K-report
 

Archiv do 29. července 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Archiv do 29. července 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2133
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 22:24:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pondělní nehoda trolejbusu 389, fotografie z objížďky linky 5, autobus 62 bez reklamy,...
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
Railfort
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 16. července 2009 - 06:44:27    Odkaz na tento příspěvek  

Nedá mi to neupozornit na rozšířený nešvar vjíždění na přejezd v době, kdy jdou závory nahoru, ale kdy zároveň ještě blikají červené. Přejezdové zabezpečovací zařízení v tuto dobu považuje logicky přejezd ještě za uzavřený a proto pokud do přibližovacího úseku vstoupí vlak, okamžitě shodí závory. 100 procent řidičů samozřejmě tvrdí, že na přejezd vjíždělo až po zhasnutí světel.
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. července 2009 - 11:50:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdysi jsem byl dokonce jako cestující (žák dojíždějící pravidelně do ZŠ) účastníkem nehody, která z předčasného vjetí autobusu na přejezd vznikla. Stání na závorách ve Svítkově bylo před výstavbou nadjezdu naprosto běžné (určitě alespoň při každé třeí, možná i druhé jízdě). Měl jsem vypozorované (několikrát se to stalo), že ještě než se závory zvedly úplně, mohou začít bez varování znovu padat. No a taky si pamatuju, jak řada řidičů (tak každý čtvrtý) vjížděla na přejezd ještě než se závory úplně zvedly (přestala blikat světla). Již tehdy jsem tušil, že je to jen otázka času, kdy se střetne situace bez varování padajících závor s řidičem vjíždějícím předčasně na přejezd. No a jednou se to samozřejmě stalo. Když byl předek autobusu již na kolejích, závory spadly - jedna na střechu autobusu, druhá před autobus. Autobus na závoru najel, ta se vzpříčila pod koly a nebylo úniku.
Pamatuju si, jak pan řidič tehdy zachoval obdivuhodně chladnou hlavu (byť jeho postup asi nebyl úplně správný). Nechal zavřené dveře, vyzval cestující v nacpaném autobusu (ranní šichťák), aby zůstali vevnitř a sám šel odstranit závoru zpod kol autobusu. Většina cestujícíh (včetně mě) samozřejmě bez ohledu na výzvu řidiče a vedená pudem sebezáchovy autobus předními dveřmi opustila, nicméně autobus i se zbytkem cestujících (těch poslušných) pak s rezervou před projíždějícím rychlíkem přejezd opustil.
Po tomto incidentu zjevně byli ostatní řidiči proškoleni, neboť už nikdo na přejezd před zhasnutím blikačů nevjížděl. Od těch dob se však řidičský kádr dost obměnil, mezitím MHD po výstavbě nadjezdu ve Svítkově přestala jezdit přes úrovňové přjezdy (vlečky nepočítám), takže by se asi šiklo poučení zopakovat.
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 16. července 2009 - 18:10:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přicházím s rubrikou " dnešní vítězný debil na silnici" . O tuto příčku se dělí hned dva řidiči a to z řad DPMP ( Pan řidič, mající 28 TR a paní řidička mající 24TR, obě vozidla v pruhách DPMP )Tento šofér a šoférka asi před 15 minutami zastavili v nejužším místě prokopáku, kde je průjezd omenen stavbou, a začli v odpoledním hustém provozu beztarostě konverzovat svými otevřenými okénky. ( asi měli pocit, že provoz je nezvykle plynulý, a je třeba jej spomalit )
Tímto dávám DPMP upřímnou gratulaci k takovému materiálu...A už plně chápu, proš nejsou "trolejbusáci" příliš v oblibě.
PS: jestli mě někdo bude napadat, že sem tento příspěvek nepatří, budu si příště své emoce z ročílení vylévat rovnou emailem technickému náměstkovi provozu, a né zde, když je to zde bráno jako spam.
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Railfort
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.236.208.46
Odesláno Čtvrtek, 16. července 2009 - 22:21:19    Odkaz na tento příspěvek  

Ono je to i z technického hlediska nutné, aby závory spadly. Pokud bychom vždy nechali závory dojít až nahoru a pak by proběhla kompletní předzváněčka bez ohledu na to, kdy vlak vjede do přibližováku, tak dotyčný vlak jedoucí např. 160 km/h už bude dávno za přejezdem. Proto je okamžité spadnutí závor stále menším zlem.
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 2-2006

Odesláno Čtvrtek, 16. července 2009 - 22:52:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzhledem k tomu, že se jedna věc na tomto foru kupodivu vůbec neřeší, pokusím se jí trochu podpořit..... kdo tusí, co je tohle ?
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. července 2009 - 23:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je prosím citelis opět s těma malinkejma vyklápěcíma nevětrajícíma okýnkama, červeným nárazníkem a je polepený nějakými modrými ptáčky. Nebo pan ředitel na mysli něco jiného?
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
319
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 17. července 2009 - 00:06:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když lepší jak EURO 4 tak buď EURO 5 a nebo třeba plyn nebo vodík:-) nebo něco takového a nebo trolejbus
-SIS bus KAROSA B731.00 a Karosa B731.20 a ŠM-11 s automatickou převodovkou PRAGA 2M70
-30.5.2007 - 10 let od ukončení provozu posledního trolejbusu ŠKODA 9TrHT28 ev.č.11, tudíž i posledního trolejbusu typu 9Tr v pravidelném provozu s cestujícími v ČR.

WEB jihlavského OS Za záchranu hist. trolejbusů a autobusů
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11818
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 17. července 2009 - 00:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tento šofér a šoférka asi před 15 minutami zastavili v nejužším místě prokopáku, kde je průjezd omenen stavbou, a začli v odpoledním hustém provozu beztarostě konverzovat svými otevřenými okénky. ( asi měli pocit, že provoz je nezvykle plynulý, a je třeba jej spomalit )

Tady by bylo dobré před vynášením soudu zmínit, o čem konverzovali. Občas je nějaký takový hovor poměrně nutný a ne na každého řidiče mám v mobilu telefonní číslo, abych to s ním mohl probrat jiným způsobem.

Vzhledem k tomu, že se jedna věc na tomto foru kupodivu vůbec neřeší, pokusím se jí trochu podpořit..... kdo tusí, co je tohle ?

Zkusím hádat. Citelis na plyn.

A včera bylo v práci taky veselo. Na výjezdu z Teplého ulice u zastávky Na Spravedlnosti nešly chvilku semafory, takže pro výjezd z Tepláho svítila pořád červená. Kolona se vytvořila až někam k zastávce Domov mládeže. Po nějaké době došla některým řidičům trpělivost, začali se otáčet a objíždět to jinudy. S autobusem to dost dobře nešlo, takže jsem nahlásil dispečerovi, co se děje, a s maximální opatrností projel na červenou. Když jsem se pak za 20 minut vracel zpět, už zas všechno fungovalo.

Večerní dávka "necestujících cestujících" (pět kousků) byla tentokrát taky obzláště výživná, ale o tom třeba někdy příště.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11819
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 17. července 2009 - 00:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.novinky.cz/krimi/173998-cerny-pasazer-prastil-revizork u-a-skoncil-na-psychiatrii.html
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Škoda_solaris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 17. července 2009 - 00:37:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud je toto návrh na barevné řešení plynových Citelisů, pak horší už to snad být ani nemohlo. Když už musí být jako podklad bílá, tak snad raději jednoduše. Různé polepy jsou hezká věc, ale jejich trvanlivost v přijatelném stavu je dost omezená, viz. některé vozy s "novými rychlými pruhy". A když vidím to množství šipek a nápisů, tak si nedokážu představit, jak by tento "nátěr" vypadal za dva tři roky provozu...
Stále moc nechápu, proč DP zásadně nakupuje vozy bílé. Třeba takto to přece vypadá o mnoho lépe. A ani ty pruhy by se nemusely lepit...

Třeba (snad) tím chtěl ale pan ředitel naznačit něco úplně jiného, ten červený nárazník mi tam nesedí už vůbec...
Chlouba DPmP: Nový nízkopodlažní velkokapacitní trolejbus Škoda 28 Tr Solaris
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3158
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 17. července 2009 - 00:40:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl jsem teď pá-so-ne denní směny na dispečinku a pak po/út a út/st noční. Kolega martin_j mne vysloveně podezříval, že kromě mne už neslouží nikdo jiný :-).
Pátek i sobota byly vysloveně klidné, v neděli to trošku obživlo (12 oprav na trati za směnu mnohdy není ani v pracovní den a na kurzu 801 jsme měnili autobus třikrát), ale ona pověstná veselá historka se stala až brzy ráno v úterý. Trolejbus 397 se odmítal nechat zapnout a zvládl to až za pomoci "startovacího vozejku". A ačkoliv se pak nějakou dobu sám dobíjel, při výjezdu z vozovny při přejetí děliče ve vratech opět úspěšně zdechnul. A to v tak šikovném místě, že za ním jedoucí 24Tr při objíždění spadly sběrače a tím nám názorně ukázala jednu ze slepých uliček. Protože všechno se odehrávalo přímo před okny dispečinku a v okamžiku kdy co minutu vyjíždělo nějaké vozidlo na trať, jal jsem se na místě organizovat provoz. Řeknu vám, být jen o trochu nervově labilnější, asi bych odjel rovnou za chocholouškem.
Nebudu pitvat detaily jak mnozí (ne)pochopili co se děje, jen popíšu jeden moment: před bránou stojí stále mrtvý t-397, ovšem před ním už stojí tahač lehké údržby a bere ho na tyč. Protože je ale na dvoře fronta a ve vratech 28Tr kolem které by se tahač neotočil, naviguju řidiče 28Tr vedle 397. Chápe na pátý pokus (to už se baví i skupina přihlížejících řidičů z dalších vozů). Přeložím Solarisu sběrače do protisměru, řidič stále nejede ... bouchám na okno a hulákám ... z tahače na něj gestikuluje a huláká kolega z dílny ... a když konečně pochopí, rozjede se a ... a na Teplého se plynule zařadí k pravému obrubníku, kam ovšem klacky z levé stopy nedosáhnou. Takže finální stav je takovýto: na ulici 28Tr se spadlými sběrači, za ním zběsile blikající tahač s trolejbusem na tyči a už najetý do ulice, v točně uvězněné dva autobusy, na dvoře kolona asi sedmi vozů a na Teplého ulici z obou stran od podniku přes brzkou ranní hodinu slušná fronta aut. Naštěstí následný rozjezd se podařil velice svižně...
A pak že jsou ty noční klídeček :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3159
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 17. července 2009 - 00:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo a ještě přidám foto k nekonečnému tématu:
Jak parkují borci?

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11821
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 17. července 2009 - 01:52:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl jsem teď pá-so-ne denní směny na dispečinku a pak po/út a út/st noční. Kolega martin_j mne vysloveně podezříval, že kromě mne už neslouží nikdo jiný :-).

Přijdu v sobotu na odpolední zálohu - tam 353. V neděli ráno mě uhání dispečer do práce (a nebýt toho, že jsem si vypnul telefon, abych se v klidu vyspal, tak se mu to povedlo), byl to 353. V pondělí skončím o půlnoci na dvojce, jdu odevzdat výkaz, tam 353. V úterý skončím o půlnoci na trojce, jdu odevzdat výkaz, tam 353. Ve středu v poledne jdu na odpolední čtrnáctku, která má střídání u DP, jdu si uklidit kolo do vozovny a na chodbě potkám koho jiného, než 353. Tentokrát šel taky jezdit, na dispečinku už v té době aspoň seděl někdo jiný. Takže vážená veřejnosti, posuďte sami, co si o tom mám myslet Určitě už ale chápete, proč jsem už v pondělí večer vyslovil dotaz, jestli v tomhle podniku mají ještě taky nějakého jiného dispečera

A pak že jsou ty noční klídeček :-)

S 397 jsem pak odpoledne měl jezdit já, takže už když mi kolegyně dovezla na střídání místo něj 388, pochopil jsem, že něco je špatně. Sice něco o technických problémech naznačovala, ale koukám, že mi toho ještě spoustu zatajila

No a veselé příhody z odpolední čtrnáctky - aneb seznam necestujících cestujících.

1+2: Trojice Asiatů nastoupila na Masarykovo nám. zadními dveřmi do autobusu, v němž jinak cestovali samí neasiaté, posadili se a tvářili se hrozně nenápadně. Když jsem si za nimi došel, podal mi jeden z nich kartu s předplatným, dva z nich dvacetikorunu. Byli vystoupeni.

3: Na Kosmonautů nastoupil nějaký pán a -náctiletá blonďatá slečna, oba s papírovými jízdenkami. Jen tak cvičně jsem si je šel zkontrolovat. Pán měl lístek v pořádku, slečna taky, ale poloviční. "Kolik je vám let?" "Sedmnáct." "A ven!" Ponaučení? S upřímností nejdál DOJDEŠ. Kdyby řekla, že je jí čtrnáct, neřeším to a věřím jí to, dnešní 14-leté slečny vypadají mnohdy na 18, o čemž by mohl vyprávět jistý brněnský kolega. Ale to sem nepatří.

4: Staré Čívice, JTEKT jako linka 23 na Sluneční. Slečna při kontrole předložila nadvakrát oražný lístek a snažila se mi vysvětlit, že ona tam strkala čistý lístek a ten strojek jí na něj dal dvě razítka. V duchu jsem jí přidělil velké významné plus za originální výmluvu (všichni ostatní se vymlouvají většinou jen na to, že si nevšimli, že už na tom lístku jedno razítko je), ale když jsem po ní chtěl, ať mi vysvětlí, proč je každé razítko jiné, odpovědět neuměla.

5: Staré Čívice, Panasonic. Asi 50-letá Slovenka s nadvakrát oraženým lístkem, ona sama byla taky pěkně oražená. Dozvěděl jsem se o sobě mnoho zajímavých skutečností, z těch publikovatelných mohu ocitovat například to, že jsem ošklivý (to vím i bez ní, mám přece doma zrcadlo, ale - co je jí do toho?) a že po mě už žádný další autobus nejede, až v šest ráno (to vím taky, ale to je její problém, ne můj). Vystoupila až ve chvíli, kdy jsem začal nebezpečně zvyšovat hlas.

Dojel jsem až do Polabin, tam ke mě došla skupina pěti cestujících. V první chvíli jsem čekal, že mi přišli vynadat za to, že jejich kolegyně půjde z Čívic do Pardubic pěšky, ale omyl, stalo se něco, co bych si nedokázal představit ani v nejdivočejších představách. Přišli mi poděkovat a pochválit mě za důslednost při kontrole jízdnek v duchu hesla "Když platíme za svezení my, ona může zaplatit taky. A že půjde pěšky? Dobře jí tak." Utrpěl jsem těžký nervový otřes a trvalo mi pak asi hodinu, než jsem to nějak rozchodil...

P.S.: Malý tip pro pracovníky přepravní kontroly. Na večerních spojích z čívické průmyslové zóny vyhazuju s železnou pravidelností nejméně dva cestující z každého spoje a ještě poslouchám hromadu "blbejch keců" za to, že ten dav nutím nastupovat předem a nenechám je vlézt do autobusu všemi dveřmi, jako to dělají mnozí jiní. Takže - co takhle zkusit udělat nějakou akci, do každého autobusu posadit dva revizory, nechat lidi nastoupit všemi dveřmi a pak vyrazit na kontrolu? Úspěch bude zaručen. K dokonalosti chybí už jen policejní auto, řekněme na křižovatce v Popkovicích, jehož posádka bude přebírat od revizorů obzvlášť problémové jedince a poté, co je dostatečně prolustruje, je ponechá na místě svému osudu.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2134
Registrován: 1-2005

Odesláno Pátek, 17. července 2009 - 12:15:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Může mi někdo vysvětlit, proč Idos uvádí jeden spoj se střídáním jako dva různé? Jeden přijede v daný čas na zastávku, tak musíte přestoupit do druhého, který má odjezd ve stejný čas.

Může se stát, že by ten druhý spoj nečekal na ten první?
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11825
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 17. července 2009 - 13:33:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco podobného jsem viděl i v "knížečkových" jízdních řádech, tuším například v Budějovicích. V Plzni dělalo podobnou paseku noční "křižování" tramvají, kde linka 2 měla v jedné zastávce dvouminutový pobyt 23:03-23:05, resp. 23:43-23:45 kvůli přestupu na jiné linky. Takže bych to viděl, že chyba je v programu. Ostatně, mrkněte třeba na tyhle dva jízdní řády na spoj, který odjíždí z Božkova v pracovní dny a v sobotu v 23:59 a v neděli už 23:44 (v neděli totiž nejede z Letkova, ale jen z Božkova). Na další zastávce už je o půlnoci, takže má odjezd v úterý až neděli v 0:00. Přesto je uveden opět v tabulkách pro pracovní dny a sobotu. Proč? Protože Skeleton - neumí sobotní spoj jedoucí přes půlnoc překlopit do neděle. A tak dál.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
2554
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 17. července 2009 - 14:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože tak to generuje Skeleton. Čas střídání spoje chápe jako ukončení směny a tím i konečnou spoje, proto i na informační tabuli u ČD svítí jako cílová stanice např. Třída Míru nebo Masarykovo náměstí. Nezbývá než to dohledávat a opravovat ručně, což je bohužel tak trochu demotivující práce, neb při dalším generování nových JŘ se situace opakuje. Program nepochází z dílny DPMP, tudíž možnost opravy softwaru není ze strany DP možná...
Pumpkin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 17. července 2009 - 19:34:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ještě zpět k těm přejezdům - foceno dnes na slovanech:


řidič (s mladou spolujezdkyní) vjel na přejezd v momentě, kdy už závory padaly, takže to (překvapivě) nestihl projet...poté se pokusil postavit vůz co nejblíž rovnoběžně k závorám a čekal co bude. S kolegou Marmarem jsme mu nakonec ty závory nadzvedli a on bez poděkování odjel.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pumpkin.)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4470
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 17. července 2009 - 22:28:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MJ #11821 - mám takovej hloupej pocit, žeby to nakonec hodili na tebe, a) od 20h je nástup zásadně předem, b) revizorům nikdo bezdůvodně noční platit nebude, pokud je povinnost kontroly večer na řidičích (zasadu c) nikdy se to nedělalo pomíjím).

Ale neboj, možná budou mít západočeši v Pcích zase zástupce
Snem každého obchodníka je snadno programovatelný idiot s velkou kupní silou.
Je-li takových idiotů málo, je potřeba masy přesvědčit, že idiocie představuje generační životní styl.
Jarda_karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 10-2008
Odesláno Sobota, 18. července 2009 - 16:45:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bezděčný, leč skvělý šotoušský návrh:

linka 33- jezdí jen na Globus, od 9:00 do 13:00
linka 34- jezdí až na UMU- 7:00-9:00, 14:00- 16:00

(Aspoň bychom měli víc linek)
Jarda_karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 10-2008
Odesláno Sobota, 18. července 2009 - 16:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Další návrh, ještě lepší:
spoje l. 28 do Zminnýho a do Vesky jako linka číslo 29, geniální, že a ještě lepší:

linka číslo 26:
Hlavní nádraží- nadjezd Paramo- Staré Čívice- Valy
:-)
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2135
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 18. července 2009 - 18:17:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jarda Karel: tak si spočítej, jak dlouho by to linkou 26 trvalo a podívej se, za jakou dobu to zvládá CityElefant, navíc s nesrovnatelně vyšším komfortem cestování. To už bych spíš čekal, že bude do Valů zajíždět linka MHD z Přelouče

Edit: ještě je tam jeden fakt a to rozdíl v ceně, zatímco autobus by jel na pardubickou kartu minimálně za 11 Kč a při více lidech by každý platil stejnou sumu, vlak stojí 14 Kč s tím rozdílem, že se to dá naprosto bez problémů a legálně absolvovat i zadarmo a pokud už platíte a jede vás víc, tak máte nějakou skupinovou slevu

(Příspěvek byl editován uživatelem tr_man.)
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1435
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 18. července 2009 - 23:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To už bych spíš čekal, že bude do Valů zajíždět linka MHD z Přelouče

Upřesnil bych to: ...že bude do Valů zajíždět linka DPmP zajišťující MHD v Přelouči.
Předpokládám, že se DP do výběrového řízení na provozovatele přeloučské MHD přihlásil...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Railfort
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Neděle, 19. července 2009 - 07:11:38    Odkaz na tento příspěvek  

Velmi bych přivítal, kdyby MHD v Přelouči provozoval DPmP. Spousta lidí dojíždějících do Přelouče, byť vlakem, má Pardubickou kartu, což by je k využívání přitáhlo. V Přelouči ovšem bude jezdit vozidlo na bázi velké dodávky, protože v části trasy by měl velký autobus velké problémy v Mánesově ulici. Takže je otázka, kdo ho bude vlastně pořizovat.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2136
Registrován: 1-2005

Odesláno Neděle, 19. července 2009 - 11:44:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba by na to bohatě stačil dispečerský Roomster
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11826
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 20. července 2009 - 08:06:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

b) revizorům nikdo bezdůvodně noční platit nebude, pokud je povinnost kontroly večer na řidičích

A to pozor, parkrat uz jsem po osme vecer revizory potkal. Bohuzel opravdu jen parkrat (tj. dvakrat).

Hlavní nádraží- nadjezd Paramo- Staré Čívice- Valy

Navrh zajimavy, ale:
- jezdi tam vlak
- jezdi tam Connex
- kdo to jako bude platit? Mesto sotva.

P.S.: Zdravim vas z Gdansku. Citim se tu jako v Pardubicich - taky se mi tu ztraci piti z lednice
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3886
Registrován: 12-2004

Odesláno Pondělí, 20. července 2009 - 08:07:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

proč Idos uvádí jeden spoj se střídáním jako dva různé?
Protože IDOS používá export ze Skeletonu pro CIS a ten spíše nefunguje, než funguje, resp. z toho leze takovejch chyb, že jejich ruční úprava je práce na desítky hodin.
Něco podobného jsem viděl i v "knížečkových" jízdních řádech, tuším například v Budějovicích.
To bylo naposledy v kapesňáku pro rok 2000, od té doby ne. Buď to dělala stará verze software, nebo to byla chyba obsluhy.
Protože Skeleton - neumí sobotní spoj jedoucí přes půlnoc překlopit do neděle.
Záleží jak to nakreslíš. My, když máme nočku, která začíná i končí na běžné denní lince, tak její začátek kreslíme normálně k večerním spojům, ale její ranní část kreslíme až do druhé dne. Je to kvůli exportu pro BUSE. Nevím, co to ale dělá s zast. JŘ, protože my máme večerní provoz na všech linkách ve všechny dny shodný.
proto i na informační tabuli u ČD svítí jako cílová stanice např. Třída Míru
Ona používá export pro CIS, nebo to leze takhle blbě i v exportu pro EMTest?
tudíž možnost opravy softwaru není ze strany DP možná...
No to je fakt. My už po nich chtěli úprav... Nám například do exportu pro CIS u každé linky leze do zastávek i autobusová vozovna, ačkoliv je označena atributem vozovny a dalšími náležitostmi.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 20. července 2009 - 08:37:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do přelouče s DPMP? To bych se na papírovou jízdenku asi nedoplatil To raději pojedu na kole, autem, či vlakem!
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11828
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 21. července 2009 - 09:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To bylo naposledy v kapesňáku pro rok 2000

To by odpovidalo, bylo to nekdy driv.

protože my máme večerní provoz na všech linkách ve všechny dny shodný.

To v Plzni je to taky shodne, az na ten posledni vecerni spoj linky 12 z Bozkova/Letkova do vozovny. A tam se tak nejak toleruje, ze je to v zastavkovych JR spatne.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 22. července 2009 - 15:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už se ví, která linka bude spolu s těmi stávajícími nově zastavovat pod nadchodem u Tesca? Jak jsem zjistil, rekonstrukce zastávky MHD se blíží k závěru, záliv bude větši s větši kapacitou a jak uvedl v únoru na besedě s veřejností vedoucí odboru dopravy MmP pan Bakajsa, předpokládá se, že dopravní podnik navrhne linku MHD, která by zde spolu s těmi stávajícími linkám 2,3,13,18,21 a 24 ve větším zalivu zastavovala. Asi nejvhodnějším adeptem by byla podle mě linka 6. Ta tu konec konců už kdysi zastavovala...
S.U.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.76.232
Odesláno Středa, 22. července 2009 - 21:14:44    Odkaz na tento příspěvek  

tak ma vypadat spravny semofor. Pro řidiče odpočet je taky jak na zelenou tak na červenou
Jarda_karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 23. července 2009 - 22:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Linka číslo 33 dále jezdí až na UMU.- na webu je zastávkový JŘ od s platností od 1. 9. 2009.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11829
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 23. července 2009 - 23:19:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dokud nebude na webu nahrany kompletni balik jizdnich radu platny od 1.9., nebral bych na to zretel.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Pumpkin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 23. července 2009 - 23:29:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

trocha nočního spamu

za tuhle fotku se stydím, ale líp to fakt v té rychlosti, jednou rukou a ještě k tomu nazoomovaně nešlo
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 3-2006

Odesláno Pátek, 24. července 2009 - 18:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Pumpkin: člověče, ty furt jen fotíš... kde na to bereš čas?
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4479
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 25. července 2009 - 13:08:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

není v tý 57ce za volantem MJ?
Snem každého obchodníka je snadno programovatelný idiot s velkou kupní silou.
Je-li takových idiotů málo, je potřeba masy přesvědčit, že idiocie představuje generační životní styl.
Pumpkin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 12-2006

Odesláno Sobota, 25. července 2009 - 14:19:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k: viz EXIF u fotky, číslo linky a kolonka "Co jezdíme" na trolejbus.cz

edit: aha, u toho EXIFu je asi blbě datum....tak tam má být 14.

edit2: tak ne, špatně je to na trolejbus.cz, 15. byla středa

(Příspěvek byl editován uživatelem Pumpkin.)
2554
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 25. července 2009 - 23:31:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_R: Takhle blbě to lezlo (předpokládám, že i leze) i v exportu pro EMTest, což není žádné překvapení, stejný program, stejný zdroj dat...

Jarda karel: Zkrácená linka 33 (bude-li schválená) se plánuje od LISTOPADU, čtěte prosím pozorněji...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3164
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 27. července 2009 - 06:24:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud dnes ve městě potkáte něco, co na dálku připomíná dávné pojízdné prodejny Jednoty, tak vězte že je to autobus 145:

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11830
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 27. července 2009 - 10:28:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

za tuhle fotku se stydím, ale líp to fakt v té rychlosti, jednou rukou a ještě k tomu nazoomovaně nešlo

Stydět by ses měl hlavně za to, že jí ještě nemám v mailu v originální velikosti
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3898
Registrován: 12-2004

Odesláno Pondělí, 27. července 2009 - 13:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takhle blbě to lezlo (předpokládám, že i leze) i v exportu pro EMTest
No jo, no. Prostě Skeleton . Program jinak dobrej a celkem user-friendly, ale pokud jde o exporty dat pro jiné systémy, tak je to špatný...
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 2-2006

Odesláno Pondělí, 27. července 2009 - 23:38:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je až s podivem, že i když se v areálu DP realizuje v ČR zatím unikátní stavba, tak to zde nikdo ani jednou nezmínil. Asi to je opravdu nezajímavé. Co se dá dělat.

Tak alespoň jeden výkřik do tmy..... zatím poslední návrh designu.
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 28. července 2009 - 00:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No vida, měl jsem pravdu. Je citelis s malinkejma vyklápěcíma nevětrajícíma okýnkama, červeným nárazníkem a je polepený modrými ptáčky.

Nedivím se panu řediteli, když ho mrzí nezájem diskutujících o plynofikaci. Ale ono se nějak není možno divit, citelis není nijak hezkej a praktickej autobus, a jestli jede na CNG nebo na bioplyn je asi šotoušům i cestujícíc jedno. Jo, kdyby měl aspoň klimatizaci oddílu pro lidi nebo nějakou jinou vychytávku které si veřejnost všimne spíš než hrbu na střeše, pak by možná diskuse proudila jinak.

PS - ten červenej nárazník má proboha znamenat co? A polepení bílýho busu "ptáčkama" ... no nevím nevím. Nemohl by ten bus být aspoň třeba celej světle modrej? S velkým nápisem CNG třeba ...

Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2138
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 28. července 2009 - 00:18:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Headquaeters: návrh autobusu nevypadá špatně (i když ten od Vihorlata se mi možná líbí víc), akorát docela pochybuju o praktičnosti nápisu zepředu a zezadu na nástavbě, protože to stejně nebude vidět, ale budiž. Spíš tu jde o jinou věc. Každý, kdo měl někdy tu čest cestovat jedním z našich 4 Citelisů nebo se nedej bože svezl tou předváděcí karlovarkou hrůzou, co tu byla na podzim (s "příjemnými" řidiči za volantem), tak se nemá na co těšit. U vozů 185 a 186 jsou aspoň pozitivní ty velké větračky, u kterých polovina lidí vůbec nepřijde na to, jak je vlastně otevřít, na autobusech 183 a 184 bych jedinou pozitivní věc hledal asi těžko. Všechny vozy jsou líné, při řazení sebou trhnou, uvnitř se všechno klepe. Víc by k tomu mohli asi napsat sami řidiči. A myslíte si, že o číslo vyšší evropská norma je nějaký důvod proč se na tyto autobusy máme těšit, když předváděcí plynový Citelis byl ještě daleko horší než jsou ty naše Euro 4? Kdyby sem měly přijít Tedomy, tak si můžete být jistý, že se o CNG bude zajímat každý, ale Citelis v jakékoli verzi není nic, co by tu někoho zajímalo.
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3167
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 28. července 2009 - 00:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si to tady narušit něčím šotoušským - dal jsem do kupy návrh na změny názvů zastávek - koukněte a navrhujte:
http://www.trolejbus.cz/archiv/1248737213-nazvy-stanic-mhd-pardub ice.html

A k CNG - jestli to nebude taky tím, že většina zde se vyskytujících jsou duší spíš trojebusáři a ačkoliv i kvůli elektrice pro trolejbusy se spalují fosilní paliva v elektrárnách, stejně to považujeme za ekologičtější než spalování zemního plynu v motorech autobusů.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6537
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 28. července 2009 - 07:18:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Headquarters: Vzhledem k tomu, že v mém městě jezdíme na CNG už 18 let, tak mě jen tak něco v tomto směru neohromí. Ale samozřejmě už jsem o unikátní plničce slyšel. Pokud by se sem napsalo pár technických údajů - počet stojanů, rychlost plnění atd., určitě to zaujme více lidí než jen mě.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11831
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 28. července 2009 - 09:02:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je až s podivem, že i když se v areálu DP realizuje v ČR zatím unikátní stavba, tak to zde nikdo ani jednou nezmínil. Asi to je opravdu nezajímavé. Co se dá dělat.

Já tedy v DP byl naposledy před 14 dny ve středu, ale v té době tam byl k vidění jen areál vozovny, který z laického pohledu vypadal, jako by se tam schylovalo k zákopové válce. A to opravdu na první pohled nevypadá nijak zajímavě, podobných zákopů je v Pcích k vidění dost a dost. Takže bych počkal, než se tam začne rýsovat něco opravdu viditelného.

Tak alespoň jeden výkřik do tmy..... zatím poslední návrh designu.

Záludná otázka: A co Barth Media? Vydrží ten design déle, než pár měsíců a nebo se stane obětí pracovníků agentury, kteří si pro reklamní polep vybírají zásadně vozy s rychlými pruhy, i když mají dvůr plný čistě bílých vozů? A nebo bude nějak smluvně zajištěno, aby se reklamní agentura nesměla k těmto vozům ani přiblížit?

No vida, měl jsem pravdu. Je citelis s malinkejma vyklápěcíma nevětrajícíma okýnkama, červeným nárazníkem a je polepený modrými ptáčky.

Ta okýnka jsou jen na grafickém návrhu, protože grafik jiný obrázek neměl - a nebo to tak bude i doopravdy?
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 28. července 2009 - 09:10:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji za pár věcných připomínek. Nejde mě ani tak o zájem o autobusy, chápu, že tato značka je jaksi ne moc oblíbená. Na druhou stranu pochopte, že zakázka se řídí zákonem o veřejných zakázkách a kdo dá nejlepsí nabídku, tak ten vyhrává a mužeme si přát cokoli, ale realita je taková. Kdyby jiní výrobci dali konkurenceschopnou nabídku, tak tu máme něco jiného.

Grafika je ve fázi návrhů, takže se ještě určitě bude dopracovávat.

Já měl ale namysli to, co tu psal kolega Magiq. Tedy to, že zde vzniká poměrně unikátní dílo, které nebude mít v ČR zatím obdobu a navíc, což je nejzajímavější plnička pod dráty ještě není nikde.

Pro důkaz posílám zákulisní foto z průběhu výstavby.
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 28. července 2009 - 16:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč autobusy na CNG v modrých barvách? Barvou dopravního podniku je snad červeno-bílé provedení?
Nicméně si taky myslím, že bych raději viděl rozšiřování trolejbusových tratí než autobusy na CNG. Taky mě tento projekt nějak neohromil...
Podle me by daleko větší a pozitivnější ohlas vzbudila informace o výstavbě torlejbusové tratě do Černé za Bory...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11833
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 28. července 2009 - 17:28:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud jde o tu trať do Černé, přemýšlel jsem nad tím, proč se ta trať plánuje právě tam a ne jinam. Když si vezmeme, že o víkendu tam jezdí poloprázdný autobus jednou do hodiny, nejsem si jistý, jestli zrovna tohle je vhodná trasa pro trolejbus. Určitě by se našly frekventovanější trasy obsluhované taky jen autobusy.

Pro srovnání - v Plzni by se teď někdy měla začít budovat trolejbusová trať obsluhující průmyslovou zónu a přilehlý hypermarket Tesco dříve Carrefour, ale interval určitě nebude delší jak 15 minut. Dnes tam o víkendu jezdí dvě autobusové linky, jedna po 12-15, druhá po 30 minutách a na první jmenované jezdí na většině kurzů kurzů dlouhé Solarisy.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 28. července 2009 - 19:54:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: návrh na změny názvů zastávek

Nerozumím návrhu změny z "Jesničánky, točna" na "Jesničánky, Konečná" se zdůvodněním "podle ulice u točny" (že by se ta ulice jmenovala Konečná?).

Navrhuji změnit "Poděbradská" na "Polabiny, Poděbradská" (podle vzoru "Polabiny, Hradecká").
Railfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2009
Odesláno Úterý, 28. července 2009 - 21:46:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5735: Myslím, že tam ulice toho názvu skutečně je.
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 3-2006

Odesláno Úterý, 28. července 2009 - 22:18:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad CNG: Plyn CNG je ztlačený zemní plyn, nebo co je to přesně za složení?? Není to stejně jen spalování obyčejného fosilního paliva, jen s tím rozdílem, že výfukové plyny jsou čistčí, než ze spalování nafty?? Určitě je to krok k "čistčímu městu" ale dokud zde nebudou jezdit všechny linky trolejbusy na elektřinu z atomu, či solárních článků a autobusy na vodík, či něco takového, nemůžeme se bavit o ekologickém provozu. tolik můj názor. Ale jsem pro každé zlepšení...ne v DP ale v ČSAD živě pamatuji v zimě v pět ráno zahřívání a foukání ikarusů i s plně puštěnými bufíky...to bylo žůžo.
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8852
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 28. července 2009 - 22:34:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

CNG je klasický zemní plyn, co se vede do domácností.
Není nad autobus. Ležet se pod ním dá pořád, když je nafta, dá vždycky a hlavně neuteče.
:: Agrolipka u nás :: Web o prostějovských autobusech ::
Sebastian_naumann
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 11-2008

Odesláno Středa, 29. července 2009 - 10:12:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dne 21.07.09 měl historický 9Tr ev.č. 358 po konci jeho opravy zkušební jízdu:



Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 29. července 2009 - 17:17:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zavedení CNG nebo česky zemního plynu je ve velké míře ekonomická věc. Palivo je v současné době natolik výhodné svoji cenou, že úspora 40% nákladů na palivo je neodiskutovatelná. A nulová spotřební daň do roku 2012 je taky super věc.

Ekologie je fajn věc, ale v tomto případě je na druhém místě. I když ekologizace MHD je také naší prioritou.

Pro ty, kteří k tomu něco chtějí vědět :

Výkon plnící stanice min 800 Nm3/hod
2 kompresory
10 výdejních stojanů pro sekvenční (noční pomalé) plnění, každý s dvěma výdejními místy (tedy celkem pro 20 autobusů)
1 výdejní stojan pro rychloplnění s výkonem cca 50 kg/min (do busu se plní max 150 kg)

Chápu, že to asi není nic ohromujícího, ale CNG bude znamenat úsporu nákladů, 20 dalších nízkopodlažních autobusů za 3 roky (poté jich bude více jak 75% a to není vůbec špatné)
FOTO : kompresory a něco podobného, co je ve světě a bude u nás, tedy plnící stojany v místech stání vozidel

Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11837
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 29. července 2009 - 18:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...tak jsem byl minulý týden na výletě v Polsku a cítil jsem se tam jako doma:

Gdaňsk



Gdynia



Bydgoszcz


(pokud nechápete, nic si z toho nedělejte)

Gdynia:

vozidlo vrchního vedení


přívěs na přepravu cívky s trolejovýám drátem, made in Germany, rok 1944, dodnes v provozu



trocha historie - země původu Švýcarsko


Jelcz


Vozovna. Je nově postavená, odstavná plocha zastřešená, kapacita 90 vozů při inventárním stavu 85.


Jezevčík zezadu.


Stahováky jezevčíka po polsku.


Jen tak mimochodem, většina jezevčíků v Polsku má stykačovou elektrickou výzbroj, tedy to, co se do českých trolejbusů montovalo naposled v 2. polovně 70. let.

Mercedes O 405


To se vezme ojetý autobus Mercedes a do něj se namontuje stykačová elektrická výzbroj z nějakého vyřazeného Jelcze. Předpokládaná životnost - 7 let. V roce 2012 bude celý vozový park v Gdyni nízkopodlažní, dnes je asi z 50 %.

Výhybka. Tahle je nějaká místní, mají tam ovšem i důvěrně známé armatury z firmy Elektroline.


Jezevčík si šel zaplavat.


Večer ve vozovně. Mají tam trošku problém s tím, že kolona vozidel čekajících u přebíračů občas sahá až na ulici před vozovnu a blokuje provoz.



P.S.: Omlouvám se za malý offtopic, snad se neurazíte.

P.S.: Pro Tr_mana: Však ty víš
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Pumpkin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 29. července 2009 - 19:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi mi něco uniklo, ale k čemu přesně má v budoucnu sloužit tohle?
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6556
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 29. července 2009 - 19:24:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Headquarters: Díky za parametry, s tím nočním plněním budete průkopníci.
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1417
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 29. července 2009 - 20:18:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pumpkin: pravděpodobně na reklamy. V HK to už má dost Citybusů a Citelisů a běhají na tom reklamy a občas nějaký obrázek ala Pivrnec.
:: Stránky o MHD v HK - přes 1000 fotek ::