30. srpna 2009 - 13:02:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže tu vlastně bojujete za nákup zařízení, které bude běhat pár hodin přes poledne několik dní v roce. Jak ekonomické...

Však říkám, jenom češi prokoukli, jaký nesmysl nakupuje půlka Evropy, rozvojové země i vyspělé země, a jaký se montuje do drtivé většiny nových IGK. Ještě že máme tak geniální managery, kteří zjistili, že je to všechno jinak a klima je na houby. :-)

To víme my, ale jak chceme docílit, aby to respektovali i všichni řidiči?

Proto jsem psal o továrním dolním limitu 25. Prosím nejdřív číst, pak reagovat.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12001
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 30. srpna 2009 - 13:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo na mapě: zde

Mě se ta mapa nezobrazuje, nicméně asi tuším, co myslíte. A obávám se, že zřídit novou zastávku je technicky i legislativně poněkud náročnější proces, než hodit do auta přenosný označník, odvézt ho na slovany a někam ho postavit. Předpokládám, že k něčemu takovému má možnost vyjadřovat se kdekdo a určitě se najde někdo, kdo bude protestovat, že je zastávka příliš blízko křižovatky.

To by asi nešlo, tahle strana "trojúhleníku" má hranu v oblouku, takže by nám moderní nízkopodlažní trolejbusy s plošinou byly k ničemu, když by cestující museli skákat do silnice a pak nahoru na obrubník. Smysl by měl výstup ve stanici N2, docházková vzdálenost na jedničku by byla stejná jako z autobusů 22, 30 a 51.

Takže když to shrneme: Během diskuze, která tu už několik dnů probíhá, jste sami zjistili, že ono to není tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá. Existují různé možnosti, jak to vyřešit a každá má nějaký háček.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2601
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 30. srpna 2009 - 14:32:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně teď třeba vidíme, jak jede z Horákový plný trolejbus, na zastávkách do Čechurova z toho vyleze 10 - 20 lidí... Z toho jich ovšem třeba půlka jede už z centra, takže je otázka - koho by vezla ta posilová linka z Horákové na Blbý místo? Polovinu, 5 - 10 lidí? To ne, ona by přece jela o půl intervalu dřív...
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3114
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 30. srpna 2009 - 14:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: Takže když to shrneme: Během diskuze, která tu už několik dnů probíhá, jste sami zjistili, že ono to není tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá. Existují různé možnosti, jak to vyřešit a každá má nějaký háček.

Ono to je jednoduché, jen jsme prostě přišli na to, že nelze najednou udělat úplná, trvalá změna MHD bez částečných změn v infrastruktuře. Zpočátku by postačily provizorní, ale i infrastruktura by si zasloužila dílčí změny trvalé, pokud by i např. obracáky na Miladu měly mít trvalý charakter.

H_k: To je zajímavá úvaha. Ale třináctka také trošku změní přestupní vazby. Pokud jsem dobře pochopil, pojedde okolo muzea, čímž bude lepší spojení s centrem, ale horší s ostatními trolejbusy a s nádražím. Navíc, pokud by třináctky jezdily pouze do Černic a obracáky na blbý a dále pak do Olympie. (Na Blbym ve směru do Olympie taky neni zastávka, tedy by to zpočátku chtělo taky alespoň betonové panely). Tak by se trolejbusy poměrně uvolnily. Jedno médium by bylo (Černice + Čechurov z centra), zbytek (Čechurov + Olympia). Často jezdím do Olympie černickým trolejbusem a trolejbus zajíždějící do Olympie je o 50% lidí narvanější. Myslím, že nejvíc své by k tomuhle mohla říct Veverka, T_m, a další kteří v tomto úseku pravidelně cestují v každou denní dobu.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12003
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 30. srpna 2009 - 16:08:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zpočátku by postačily provizorní, ale i infrastruktura by si zasloužila dílčí změny trvalé, pokud by i např. obracáky na Miladu měly mít trvalý charakter.

Ano. A víme my, že by tahle změna měla trvalý charakter? Pokud má pravdu H_k, tak by se asi časem zjistilo, že tudy cesta nevede. Stejně tak, pokud by tahle změna měla mít trvalý charakter, mělo by se vybudovat v Čechurově pořádné sociální zařízení, protože to současné postačuje právě jen pro těch pár spojů, které se tam otáčejí teď. Za předpokladu, že by řidiči nemohli používat to na Slovanech, protože by na to díky jízdnímu řádu prostě neměli čas.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2602
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 30. srpna 2009 - 16:27:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_F: Nemyslím si, že bude horší vazba na ostatní trolejbusy - směr CAN se u Mraku přestoupí buď stejně, nebo líp (pokud se vrátí zastávka do Goethovky, po výkopech), směr Doubravka půjde přestoupit u pivováru, směr Mikulášské náměstí se od 13 ze Slovan nepřestupuje, resp. ne z námi diskutovaného úseku.

Samozřejmě já jsem uvedl 10 - 20 lidí, což platí pro současný interval 12 minut, pro 15 minut to může být já nevim, třeba 15 - 25 lidí - ale furt si myslím, že cca polovina jich jede odněkud z města, a když posila pojede o polovinu intervalu dřív, tak její obsazenost dělíme dvěma dvakrát po sobě, a tak se dostáváme na čísla 4 - 6 cestujících na spoj. Nastupují jen na Miladě, nasbírají se jen za 7,5 minuty a chtějí jet jen do té cca poloviny trasy.

Proto si myslím, že když bude třeba linku 13 v nějakých víkendově - špičkových časech posílit, bude to nutné udělat v trase alespoň Muzeum - Černice, aby to mělo smysl, a nebyla posila prázdná / kmenové spoje dál natřískané. (Nebude to zadarmo, ale zase to asi nebude tak akutní celý víkend od rána do večera. )
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 30. srpna 2009 - 19:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo z Vás někdy v cizině jel klimatizovaným městským autobusem? Já na dvou místech. Jednou byl autobus přechlazený, ale na mou prosbu řidič klimu vypnul (venku 32 a ve voze 15).V druhém případě byl rozdíl menší. A klima stíhala, ačkoliv byly všechny větračky otevřené a na zastávce se stálo dlouho (nástup předem a platba u řidiče). Souhlasím, že minulé 2 roky nebyly žádné teplotní extrémy a počet tropických dní byl podprůměrný. Ale pamatujete si na roky 1994 či 2003, kdy byly celé nebo většinu léta teploty přes 30 stupňů a maxima 38? V takovém počasí se bez klimy šplhá teplota přes 40 stupňů a to je neúnosné. Obzvláště, když úředníci musí mít dlouhé černé kalhoty, dlouhou košili a sako. Takže v práci potem smrdí jak tchoři (v takových teplotách antiperspirant nepomůže), nebo riskují infarkt. Infarkt či omdlení a praštění se do hlavy má těžké následky, zatímco angína či rýma jsou nepříjemné, ale obvykle bez následků. Když se klima neudržuje, tak v ní jsou plísně. Naopak z průvanu můžete dostat zánět spojivek. Klimatizace holt má svá pro i proti. Z celkové ceny vozidla tvoří jen zanedbatelná procenta. Má svá pro i proti. Plzeň je v takovém podnebném pásu, že může být zima teplá bez sněhu a léto studené a další rok dlouhotrvající mrazy a sněhová kalamita a v létě 3 měsíce vedro větší než na rovníku.
P. S.: Když není klimatizace, tak holky jezdí občas i v plavkách, takže je na co se dívat.
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 5-2004

Odesláno Neděle, 30. srpna 2009 - 23:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_f: Ano, myslíme stejné místo, čekala jsem, že takový šotouš už od kočárku jako Martin_j si bude pamatovat, že se tam vyskytoval označník

Trvalé umístění by určitě přineslo nějaké komplikace, ale beztak se má Milada komplet překopávat, tak by tam na těch pár let mohl být přenosný označník Co se týče zastavování v oblouku - je dost mírný, a ono takové zastavování v zastávce směr centrum, když tam nějaký I-gumokol vystrčí čumák až do silnice ... nebo když tam byl ten propadlý kanál ... Zas tak dlouho to není, co jsem jezdila s kočárkem, tak si ještě velice dobře pamatuju, jak často jsem ho musela vláčet v náručí z/do nízkopodlažního vozidla, protože vozidlo zastavilo tak blbě, že se ani nedalo sjet na silnici mezi vozidlo a obrubník, a neměl k tomu žádný kloudný důvod To jsem blahořečila tramvajím jenže moc často jsem s nimi nejezdila.

Vystupování někde v místech stanice N2 považuju za naprosto nevhodné, vzhledem k tomu, že všichni musí ven a většina jde na tramvaj, tak přestupní vzdálenost přes 100 metrů s několikerým přecházením silnice (případně cca 80 metrů s porušováním dopravních předpisů - přecházení mimo přechod) je prostě moc.

Vést všechny spoje do Olympie rovnou z Čechurova taky nepovažuju za dobré, už jsem to tu psala. Ona Olympie je pro černické de facto ten "nejbližší konzum", jenže zas tak blízko, aby tam v pohodě došli pěšky, to není. Pořád považuju za nejvhodnější variantu tu úplně původní, kdy to odbočovalo u křížku. Na kilometry jen nepatrně víc než přímo z Čechurova, ale mnohem míň než okolo cihelny a přitom budou mít spojení skoro všichni po trase a z toho konce Černic už se k tomu trolejbusu dojít dá, plus by mohla okolo jezdit 32, pro tu je to přecejen méně nevýhodné než pro trolejbus a jezdí méně spojů, čili méně kilometrů. Jen škoda, že se ta silnice K Plzenci komplet překopává a se zastávkou směr město se tam asi nepočítalo

H_k: Ty posily by se nejvíc hodily v době, kdy jezdí děti ze škol, už jsem to psala několikrát, v téhle oblasti žádné školy nejsou, celý Čechurov a Bručná (a Koterov a Hradiště) spadají pod Chválenickou, plus část dětí jezdí do nějakých "vybraných" škol, ale ať jedou kamkoli, vždycky to pro ně znamená absolvovat ten úsek Čechurov - Slovany. Stejně tak středoškoláci i vysokoškoláci se potřebují napřed dopravit na Slovany a potom teprve někam dál. Ráno okolo 7 a odpoledne tak od 1 do 3 až 4 je frekvence v úseku Čechurov - Slovany opravdu výrazně vyšší než na zbytku trasy. Odpoledne okolo té 5 až 6 už jezdí hodně lidí přímo z centra, tam už by ty posily asi moc vytížené nejezdily. A taky v tuhle dobu už skončí ten nějvětší nápor omladiny do olympie, ti už touhle dobou ucpávají spoje v opačném směru.
Celkově si myslím, že při těch náporech, co jezdí (a hlavně budou jezdit na podzim a v zimě) do Olympie, není pravidelný takt ideální. Podobně jako Astry na jedničce mají před sebou kratší interval než soupravy, tak by spoje 13 do Olympie měly jezdit krátce po "normálním" spoji do Černic. Tím ale myslím čas cca 5 min, což by jaksi mimo špičku znamenalo 25+5 a to je naprosto nestravitelné - viz to srovnání s Křimicemi, co jsem tu onehdá psala Kdyby to jezdilo v takovém počtu spojů, jako jsem uváděla, tak už by ten nepravidelný interval svůj smysl měl A hlavně spojů narvaných olympioniky by byl jen zlomek a né každý druhý

Ten přestup 13-12, a jak jinak byste se chtěli dostat z Černic do Božkova? Šlapat 5 km pěšky? Dva dlouhé a naprosto nenavazující přestupy 13-30 a 30-12? Ano, nejsou to davy, co v tomhle směru cestují, ale když už někdo jede, tak jedině 13-12. Navíc existují taky oblasti okolo zimního stadionu nebo zadní část Petrohradu, kde lidi taky chtějí mít spojení se světem včetně rozumných přestupů.


Martin_l: Toho WC jsem si ani nevšimla, poslední dobou se tam moc nepohybuju, tak jsem si jen vzpomněla, že jsem tam kdysi asi 2x někoho takhle zahlédla. To tam to WC asi ještě nebylo.
Takže tím spíš, WC mají, kafe si přivezou v termosce z domova a ke sváče stačí rohlík, ten se v mikrovlnce ohřívat nemusí


Martin_100: Jak jsi přišel na kolobrndu? Vždyť to nic neuveze
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 5-2004

Odesláno Neděle, 30. srpna 2009 - 23:28:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_j: vybudovat v Čechurově pořádné sociální zařízení, protože to současné postačuje právě jen pro těch pár spojů, které se tam otáčejí teď. Za předpokladu, že by řidiči nemohli používat to na Slovanech, protože by na to díky jízdnímu řádu prostě neměli čas.
Na závodech míváme 2 toitoiky pro nějakých 200 lidí, kteří jsou tam durch od pátku do neděle. A hajzlíky nesmrdí. Chyba není v hajzlíku, ale v údržbě.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2920
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 30. srpna 2009 - 23:34:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já jen že už sem dvakrát potkal po městě holku zhruba tvojí postavy na modrý? kolobrndě a vždy po mě podivně koukala ale přes helmu a brýle nepoznám o koho jde ani kdyby to byla nějaká známá... kupříkladu čechurovskej drevokocůr. :-)
Naposledy na miladě když sem stál na chodníku u zastávky 30 směr BP a vykládal zboží ze stříbrnýho transita.


A to prosím ještě berme v úvahu muj hosip na xichty a obličeje.

Omluvte prosím tuto OT jako
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12006
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 31. srpna 2009 - 00:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_f: Ano, myslíme stejné místo, čekala jsem, že takový šotouš už od kočárku jako Martin_j si bude pamatovat, že se tam vyskytoval označník

Nezapomeň na to, že jsem z opačného konce města a než jsem do těch míst začal v září 1992 chodit dnes a denně do třídy jménem G1B, byl jsem tam asitak třikrát.

To tam to WC asi ještě nebylo.

Myslím, že mi někdo říkal, že je to novinka posledních měsíců.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Tramvajeplzen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 12-2008

Odesláno Pondělí, 31. srpna 2009 - 05:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco málo z výletu po nočních jízdách s johnym 512 a také s Citybus_464.




Tramvaje Plzeň - přehled vozů, aktuality z provozu atd. týkající se Plzeňských tramvají
Nový tramvajový web- připravuje se..
Ispak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 12-2008
Odesláno Pondělí, 31. srpna 2009 - 09:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

obrazem:
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2603
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 31. srpna 2009 - 11:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Veverka: Jj, pracovní dny a školáci, to je něco jiného, já řešil víkend... Jinak teda 13 - 12 pomocí 30 mi přijde přirozené a rozumné, pokud člověk nemá hromadu času nazbyt... Případně 13 - 1 - 12, i když to už je delší pochod na tu 12ku, a na ten Petrohrad se člověk spíš sveze tak jednu stanici 2kou...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4596
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 31. srpna 2009 - 13:29:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HK - tobě to možná připadá přirozený a rozumný, ale průměrnej nešotouš nikdy nehodlá přestupovat víc než jednou (i když záleží na místních návycích), protože víc vazeb v trase najednou prostě neudrží.
Můj plat je natolik vysoký, aby mohl být pravidelně snižován.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2604
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 31. srpna 2009 - 13:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No počkej - trasa Černice - Božkov přes centrum je MEGAzajížďka přes město, kterou si 30kou zkrátí každej normální plzeňák, rozdíl v prostředcích MHD je 16 minut, z té Milady je člověk u Částkovky za 5 minut... A cizinců v téhle relaci asi hafo nebude... Nicméně ta možnost stále bude, jen s přestupem u Mraku, nebude to hrana - hrana. Ale pro lidi, co mají stejně hafo času na takovouhle projížďku...

Samozřejmě jako expres variantu si můžou lidi z Černic vylobovat prodloužení 32 od Olympie přes Koterov do Božkova, tam by byl čas bezkonkurenční, to je fakt.
Johny512
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 31. srpna 2009 - 21:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1 z před vozovnou

EDIT: Pak jedna normální, aby se neřeklo


(Příspěvek byl editován uživatelem Johny512.)
Tramvaje Plzeň.. původní web.. aktuality, galerie apod.
Tramvaje Plzeň.. moje tvorba
Moje hobby.. autobusy.. Kdo mě nezná.. nepochopí..
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 5-2004

Odesláno Úterý, 01. září 2009 - 00:09:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H_k: Pořád nebereš v úvahu, že ne každému je 20, takže při volbě dva dlouhé přestupy nebo jeden přestup hrana - hrana spousta lidí zvolí druhou variantu. Navíc 30 má mimo špičku hodně dlouhé intervaly a je to asi nejvíc háklivá linka na dodržení jízdního řádu, prostě není problém nabrat citelné zpoždění na mnoha místech trasy.
Taky ignoruješ třeba tu oblast okolo zimního stadionu, pak jsem psala zadní část Petrohradu, šlapat půl kiláku pěšky od tramvaje není pro každého.

On dejme tomu ten přestup 13-12 u mrakodrapu není nedosažitelně daleko (ale rozdíl proti hrana-hrana je hodně veliký), ale mě původně šlo hlavně o to, že by měly být v době těch 1/4hodinových intervalů nějak garantované přestupy. Není mi teda úplně jasné jak. Udělat to pro všechny linky vzájemně? Přece nebude u nádraží stát každých 1/4 hodiny 10 trolejbusů a 4 tramvaje a čekat, až se substrát přesune? Ještě by to jakžtakžt šlo jen tramvaje mezi sebou a trolejbusy taky jen mezi sebou. Ale v takovém případě právě nepůjde rozumně přestoupit mezi 12 a 13, u toho mrakodrapu si ujedou obě navzájem a lidi budou muset čekat 1/4 hodiny na další.

Ale celé je to pitvání v detailech, ztrátu přímého přestupu 13-12 pocítí určitě míň lidí, než kterým bude vadit ztráta přímého spojení k nádraží. Mě třeba bude mrzet velké prodloužení přestupu na autobusy v Šumavské, když už ty autobusy konečně staví blízko MHD.
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.243.127
Odesláno Úterý, 01. září 2009 - 00:23:00    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes mě potěšila zpráva v PD,že radní chtějí urychlit výstavbu trolejového vedení na Borských polích v úseku Folmavská - ulicí U Nové Hospody - smyčka Teslova tak,aby byl i tento úsek 1,2 km zprovozněn v březnu 2010.Práce by měly být zahájeny na podzim 2009,finanční prostředky jsou zajištěny.V novém čísle MD č.4/2009 je kromě článků o Czech Raildays,oslavách v Brně,Olomouci a Českých Budějovicích i rozsáhlý článek (1.část) o trolejbusech v Banské Bystrici v letech 1989 - 1999.Je připomínána i nově vyšlá publikace o MHD v Jihlavě,která nese název: Povídání o tramvajích,trolejbusech a také autobusech v Jihlavě 1909 - 2009.Má 112 stran a stojí 359 Kč.Když jsem se vracel v pátek ráno z Dálného východu,specielně jsem si počkal na Masarykově nádraží až v 10 hodin otevřou prodejnu,abych si publikaci zakoupil.Oslavy 100 let dopravy by měly v Jihlavě proběhnout snad 20.září (což je neděle?).
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1946
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 01. září 2009 - 00:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka Breník: Oslavy Jihlava
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
--> 1909-2009 ... 100 let MHD v Jihlavě
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2605
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 01. září 2009 - 09:57:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Veve: No jo, ale to už neřešíme dopravní obslužnost města, ale jedné konkrétní vsi s jednou konkrétní skupinou domů na Petrohradě. :-)

Jinak právě v centru mají jezdit linky v prokladu (třeba po 5 minutách spojení CAN - hl. n. ), z toho logicky plyne, že sjezd nebude. A na tu 13 - 12 to právě bude pravidelných 5 nebo 7,5 minuty, nebo něco takového, nemělo by hrozit, aby si to pravidelně ujíždělo. Jakkoliv je to zanedbatelná relace.:-) (Od stadionu je to rychlejší klidnou pěší chůzí, na Monstru Milénia jsou pouze sloupy a kabely, na trať už nezbylo...)
Tramvajak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 01. září 2009 - 11:08:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes ráno v ulicích



Které město zásilku očekává?
Nejen pražské trolejbusy - Web nejen o pražských trolejbusech
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.243.127
Odesláno Úterý, 01. září 2009 - 12:00:49    Odkaz na tento příspěvek  

Eugen:Díky za upřesnění oslav,pardubické vozy + představení Š 26Tr Solaris jako na oslavách v Plzni.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 01. září 2009 - 14:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad 10: a co takhle?
13 ... - Milada - Čechurov - Černice, K Plzenci. - Černice
10 Milada - Čechurov - Černice, K PLzenci - Olympia
(diesl, výstup na Miladě na zastávce tramvaje)
32 ... - Černice - Černice, K cihelnám - Olympia

Výhody
- 10 přestup na Miladě hrana/hrana
- ušetří se NP vozy
- kilometry potřebné na 10 se našetří (aspoň částečně) odpadnutím závleku přes zadní část Černic

Nevýhoda
Bylo by nutné vyřešit výstup do Černic ve směru od Olympie (zastávka K Plzenci je ve směru z Černic před křižovatkou)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2606
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 01. září 2009 - 14:28:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ulice k Plzenci se momentálně komplet opravuje... Škoda, že se tam netáhnou rovnou dráty...
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3117
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 01. září 2009 - 16:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wlasta: Posilová 10 v této podobě ve všední dny nemá smysl. Měla by smysl pouze o víkendu, kdy je dlouhý interval na Čechurov. Ve všední dny je dobré řešení, že některé třinácky končí na Čechurově a mě se líbilo řešení linky Čechurov - CAN. (Přímý přestup z Čechudova na čtyřku i na dvanácktu)

Můj názor je, že ideální by bylo mít desítku ve všední dny a malou, posilovou linku 19 o víkendu.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 01. září 2009 - 17:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tramvajak 14: Nedávno se to tu rozebíralo. Dle barevného schématu portugalská Coimbra. Jejich vozový park už potřebuje obnovu jako sůl.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2400
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 01. září 2009 - 23:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před časem tady v souvislosti s plánovaným autobusovým spojením Borská Pole - Škvrňany zazněl dotaz, jak to vypadá s tou komunikací. O víkendu jsem jí projel na kole a s vyjímkou krátkého úseku před železničním podjezdem se má čile k světu. Pouze jsem nevykoukal, kde se vlastně bude oddělovat ze západního okruhu. Čekal bych hned nahoře nějakou křižovatku, ze které by pak západní okruh vedl na most přes údolí, ale viditelné nic takového není.


Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Karel_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 02. září 2009 - 06:53:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Malý fotograf:
Navrhované řešní v PD na l.č.13 právě není dobré.
navrhovaný interval 6 min.ve špičce je dobrý jen na úsek Slovany - Čechurov.
Na Černice je to moc a Na dlouhých taky !!
Uvědomte si, že linka č 13 bude projíždět minimálně třemi úseky s různou reálnou potřebou !!
Jediné možné řešení vidim, že l.č.13 bude mít po celé trase interval odpovídající skutečným (!!) potřebám Na dlouhých a Černicím. Zbytek se bude řešit posilovou linkou.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6422
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 02. září 2009 - 10:32:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jubilejní HŠ #2400:
takže chceš říct, že tohle má bejt pouze škvrňanskej sjezd? já si myslím, že tohle už je právě část západního okruhu -> propojení vejprnická - domažlická, tedy nultá etapa. že by tady měl stát (dost velkej) most, si nevzpomínám. hodně blbý je, že ta silnice bude jen klasickej dvoupruh, navíc mi přijde úzkej jaxviň. zdá se mi, že dva protijedoucí kamióny budou v zatáčkách hoblovat obrubníky. holt když je problém na každý straně postavit silnici o metr širší...

je otázka v jaký fázi je teď příprava dalších etap stavby, když byl nebo brzy bude utnutej přítok financí na většinu silničních staveb financovaných státem.

nevím ani jak vypadá obchvat třemošný (I/27), budu se tam muset zajet mrknout.
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2607
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 02. září 2009 - 11:29:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

takže chceš říct, že tohle má bejt pouze škvrňanskej sjezd? já si myslím, že tohle už je právě část západního okruhu -> propojení vejprnická - domažlická, tedy nultá etapa. že by tady měl stát (dost velkej) most, si nevzpomínám.

Má být most jako kráva, tohle má být takový "napaječ" obchvatu... Nahradí myší díru, která je oficiálně nesjízdná pro autobusy (most přes potok jen do 3,5 tuny nebo do kolika)
Trolejbusový_maniak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 7-2009
Odesláno Středa, 02. září 2009 - 13:18:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dnes ve 12:00 na Nábřeží 26Tr pro Jihlavu
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2608
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 02. září 2009 - 14:19:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak podél Folmavské se už druhý den vesele hrabe, kdyby někoho zajímal postup výstavby TT...
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6426
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 02. září 2009 - 16:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HK #2607:
no moment, ten most ve škvrňanech těsně před vejprnickou je přeci nově postavenej/zrekonstruovanej...
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2402
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 02. září 2009 - 16:50:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten na prvním snímku ano, ale západní okruh půjde po mostě přes celé údolí.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6427
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 02. září 2009 - 18:23:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to jsem pochopil, ale nějak si teď nevybavuju, že by tam ten most měl stát. ale asi máte pravdu, zezdola by to nemělo ke křimicům kudy pokračovat. přes sídliště ne-e :-)

už aby to stálo...
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1948
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 02. září 2009 - 18:39:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé, kdo z Vás zastihne 26 Tr pro Jihlavu se svým foťákem, tak kdyby se chtěl podělit a poslal mi ji na mail pod nickem. Díky.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
--> 1909-2009 ... 100 let MHD v Jihlavě
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3138
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 02. září 2009 - 23:44:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: takže chceš říct, že tohle má bejt pouze škvrňanskej sjezd? já si myslím, že tohle už je právě část západního okruhu -> propojení vejprnická - domažlická, tedy nultá etapa.

Tady je někdo trochu dezorientován. Propojení Domažlická - Vejprnická (= 0. etapa) a škvrňanskej sjezd je jedno a totéž...

hodně blbý je, že ta silnice bude jen klasickej dvoupruh, navíc mi přijde úzkej jaxviň. zdá se mi, že dva protijedoucí kamióny budou v zatáčkách hoblovat obrubníky

Určitě je úzká... A kdyby nebyla, tak si to můžeme stejně myslet, ono je to teď velmi moderní nadávat na silniční stavitelství. Protijedoucí kamióny hoblovat obrubníky nebudou, ony se tam vejdou. Tedy když už se tam náhodou potkají. Nějak mi totiž není jasné, proč by tam ty kamiony jezdily. Obytné sídliště příliš těžké nákladní dopravy neindukuje...
Pět let komentářů, glos a postřehů - Pět let s vámi na K-Reportu - 2004 - 2009

RegioMap Plzeňského kraje - první v HTML podobě České Vysoké učení technické v Praze
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.243.127
Odesláno Čtvrtek, 03. září 2009 - 00:10:43    Odkaz na tento příspěvek  

Včera v úterý kolem 14.50 jsem spatřil trolejbus pro Jihlavu na trajleru poblíž výstaviště.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6433
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 03. září 2009 - 03:57:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martin_l:
vony se nějaký větší auta najdou. třeba až bude zácpa na domažlický, anebo pojedou dělat povinnou pauzu na parkoviště k četransu anebo přímo do tý firmy nakládat/vykládat/na servis anebo třeba na borský pole. nevím proč si musíš myslet, že se silnice staví jen pro osobáky. kamión je snad taky auto, ne? a pokud tam pojede autobusová linka, navíc třeba v 15m solarisech, je to totéž jak ty náklaďáky.

btw bylo by fajnový, kdyby si i nedostudovaní silniční projektanti přestali myslet, že největší auto, který smí na běžnou silnici je koktáffka f kombyku

hodně šoférům velkejch aut by se z těch nemravně širokejch silnic údajně svádících pablby ve vytuněných osobákách k rychlejší jízdě ulevilo...

ale k tomu poznání cest z jiný perspektivy je zapotřebí překonat trochu vlastního odporu, snést minimum nepohodlí a týden dovolený nebo prázdnin "obětovat" svezení po evropě velkým autem. speciálně pro tebe by to byla hodně přínosná srážka s praxí.
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Jirka_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 6-2003

Odesláno Čtvrtek, 03. září 2009 - 07:46:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak je to s těmi silnicemi:

Územní plán je přístupný v pdf na stránkách Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3139
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 03. září 2009 - 15:23:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: vony se nějaký větší auta najdou. třeba až bude zácpa na domažlický, anebo pojedou dělat povinnou pauzu na parkoviště k četransu anebo přímo do tý firmy nakládat/vykládat/na servis anebo třeba na borský pole.

Já netvrdím, že se nějaké zbloudilé větší auto nenajde, jen tvrdím, že sem tam nějaký kamion se tam pohodlně vejde. Ale není to silnice první třídy primárně určená pro dálkovou vnitrostátní a mezinárodní dopravu, ale lokální spojka pro místní obsluhu. Tudíž navrhovat a stavět tu silnici pro kamiony, kterých tam bude jako šafránu by bylo vyhazováním peněz.

Zácpa na Domažlický se dá mnohem pohodlněji objet Folmavskou, Sukovou a Klatovskou a ty jsou snad široké dost, ne? Kamiony určitě jezdí do Četransu, bistra na Nové Hospodě nebo na Borská Pole, stále ale nevidím, odkud by měly přijet, aby tuhle silnici využívaly. Ze skvrňanskýho sídliště? Nebo z Vejprnic a Tlučné? Sice máme zjevné cíle těžké nákladní dopravy na jednom konci propojení Domažlická - Vejprnická, nejsou ale žádné její zdroje na straně druhé.

A autobusová linka tudy povede, ale v 15 m Solarisech to není moc reálné.
Pět let komentářů, glos a postřehů - Pět let s vámi na K-Reportu - 2004 - 2009

RegioMap Plzeňského kraje - první v HTML podobě České Vysoké učení technické v Praze
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2609
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 03. září 2009 - 15:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a hlavně tu šířku komunikace tady vidíme jenom na fotce. Až to někdo obskočíte metrem, tak to bude stát za další diskuzi...

Spíš mi tam chybí cyklopruh u chodníku, ale třeba se ještě "nějak" objeví... Ono i když se dívam na trasování "cyklostezky" a šířkové uspořádání chodníků vůbec na přeložce Univerzitní u přivaděče, tak to jsou taky kousky... Dobrá myšlenka zřejmě byla... Pak v půlce výkresu sbalila kufry a odešla...

(Příspěvek byl editován uživatelem H K.)
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3074
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. září 2009 - 15:36:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Citelis číslo 528 už je po opravě v provozu, dnes na a-41
www.olomouckadoprava.estranky.cz
www.mhdfoto.estranky.cz
ICQ: 479 144 459
Johny512
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 03. září 2009 - 15:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen doplním Pepu. On je zpátky cca od 1.9.2009 (nebo o den dřív, teď si nejsem jistý). Byl vypraven už vícekrát, ne jenom dnes.

528 je na 41/3 a 527 na 41/1, takže tradičně nudná noční

(Příspěvek byl editován uživatelem Johny512.)
Tramvaje Plzeň.. původní web.. aktuality, galerie apod.
Tramvaje Plzeň.. moje tvorba
Moje hobby.. autobusy.. Kdo mě nezná.. nepochopí..